Új privát üzeneted érkezett!

Ez a TGYS alapját jelenti mert ugye a gyed az minimálva van B 83 ra tehát a TGYS alapja a minimálbér 2X nek 57000 Ft x2
ez bizti ezt jelenti...

A gyed alapja csak akkor lényeges, ha kevesebb mint B 83 bármennyit keresel B 83 nál nem kapsz többet ..de mindig az előző évet nézik alapnak vagy ha megszakítod - itt szoktak játszogatni akkor az új munkaviszonyban lévő fizu...
De megkérdezek jövőhétre dolgokat ok?

Puszi
Picus
picus
 
 


Pirus, nekem is pont így volt, még GYES-en voltam Bencével, amikor megszületett Dorka, és kezdődött előről az egész, megint indul a TGYÁS, majd GYED, és GYES. A www.magyarorszag.hu -ról letöltheted a nyomtatványokat, mínusz egy sorbanállás! Kép

Tjutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Köszi PicusKép Közben rájöttem, hogy a TGYÁS-t már 4 héttel a szülés előtt lehet igényelni, így biztosan jogosult leszek rá. Azt hiszem meg is igénylem már decemberben, mert Zsombi mellett férjemnek sem lesz olyan egyszerű majd elintézni a dolgokat. Éppen elég helyre kell majd rohangásznia.

P: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 

 
 

Jutka, köszi szépen, ki is nyomtattam, a családi pótlékosat is Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Lányok, miért pont aznap reggelre betegednek le a gyerekek, amikor elutaznánk egy rég vágyott hosszú hétvégére?? Kép Barátokkal úszás helyett orrszívás. Teljesen el vagyok keseredve.

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Pirus, TGYÁS és a GYED fizetésfüggő, a napi átlagkereset 70%-a. Netto 90 ezerre voltam bejelentve, most kapok 63-at. Egyszerű. Ha téged viszont minimálbérrel jelentettek be lehetséges, hogy jobban jösz ki a Gyessel, ami a nyugdíj összegével egyezik meg. Ezt mondta valaki, aki minimálra volt bejelentve. Persze nem tudom mennyi a minimálbér mostanság és a minimálnyugdíjat sem.
TGYÁS jár a szülés napját megelőző 28. naptól, de megigényelni nem tudod, mert kell hozzá a gyerek eredeti anyakönyvije, de mivel még akkor nem születik meg.... minden intézkedés szülés utánra marad.Kép
Jár még neked egyszeri Anyasági Támogatás is.
Az Anyaságit, a TGYÁS-t és a családit egyhelyen lehet elintézni.Kép Apának jó másfél órás sorbanállás.
Most kell nekem a GYED-et intézni, mert letelt a 6 hónap.

Jutka, ezt nagyon jól időzítették a srácok! Sajnállak és jobbulást!

Én meg nem szeretnék elutazni. 15-16 óra az út Isztambulig, de ha 2-3 óránként megállunk..?
Ott leszünk 1-2 napot, utána Ankara ami 6óra megállás nélkül.
Hát kell ez nekem?
Főleg Bulgária. Nyaraltam ott 84-ben, az utak azóta csak romlottak. Mintha megállt volna az idő.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Márti, azt hiszem nekem jó lesz a TGYÁS, mármint több, mint a GYES, mert azért többel voltam bejelentve, mint minimálbér, azt hiszem br. 80e. Nahát, ezt nem is gondoltam, hiába igényelem előbb, nem kapom meg?

Én sem irigyellek az út miatt, én is jártam Bulgáriában a 80-as években, és egyszer Görögországba is arra felé mentünk. Hát elég Balkán, az tényKép Párod hova valósi? Tényleg, már akartam kérdezni, hogy a dokimat, Mericlit, nem ismertétek a szülés előtt? Gondolom nem olyan sok török él Magyarországon, hogy ne ismernék egymást.Kép

Jutka, sajnálomKép Nekem ezt a helyzetet be sem kell mutatnod, mi már nem is tervezünk semmit, mióta Zsombi megvan.Kép Ahogy jön, úgy puffan. Legutóbb Kriston Andreához nem tudtam elmenni, de most jövő hétvégén remélem semmi nem jön közbe.

Amúgy a fél éjszakát megint a WC-n töltöttemKép Remélem most már kimegy belőlem ez a nyavaja, mert kezdem unni. Lassan visszafogyok az eredeti súlyomra.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Hát, lányok, köszi szépen az együttérzést. A gyerkőcöknek kitartóan folyik az orra, és kicsit köhögnek. De persze semmi komolyabb, csak éppen annyi, hogy ne tudjunk elutazni a többi gyerek miatt. Kép Na de, mint tudjuk, ez mindig benne van a pakliban, és mi túléljük, ezért vagyunk ilyen ügyesek Kép
Pirus, sajnálom, hogy még mindig vírusolsz, remélem hamar vége lesz! Tényleg nem lehet semmit előre elintézni, ez nagyon vacak (főleg Apának), de őket is meg lehet érteni, hiszen bármi megtörténhet. Persze ne legyen soha semmi.
Márti, hát nem irígyellek Benneteket! Hátha nem kell megállni olyan gyakran, és akkor gyorsabban túl lesztek rajta! A remek balkáni utak biztos elringatják majd Aysét! Kép Jó utat Nektek!

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Ha emlékeztek, még nyáron jöttem tanácsért, hogy ismeritek-e Sebestyén dokit.
Hanna és Soma okt. 1-jén megszülettek, a 35. terhességi héten. Szerencsére velük minden rendben, miattam voltunk 20 napig kórházban, nehezen húzódott vissza a méhem és sokat véreztem. Sebestyén doki egyszerűen csodálatos, mind emberileg, mind szakmailag. Nagyon kedves volt velem, minden nap megkeresett, amíg a patológián feküdtem, és utána is. Úgy láttam, a kollégái előtt is tekintélye van.Tökéletesen megbíztam benne, pedig a császáron kívül még kétszer kellett engem műteni. Csak ajánlani tudnám mindenkinek.

Képek a gyerkőcökről: http://babanet.hu/album/main.php?album=5440&page=2

üdv mindnekinek
padlizsán
 
 


Sziasztok!

Joe,
úgy tudom, hogy bármilyen _állami_ főiskola vagy egyetem ingyenes ilyenkor, az alapítványiak nem. Érdemes kinézni, hogy mi érdekel, és megkérdezni a konkrét sulit. De mivel általában az állam 100%-ban téríti nekik a tandíjat, nem zavarja őket, ha sok GYED-es kismama jön.

Indigo,
fémes szájíz tök normális, ha nem is túl kellemes. Kép Úgy rémlik, azt olvastam róla, hogy ez is a hormonok furcsa hatása a terhesség elején.

Pirus,
jársz Kriston intimtornára? Nem keményedik közben a hasad? Baba mit szól hozzá? Anno én is elvégeztem, de aztán egy gyógytornásznő nagyon lebeszélt róla, hogy terhesen csináljam, úgyhogy én most nem is merem csinálni. Kép Pedig tény, hogy amikor én voltam a tanfolyamon, akkor is egy csomó kismama volt ott.

Márti, nektek jó utat,

Betegeskedőknek jobbulást!

Lányok,
most nincsen Fellegi-féle kismama koncert a felkészítő után a Klinikán? Nem mintha már aktuális lenne nekünk. Kép

sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Pirus, TGYÁS után kell eldöntened, hogy GYED vagy GYES a jobb neked. Igen kell az anyakönyvi kiv. az igényléshez.
Amikor a patológián feküdtem együtt voltam egy kismamival, aki Kriston intimtornára járt és beindult a szülése utána a 25. héten. Óvatos légy! És gyógyulj meg.

Joe, www. felvi.hu, ezt az oldalt ajánlották egy kismamának, akit ugyanaz a téma érdekelt, mint téged.

PP, sajna nincs most Fellegi Ádám, én is őt vártam, most kismama-torna van az előkészítő után.

Padlizsán, gratulálok, nagyon szépek a kisemberek!! Örülök, hogy minden nehézség ellenére pozitív élményed maradt. Most már minden rendben van?

A férjem török (nem fogja elrabolni Aysegült), Ankarába való. Ezt így kell írni?
Kb. 1000 török él itt, többnyire ismerik egymást, vagy legalábbis hallottak egymásról. Dr. Mericlit az előző babám elvesztése óta ismerem, ő is bent volt a műtétemen. Az én dokim nagyon bírja és jó orvosnak tartja. Most ő csinálta az UH-okat, mert nem volt elég magzatvíz és egy időben nem fejlődött a gyerkőc úgy ahogy elvárták tőle. Úgyhogy ő és a férjem most ismerkedtek meg a klinikán.

Lányok, most nem jövök hozzátok egy darabig, gyógyuljatok, növesszétek a pocikat és a gyerekeket, írjatok sokat, hogy legyen mit olvasnom, ha hazaérek.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Pirus!
Nem mozgásbeli, csak ebben a korban célzott mozgással, gyógytornával mindenre lehet hatni, beszédkészségre, figyelemzavarra, stb. 3 és 6 éves kor között fejleszthetők legjobban a gyerekek.
Ami Balázsnál van, az egyrészt a hiperaktivitás (nincs diagnosztizálva még, ezt most inkább jelzőnek írom), másrészt kicsit az autista gyerekekre jellemző dolgok, pl egyedül játszik, saját kis világot alakít ki magának, ha ebből kizökkentik, vagy úgy egyáltalán, el kell térnie a megszokott beidegződésektől (pl a saját jele alá ül az öltözőpadon), akkor dühroham-jellegű hiszti a reakciója, ezenkívül egyensúly-problémákat is felfedezni véltek nála.
Mielőtt bárki azt gondolja, hogy ilyen súlyos dolgokat észre kellett volna vennünk nekünk is, jelzem, hogy a fenti zavarok közösségben sokkal egyértelműbben jelentkeznek, nyilvánvaló okokból. Ezenkívül pedig gyanakodtunk, jártunk orvosnál, itt-ott-amott, mindenki azt mondta, Balázs teljesen okés. A bölcsis jellemzésben is az volt, h tök okés.
Ebben a hányós vírusban egyetértek, én sem voltam soha hányós, de az elmúlt 4 évben az évi 1 hét fetrengés nálunk is megvan.

Képzeljétek, tegnap megint voltunk Lutzmannsburgban élményfürdeni és elhagytuk a fényképezőgépünket! Szerencsére megvan, de így _sajnos_ holnap megint ki kell mennünk a gép miatt KépKép

Az új munkahely tökjó, Balázs tornája szépen halad, és ezerrel tombol a miért-korszak.

Annamari
muter
 
 


Pirus: ha a szulest megelozoen nem volt 180 nap melod, akkor a minimalber 2xese lesz az alapod a tgyashoz es a gyedhez is. Mondjuk most hogy emelik a minimalbert, a gyed majdnem max lesz tan vagy hogy...Kép

padlizsan gratula a gyerekekhezKép

muter: remelem akkor hasznal ez a tornaKép most tiszta hulye vagyok, jol elgondolkodtam azon hogy Lacko is csinal-e ilyeneket...

Mi jol vagyunk, most jottunk vissza anyostol, szal kipihenem a faradalmaimatKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly, ne butáskodj, Lackó születése körül semmi probléma nem volt, miért lenne vele gond...?

Ja, tán nem írtam le délelőtt érthetően, szóval a fényképezőgépünket a helyszínen találták meg és leadták, és én olyan kellemesen csalódtam az emberiségben! KépKép
muter
 
 


Sziasztok!

Muter: persze az ember gyanakvó főleg a saját gyermekével s az a szörnyű, hogy minden orvos mást mond.Mért ítélnénk el, azért mert pl. ti máskép láttatok dolgokat vagyis nem Ti hanem az orvosok Õk se tudják elsőre néha csak találgatnak..
Nálunk most az a legújabb álláspont, járunk logopédiára és egy ilyen fejlesztő felmérő helyet fel fogunk keresni. Bár hozzáteszem a babysitterünknek ilyen végzettsége van és Õ nem lát semmit az andin, de azért még egy ember - nem mondom, hogy szakember, mert a babysitterünk is az- kell.
Az andinál hisztik nem jönnek elő szerencsére..
S tényleg egyre többet kommunikál. Napról napra látszik, hogy értelmesedik, hogy szeretne haldni a beszéddel. Ma pl. beszoktam fektetni az ölembe és nézem az arcát s közben artikulálva beszélek ..a gyermek ugyan ezt hang nélkül utánozta de annyira édes ilyenkorKépKép
Az óvinénik szerint a gyerekek is befogadták kézenfogva játszott a múltkor is valakivel mikor apa ment érte, mert hát meglessük ám a gyereketKépKép, az udvaron.
Itthon végre reggelizik..oviskiflit kell Neki venni és azt megeszi reggelente..- oviskifli = a rendes kifli ami kicsiKépKép, mert mi általában az Europarkos sajtoskiflit esszük ami legalább 4X akkora mint az oviskifliKépKép
Nagyon sokat változik az Andi s jó irányba az ovitól!!! Főleg ha egésznapos ovis lesz az fog lendíteni szerintem igazán. De nagyon szereti az ovinéniket is mikor voltak családot látogatni még puszit is adott nekik...
Úgyhogy én nagyon bízom a környezetünkbe is, hogy Andi beszéde előbb utóbb beindul és ahogy sokan mondják Õ egy ilyet tipus az egyik logopédus azt mondta,lehet, hogy 4 éves korig kell erre várni, mert Õkelme csak szedi az információkat és majd egyszerre kibuggyan minden belőle...hát ezt a buggyanást azért várjuk szeretettelKépKép
Nem sokat írtatok az elmúlt napokban mi újság Veletek??

Mindenkinek további jó pihit !!

Picus
picus
 
 


Muter: valami gond csak lehetett, mert ugye hipoton volt, devenyeztunk stb....de csak nincs mar gondKép
orsoly
 
 


Sziasztok!

Kérdezném, hogy mostanában is divat az, hogy befektetik szülés előtt a bedagadt kezű és lábú kismamákat. Valaki ezzel ilyesztget.Egyszerűen úgy nézek ki mint egy élő víztorony. Lehet vár rám öt hét kórház nyugalom? Tud erről valaki valamit? Tapasztalat?

Üdv mindenkinek!!!!!!!

Kép
vanília
 
 


Pirus a bérszámfejtőnk válasza:
Ha a Gyes alatt szült, akkor a szülés napjától jár a TGYÁS. Alapja a minimálbér kétszerese, de ha a szerződés szerinti fizetése ennél kevesebb akkor az lesz az alap.
Az OEP-nél kell igényelni.

Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Picus, köszi, hogy megkérdezted. Biztos, hogy az OEP-nél kell igényelni? Mert a papírra a TÁH van írva és úgy rémlik, hogy Zsombival is ott igényeltük. Mindenesetre eljuttatom a papírokat a melóhelyre, hogy töltsék ki.

Padlizsán, nagyon édesek a babákKép

Annamari, remélem a torna majd segíteni fog Balázsnak. Tényleg, a közösségben sokkal több minden megfigyelhető egy gyerek viselkedésével kapcsolatban. Zsombiéknál is volt múlt héten óvoda pszichológus, a 2 évnél idősebbeket vizsgálta, elvileg ma kapjuk meg az írásos értékelést. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz benne.Kép Szerintem nagyon különös dolgok nem, mert az ovónők szerint is nagyon kiegyensúlyozott gyerek, szeret is az oviban lenni. Sőt, már úgy vettem észre, mintha kis kedvenc is lenne, ami nem feltétlenül jó, de ha szeretik, akkor mit csináljakKép Néha azon gondolkozom, hogy milyen lesz Szabolcs. Zsombi nagyon elkényeztetett minket, jól eszik, az alvókája is tökéletes és könnyen kezelhető. Szóval fel van adva a leckeKép Mostanában egyre többet fogalkozik a pocakommal. Nem tudom mennyit ért abból, hogy kistesója fog születni, de azt tudja, hogy Anya pocakjában baba van, néha Õ is kinyomja a pociját és közli, hogy ott a baba.

Örülök, hogy meg lett a masinátok. Gondolom, ha már ott voltatok azért élményfürdőztetek is.

A változatosság kedvéért most a torkom fáj. Már nem is mondok semmit.Kép

A hétvégén összeírtam mit kell venni a kórházba és utánra. Nem bízok semmit a véletlenreKép Zsombival össze sem voltam pakolva, annyira hirtelen jött, most meg átesem a ló túlsó oldalára és jövő héten beszerzem a szükséges dolgokat, megrendeljük a bútorokat aztán szépen várjuk a ded érkezését.
Hiába, rámtört a fészekrakó ösztön.

Szép napot mindenkinek!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Már régen nem voltam itt - illetve olvasgattalakt Titeket, de nem volt érkezésem írni. Múlt héten én is az ágyat nyomtam. Elkaptam valami köhögéses nyavalyát. Remélem a kis babócának nem árt. Most leszek 12 hetes! Holnap megyek a dokihoz ultrahangra, aztán már én is jelentkezem a táblázatba.

Jól megijesztettetek ezzel az Intimtornával. Én már hónapok óta nagyon rendszeresen csinálom (sőt, már fél éve), és azt hittem, nem lehet belőle semmmi baj. Igazából egyébként nem hiszem, hogy emiatt indult meg annak a lánynak a szülése, Ha nincs baj, akkor attól, hogy mozgatod a hüvelyed, nem kell, hogy beinduljon a dolog. Azt mondják, szeretkezni is lehet várandósan, az pedig sokkal jobban megmozgat... azért holnap rákérdezek a dokinál...

Na üdv lányok, jó gyereknevelést, akinek már van kit!
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


SziasztokKép

Gyors életjel: köszönjük szépen megvagyunk és Dani taknyosságától eltekintve még egész egészségesek is vagyunk: koppkoppkopp.
Sikerült egy ismerősnek nem betartani a gyerek etikettet és taknyosan elhozta hozzánk, naná hogy a fiam másnapra már szörcsögött és estére már folyt az orraKép grrrrrrr

Voltam a klinikán laborvezetői uhán, hátha jobban letudják leltározni a pocaklakót, sajnos azt most se elárulta el hogy milyen nemű, de sebaj, ha máskor nem amikor kibujik elárulja a kis szégyenlősünk.
Tök jó volt, mert amig vártunk a vizsgálatra addig részese lehettem egy család születésének, örömének. Pont akkor született meg egy kislány, és annyira jó volt látni, hogy mennyire boldogok a hozzátartozók, a szülők. Mondanom se kell hogy a baba is nagyon szép kislány, én is meglestem Kép

PirusKép
Szegénykém Téged még az ág is húz? Egyik nyavala után jön a másik KépKép Gyors jobbulást neked.
Gyed témában ha ráérsz majd MSN en keress meg és eldumcsizunk rólaKép

RitaKép
Drukk az uhához és a 12. héthezKép

Picus Kép
Nyugi, ha ennyi hozzáértő ember mondja hogy nem kell idegeskedni, akkor tuti nincs baj Andival. Egyszer majd azon veszed észre magad, hogy teljes körmondatokban fog beszélni és hirtelen azt se tudod hogy most mi történtKépKép

VaníliaKép
Erre nagyn vigyázz, mármint a vizesedésre, nem jó jelKép Sajna tényleg ha még mellé felmegy a vérnyomid akkor esélyes vagy egy kis korház látogatásra. Tessék felpocolni a lábadat, nem lógatni és pihenni amennyire csak megy. Nézesd meg a vérnyomidat és egy vizelet vizsgálat se ártana a fehérje miatt.

Annamari Kép
Tök jó hogy vannak még rendes emberek és meglett a fényképezőtök. Gondolom másodjára is gyorsan kihasználtátok hogy oda kellett ujra menni Kép
Milyen az új melóhely? kollegák? hangulat?
Sajnálom én is, hogy továbbra sem egyszerű a dolgotok Balázzsal, de még mindig jobb, ha most veszik észre és szépen tudjátok őt fejleszteni, mint hogy a suliban egyszerűen ráakasztják a hiperaktív, vagy éppen dislexiás jelzőt és hadják kallódni.

Indigo Kép
Túl vagy a vizsgáidon? vagy még van hátra.
Hogy viseled a pocakosodás örömeit, vannak még kellemetlen tünetek? A rossz szájií nálam is megvan, de nekem inkább acetonos, mert ugye 160 grammos CH diétát kell tartanom, és ettől ilyen pocsék izű reggelre.
A Praxisba kb három hét mulvára adnak időpontot ha jól tudom, de mielött kérsz regisztrálj itt a babaneten és akkor kapsz egy ezres kedvezményt, mikor bejelentkezel akkor mondani kell hogy van egy bonuszod, amit a regsztrációnál kapsz (valami szám). Nekem fontos volt a mielöbb ezért mentem a Savoyában lévő Kenguru Goldba.


PP Kép
Voltál azóta uhán? Minden rendben? Jösz valamikor a klinikára, akár talizhatnánk is ha összetudjuk hozniKép

ShineKép
Nagyon hallgatsz mostanában, felétek mi a helyzet?

Mindenkinek további szép napotKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, olvasgattalak benneteket, csak válaszolni soha nem volt időm. De most van!

Indigo: örülök, hogy végre a kismama táblában láthatlak!!!!!! Képzeld se Gergő se én nem kaptuk el a toxoplazmát, ami miatt annyit bőgtünk, és szedtem egy vagon antibiotikumot. Ennyit a kórház laborjáról! Bármit is hoznak ki egy leletből, ne vegyétek 100%-nak!!!!!!!!!

Lányok! Azt tervezzük, hogy kiadnánk egy könyvet a babák alvási szokásairól és hasonlók, mert nekünk elég nagy gondok voltak, és még most sem zökkenőmentes a dolgo. Ebben a témában pedig nem igazán találtam jó könyvet. A terv az, hogy kismamák élményeival lenne tele. Kinek milyen a babája, hogy szoktatták rá a délutáni alvásra, mivel próbálkoztak, lerákták és haygták sírni, kézben ringatták stb. Akinek van kedve írjon az emilemre a saját tapasztalatairól, és ha engedi beletennénk a könyvbe, nevével vagy anélkül.
bveronic@freemail.hu

Szilvi8: mi van veled?????

Mi is növögetünk. Most voltunk 23 hetesek. 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát(magától) és egy hónapja 3-szor is felkel. Gyanítjuk jön a foga. Ooo, mennem kell. De jövök még!

Várom a maileket!!!
Szép napot!

Kép
Kép
akinorev
 
 


Sziasztok lányok, asszonyok! :-)

Boldogan újságolom nektek, hogy megvolt tegnap a 11-12. heti uhám, és minden rendben van. 41 mm-es a baba, és gyönyörűen dobog a szíve.
Írok Indigonak, hogy rakjon be a táblába. Üdv,

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok lányok!

Még nem írtam Nektek soha, csak olvasgatok. Kép
Illetve Indigonak írtam privibe. Most meg gratulálni szeretnék neki a tesóhoz. Kép
Még régebben írtatok, azt hiszem Piroska egy homeos doktor néniről Budakeszin. Valaki jár hozzá? Milyen? Ha leadod nála a kártyádat akkor nem homeosan rendel? Az csak magánrendelés? Én Biatorbágyon illetve környékén keresek egy lelkiismeretes homeopatias doki nénit. Nem tudom ez a budakeszis mennyire lenne messze.
Még szeretném megkérdezni, hogy milyen kedvezményt és hogy lehet igénybe venni a Praxisban az UH-n? Ugyanis már 29 hetet taposom és pár hét mulva szeretnék elmenni a 4D Uh-ra vagy a Praxisba vagy a soroksáriba (Megatoysnál)nem tudom, hogy hívják. Szerintetek melyik jobb? Mindegy?

Sziasztok
Mincso

Kép

Kép
Kép
mincso
 
 


Sziasztok!

Rita!!!!KépSzuper!!!

Mincso, én vagyok ott a Biatorbágyi topikban is.Kép Itt a környéken nincs homeopátiával foglalkozó orvos, a budakeszis dokinő már fullos, és nem is jár házhoz, csak magánrendelésre lehet menni.

Teljesen KO vagyok, 4 órát aludtam, és ma voltam intimtornán is, reggeltől és most értem haza. Kriston Andi szuper, nagyon klassz csaj!Kép

Most csak ennyire telik, megyek és húnyok egyet.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Shine jól van, csak a tanulás nagyon lefoglalja! Kép

Én meg lebetegedtem Kép

Hétfőn megyek V dokihoz este, csatlakozik valaki?

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Rita! Gratulálok, ez szuper!!
Joe, hogy vagy? Remélem most kevésbé mozgalmas időszak van Kép Készül a kabát?

Lányok, nem kell valakinek egy belépő a 19-i babaruhabörzére? Szívesen átadnám, természetesen térítésmentesen!! Kép
Mi lassan meggyógyulunk teljesen, ugyanezt kívánom minden betegeskedőnek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Intimtorna 2. felvonás lefújva.Kép Tiszta takony vagyok, lázas, köhögök meg a többi szörnyűség. Ráadásul ma sem tudtam aludni éjjel. DE MIÉRT? A két hímnemű este 9-től húzza a lóbőrt és még mindig alszanak én meg éjszaka csak szenvedek. Szerintetek lehet valami altatót bevenni?

Annamari, Nálad mi a helyzet? Jobbulást!

Jutka, nagyon aranyos vagy, biztosan valakinek jól jön majd a jegy.Kép

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet méretre vágatni kókuszmatracot? Ez eléggé nem szokványos méret lenne. Belezúgtam egy fa járókába, amit kiságyként lehet használni, abba kellene, de az négyzet alapú és nem téglalap. Szerintetek?

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


SziasztokKép

JutkaKép
Ha esetleg megvolna még a jegyed akkor én jelentkeznék rá, ha lehetségesKép
Dobjál meg légyszi egy emaillal: agiboszi@freemail.hu

Előre is kösziKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Pirus Kép

Én megprobálnám felhívni a Brendont például, mert ugye árulnak matracot, hátha tudnak neked ötletet adni, hogy hol vágnak méretre.
Szegénykém látom téged is utolért a takonykor, gézengúzod már jobban van?
Szerintem probálj inkább altató helyett valami nyugtató aromaolajat párologtatni este, az citromolaj fertőtlenít is, és én keverném néhány csepp levendulával, mert az nyugtat.
Még egy ötlet: lefekvéskor egy jó nagy pohár meleg tejcsit küldj le (már ha megtudod inni) az is sokat segit az alváshoz.

Egyébként hasonló cipőben járunk ám, ma éjszaka majdnem végig néztem az HBO teljes kinálatot hajnalig, volt vagy 4 óra mire elaludtam, miközben a pasik végig ott szuszogtak mellettem.

Annamari Kép
Gyors gyógyulást nektek.

Mincso Kép
A babanet főoldalán tudsz regezni a Praxisba és akkor kapsz egy ezres kedvezményt, de szólj a bejelentkezésnél, hogy van bónuszod. A Megatoysra nem érvényes a bónusz, sőt sok mamitól hallottam hogy mostanában nem olyan jó ott a 4D, mint elötte, a Praxist javasolnám inkább.

RitaKép
Ez nagyon szuper hír, és üdv a táblában Kép

AkinorevKép
Atya-világ már 23 hetesek vagytok, hogy rohan az idő.
Tök jó ötlet a könyv amit kitaláltatok, ez a téma sok kismamit és kispapit érdekel és érint.
Magam részéről szerencsésnek tartom a mi esetünket, mi nem sokat szenvedtünk, Dani úgy csinált mindent mintha kiolvasta volna a nagykönyvet Kép

Ami meg a laboreredményeket illeti, hát sokszor hagy a dolog kivánni valót maga után, főleg manapság az AFP értékek, szinte csak riogatásra jó, másra már nem nagyon, nyugaton már nem is csinálnak ilyen vizsgálatot, mert a legtöbbször nem jó időben veszik le azért nem mutat valós értéket.

Shinenak nagy drukk a tanuláshoz!Kép

Indigo Kép
Egy apró életjelet küldhetnél Kép

Mi jól vagyunk, leszámítva hogy Dani taknyol egy kicsit és az apját jól megfertőzte, de idejében sikerült elkapni a bacit és már lábalunk kifelé.
Pocaklakó megtatja minden este a napi tornáját, ezzel is mutatva hogy jól érzi magát bentKép
Dani mostanában ha kedve tartja akkor odahozza a plüsállatait és a pocimra teszi, hogy adjuk a tesónak Kép Ilyenkor meg tudnám zabálni őt, máskor meg igazi kisördögKép

Mindenkinek további szép napot!

puszi
Ági

Ui: egy kép a pocaklakóról



Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!Kép

Jaj, de szuper ez a kép!!!!!Kép Õ lenne akkor a kis szégyenlőske?

Ez jó ötlet, amúgy is a Brendonban néztem a járókát, csak az már eszembe sem jutott, hogy ott is tudnának segíteni. Az a helyzet, hogy a házunkat teljesen berendezve adtuk el Veresen, még a gyerekbútorra is igényt tartottakKép Zsombi itt már igazi nagyfiús bútort kapott, így Szabolcsnak most új gyerekbútorokat kell vennünk. Kinéztem ezt a járókát, csak remélem, hogy kiságynak is használható, mert nekem annyira tetszik. Később vennénk ágyat, ez pedig lekerülne a nappaliba és járóka gyanánt funkcionálna tovább. A szekrényt már megvettük, az volt raktáron, de a pelenkázót meg kell rendelnünk. Tegnap megvettük a kórházas cuccokat, meg egy s mást, ami itthonra kell, amúgy szerencsére minden más megmaradt Zsombitól. Sokat agyaltunk hogy egy szobába rakjuk-e Õket, de végül a külön szoba mellett döntöttünk. Ha mindketten iskolások lesznek, akkor egybe raknánk Õket és lenne egy alvós és egy tanulós szobájuk. Na, még egy pozitívum az azonos nemű gyermek mellett.Kép

Zsombi végül nem is volt beteg, fél 6-kor keltettem fel aznap délután, egyszerűen csak lenyomott egy 5 órás szunyát. Este pedig úgy aludt tovább, mint mindig. Mondom, Zsombi egy mormota. Nem úgy, mint énKép Mondjuk én világ életemben elég rossz alvó voltam. Gyerekként sem tudtam 8 óránál többet aludni, minden reggel már 6-kor kukorékoltam, a szüleim legnagyobb örömére.
Megpróbálom az illóolajat, hátha segít. Homeos bogyót vettem be tegnap, kettőt is, de csak nem jött álom a szememre. Azért Te sem vagy semmi az HBO-valKép Én is azt szoktam nézni, ha nem tudok aludni. Majd máskor meszizhetünk is, ha Te sem tudsz aludni.


Akinorev, én sem nagyon tudok milyen tanácsot adni alvás terén, mert ritka jó alvókája van a fiamnak, éjszaka sem ébred meg egyáltalán. Ezért is írtam, hogy nagyon el vagyunk kapatva. Félek, hogy az éjszakai nemalvásaim már Szabolcsra készítenek fel.Kép
Nagyon nagy fiú már Gergő! Van Róla friss kép valahol?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


PirusKép

Ez az éjszaki MSN nem is rossz ötlet Kép LEgközelebb majd nyélbeütjük ;)

Bár azt hiszem mindketten annak örülnénk, ha durmolnánk inkább helyette. Nem semmi alvókája van Zsombinak, lehet hogy helyetted is alszik egy kicsit ? KépKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

"Elkelt" a jegy. Kép Kép
Pirus, az Üllői út és a Viola utca kereszteződésében van egy biomatrac-bolt, ha jól emlékszem ott vágnak méretre kókuszmatracot. Az üzlet nevét sajnos nem tudom, de ez alapján is meg tudja mondani a tudakozó a számukat. Szerintem érdemes odatelefonálni.

Ja, és mindenkinek mielőbbi gyógyulást!

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Helló!!

Íme egy viszonylag friss kép, ezen 5 hónapos. Kicsit homályos, de szerintem aranyos!

Légyszi azok is írják le, hogy mit hogyan csinálnak akiknek megy az altatás, mert olyat is szertenék a könyvbe tenni. Köszike
bveronic@freemail.hu

Kép
Kép
akinorev
 
 


Kép

Kép
Kép
akinorev
 
 


Sziasztok!

Jutka Kép

Nagyon szépen köszönöm a belépőt Kép

Akinorev Kép
Tündéri a fiad, nagyon édi a képen ahogy belenéz a fényképezőbe.
Mihelyt lesz egy kis szusszanásnyi időm, leírom hogy nálunk hogy alakult az altatás, alvás.

Mindenkinek szép estét!

Ági
22+3

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Rita, gratula az UH-hoz! Kép

Pirus,
a Klinikával szemben van egy biomatrac bolt, ott mindenféle méretet csinálnak, elég rövid határidővel. Én is őket hívtam fel anno (bár aztán mégsem vettünk újat). Itt találod őket a neten: www.novetex.hu, több boltjuk is van a városban.

Ági,
köszi a kérdésed, a 12. heti UH-n minden rendben volt! Kép Legközelebb ha minden jól megy, majd csak az AFP vérvételre megyek a Klinkára egy hónap múlva. Majd előtte írok, hogy te tervezed-e akkoriban menni.

Akinorev,
nagyon aranyos a fénykép! És nekünk is ilyen zenélős játszószőnyegünk van! :D

Apropó, kismamabörze jegy: ha valakinek még akadna felesleges, én is szívesen átvenném/megvenném!

PP
pöttöm_panna
 
 


Akinorev/Veronika!

Csak ide a fórumba írok, mert ez az altatós sztori nem a sajátom, de nagyon jól bevált. A családban az egyik kismama azt csinálta (semmi turpisság nincs benne), hogy két hétig hagyta bőgni a gyereket lefektetés után. Mérték az időt, azt hiszem, talán fél órát sírt a pici (nekem megszakadna a szívem). De nekik működött - két hét után a gyerek már rászokott, hogy egyedül kell elaludnia, úgyhogy most jön a lefekvés, és nincs semmi cirkusz, lerakja a kissrác a fejét, és alszik.

Másik sztori: sógornőm második babája koraszülött volt, hét hónapra született, és sokáig bajok voltak vele. Talán emiatt is alakult ki az, hogy sokkal anyásabb, mint a nagyobb - bár gyanítom, hogy ez nem csak a gyereken múlik, hanem a szülőkön is. Most már majdnem másfél éves, és nem hajlandó elaludni, csak akkor, ha az anyja ott van mellette és fogja a kezét. Képzelhetitek, mekkora teher a szülőknek, hogy egy színházba sem bírnak elmenni, mert mással nem marad meg a gyerek. Sógornőm azt mondja, egy éves kor körül kellett volna rászoktatni a fenti módszerrel az egyedül elalvásra, mert (azt olvasta valahol, hogy) akkor van egy olyan periódus, amikor a gyerek könnyebben "leválik" a szülőről ilyen téren. Az biztos, hogy most már elég nehéz dolguk van. És az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egész idáig, 17 hónapos koráig szoptatta a kislányt, tehát lehet, hogy ez nehezíti az egyedül alvást (ezt csak én mondom/kérdezem).
Hát ennyit a családi alvásos sztorikból.

Tudjátok mit? Feltöltöm én is azt a szürke paca-macát, ami állítólag a pocaklakómat mutatja. Tegye fel a bal lábát, aki ki tud hámozni belőle valamit! :-)

Kép

Gratula a szép babához, Akinorev!!!

PP! Te is kb 12 hetes vagy mostanában? Lehet, hogy egy időben fogunk szülni? Jó lenne megismerkedni!

Üdv mindenkinek!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Jó reggeltKép

Rita Kép

Jobb melső jó lesz?, mármint lábicsku feltevés KépKépKépKép
MEgnyugodtam hogy nem csak az én pocakmacimnak nem sikerül egy normális uhá képet csinálni a simánKépKép Amugy ha nagyon nézem akkor jobbra van a fejecskéje, maga mellett van a kis keze és kinyomja a nagy pociját, de lehet hogy csak képzelgek.

PPKép
Nagyon jó hír, örülök hogy minden rendben van.
Nekem igazán legközelebb a klinikán majd csak a 28. heti uhán lesz dolgom, legalábbis a dokim azt kérte, hogy ha az megvan akkor jelentkezzem nála. A többi dolgaimat másik helyen intézem, ott talán egyszer végre, netalántán össze is futok Pirussal, mert eddig vagy kétszer egyszerre voltunk és utána meg is beszéltük hgoy aznap bent jártunkKépKép

Persze ez egyáltalán nem jelenti hogy ne tudnánk talizni, ha nagyon akarjuk Kép

Tényleg csajszik, mit szólnátok egy talihoz, hátha végre össze tudnánk hozni valamit? Manapság a pocsék idő miatt inkább zárt térre gondolnék, mondjuk mit szólnátok egy állatkerti játszóházhoz?? A pocis mamiknak ingyen van, akinek meg van már kint leledző babója az meg élvezheti a játékot, igaz fél éven túl már sajna fizetős, de szerintem egy jó dumcsiparti és hogy a gyerek is jól érezze magát ennyit megér.

Várom a véleményeket, más javaslatokat, ötleteket!


Többiek merre vagytok, halihó hahó?Kép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Lányok, ma aludtam 6 órát egyhuzamban, Isteni volt!!!!Kép

Akinorev, nagyon tündéri ez a kislegény!Kép Tényleg olyan kis érdeklődően néz!

PP, Jutka köszi a tippeket, lehet, hogy pont ugyanarról a helyről írtatok?

Rita, nekem tetszik a kép, bár tőlem igazán ne kérdezz semmit, mert én pocsék vagyok UH képek analizálásában, de a fejét megismeremKép

Ági, lehet, hogy igazad van és Zsombi helyettem is alszikKép Majd tárgyalok vele erről. Tegnap is negyed 7-kor az ébresztésemre kelt fel délutáni 4 órás alvásából és 9-kor már aludt, mint a bunda. Reggel 7-kor kelt. Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nagyon nagy az alvásigénye, vannak ilyen gyerekek. Ha férjemen múlna, szerintem Õ is délig aludna minden nap. Zs biztosan az apjára ütött. Én pl. ha nagyon megeröltetem magam, akkor esetleg tudok 8-ig aludni, de az nagyon ritka, inkább 6 és 7 között szoktam kelni. Mármint normális ciklusomban, amikor 10-kor már alszom.
Csak jelzem, hogy holnap megyek a kórházbaKép Mostantól már gyakrabban fogok menni, főleg pár hét múlva, amikor majd elkezdődik a CTG-s időszak. Zsombinál is megálmodtam, hogy előbb fog jönni a kiírásnál, tegnap azt álmodtam, hogy Szabolcs jan. 4-én fog születniKép

Én nagyon szívesen taliznék, a játszóházak viszon jó kis bacigyűjtő helyek ebben az időszakban. Én szívesen mennék valami jó kültéri játszóra is, majd felöltözöm, azon már ne múljékKép Vihetek finom, meleg teát is.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


PirusKép

Nah ma éjszaka én is durmoltam, az esti film végét már tuti nem láttamKépKép Én viszont tudnék reggel még aludni, ha Dani nem keltene 6kor, brrrrrr, amióta átálitották az órát azóta előbb kell a drágám.

Nekem a szabadtéri is megfelel tökéletesen, feltalálták már a réteges öltözködéstKépKép

Akkor mit szólnátok egy Margitszigethez, ott lehetne egy nagyot sétálni is, meg van egy jó kis játszó is ahol a gyerköcök kitombolhatnák magukat.

Holnap nem kell mennem, legközelebb nov. 30ra van időpontom, megint vérnyomi mérőzés lesz, meg ujra cukroslötyi ivászat.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék találkozni!! A Margitsziget szerintem is jó ötlet, az a játszótér legalább zárt egy kicsit, így a gyerekek sem kolbászolnak messzire. Kép
Pirus, gratulálok az alváshoz!! Kép
Akinorev, tényleg nagyon gyönyörű a gyerkőcöd!!

Szerintem egyébként az a legjobb az UH felvételekben, hogy mindenki azt lát bele, amit akar, és így mindenkinek nagyon tetszik! Kép

Képzeljétek mi történt, délelőtt előretartva felemeltem Bencét, és becsípődött a derekam, de egyáltalán nem tudok lehajolni, minden lépés és mozdulat állatian fáj. Kép Voltam a dokimnál, aki adott egy Algopyrin injekciót, na ez egyáltalán nem hatott, de erősebbet nem lehet bevenni a szoptatás miatt. Ja, és azt tanácsolta, hogy pihenjek egész nap és ne emelgessem a gyerekeket. Vicces. Próbálja meg ezt valaki egy háromévessel és egy négyhónapossal. Pihenés. Aha.
Holnapra kaptam időpontot egy csontkovácshoz, remélem ő helyre tud hozni! De addig is fekszem éjszaka a földön Kép Van valami ötletetek?

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Akinorev!

Nagyon jó ötletnek tartom a könyvet, amit kitaláltatok. Biztos sok anyukának hasznos lenne.
Nekem két gyerkőcöm van: egy majdnem három éves, és egy két hónapos. Alvásos történetem mindkét gyereknél ugyanaz. Hat, ill. héthetes koruktól végig alusszák az éjszakát. Sokan kérdezgetik, hogy mit csináltunk, de tulajdonképpen semmit, csak nagy szerencsénk van. Néhány alapvető dolgot megtartottunk:
1., Ha éjszaka felébredtek, akkor nem beszéltem hozzájuk. Szopiztak, és aludtak tovább.
2., Csak nagyon kis fényű éjjeli lámpát gyújtottam, hogy tudja, hogy most éjszaka van.
3., Éjszaka nem pelusoztam őket.

Ennél többet nem csináltunk. Soha nem hagytam/hagyom őket sírni. A nagyobbik több, mint két éves koráig szopizott, a kisebbik is szopizik, tehát én cáfolnám azt, hogy a szopizós babák rosszabbul aludnának. A lefekvés előtt mindkettejüknek megvan a maguk kis szertartása.
A nagyobbiknál: vacsora, fürdés, hancurozás, lefekvés, mese, ima és magától elalszik. Persze kisebb korában nem magától aludt el, hanem cicin.
A kisebbiknél: fürdés, szopizás, büfiztetés. Van amikor szopizás közben, van amikor büfiztetés közben alszik el. Most kilenc és fél hetes, és fél tizenegytől kb. 7-8-ig alszik.

Szerintem ez nagyrészt személyiség kérdése. Az én gyerekeim ilyenek. Ami rajtunk múlik, az az, hogy ne csapjunk nagy felhajtást, amikor felébred. Ez az én véleményem.

Sok sikert a könyvhöz.
üdv
Floricsika
floricsika
 
 


Helló csajszik!

Rita81, Floricsika: Köszi az alvós sztorikat, szorgosan gyűjtöm őket.

Nálunk sem az éjszakai alvás a gond,(bekapja az ujjacskáját szopizza egy kicsit és alszik) főleg mostanában, hanem a nappali. Mindig kézben aludt el, aztán rászoktattuk a babakocsira, végül vettünk egy csepp hintát és most abban alszik nappal. De ha elmegyünk valahová, akkor gond elaltatni. Ráadásul nincs valami nagy rendszer a nappali szundizás körül, egyszerűen nem tudom rászoktatni. Szóval most azt szeretnénk, hogy simán letesszük és aludjon az ágyában, főleg mivel egyszer beriasztott a légzésfigyelője és már azóta is kétszer jelzett,(de nem risztott) nem nagyon merem máshol aludni hagyni, mindig őriznem kell. Azt mondják tegyem le sírni, majd megszokja. De így a gyerek a szobájában én meg a nappaliban sírok, szóval ennek így nem sok haszna van, fel is adtuk. Erre kéne tanács. A könyvbe pedig minden féle, minél több sztori van, annál többen találnak majd megoldást az örök problémára.

Szép napot mindenkinek.
U.I.: A tali jó ötlet!!!

Kép
Kép
akinorev
 
 


Sziasztok Kép

Akinorev Kép
Hányszor alszik, vagyis inkább nem alszik még nappal, gondolom kettőnél tartanátok, ha összejönne rendesen? Kép
Nálunk elég rapszódikusan alakultak a dolgok először, volt hogy képes volt inkább egész nap egy percet se aludni, csak ne nekem legyen "igazam", ezalatt azt értem, hogy ha érezte rajtam hogy olyan jó volna ha aludnál már akkor tuti nem aludt el. Sokszor nálunk is a babakocsi vált be, de aztán beállt egy nagyjábóli rend, délelött fél 11 körül álmost lett és lefeküdtem vele én is az ágyra, kapott cicit, dudoltam neki és szépen elaludt ( a cici nálunk nagyon sokat számitott), délután ugy 4 körül lett ujra álmos és akkor legtöbbször magától is bealudt egy két korty cicizés után.

A következő stresszes időszakot az egyre való átállás okozta, kb egy hónapig volt felválltva egy vagy két alvás nappal, de aztán szépen beszoktunk a déli egyre, ami hála mostanában, talán annak is betudva hogy én is alszom vele, általában két, két és fél óra.
Viszont ha elmegyünk valahova akkor nem mindig alszik sajnos el, mert egyszerűen issza magába az infokat és fél attól hogy lemarad valamiről, ilyenkor legtöbbször az autóban alszik, csak hát sokkal kevesebb ideig, mint ha az ágyikóban tenné.

LEhet hogy segitene nektek, ha egy kicsit sötétebbet csinálnál a lakásban mikor itt az alvás ideje, már ha eddig még nem tetted. Nekünk nyáron jött be, amikor ugye verőfényes nappalok voltak, akkor leengedtem a reluxákat, amik igazi sötétett nem csináltak, de a nap nem jött be olyan intenzíven.

Légzésfigyelővel kapcsolatban nem tudok tapasztalatott mondani, mivel mi nem használtuk, viszont sok helyről hallottam, hogy vannak egyes tipusok amikre sajna jellemző a téves riasztás és onnantól ugye nem igazán nyugodtak a szülők, mert nem tudhatják hogy most mi a helyzet valóban.

A sírás dolognál én se vagyok a híve hogy hagyni kéne, hosszutávon nem viseltem soha el ha sírt, egyszer kétszer volt hogy sírás előzte meg az alvást, de melléfeküdtem szorosan átöleltem őt és szépen álomba ringattam, a türelem segített, és rájött hogy fölösleges ezen pityeregni.

Amivel mostanában küzdünk, az a korabeli adottságoknak megfelelő hiszti-miszti, de egyszer talán ezt is kinövi, mielött paroka utalványt kell vennem KépKép

Pirus Kép

Zsombinak nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

Floricsika Kép

Alátámasztom a te tapasztalatodat, nálunk nem jött, be hogy szopis baba rosszabbul aludna, mikor fogzás volt akkor ébredt éjszaka néha néha, amugy mindig végig aludta, 21 hónapig szopizott, csak a második babóvárás miatt hagytuk abba a dolgot, de nem vagyok benne bizti, hogy ha megszületik a tesó ne probálná meg újra Kép

Lányok!

Akkor kijelentkezik a MArgitszigeten tervezett talira, és még egy lényegretörő kérdés: mikor is legyen?

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


sziasztok lányok, ha valaki tud ajánlani egy jó dokit erről a klinikáról, légyszi irjátok meg az elérhetőségét

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Nagyon szép minden baba, beleértve a még 2 in 1 állapotúakat is!!! Kép

Kérdeztetek az új helyről; nagyon-nagyon tetszik, ugyanaz a pozíció, minőségügyi mérnök, csak nem autóipar, hanem elektronika és jóval közelebb van. Egy kis 4-tagú csapatot vezetek, van kihívás bőven, éééés! Ez az állás abszolút túlóra-mentes!!! Mivel anyacég kaliforniai, az időeltolódás miatt heti 2 nap bent kell lenni 6-ig, de ez simán lecsúsztatható úgy, h később megyek.
Sajnos 2 napja kiestem a munkából, mert bedurrant a jobb szemem, doki állította, h nem kötőhártya-gyula, de pont úgy néz ki és olyan érzés, mára már a balnak is annyi, így ma még itthon üdülök, próbaidő alatt ez pont jól jön ugye...

Annamari
muter
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma voltam a kórházban, azt hittem csak sima vizsgálat lesz, de kellett mennem UH-ra is. Képzeljétek Szabolcska szórakozik velünk, az eddigi stabil fejfekvéséből most szépen fogta magát és megfordult. Farfekvéses a drágám. 2 hét múlva is megyek UH-ra. Úgyhogy most nagyon elbeszélgetek a kicsi fiammal, és meggyőzöm, hogy jobb az ha lefele fordul és úgy is marad. A paraméterei átlagosak, a feje kisebb, mint Zsombinak ilyenkor, viszont a combcsontja hosszabb. 1,4 kilóra saccolta a gép, szóval valószínűleg Õ sem lesz egy díjbírkozó.Kép

Most megyek és falok valamit, mert éhen halok és később még jövök.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok Kép

Annamari Kép

A munkahelyről amit irtál tök jól hangzik, sugárzik belőled, hogy jól érzed ott magad.
A szemed miatt nem irigyellek, de csak nem ezt fogják nézni probaidő alatt, gondolom senki nem akar neked felolvasó estet tartani bent.
Inkább pihenj és gyorsan gyógyulj meg.

Pirus Kép
Van még ideje visszafordulni a drága kicsi fiadnak, lehet hogy megunta a lógás, és most inkább a fenekét szeretné koptatni KépKép
A lényeg hogy kint legyen belőle díjbirkozó, ha átlagosak a méretei, akkor átlagosnak fog megszületni is, nem hinném hogy baromira örülnél egy 4 kilón felüli bébinek szüléskor ;)
Jó étvágyat a kajcsihoz, nekem is kopogtat pocakmaci, de mostmár csak a védőnő után fogok kajálni. (tudod a fránya mérlegelés KépKépKép)
Hány hetes vagy most, olyan régen volt táblicskunk hogy már nem tom ki hol tart Kép

Elizabeth25Kép
Szerintem itt mindenki a maga dokiját tartja jónak, máskülönben nem őt válaszototta volna Kép
Olvasgass kicsit vissza a topicban, találsz táblicskut is hogy kinek ki az orvosa, úgy könnyebben tudsz konkrétan kérdezni Kép


puszi
Ági
22+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!

Köszönjük a köszöntést, tolmácsolom az illetékes fiatalembernek.Kép
Persze, hogy nem baj, ha nem túl nagy baba, csak az a lényeg, hogy megforduljon mire eljön az idő, hogy megszülessen. Azt hiszem nem vállalnám be a faros szülést, nem is tudom... Nov 22-én kell mennem újra. Ált. meddig szoktak megfordulni a babák?
Az eredeti felállás szerint ma vagyok 29+4Kép

Annamari, örülök, hogy jól érzed magadat az új melóhelyen. Sajnálom a szemedet, nekem is volt már kötőhártya-gyulladásom és nem kellemes az biztos. Kaptál rá cseppet? Azzal nekem elég hamar rendbejött.

Akinorev, szerintem is elsősorban azt kell minden szülőnek elfogadni, hogy a gyermekek nagyon különbözőek, és az alvással sincs ez másképpen. De a szoktatással sok mindent el lehet érni, illetve rontani. Az biztos, hogy én a délutáni alvásokhoz soha nem használtam a babakocsit és az autós altatást. Pontosan azért, mert nagyon hamar hozzászokik a baba. A barátnőm a kislányát több, mint 2 éves koráig csak babakocsiban tudta délután altatni, nagy kínszenvedéssel tudta erről leszoktatni, azt is csak azért, mert jött a kistesó és fizikailag már nem tudta volna megoldani. Ráadásul folyamatosan a babakocsi mellett kellett állnia, mert ha megmoccant a gyerek már rángatni kellett újra a kocsit.
Én a következőképpen csináltam: először is megpróbáltam a napunkat úgy szervezni, hogy legyen benne rendszeresség. A napközbeni sétákat nem altatásra használtam, hanem alvás után ejtettük meg, soha nem volt túl meleg a helységben, ahol aludt és mindig besötétítettem. Zsombi gyakran a cicin aludt el, ezt nem bántam, ahogy leszokott a ciciről már nem igényelte ezt sem. Miután nálunk nem volt probléma az alvással, így nem is tudok igazán jó tanácsot adni. Majd Szabolcsnál elválik mennyire volt hatékony a fent említettKép

Na, most pedig megyek és mosok

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?