Szia Rita!
Nálunk tegnap délutánig áramszünet volt, utána bepótoltam mindent, amit nem tudtam megcsinálni. Rá kellett jönnöm, hogy a mai világban áram nélkül igencsak tehetetlen az ember. Komolyan, nem találtam a helyemet
Nem fáj már az elveszített babáról beszélni, de annyira furcsálom, hogy azt írtad, attól tartasz, hogy nem marad meg a babád. Ilyet nem szabad gondolni, bíznod kell benne! Esetleg van valami előzmény, amiért ezt gondolod, vagy csak félsz? Meglátod, nem lesz semmi baj! Ha ajánlhatok valamit, ne olvass ilyen sztorikat, hidd el, nem tesz jót a lelkivilágodnak! Én kifejezetten utáltam rémtörténeteket hallgatni, pedig az emberek többsége úgy érzi, hogy ilyenkor feltétlenül meg kell osztania a kismamával, hogy xy ismerőse ekkor és akkor elvetélt, halott csecsemőt szült, stb....
Persze, ha ezek után is szeretnéd elolvasni, akkor megkeresem Neked, mert ha jól emlékszem írtam ide.
Nekem meg nagyon bele kell húznom a munkába, mert teljesítmény arányosan fizetnek a fordításomért és tegnap férjem elhúzta előttem a vörös posztót azzal, ha megcsinálom decemberig a 2/3-át, akkor lecseréli az autómat
Ez igencsak inspiráló ajánlat!
Amúgy tényleg szép idő van kint, legalábbis száraz, de azért már nincs valami meleg. Én beállítottam a termosztátot 21 fokra és este, éjszaka már bizony be is kapcsol a fűtés.
Éppen Zsombival és az ovival vagyok gondban. Ugye most egy magánoviba jár, itt van az utcánkban és látszólag nagyon szereti. Vannak foglalkozások, az étel is kitűnő, sokat kapnak zöldséget, gyümölcsöt is, az adottságok és feltételek nagyon jók. Egyetlen gondom van, hogy szeptembertől sokan elmentek az önkormányzati oviba, már akiket felvettek és inkább bölcsiként funkcionál a hely. Nagyon sok a 2 éves vagy annál fiatalabb kisgyerek, akik jóval több odafigyelést igénylenek a gondozóktól. A helyi ovit ugyan szeptembertől bővítették, de még így is 39 gyereket utasítottak el. A kistesó miatt Zsombi beiratása jóformán elképzelhetetetlen volt. Ráadásul mi csak 'betelepülők' vagyunk és itt nagyon erős a lokál patriotizmus. Ilyet Veresen egyáltalán nem tapasztaltam. Tehát ha ugyanarra a helyre jelentkezik egy 'lakóparki' vagy egy 'ős biai' gyermeke akkor egyértelmű melyiket veszik fel. Ebben az évben Zsombi még marad a magánoviban, de szeptembertől szeretném, ha az önkormányzatiba járhatna és a saját korosztályával lenne egy csoportban. Szerintetek jogos a félelmem, hogy a sok kisbaba esetleg visszavetné Zsombi fejlődését a későbbiekben, amikor már alig lesz korosztályos kispajtása? Vagy ez csak az én parám. Munkáltatóit tudnék szerezni, ha arról van szó.
A másik, hogy az ovónők azt mondják Zsombinak nagyon jó és fejlett a mozgása a korához képest, szeret is mozogni, hetente egyszer tornára is jár. Szerintetek érdemes lenne komolyan foglalkozni ezzel és ha igen, mikortól, és mit?
Nagyon eleven gyermek és tényleg ügyes.
Előre is köszi minden tanácsot!
Pirus