Szia Mindenkinek!
Külön szia Dunyi77!
Gyönyörű Csöppöd van!Ne félj,el fog múlni a pocigörcsölés.Az anyatejes csecsemők ilyen ritkán,és olykor sajnos ennyire nehezen kakálnak.Talán próbáld ki,hogy Te változtatsz valamit az étkezési szokásaidon.Egyél még több,rengeteg nyers zöldséget,gyümölcsöt, joghurtot,más tejtermékeket,sok müzliféleséget,és egyél a kedvenc ételedből,amennyi beléd fér.Esetleg kortyolgass várandósoknak és szoptató anyáknak készült Mira vizet.Mert előfordulhat,hogy a víz rád gyakorolt jótékony hatása a babádnak könnyebbséget ad a tejed által.
Babád gyarapodása pedig nem lehet túl sok,hiszen anyatejjel nem lehet elhízlalni egy csecsemőt.Az anyatej összetétele pont olyan,amilyenre a picinek szüksége van.Még szerencse,hogy emiatt nem kell agyalnunk...
Homeopátiás szerekről pedig a neten is tájékozódhatsz a
www.bebilap.hu ,homeopátia oldalain.
Babaúszásra szerintem is mihamarabb járjatok el,mert felejthetetlen élmény,és babád pocijának görcsölésén is enyhíthet a víz lágy simogatása.Három hónapos kortól várja a csöppöket a Págisz,és a Fedett uszoda.Hidroterápiával pedig a Gézengúz Alapítvány foglalkozik,ha esetleg irányítottabb egészségjavító foglakozásra járnátok (hat hónapos kortól).
Csudijó,hogy sorra kedves emberekkel,és tündérkerti csöppségekkel bővül e társalgó baráti köre!
Remek veletek levél-beszélgetni.Még akkor is,ha -bocsánat,bocsánat,bocsánat !
-eltűntem egy időre.
Ahányszor nekiveselkedtem egy újabb "novella" (
) megfogalmazásának,mindig közbejött valami,helyesebben valaki.Na neeeem,nem Marcim szólt közbe,hanem a párom,vagy a hugaim,és néha még az anyukám is.Szabályos sorbanállás van a net előtt itthon.Látnotok és hallanotok kéne,micsoda zsibongás van naphosszat nálunk.Az olasz családokat meghazudtoló jövés-menés,és kerepelés mellett amúgy sem lett volna agyam írni.Igaz,ami igaz éppen lakásfelújítási felfordulástól szenvedünk,így érthető,hogy a géphasználat is összekuszálódott.
Most szétrebbent családom,hát végre hozzászólhatok az elhangzottakhoz.
Az éttermi lidércnyomás megdöbbntett.Mi még nem mentünk étterembe Babintinkkel,így nincs tapasztalatom,ám amikor várandós voltam gyakran megfordultunk párommal egy kedves kis helyen.Mindig kaptam az étlapon nem szerepelő,de "nagyon-kívánom" leveseket,és egy alkalommal felhajtás nélkül elterelték a felszolgálók egy rendetlenkedő, gusztustalankodó,"szabadon engedett" gyerek figyelmét,mert a rosszullét környékezett a látottaktól.Nem értem az ennyire közömbös szülőket.Hasonló ez eset annak az anyukának a történetéhez,akit a barátnőm figyelt meg nemrég.Említett anyuka,míg az utcán ismerősével eszmecserézett, mászni tanuló gyerekét a betonra rakta le hemperegni.Végtelenül felelőtlennek tartom.Ha nincs tisztában a kötelezettségeivel,és felelősségével,minek vállal gyereket?!Tudom,ez utóbbi megjegyzésem nagyon kemény,csaknem szívtelen vélemény,de kimondhatatlanul fel tudok háborodni...
Más:
Jányok!Titeket is elfog néha a babaholmi vásárlási láz?Legyen szó csak a játékokról,a babruhákat már nem is merem melíteni... Amellett,hogy sorra gyártom a játékokat Babintimnek,amint meglátok egy érdekes babakönyvet,vagy készségfejlesztő játékot nyugtalanság fog el,és somfordálni kezdek az éppen kiszemelt bolt körül.Nem szeretek túlköltekezni,így legtöbbször nem veszem meg az áhított holmit.Ám nyugtalanságom addig csillapíthatatlan marad,míg nem helyettesítem valamivel az aktuális játékot
.Így készítettem már pompom-labdát,színes nézegető könyvet,és egy tarka-barka szalag-babát,egy évszak tündért.Tisztában vagyok azzal,hogy nem a játékok mennyisége,hanem a minősége számít,és legtöbbször kisfiam kacagásának előcsalogatásához elég az egyik kezemmel árnyjátékozni,esetleg túlartikuláltan elmondani egy versikét,mégis "megőrülök" időről-időre.Ezúttal engedtem a tébolynak:a legutóbbi bevásárláskor vettem három labdát,néhány szövetkockát,és négy könyvet (Zengő ábécét,egy könyvet az ellentétekről,és két könyvet a formákról).Marci mindengyiket tágra nyílt,érdeklődő tekintettel szemlélgeti azóta is...
Nem költöttem túl sokat,mégis furcsán érzem magam.Segítsetek!Mondjátok,hogy Ti is megéltetek már hasonlót...
A képkicsinyítéshez sok szerencsét és türelmet!
A lábadozóknak,és akkut betegnek mielőbbi javulást!
Köszönöm a Babintimet dícsérő szavakat.Jól összhoztuk a kiskölköt,mi?!
Vasárnap mi is megcélozzuk a Zenekuckót...
Ha mégsem érnénk oda,jó mulatást minden szerencsésnek!
Szép és nyugodt éjszakát!
Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)
Ui.:Tudtam ám volna még írni erről-arról...
Hiába!Aki bőbeszédű,az is marad...
Pillantsatok rá a
www.mindnegette.hu weboldalra.Tuti jó recepteket találtam.Még az egészen kicsiknek való ételekről is vannak receptek.Kellemes böngészést!
Sziasztok!