Szia Mindenkinek!
Csilla_31!Kissé megkésve,sereghajtóként,azért küldöm jókívánságaim:sok örömet,jó egészséget,gondtalan várandósságot második gyermekedhez!GRATULÁLUNK!
Szorítunk nektek!Milyen jó,hogy neked is nyári babád lesz!Megoszthatjuk egymással "hőségriadós" történeteinket.
Párommal sokat gondolkodtunk azon,hogy Marci után gyorsan vállaljuk a második lurkót,de tetemes súlyfeleslegem,és a császármetszés kitolta ezt a dátumot.A szervezetemnek fel kell készülnie a következő várandósságra,különben előfordulhat,hogy egymás után többször elvetélek majd.
Ezt orvosom mondta.Nem akarunk kockáztatni.Szót fogadok:fogyózom (semmi diéta,de rengeteg mozgás), regenerálodom (illatgyertya,forró fürdő,sok nevetés,türelem...).
Valószínüleg,majd Csöppöm 3 éves kora körül vágunk bele ismét a családalapításba,családbővítésbe.Addig pedig "kimarcizom" magam...
Sorsoly!A sátras uszodához a 2-es busz visz. A kekszgyárnál kell leszállni,fel a lejtőn,el egy keveset jobbra és már meg is érkeztetek.Oda jártunk kisiskolás koromban úszni a testnevelés órákon.Vegyes emlékeim vannak...De tudok úszni..
Eltökéltem,hogy most szombaton már mi is megyünk.Addigra a szuri kábaságát remélem kiheverjük,mert másnapra felborult ám a békés idill:éjjel 3-szor,4-szer kell felkelnem Babintimhez,nem tud elaludni,ha nem ringatja valamelyikünk,és vagy végig nézegeti a nappalokat,vagy félájultan alszik.Szokatlanul össze-vissza kér szopit,és nagyon bújós.Úgy sír,ha egyedül marad,mintha félne.Napról napra javul a helyzet,de egy kicsit aggódom.Szerencsére nem lázas,és ha társaságban van, rengeteget kacarászik.Már ő is egyre magasabbra emelgeti magát,és már féloldalasan hasra fordul.Szóval összességében minden rendben,csak máshogy viselkedik,mint eddig.
Hogy vészeltétek át a szurit?Elpityerintetted magad?Remélem,jól vagytok!
Képzeld,Marcim is imádja a fák lombjait szemlélni.Ha nagyobb séta közben elkezd nyugtalankodni,betérünk egy útba eső ligetbe,vagy dús fákkal szegélyezett utcába és máris szent a béke.A fény és a levelek mozgása,színe nyugtatólag hat a kicsikre.Micsoda szerencse!
Jucushugó!Marcit csak szopiztatom.Bízom abba,hogy még néhány hónapig így is marad.
Sok tejem van,de olyan gyakran és akkora hévvel kortyolgat,hogy nemigen van mit kifejni.Ha mégis sikerül,sajnos annyira visszatermelődik a tej,hogy már szinte fáj.Még jó,hogy az első időkben rengeteget tudtam lefagyasztani,így azért lesz mit a főzelékeibe kevernem.
A legutóbbi méréskor kerek egy kg-al volt több a súlya:6800g.Az asszisztensnő meg is kérdezte,hogy csak anyatejet kap-e,mert egy kicsit sok.Doktornőnk szerint ideális mértékben nő.És egyátalán nem látszik kövérnek.Sőt!Bár Marci is 62-63 cm (mi itthon többet mértünk,de nem számít)nagyon arányos baba ezzel a súllyal.
Biztos a Te Csöppöd is álomszép.
Marengo!Mi a 11:30-as előadásra megyünk 26-án,mert a barátnőméket is elcsaltuk,és már nem akartuk megkeverni az időpontokat.
Mindenkinek jó szórakozást 9 órától!Remélem,lesz valaki 11:30-kor is.Ha nem,majd mesélünk.
Farkasbogi!Együttérzéssel olvastam hátfájásodról.Az én tompa,húzó-feszítő fájdalmaim semmik ahhoz képest,amit átélsz.Bár újabban nekem is belesajog a derekam.Lehet,hogy a szalagjaid nyúltak meg annyira,hogy nem tartják feszesen a tagjaidat.A csontok nyomnak valami ideget,amitől rád tör a fájdalom.Egy ismerősünk kipróbálta a Cosmodisc-et (talán helyesen írtam),nem viccelek,ma már ki sem mozdul nélküle otthonról.Esetleg porckopásod van?Anyukámnak rendesen megroncsolódtak az izületei (öt gyereket emelgetett...),s emiatt most porcképzőt szed.A Proenzit lehet vény nélkül kapni.Neki kúraszerűen szedve segíteni szokott.A
A páromnak pedig néhány éve egy autóbalesetben eltört két csigolyája,amitől belenyilalló,égető fájdalmat érez időnként.Neki a Thera-band labdán végzett gyakorlatok,és alkalmanként viselt anatómiai fűző segít.
Gondolom Te is kipróbáltál már ezer dolgot fájdalmad enyhítésére,mégis remélem,hogy a felsoroltak valamelyikével segíthettem kicsit.Jobbulást!
Olajfácska!Bármit írsz gyermekeidről,mindannyiunk számára érdekes olvasmány lesz.Igenis "nagy" valami,hogy szépen gyarapodnak és a legváltozatosabb helyeken képesek szunyókálni.Az igazat megvallva,jó érzés újraélni mások történetein keresztül a csecsemőfejlődést.Hiába csöpp még az én kisfiam is.Már olyan nagynak látom időnként.Igazi gyerekforma.Már nem az a tenyérnyi kis bucibaba.
Gyorsan telik az idő...!
Hideyoshi!Már említettem,hogy a hugaim ikrek.Emlékszem,hogy mennyire féltékenyek voltak egymásra kiskorukban.Mindig az kellett nekik,ami éppen a másiknál volt,mégha teljesen egyforma holmikról volt is szó.Mindig egyidőben csimpaszkodtak anya vagy apa nyakába...,és folytathatnám.Ám mostanra a legjobb barátnők lettek.Bármikor számíthatnak egymásra.Feledve a féltékenység.Pintyőkéid valószínüleg erejüket próbálgatják.Minden testvérközösségben ki kell alakítani a hierarchiát.
Bátorítson,hogy egyszer majdcsak vége szakad megpróbáltatásaidnak.Bármit tesznek,úgyis szereted őket.Néha egyformán,néha az egyiküket jobban.Így van rendjén.És ezt ők is tudják.
Piros!Kicsit irigyellek,amiatt,hogy dolgozhatsz babád mellett.Lehet,hogy az én "agybesüléseimet" is megelőzné,ha olykor elszakadhatnék itthonról.Bizony kell a változatosság.Az én munkahelyemen nem megoldható a távmunka.Ezért néhány napja kiagyaltam,hogy -ha törik,ha szakad-,mindenféle programokra,rendezvényekre eljárok ezentúl,s ha valamiért mégsem sikerülne kivitelezni ebbéli tervem (mondjuk kevés az erre fordítható pénz,ami ugye előfordulhat...
),gyerekjátékokat fogokfabrikálni Babintimnek.
Hiába tudom és érzem,hogy az én karrierem a gyermeknevelés,hogy anyaként tudok kiteljesedni,kell valami figyelemelterelő, amitől felértékelődik bennem,vagyis visszakerül a helyére ez a szerep.
Ja,és képzeljétek,anyukám túllépett az én agyonkímélésemen,így végre háziasszonyként,mi több,mesterszakácsként is működhetek (csak tudjam kialudni magam végreeeee).
Fanniflóra!Szia Neked! Remélem,ránklesel néha...
Tehát,ha olvasol:ismét szia!
(Remélem,senkit nem hagytam ki!Jó nagy lélegzetet vettem megint,mi?!
)
Szép éjszakát,még szebb nappalt!Nevetéstől kimerült babázást!
Puszi Mindenkinek!
Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)