Új privát üzeneted érkezett!

Szia Rachelle!

Van egy olyan topik, hogy "ki tud vmit dr. Boros Juditról?" Nézd meg az oldalt, a lányok biztos tudnak segíteni, hogy hol és mikor rendel. Õ az Istvánban van!

Üdv,
Mancs

Kép
mancs
 
 


Nem tudja valaki megmondani, hogy melyik nap rendel Dr Ujvári Attila?
A kórházat nem tudtam ma elérni!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Szia Mamacka!

A magánrendelése kedden délután van. Úgy tudom, szerdánként ügyeletes a kórházban.
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 

 
 

Köszönöm!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Olyan régen voltam már itt, h rengeteg új(vagy régi?) nevet látok. Orsi, hogy vagy? Gondolom, nagyon várod már a babucit..

Mi a kiírtnál egy picit korábban megszülettünk, szeptember 29-én, reggel 9-kor, 3480g-mal és 56 cm-rel MEGÉRKEZETT MARCI BABA! Kép

2 dolog miatt írok most:
-szerintem nagyon jó az alapítványi szoba: bármikor bárki ott lehet veled, velem még a hugom is aludt, nem csak a férjem+ közel vagy a csecsemősökhöz+ többet tudsz pihenni, mintha másokhoz is alkalmazkodnod kell... stb.

-amit még tudok javasolni: ha vki gondolkodik az EDA-ban, ne habozzon!!! Nagyon örülök, h kértem, ennek köszönhetem, h kibírtam a 20 órás vajúdást!

Sok sikert mindenkinek!

Emese, Marci baba
marcellino
 
 


Emese,

Nagyon-nagyon gratulálok! Annyira örültem, mikor küldted az sms-t! Ha van időd és erőd rakj fel Marci Bébiről egy képet ide! Mi még mindig egyben vagyunk Kép Jövő héten talán már másként lesz. Remélem, nemsokára én is küldöm az sms-t. Írok e-mailt is.
Puszi
Orsi

Kép

Kép
szorsi
 
 


Sziasztok Anyukák!

Lehet, hogy nagyon hülye a kérdésem, de a szüléshez milyen hálóinget vittetek? Állítom össze a batyumat és azon gondolkodom, hogy a félig gombos akkor nem lesz jó, ha szülés után rád teszik a babát, nem? Vagy teljesen felhúzom majd a nyakamba? Vagy ottaniban szültetek?
Előre is köszi a segítséget!
Ilba

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Emese,
Gratulálok én is Marci babához!
Kép

Ilba,
Hát meg kellett néznem a képeket, hogy hogy volt, mert már nem is emlékeztem. Szóval engem letakartak pocakig egy fehér lepedővel, úgyhogy a hálóingem fel volt húzva a nyakamba. Nem kell valami hiper-szuper elegáns, csak olyan, amiben azért ki tudsz menni a folyosóra a vajúdás alatt. Szülés végére meg már úgyis tiszta csatakos minden, de engem le is mosdattak és át is öltöztettek utána nem sokkal, szóval tegyél be egy váltás hálóinget is a szülőszobai csomagba. Meg a baba első ruháit.

Hihi, hát ez elég vicces, ahogy kinéztünk szülés után, kinyúlva mind a ketten.Kép

KépKép
connie
 
 


Bocs, ezt muszáj ide betennem:
Születés után:
Kép

És most:
Kép

KépKép
connie
 
 


Szia Connie!

Köszi szépen, ha a nyakamba lesz a hálóing, akkor mindegy, hogy meddig gombos.
Nagyon aranyos a kisfiad, még szülés után, "kinyúlva" is. Kép
Kinél szültél? Volt fogadott szülésznőd?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
Köszi! Hogy néz szegénykém, hogy "te jó isten, én meg hova kerültem!".Kép

Én Siklós dokinál szültem, és a Csűrös Erzsike volt a szülésznőm.

KépKép
connie
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:49-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:49-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Szia Orsi!

Gratulálok a fiadhoz, nagyon aranyos, és gyönyörű neve van. Az én Benedekem kb. 3 hét múlva fog megszületni. Kép
Nagyon jó egészséget mindkettőtöknek!
Ilba

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ó, de ennivaló kipasi.Kép Gratulálok Orsi, nagyon aranyos baba Benedek.Kép

KépKép
connie
 
 


Én is gratulálok a törpihez, nagyon édes! Sok örömet kívánok, meg kitartást meg ilyenek. Kíváncsian várom a beszámolót a szülésről!

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska,
Ti hogy vagytok?

KépKép
connie
 
 


Sziasztok! Én is az Istvánban fogok szülni, és a segítségeteket kérném két dologban:
1. Homeopátia a szülés alatt (tágulássegítő és hasonló szerek neve, alkalmazása, hol találok ilyen oldalt?)
Szülés után ki mennyit szán a dokinak és a szülésznőnek. 33. héten járok és most váltottam dokit, eddig úgy volt, hogy Kaposváron fogok szülni, de a Bababarát kórház elveivel nagyon egyetértek. Kérlek, segítsetek! Köszi
igmand
 
 


Igmand,
Sztem adj meg mailcímet, nem hiszem, hogy bárki feltenné ide, mennyit ad/adott a dokinak, szülésznőnek.Kép
Homeopátiás kérdésre nem tudom a választ.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
Igmand: úgy tudom, hogy az Ingeborg Stadelmann:
A bába válszol című könyvében sok homeos tipp van, és érdemes ezeken az oldalakon is alaposan körülnézni: http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Homeopatia/homeopHU.htm
http://www.babazo.hu/9honap/20050911homeopatia.html
Vagy írd be a keresőbe, hogy homeopátia szülés és biztos sok oldalt ad ki.


Üdv
Hajnalka
tigribigri
 
 


Connie,
köszi szépen, jól vagyunk. Voltunk alvásvizsgálaton a Heim Pálban, hát valami rettenet volt. Ha tudom előre, el sem megyünk. Tulajdonképpen, nem is tudom miért csinálták, de úgy vettem észre, hogy aki ott megfordul bármilyen okból, azt visszarendelik egy ilyenre. Éjszakára telerakják a babák testét olyan tappancsokkal, mint az ekg-n, az orrukon ledugnak gyomorszondát és a kiságyba tesznek egy fekvőlapot, arra kell fektetni a gyereket, mert azon is érzékelők vannak. Nem tudom mi tartott 40 percig, de annyi idő alatt "szerelték fel" Líviát, úgy sírt, hogy meg sem ismertem a hangját a folyosón állva, a szemei duplájára dagadtak a sok bőgéstől, szóval teljesen kivolt szegényke. A látvány meg hát... Állától a homlokáig teleragasztószalagozva az arca, az a szonda meg az orrában. Ritka szar érzés. A doktornő kiadta utasításba, hogy nyugtassam meg, mert aludnia kell, és arról a lapról nem vehetem le, csak etetéskor, pedig előtte azt mondták, hogy ugyanúgy lehet mindent csinálni a gyerekkel, csak leszenek rajta mindenféle ketyerék... Szóval, nyugtassam meg. Aha, mert az csak úgy van, hogy nyugodjál meg és megnyugszik. Este nyolctól éjjel 1-ig tartott, mire elaludt, szegény belefáradt a bőgésbe. De 5 percenként felriadt és ráncigálta a szondát, persze nem direkt, csak mindig beleakadt a kis keze, ahogy hadonászott. Úgyhogy folyamatosan őrködtem, és húztam el a kezeit az arcától. Reggel 4-kor szedték le róla a bigyókat. Én addig álltam az ágya mellett. Lehet, hogy más nem parázott volna ennyire, de én egy pillanatra sem mertem elmozdulni mellőle. Az erdemény persze jó lett, és a második nap délutánjáig csak "nyaraltunk" a kórházban, amíg haza nem mehettünk. Lívia csak evett és aludt (volt mit kipihenni), én meg a többi anyukával együtt - sok kisbabás anyuka volt - sétálgattam és dumáltam az udvaron. Persze mindenkin ott lógott a babája, tök jól nézhettünk ki.
Amúgy már tök sokat nevetgél meg gőgicsél a kis boszi, sokat fejlődött (már két hónapos).
Jó hosszú lett a levél, sorrrrrry.

Üdv. nektek!
G.

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gabuska,
Jaj, nagyon aranyos Lívia.KépHogy nevet! Mi jópár hónapig nem tudtunk Ákosról nevetős képet csinálni, mert rögtön kiszúrta a fényképezőt, és leesett állal bámulta.
A mi topikunkból is volt egy anyuka ilyen alvásvizsgálaton, hát szörnyű, bár az ő babája jobban viselte, és nekik volt okuk menni. De hogy ilyenre csak úgy berendeljenek babákat, brrr. Szegényke.Kép Hát én se mozdultam volna el mellőle, az tuti. Tényleg a szívem fáj, amikor Ákos sír, oltásoknál is csak azért nem sírtam vele, mert nem akartam jobban megijeszteni.Kép
Na, de az a lényeg, hogy túl vagytok rajta, és minden rendben.
Mi vasárnap kezdtük el a szilárd kajákat, Ákos úgy rávetette magát az almára, mint aki hat hónapja csak éhezik.KépHihetetlen, hogy már féléves. Nemrég még itt ültem, idegeim elrongyolódva, és néztem más mamák babáit, hogy istenem, az én fiam sose lesz már hat hetes, hogy egy kicsit könnyebb legyen vele.Kép
Na, én is jó hosszú lettem, bocsi.
Ilyen szépen eszünk:
Kép
Hajni

KépKép
connie
 
 


Szia Igmand!
Én is az Istvánba szültem mind a három lányomat.A legkisebbet nem is olyan régen. Augusztus 11-én jött a világra. Programmal szültem Niki babát és miután felkészülten mentem be tudtam alkalmazni a homeopátiás szereket. Nekem nagyon sokat segített. Nem kaptam fájdalom csillapítót csak méhszáj lazító koktélt a combonba.
Amit szedtem: Actaea racemosa 9ch
-vajúdáskor 30 percenként 5 golyó
-burokrepedés után 15 percenként 5 golyó
Caulophyllum 5 ch
-2 héttel szülés előtt 2x5 golyó/nap
-vajúdáskor 30 percenként az előzővel váltakozva 5 golyó
Ezeket szedtem félóránként váltakozva és Kb 15 perc volt kicsit erősebb fájdalmam. Kitolást már meg sem éreztem.
Az én orvosom Hetényi Gábor és mind a három gyerek születésénél nagyon sokat segített. Ha érdekel meg tudom adni a mi homeopátás orvosunk nevét elérhetőségét.
jbabák
 
 


Ibabák! Köszi a választ! A homeopata orvosod elérhetőségét megköszönném, de megadom a mailcímemet: igmandkukacgémail.com
Előre is köszi!
Tigribigrinek is köszönöm! És ha nem nagyon titkos, küldjetek infókat a szülés tarifáit illetően a mailemre! Köszi
igmand
 
 


Szia Igmand!
Szívesen. Dr.Nagy Ilona gyerekorvos. Õ Budapesten a xv.kerületben dolgozik, mint gyerekorvos. Meg kell vele beszélni hogy tud segíteni. Nem tudom hogy meg van már neki a rendelője ahol homeopátiával foglalkozik. Nyáron említette hogy szeretne nyítni és már folyamatban van. De nem tudok róla semmit. Írd meg a pontos email címedet hogy tudjak levelet írni. Oda megírom a pontos elérhetőségét és hogy mikor hol rendel+tarifákat is írok amiket tudok.
J(mint Jakab) babák
A lányok legnagytól a legkisebbig.
KépKépKép
jbabák
 
 


Jbabák,
Elküldenéd nekem is a részleteket? Pillanatnyilag nem kell, de jó lenne, ha meglenne egy jó homeopátiás gyerekorvos elérhetősége szükség esetére.
Az emailem: connie@citromail.hu.
Kösz szépen!
Hajni

KépKép
connie
 
 


Sziasztok kismamik!

Nagyon szépek a babák!

Én nem látok abban problémát, hogy feltegyem mennyit szántunk rá... 40000-et (több egyszerűen nincs... sajnos) de ez még addig is alakulhat, különösen a szülés élménye után!!!

Általánosságban azt szokták írni, hogy a magánorvos rendelési díjának a tízszerese... de az is más helyzet, hogy ilyen későn mész át másik dokihoz!


A Bába válaszol című könyv is tele van homeós tanácsokkal!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mi is 40ezret adtunk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Megtudná valaki adni nekem dr. Újvári magánrendelőjének az elérhetőségét? Valószinűleg Õt választanánk.
sithonia
 
 


Sziasztok!
Örültem Igmand felvetésének és Tigribigri és Jbabák válaszainak a homeopátiával kapcsolatban, mert én egyéb bajoknál próbáltam és többnyire bejött, úgyhogy szívesen használnám szülsénél is. Az Istvánban hogy tekintenek erre, van-e olyan orvos, aki maga mondja meg, mit szedjél, vagy inkább csak eltűrik, hogy ha akarod, szedd a bogyókat? Én azért szeretném, ha orvos írná fel, hogy mit szedhetek.
füge
 
 


Van 2 csomag Rossmann 2-4 kg pelenkám, szeretném elajándékozni, ha tudtok valakit, akinek szüksége lehet rá és Kispesten vagy a közelben lakik, szóljatok. (Az egyik csomag ki van bontva már, Apa azt hitte, még azt használjuk és kibontotta, mikor pelenkázott.)

Köszi!
Gabi

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szia Füge!
Az István eddigi (így három gyerek után) tapasztalataim alapján nyított mindenre. Idejüktől és telítettségüktől függően sokat segítenek mindenkinek igény szerint hogy a lehető legjobb élménnyel távozzon. Az én magánorvosom Dr. Hetényi Gábor. Vele megbeszéltem hogy mi homepátiás bogyókat szedünk. Én nem bírom bevenni ezeket a nagy magzatvédő vitaminokat. A terhesség alatt is homeopátiát szedtem, és a szülés alatt is. Azt tudom hogy az én orvosom megengedte. Azt hogy más orvosnak mi a véleménye nem tudom. Ezt az orvossal kell megbeszélni. Homeopátiás szert csak homeopátiás orvos ajálhat. Recept nélküli készítmény. Átlag 400-500 ft. A kombinált készítmények: 600-1100 ft. Ha homeopátiás szert szeretnél szedni homeopátiás orvoshoz kell menni. Attól függetlenül lehet mondani a nőgyógyásznak kérdés ki hogy viszonyul hozzá.
jbabák
 
 


Szia Füge!

A felkészítőn Újvári doki azt mondta, hogy teljesen nyitott a kórház minden homeopátiás szerre, bogyóra, csak ők nem szakemberek és ezért a felelősséget sem tudják vállalni. A homeopátiás orvossal, ha megbeszélsz mindent, akkor természetesen azt csinálsz, amit akarsz.
A málnalevél teát ismeritek? Én tegnap óta iszom. Szerintetek?
Gabuska! Megadnád az e-mail címedet? Szeretnék a doktornőről kérdezni.
Köszi!
Ilba (36+6)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok! Szóval az én történetem röviden annyi, hogy a 33. héten vagyok és a múlt héten dőlt el végleg, hogy nem Kaposváron, hanem Bp-en fogok szülni az Istvánban. Mi döntöttünk így és pont ilyen dolgok miatt, hogy homeopátia, meg bababarát kórházi alapelvek stb. Ezt most nem részletezem. Pedig a Kvári kórház nőgyógyászatának főorvosa volt eddig az orvosom. De abszolút zárt volt mindenre. Itt az Istvánban egy külsős dokinő, Dr. Varsányi Hajnalka lett az orvosom és Schlenker Éva a szülésznőm. Mindkettőjükkel beszéltünk már személyesen, vagy másfél órán keresztül ott voltunk a kórházban, mindent megmutattak stb.. Mindegyikük nagyon kézséges volt.A homeopátiával kapcs. a dokinő azt mondta, ő nem hisz benne, de nyugodtan szedhetek amit akarok, a szülésznőtől kérdezzek, ő jobban otthon van ebben.A szülésznő azt mondta, ő sajnos nem ajánlhat semmit, de az interneten mindent megtalálok, még az adagolást is. Szóval én azt fogom egyrészt követni, amit Ibabák ajánlott, annál is inkább, mert Sopronban egy hónapja szült unokatesóm is ezeket szedte, bár ő a 36. héttől napi hármat felváltva, egyszer egyikből, másszor a másikból és a Racemosa neve Cimicifuga RAcemosa volt, nem Actaea racemosa. De most úgy gondolom, Ibabák javaslatát fogadom meg. A szülésznő szintén javasolta a málnalevél teát, ami fele időre csökkenti a vajúdást (ezt ő mondta). Egy német ismerősöm, aki egy éve szült, szülés előtt 4-6 héttel kezdte inni a málnalevél teát és a palástfű teát, 3x1 bögrével naponta. Ennyit tudok, ezt most megosztottam veletek is. Aztán mindenki eldöntheti, mit hogyan csinál. Az e-mail címem: igmand kukac gmail.com Nem írom ki rendesen, mert nem akarok semmilyen levlistára felkerülni! Köszi a homeopátiás orvos adatait!
igmand
 
 


Ilba,
persze, megadom: gabizoli@hdsnet.hu

Tegnapelőtt volt a 10 órás híradóban a Gajdos drnő, asszem a rákszűrést népszerűsítette.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Szia Igmand!
Sejtettem az email cim kiírását, csak eltévedtem benne, hogy egybeírtad. Így már jó és küldök levelet is. Az actaeának nemrég változtatták meg a nevét cimicifugára de zárójelben alatta van még a régi is. Küldöm a levelet és az infókat.
Jbabák(J nem I)
jbabák
 
 


Szia Gabi!

Köszi a címet, elküldtem kérdéseim egy részét, persze azóta eszembe jutott még egy pár Kép

Ilba

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Jbabák,
Megkaptam a mailt, köszi szépen. Mi az az alkati szűrés?

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Igaz én még csak 11 hetes kismama vagyok, de engem is nagyon érdekelnek ezek a homeopátiás dolgok. Ha van valakinek kedve szívesen olvasnám az infókat: kovtimi@chello.hu
Köszi: Tümi
tümi
 
 


Szia Conni!
Megírom ha leraktam délben aludni nagyokat.

Szia Igmand!
Úgy van ídőm hétközben ,hogy a nagyok bölcsibe vannak.
jbabák
 
 


Sziasztok!

Homeopátia?

Eszembe jutott valami! Talán tudnátok segíteni.
Szóval, én a 3. babámat várom. Előző 2 is az istvánban született. Mindkettőnél oxytocinra volt szükség, mert folyamatosan leálltak a fájások.
Illetve, az elsőnél "csak" rossz helyen fájtak, de attól még fájtak, ezért kellett az oxy, a másodiknál meg tényleg leállt minden fájás, ott meg azért.

Vajon létezik olyan homeopátiás golyócska ami a normális mederbe terelné ezt a folyton leállós szülést? Remélem értitek mire gondolok, de most nincs több időm a kicsi aludt ma össz vissz fél órát és most kiborít (a "nagy" 3 éves, a kicsi 10 hónapos)

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szorsi 2012.09.25 10:44-kor.

Kép

Kép
szorsi
 
 


Orsi,
Ez tényleg fantasztikus élmény lehetett.KépÉs jó, hogy összejött a gátvédelem.
Hm, én nem is emlékszem, enyém gyerek sírt-e? Onnan, hogy megláttam a lábaim között, addig, míg kivitte fürdetni a szülésznő, teljesen kiesett.Kép

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!
A napokban derült ki, hogy kisbabám lesz és tanácstalan vagyok orvos ügyben. Egy ismerősöm a Pálfalvi László doktort ajánlotta, meg is kaptam a telefonszámát. Mielött felhívom, azért jó lenne egy-két dolgot hallani róla. Van valaki, aki nála szült? Ha igen,a akkor megköszönném ha megosztaná velem a tapasztalatait.
Köszi...
veraa
 
 


Szia Vera,

nem szültem nála, de ő az orvosom.
Ha így is érdekel róla infó, akkor szívesen!
akár emilben: angel.37@freemail.hu

angel37
 
 


Igmand: nem tudom, hogy jársz-e még erre, de anno (júliusban) én is a Caulophyllumot (5CH) kezdtem el szedni a betöltött 37. hét után, vajúdás után pedig még volt időm bedobni egy adagot a Cimicifuga (5CH) nevűből, aztán olyan gyorsan kitágultam, hogy szabályosan megtiltották, hogy bevegyek még egy következő adagot belőlük. ;-)) A kórházba hajnali 1-kor érkeztünk, a szülőszobára 2-kor mentünk át, Orsi lányunk pedig 2,47-kor született meg. :-))
Ezen kívül ittam málnalevélteát is, szintén a betöltött 37. hét után.
Sok sikert Nektek! :-)) (lehet-e tudni a babátok nemét, és nevét?)
nand
 
 


Sziasztok!

Én az első babámat Pálfalvinál szültem. Ha valakit érdekel a téma, a profilomban levő emil címre írjon, és válaszolok.

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Kérlek,ajánljatok szül.-nőgyógyász doktort az Istvánban!Nem ismerek senkit,és ma a kórházban kiderült számomra,hogy nem lehet csak úgy "levenni a polcról" egy szülészt.Ott azt ajánlották,nézzek körül,járjak szülés előkészítőkre,de erre(még)nincs időm-14hetes vagyok.Fontos,hogy a rendelés délelőtt legyen,és hogy lehetőleg minden egy helyen,mert délután dolgozom.Egyáltalán nem akarok spórolni,vagy elhanyagolni a kontrollokat,csak szeretném úgy beosztani az időm,hogy mindenre jusson.Szeretem a munkám,gyerekekkel foglalkozom,ez a tevékenység és az(áldott)állapotom kiegészíti egymást.Megpróbálkoztam a magánrendeléssel is,de ott is ugyanúgy várni kell,még ha az első időpontot kéred is,mert mindig vannak az egyenlőbbnél egyenlőbbek.Ha tudtok korrekt,az idejével nagyjából pontosan gazdálkodni tudó dokit,írjátok meg!Köszi szépen:Bogi
boggy
 
 


Bogi,
Én Siklós dr.-nál szültem, ő mindig korrektül tartotta az időpontokat, főleg a koraiakat (az estieknél már volt néha csúszás). De neki csak 2-kor kezdődik a magánrendelése, ha jól emlékszem, délelőtt nincs.
Azért ha érdekelnek a részletek, írj egy mailt, a címem a profilomban van.

KépKép
connie
 
 


Szia Nand! Köszi az infókat! Lehet tudni a nevét és a nemét is a mi kis manócskánknak, de szeretnénk, ha meglepi lenne, így nem mondjuk el senkinek. Bocsika! :--))
Ez a tágulás dolog érdekes kérdés, mert mostmár senki sem mondja meg, hogy attól tágultál-e, vagy amúgy is gyorsan tágultál volna, nem?
A málnalevél teából mennyit ittál és hányszor naponta?
igmand
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?