Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Jatka!
Jobban vagytok?

Vok!
Szia druszám!
Csak nem kerületi vagy? Én is itt szedtem össze dokimat, de ő már nem rendel itt!

Itt teszem közzé sűrű elnézéskérésemet! Megnéztem Olivér egykori Uh leletetit, és aki annak idején morcosan eltanácsolt az utazástól, nem Abkarovics doktor volt! Mégegyszer elnézést a kurta agyamért!

Szülésznők terén nem tudok okosat mondani.
Akkor elfogyasztottam egy nappali műszakot, aki nagyon kedves volt, de sajana eszembe nem jutott elolvasni a táblácskáját, pedig megérte volna, este pedig dokim aszisztenese magánon volt, Farkas Adrienn, aki nagyon kellemes és határozott volt. Még nem tudom, fogadjak-e szülésznőt, mert előző tapasztalat azt mutatja, mindegy ki az a Péterfyből, csak jó kezekben lehetek!Kép

Sumano!
Köszi a tudást!Kép
Így akkor már tudom nem is volt akkora a baj Olivérnél, de rám fért a riogatás, mert én is nehezen maradtam a fenekemen, és szintén aznap de voltam úszni, amikor megkaptam az utasítást!
Minden esetre azért jó tudni!Kép

Sziasztok!

Eszter12+1

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironham!
Szia! Már sajna nem. Elköltöztem Gyálra a páromhoz most már 2,5 éve ennek, de a dokimat megtartottam, meg a címemet is, mert a Péterfyt nagyon szeretem és ha gyáli lennék nem járhatnék oda.... Hát igen, a bürokrácia útvesztői. Kép
Te kihez jársz? Biztos írtad valamikor, de kicsit lusta vagyok most kikeresni, ne hari. Kép Merre laksz? Én Centis voltam. Kép

Sumano! Akkor az intimtornát akkor is lehet csinálni, ha valami gáz van? A dokibácsi eltiltott a tornától, de nagyon szeretnék csinálni valamit. Kép Angival meg beszéltük, hogy Kriston Andrea tart tanfolyamot is. Ada jó lenne elmenni, de még nem kérdezhetek a dokitól, mert 4 hét pihi időt beszéltünk meg tornailag. Kép Mennyit segített neked a torna?

Vigyázzatok magatokra! Kép

Eszter 14+3

Eszter
Kép
Kép
vok

SZiasztok!
Lehet, hogy tudatlan vagyok, vagy már túl régen szültem, de mi ez a C-érték, amiről írtok és ami "fogva tart" titeket?
Kitartás! Kérdezzétek meg a dokitól az intimtornát, állítólag nagyon jó szülés előtt, megkönnyíti a gát dolgát. (Ez rímel! Kép )
A nővérem ágyraítélve is csinálta a terhessége vége felé. (Orvosi engedéllyel.)

Az Anyukák néha nem tudják, hogy hogyan viszonyuljanak ahhoz, hogy a LÁNYUK ANYA lesz...

JATKA! GALOC!
Nagyon szép mindkét babó! Nagynagy gratula hozzájuk!!!!

Sziasztok!
DD.
dadó

Vok (Eszter): Az intimtornát szerintem nyugodtan. Ha tanfolyamra szeretnél(nétek) menni akkor tapasztalatból tudom, jó előre be kell jelentkezni, mert ritkán van és viszonylag népszerű....van hétvégi tanfolyam, de nekem azt mondták kismamaként jobb a hétfői (3x3 óra) mert kevesebben vannak, így kényelmesebb.

Amúgy végig lehet feküdni közben, fizikailag egyáltalán nem fárasztó, tornának nem nevezném...
Azt nem tudom, hogy mennyire segített, de én mindenképpen tudom ajánlani. Ártani biztos nem ártott, és valahogy a már kinyílt méhszájam is bezárult...de könnyen lehet, hogy ennek semmi köze az intim tornához, inkább az egyheti kötelező pihenéshez.

Ironram: bocs, hogy így rákérdezek, de itt írtak olyat védőnőről, hogy profi gátvédelemnél. Mi a helyzet Farkas Adriennel? Bár Nekem azt mondta a doki, hogy első szülésnél nem nagyon lehet elkerülni, pedig én szivesen megtenném.

Na joccakát,

Noémi (33+4)
sumano

Smano,
köszi az infót az intimtornáról!
A gátvédelemre Cser Kati azt mondta, hogy attól, hogy valaki először szül még nem biztos, hogy kell vágni. Ezt majd az adott helyzet dönti el, de ő ügyel arra, hogy baba ne jöjjön ki hitelen a végén.
Én most azt gondolom, hogy ha kell vágjanak, csak ne repedjek.
Ironram,
én is azt hallottam, hogy a Péterfyben csak jó szülésznők dolgoznak. Összesen 9-en vannak.

Pussz Mindenkinek.
Angi (23+6)
angi79

Sziasztok!

Vok!
DR. Bokor a "választottam". Lakhely szerint pedig sashalmiak vagyunk!Kép
Intim tornát szerintem is nyugodtan, mert az szinte kizárólag a medence alapi izmokat tornáztatja, tehát sehol egy lábemelés vagy karhajlítás!Kép

Dadó!
A C a méhnyak és méhszáj értékeire utal. Szakszerűen biztosan nem így határozzák meg, de szerintem kb ezt jelenti.
Anyukák tekintetében igazad van. Ráadásul én már azt is kezdem elfogadni, hogy hiába fogadkozunk, hogy mit nem fogunk így meg úgy csinálni, mint anyáink, sokszor azonban mégis azon kapja magát az ember, hogy DE. Persze ez inkább apróságokban igaz, mint nagy ellentétekben, de mégis...

Sumano!
Õszintén megvallom, foggalmam sincs milyen gátvédelemben. Annyit tudok tényként mondani, hogy első szülés és 1 cm gátmetszés, és azt hiszem ez egészen jó. De hogy ez az EDÁ-nak vagy a gátvédelemnek köszönhető-e, onnan fejvégről nem tudnám megmondani!Kép
Az a trükje viszont nagyon bevált, hogy a tolófájásokkal kivártunk. Minden egyes tolófájást vissza kellett tartani úgy, hogy 3 az egyik oldalamra fordulva, három a másikra. Ezután Olivér 4 perc múlva kinn is volt!Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Már két napja írom ezt, mert Dórikám alakítgat... Bocsi, ha zavaros volna...

Angi!
Köszike! Tényleg igaz, hogy nagyon aranyosak a Szülésznők! Sokszor randiztam Velük 1-1 CTG miatt, de csak pozitív élményem van Velük kapcsolatban! Sőt! Én a Csecsemősökben is nagyon kellemeseset csalódtam! Majd elmesélem az egész sztorit, csak neki kéne állni megírni! Igyekszek! Kép Amúgy nekem is Kati volt a fogadott szülésznőm! Császárnál sokat nem tudott segíteni, de jó volt, hogy az epidurálisnál ott volt, mert nem toom mi lelt, de iszonyúan elkezdtem félni amikor megszúrtak... Kép

Noémi (Hannablanka)!
Nagyon-nagyon vigyázz Magatokra! Toom könnyű mondani, hogy pihenj! Én sem bírtam megállni még a kórházban sem! Kitartást Neked! Kép Az én Anyukám is hasonló... Csak én azt hallgattam Dóri első sírós délutánján: "Ez a gyerek még éhes, keresi a cicit! Nincs elég tejed! Majd adsz Neki tápszert!" Utána meg csodálkozott, hogy a következő húzásánál úgy összevesztem Vele (monnyuk ehhez hozzá járult egy óriási adag fáradtság), hogy a 2-3 hét segítéséből csak 1 hét lett! Csak azt felejti el, hogy a csaszi ellenére mi már a kórházban elkezdtünk hízni... Ennyit az Édesanyámról... Hozta amit vártam Tőle!

Eszter!
Én 50 körül hallottam... Igaz, hogy a szülésznő többet van Veled, ha "sima"szülésed lesz.... De pl., mint nálam (császár) már inkább a Doki volt a lényeg!

Panni!
Imádlak! Ezt kipróbálom! A védő nénink is ezt az anyatejes csepegtetést tanácsolta. Tegnap rácsörögtem (már egy hete itthon vagyunk és felénk sem nézett), mert igen magam alatt voltam, hogy a Dóri nem aludt szinte semmit az éjjel. A fejés sem ment (ma egy Csecsemős által javasolt mellszívóval újra próbálkoztam és 60 ml-t produkáltam is! És milyen jól jött ez este! A bimbóvédős cicizéstől ugyanis begorombult a Dóra és majd 12 órás folyamatos ébrenlét után sikerült megnyugodnia a tejcsitől+Apától!
Picit már jobban van (doki szerint, mert újra kihívtam Kép, már tiszta a tüdeje)! Még köhécsel, prüszköl... De picit nyugodtabb vagyok! Most azon aggódok, hogy a hosszú móka után képes 7-8 órát is aludni! Nem sok ez? Monnyuk teli a pocak... De akkor is! Ez már a második alkalom!

Puszika!!!!!

P.S.: Érkezek, ha tudok! Kép
jatka

Köszi Eszter! Asszem én erről még nem hallottam. (Ha szakszerűbben magyaráztad volna vszn nem is értettem volna!)
Igazad van anya/nagyanya kérdésben: számos apróságnál veszem észre, hogy úgy csinálom pont, ahogy Anyukám velem annak idején. (Pl.éneklés, ahogy a babához beszélek, meg ilyenek.) De én sem "utánoznám" mindenben őt, legalábbis tudatosan nem!

Jatka, ne aggódj, inkább örülj neki, hogy alukál! Jót tesz neki is és neked is! Használd ki, és aludj te is, ne törődj semmivel!!
A múltkor elfelejtettem írni: nagyon szép nevet választottatok a gyönyörű lányotoknak! Kép
Dóri Kép
dadó

Sziasztok! Kép

Huhh, köszi az infókat mindenkinek. Kép Siekrült is felvenni a kapcsolatot az intim tornásokkal. Kép

Ezek az anyukák már csak ilyenek, meg mi is. Én pl veszekedni szoktam úgy, mint ő és nem tudok leszokni róla, pedig nagyon-nagyon küzdök érte!!!! :D

Eszter: Az epidurálissal kapcs: Dokibácsi azt mondta, hogy 4 órával (ha nem császár) fel lehet kelni normálisan. Én ezt kicsit kétkedve fogadom. Nálad hogy volt? Fájt?

Én ezt a visszatartom a tolófájást érdekesnek tartom. Bár még magát a szülést se tudom elképzelni, nemhogy a tolófájások alatt fordulgassak... De ha bejön.... Szokni kell a gondolatot. Kép Én azért még parázok tőle rendesen. Sebaj. Ki is kell jönnie a törpének valahogy. Kép

A nap híre: Megvettem az elő kismama nadrágomat. Kép Kicsit még furán áll, de már látom, hogy hogy fogok kinézni, amikor nagy lesz a pocim. Kép) És nagyon jó! Kép

Remélem Hannablanka jól van!

Eszter 14-4

Eszter
Kép
Kép
vok

Belekotyogok az eda-kérdésbe: én a kötelező 2 óra szülőszobai pihi után nem sokkal már jártam. A szülőszobáról még tolókocsiban vittek ki, akkor még zsibbadt a lábam, nem bírtam volna ráállni. De utána hamar elmúlt és "szaladtam" a csecsemőosztályra!
DD.
dadó

Jatka!

Szívesen.. Kép

EDA: a spinális érzéstelenítés után kell 24 órát feküdni (ez császárhoz alkalmazott érzéstelenítés sok kórházban, de a Péterfyben állítólag már ehhez is csak az EDA-t használják)
EDA után nem gond a felkelés, ha érzed már a lábad. De az nem mindig jön olyan korán. Bár én is tudtam volna szaladni a 2 óra után, de nem hagytak. Kép

Panni
uran

Vok!
Én eredetileg nem akartam EDÁ-t, ki is tarottam 19órán át, de az utolsó két órában semmit nem tágultam csak fájtam mint a veszett kutya. Este 8-kor adtág be az érzéstelenítőt, 22:04-re kint volt Olivér. Utána két óra. Azt nem tudom mennyire tudtam volna lábra állni, mert kocsiba kellett ülni és áttoligáltak és próbáltam aludni.
A lábaimmal kapcsolatban csak arra emlékszem, hogy azt mantráztam magamban végig, hogy soha többet nem teszem szét őket!Kép Hát ez nem jött be!Kép
A beadás kellemetlen, de nem fáj. Főleg, hogy közben vannak fájások, amik elterelik a figyelmedet. Bőven!Kép De vicces, amikor azt kérik, hogy csinálj cicahátat, amikor egy második gerinc kipöcköl előlről! Ezen akkor is jót mulattam!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Dadó!

Vajon mé tetszik Neked ez a név annyira?!?!?!?! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Megírtam a sztorimat (ma sokat aludt Dóri)! Picit hosszú lesz! Bocsi! Kép

Puszika!
jatka

Sziasztok!

Megpróbálom megfogalmazni a szüléstörténetemet. Vagyis a majd 1,5 hetet, amit bent töltöttünk...

Mindig is úgy készültem, hogy jönnek a jelek és indulunk be a kórházba szülni... Nem így történt. A Dokim indokoltnak tartotta, hogy befeküdjek korábban, azért, hogy szem előtt lehessünk. Mondanom sem kell, hogy ki voltam borulva... Nem tudtam meddig kell majd bent lennünk, hiszen van még 1 hetünk a nagy napig! Ráadásul akár még 2 hetet is lehet utána várni, hogy kibújjon a Babócám. Kész voltam!
A kórházba menet hirtelen kitaláltuk, hogy megváltoztatjuk a kiválasztott nevet. Kép Szeretünk mindent az utolsó pillanatra hagyni! Kép De utólag mindkettőnknek jobban tetszett ez így!
Párom igyekezett minél több időt bent lenni velünk, így valamivel könnyebb volt elviselni a kórházat. A maradék időt pedig az ismerkedésre fordítottam a kismamákkal, a kórházzal. Le is késtem az egyik vizitet! Kép
Voltak sorstársaim, akikkel együtt vártuk, hogy találkozhassunk azzal a kis jövevénnyel, aki a pocakunkban lakik már 9 hónapja! Nem volt könnyű! Mindig is utáltam várni! Egy ilyen eseményt meg még nehezebb volt! De addig is szó szerint csüngtem a friss Anyukákon és a Csemetéiken. Igazából most találkoztam először Újszülöttekkel és magával ragadott az érzés...
A Nővérek kedvesek voltak... A Csecsemősök? Hát Tőlük igazán tartottam... De már az első éjszakán láttam, hogy éjjel benyitnak azokba a szobákba, ahol nagyon sírt a Baba, láttam hogyan segítenek a friss Anyukának... Tudtam, hogy jó kezekben vagyunk/leszünk.
A szerdai nagy viziten még úgy volt, hogy megvárjuk a szombatot a szüléssel, de miután semmi szülés megindulására utaló jel nem volt, csütörtökön pillanatok alatt eldöntötték, hogy "holnap megcsászároznak"! Na puff!!!! Bömböltem! Tudtam, hogy a Picur miatt döntöttek így, de nem képtelen voltam megemészteni ezt a döntést! Újra és újra elsírtam magam! Persze ott voltak az észérvek, hogy kevés a magzatvíz, nem illeszkedett be a baba, nem reagáltam az oxytocinra sem... De akkor is! Nem volt mit tenni! Vártam a holnapot!
Péntek reggel! A nagy nap! Meglepően nyugodtan aludtam, pedig mindig parázok... Kép Valószínűleg sokat segített, hogy a Dokim és a Szülésznőm részletesen elmesélte, hogy mi is fog történni velem aznap...
Lezuhanyoztam és elsétáltam a szülőszobába, hogy megejtsük a beöntést és a borotválást... Nem volt kellemes élmény, de rosszabbra számítottam... Újra megfürödtem! Megérkezett a Párom is és indulhattunk az előkészületekre a szülőszobába... Infúzió, savkötő, Párom megkapta a műtős szerkót Kép és ekkor jött a Doktornő az epidurálishoz. Össze kellett gömbölyödnöm már amennyire lehetett az óriás pocaktól, a Szülésznőm átölelt... Nem toom mi lelt, de elkezdtem félni... Iszonyúan nagyon! Nem volt rá okom, de mégis féltem, pedig a doki nagyon ügyes és gyors volt. Aztán már csak a zsibbadást és az újabb "löketeket" vártuk! Katéter, már semmit sem éreztem, majd jött a műtősfiú és már az asztalon is voltam! Letakartak, tették a dolgukat, beszélgettek és az egészből csak a helyszín juttatta az eszembe, hogy hol vagyok és persze az izgalom, hogy milyen is lesz először találkozni Vele, a Gyermekemmel... Megjött a Párom is és tudtam, hogy már nem sok kell, hogy lássuk a Kisbabánkat! Kép Óriásbébi lévén kicsit megcibálták a pocimat, hogy kivegyék, de egyszer csak meghallottam, hogy nyekeg a kisbabám. Valaki megszólalt: "Kislány!" És nekem már potyogtak is a könnyeim! Gyorsan letisztogatták, egy újabb hang, talán a szülésznőé: "Gyönyörű a Kisbabája!" megmérték és már az Apa karjaiban láttam Õt bebugyolálva. Soha nem láttam még olyannak a Páromat, mint akkor (most is megkönnyezem az egészet)! Soha nem volt olyan a hangja, mint akkor, amikor először a kezében volt a lányunk és hozta nekem megmutatni! Azt az érzést amit akkor átéltünk, le sem lehet írni! Csak néztem, néztem Dórát Apuci karjaiban.............
Befejezték a műtétet (összevarrtak) és már gurultunk is a szobába! A Picim még a Csecsemősöknél maradt, amíg jobban nem leszek... Fura, hogy innentől egész homályos emlékeim vannak... Infúzió még lecsepegett... Megerőltetve az agytekervényeimet most már emlékszem, hogy rendszeresen jöttek mérni a vérnyomásom, Dóra is megérkezett rövid időre, 6 óra elteltével megszabadítottak a katétertől és a csövektől. Aztán annyira nem bírtam magammal, látni akartam a Babámat, hogy rávettem Páromat kísérjen el Hozzá az Újszülöttekhez. Kép A túra kicsit megerőltető volt, mert elég messze volt a szobám és visszafelé már csak homályosan láttam, de akkor is megérte, hogy megnéztem Dórit! Kép
Mindig is aggódtam, hogy lesz nálam a szopizás, tudom-e mit fogok / mit kell tennem... De a Csecsemős ezt is megoldotta nekem! Meghozta a Lányt, mert sírt. Kérte feküdjek oldalra és mire észbe kaptam már cumizott is Dóra. Nem volt időm morfondírozni mit, miért és hogyan kell?!?!? Ott volt és szopizott ezerrel! Azóta sem aggódok, egyszerűen szopizunk! Kép
Első éjszakát még a csecsemő osztályon töltötte a lányom, de a második éjjelen annyira aggódtam (egy kisbaba egész éjjel sírt) és én azt hittem a Dóra az, hogy amikor hajnalban meghozták szopira, már nem engedtem, hogy elvigyék! Kellett, hogy legyen annyi erőm, hogy törődjek a lányommal!
Dóra a hátra lévő napokban végig édes volt! Hangját nem is hallottam! Még a szurinál is csak egy nyekegést lehetett hallani! Én mégis többször elsírtam magam! Sírtam amikor csuklott, sírtam amikor megláttam Rajta a terpeszpelenkát és egyenesen bőgtem amikor utolsó este nem tudtam megnyugtatni fürdés előtt. Szegény Csecsemősök, nem győztek vigasztalni, hogy nincs akkora baj, ha sír a baba! Fáradt voltam és kimerült... Szobatársam babája sokat sírt, így nem tudtam aludni... Szerettem volna már otthon lenni! Számoltuk visszafelé a perceket és végre eljött a kedd, mehettünk haza!!!!!!!!!!!!!

Hát így lett a mi édes kettesünkből 2005.10.07-én egy gyönyörű kislánnyal kiegészítve egy fantasztikus ÉDES HÁRMAS!

Kicsit hosszúra sikerült, pedig igyekeztem, hogy ne cifrázzam túl! Kép

Sziasztok!
jatka

Jatka!

Nagyon szép! Szerintem egy tisztességes, szép történetet NEM LEHET rövidebre fogni!Kép
Nagyon szép tényleg!
A sírás pedig "hormonális". Persze részben.Kép Még egy kicsit eltarthat, de ne aggódj miatta, szépen rendbejön majd ez is. Kicsit érzékenyebbek vagyunk ilyenkor, hiszen egyáltalán nem mindennapi dolgokat kell feldolgozni!
Az is természetes, hogy kicsit homályosak bizonyos részletek, mert ha jól emlékszem az oxitocin befolyásolja a rövid távú memóriát, és ezért nem egészen úgy emlékszünk vissza, mint ahogy volt, mert ki vállalkozna még egy szülésre, ha mindenre pontosan emlékeznénk?Kép
Jótékony feledés!!!Kép
Mégegyszer gratulálok!
Sok finom tejecskét a picinek, nyugalmat a mamának!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Jatka!

Csatlakozom Eszterhez és köszönöm, hogy leírtad! Kép Én még a "félek a szüléstől" résznél tartok. Még nem nyom a töpre, így nem érzem úgy, hogy csak úgy ki tud jönni belőlem egy akkora óóóriási fej, váll, meg ilyenek. :D

Az én barátnőm is végigbőgte az első 3-4 napját, aztán rendbejött. Utána jókat nevettünk rajta. Kép Ott már 3 hónapos a törpe Kép

Még egyszer gratula a törpéhez!!!

Eszter: Akkor jó. Szóval nem olyan vészes. Kép Örülök. Még nem tudom, hogy mit szeretnék csinálni, de majd kiderül, ha ott leszünk. Kép

Dadó, Uran! Köszi az infót. Kép

Jó hétvégét mindenkinek!

Eszter 14+5

Eszter
Kép
Kép
vok

Jatka!

Nagyon szép a történeted!
Gratulálok a kicsi lányhoz.
Gyors sebgyógyulást Neked. Emlékszem én elég nehezen mozogtam még 2-3 hétig.

Ildi

Kép
vildi

Jatka! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a szép történetet!!!!
Látod, mondtuk, hogy ne parázz a szopi miatt!Kép
(Tudom, hogy előtte, meg eleinte kicsit hihetetlen az egész, de MÛKÖDIK!!)
Nekem volt, ami csak hónapokkal a szülés után ugrott be az eseményekből. Valahogy kitisztultak az emlékek egy idő után, de azért nem minden.
Hát igen, szép nevünk van!!! Kép Kép Kép
Vok!
Én úgy voltam, hogy ahogy telt az idő, egyre csökkent a félelmem a szüléstől (és nőtt a kíváncsiságom). Nagyon jól ki van találva ez a 9 hónap, valahogy pont ennyi idő kell arra, hogy az ember fölkészüljön a baba érkezésére és az anyává válásra!
Ami most még fura vagy hihetetlen lehet Neked, az a 8.-9. hónap környékén már egészen természetesnek fog tűnni.
dadó

Vok!

Teljesen egyetértek Dadóval! Az elején én is a szüléstől tartottam legjobban. A végére meg már a Párom sem akarta elhinni nekem, hogy egyáltalán nem félek. Inkább csak izgulok, hogyan is lesznek a dolgok azután! Kép

Ildi! Akkor úgy látszik ezzel a sebes dologgal szerencsém van! Tegnap voltunk 2 hetesek és én már csak arra figyelek, hogy ne erőltessem meg a hasam... Fájni meg nem is emlékszem mikor fájt már legutóbb! Kép Csak a lógó hasam mutat mókásan! Elég rendesen megnyúlt a bőröm! Kép Sose volt lapos hasam, de ezután már esélyem sincs... Kép Ha sikerül lekicsinyítenem teszek fel pocak képet! Az utolsó este megörökítettük! Kép

Puszika!

Jutka
jatka

Sziasztok!
Vok!
Nyugalom, bár azért csak félj nyugodtan a szüléstől!Kép Majd elmúlik. Az utolsó három -négy hétben magad fogod kívánni, bárcsak mehetnél már szűlni!Kép Addigra kicsit kényelmetlen lesz összezárva a babával!Kép
A fájdalomtól ne félj, hiszen ez nem rosszat jelent, mint egy fogfájás, hanem azt, hogy felkészült a baba az érkezésre! Ennél szebb fájdalom nem igen van!
Eda ügyben úgyis csak akkor és ott fogsz tudni döntetni! Amikor ténylegesen érzed miről is beszélnek szülési fájdalom kapcsán! Lehet, hogy simán végigcsinálod minden faxni nélkül! Miért ne?

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást! Kép Próbálkozom. Kép Az a fura, hogy én egy nagyon tervező típus vagyok és amióta terhes vagyok a törpével, azóta minden másképp alakul, mint terveztem. Pedig ez nem így szokott lenni. Kép Szóval a kicsim még meg sem érkezett igazán és máris felborította az életemet. Kép Mi lesz itt később??? Kép)) De most már kevesebb mint 6 hónapom van, szóval izgulok. Kép Mindenért. Kép Nem idegeskedek, vagy ilyesmi, csak izgulok. Kép

Ez a második gyereknél remélem már nem így lesz, de erről megint ti tudtok többet mesélni. Menniyvel másabb másodjára terhesnek lenni? Tudom, azt mondják minden terhesség más, de csak vannak hasnoló dolgok is benne, nem?

Eszter 14+6

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!
Nagyon beindult ez a topik. Kedden jártam itt, és alig találtam meg, hogy hol volt az utolsó jelentkezésem. Ennek örülök nagyon!

Jatka
Gyönyörű volt a szülésed története, igazán könnyeket csalt a szemembe!
Az anyával kapcsolatban: én is attól félek, ha jön segíteni, mindenbe bele fog szólni, mert ő azt jobban fogja tudni, és kb. 3 napig fogjuk bírni. Kép

Vok, Noémi
Köszi a bíztatásokat, pihenek ezerrel, és megbeszéltem Bencével, hogy még legalább 6 hetet a pocakomban marad.

A védőnő kedden nagyon aranyos volt, meghallgattuk Bence szívhangját is. Tökéletes volt. Mondta ő is, hogy azért annyira nem kell megijednem, csak rengeteget pihenjek, de sétáljak is, mert azért az is kell. Szerencsére a méhnyak nem kezdett el rövidülni, és azt mondta, hogy ez nagyon jó. Aztán elmentem a gyógyszertárba a Terbutalin AC nevezetű kapszuláért. Azon meg hatalmas betűkkel rajta volt, hogy LÉGÚTI megbetegedésekre való. A gyógyszerésznő nagyon kedves volt, mert még a belső papíron is ez volt, és felhívta a gyógyszergyárat. Ott mondták neki, hogy ez egy izomlazító gyógyszer, és hogy méhösszehúzódást is gátol, és az egész szervezetre hat. Amióta szedem, nincs gondom az alvással, este 11-től 9-ig alszom, (na jó, 2,3 pisilés közbeiktatásával), és délután is 2 órát minimum. Legalább gyorsabban telik a nap.

Szerdán meg ultrahangon voltunk. Tökéletes minden, átlagos mennyiségű magzatvíz, a méhlepény érettsége G-1-es. Ehhez nem értek, fogalmam sincs, 32 hetesen milyennek kell lenni!

Benci súlya: 1900 gramm!!!
BPD: (a két halánték közti távolság) 82 mm, ez 33,3 hetesnek felel meg átlagban,
HC: (a fej körfogata) 285 mm, 33,4
AC: (a pocija körben) 276 mm, 31,5
FL: (combcsont hossza) 63 mm, 32,5
Ennyit mértek, meg a gyomrát, hólyagját nézték, + a szívét. Ezek is rendben voltak.

Itthon a párommal, Zolival kimostuk az összes babaruhát, meg is száradt mára mind, úgyhogy délelőtt vasaltam az ágyon ülve. Zoli meg 3 napig sütött-főzött, semmit nem kellett csinálnom. Még mosogatott is , de abba azért besegítettem.

Hát, röviden ennyi történt.
Legyetek jók, majd jövök.

Noémi
32+3

Kép
Kép
hannablanka

Noémi!
Én nem készítettem fel az Anyut dolgokra... Nem mertem... Aztán ez lett belőle! Nem is gondoltam, hogy ilyen sárkány is tudok lenni az Anyuval! De ez nem jelenti azt, hogy Nálatok is így lesz! Sőt! Én 10 éve nem beszéltem meg az Anyuval ezeket a dolgokat... most jött ki!
Nekem a lepényre azt mondta a Doki, hogy 3 fokozata van. G-III a max.
Akarsz majd ruhácskát bevinni?

Remélem nem esek bele a Baby blues-os mókába... Kép

Puszika!
jatka

Pár perces a Lányka! Kép

Kép
jatka

Jatka
Ez a Dóri baba egyszerűen tökéletes! És gyönyörű!

Nem tudom, hogy viszek-e be Bencinek ruhát, igazából még nem is gondolkodtam rajta. Azt sem tudom, mikor kellene összepakolni a kórházi batyut. Mi van, ha előbb beindul a szülés, és nem vagyok összepakolva? De nem akarom elsietni sem.

Anyával kapcsolatban az a gond, hogy amikor 5. osztályos voltam, elment Egerbe továbbtanulni. Szóval kiskamasz koromban nem volt mellettem, bár igaz, csak hétvégenként járt, de mindig tanult, és nem volt rám ideje. Gimis koromban meg Debrecenbe járt, úgyhogy igazából amikor kellett volna, soha nem volt mellettem. Aztán mikor 4-es gimis lettem, már nem lehetett ezen segíteni, és mindig csak veszekedtünk. Õ akkor már foglalkozott volna velem, én meg nem akartam, nem engedtem közel. Aztán elmentem Szegedről Bajára főiskolára, és nem tudtunk veszekedni csak a hétvégéken. Majd felköltöztem Pestre, ha hazamegyek 1 napot kibírunk, a 2. nap már beszólogat, a 3. naptól meg katasztrófa!
Most képzeld el, és ő akar feljönni nekem segíteni! Az tuti idegbaj lenne, és ha lesz tejem, biztos, elapad. Na jó, ez csak vicc volt, de remélem, érted, mire gondoltam!

Vigyázz nagyon a picurkára!

Noémi 32+3

Kép
Kép
hannablanka

Noémi, ezzel ne is viccelj, lesz tejed és ehhez senkinek semmi köze, csak a babának és neked!!!
dadó

Sziasztok!

Én az utolsó pillanatra hagytam a bepakolást... Mintha a bepakolás egyenlő lett volna a szüléssel és ezért húztam... Dokim szerint a 37. héttől már nem ártott volna, ha össze vagyok készülve! Kép

Hát igen! Anya sem ismert meg engem a 28 év alatt! Én is a tejcsi miatt aggódtam amikor balhéztunk az Anyuval! Meg is fenyegettem, hogy nem felejtem el Neki, ha elmegy a tejem....

De Dadónak igaza van!!!!!

Anya ment! Tejcsi meg maradt!
Szóval Noéminek is lesz!!!! Egy csomó!!!!! Kép

Puszi, Jatka
jatka

Köszi! Nekem is inkább anya menjen, ne a tejcsi!!!

Kép

Nekem kisfiam lesz, de ezt tegnap találtam kislányos anyukáknak! Szerintem nagyon édi! Kár, hogy nincs fiÚ!

Kép
Kép
hannablanka

Édes! Kép

Aggódok a lányért! Tele van a pofija foltokkal! A homlokán lévőket még betudom tejfoltnak, de az orrocskája körül és a pofiján pattanásszerűek... Olyan csúnyák... Lassan nem lesz szabad hely a pofiján... Mé nem múlik má???????????????????????
jatka

Jatka
Nyugi! El fog múlni neki, ne izgulj! Az egyik ismerősöm babájánál is voltak ilyen foltok, és 1 hónap alatt elmúltak. De ne kapargasd őket! Kérdezd meg a védőnőt, vagy az orvost, ha nagyon aggaszt!
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem emlékszem, hogy írtad volna! Hányadik hétre született Dóri?

Kép
Kép
hannablanka

Megtaláltam, csak egy kicsit vaksi vagyok!!!! Kép

Kép
Kép
hannablanka

Kép
Ilyenek voltak a foltok?
Kép

Úgy aggódok! A megfázása óta parázok!
jatka

Jatka!

A pöttyök elmúlnak, semmi pánik. MIndkettő manómnak volt. Misinek az arcán, Ancsának a homlokán. Ez van. Nekema doki egy ici-picit gyulladáscsökkentő krémet írt fel neki, ilyen kénes, kevert valamit. De Ancsának nem nagyon kentem, mert nem volt rá igazán alkalom.

Vok!

Írtad, hogya 2. terhesség talán könnyeb, nem izgul annyira az ember lánya.
Hát én azon fura emberekközé tartozom, akik a 2. terhesség alatt sokkal többet paráztak, mint az elsőnél. Misinél semmi bajm nem volt, vártam a szülést, semmi félelem nem volt bennem. Ancsánál folyamatosan rémálmaim voltak, állandóan izgultam, hogy milyen lesz a szülés, és hogy nehogy valami baj legyen.
Valszeg azért, mert a 2. gyereknél már az elsőért is felelősséget vállaltam. Hülyén hangzik, de ha az elsőnél valami bajom lesz, akkor "csak" apa marad egyedül, ő már volt egyedül, de a 2.-nál már ott van az 1. gyerek is. Meg akkor már tudom mi vár rám, hiába volt az egy pozitív élmény. De lehet, hogy ezzel egyedül vagyok.

Azért fel afejjel, és igazuk van a lányoknak, a véégnmár te fogod kérni a Jó Istent, hogy szülhessél már végre... Kép

Pusz
Panni
uran

Hogy az anyukák/anyósok jöjjenek-e segíteni talán örök kérdés marad.
Nálunk a férjem vett ki szabit, ahogy hazajöttünk a kórházból és ő volt itthon velünk. Főzött, mosott, takarított, bevásárolt, hogy mi csak pihenhessünk. Mi szigorúan anyuka/anyós mentes környezetet akartunk biztosítani magunknak. És nem csak az esetleges "jó tanácsok" miatt, hanem azért, hogy az első hetek a mieink legyenek, kizárólag az újdonsült kis családé. Lehet, hogy önzés, de mi így képzeltük, és nagyon bejött, ha ismét választani kellene, megint így csinálnánk. Bár még az én anyukámmal nincs is nagy gond, egy-két hetet zökkenőmentesen kibírunk, de hát a páromé... Ha lehetne, a szoptatás idejére mellőzném, mert sajnos nekem már egyszer majdnem elment a tejem, annyira besokalltam, mikor egy hétvégén hazalátogattunk hozzá. Úgyhogy javaslok minden "zavaró" tényezőt még idejében kiiktatni.
szinti

Jatka,

nagyon szép a születéstörténetetek! Köszi, hogy leírtad! Én már nem félek a szüléstől.
Mi van a pötyökkel? Nem a tej miatt van? Láttam már ilyent más babán is. Édes a kiscsaj!!! Kép
Szinti,
mi is így tervezzük, hogy egy hétig nem jöhet se anyu se anyós cak a párom, baba és én leszünk. Utána majd jönnek a nagyik, szerncsére elfogadják ezt így.

Vigyázzon mindenki a babákra!
Puszi:
Angi 24+3
angi79

De jó, hogy errefele mindenkinek ekkora önbizalma van, hogy az első baba mellett úgy gondolja, minden menni fog zökkenpmentsen, és nem kell oda egy nagyszülő sem. Nálunk nem így volt. Az első 6 hétben (habár én nagyon jól viseltem a szüléseket, pattogtam 1 hét után minden gond nélkül), itt volt mindig egy nagyi. Ill. a párom, amikor tudott. És ez így nagyonjó volt. Anyukámmal jól megvagyunk, vannak hülyeségeink, de elfogadjuk, és szerencsér emindenben támogattak. És amennyi jó dolgot én el tudtam tőle lesni, hogy egy kicsi gyerekkel mit is kell csinálnai, hát ... Szerintem megérte. De az biztos, hogy anyája/anyósa válogattja...

Panni
uran

Jatka!

Csak a pofiján van? Mivel fürdeted? Azért kérdem mert Marcinak a kórházban voltak fürdetés után ilyen foltjai de mindenütt, ezért áttértek a fürdetőkrémre. Allapból valami Johnsonos szarsággal fürdetik őket Már bocsi. Mert azt ingyen kapják. Attól voltak mindenütt foltok rajta. Remélem nektek is hamar elmúlik.

Pusz Ildi

Kép
vildi

Ja és az anyuka/anyós kérdéshez!

Mi is szerettünk volna persze egyedül lenni, de ha a páromnak kellet volna ránk főzni akkor aszzem rövid úton éhenhaltunk volna. Na jó szendvicset azt tud de pl egy rántotta már meghaladja a tudományát. Kép

Ugyhogy mi inkább elviseltük az anyákat. Egy-egy napot azért tudtunk néha lopni magunknak 3asban. Viszont nálunk szigorúan mindent mi csináltunk a babával. Õk csak a háztartás ellátásában segíhettek. Egyszer - kétszer megnézhették hogyan fürösztünk és pelusozunk, ezután megnyugodhattak, hogy a gyerek túl fogja élni a szüleit. Kép
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!
FOLTOK: nálunk is voltak, kiderült,hogy MELEGKÜTÉS -a túl meleg, nem megfelelő páratartalmú szobai levegő okozza. Amikor már nagyon durva volt, a doki fölírt vmi patikai krémet (asszem olyat, amit Panni írt), attól pár nap alatt elmúlt.
Mindenki azzal jött, hogy "Túl erős a tejed!"
Nemtom milyen a túl erős tej, és senki sem tudott erről semmi közelebbit...

Nálunk váltásban főztek ránk a család nőtagjai, szerencsére többnyire otthonról hozták, nem nálunk készítették.
De volt, amikor túl sokan és túl sokáig voltak nálunk, ami főképp azért volt gáz, mert kicsi a lakásunk és nem volt hova elvonulni szopizni, fejni, stb.
Szerintem a Kispapák "feladata" lenne, hogy "megvédjék" a kis családukat a túl sok látogatótól. De az se jó, ha a nagyszülőket teljesen kizárjuk.
Ez egy nagyon kényes téma, óvatosan kell vele bánni...
dadó

Sziasztok!

Vok!
Urannal értek egyet!
A 2. terhesség semmivel sem könnyebb, sőt nekem még rosszabb is! Amint terhes lettem (persze utólag áll össze a kép, addig para ezerrel) tejérzékeny lettem! Így, ha jót akarnék magamnak teljesen kiiktatnék a sajttól kezdve tejen és joghurton át mindent. Azért mivel alapjáraton "függő" vagyok most méregdrága laktózmentes tejet adagolok magamnak, és 50% tej 50% permeátumot tartalmazó vaniliás "tejet" iszom. Ez van. Emellet nagyon remélem nem kell majd Hagymácskának hasfájással szenvedni, mert én most esténként, ha valamit elnéztem napközben szó szerint fetrengek a szelektől a földön. NAGGGYON FÁJ!!! Nem csodálom, hogy olyan kétségbeesetten sírnak a kicsik! Mindez ahhoz képest, hogy elsőre semmi bajom nem volt!
Persze mindenki más, és lehet, hogy valaki elsőre szenvedi meg, másodjára meg semmi baja a kilenc hónap alatt.

Foltok
Ehhez nem igen tudok hozzászólni, mert ilyen tapasztalatunk nincs. Mi kb fél évesen egy antibikától pöttyösödtünk, de az inkább csalánkiütés volt, mint olyanok, amit küldtél lánykádról Jatka remélem hamar elmúlik!!!

Anyós, Anya
Nekem nem sok választási lehetőségem van, mert Anyukám már nincs, de szerencsére nagyon jó a viszony Anyóssal. Ez nem azt jelenti, hogy mindig egyetértünk mindenben, de elfogadjuk a másik véleményét. Szülésnél is ő volt velem, mert a fia nem szer4ti az ilyen kórházas "véres" dolgokat.Kép ott volt, de a folyosó és amikor kint volt Manó akkor viszont kézbe kapta! Így volt jó. Amikor hazajöttünk akkor megvolt a mi küzdelmünk is Anyóssal, kicsit meg is bántódott, hiszen azt hitte, örülünk, hogy érdeklődik az unoka iránt,de aztán letisztáztuk, mennyi az annyi, aminek örülük, és mennyi a teher.
Szoptatás ügyben meg nem jöttem előtte zavarba, hiszen alapvetően ő is nő, két fia is van, másrészt szülés alatt látott belőlem annyit, hogy ha az nem zavart, akkor ez... Kép
Én annak a híve vagyok, hogy minden határvonal legyen rögzítve közös megegyezéssel, és akkor mindig van mihez viszonyítani. De mint még soha egy határt sem tudtak harc nélkül kalakítani, itt is mindenkinek meg kell védeni a magáét. És ez sokszor nagyon nem könnyű. Hosszú távon viszont nagyon megéri.

Hagymácska
Tegnap volt a tizenkéthetes uh. minden rendben, 6 cm a pocok!Kép

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szasztok!

Hát, nem nyugtattatok meg. Kép Azt hittem az izgalom a gyerek számától csökken... Kép

Anyós/anya kérdés: Én szeretném majd, ha anyu itt lenne velem, amikor megjön a kicsi. Egyrész igen nagy a valószínűsége, hogy hulla leszek, másrészt a párom nem nagyon tud főzni. Kép És mivel anyósomat nem csípem annyira, hogy ő sürögjön körülöttem, így marad anyu. Kép Remélem jól kijövünk majd. Általában nem szokott baj lenni. Remélem nem is lesz. Kép

Eszter! Gratula a 6cm-hez! Kép

Sziasztok!
Eszter 16+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Húúúú, már egy fél órája ovasgatom az utóbbi hozzászólásokat, ez igen! Jó kis aktív közösség kezd itt alakulni! Kép

Abkarovics páciensek, figyelem!
Megvolt az 1 éves manók találkozója a doki rendelőjében, nagyon kedves kis gesztus volt ez. Ott volt a doki párja is, egy nagyon helyes nő. Voltak kis aprósütik és a végén egy kék-rózsaszín torta 1 gyertyával. Meg egy kis gyerekpezsgő koccintáshoz. A sok kis 1 éves mind nagyobb, mint az én kislányom, és már mind fürgén fut-szalad, csak az enyém rohan néygkézláb, mint a csík. Viszont, hogy melyik baba volt a legszebb, ez még vita tárgyát sem képezheti! Kép Kép
Kötetlen és baráti beszélgetést lehetett folytatni a dokiékkal, már aki megtette, voltak elég magukba forduló szülők is. Pedig ez a beszélgetés dolog oldja a hangulatot és erősíti a bizalmat az ember lányában a dokija iránt, ami nem mellékes egy nőgyógyász vonatkozásában. Én megmaradok mindenesetre nála. Kép

Jatka!
A foltokról doki vagy védőnő biztos többet tud mondani, ha közelről látja. A tapintása is sokat elárul: száraz, nedves, van-e közepe a pöttyöknek, vakarja-e a pici, ilyenek. De ha sokat alszik levegőn a baba, akkor azzal biztosan nem ártasz neki.

Anya/anyós, egyebek:
Azon kevesek (?) közé tartozom, aki sokkal jobban kijön az anyósával, mint az anyjával. Anyám tanár, és ehhez társul sajnos egy állandó kioktató "majdénjobbantudomhogykellcsinálni" stílus, amivel permanensen gyötör. Annyira, hogy általában 1 óra a határidő, azontúl biztos, hogy összeveszünk. Asszem, az ilyen anyákkal az az alapprobléma, hogy nem tudják elfogadni, hogy a lányuk felnőtt és felelős ember, mi több, családanya. Anyósom sokkal kedvesebb, és nem akarja rám tukmálni a saját világnézetét, és megygőződéseit, viszont nem is az a tutujgatós, állandóan iderohanós típus.
Mi az első szülésem után hármasban voltunk, ill. megbeszéltük anyuval és anyósommal, hogy felváltva hoznak nekünk főtt kaját, ezzel levéve ezt a terhet a vállunkról. A második terhességem alatt (veszélyeztetett) és a szülés után viszont már megtaláltuk az ideális megoldást. Egy távolabbi rokon hölgy ajánlotta fel, hogy jön hozzánk. Megfőzött, elvitte a nagyobbik gyermekünket sétálni, rendet csinált utána. OK, ezért fizettünk neki egy kis zsebpénzt, viszont tisztán lefektettük, hogy mit várunk el, és nem kellett úgymond szívességből kérni. Jót tettünk magunkkal és vele is.
Plusz vagyok olyan szerencsés, hogy a férjem munkaidőbeosztása nem a standard 8-17h hanem sokszor tud(ott) napközben is velünk lenni (viszont néha hétvégén is dolgozik).

Első/második terhesség
Na ez megint az a téma, amire nem lehet lefektetni egy szabályt. Mindenkinél máshogy zajlik, mint ahogy minden terhesség és minden szülés más. Az elsőnél az ismeretlentől izgulunk, főleg a szülés vonatkozásában. A másodiknál meg általában már azért, mert tudjuk, mi hogyan megy, és ezért félünk előre. Ez az emberi természet. És akkor vannak az előreláthatatlan tényezők. Én a második terhességemnél, ami pedig elég veszélyesen kezdődött, mégsem féltem annyira, valahogy éreztem, hogy kihúzza a manó végig. A szülést meg egyenesen nagyon vártam, persze egy kis izgalommal. És a mai napig az egész terhesség/szülés folyamatban a szülést tartom a legszebb élményemnek. Csak szóljatok, szívesen átvállalom parázós kismamák szüléseit! Kép Kép Kép

Hannablanka, Vok, Angi!
További nyugis, kellemes pocakosodást! Kép

Üdv.
V.
vacak

Ironram!
Bocs, téged tök véletlenül kifelejtettelek, természetesen neked is további jó pocakosodást kívánok! Kép
vacak

Sziasztok!

Ma mintha kevesebb folt lenne a Dórin...
Vagy amúgy is elmúlt vagy jót tett Neki az anyatejes kenegetés... A védőnéni szerint jó mindenre! Kép Remélem marad a javulás....

Hát én szerettem volna, ha az Anyuval rendben mennek a dolgok és itt lett volna 2-3 hétig segíteni... Megfőzött, de a babával kapcsolatban nem kaptam olyan igazi "tanácsot/tanítást"... Csak az utolsó nap, amikor a veszekedés után kibékültünk... Érdekes.... Anyósomat meg szinte sosem látogat meg minket... Most sem... Bár miután a 8 órás babámról a kórházban le akarta szedni a sapekot, mert Õ meg akarta nézni a Babó haját és közben pocskondiázott, hogy miért féltem annyira a gyereket...

Most mennem kell!

Puszika, Jutka
jatka

Vacak,
de jó lehetett ez a találka! A doki feleségére is kiváncsi lennék. Kép
Jatka,
de jó, hogy múlnak a foltok.
Anyós / anyu téma: én nem azt írtam, hogy nem jöhetnek, hanem, hogy egy hétig hármasban leszünk. A férjem nagyon házias, főz is, ha kell. Utána jön anyu 1 hétre és utána anyós 1 hétre. Tudom én, hogy kell a segítség. Csak ők vidéken laknak, tehát nem egy-két órára jönnek, hanem éjjel-nappalra, az meg más.

Puszi, Angi
24+4
angi79

Sziasztok!

Ildi! Csak a pofin vannak ezek a szörnyűségek... Most csak vízzel + gyógyszertári fürdetőkrémmel puceváljuk a Drágát...

Angi! Merről vidékről?
Anya is 180 km-ről jött... Anyós meg 10 km-t sem akar jönni, hogy lássa az unokát... Én nem értem ezt... Remélem a kor nem teszi majd ezt velem is... Szóval maradtam egyedül mindennel... Páromnak melóznia kell ezerrel. Pont ma jelentette be, hogy valószínűleg hétvégén is dolgozik! Hurrá! Eddig legalább a hétvégéink úgy-ahogy megvoltak... Azt hiszem meggondolom én ezt a 3 gyerek dolgot... Ha így haladunk max. 1 kistestvért tudok még egyedül bevállalni... Monnyuk, ha nagy a baj, (most is 11-től fél 4-ig állt a bál) akkor azért beszáll a dadusgatásba.... Kép Ez is valami!
Abrakovics nekem is szimpi volt... Főleg, hogy a szobatársammal simán beszélt oroszul... Simán meglátogatta civilben is... Először rokonnak néztem!

Dokik mennyiért szoktak kijönni házhoz? Az a baj, hogy szabin van a védőnénink is és csak egy gyakornok leányzó jár ki... Õ kevés a foltjainkhoz...

Dóra! Milyen páratartalom kell a Babónak? Párom vett egy csodakészüléket, hogy biztire tudjuk hány fok van bent, ez tudja a párát is nézni...

Pusza, Jutka
jatka

Jatka!

Nem tudom, hol mennyi a doki, a mi gyerekorvosunknak 2000-t adok.
Bocs, nem a megszólított vagyok, de hátha segít: páratartalom tudtommal 40-60% között a legkellemesebb, a legjobb a bőrnek, tüdőnek, mindennek. Ennél kevesebb már száraz levegőnek számít(fűtési szezonban nálunk permanensem 30% alatt, nem tudom a lakásban feljebb nyomni, hiába minden), 60% fölött meg már érezhetően fojtóbb a levegő a szobában, azt megérzed. (mint amikor tengerparton vagy).

Üdv.
V.
vacak

Sziasztok!

Az a dokis tali tényleg érdekes lehetett. Kép)) Soha nem beszélgettem még a dokival "civilben". Kép És megnyugodtam, van felesége és még bírja, hogy a kedvenc dokibácsim kockára dolgozza magát.

Anyu/anyós: Anyu is bele szokott szólni dolgokba, de könnyen le lehet állítani. Ezért én úgy beszéltem meg vele, hogy már szülés előtt itt lesz nálunk (napi 24 óra) és ha nem bírom, inkább megkérem majd, hogy szülés után ne akarjon éjjel-nappal itt lenni. Majd csak kialakul. Kép Az a baj, hogy az anyósomat nem akarom itt látni és ezt csak úgy tudom megoldani, hogy ha ő nem érzi azt, hogy mindenáron segítségre szorulok. Ezért lesz itt anyu, aki ugye segít és így anyós lent maradhat a seggén. Bár ezt vele még nem tisztáztam, de majd szülés előtt vele is lefiyálom a dolgokat. Addig úgy is csak veszekedés lenne belőle, mert ő aztán mindig mindent jobban tud! Kép

Na, akkor felírom a listára a páramérőt is. Kép Szépen bővül. Már néha komolyan nem tudom, hogy hol állunk. Kép))

Következő vitakérdés:
Szerintetek a textil vagy az eldobható pelus a jobb. Én textílt szeertnék majd venni. Ki is néztem egy tépőzáras, modern verziót. Kép Én már bölcsis koromra (akkor az még fél év volt)szobatiszta lettem, a mai törpék meg még 2 évesen is pelusban rohangásznak... Én látok összefüggést. Kép Szerintetek?

Pusza
Eszter 15+3 (ez előzőnél már naaaagyon előre rohantam. Kép, sebaj.)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Wok!
ÉN nem vagyok kompetens ebbena pelus kérdésben, mert mi csúnya környezetszennyező eldobhatósat használunk. Nagyrészt kényelem, de van benne egy adag "csinálhatok én akármit akkor is foltos marad" is. De tényleg!
Fél évesen szobatiszta?
ÉN meg azt olvastam, azért javasolják a 18hós kor után, mert addigra tudatosul benne, mit is csinál és tudja kicsit akaratlagosan is befolyásolni az "ügymenetet". Így én nem is akarom eröltetni, másrészt annak idején szokás volt a gyereket balról jobb kézre nevelni, mert az úgy jó, no én meg a mai napig is azt nyögöm. Ez persze csak szerintem.Kép

Jatka!
Remélem hamar helyre jön a pofi!Kép

Sziasztok!

Eszter 13+2

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Vacak! Jó, hogy írod ezt a páratartalmasat,mert én nem tudom pontosan, csak azt, hogy nálunk nagyon száraz a levegő, és ez okolta a doki a foltokért.

Pelus: mi is a "csúnya" eldobhatósat használjuk -még nem volt 30-40 ezer ftm egyszerre, hogy beruházzak egy garnitúra moshatót. (Teljesen biztos nem tudnék lemondani az eldobósról, ki akar egy napig cipelni 2 kakit és 4 pisit egy kirándulás/vendégség/stb alatt?)
Az tény, hogy hamar megtérül az ára, és kevesebb szemetet gyártanánk.
Viszont SOKKAL többet mosnánk, több mosószer, víz, áram fogyna. És ugye ez sem valami környezetkímélő.
Ahhoz, hogy eldöntsük, melyik a kisebb rossz, környezetvédelmi szakembernek kéne lenni...
Amiért viszont (ha csak részlegesen is) használnék ilyen pelust az az, hogy nincsenek benne vegyszerek. Figyeljétek meg! Biztos ti is láttátok már azt a zselé szerű anyagot, ami egy telítettebb pelusból a baba popsijára tapad! (Nem olcsó pelusról beszélek, hanem a "menő" márkákról!) Valami anyag ez, ami a nedvességet zselévé alakítja, ettől marad száraz. Komoly kémiai folyamatok mennek végbe a babapopsiknál!
Szóval, komoly dilemma.
Sziasztok! (Megyek főzni.)
DD
dadó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?