Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vérvétellel én is jártam így. Állítólag tőlem kell vért venni, aztán kiderült, hogy mégsem, más ment helyettem ... aztán mégis én voltam a kiszemelt áldozat.. Szóval néha az ember a végén már csak tényleg bőgni tud ott kiszolgáltatott állapotában szülés után. Más, teljesen más az az állapot főleg, ha PIC re kerül egy kicsit a gyerek. Teljesen más lesz abban a légkörben az ember lelkivilága. Amikor én hazajöttem s itthon voltam kb 4 órát aludtam nem cseszegettek semmiért, s bementem a gyerekhez estére a szobatársak már akkor mondták, hogy milyen simább s nyugodtabb az arcom.
Engem megviselt a bentlét. Aztán átmentünk a Rókusban ott azért két fokkal jobb volta a hangulat oda újra befeküdtem és bent is maradtam amig nem jöhetett haza az Andi.

Ma pacizni voltunk, meg futott az Andi a Margit- szigeti futópályán annyira édesen utánozta a futó embereketKépKép

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Zsu, igen, addigra mi már hazamentünk (17-én), úgyhogy nem találkoztunk. Harmadik gyerkőc kérdésében egyelőre lelkesek vagyunk, de biztos várok most úgy 4-5 évet, mert bár szuper, de ki kell majd kicsit szakadnom a séta-játék-evés-alvás világból, lassan, de biztosan lemerülök. Na, de ez még arrébb van, hisz Dorka csak 3 hónapos, még az is lehet, hogy eltelik pár hónap és hallani sem akarok majd még egy gyerekről Kép

Joe, hogy van a lábad? Tudsz járni rajta? Én is feküdtem egy keveset a pathológián, rémes egy hely, de a nővérek tényleg rendesek. Szerintem mondjuk nem ártana szétválogatni valamennyire a betegeket, hogy ne feküdjön egy kórteremben az abortuszos, a méhen kívüli terhes, meg az ikerterhes kismama...

Annamari, szerintem is nagyon jól döntöttél! Azt nem lehet, hogy egyerűen eljössz attól a cégtől, és otthon töltöd azt a pár hetet?

Lányok, a tanácsotokat szeretném kérni pelenka ügyben! A fiam most 3 éves, pár hónapja szobatiszta nappalra, bár most volt visszaesés a kistesó érkezése miatt, de ez rendeződni látszik. Így 4 napja elhagytuk az éjszakai pelenkát is. Hát, a 4-ből csak egy nap sikerült, a többi elázás lett. Ti visszaadnátok a pelenkát? Attól félek, akkor úgy érezné, nem bízok benne, de lehet, hogy még korai volt a dolog. Mit gondoltok?

Tjutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Húúú, mennyit írtatok! Nem is nagyon bírtam még visszaolvasni, csak a legvégét.

Tjutka!
Add vissza a pelust neki! Nem fogja a bizalom elvesztésének érezni. Az egy dolog, h fizikailag képes benntartani, de a szobatisztaság, _főleg_ az ágytisztaság a buksiban dől el. Ha majd 4-5 napon át száraz pelussal ébred, akkor megérett rá.
Balázs augusztusban ágytiszta lett, aztán egy lázas betegség visszavetette, azóta is rendre telepisili éjjel a pelusait. Nem aggódom. Kéne? Kép

Annyira rendesek vagytok, h bíztattok, én is úgy érzem, jól döntöttem és csütörtök-pénteken olyan dolgok történtek a cégnél, hogy senkinek nem volt kedve szivatni, inkább mindenki sajnálja, h elmegyek és elkezdték a szemembe monmdogatni, hogy mennyire becsülik, hogy a felmondási idő alatt is dolgozom, mint a güzü. És jólesnek ezek a dolgok, na! KépKép

Hát, a mi hétvégénk igen aktívan telt, tegnap gondoltunk egy nagyot és elmentünk Lutzmannsburgba élményfürdeni, annyira király az a hely!!! Este 9-ig ott voltunk, éjjel fél1-re értünk haza, Balázs az út legelején elaludt és ma reggel 8-ig folytatta ezt a nagyszerű tevékenységet. Nagyon-nagyon jó volt, elhatároztuk, hogy ide még visszamegyünk sokszor, eddig messze ez a legjobb élményfürdő, ahol voltunk! Készült pár kép is, a http://kep.tar.hu/pocakpeti/50152331/16718498#2 oldalon kezdődnek.
A lábujjamat sikeresen összetörtem, belerúgtam egy lépcsőbe, annyira fáj és lila, hogy húúú, viszont asszem, túlvagyok a csúszda-fóbiámon, jó nap volt, na!
Olyan gyerek-szekciójuk van, hogy külön helyiség, két medence, baby-szauna, altatószoba, járókák, gyerek-konyha, szóval minden, ami kell.

Na megyek, késő van, holnap robot!
Annamari
muter
 
 

 
 

Sziasztok!

Muter, megnéztem a képeket. Tényleg szupi kis hely lehet! Kép És a fiad is hogy élvezte a dolgot! Nagyon helyes kis krapek. Kép Kép Kép

Tjutka, köszi a lábam már jobban van, de még nem az igazi. Bokavédővel nagyon-nagyon óvatosan birok járni, de a kocogással még várnom kell....Kép

Én hála Istennek abortuszossal nem találkoztam bennt, de az tényleg gáz ha így kutyulják a betegeket. Mert hát mi az első kérdése az embernek? "Veled meg mi történt?" Szóval rajtam is biztos végigfutott volna a hideg. Bár az se jobb mikor valaki mellett egy olyan kismama fekszik aki épp teljes erőbedobással küzd a babáiért, mert elfolyt a magzatvíz a 19.héten. Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem felhördülőkhöz! Nekem egy barátnőm feküdt a Bajcsyban nőgyógyászati műtét kapcsán, endometriozisa volt (ez egy csúnya betegség, és sajnos csökkenti a teherbeesés valószínűségét, főleg, amíg meg nem operálják). Azt mesélte, hogy a szobája pont az ultrahanggal szemben volt, és többször hallotta magzatok szívhangját a szomszéd szobából. Képzelhetitek milyen "jó" érzés lehetett neki.

Csak hogy pozitív példát is mondjak: anyósomék falujában van egy baba, aki 47-49 dekával született, és képzeljétek el, megmaradt. Úgy néz ki, hogy lát is, bár nem tudni, mennyire sérült a látása, a hallását meg még nem tudják tesztelni. De már három kilósra hízott - nem tudom pontosan, mennyi idő alatt. Azért nagyon nehéz lehet ez a szülőknek.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Na, nekem is volt ilyen 'kellemes' tapasztalatom a terhes patológiával. Még szerencse,hogy a dokimban volt annyi empátia, hogy csak reggel kellett bemennem a missed ab utáni magzateltávolításra és délután már haza is mehettem. Egy szobába raktak mindenórás kismamákkal, akik életük leszebb eseménye előtt álltak. Az egyiküknek éppen akkor indult meg a szülése, és boldogan viharzott a szülőszobára. Nem kívánom senkinek, rohadt egy érzés volt.Kép Egy kicsit lehetnének figyelmesebbek is, hogy kiket hova raknak. Nem volt teltház. Viszont az ottani nővérek valóban kedvesek voltak, legalábbis egy idősebb közülük, aki egyből letegezett.Kép

Na, ma takarítós napom van, de még próbálok jönni!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!
Remélem mindenki kihasználta ezt a gyönyörű időt a 7végén!
A betegkutyuláshoz én is hozzászólnék. Nekem is endometriózisom van, ami ugye, ahogyan Rita írta csökkenti a teherbeesés esélyét. Én 2 évig jártam ezzel a nyavalyával orvoshoz. A rendelője ugyanott van, ahol a lombikbébiket "gyártják." Így szinte havonta azzal töltöttem néhány órát, hogy lombikra váró, vagy éppen már pocakos mamikat néztem görcsben álló gyomorral, és közben azon lamentáltam, hogy nekem vajon lesz e valaha babám. De az ilyesmiket sajnos át kell élni. Máshol sem, sem a villamoson, sem a parkban, sehol sem tudtam kikerülni a kismamikat, és minden egyes alkalom csak rosszkedvre hangolt.De most már nekem is van a babuciKép.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia Zsu!

Tök jó, hogy írsz. Ha van kedved, mesélhetnél kicsit többet arról, hogyan lett az endometriózisod után babád. A kollgenőm nagyon neki van keseredve, 32 éves, most operálták meg nyáron, és úgy érzi, neki már soha nem lesz babája. Önhatalmúlag úgy döntött, hogy nem szedi a műtét utáni gyógyszereket, annyira fél azok hormonális hatásától. Neked mennyi idővel a betegség után lett babád? Mivel bíztassam őt? Olyan jó lenne, ha neki is lenne babája!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita!
Engem 3 éve műtöttek, utána 6 hónapig kaptam gnrh injekciókat, de ennek a mellékhatásaitól nem kell félni. Abszolút kibírható, főleg, ha arra gondol az ember közben, h lehet, hogy elmúlik tőle a nyavalya. A gnrh kezelés után nem volt apajelölt, így fogigátlót kellett szedni ritkított szünetekkel. Aztán még1 műtét. Közben megkerült az ideális apajelölt - dokibá megfogalmazása szerint"lövőlegény" Kép- s nagyon úgy fest, hogy a baba elsőre jött össze. Kellett persze kicsit segíteni bogyókkal, de összejött a bébi, s ez a lényeg. Amúgy van egy magyar endos weboldal fórummal, ott sok hasonló sorsú leányzó van, vagy szívesen segítek priviben; ha kell az emilcímem neki, csak írj, s megadom. De itt csak ennyit, mert nagyon off topic sem akarok lenni.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia Zsu!

Köszi az infókat, talán ennyi offtopictól a többi pocakosodó és gyakorló kismama sem rettent meg. :-)

Más kérdés: mikor számolják az első háram hónap végét? A 12. héttől? De ha a teljes várandósság 40 hét, akkor így nem jön ki a 9 hónap! Tudom, hogy az elején van két plusz hét, amit csak a számolás kedvéért hagynak benne... de ez most nekem így keveredik. A 8. héten mondhatom, hogy 2 hónapos vagyok, vagy nem? Segítsetek ebben, köszi!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Piroska, mi az a missed ab? Neked is volt abortuszod?
Hogy vagytok? Mekkora már a pocakod? Mi ma léptünk a 26. hétbe. Kép Nagyon gyorsan tellik az idő....
Én már elég nehezen tudok zoknit húzni, és a cipő felvétele sem sima ügy. Kép Viszont cserébe sokat rugdos, meg nagyon úgy tűnik, mintha a Kedves Apukával kommunikálna. Az lehet? Vagy csak képzelődnénk?

Rita81, jó kérdés. Kép Ezen én is filóztam a terhességem legelején egy kicsit. Tipp: A szülés várható időpontjától visszafelé egy naptárban számolj vissza 9-1-ig, és kész. Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, a missed ab méhen belüli magzatelhalást jelent, decemberben a 12. héten veszítettük el a babát. Miután nem történt spontán vetélés, ilyenkor műszeresen távolítják el a halott magzatot.Kép Gondolhatod milyen érzés volt így nagypocakos kismamákkal feküdni egy szobában.

Én jól vagyok nagyon, a pocakom 'kicsiségén' még mindig mindenki csodálkozik, de nem bánom, a babóca szépen fejlődik, és ez a lényeg. Igaz már kezdődnek a gyomorégéses problémák, ezért egyszerre sokat nem tudok enni. Szabolcs is rengeteget mocorog, sokkal többet, mint Zsombi. Szerintem szuper, ha a babátok így kommunikál az Apukával. Gondolom Neki is dagad a májaKép

Ma megint voltam fogorvosnál. Úgy döntöttem, hogy januárig rendbe tetetem az egész szájberendezésemet. Minden hétre van egy időpontom novemberigKép Annyira jó dokinénit találtam Pátyon, csak 5 perc kocsival és nagyon ügyesen dolgozik.

Ági, nekem jövő héten már aktuális lesz a cukros lötyi, akkor mész a kórházba? Sajnálom, hogy feleslegesen kellett bemenned. Most akkor mikor lesz UH-d? Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy Te is szaporítod-e a 2 fiúsok népes táborát, vagy különcködni fogsz!Kép

Annamari, nekem sajnos nem jönnek be a képekKép Azért biztosan szuper lehetett!Kép

Mi hétvégén moziban voltunk, Zsombi jobban élvezte, mint mi. Elég bárgyúságot sikerült kifognunk. A Popcorn nagyon bejött neki, most evett először életében és alig hagyott nekünk valamit. És még pisilni sem kellett kivinnünk.Kép

Kinga, sajnos nem tudom, hogy ilyenkor mi van a ciklussal, de a biztonság kedvéért én a szoptatás mellett szedtem Continuint is, de azt hiszem azt már kivonták a forgalomból.

Rita, az utolsó mensitől számolják a terhességi heteket, de ez csak azoknál hiteles, akiknél középidőben történik a peteérés és a megtermékenyülés. Nálam most pl. a 35-40. ciklusnapon történt, ami egyáltalán nem nevezhető 'normálisnak'. Ilyenkor a terhességi hormon mennyiségéből illetve az első UH-kból állapítják meg a terhesség korát. Igazából ezt az orvosilag megállapított kort veszik figyelembe, a 8. héten szerintem nyugodtan mondhatod, hogy 2 hónapos vagyKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Piroska!
Ne haragudj, hogy a régi fájó sebeket tépdesem.
Sajnálom. Kép
De mostmár gondolom nem is jut eszedbe, sokkal inkább az új kis Pocaklakóddal foglalkozol. Kép

Még csak most mész a cukorterhelésre? Engem a doki a 24. héten küldött. ??? Jó lett az eredmény, bár közel vagyok a felső határhoz.

Nekem olyan hirtelen nőtt a pocim, hogy hiába kenegetem naponta 2x oldalt elég ronda vörös csíkos lett. Pedig nem híztam sokat. Össz 3 kg. De nem tartozom a nádszál kategóriába. Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, semmi gond. Igen, már csak fájó emlék, de szerencsére van miért előre nézniKép

Igen, én is csodálkoztam, hogy eddig még nem küldött a dokim, de állítólag a 28. hétig szokták csinálni. Zsombival én is előbb voltam.
A csíkokra azt mondják alkati kérdés. Én is kenem rendületlenül.Kép Igaz nekem nem volt 1 csíkom sem, de a tudat, hogy kenegetem, engem megnyugtat.Kép
A 3 kiló nagyon szép!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Joe!
Kösz a tippet, de még nem mondott a doki időpontot a szülésre. Így nem tudom visszaszámolni.

Pirus!
Igen, azt tudom, hogy az utolsó menses első napjától számolják első körön, de én is úgy jártam, mint te, ez a kedves kis meggymag valamikor a menses várt (nem várt!) időpontja előtti héten készült, szóval bőven nem középidőben. És ez a 8 hét már az ultrahang alapján korrigált érték, egyébként 9 vagy 10 hetes lennék. Szóval akkor mondhatom, hogy 8 hetesen két hónapos vagyok?? :-))) Ez jó lenne. Már úgy várom, hogy leteljen az első három hónap, addig nem is igen merjük a szűk családon kívül mondani senkinek. Pirus, nem bánnád, ha még kérdeznék tőled? Nagyon tartok attól, hogy nekem is elmegy a baba, és ezért szeretném tudni, hogyan vetted észre, milyen tünetekkel jár stb. De nem akarom, hogy neked ez fájó sebeket tépjen fel, csak ha nem zavar, akkor oszd meg velem, légyszi. (Akkár privátban is: somogyirita@hotmail.com.)

A vörös csíkokkal kapcsolatban: azt mondják, egy idő után kifehérül. De azért csak kenegessétek szorgalmasan. Remélem, még nekem is kell majd kengetni! :-)

Joe, ilyet már én is hallottam, hogy kommunikál az apukával- mert neki hallja a legtöbbet a hangját a mamán kívül. Szerintem ez szuper!

Hát legyetek jók,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi történt a Babanettel, hogy senki nem ír? Mindenki szabadságon van, élvezi a jó időt? Vagy ez a Babanet nem működik?
Hallassátok a hangotokat!
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita!

Nálunk tegnap délutánig áramszünet volt, utána bepótoltam mindent, amit nem tudtam megcsinálni. Rá kellett jönnöm, hogy a mai világban áram nélkül igencsak tehetetlen az ember. Komolyan, nem találtam a helyemetKép

Nem fáj már az elveszített babáról beszélni, de annyira furcsálom, hogy azt írtad, attól tartasz, hogy nem marad meg a babád. Ilyet nem szabad gondolni, bíznod kell benne! Esetleg van valami előzmény, amiért ezt gondolod, vagy csak félsz? Meglátod, nem lesz semmi baj! Ha ajánlhatok valamit, ne olvass ilyen sztorikat, hidd el, nem tesz jót a lelkivilágodnak! Én kifejezetten utáltam rémtörténeteket hallgatni, pedig az emberek többsége úgy érzi, hogy ilyenkor feltétlenül meg kell osztania a kismamával, hogy xy ismerőse ekkor és akkor elvetélt, halott csecsemőt szült, stb....
Persze, ha ezek után is szeretnéd elolvasni, akkor megkeresem Neked, mert ha jól emlékszem írtam ide.

Nekem meg nagyon bele kell húznom a munkába, mert teljesítmény arányosan fizetnek a fordításomért és tegnap férjem elhúzta előttem a vörös posztót azzal, ha megcsinálom decemberig a 2/3-át, akkor lecseréli az autómatKép Ez igencsak inspiráló ajánlat!Kép

Amúgy tényleg szép idő van kint, legalábbis száraz, de azért már nincs valami meleg. Én beállítottam a termosztátot 21 fokra és este, éjszaka már bizony be is kapcsol a fűtés.

Éppen Zsombival és az ovival vagyok gondban. Ugye most egy magánoviba jár, itt van az utcánkban és látszólag nagyon szereti. Vannak foglalkozások, az étel is kitűnő, sokat kapnak zöldséget, gyümölcsöt is, az adottságok és feltételek nagyon jók. Egyetlen gondom van, hogy szeptembertől sokan elmentek az önkormányzati oviba, már akiket felvettek és inkább bölcsiként funkcionál a hely. Nagyon sok a 2 éves vagy annál fiatalabb kisgyerek, akik jóval több odafigyelést igénylenek a gondozóktól. A helyi ovit ugyan szeptembertől bővítették, de még így is 39 gyereket utasítottak el. A kistesó miatt Zsombi beiratása jóformán elképzelhetetetlen volt. Ráadásul mi csak 'betelepülők' vagyunk és itt nagyon erős a lokál patriotizmus. Ilyet Veresen egyáltalán nem tapasztaltam. Tehát ha ugyanarra a helyre jelentkezik egy 'lakóparki' vagy egy 'ős biai' gyermeke akkor egyértelmű melyiket veszik fel. Ebben az évben Zsombi még marad a magánoviban, de szeptembertől szeretném, ha az önkormányzatiba járhatna és a saját korosztályával lenne egy csoportban. Szerintetek jogos a félelmem, hogy a sok kisbaba esetleg visszavetné Zsombi fejlődését a későbbiekben, amikor már alig lesz korosztályos kispajtása? Vagy ez csak az én parám. Munkáltatóit tudnék szerezni, ha arról van szó.
A másik, hogy az ovónők azt mondják Zsombinak nagyon jó és fejlett a mozgása a korához képest, szeret is mozogni, hetente egyszer tornára is jár. Szerintetek érdemes lenne komolyan foglalkozni ezzel és ha igen, mikortól, és mit?Kép Nagyon eleven gyermek és tényleg ügyes.

Előre is köszi minden tanácsot!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Pirus!

Köszi a bíztató szavakat. Tudom, hogy nem szabad ilyenen gondolkodni, de sajna van előzmény a családban: anyukámnak előttem három babája ment el, illetve pontosan kettő ment el, a haramdik pedig szüléskor orvosi műhiba miatt. Aztán lett volna egy fiatalabb tesóm is, aki szintén elment. Na, ilyen családi örökséggel állok hozzá az egészhez, ezért nem merem elhinni, hogy májusban szülünk. Félek, hogy túl nagy lesz a megrázkódtatás, ha valamikor elmegy a baba. Ugyanakkor teherbeesni az első adandó alkalommal sikerült, gondolom ez jót jelent. (Apukám például a nagyszüleim nászéjszakáján fogant.) Lehet, hogy a másik ágról hozom ezeket a genetikai infókat? Lehet ilyet apai ágról is örökölni? Anyukámnak például a ciklusával is mindig baj volt, nekem meg soha. Remélem, ez azt jelenti, hogy makk egészséges lesz ez a pici borsószem.

Az óvódával kapcsolatban sajnos nem tudok semmit javasolni, még nincs babám. Érdekes mindenestre ez a lokálpatriótizmus! Nem is gondolná az ember.

Fáj a fejem, és szédelgek - lehet ez is a várandósság miatt? Képzeljétek, itt ülök a munkahelyen, és nincs éppen semmi munkám, ami lekössön, és borzasztóan érzem magam. Mi ilyenkor a teendő? Azt hiszem, járok egyet!
Köszi, Pirus, a választ még egyszer,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Vanília, Hatos, szeretném megkapni a terhességi heteteket napra pontosan ha lehet.

Puszi
Indigo

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 ? Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 ? Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 30 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 25+5 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 25+4 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 23 Második Zétény Dr. Vermes ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 18+6 Második ? Dr. Matányi Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 15+2 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 12 Első Myrtill/Bálint Dr. Bánhidy ? 29</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Piroska, én nagyon irigyellek. Egyrészt azért, mert a férjed ilyen nagylelkű (bár nyilván jók az adottságai hozzá - ő a főnök netán?), másrészt a jó magánoviért. Az én Anna lányom most bölcsibe jár (önkormányzatiba), bár már 3 éves (évvesztesként nem vették fel oviba). Õ a legidősebb. A helyzet több okból katasztrofális: kb. 12-15 nm-re be vannak zsúfolva huszonegynéhányan, erre jut 2 dadus, akik ráadásul állatira közönyösek. A síró gyerekeket úgy rázzák le magukról, mint a sicc, sőt, hallottam, hogy a kis 1-2 évesekkel ordibálnak is. Elég nehezen megy a beszokás, sokan sírnak (szerintük persze hisztiznek), az én lányom se akar már oda menni. Pedig nagyon bíztam benne, hogy jövőre csak 2 gyerek fog rajtam csüngeni egész nap... Szept. eleje óta kb. 4-5 teljes napot töltött benn a lány, a többiben beteg volt. Ezen a héten már annyira sírt - hogy nem akar menni - hogy már hányt is. Mára persze lázas lett, ezért azt mondtam, kész, ennyi, én nem erőltetem tovább. De elkeserítőnek tartom ezt a helyzetet. Szóval úgy gondolom, ezek a magánovik / magánbölcsik nagyon jók, ha megtehetném, én is csak oda járatnám a gyerekeimet.
A kor-kérdéshez pedig annyit jegyeznék meg, hogy Anna mióta bölcsibe jár, elkezdett megint "babanyelven" beszélni, azaz sejpít, nyávog stb. Egyébként tanult is, pl. öltözködésben kifejezetten sokat fejlődött (gondolom, ráparancsoltak), már a szandiját is fel tudja venni, és egyedül megy WC-re (az persze más kérdés, hogy mennyire hatékony a popsitörlés...). Szóval összetett a dolog. Rontani szerintem - apróságoktól eltekintve, mint ez a beszéd is, amiről úgyis leszokik majd - ilyenkor még nem tudnak. A mozgását illetően pedig: gyerektornát, úszást és néptáncot szoktak ilyen korú gyerekeknek tanácsolni, komolyabbat nem nagyon. Ezeket is csak heti 1x, max. 2x, egy órában, mert még nem nagyon köti le őket...
nikolade
 
 


Rita, szerintem az öröklési tényezők nem olyan nagy szerepet játszanak, hogy attól félned kellene. Persze jó lenne tudni, hogy anyukádnál mi okozhatta a többszöri vetélést. Ha gond volt a ciklusával, akkor valószínűleg hormonális okora lehet visszavezetni. Ne félj, ez még nem determinálja a Te terhességedet. Próbálj bizakodó lenni és élvezni a pocakosság minden percét.Kép Sajnos, ha baj történik akkor már amúgysem tud sokat tenni az ember, de a pozitív hozzáállás szerintem nagyban segít. Amúgy a május egy igen szép hónapKép

Nikolade, rendes pasi a férjem, szó se rólaKép De leginkább imádnivaló apuka, és ezt nagyon értékelem Benne.Kép
A magánovi nálunk egy szükségmegoldás volt. Itt nincsenek bölcsödék egyáltalán, tehát önkormányzati intézményben nem lehet 3 éves kor alatt elhelyezni a kicsiket. De, amiket írtál, talán jobb is.Kép Még nem néztük meg az önkormányzati ovit, de májusban lesz nyílt nap a beiratkozáskor, akkor majd körülnézünk. Annát akkor most nem fogod vinni? Én nem is tudtam, hogy az oviban is van olyan, hogy évvesztesség. Azt hittem, hogy 3 éves kortól beveszik a gyerekeket. Picusnak is 3 éves lesz novemberben a kislánya és már most, kedvezménnyel mehetett. Igazából, hogy van 2 munkám is, még anyagilag nem annyira megterhelő a magánovi. Mivel én fordítok, ezért sajnos nem engedhetem meg, hogy 6 évig ne dolgozzak, mert ennyi idő alatt nagyon ki lehet jönni a gyakorlatból, illetve elfelejtik az embert és miután a gyerekek nagyok lesznek már nem fognak megkeresni munkákkal. Bár szeretnénk 3. babát is, azért jót tesz a babázás mellett némi szellemi elfoglaltság is. Szégyen-gyalázat, de mióta Zsombi megszületett még egy könyvet sem olvastam ki, pedig nem TV-zek és Zsombi is nagyon jóalvó gyereknek mondható. Egyszerűen fél 10-nél tovább nem tudok fent maradni, pláne most, pocakosan. Bocsánat, hazugság, hogy nem TV-zek, igaz nem nézek kereskedelmi csatornákat, de pl. a Spektrumot nagyon szeretem. Esetleg szokta valaki nézni a Jamie Oliver sorozatokat? Én nagyon birom a pasit.KépTudom, hogy kissé érdekes (finoman szólva)a stílusa, de nagyon eredeti.Tegnap egy tanulságos rész volt az angliai iskolai közétkeztetésről. Hú, rémisztő és borzalmas voltKép
Köszi a tanácsot mozgás ügyben. Nem tudom, hogy itt a közelben van-e uszoda, ahol kicsiknek is tartanak tanfolyamot, de majd megérdeklődöm. Azt tudom, hogy Veresen volt néptánc ovisoknak, mert az egyik szomszédunk kislánya is járt.

Na, már megint velem van tele a topikKép
Eldugultam.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Ovi: ez most úgy van, hogy általában minden gyerek egytől egyig, mert ugye nagy a követelmény a suliba visszahagyják a szülők, 4 évet jár oviba tehát valamelyik csoportot 2X járja..nekünk azt mondták az oviba így legalább együtt maradnak a gyerekek. Ezt, hogy évvesztes és azért nem veszik be még nem hallottam, 3 éves kortól köteles bevenni, ha szobatiszta ..s nincs otthon a szülő még egy gyermekkel - mert bizony ez kizáró ok szokott lenni, mondván kevés a hely és aki otthon van hát annak nem kell ovi, bár az Andi csoporotjában van olyan gyerek akinek otthon van anyuka és mégis jár oviba.- szóval három éves kortól beveszik a gyereket...s oviba fognak 4 évet járni. Most ez a trendi. Nekem is azt ajánlotta egy nő aki az ovikat ellenőrzi, mert akartunk kérni méltányosságot, hogy egész napra járhasson Andi, két hónappal a három éves kor előtt, hogy ilyen nincs vigyem bölcsibe tegyem be egy évre és elég, ha 4 évesen megy óviba. Ezt én nem tartottam jónak ezért inkább ezt a két hónapot délutáni segítséggel kiblekkelem... aztán pedig novembertől egész napra megyünk. Azt gondolom egy három éves gyerek többet tanulhat az óviba mint a bölcsibe, s érett rá, akkor mért vessem vissza a fejlődésben. Egyre többet beszél az Andi szerencsére. Ha kérdezzük mi volt az oviba a reggeli kenyér mondja nem kifli és mondja igen. S tényleg mindig az van amit mond. Reggel látjuk mikor bevisszük s aztán megbeszéljük este mi is van..

A munka megy remélem elégedettek velem nem nyilatkoznak az ember ilyet meg nem kérdezKépKép

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Picus, én múltkor mintha azt hallottam volna a rádióban, hogy elvileg kötelező bevenni a gyereket három éves kortól oviba, függetlenül attól, hogy egy másik babával otthon van-e az anyuka gyesen (gyeden) vagy sem. Úgy tudom, nem hivatkozhatnak semmire, kötelességük és kész. Lehet, hogy ha az ember nincs tisztában a jogaival, akkor megcsinálják vele, hogy szóban közlik vele, hogy ne hozza, szegény anyuka meg belemegy, mert nem tudja, hogy elvileg ez jár a gyereknek.

Pirus, kicsit off-topic leszek: hol fordítasz? Szívesen cserélnék veled eszmét erről, mert én most fejeztem be egy fordítósulit, és jó lenne nekem is bekerülni valahol a vérkeringésbe. Baba mellett is szeretnék valamit dolgozni (fordítani), már csak azért is, hogy ne essek ki a gyakorlatból. Ha esetleg tudsz valahogy segíteni (ismét akár privátban is: somogyirita@hotmail.com), azt megköszönném.

Vissza a topichoz: képzeljétek ma voltam kedvenc intézményünkben, a kettes nőin vérvételen. Fantasztikus, hogy mennyire túl bírják bürokratizálni a folyamatot: bő fél órát álltam sorba különböző helyeken papírokért, mire eljutottam a vérvételes helyre. Dehát ezt biztos ismeritek ti is. De hogy mennyi vért levesznek az embertől! Nem vagyok egy rosszullevős típus, de éhgyomorra az a 10 kémcső nem esett túl jól. Na, most jól kipanaszkodtam magam.
Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Ovi téma:
A körzetes óvoda KÖTELES felvenni a gyermekeket attól a hónaptól, amikortól betölti a 3. évét. Egyetlen feltétel: szobatisztaság.
Arra sem hivatkozhat, hogy nincs helye, mert ilyenkor adnak központilag engedélyt a felvételhez. Olyan sincs, hogy azért hazavitetik a gyereket délben, mert az anyuka otthon van másik gyerekkel. Olyan sincs, hogy azért nem veszik fel a gyereket, mert most költöztetek oda. Viszont: akinek otthon van az anyukája kisebb gyerekkel, ne vegye, nem veheti igénybe a reggeli ill. a délutáni ügyeletet. Illetve szép finoman meg lehet kérni az anyukát, amennyiben hajlandó rá, hogy iskolai szünetekben (öszi-tavaszi, nyári), amikor az ovi egyébként üzemel, ne vigyék a gyereket oviba, ha a szülő otthon van. De nem erőltethető ez sem a szülőre.

Puszi Kriszta

mohácska
 
 


Hát, lányok, kötelesek, vagy nem, itt nem veszik be és kész. Illetve, megtehetik, hogy máshová irányítanak (másik oviba, mert itt 4 v. 5 is van), aztán addig küldözgetnek, míg bírom.. Erőszakoskodhatok is (én is úgy tudom, hogy 3 éves kortól "alanyi jogon" jár az óvodai elhelyezés), de annak szerintem a gyerek inná meg a levét. Szóval nincs igazán jó megoldás. Egyébként egyelőre dolgozom, de apa itthon van a kisebbel (Boldival), így erre is hivatkozhatnak (a bölcsiben ezt jól elhallgattam, csak tőlem kértek munkáltatóit).
nikolade
 
 


Sziasztok!
Szeretném felvenni azzal a 38 éves anyukával a kapcsolatot aki szintén a Matányi doktornál fog szülni,jövő év márciusában.
Köszi. Kriszta
penelopeimo
 
 


Szia Kriszta Kép

Én vagyok akit kereselKép Nem találtam emailcimet a profilodban, igy itt az enyém, irj nyugodtan.

agiboszi@freemail.hu

Ági
19+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok

Apró életjel.
Szerdán voltam amnión, sajnos nem sikerült levenni magzatviz mintát a dokinak. Háromszor is megszurt a doki, de a hasfalam vastagsága, az elől tapadó méhlepény miatt és a magzatviz a normális alsó határán volt, ezért nem ért be a tű rendesen. Mondanom se kell hogy baromira fájt, sőt a második szúrásnál babóca még jól gyomorszájtájékon rugott, annyira nem tetszett neki a piszkálódás. Kaptam két hét mulvára időpontot, de két éjszaka gondolkodás után arra jutottam hogy nem fogok elmenni, mégegyszer nem teszem ki magamat és a babót ennek, és főleg az hogy két hét mulva se biztos hogy sikerül neki.
Csak azt nem értem hogy mértnem cvsre küldtek, főleg hogy elől van a méhlepény
Azóta fekszem, pihenek, a gyereket anyósom pesztrálja hála, de még keményen érzem a pocim, mert keményedik.

Nem tudjátok hogy cvst mennyi hetes terhesig csinálnak?

Itthon közben meg megy az épitkezés is, vagyis ugy szép az élet ha zajlik.

Mindenkinek sok puszi, bocsi hogy csak ennyire kurta vagyok most, de megyek vissza pihenni, mert kikapok hogy itt vagyok a gép elött (bár mondtam hogy tudom a megoldást, egy laptop az ágyban, de hát nem voltak vevők a dologra, nem is értem mértKép)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Indigó!

A 31+5 napnál tartok.
Üdv.

Kép
vanília
 
 


Sziasztok!

Ági: jó ég még rémtörténet. Sajnálom, hogy ez történt.

Ovi: én is azt mondom, mondhat bármit a törvény tessék megnézni a valóságot!!! Nikoláde leírta ...szerintem.

Mi jól vagyunk, Andi egyre ügyesebb, jót tesz neki az óvi ebbe biztos vagyok, most egy kicsit taknyos, de jól van..

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Ági! Teljesen megértelek, hogy nem akarod még egyszer ennek a szörnyűségnek kitenni magad! Én igazán nem értem, egyáltalán mi szükség van erre a vizsgálatra, amikor olyan nagy a vetélési kockázata. Tulajdonképpen, ha valami rossz derül ki belőle, akkor sem csinálnak már semmit, nem? Pihenj sokat, szerencséd, hogy olyan jó a háttércsapatod! :-)

Lányok, védőnővel kapcsolatban mire számítsak? Lesznek ott is vizsgálatok, vagy csak beszélgetünk? Holnap megyek hozzá először.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Ági, nagyon sajnálom, ami történt.Kép Danival hátul tapadt a lepény? Nekem most pont fordítva van.
A CVS az a chorionbiopsia? Arról azt olvastam, hogy a 8. és 12. hét között végzik el, több rendellenességet ki tudnak szűrni, mint az amniocentézissel és hamarabb megvan az eredmény is.
Holnap megyek cukorterhelésre. Te is jössz esetleg a dokidhoz?

Ma kezdtem volna az intimtornát, de Zsombi beteg és nem tudok elmenni. Remélem kapok új időpontot. Szinte sejtettem, hogy ez lesz, semmit nem tudok előre tervezni egy kisgyerek mellett. Ezért szerettem volna hétvégén menni inkább. Még szerencse, hogy férjem holnap reggel itthon tud maradni Zsombival, amig én a kórházba megyek.
Egyébként már csütörtök óta lázas, meg piros a torka, de szombatra már egészen jól volt, erre tegnap délután megint 39.8 volt a láza. Az a rémisztő az egészben, hogy nem látszik rajta semmi, kisördög, mint mindig. Állandóan fülhőmérővel mászkálok utána, hogy lássam mi a helyzet. Ma visszaviszem a dokinénihez.
Persze szerdán az egyik kislányt lázasan vitte az anyja az oviba, és nem ment érte, mert nem ért ráKépKép Utálom az ilyen felelőtlen szülőket, már elnézést!

Ovi, ez tényleg így van, ha fizikailag nem megoldható a gyerekek elhelyezése, nem tudnak mit csinálni. 25 kiságyba nem lehet 40 gyereket fektetni. Helyhiány esetén csak az iskolaelőkészítőre, azaz nagycsoportba kötelesek felvenni a gyereket, és oda is csak a délelőtti foglalkozásokra. Ez van, sajnosKép Persze ha a szülők dolgoznak, akkor is kötelesek bevenni a gyereket. Ez szerintem minden Budapest környéki kistelepülésre jellemző, ahol az elmúlt években szinte megduplázódott a lakosok száma. Nagyon sok kisgyerekes család költözik ki, az önkormányzat pedig nem tud vagy nem akar új óvodai helyeket létesíteni.

Na megyek, mert Zsombi követel.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus!

Arra nem gondoltál, hogy könyvből elkezd megtanulni az intimtornát addig is, míg eljutsz a tanfolyamra? Nekem megvan a könyv, és szerintem nagyon érthetően írja le a gyakorlatokat. Én is tervezem, hogy a tanfolyamot is elvégzem, biztos, ami biztos; de addig is a könyvből ügyeskedek. Négy hónapja csinálom, és érezhető a változás.
Úgyhogy hajrá! :-) Hátha Zsombi elenged! :-)

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Én voltam chorion mintavételen a 12.héten. Szerencsére a méhlepény elöl tapadt, nagyon egyszerű volt, nem fájt és közben UH-n nézhettem a babát. Az eredmény 4 hét múlva készült el. Már ideges voltam, mert az AFP eredmény közben elkészült és szar lett.
Ági, szerintem semmi gáz nem lesz ha nem mész el újra, én se tenném. Azt mondta ott a genetikus, hogy inkább azoknálk van probléma akiknél előfordult a családban. Nem korfüggő, több az olyan beteg baba, akinek az anyukája 35 évnél fiatalabb és ezért nem szűrték.
Ha ideges vagy mégis, van egy vizsgálat ami vérből mutatja ki ugyanezt. Pénzért, pár nap alatt.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Rita!

Felhívtam Andreát, az asszisztense vette fel, nagyon rendi volt és adott időpontot november elejére, egy hétvégi csoportba. Remélem már nem jön közbe semmi. Csinálgasd az intimtornát, nagyon sokat segíthet a szülésnél és utána a regenerálódásnál. Én már bánom, hogy Zsombival anno nem mentem el. De akkor egy lusta disznó voltam.Kép

Márti, én is hallottam egy ilyen vizsgálatról, ha jól tudom egy angliai laboratóriumba viszik az anyagot és 40e Ft körül van az ára. Azt is olvastam, hogy nem mindenhol végzik el a CVS-t, pedig sokkal korszerűbb, mint az amniocentézis, csak még kevés helyen van megfelelő felszerelés hozzá. Pedig már nagyon hamar kimutatja a rendellenességeket, így hamarabb el lehet végezni a terhességmegszakítást, ha a szülők amellett döntenek.
Ági, őszintén szólva én sem mennék el mégegyszer.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Indigo!

Én ma 32+4 hetes vagyok...
Köszi
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy a SOTE II-n milyen tarifák vannak a szülésre és a szülésznőnek mennyit szokás adni?
Köszi előre is
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Piroska, jobbulást kívánok Zsombinak!
Tényleg érdemes intimtornára járni? Hogy tud az segíteni a szülésnél? Könnyebben fog lezajlani?
És milyen változás érezhető a hatására?

Ági, sajnálom. Az tuti , hogy én sem mennék el újból a vizsgálatra.

Lányok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy hova menjek kismama kabátot venni? Már csomó helyen voltam, de mindenhol azt mondták, hogy nincs. Kép
Ezek szerint minden téli pocakos kismama megfagy?
Nagyon hálás lennék, ha tudnátok egy -két tippet mondani.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!

Kabátügyben szerintem egyszerűbb, ha a családban nézel szét. Mert ugye, nem valószínű, hogy túl sokszor lesz rá szükséged (úgy értem, nem sok télen keresztül), és valószínű, hogy sehol nem fognak árulni "kismamakabátot". Inkább csak testes hölgyekre való kabátot. De szerintem felesleges megvenni - hátha van a családban valaki, aki terjedelmesebb, és kölcsön tudod kérni egy kabátját. A sógornőm például az anyósom kabátját hordta, és én is azt tervezem. Persze, nekünk mázlink, hogy az anyósunk hasonló magasságú és az ízlése sem rossz.

Az intimtorna hatásaként könnyebben tágulsz és könnyebben regenerálódsz (állítólag), valmint egyébként is jobban zárnak a záróizmaid (ez érezhető változás), és ez sem utolsó szempont. Ajánlom figyelmedbe az http://www.intimtorna.hu/ honlapot! Nekem van olyan barátnőm, aki már négyet szült, és az orvosa küldte el intimtornára, hogy ne legyen inkontinens, illetve ne legyen méhsüllyedése stb.

Úgy látom a védőnő elég langyos téma, senki nem reagál. Á, nem baj, holnap úgyis meglátom, hogy mihez kezd velem.

Üdv,

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Rita, nekem a védőnő minden alkalommal mért vérnyomást, vizeletet vizsgált egy tesztcsíkkal (ezzel a fehérjét, vitaminokat, ilyesmiket nézi), és szívhangot is hallgattunk egy jó kis mobil kihangosító készülékkel. Ezen kívül igen sokat beszélgettünk mindig Kép Ja, és ő is átnézi a leleteidet.

Muter, visszaadtam a pelenkát, és nagyon aranyos volt, azt mondta örül neki Kép Szerintem megkönnyebbült.

Joe, ha szoktál varrni, tudok egy jó kis kismamakabát-szabásmintát.

Hatos, én úgy tudom, hogy a magánrendelés díjának a tízszeresét szokás adni a dokinak; a szülésznőt nem tudom, mert nekem nem volt fogadott.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Joe, szerintem felesleges kismamakabátot venned. Amúgy a Mammutban lévő Formes-ban biztosan van, én anno körülnéztem ott, és találtam is egyet, potom 60 rugóért. Természetesen nem vettem meg, nem vagyok bolond, de nekem Zsombival is olyan kicsi volt a pocim, hogy még szülni is a normál kabátomban mentem. Tegnap szedtük elő a téli ruhákat a padlásról. Örömmel nyugtáztam, hogy mindegyik kabátomat be tudom gombolniKép
Mostanában egyre többet ég a gyomrom és nem is tudok egyszerre sokat enni, csak keveseket. Nálad is van ilyen? Annyira fura, már a 27. hétnél járok és egyre többet gondolok a szülésre. Ráadásul rámtört a karácsonyi hangulat is ezerrel.Kép

Indigo, még nem vagy benne a táblában, hol jársz most a hetekben?

Zsombi 2 előtt kidőlt és még mindig alszik. És mikor van a rendelés? Természetesen 14-16 között. A hét 5 napjából 3 nap ilyen lehetetlen időben van gyerekorvos itt. Pont alvásidőben, és minden nap csak 2 óra összesen. Nekem nagyon furi, a régi dokinknál vagy egész délelőtt volt, vagy egész délután és időpontra lehetett menni.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Jutka,


köszi a választ. Ezek szerint vért nem vesz - egy kicsit most megnyugodtam. Múlt héten több litert levettek - na, persze, ez csak a szubjektív érzésem volt. Úgy tűnik, jó kis védőnőd volt. Nem bánnám, ha az enyém is ilyen kedves lenne. Nem vagy wekerlei véletlenül? Akkor lenne esély rá, hogy ugyanaz a védőnőnk!
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Rita, sajnos az a helyzet, hogy azért is vagyok gondban kabát ügyben mert 178 cm magas vagyok, a súlyom nem árulom el, de sok. Szóval alapból is 44-es kabátot hordok....Felvettem 46-48-asat, amiben úgy nézek ki mint egy díjbírkózó, de pocakban mégsem tudom begombolni. Már kezdek nagyon elkeseredni...Kép
Az én védőnőm is nagyon aranyos, minden alkalolommal több mint egy órát beszélgetünk. Vérnyomásmérés, mázsálás, tanácsadás. Sajnos vizeletet nem néz, pedig rettegek a hólyaghuruttól.

Jutka, nagyon örülnék a szabásmintának! Vannak a családban ügyes nagymamák, leendő nagymamák. Kép
Csak egy jó fazon kéne. Kicsit szélesebb a csípőm az átlagnál + a pocak, egyébként ne gopndoljatok egy nagy zsírgombócra. Képzelem mindenki előtt egy viziló jelenik meg ha az eszetekbe jutok. Kép

Piroska, én büszke vagyok a pocakomra, de most nagyon irigyellek azért,hogy téged elkerül ez a kabát gond. Én nem tudom milyen az a gyomorégés, viszont 2 napja olyanom van, hogy ha vízszintesen fekszem valami nagyon vacak keserű feljön. Majd' el hányom magam tőle. Gyomorsav? De olvastam, hogy van ilyen ezért nem paráztam. Pedig még nem hiszem, hogy nyomná a baba a gyomrom. Nincs fennt, csak lennt egy nagyobbacska dudor. Kép
Én sem bírok sokat enni, viszont nagyon kívánom a Raffaellót. Az a gyengém. Kép És sajnos néha engedek a csábításnak.
Hát, nekem is minden nap eszembe jut a közelgő nagy nap. Kép KIcsit várom is, kicsit félek is. Attól félek, hogy a dokim nehogy síeljen akkor. Különben tudom, hogy minden rendben lesz.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Piroska, egy Anyuka aki már tudja mi vár rá a szülőszobán, milyen minőségben gondol a szülésre?
Erre nagyon kiváncsi lennék! Kép Mert én még igazából nem tudom mi vár rám, csak remélni tudom, hogy minden sima ügy lesz, és egy csodálatos élménnyel leszek gazdagabb. Fő az optimizmus! Kép Kép Kép

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Joe, nekem még sosem jelentél meg, mint viziló Kép Utánanéztem, és túlzás volt, hogy az enyém, szóval a szabásmintát a szeptemberi Kismamában láttam. Szívesen elküldöm, ha nem tudod beszerezni. De amúgy szerintem is próbáld meg előbb megoldani némi vastag, pocakra húzható terhesgatyóval és hosszú meleg hasra fekvő Kép sállal + pulcsikkal. Ja, és szerintem néha nyugodtan engedj a csábításnak, és ettől nehogy rosszul érezd magad, mert akkor nincs értelme az egész élvezkedésnek!! Kép
Az nagyon szuper, hogy optimista vagy a szüléssel kapcsolatban! Ez rengeteget fog segíteni akkor. Én mindig arra gondoltam (az első előtt), hogy az a nap is ugyanúgy el fog telni az életemből, mint a többi, akár szép élmény lesz, akár nem. Persze azért igyekeztem minden erőmmel az első verzióra koncentrálni... Kép A másodiknál már szerintem mindenkinek az első szülésélmény határozza meg a felkészülést. Én nagyon vártam, mert csodálatos és "furavilág" volt az egész; de tényleg már az elejétől sokat gondoltam rá, nem úgy, mint az elsőnél.

Rita, kihagytam, nálunk is volt mindig súly- és pocakmérés is. Sajna nem vagyok wekerlei, a Középső-Ferencvárosban lakunk. Amúgy tényleg szuper a védőnőm, és nagyon jó, hogy ilyen, mert nincs "kéznél" segítségem. Bármilyen hülye kérdéssel fel lehet hívni, és eddig minden ötlete/tanácsa bejött. Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


A szülés egy nagy lutri Kép Nekem az első kettő ég és föld... (vagy inkább fordítva, föld és ég). A harmadiktól viszont félek (eddig nem féltem). Szerintem nagyon fontos, hogy optimista légy, ráhangolódj, olvass, tájékozódj, hogy mi vár(hat) rád, milyen lehetőségeid, esetleges kockázatok vannak, nehogy ott és akkor úgy érezd, kicsúszik a kezedből az irányítás, és csak "szenvedő" alany vagy... Mert alapjában véve úgy vagyunk megalkotva, hogy egyedül, beavatkozások nélkül (de természetesen támogatással), háborítatlanul tudjuk leginkább segíteni a szülés folyamatát, az orvos és a szülésznő azért van ott, hogy biztonságot adjon. Én járok egyébként felkészítőre, a Szt. Imrében van szerda reggelenként csoport-relaxációs tréning, ami nagyon sokat segít a ráhangolódásban. Én totál relax-függő vagyok Kép
nikolade
 
 


Sziasztok!

Jutka, remélem, hogy az én védőnőm is ilyen lesz, mert az én anyukám is messze lakik. Az anyósom közelebb, végülis lehet, hogy ő is segítene. Pocakmérés, az mint jelent? A kerületét mérik le?

Joe, ne haragudj, nem sejtettem, hogy ilyen nehéz kölcsönkérned cuccokat. Persze, előfordul az, hogy szerencsétlenül jön ki egy méret. Például én túl alacsony vagyok, és minden nadrágot le kell vágni alul.

Képzeljétek, van egy kolleganőm, aki retteg a szüléstől. Most szeretne teherbe esni, de egyelőre nem megy neki, mert a férje félidőben mindig lelép - na nem direkt, csak a munkája mindig úgy jön ki. Szegényt úgy sajnálom. Vele fordult elő, hogy egy barátnőjénél bent volt a szülőszobán. Ez a barátnő ragaszkodott a teljesen természetes szüléshez, és 24 órán keresztül vajúdott. Na, ezek után nem csodálom, hogy kicsit parázik a kolleganőm a szüléstől. Mondtam neki, hogy nem kötelező minden érzéstelenítés nélkül, ráadásul ilyen hosszan vajúdni... Nem tudom, a teherbeesését nem nehezíti-e meg egy ilyen élmény.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Hol vagytok?

Indigo, mi van veled? Tanulsz, vizsgázol?
Remélem minden rendben!

Joe, nekem is végig jött fel a sav, égett a gyomrom. Lett is haja a gyereknek!KépKépKép
Azt olvastam, egy finn kutatás szerint: azoknak, akik terhesség alatt "sok" csokit esznek, boldog, nyugodt és mosolygós babájuk lesz.
Rajta kismamik!
Egyébként én mindig ráfogtam a lányra a csokievést. Aysegül kívánta a csokit, én befaltam.

Lehet egy hét múlva útrakelünk, megyünk Törökországba. Kocsival, mert sok helyre kell menni. Szerintetek mennyire fogja megzavarni Ayse lelkét, időbeosztását az utazás? Nem csak az útra gondolok, az ottlétre is.

Rita, biztos, hogy ha valaki nagyon fél valamitől, akkor az agya blokkolja azt, hogy ne történjen meg.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!
Néhány hete szóba jött egy homeós dokinéni, Tordenkova doktornő. Sajna nem emlékszem, hogy kivel csevegtünk róla - szükségem lenne a telefonszámára!
Ha valaki tudm segítsen ebben.
Köszi,
e

Kép
emma8
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 33+2 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 32+4 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 31+1 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 26+6 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 26+5 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 24+1 Második Zétény Dr. Vermes ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 20 Második ? Dr. Matányi Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 16+3 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 13+1 Első Myrtill/Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Indigo 2006.05.27 8+5 Második Áron/? Dr. Vermes ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?