Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Közben én is vagyok, csak néha olyan lusta vagyok írni, de olvasni mindig szoktam.
Akkor most hogy is áll a bábszínház-projekt? Ki, mikor melyik előadásra?
marengo
 
 


Sziasztok!

Igen, mi tartottuk a programot (részben) és voltunk a Zenekuckóban így már Csillával is ismerjük egymást személyesen. Mondjuk összesen ha öt szót válthattunk a gyerekektől, de legalább már csatolható arc a nickhez.

Remélem sikerül a 26-án is megjelenni az előadáson. Dávid fiam és én a 9 órai előadásra foglaltunk jegyet. Sajnos a könyvtári mesekuckó beugratásnak bizonyult, így helyette mi is a Könyvszalonban hallgattunk meg egy mesét.

Orsi!
Nagyon jót derültem amikor az időbeosztásról írtál. Néha mi is összemosolygunk a párommal, hogy mit tudtunk mi "szenvedni" egy gyerekkel. Innen visszatekintve az maga volt az unalmas állóvíz. Persze ehhez komolyan hozzátartozik, hogy kicsit azért rutinosabb lesz az ember és nem veszi annyira komolyan magát és a gyereket. A dolgok természetéből adódóan nem tudunk olyan gyorsan reagálni a gyermekek sirámaira és csodák-csodája nagyrésze a problémáiknak így is elenyész magától. A maradékra meg csak-csak akad megoldás. Biztosan nem mindig a legoptimálisabb, de már ezért sem aggasztjuk annyit magunknak. Ha úgy tetszik alább adtuk az igényeinket: már nem akarok a legjobb anya lenni, csak elég jó anya. Viszont nyugodtabb lettem és kevésbé frusztrál, ha a gyermek sem viselkedik a nagykönyvben leírt módon.Pl. a várva várt, drága és nagy műgonddal megszervezett színházi előadást egyszerűen átalussza műélvezés helyett.

Oltásra nekünk is bejött a Germicid kúp. Rutinból megkapja a gyerek amikor az oltásból hazaérünk és a lázasodósaknál aznap estére is kap egy másik felet. A gyengébből persze. Ettől szépen átalussza az egész "hatóidőt".

Nekem van segítségem délelőttönként a legkisebbhez és a lányok is bölcsiben, illetve iskolábna vannak. Igaz, én dolgozom is közben ezekben a nyugodtabb órákban. Így nem esem ki a szakmámból, kiegyensúlyozottabb vagyok és persze a pénz sem mindegy. Fóleg emailen és telefonon zajlik a munkám, időnként néhány céglátogatással és konferenciával. Pl. holnap is megyünk egy 4 napos szakmai rendezvényre, ahova viszem a legkisebbet és édesanyámat magammal. Így biztosított az éjszakai szopi. % hónaposan már megjártunk együtt egy konfereciát, csak akkor még a kávészünetekben is szopizott. Az egész csapat kedvence lett. Szerencsére úgy látom, hogy egyre elfogadottabb, hogy a nők várandósan vagy kisbabával is dolgozzanak elbújdosás helyett és toleránsabbak is az emberek, felkészültebbek a szállodák, éttermek.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Szia Mindenkinek!

Csilla_31!Kissé megkésve,sereghajtóként,azért küldöm jókívánságaim:sok örömet,jó egészséget,gondtalan várandósságot második gyermekedhez!GRATULÁLUNK! Kép Szorítunk nektek!Milyen jó,hogy neked is nyári babád lesz!Megoszthatjuk egymással "hőségriadós" történeteinket.
Párommal sokat gondolkodtunk azon,hogy Marci után gyorsan vállaljuk a második lurkót,de tetemes súlyfeleslegem,és a császármetszés kitolta ezt a dátumot.A szervezetemnek fel kell készülnie a következő várandósságra,különben előfordulhat,hogy egymás után többször elvetélek majd. Kép Ezt orvosom mondta.Nem akarunk kockáztatni.Szót fogadok:fogyózom (semmi diéta,de rengeteg mozgás), regenerálodom (illatgyertya,forró fürdő,sok nevetés,türelem...).
Valószínüleg,majd Csöppöm 3 éves kora körül vágunk bele ismét a családalapításba,családbővítésbe.Addig pedig "kimarcizom" magam... Kép

Sorsoly!A sátras uszodához a 2-es busz visz. A kekszgyárnál kell leszállni,fel a lejtőn,el egy keveset jobbra és már meg is érkeztetek.Oda jártunk kisiskolás koromban úszni a testnevelés órákon.Vegyes emlékeim vannak...De tudok úszni.. KépEltökéltem,hogy most szombaton már mi is megyünk.Addigra a szuri kábaságát remélem kiheverjük,mert másnapra felborult ám a békés idill:éjjel 3-szor,4-szer kell felkelnem Babintimhez,nem tud elaludni,ha nem ringatja valamelyikünk,és vagy végig nézegeti a nappalokat,vagy félájultan alszik.Szokatlanul össze-vissza kér szopit,és nagyon bújós.Úgy sír,ha egyedül marad,mintha félne.Napról napra javul a helyzet,de egy kicsit aggódom.Szerencsére nem lázas,és ha társaságban van, rengeteget kacarászik.Már ő is egyre magasabbra emelgeti magát,és már féloldalasan hasra fordul.Szóval összességében minden rendben,csak máshogy viselkedik,mint eddig.
Hogy vészeltétek át a szurit?Elpityerintetted magad?Remélem,jól vagytok!
Képzeld,Marcim is imádja a fák lombjait szemlélni.Ha nagyobb séta közben elkezd nyugtalankodni,betérünk egy útba eső ligetbe,vagy dús fákkal szegélyezett utcába és máris szent a béke.A fény és a levelek mozgása,színe nyugtatólag hat a kicsikre.Micsoda szerencse!

Jucushugó!Marcit csak szopiztatom.Bízom abba,hogy még néhány hónapig így is marad.Kép
Sok tejem van,de olyan gyakran és akkora hévvel kortyolgat,hogy nemigen van mit kifejni.Ha mégis sikerül,sajnos annyira visszatermelődik a tej,hogy már szinte fáj.Még jó,hogy az első időkben rengeteget tudtam lefagyasztani,így azért lesz mit a főzelékeibe kevernem.
A legutóbbi méréskor kerek egy kg-al volt több a súlya:6800g.Az asszisztensnő meg is kérdezte,hogy csak anyatejet kap-e,mert egy kicsit sok.Doktornőnk szerint ideális mértékben nő.És egyátalán nem látszik kövérnek.Sőt!Bár Marci is 62-63 cm (mi itthon többet mértünk,de nem számít)nagyon arányos baba ezzel a súllyal.
Biztos a Te Csöppöd is álomszép. Kép

Marengo!Mi a 11:30-as előadásra megyünk 26-án,mert a barátnőméket is elcsaltuk,és már nem akartuk megkeverni az időpontokat.
Mindenkinek jó szórakozást 9 órától!Remélem,lesz valaki 11:30-kor is.Ha nem,majd mesélünk.

Farkasbogi!Együttérzéssel olvastam hátfájásodról.Az én tompa,húzó-feszítő fájdalmaim semmik ahhoz képest,amit átélsz.Bár újabban nekem is belesajog a derekam.Lehet,hogy a szalagjaid nyúltak meg annyira,hogy nem tartják feszesen a tagjaidat.A csontok nyomnak valami ideget,amitől rád tör a fájdalom.Egy ismerősünk kipróbálta a Cosmodisc-et (talán helyesen írtam),nem viccelek,ma már ki sem mozdul nélküle otthonról.Esetleg porckopásod van?Anyukámnak rendesen megroncsolódtak az izületei (öt gyereket emelgetett...),s emiatt most porcképzőt szed.A Proenzit lehet vény nélkül kapni.Neki kúraszerűen szedve segíteni szokott.A
A páromnak pedig néhány éve egy autóbalesetben eltört két csigolyája,amitől belenyilalló,égető fájdalmat érez időnként.Neki a Thera-band labdán végzett gyakorlatok,és alkalmanként viselt anatómiai fűző segít.
Gondolom Te is kipróbáltál már ezer dolgot fájdalmad enyhítésére,mégis remélem,hogy a felsoroltak valamelyikével segíthettem kicsit.Jobbulást! Kép

Olajfácska!Bármit írsz gyermekeidről,mindannyiunk számára érdekes olvasmány lesz.Igenis "nagy" valami,hogy szépen gyarapodnak és a legváltozatosabb helyeken képesek szunyókálni.Az igazat megvallva,jó érzés újraélni mások történetein keresztül a csecsemőfejlődést.Hiába csöpp még az én kisfiam is.Már olyan nagynak látom időnként.Igazi gyerekforma.Már nem az a tenyérnyi kis bucibaba.
Gyorsan telik az idő...! Kép

Hideyoshi!Már említettem,hogy a hugaim ikrek.Emlékszem,hogy mennyire féltékenyek voltak egymásra kiskorukban.Mindig az kellett nekik,ami éppen a másiknál volt,mégha teljesen egyforma holmikról volt is szó.Mindig egyidőben csimpaszkodtak anya vagy apa nyakába...,és folytathatnám.Ám mostanra a legjobb barátnők lettek.Bármikor számíthatnak egymásra.Feledve a féltékenység.Pintyőkéid valószínüleg erejüket próbálgatják.Minden testvérközösségben ki kell alakítani a hierarchiát.
Bátorítson,hogy egyszer majdcsak vége szakad megpróbáltatásaidnak.Bármit tesznek,úgyis szereted őket.Néha egyformán,néha az egyiküket jobban.Így van rendjén.És ezt ők is tudják. Kép

Piros!Kicsit irigyellek,amiatt,hogy dolgozhatsz babád mellett.Lehet,hogy az én "agybesüléseimet" is megelőzné,ha olykor elszakadhatnék itthonról.Bizony kell a változatosság.Az én munkahelyemen nem megoldható a távmunka.Ezért néhány napja kiagyaltam,hogy -ha törik,ha szakad-,mindenféle programokra,rendezvényekre eljárok ezentúl,s ha valamiért mégsem sikerülne kivitelezni ebbéli tervem (mondjuk kevés az erre fordítható pénz,ami ugye előfordulhat... Kép ),gyerekjátékokat fogokfabrikálni Babintimnek.
Hiába tudom és érzem,hogy az én karrierem a gyermeknevelés,hogy anyaként tudok kiteljesedni,kell valami figyelemelterelő, amitől felértékelődik bennem,vagyis visszakerül a helyére ez a szerep.
Ja,és képzeljétek,anyukám túllépett az én agyonkímélésemen,így végre háziasszonyként,mi több,mesterszakácsként is működhetek (csak tudjam kialudni magam végreeeee). Kép

Fanniflóra!Szia Neked! Remélem,ránklesel néha... Kép Tehát,ha olvasol:ismét szia!

(Remélem,senkit nem hagytam ki!Jó nagy lélegzetet vettem megint,mi?! Kép Kép Kép )

Szép éjszakát,még szebb nappalt!Nevetéstől kimerült babázást!

Puszi Mindenkinek!

Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)
asszonyfajzat
 
 

 
 

Sziasztok!

Kriszi!
Kicsit félreértehtő voltam. NEm a hátam, hanem a gyomrom fáj, ami kisogároz a hátamba. Szóval elöl hátul iszonyatos a fájdalom. De amikor a gyomorfájás elmúlik, akkor a hátfájás is azonnal megszűnik, és a hátammal amúgy szerencsére nem volt soha gondom, még a terhesség alatt sem. Pedig nekem nem éppen szép a tartásom.

Piros!
Már annyiszor akartam kérdezni, hogy mivel foglalkoztok konkrétan. Én sajnos nem vagyok ilyen bátor, pedig Nekem Katica sem szopizik már. Én is mehetnék tanfolyamokra, (bár amiket tartanak, azokat már mind kijártam) de nincs hozzá merszem. Valahogy anyósomra nem szívesen sóznám rá a kettőt a béna apósom mellett, akit húzni-vonni kell. Ráadásul most anyósom nyakán van a 82 éves anyukája is, szóval még úgy is röstellek odamenni, amikor valamelyiket orvoshoz viszem, és a másikat addig ott hagyom.

Mi is a 9-es előadásra megyünk, meg Piciék is.
Pici mostanában nem ír, de gondolom olvas minket. Nelli baba belépett azon korszakába, amikor minden percet vele kell tölteni, mert viszonylag keveset alszik nap közben, viszont annál több mindent csinál már, és Picinek résen kell lennie, hogy ne történjenek olyan dolgok, mint nálunk.

Legutóbb Katica zúgott le az ágyról. Aludt mikor hazaértünk Győrből, letettem az ágyra, kicsit még oldalra is fordítottam, hogy ki legyen támasztva, és mire visszaértem, már a földön hasalt, kalimpált, és sírdogált. Aztán mikor felvettem, akkor eszmélt rá, hogy mi történt vele, és üvölteni kezdett. Szerencsére még rajta volt a vastag overál, így nem nagyon ütötte meg magát.

Lányok!
Laktoherbről akartam írni.
Szerintem is nagyon jó tea. Bár most a szülésznőm felvilágosított, (miután kiderült, hogy Katicának a teától volt hasfájása) hogy mindegy mit iszok, csak a napi 2-3 liter folyadékbevitel meglegyen, és lesz tej. Hát akkor tényleg így is volt, bár aztán úgy, mint Lilinél, szépen elapadt a tejem. Bár ebben valamennyire ludas vagyok, ugyanis képtelen voltam meginni ennyi folyadékot egy nap. Nemcsak azért mert amúgy is keveset iszok, de egyszerűen mindig megfeletkezek az ivásról.

Gyereksúly. Érdekes, hogy nekem Katica (júli 5-én született), 61-62 cm, és 6000 gramm. Mégis mindenki azt kérdezi, hova fújom a gyereket. Csak azért, mert kerek a pofija. Amúgy meg a combiján van hurka, de pl. fele akkora pocakja van, mint Lilinek volt, aki meg ennyi idősen 64!!! cm és 5140!!!!! gramm volt! Mondjuk Lili most is olyan poszra Kép Már elmúlt 20 hónapos, és még nincs 10 kiló. Magasságra meg mintha húznák, már 87-88 cm. 18 hónaposan volt 86 cm 9450 gramm volt.

Na jó, dugulok!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Kérlek,kérlek,kérlek: segítsetek!
Felhívtam ezer telefonszámot babaúszás ügyben,de mind a Gézengúzhoz irányított.A Gézengúznál csak hat hónapos kortól lehet medencébe vinni a babákat,és hétközben vannak a foglalkozások. Mi,amint azt tegnap írtam,eltökéltük, hogy már most szombaton mennénk lubickolni.Szombaton,mert apának csak a hétvége szabad.
Mi a telefonszáma a sátoros babaúszásnak?
A Kulcsár Ottó-féle foglalkozásokhoz külön úszónacit kell venni.Csilla írtad,hogy a sátorosba elég az úszópelus.Tehát:
Mi a sátoros babaúszás elérhetősége???

Oké,lehiggadtam... Kép
Előre köszönöm a segítséget.

Vidám napot!
Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!

Sikerült képeket felraknom,igaz nem ide,de ha van kedvetek,nézzétek meg őket. http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=13816

Aranyomnak eléggé kerek feje volt(mondjuk most sem egy csúcsfejű),de ez azért volt,mert faros volt.Sikerült simán,5 és fél óra alatt megszülnöm,3450g és 51 centivel.(majdnem,mint Katica)Édesanyám volt bent velem és ő is vágta el a köldökzsinórt.Nagyon pozitív élményként éltem meg a szülést,utána mondtam is a szülésznőmnek és a többieknek,hogy jövőre veletek ugyanitt!

Úszás téma:Én a 26.héttől jártam a Konferencia Hotelbe AquaNatal-ra és előttünk mindig voltak kismanók babaúszáson,akik boldogan merülgettek a vízbe,öröm volt nézni őket,én is elhatároztam,hogy oda fogunk járni majd Lollival.Erre megszűnt.Most hezitálok nagyon a többi variáción,kár,hogy pont jön a tél,a hideg idő,így félek egy kicsit(nagyon) a megfázástól.

Elnézegetve Katica,Marci és Lolli méreteit...hát,nem éppen "apróságok"!
Bogi,ne izgulj,Tetti,nővérem kislánya 2 évesen is csak 11 kiló volt.A dokinénink mondta is,hogy manöken alkat.Lili is biztos annak készül:-)))

Azt én is megfigyeltem,hogy az oltás óta leányzóm is rosszabbul alszik,de még így sem panaszkodom.

Munka ügyben én még nem gondolkodom,bár főnököm,amikor megmondtam neki,hogy babát várok,elsőnek azt kérdezte:és mikor jössz vissza dolgozni?Mondta,hogy akár heti1-2 napra bármikor mehetek,na ez azért még odébb lesz.Amíg szoptatok,semmiképpen sem akarok elmenni és ha tesóm példáját követem(februárban lesz 3 éves Tetti és még szopizik),akkor abszolút nem tudom mikor megyek vissza.Szóval ez még odébb van.

Holnap mi nem tudunk menni a bábszínházba,pedig a Revitán láttam az ajánlását,biztosan nagyon jó lesz,úgyhogy mindenkinek jó szórakozást kívánok!
Jucus
jucushugó
 
 


Sziasztok!

A szurit túléltük. Zsezse sírt, én nem. De nagyon hamar megnyugodott, már az igazak álmát alussza.
A gyermek ismét gyarapodott, már 5700 g, és 59 cm. És csak a múlt hét csütörtökön volt 2 hónapos.

Kriszi
A sátras telefonszáma engem is érdekelne. Mennénk mi is szombaton. Legalább megismerkedünk!Kép

Sajna szinházra már nem volt jegy. Jó szórakozást hozzá!! Várom majd a beszámolókat.

Jucus

Nagyon aranyos Loli. Tök jó ahogy mosolyog.

Piros

Igazad lehet, hogy idővel lazább lesz az ember. Nem vagyok pedig az az aggódós tipus, de volt olyan éjszaka, hogy őriztem a gyereket, mert köhögött óránként 3-t, egyébként meg aludt békésen. Anyám és a párom viszont aggódik mindenen, igy néha belém hozzák a frászt. Régebben mikor még ifjú és bohó voltam 3 gyereket akartam, most, hogy vén vagyok és megfontolt megelégszem ezzel az eggyel.

A laktoherb és a fitolac Zselykének se nagyon tetszett. Most is iszok gyógynövényeket (8 félét összekeverve), azt is ami ezekben van, de most nem fáj a Zsezse hasa tőle. Nekem azt mondta a védőnő, hogy mindenkinek attól van teje, amiben hisz, ő a madártejre esküszik.Kép

További szép napot mindenkinek!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szisztok Lányok!
Mi továbbra is csak a későbbi előadásra tudtunk eddig jegyet foglalni,de előbb odamegyünk,hogy biztosan összefussunk! MINDENKÉPPEN várjatok meg!!!
Bocs mindenkinek akinek nem tudok válaszolni,de sajnos sokszor elvesztem a fonalat.Reggltől-estig lótás-futás,sőt mostanában éjjel is ugráltatnak a nagyobbak. A kicsi este lefekszik,reggel 1/2 8-kor kel.Délután 4-5 körül van a mélypontom,utána még kicsit összekapom magam,hogy az esti fürdés,vacsit végigcsináljam.Hidd el Piros,én értem ami nálatok van! A nagyobb óriási mirigyekkel érkezett haza Pénteken,orvos stb. vérvétel.Úgy néz ki mononukleózis inf.,így nem mehet oviba,nem ugrálhat stb. mert könnyen megrepedhet a lépe. Próbáljon valaki féken tartani egy viháncoló ötévest!
A középső- kicsit későn -de elkezdte a hiszti és dackorszakot,ami óvodautálatban nyilvánul meg.Képzeljétek el,így már reggel adott a jó hangulat,és feszültség.
Lehet,hogy egy kicsit kéne pihennem?
sziasztok,megpuszilgatom őket,attól mindig elmúlik a bajom!
Okt.26-ig is hello mindenkinek:
Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok!

Katica is 3450 g volt Kép Csak ő 49 centi Kép
Õ másnapra 30 dekát vesztett a súlyából, mert nagyon vizes volt szegényem. A szemét sem tudta kinyitni, mikor megszületett, olyan ödémás volt Kép

Judit!
Megvárunk, ne aggódj.

Úszás!
Én a Gézengúzhoz jártam Lilivel, de mi 4 hónapos kortól járhattunk. Sőt a 6 hónaposok már nagy babának számítottak, ők másik csoportba is jártak.
Én velük nagyon meg voltam elégedve!

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Szia Mindenkinek!

Farkasbogi!Kimondhatatlanul szerencsések vagytok,hogy korán elmehettetek úszni.Sajnos,mára megváltoztak a Gézengúzos szabályok.A Gézengúz alapítványnál érdeklődtem közvetlenül.Egyértelmű felvilágosítást kaptam.Fél éves korig (míg meg nem kapja az összes oltását) csak egy tíz órás ringató foglakozáson vehetünk részt,amely tíz alkalom öt héten át tart.Heti kétszer,hétfőn és szerdán.Ezeken a foglalkozásokon egy-egy baba összesen kétszer kerül kádba.Mert kádas lubickolást és babamasszázst tanítanak az érdeklődőknek.Az ára 12E ft.
Mi medencés pancsolást szeretnénk,hétvégén...
A Pattantyúsba pedig külön fürdőadrág is kell,nem elég az úszópelus,és a medence is szűk,bár szombatonként vannak a foglalkozások.
Ezért kérem azokat,akik szombatonként járnak a fedett uszodába babaúszásra,és hat hónapos kornál kisebb babával kezdték el a lubickolást,írják meg az elérhetőségüket.
Köszönöm! Kép

Most mennem kell babázni,mert felszusszant Csöppöm.
Még jelentkezem.
Addg is szép napot Mindenkinek!
Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon régen jártam felétek. Még talán tavasz környékén.

Engedjétek meg, hogy a babaúszáshoz hozzáfűzzek pár szót.

A Pattantyúsba, Kulcsár Ottóhoz Mi kb. 2 évig jártunk.
Ottó tényleg jobban szereti, ha a babákon speciális nadrág van, de nyugodtan be lehet vinni a babákat úszópelusban is. Sok babát láttam abban. Én nem éreztem szűknek a medencét. Egy foglalkozáson kb. 10, esetleg 12-13 baba szokott lenni. Szerintem ez teljesen elfogadható létszám. Az ára kb. 850 Ft/alkalom, ha egybe kifizetsz 4 alkalmat. De ha úgy is rendszeresen jártok érdemes azt venni. Szerintem próbáljátok meg. Tényleg, olyat is lehet csinálni, hogy elmentek egy foglalkozásra csak megnézni az órát, és úgy is dönhetsz. Remélem, hogy tudtam kicsit segíteni.

Puszi Mindenkinek: Márti
mártus
 
 


Szia Mindenkinek!

Szia Mártus!Köszönöm hozzászólásodat.Oldottál bennem minden babaússzással kapcsolatos feszültséget,bizonytalanságot.A medencét eddig nem láttam.Párom ítélte szűkösnek.Majd jól megdorgálom... KépA speciális úszónadrággal szembeni ellenérzéseim tudatlanságomból fakadnak.Nem értem pontosan,hogy az alá kell még úszópelus is?Meddig használható az úszónadrág?Az első hónapokban olyan,de olyan gyorsan nőnek csimotáink... Kép
Miután,nem kaptam (kaptunk) fedettuszodás babaúszás telefonszámot,és közelg a szombat,mégiscsak a Pattantyúsba megyünk lubickolni.Kérlek,ne haragudj Csilla_31!Majd találkozunk máskor, máshol. Kép
És még mondja valaki,hogy nincsenek véletlenek...
(Sorsoly,Ti is gyertek Kulcsár Ottó foglakozására,ha gondolod.Holnap felhívom,hogy bejelentkezzek,említselek beneteket is?Hogy legyen hely...)

Fanniflóra!Nem leszel -társalkodó nélkül- egyedül (a tömegben Kép ) 26-án a későbbi előadáson,mert családommal mi is 11:30-ra megyünk.Azt nem ígérem,hogy korábban felbukkanok kompániámmal,mert Babintimet előrelátóan,"kicentizve" az indulás előtti utolsó pillanatban kell jóllakatnom,hogy bírja a méltatlankodás nélküli szemlélődést.Azért remélem,Te (Ti) helyettem is válthatsz majd néhány szót személyesen az ismeretlen ismerősökkel.
Gyermekednek jobbulást,mielőbbit (és sok-sok felejtés bogyót,hogy kitörlődjenek a rossz emlékek),Neked kitartást és hitet! Kép

Jucushugó!Pöttyöd,Pöttyeid elragadóak.Azok a széles,utánozhatatlan mosolyok...Kedvenc képem a közös szopiztatás. Kép
Bábszínházi csecsemőelőadás nem holnap,hanem jövő héten szerdán lesz.Azt javasolom (Sorsoly,nektek is),hogy próbálkozzatok még jegyrendeléssel.Sose lehet tudni,hogy mikor szabadul fel néhány hely.

Farkasbogi!Tényleg félreértettelek hátfájás-ügyben.Ne haragudj!Legközelebb figyelmesebben fogok olvasni.Gyomorbántalmak enyhítésére nincs ötletem.Jobbulást kívánok ismét!Hátha segít... Kép

Képzeljétek,ma Marcim oldalra hengergőzés közben -amit már olimpikoni szinten hajt végre-,egy nagyobb lendületvétel hatására átfordult hátáról a hasára.Borzasztóan meglepődött.Egy picit sírva is fakadt,ám amikor látta,hogy körülötte mindenki milyen vidám,és én is mekkorákat nevetek,ő is kacagni kezdett.(Emlékeztek,írtam,hogy nem kedveli a hasonfekvést.)A hasról hátra fordulást csak akkor mutatja be,amikor kedve tartja,de miután már az ellenkezője is sikerült egyszer,biztos többet fog kísérletezni a testével.A háton végzett körbepörgést is felfejlesztette.Órákig képes volnék bámulni,ahogy arrébb kígyóz,tovabrékel,elcsúszik és megszerzi aktuális kedvencét egy csörgő kukacot.Ráadásul napról napra bővül gügyögési hangtára.Szabályosan beszélget.Előfordul,hogy annyit beszél szunyókálás után,hogy az az érzésem az álmát meséli el nekem.Vagy "csak" a napocskához beszél,mert még megértik egymás szavát...
Néha a szerelemhez hasonló,elragadtatott szeretetet érzek iránta.Hogy viselhet el egy ember ennyi érzelmet...?! Kép

Szép éjszakát mindenkinek!

Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)
asszonyfajzat
 
 


Fedett uszoda (Sátoros)
9025 Győr, Töltésszer u. 24.
Telefon: 96/528-305

Kriszi!
És képzeld el ugyanezeket az érzelmeket két gyerek esetén. Vagy akár több gyerek esetén!!!!!

Amúgy sziasztok!

Bocs, de gyorsan bemásoltam a telefonszámot Kriszinek!
Amúgy ez csak egy központi szám, ezen biztos tudnak felvilágosítást adni a babaúszásról a Sátorosban.

Én is szeretném majd vinni Katicát úszni, de majd kicsit később.
Amúgy lehet, hogy mi azért tudtunk menni korábban a Gézengúzhoz, mert mi terápiás úszásra jártunk Lili ferde fejtartása miatt.

Márti!

De jó, hogy jelentkeztél!!!! Írhatnál gyakrabban is.
Mi van veletek?

Már úgy várom a bábszínházat!
Ti is? Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Kriszi
A babaúszást még nem tudom, mert a párom variál. Remélem ma megszüli, hogy mit is akar a hétvégén csinálni.

Bogi

Lilinek teljesen rendbejött a fejtartása? Zsezsének is van egy kedvenc oldala: a jobb, és kicsit a fejét is elnyomta. 2 héttel ezelőtt mikor nézte a doktornő, akkor azt mondta, hogy szép egyenesen tartja a fejét. Viszont 2 napja meg hümmögött és közölte, lehet, hogy gyógytornáztatni kell, de még várjunk. Pedig az utóbbi időben többet nézeget balra, és én is ügyeltem rá, hogy a bal oldalára is nézelődjön. Ezért lepett meg, hogy most meg nem egyenes a fejtartása. Ezért jó orvoshoz járni, mikor az ember azt hiszi, hogy minden rendben és kerek a világ, akkor kiderül, hogy még sem.

Pihenést, kitartást és szép napot mindenkinek!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Most nincs időm írni de de. még jelentkezem.

Kriszi!

Ha írsz egy e-mail címet küldök 1-2 úszásos fotót. Persze csak ha érdekel.

Márti
mártus
 
 


Szóval, most van időm írni.

Bogi!

Köszönöm az érdeklődésedet. Jól vagyunk, András fiacskám is. Élvezi a bölcsödét, nagyon-nagyon. A gyerekeket már úgy emlegeti, hogy a Barátaim, van egy kedvenc kislány Akivel egész nap szinte együtt játszanak. (ezt a Gondozónők mondták)
Dolgozom kitartóan, de már komolyan benne vagyunk a 2. bébiprojektbe. Eredmény még nincs, igaz még csak a 2. aktív hónap jön.

Kriszi!

Az úszónadrág nagyon sokáig jó a gyerkőcöknek. Úgy képzeld el, mint egy török bugyogót. A lényeg az benne, hogy dupla anyagból van varrva és ha még is bekakilna a Gyerkőc a vízbe tutti biztos, hogy nem fog kifolyni belőle. Kb. 1200-1300 Ft-ba kerül. Ottónál lehet kapni, nem kell a várost futni utána. Mi a két év alatt 2 vettünk, de a 2. még a 3 éves Legénykémre is jó.


Csajszikák!

Mi ez a bábszínház? Hol van? Mit adnak elő? Mennyi idős az előadás? Mennyibe kerül?

Puszi

Márti
mártus
 
 


Sziasztok!
Esélytelen hogy nekiálljak visszaolvasni, talán egyszer elkezdem, úgyhogy bocsi ha majd olyanokat kérdezek amik már voltak, de elég új vagyok mind a fórumon, mind babavállalás terén, ugyanis most jött el a mi időnk, úgy döntöttünk itt az ideje, hogy mi is gyereket vállaljuk, remélem sok hasznos infót tudok majd itt begyűjteni, főleg mert győri vagyok szintén.
Az első kérdésem rögtön az lenne, hogy ismeri-e valaki Szalay dokit, ugyanis most vagyok nőgyógyász váltóban és legutóbb nála voltam és jó volt a tapasztalatom, de egy vizsgálatból asszem nem lehet leszűni, hogy jó-e, főleg, hogy jó lesz-e ha nála akarok gyereket szülni stb.
A segítségeket és az infókat előre is köszi, remélem sűrűn fogok tudni jelentkezni. Üdv: Niki

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Asszonyfajzat!
Bocsi,kicsit eltüntem,ezért csak most olvastam az úszással kapcsolatos problémádat.Természetesen nem haragszom bárhogyis döntesz,de miért gondoltad meg magad?
A sátorosban egy kolléganőm tartja a babaúszást,az ő telefonszáma 06-20-3509392.Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan felhívhatod,mert biztosan szivesen válaszol rá.
Ide már 3 hónaposan hoznak babákat és mindíg szombat délelőtt van a foglalkozás.A legkisebbek a 9 órás csoportba járnak.De itt is kilehet próbálni előtte,hogy csak egy órára eljöttök és utána is dönthetsz.Az úszópelus bármilyen lehet,eldobható bármelyik bevásárlóközpontban kapható(pl.Tesco).Remélem nem haragszol a késői válaszomért,de ez a hét nagyon sűrű volt.

Mégegyszer mindenkinek köszönöm a jókivánságokat és én is hasonlókat kivánok nektekKép

Sziasztok Csilla
Vendég
 


Szia Mindenkinek4

Csilla_31!Ne dorgáld magad! Kép
Válaszod még cseppet sem késői.
Köszönöm a telefonszámot.
Azt hiszem,Páromra bízom a babaúszás helyszínének kiválasztását... Kép
Hogy miért gondoltam meg magam?Azért,mert hiába próbáltam elérni valakit a fedett uszoda szombati babaúszásának vezetői közül,minden hívásommal -volt elég,elhiheted (Bogi!köszi a telefonszámot,de azzal indítottam a "lavinát")- a Gézengúz Alapítványnál kötöttem ki.A Gézengúzosok csak hat hónapos kortól engedik medencébe a kicsiket.Addig csak kádas ringató és masszírozó foglalkozásokon lehet részt venni.És az ő programjaik hétközben vannak.Párom és én mindketten lubickolni szeretnénk Csöppünkkel,s ez csak hétvégén oldható meg.
Elhatároztuk,hogy már most hétvégén csobbanunk.Már közelg a szombat,és Kulcsár
Ottót elértem,valamint Mártus eloszlatta minden aggodalmamat a Pattanytús babaúszással kapcsolatban,úgy döntöttem,hogy oda megyünk.Ám most,hogy ismét kétesélyes a helyszín,csak egy biztos:szombaton megyünk babaúszni. Kép

Kancellárka!Milyen gyönyörű elhatározás,hogy babát vállaltok!Öröm ezt olvasni.Sok sikert,vagy kéz és lábtörést!Nem tudom,mit szokás ilyenkor kívánni...Á,megvan:mielőbbi gyermekáldást! Kép
Szalay dokiról nem tudok semmit,ellenben dr. Kelemen Szilárdról csak jót szólhatok.Várandósságom elején orvosváltásra kényszerültem.Az ismerőseim közül is többen, és a védőnőm is őt ajánlotta.
Kiváló szakember.Figyelmes,előrelátó,korrekt,a megfelelő mértékben aggódó,óvatos (akkor nem éreztem kellemetlenül magam,nem éreztem fájdalmat,amikor ő vizsgált),végezhet epidurális érzéstelenítést,megbízható,őszinte, bíztató,de nem bizalmaskodó,és nem utolsó sorban remek humora van (kicsit fanyar,ironikus,de mindig a megfelelő időben és helyen tesz derülésre indító megjegyzést).
Még a szabadsága alatt is bement hozzánk a kórházba (szülés után),hogy biztonságban tudjon.
A Liezen-Mayer utcai terhesgondozóban péntek délelőttönként rendel.Magánrendelése ugyanott van kedden és pénteken délután (vizsgálat ára 5E ft.)De úgy is választott orvosként viselkedik,ha nem jársz hozzá magánrendelésre.
A várandósságom alatt,az utolsó pillanatig (már jöttek a tolófájások,de Babintim nem akaródzott kibújni) szem előtt tartotta,hogy Csöppömnek,és az én igényeimnek elveimnek is eleget tegyen.Természetes módon,alternatív szülőszobában,Párommal szerettem volna szülni.Ám amikor elkerülhetetlenné vált,pikk-pakk megcsászározott.A műtét alatt beszélt hozzám,bíztatott,viccelődött.Nem éltem meg kudarcnak,hogy műtéttel bújt napvilágra Marcim.Egyrészt mert amikor már eljön a szülés pillanata,abszolút jelentéktelenné válik a szülés helye és módja (a legfontosabb és egyetlen ami/aki számít,maga a pici,és az a végtelen,önzetlen szeretet,ami minden porcikádat átjárja),másodsorban,mert Kelemen doktor biztosított arról,hogy mindent remekül csinálok.Helyesebben csinálunk,mert a párom velem lehetett. Kép
A telefonszáma: 06/30-2276399
Kitartást és jó szerencsét az orvosválasztáshoz!
Remélem,adtam egy fogódzót.

Mártus!
Bábszínház:
Vaskakas Bábszínház
Okt.26.
9:00 ; 11:30
Ujjé! ; Nézd a ruhámat! csecsmőknek szóló előadások
pelépődíj: felnőttönként 600.-ft.
tel.:512-698, 06/20-661527
Remélem,még Ti is tudtok jegyet rendelni! Kép
A fényképeket örömmel fogadom,majd viszonzom is,amint túl leszünk az első foglalkozáson.Emilcímem megtalálod a profilomban.

Szép éjszakát Mindenkinek!

Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!
Mea culpa! Főleg szegény Asszonyfajzatnak,aki mindig lelkesen üzen nekem,de szinte soha nem válaszolok.Ma tudtam végigolvasni a múlt havi leveleket,szinte mindig csak az utolsó 2-3 ra volt eddig időm.Aranyosak vagytok,hogy ennyit emlegettek!
Sajnos a nagyobbik lányomnál biztos lett a mononukl. diagnózis,így 3 hétig biztosan itthon lesz! Anyukám jön át naponta pár órára szórakoztatni.Egy napig klassz volt,hogy nem kell menni oviba,de most már nagyon hiányoznak a barátai.Egyet -egyet majd be is szervezek neki a jövő hétre,mert ez nem igazán fertőző inkább rá kell vigyázni,nehogy valamire ráessen.Elég bizonytalanul jár,gyenge is,más tünet nem nagyon van.Remélem a legenyhébb formával találkoztunk!
A többiek makkegészségesek,így Fiónával elkezdtem baba-mama jógára járni.Majd mesélek,ha többször voltam már!
Viszlát 26-án : Judit
szőke,göndör lobonc,2 gyerekkel
fanniflóra
 
 


Itt vagy még asszonyfajzat??
fanniflóra
 
 


Kedves Asszonyfajzat!

A babavállalást már régóta terveztük, de most jött el az ideje egészségileg és családilag is.
Köszönöm az infókat a te dokidról, mindenképpen érdeklődni fogok többfelől többmindenkiről.
Üdv: Niki

kancellárka
 
 


Kancellárka!

A kérdésedhez annyit fűznék hozzá, hogy szerintem itt ahányan vagyunk annyi orvost ajánlanánk jóformán.
Az biztos, Szalay doktor nem vezet szülést, mivel nincsen a győri kórház és semmelyik kórház alkalmazásában. Õ teljesen mint privát orvos dolgozik.
Mindenképpen olyan orvost keressél -most- Aki kórházi dolgozó (nem lesz nehéz, 28-an vannak) és a szülésedet is levezeti természetesen, hiszen Nálad most erről szól a történet. Ja, és még szerintem jó lenne ha olyan vkit. választanál Aki mondjuk nem megy 5 év múlva nyugdíjba. Mondom Én, aki Parányi Főorvoshoz járok aki kb. 52-53 éves, de én már maradok Nála annyira jó szakembernek ismerem. Én Nála szültem, és csak megemelem a kalapomat előtte.
Tudod, sajnos ezek a szülési akciók, már annyira a pénz körül forognak, hogy.. (ide gondolj amit akarsz). Próbálj tényleg egy jó szakembert keresni, a pénz majdnem minden hol azonos.
Azért még 1-2 név Akiket itt kórházi berken bellül tudok ajánlani még: Dr. Papp Zsolt, dr. Likár Zsolt

Kriszi!

E-mail ment.

Márti
mártus
 
 


Mártus!
Neked is köszönöm az infókat, közben az eddig szabin lévő kolléganőm már felvilágosított, hogy a Szalay doki tényleg nem vezet szülést, majd tőle is érdeklődöm, sajna nálam ez nagyon bizalmi kérdés, gondolom másnál is, de egy évnyi nőgyógyászati huza-vona után már nagyon, annyira, hogy bár nem vagyunk gazdagok, de erre nem sajnáljuk a pénzt.
Mégegyszer köszi: Niki

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Niki,ha bármilyen kérdésed van,nyugodtan kérdezz,szülészet-nőgyógyászat témában úgyis mondhatjuk,hogy otthon vagyok,mivel szülésznőként dolgoztam 7 évig.Akiket a csajok ajánlottak,valóban nagyon jó szakemberek,bár nemis tudnék olyan sokat mondani,aki nem jó doki.
Én mindenkivel jóban voltam/vagyok.A fiatalabbak közül én még dr.Mozejkot is ajánlanám(én is nála szültem és nagyon jó barátom).De tényleg,ha bármilyen kérdésed van,csak szólj!

Hát amikor elküldtem az üzenetet,már rá is jöttem,hogy 26-i szerdáról van szó a bábszínházi előadásnál,csak egy kissé szórakozott vagyok.

Lányok!Lollinak szeretnék fülbevalót belövetni.Meg tudnátok mondani,hogy ki,hol csinál ilyet?Vagy a védőnőnél érdeklődjek?

Ma megyek eskövőre tanunak,már izgulok egy kicsit.
Egyszer majd én is kipróbálom.:-)

Bogi!Hogyan tudok privit küldeni?
Szép napot,még a borús idő ellenére is!
Jucus
jucushugó
 
 


Kedves Jucus!
Ez merész felajánlás volt, mert nagyon sokat és hülyéket bírok kérdezni Kép
Most még egyelőre nincs nagyon mit, doki után vadászok.
vagy mégis: Ha kifogok egy olyat ahol van a dokinak is uh-ja akkor is kötelezően az sztk-ba is el kell menni néha?
Niki

kancellárka
 
 


Sziasztok!

Jucushugó!
A fülbevaló belövetésnél szeretnék a segítsaégedre lenni.Nem tudom merre laktok,de mi a József Attila uti rendelőben lövettük be a lányunknak.Van ott egy védőnő,aki bár már nyúgdíjas,de ha megbeszéled vele,akkor odamegy és megcsinálja.
Dunai Istvánné
331-982 vagy 20/5603676

Kancellárka!
A dokiválasztásodhoz csak még egy lehetőség.Én most 2 hónapos terhes vagyok és Bödecs dokihoz járok.A lányomat is vele szűltem tavaly és nagyon megvagyok vele elégedve.Ha érdekel tudok tel. számot is.

Minden jót mindenkinek

Sziasztok

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Jucus!

Ha megengeded a fülbevaló kérdéshez szólnék hozzá, mint két fülbevalós kislány anyukája Kép
Úgy tudom (Legalábbis az utóbbi napokban hallottam, hogy a legtöbb orvos, és védőnő már csak 6 hónapos kortól vállal füllyukasztást, belövést.
Én a Baross úton a Mekivel szemben lévő nénit javasolnám, aki már lassan 20 éve foglalkozik ezzel. Egy lépcsőházban van, a harmadik emeletre kell felmászni Kép
Nem is drága, és tényleg profi.
Lilinek 5 hónaposan, Katicának 5 hetesen lövettem ki a fülét. Mindegyik addig sírt, amíg lefogtam a fejét, aztán amint kész volt a lyukasztás, szépen megnyugodtak. Egyik sem piszkálta még soha a fülbevalóját. Egy hónapig kell benn hagyni azt, amivel átlövik, aztán mehet bele a végleges fülbevaló. Megbízható, orvosi fémből készült steril fülbevalókat adnak.
A végleges fülbevalót majdan be kell áztatni alkoholba, mielőtt beteszed.

Niki!
Bödecs doktor tényleg szuper orvos, és UH-s is.
A kötelező UH vizsgálatokra mindenképpen a kórházba kell menni. A 18 hetes ún. genetikai UH-t kötelezően orvos végzi, a többit a szonográfus hölgyek is megcsinálhatják, ők is nagyon profik.
Van egy UH a legelején, amikor kiderül számodra, hogy nem jött meg a mensi, olyan 5-6 hetesen, amikor csak a petezsákot látod, ha már olyan idős a terhesség, akár a pulzáló szivecskét is láthatod.
Aztán 12 hetesen van egy, 18 hetesen, 32 hetesen és néha 36 hetesen. Közben, olyan 23-24 hetesen érdemes egyet mozizni a 4D-ben.

A dokiválasztáshoz annyit: tényleg mindegy kihez mész. Én Likár doktorhoz járok, bár Katicát Bodai doktornál szültem, és őt is zseniláisnak tartom.
Õ is fiatal orvos, és hát tényleg szuper.
Bár nekem mindegyik császáros lett, mindegyik orvossal maximálisan meg voltam elégedve.

Jucus!
A profilomban van az e-mail címem, de leírom: farkasb@kisalfoldvolan.hu

Ide írhatsz priviben levelet!

Nem vagy férjnél? Kép

FanniflóraJudit!
Te melyik előadásra jössz? Hány órásra?

Puszi: Bogi

ui.: MEGYÜNK ZENEKUCKÓZNI VASÁRNAP!!!!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Kriszi!

Sajna bébiúszást párom leszavaszta. Most tudnánk menni és utánna 3 hétig nem, igy értelmesebb lesz majd utánna elkezdeni. Addigra ti már profik lesztek. Kép

Niki!

Csatlakozom Csillához Bödecs doktorral kapcsolatban. Én most augusztusban szültem nála. Kedves és figyelmes volt. Gátvédelemmel szültem, igy csak pár öltésem volt. Hajnalban született a lányom, én meg délután már ültem az ágyon, és azóta sincs semmi problémám. Ezért örökké hálás leszek neki. Kép

Mindenkinek szép hétvégét!! Nálunk még tart a látogatási láz, igy a mai nap nagyrészét a konyhában tölthetem. Kép

Csók: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


ORSI!

BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Hahó!

Tudjátok, mi volt a legjobb az elmúlt levelekben? Mindenki meg volt elégedve az orvosával. No, ha ezek után valaki akár egy szót is mer szólni a győri szülészetre...Én harcos híve vagyok, hogy állandóan védem őket.
Az én dokim is végtelenül szuper. Nekem császár volt, és így ráadásul még a spinált is ő adta be, mert aneszteziológus is. Szakmailag és emberileg is csúcs, már három barátnőm is őt választotta az ajánlásomra: Dr. Maár Róbert.

Mikor találkoztok a Vaskakas előtt ill. után? Én nem kaptam jegyet a múlt héten.

Úszás ügyben kissé meg vagyok keveredve: most, ki, mikor, hova jár? Én is készülök, igaz már majd fél éve, de eddig nem volt partner, de ha most testületileg ennyi ember van az ötletre...

Milyen sokan lettünk, tetszik, egész felpörgött a fórum!

Mosziv, hol vagy???
marengo
 
 


Szia Mindenkinek!

Képzeljétek,nem hiába szántuk el magunkat:szombaton elmentünk babaúszásra (a Pattantyús középsuliban /Marcal I-en,a volt Balázs Béla ÁMk-ban/ szombatonként, reggel 9°°-től óránként vannak foglakozások;mi a déli,kezdő csoportba járunk,tíz foglalkozás után lépünk a következő /haladó/ csoportba).
Párom -némi hümmögés közepette- dűlőre jutott:a Pattantyúst választotta.
Szenációs volt!Kicsit tébláboltunk a foglalkozás elején,Babintink is meg volt lepődve,de hamar magunkra találtunk és remekül szórakoztunk.A foglalkozás végére megfájdult a hasam a sok nevetéstől.És Csöppünk kimondhatatlanul élvezte.Csak akkor méltatlankodott a kb. 45 perc alatt,amikor egy másik baba sírva fakadt,és sírása furcsán visszhangzott a medencében.Talán korábban említettem már,hogy eljutottunk abba a fejlődési szakaszba,amikor már megijesztik a váratlan,hangos zajok.Gyorsan megpuszilgattuk,és szlalomoztunk még egy adagot a vízben.
Annyira jót tett neki a lubickolás,hogy a foglalkozás végi öltözködést is végignézegette,nem sírt.Nem sírt öltözködés közben... Kép
És képzeljétek,életében először kaparintott meg egy pingpong-labdánál nagyobb labdát.Megfogta mind a két kezével.Szegénykém,megszeppenve pislogott egyet,amikor ezt már nem tudta a megszokott mértékben a szájába tuszkolni.Jót nevettünk rajta,mire ő is mosolyra fakadt. Kép
Kellemesen elfáradtunk mind a hárman.Marcink akkorát aludt,mint a szuri után,ám ezúttal nem dobálta magát.Végre mi is kialhattuk kicsit magunkat.
Amíg csak tehetjük,eljárunk "úszni".
Míg el nem felejtem,úszópelus helyett azt a bizonyos úszónadrágot használtuk.Semmi kivetnivalót nem találtam benne.Szabadon mozoghatott benne a kicsi,mosható,ugyanakkor legalább olyan hatásos volt,mint egy normál pelenka.Ezt elhihetitek... Kép (1900.- ft. és több színben,méretben kapható.)
Még nem ocsúdtam fel a friss élményekből.Egészen felfrissült a lelkem.Mindenkinek csak ajánlani tudom.Még akkor is,ha kicsit költséges.
Párom szombat óta annyira kiegyensúlyozott,hogy semmi nem tudja felbosszantani,pedig mirgő-morgó mackó,főleg így a tél közeledtével.
És csodák csodája,Marcink most is mélyen alszik.Békésen szuszogva,olykor cicizésről álmodva két mosolygás között... Kép

Szép álmokat Mindenkinek!

Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)
asszonyfajzat
 
 


Kis kiegészítés,mert ezt kifelejtettem:
Babintink amint medencébe került mindennel és mindenkivel csacsogni kezdett,hevesen,élvezettel csapkodott,ellökkte magát a lábával.És a labdakudarc sem szegte kedvét.Talált magának egy másik,kisebb,gömbölyded játékot,egy sípoló pandamacit.Úgy koncentrált rá,hogy majd belebandzsult... Kép Imádnivaló!

Jó éjt!

Kriszi
asszonyfajzat
 
 


Üdvözlet mindenkinek!

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek mérlegelek és még itt is körbekérdezek, aztán talán sikerül találnom egy jó kis dokit. Remélem mihamarabb lesz rá szükségünk jó értelemben Kép
Üdv: Niki

kancellárka
 
 


Sziasztok!
Hétvégén írtam egy szép litániát, de elszállt az egészKép...úgyhogy el is ment a kedvem, hogy újraírjamKép
Most egy kicsit tömörebben megpróbálomKép

Kancellárka,
én Háromszéki doktornál szültem és , mint a többiek, én is nagyon meg voltam elégedve vele, szülés előtt, közben és utána is. A 2 hetes kórházi tartókodásunk alatt gyakran meglátogatot, még varratszedés után is, amikor már nem indokolta semmi.

Jucus,
Zsófinak 3 hónaposan tetettem fülbevalót a fülébe (az én gyerekkori bébifülbevalómat kapta megKép). A háziorvos csinálta meg, és nem volt semmi gond, utána két hétig tetran kenőccsel kenegettem és forgattam a kis fülében, előtte 1 napig alkoholban áztattam a fülbevalót és a tett helyszínére is abban vittem. A doktornő sima tanácsadás alatt megcsinálta.

Kriszi,
én is szívesen vittem volna az ikreket annak idején babaúszásra, de sajnos a párom munkája miatt ez nem volt lehetségesKép Örülök, hogy ilyen pozitív az élményetek!!!

Bogi,
nekünk is a Kátó doktornő a háziorvosunk, mi is a Kölcsey utcába járunk hozzáKép, lehet, hogy már összefutottunk?

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Hideyoshi, Bogi!

Írhatnátok Nekem kicsit Kátó dr.nőről. Mi 1 éve költöztünk Adyvárosból Gyárvárosba. Gyerekorvost nem váltottam, mer egyáltalán nem ismertem az ittenit. a régivel tökéletesen meg voltam elégedve. Azt hallottam, hogy elég sokan szoktak nála lenni? Lehet kérni időpontot is? Türelmes? Milyen szakembernek ismeritek? Hova adja az oltásokat, combba v. fenékbe?
Nekem ez gyengém, mert András az egyik oltását combba kapta -egy helyettesítő doktornőtől- és azt a szenvedést amit Neki okozott, hát, még ma is fülembe cseng Szegénykémnek a sírása.

Kriszi!

E-mail ment.

Márti
mártus
 
 


Márti!
Szia! Amíg a többiek nem válaszolnak. Mi is gyárvárosba laktunk, Kátó dokinénikhez tartoztunk.
Én is meg voltam elégedve, bár lányunk nagyon ritkán volt beteg. Doki néni kedves a gyerekekhez és szerintem türelmes is. Van már nála a tanácsadásra időpont, a betegen meg sorszámot kell húzni. Beteges időszakban tényleg sokan vannak.
Zsófi szurit mindig a combjába kapta, de nem viselte meg. Lehet, hogy Andriskádnak rossz helyen találták el.


Hideyosi Márti!
Homeos füzetet nem felejtettem el, szerintem csüt. vagy péntek du odaugrik vele a Tamás, nem kell otthon lennetek, postaládába is be tudja dobni, (most németeknél van)
Javult a köhögés?

Kriszi!
Tök jó lehetett az uszi. Én is mennék, de az ikrekkel macerásabb, ehhez is 2-3 ember kellene. (Mint mindenhez...)


Üdv!
Enikő
olajfácska
 
 


Mártus,
Az eddigi oltásokat combba kaptuk, ill.egyet vállba, de egyszer sem volt semmi gond a gyerekekkel, nagyon jól átvészelték mindegyiket.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Enikő,
köszi, várom a füzetet, lehet, hogy nem leszünk itthon, készülök az anyuékhoz hétvégén.
Köszönöm az érdeklődést, már meggyógyultunk (gyosan lekopogom: kopp,kopp,kopp) a köhögés 10 napi antibogyó után elmúlt, bár János újra berekedt, de már az is javul.

A dokihoz még annyit, hogy legutóbb beszóltam délelőtt (éppen délután volt rendelés) és a védőnőnkkel beszéltem nagyon rendes volt, megnézte hol tart a sorszám és félretett nekünk egyet, így sikerült 4.-nek bejutni. Hozzáteszem, hogy a rendelési idő kezdetére odamentünk de akkor már a 27-es sorszám volt a következő.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Mártus!
Én kicsit elfogult vagyok Zsuzsa nénivel (Kátó doktornő). Biztos meglepődtetek, hogy innen Győrújbarátról oda járunk Gyárvárosba dokihoz Kép
Szóval ő családi barát, anyukám legjobb barátnője. Így még annak idején nekem is ő volt az orvosom, a hugomnak még mindig ő, meg a gyerekeimnek is ő Kép.
Szóval én semmi rosszat nem tudok róla mondani. Az az igazság (lehet, hogy ez nem fog tetszeni Nektek), de mivel tudja, hogy honnan jövünk, meg, hogy mindegyik gyerek pici, ezért ha betegek akkor sem kell sorszámot húznunk, hanem felhívom telefonon, és mindig azt mondja, hogy amint odaérek, kopogás nélkül menjek be a rendelőbe.
Én ezt úgy szoktam aztán elintézni, hogy megvárom, amíg kijön a bent lévő beteg, aztán észreveszik, hogy ott vagyok, behívnak, mindig jól lecsesznek, hogy miért álltam kint a pici gyerekkel, nehogy összeszedjen még valami más betegséget is ott a fertőzőktől. Szerencsére eddig nem igazán voltak betegek.
Lili néha otthon kapta meg (Zsuzsa néniéknél) az oltást, de sajnos már megismeri a rendelőt ettől függetlenül Kép

Az oltásokat combba adja Zsuzsa néni, de nekem sem volt eddig soha egyikkel sem gondom. Van olyan, amit vállba kell, de a zömét combba adja. Sőt úgy hallottam, hogy az orvosok többsége már combba adja.

Márti (Hideyoshi)!
Nem tudom, hogy találkoztunk-e, de előfordulhat.
Bár biztosan emlékeznék egy ikres anyukára, és az arcodra is, úgyhogy mégsem hiszem, hogy találkoztunk.
Legközelebb novemberben megyek Katica oltásra Kép

Tök jó volt a vasránapi zenekuckó! Ha tudtok gyertek, még novemberben is lesz végig, aztán decemberben nem. Évi márciusra várja a babát, de addig is érdemes kihasználni a lehetőséget, amíg van.
Csillával és Pirossal találkoztunk!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi,
novemberben én is szeretnék menni tanácsadásra, mert már régen mértük meg a gyerekeket. 1 éves koruk óta ritkábban megyek. A betegségen kívül legutóbb a 15 hós oltáson voltunk, de akkor Zsuzsa néni szabin volt ezért egy másik dokinéni adta be, de azzal sem volt gond.
Ti mikor mentek?
Én a Mariannt, az aszisztenst ismerem közelebbről, mert ő Péren lakik ahol én dolgoztam, a férje pedig az ovoda mindeneseKép

Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Aha, így könnyű ám tanácsokat adni. Oda megyek aztán még le is szúrnak, hogy miért vártam 3 percet a folyosón. Na, csak vicc volt.

Örülök a pozitív hozzáállásoknak. Ha majd vmikor. meg lesz a 2. pici gondolkodom, hogy átjöjjek hozzá, mert Adyvárosba autó nélkül kicsit nehezen fogok elbumlizni. Sajnos hallottam már negatív dolgokat is róla, de több ember mondja a jó dolgokat.
Ahova most járunk nagyon jól be van már járatva, hogy mikor van időpontra menetel. Ha elk jön az idő egyszerűen el kezdik hívni az időpontosokat, aztán megy tovább a sor, aztán a végén megint van időpont szerinti behívás. ez nekem nagyon bejön, főleg ha munkából kéredzkedek el, Apósom lehozza Andrást ha beteg, kb 30 perc alatt meg is fordulok.

Vasárnap Mi is el akartunk menni a zenebölcsibe, de Nekem olyan infóm volt, hogy az ünnep miatt elmarad. Így elküldtem a Fiú részeleget de. hattyúkat+kacsákat etetni. Hát, az is bejött Nekik. Most vasárnap lesz, mit tudtok?

Olajfácska, Hideyoshi!
Ti merre laktok Gyárvárosban?

Puszi Mindenkinek: Márti

u.i. A megkülönböztetés végett írjátok nyugodtan, a Mártust
mártus
 
 


Mártus,
igazából mi nem Gyárvárosban lakunk, hanem Likócson. A gyárvárosi körzetbe tartozunk, ott van a legközelebbi rendelő.

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Büszke vagyok magamraKép
Sikerült feltennem, lekicsinyítenem egy képet a profilombaKép

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Szia Mindenkinek!

Mártus!E-mail ment.

Hideyoshi!Gratulálok gyermekeidhez!Tüneményesek!Nagyon jó képet sikerült lekicsinyítened.Ügyes vagy,én belebuktam a képméret csökkentésbe... Kép

Szép estét!
Pá:Asszonyfajzat
asszonyfajzat
 
 


Sziasztok!

Hideyoshi!

SZUPEREK A KÉPEK. Jaj, de szépek az ikrek.

Kriszti!

E-mail ment.

Képzeljétek van egy baráti pár, akiknek sajnos nem lehet természetes úton babájuk. Egy kisfiúk már van Nekik, Õ is Kális. Aztán most szeretnének még egyet. Az első beültetésnél is két megtermékenyített sejtet kértek visszaültetni, és most is. Az első alkalommal mint írtam csak az egyik sejt maradt meg. Most természetesen a második beültetésnél mind a két baba megmaradt.(ha jól fejezem ki Magamat). Először csak mosolyogtak a dolgon, hogy 3 gyerek, na és?
Szerettek volna belevágni egy társasházba, de több dolog miatt mégsem jön össze Nekik. Most 49 nm-re várják a 2 babát. Nagyon sajnálom Õket. Olyan rossz látni Õket, hogy most nem tudják mosolyogjanak-e vagy inkább sírjanak?

Hideyoshi!

A kép kicsinyítés érdekelne. Már töltöttem le programot a netről hozzá de nem akart sikerülni.

Puszi Mindenkinek: Mártus
mártus
 
 


Sziasztok!
Most "kattantam" elöszőr a babanetre..így még új vagyok..4 hónapos babám van..nagyon édes,jó kislány én még is egy kicsit monotonnak érzem a helyzetet..program ötleteket szeretnék tőletek kérni..előre is köszi:

Orsi
dmborsi
 
 


Szia Orsi!

Üdv Köztünk.
Figyi, kicsit olvass vissz ha van egy kis időd a Babád mellett. Jókat írtak a Lányok nem is olyan régen. De ha nem biztosan írnak majd.
Én dolgozom már. Nekem decemberben 30-án lesz 3 éves a Kisfiam. Õ bőlcsibe jár, nagyon imádja.
Én talán a babaúszást tudom ajánlani, ez most úgyis téma közöttünk.

Írjál még Magadról. A profilodat megnéztem, azon kívül. Az egészségügyben dolgozol/tál?

Na, megyek.

Puszi Mindenkinek: Mártus
mártus
 
 


szia Áfonya!

Megvan még a babahintáztatód? Nem eladó? Ringat magától is (ilyet keresek)
esetleg valaki más tud ilyet, eladót?

Mártus! Szia!
Már kiköltöztünk Győrzámolyra,, de a Mátyás térnél laktunk. Jó volt ott.

Márti!
Szép a Zsófi és a Jánoska!

Én is tettem fel pár képet:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7407
Puszi!
Enikő
7 hetes ikrek és Zsófi
olajfácska
 
 


Sziasztok!
Nem nagyon akar összejönni ez a találkozó!!
10-körül értem a Vaskakasba,de sajnos a reggeli csapat már sajnos addigra hazament.A későbbi előadáson sem találkoztam babanetessel.Volt ott valaki? 2 szőke babával voltam.
Képzeljétek ma állt fel a Fiona előszőr! Mindjárt kilenc hónapos,ő sem kapkodta el.Viszont végigtapsolta a színházat! Egyébként,hogy tetszett-aki ott volt?
A 3 éves csak erről beszélt egész du-n.
Remélem egyszer összefutunk!
Csaó: Judit
fanniflóra
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?