Sziasztok!
Na, mi is megjöttünk a Nagyiéktól!
Először is hatalmas gratula Hencsiéknek a gyönyörű pici lánykához!
Örülök, hogy minden rendben ment! Lehet, hogy megint nem olvastam elég figyelmesen, de a nevét mintha nem írtad volna meg! Vagy titok?
Csuklás nálunk is volt az első pár hónapban, de nálunk valóban nem zavarta egyik gyereket sem, úgyhogy én hagytam magától elmúlni. Olyan nagyon sokáig nem tartott sosem, hogy aztán ne tudjon elaludni tőle.
Kaki: Az első hónapokban teljesen normális, akár minden tisztábatevéskor a kaki. Az állaga is főleg folyékony, néha krémszerűbb. Akkor van baj, ha az anyatejes baba széklete zöldessé, habossá, nyúlóssá és kifejezetten rossz szagúvá válik (amúgy az anyatejes kaki savanyú szagú normál esetben) A hasfájás viszont nem függ össze az anyatejjel, sőt én inkább úgy hallottam, hogy a tápszereseknek fáj kevésbé a pocijuk, mert ugye a tápi összetétele adott, az anyatejé meg folyton változik attól függően mit eszik, iszik az anyuka. Még az is számít pl, hogy mennyi tejet iszik az anya, mert az arra érzékeny babáknál még ez is okozhat hasfájást, nem csak a bab, káposzta stb… A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy ez a hasfájósság gyakorlatilag a bélrendszer éretlenségével függ össze. A beleknek is meg kell tanulniuk a működést, kinek könnyebben, kinek nehezebben megy. Szerinte azért nem kell az anyukáknak sanyargatni magukat, hogy gyakorlatilag krumplit krumplival enni, hogy tuti ne fájjon a gyerek hasa, hanem szépen óvatosan ki lehet kísérletezgetni egy-egy zöldséget, hogy mi a hatás. Nekem szerencsére egyik sem volt hasfájós, de barátnőim tapasztalata alapján az erre kapható szerek, mint Espumisan, Gripe Water hatásosak.
Vigantol: Az anyatejes babáknak is kell, a 9. életnaptól kezdve heti 5x1 csepp. Duplázni nem szabad, vagyis, ha kimarad egy nap, másnap nem szabad pótolni, mert túl lehet adagolni. Valószínű a K-vitaminnal kevered, amit két hetes kortól heti egyszer kell kapjon mindaddig, amíg csak és kizárólag anyatejet eszik.
Emlékszem amúgy én is pont így össze-vissza voltam kavarodva, mikor Boti született és a gyerekorvos elhadart mindent egyszuszra. Aztán csak belejöttem. Pár hét és már te is rutinos babás leszel
Köszönöm szépen a Csongi-dicséreteket a tali után. A menyasszonynak való jelentkezéseket jegyzem, aztán majd meglátjuk mit szólnak a dologhoz huszonpár-év múlva
Botondom is sármos fickó, de őt inkább azoknak ajánlom, akiknek bejönnek a mackós tipusok, mert mostanság igencsak kikerekedett.
(majd megint megkérem Apát segítsen valamikor képet feltenni róluk)
Monika! Igen, engem láthattál a piacon a múlt héten. De én is megyek ám, mint egy vak ló, nem nézek ám semerre. Sűrűn járok így, hogy szólnak az ismerősök, hogy simán elmegyek mellettük.
Szegény Betti
Ilyenkor mindig csak azon izgul az ember, hogy olyan sérülést ne okozzanak maguknak, ami maradandó heget gyárt az arcukon. Botinak is megvolt már az állólámpa talpától kezdve a bortartó éles sarkán át minden. A legemlékezetesebb az volt, mikor egyszer belebújt egy keskeny dobozba, kb vállig fért bele állva, a keze benne volt a dobozban és azt játszották az apjával, hogy eldől, az apja meg elkapja. Aztán Lajos elfordult egy pillanatra, de Boti ezt nem vette észre és dőlt.... A kezeit meg nem tudta kivenni már a dobozból, hogy meg tudjon támaszkodni, úgyhogy telibe pofára esett. Úgy kihasadt a szája, hogy ömlött belőle a vér. Még az apja pólója is csupa vér lett, ahogy felvette. De ez még nem volt elég, annyira behergelte magát, hogy a sírástól meg lehányta az apját. Így utólag elég muris az egész, de akkor megijedtünk, mert a sok vértől nem látszott, hogy hol és mekkora a seb, meg vannak-e a fogai stb…
Fabrika! Remélem Maja már teljesen jól van! Meglestem Zoránt is a profilodban. Nagyon helyes gyerek ő is. Hasonlítanak egymásra Majával.
További kellemes hétvégét mindenkinek!
Üdv: Meskete