Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Paga nagyon-nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendben legyen!!!!Így kell lennie!!!!

Sajnos velem megtörtént az, amiről azt hittem, soha nem következhet be:
Elvesztettem a kisbabámat...
szerda éjjel kezdtem vérezni, csütörtökön az UH-n kiderült, hogy elhalt a baba...
tegnap volt a műtét, még jelentkezem majd, de most még nagyon szomorú vagyok, összetört a szívem
KépKépKép

vigyázzatok Magatokra,

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila,

Kép .......nem tudom mit modjakKép
nagyon sajnálom Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sheila!

Tudom, hogy ilyenkor nem lehet, kár is bármit mondani...... Nagyon sajnálom!! Azért ha jobban leszel gyere közénk, nekem is sokat segíteett!

Puszi

KépKép
mandula35

sziasztok?

Lányok ez tragédia ami itt folyik pedig higgyétek el 36 fölött is lehet vállalniterhességet példa ráén is és Zsenge is de szerintem ami nagyon fontos az a nyugalom higgadság és a sok pihenés kiméletes élet. szerintem a munkát azt el kel már mellőzni főleg ha sttresszel jár.Én amikor terhes voltam nagyon boldog voltam röpködtem örömömben és nem aggódtam a gyerek egészségéért mert éreztem hogy minden rendben van vele ai beárnyékolta a boldogságomat az az volt hogy a 20.héten tudtam hogy meg kell csináni a biopsziás vizsgálatot és azt ngyon nem akartam .már leírtam miért és hogy történt.De amikor megvolt ninden szuper lett pedig sok gondom volt cukor,
vizesedés inzulin beállítás mégis még a korházban is jól éreztem magam a sok boldog kismama között.Nem természetes dolog az hogy terhesek vgyunk és nem ugy kell élni az életet mint elötte hanem kiméletesen örömmel.és én pl nem emeltem semmit sokat aludtam 20.héttől nem dolgoztam ,egész de aludtam aztán ettem öltözés mentem a nagy gyerekért vitte karatéra zonorázni haza fözöcskéztem aztán pihi .én szedtem magzatvédő vitamint + c vit + magnéziumot +vasat+cálciumot még mellette mert kell a szervezetnek igy is vérszegény voltam .Biztos nem ettől függ de ne adjátok fel )Kép: .és gondoljátok végig mi lehetett a gond.(Kép:

Ez szörnyű nem találok szavakat (KépKép: Sheilla
nagyon együtt érzek veled habár én nem tudom mi ez milyen érzés de akkor is veled érzek és Mandulával való szinü hogy valami baj lehetett vele talán amikor megfáztál akkor valami vírus volt a servezetedbe amit a baba nem tudott feldolgozni ,és talán ezért . megmondják az eredményt mi okozta a vetélést csinálnak ilyen vizsgálatot?

sziasztok ne keseredketek nagyon el még van időtök fiatalok vagytokKépKépKép:

Era
rebaron

Rebaron,
amiket leírtál semmi köze az egészhez, értelmes ember ezekkel tisztában van. Bocs, csak úgy tűnt, mint ha a hibát keresnéd.
Én már másfél éve minden nap szedem az elevitet, nyugodt kiegyensúlyozott életem van, nem dolgozom, csak henyélek és játszom a fiammal, mivel még gyes-en vagyok, nem vagyok idegeskedős típus, és mégis 2x egymás után megtörtént, ami a lányokkal.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Azt hiszem igaza van Krisztának, én teljesen kímélő életmódot éltem, sokat pihentem! Igaz, kicsit jobban féltem, hogy valami baj lesz mint az első kettőnél, de semmit nem csináltam másképp! Sőt amikor velük voltam terhes dolgoztam is!

Én is keresem az okot, de azt hiszem soha nem fogom megtudni, és remélem is, hogy csak véletlen!

Már egy hete azt mondták debrecenben, hogy elküldik a magzatvízvizsg. eredményét és még mindíg nem kaptam meg! Pedig már legalább megtudnánk, hogy volt-e más baj?

Talán a mi korunkban egy kicsit nehezebbek is ezek a dolgok, mivel tudjuk, hogy az idő milyen gyorsan megy!

Remélem, és szívből kívánom, hogy mostmár mindenki csak jó híreket hozzon!!!!!

Puszi

KépKép
mandula35

sziasztok !

nem akartam senkit sem megbántni.Ez számomra hihetetlen ami veletek történik.nekem 2 terhességem volt.Szerencsém volt, ...

sziasztok Rebaron
rebaron

Sziasztok...

Shelia..nagyon sajnálomKép
Nos valojában Nekem fogalmam sincs ,hogy mind ez hogy történhet meg és mi alapján... de egy biztos mikor irjátok a békét a nyugalmat...nekem a terhességem alatt ebben nem igazán volt részem...akkor váltam,költözködtem, a párommal is állandoan haragba voltam egyszerüen nem is volt igazán idöm a terheseséggel foglalkozni és mégis minden gond nélkül sikerült végig csinálnomKép
Lehet most majd más szemmel néztek rám de Én ammondo vagyok ha akar ugyis megmarad ha nem akkor meg tehetc bármit akkor se fog.De mint Rebaron is ondja ..nyugi csajok fej a fejjel hisz valoban még Fiatalok vagytok(elég ha csak ránk gondoltok már ami az évek számét illeti) mikor megszületett a lányom rá egy héttel töltöttem be a 43Kép
Ha adhatok egy tanácsot...én legalábbis olyan vagyok mindig számolok a dologok negativ részével ..bármijen kegyetlenül hangzik.
Na most ennyit remélem legközelebb mikor vissza nézek már sokkal több jo hirt olvashatok.
Puszi lányok

Kép
zsenge

Bocsi Rebaron, nem kellett volna felhúzni magam Kép

Zsenge! Én a fiamnál az első 1,5 hónapban kemény hasizomgyakorlatokat csináltam (amíg ki nem derült, hogy terhes vagyok), és idegeskedtem mh. gondok miatt, aztán 20 hónaposan amniocentézis és rá 1-2 hétre vakbélműtétem volt. Éppen hogy felépültem, mikor kiderült, hogy terhességi cukrom van és 3 hét diéta után insulin és kórház. A 20-hétig még bringázgattam is. Balázs makk egészséges és még beteg is alig volt Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Tudjátok hiába keressük az okokat, mi is és számos orvos is.....nem fogunk választ kapni!
Hiába teszünk bármit, nem tudjuk mit sorsoltak ki nekünk odafönn!
Nem vagyok túlzottan vallásos, de valamiben hinni kell ha még olyan sokszor meg is ingunk!

Tegnap voltam nőgyógyászomnál, sajnos a kezembe adta a szövettani vizsgálat eredményét! Megint sírtam fél napot! Úgy írták le mintha egy darab hús lett volna, inkább nem részletezem! Számomra Õ egy ember volt, de mások számára csak szövetek halmaza!

Egyébként minden rendben van velem. Az amnioszkópia eredménye is teljesen jó hála az Égnek!

És már egy hónap eltelt, már csak 5 hónap és próbálkozhatunKép! Bízom benne, hogy majd egy kicsit megvígasztal ha lesz pocaklakóm, bár most úgy érzem, hogy ezt az ürességet semmi nem töltheti ki!

Addig is megpróbálok pozitív lenni!

Nem tudjátok mi van Melcsivel? Lehet, hogy már meg is van a Baba? Miért nem jelentkezik?

Paga, Sheila hogy vagytok?

És Rabkiri? Hogy van Apukád?

Puszi mindenkinek

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Ti igazán tündérek vagytok a vigasztaló szavaitokkal. Köszönöm mindannyiótoknak!

Sheila! Õszintén együtt érzek veled, nagyon sajnálom, és kívánom hogy mihamarabb teljesüljön a vágyad.

Mandula! Ez tényleg szupi hogy az amniocentézis eredménye jó lett. Örülök!! Kép

Velem: Csütörtök este bevonultam a kórházba. Pénteken a corionbiopszia előtt a beavatkozást végző doki megvizsgált (manuálisan) és megállapította hogy vérzek, ezért a vizsgálatot el kell halasztani, ha minden rendben is, akkor is 10 napot. Ezután feküdtem a kórházban, sírtam nagyokat, szedtem/szedem a Rutascorbint, és ma végre hazaengedtek. Hozzáteszem sem a vizsgálatot megelőző pár napon, sem azóta vérzést nem tapasztaltam, de tény hogy a doki ujja véres volt. A jövő héten kedden újra próbálkozunk a biopsziával hétfő este kell befeküdnöm. A vizsgálatot egyébként 20 hetes korig végzik el, és én pont a vizsgálat napján leszek 20 hetes. Ha valami megint közbejön, akkor nem tudom mi lesz a következő tennivaló, de ebbe a bizonytalanságba bele fogok őrülni, az biztos.
A dokim: Pénteken este felhívta a férjem és elmondta az aznap történteket (mindenkivel ő tárgyalt, saját személyi asszisztensem lett, mivel két mondatot nem tudtam senkivel beszélni sírás nélkül), azt mondta, hogy szombaton reggel bejön megérdeklődi a történteket és megbeszélünk mindent. A kórházban senki nem törödött velem azon kívül hogy a viziteken megkérdezték hogy hogy vagyok, mivel mondtam, hogy van dokim, innentől senki nem akart gondolom helyette intézkedni, kezelni. A dokit legközelebb hétfőn hívta a férjem, mivel persze szombat reggel nem jött be. Akkor azt mondta, hogy hétfő este 4-6 óra körül bejön, este 7-re be is jött. Beszéltünk kb 5 percet, bocsánatot kért, próbált nyugtatgatni, és elment, azt mondta, hogy kedden este a magánrendelésén, ami szintén ott van a kórházban megvizsgál, és megbeszéjük a továbbiakat. Így is lett, kedden este megvizsgát, csinált egy rákszűrést, s megnyugtatott hogy semmi bajom egy kicsit nyitva van a méhszájam, ami miatt tényleg lehet egy kis vérzésem de ez mivel 2. baba teljesen a normális állapot. Odaadta a labor eredményeket hogy a védőnő be tudja vezetni a kiskönyvembe, és felírt megint egy hónapnyi vasat. Ma haza is engedtek, kiderült, hogy a dokim nem töltötte ki rendesen a kórlapomat, ezért rohangálni kellett az osztályos orvoshoz, hogy kitöltse a hiányzó adatokat. Itthon nézegettem a labor papíromat, amira az este azt mondta, hogy teljesen rendben van, ezt megint elnézte, mert magas a vasam, a norm. 8,8-29,9 között, nekem meg 33,4 de ez nem gond, azt hiszem, de azt is hiszem, hogy erre már további vasat szedni nem kellene, ezért űgy gondoltam hogy nem szedem, majd a védőnőt vagy a háziorvost megkérdezem hogy mit tegyek.

Na elég az önsajnálatból, még mindig azt remélem, hogy minden rendben lesz, és a dokimal meg egyre elégedetlenebb vagyok. Nem nagyon szeretnék így félidő tájékán dokit váltan, de azt megfogadtam, hogy ha a továbbiakban sem leszek elégedett vele akkor egy fillért sem fog kapni a szülés után. És utána fogok keresni mást.

Mindenkinek puszi, és szép napot ezen a gyönyörű őszi napon.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Szerintm épp félidőben érdemes még új dokit találni mert mégvan idő a megismerésre ha nem bízol benne nem jól végzi a dolgát veled késöbb hiába nem adsz neki pénzt avval nem bünteted meg fel sem veszi.de benned kárt tehet.a felelőtlenségével.

A vas szedés amikor + vas kerül nap mint nap a szervezetedbe más eredményt ad ,mikor nem szeded .ezt csak ugy tudnád meg hogy 1 -2 hétig nem szeded és aztán nézik a vas eredményét .
biztos hogy kell.

menj új dokihoz és a Baross klinikára a corion biopszia sokkal veszélyesebb mint az amniocentézis a Barossban ezt csinálják.és 20.héttől van ez a viszgálat.

legyél nagyon bátor és erős határozott a te kezedben vagytok mind a ketten legyél okos dönts jól ahogy a szived diktálja nem pedig az illem.

sziasztok Rebaron
rebaron

Sziasztok!

Paga! Szerintem is keress másik dokit ha nem bízol meg a mostaniban! Azt hiszem nem figyel túlságosan rád, de ezt te is észrevetted!
Nem tudom miért a chorionb. mellett döntöttek, azt ált. 12-16 hetes kor között végzik és a vetélési arány is magasabb.( igaz, így is nagyon alacsony, ne izgulj!!!)
Nagyon sokat gondolok rád, és várom az eredményt!
Vigyázz magatokra!

Puszi mindenkinek

KépKép
mandula35

Paga!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ha nem vagy megelégedve VÁLTS.

Mandula! chorion biopsziának hamarabb megvan az eredménye, mert az amniocentézisnél a magzatvízből még tenyészteni kell v.mit és ez hosszú idő. Az én dokim azt mondta, hogy a kockázat mindkettőnél egyforma (kicsi), de én is azt olvastam, hogy a biopsziánál nagyobb. Szerintem ez azért van, mert azt többnyire az első harmadban végzik, amikor amúgy is nagyobb a vetélés kockázata és végül is nehéz eldönteni, hogy valóban a vizsgálat váltotta e ki. Ezért gondolom a statisztikát megnöveli.

Ne izgulj Paga így is nagyon kicsi a kockázat.
Azért a vas okozhat gondot, mivel túl sok szorulást okoz és az erőlködés nem tesz jót a Te állapotodban. Sűrgőssen kérdezz rá a dokidnál.
A genetikai vizsgálatnál meg kérdezz rá, hogy melyiknek mikorra lesz kész az eredménye és ha közel egyszerre, akkor válaszd az amniocentézist.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi mindenkit puszil,még egyben vannak a 36-dik hetet tapossa.Kép Kép
A számítógépük még mindig nem jó Kép

vera

KépKép
viranka

Viranka!
Köszi a híreket, már izgultunk mi lehet vele. Néha azért hozzál még hírt Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Köszönöm mindenkinek a biztatást. Most jól vagyok és mivel ennek tényleg - igéret szerint - két hét múlva lesz eredménye ennél maradnék mellesleg nem mondták hogy lenne választási lehetőség.
Egyenlőre ennek az eredménye legyen meg a továbbiakon, orvosváltáson, stb. majd utána gondolkodnék.

Tényleg nagyon klassz, hogy hoztatok hírt Melcsiről, jó hogy velük minden rendben van. ÉS most már nemsokára szülni fog. De jó neki!

Mindenki nagyon vigyázzon magára! Szép napot nektek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Vera! Köszi a híreket és puszi Melcsinek!

Paga! Örülök, hogy jól vagy! Akkor biztos azért választották ezt a vizsgálatot mert hamarabb van eredmény!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Ma délelőtt fel kellett hívnom a CVS-t végző dokit (aki mellesleg a Schöpfi igazgató helyettese, és amolyan kiskirály ebben a témában, hiszen kizárólag ő végzi ezeket a vizsgálatokat), és megbeszélni vele a továbbiakat, persze nem fogadta el a jövő keddi gen. rendelő által adott időpontot, hanem csak csütörtökön végzi el a CVS-t, szerintem csak azért, hogy az ővé legyen az utolsó szó, mert meg nem indokolta és előzetesen azt mondta, hogy 10 nap múlva elvégzi. És a kedd az már 11. nap, de mindegy csak legyek már túl rajta, kedden délelőtt még kell őt hívnom. Remélem tovább nem tologatja az időpontot. Hiszen csütörtökön már 20+2 hetes terhes leszek, és ezt mint már írtam elvileg a 20. héteig végzik el. Valamiért ezen már nem is nagyon idegesítem magam.

Szép napot nektek!

Paga

Gabi
paga

Paga!

Ne is idegeskedj mostmár, remélhetőleg ők tudják, hogy mit mikor szabad! Egyébként is szerintem minden rendben lesz!

Puszi

KépKép
mandula35

Köszike!

Gabi
paga

Sziasztok!
Én új vagyok itt,ma olvastalak titeket először.
Pont ma 1 hete szültem meg a 19 hetes halott magzatomat.Múlt hét szerdán voltam amniocentézisen mert 35 vagyok,amúgy az első babám volt.A Barossban voltam és rossz tapasztalataim vannak:a személyzet-főleg az asszisztensnők-mogorvák,bunkók.A szúrás előtt az orvos az UH-n látta,hogy a baba nem él,de nem mondta,hanem attól függetlenül levette a magzatvizet,ami eléggé fájt,majd megmutatta,hogy milyen csúnya a m.víz,vmi baj lehet a babával és azonnal menjek át a genetikai UH-ba.Az asszisztensnő bunkó stílusban az AFP eredményemet firtatta,de az teljesen normál volt.
Azt hittem,hogy az asztalon fekve elájulok,és szinte fel sem fogtam az egészet,de a magzatvízből ítélve rosszat sejtettem.Utána még vagy 20 percet várattak a gen.UH-n,oda is úgy kerültem be,hogy szóltam,hívjanak már be,mert megőrülök a bizonytalanságban.Ott a dr-nő rendes volt,sajnálkozva mondta,hogy a baba nem él.
Utána jöttek még a tortúrák,kórház,tágító,vajúdás,szülés,és a végén a műszeres befejezés.Utána ürességet éreztem.Mióta kijöttem a kórházból borzasztóan hiányzik a baba a hasamból és egyfolytában jár az agyam,keresem az okát a bajnak.Nekem is két hetet mondtak a szövettanra,bár az orvosom szerint ne fűzzek nagy reményeket ahhoz,hogy kiderül vmi.Egyébként a II.Nőin szülesztettek meg,és le a kalappal előttük,a szülésznők és az orvosok mind szakmailag,mind emberileg a legjobbat nyújtották nekem,pedig senkit nem ismerek ott.
Köszönöm,hogy kiírhattam magamból,ilyen tragédia még nem történt velem soha,nagyon nehéz lesz feldolgozni.
Ha vkinek vannak hasonló rossz élményei,esetleg ilyen előrehaladott terhességnél történt vkivel vetélés kérem írjon,közösen hátha rátalálunk az okokra.
Edina

Kép
szekeres

Szia Edina!

Erre nem lehet találni szavakat, de azt hiszem mindannyiónk nevében mondhatom , hogy teljesen együttérzünk veled, és kívánjuk hogy a továbbiakban minden az elképzeléseid szerint alakuljon. Itt nyugodtan kiírhatod magadból a bánatodat! Sajnos itt is sokaknak volt hasonlóan fájdalmas esete! Ha kicsit visszaolvasol meglátod! Vigyázz nagyon magadra!

Mindenkinek jó egészséget szép napot!

Paga

Gabi
paga

Szia Edina!

Ha olvastad a topicot láttad, hogy velem mi történt! Tudm mit érzel, de ne keresd az okokat, mert nem találsz valszeg semmit! Nagyon fájdalmas dolog ez, de próbálj előre nézni, úgysem tudsz mást tenni!!( én is ezt próbálom)

Mit mondtak mennyi idő múlva próbálkozhattok? Már ha akartok.

Lányok!

Hol vagytok már megint?Kép

Puszi

KépKép
mandula35

Edina!
Nem akarok nagy szavakat, ilyenkor minden vígasztalás hiábavaló. Sajnos sokszor nem derül ki az ok, és talán ez a jobb, mert akkor ráfoghatjuk, hogy véletlen és többször nem fordulhat elő. De ehhez minden lehetséges vizsgálatot ki kell harcolnod. Én elkövettem azt a hibát, hogy elhittem a dokimnak, hogy véletlen volt és csak a második után csináltuk a vizsgálatokat. Nálam kiderült az ok és segíteni is tudnak, de a második elkerülhető lett volna. Igazán vígaszt majd a következő terhességedben találsz. Most pihenj sokat és nézz be hozzánk sűrün.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Jó veletek eszmét cserélni,erőt meríteni belőletek.Szegény férjem már kivan tőlem,mert minden nap felhozom ezt a témát,dehát még annyira friss,hogy nem tudok másra gondolni,folyton csak ezügyben kutakodok.
Mandula!Sajnálom,hogy neked ilyen sokáig elhúzódott,nekem is 2-3 napról beszéltek,de szerencsémre(ha lehet ilyet mondani ebben a helyzetben)24 óra alatt lezajlott a szülés a méhösszehúzó infúzió hatására.Rossz visszagondolni arra,hogy éreztem az én ANGYALKÁMAT megszületni,de sajnálom,hogy nem kértem,mutassák meg.Persze nem vagyok benne biztos,hogy jó ötlet lett volna és talán le is beszéltek volna róla.Így mindig mmegpróbálom őt elképzelni és rossz érzés,hogy nem láttam élőben,csak egy UH-s képem van róla.
Egyébként 3-6 hónapot,de van orvos,aki 1 év kihagyást javasol.Mi már most újrakezdenénk,szegény férjem is alig várta már a Babánkat,én is imádtam Õt a pocimban tudni.Életem legszebb időszaka volt ez az 5 hónap.Sokszor még mindig nem hiszem el,hogy nincs bennem,nem szoktam még meg a visszaalakulást,a hasam és a melleim még mindig emlékeztetnek a boldogságunkra.
3 hónapot mindenképp várunk az újabb terhességgel,novemberben az orvosom elkezdi a kivizsgálást,aztán az eredményektől is függ sokminden.Nagyon szeretném a szülés élményét újra átélni,természetesen 9 hónapra szülni egy egészséges babucit.
Kriszta!Ha nem vagyok tolakodó,nálad mi volt az ok?
Novembertől visszamegyek dolgozni,talán a munka kicsit eltereli a figyelmemet.Egyébként egészségügyis vagyok,ha valakinek ilyen témában segíthetek,ha tudok szívesen teszem,vagy utánanézek dolgoknak.
Puszi mindenkinek.
Edina

Kép
szekeres

Edina!
Előbb jó hosszan írtam és elszállt Kép
Szóval Pajzsmirigy alulműködésem van, amit valószínű a szülés hozott ki, mert már van egy 3 éves fiam

Kép

KépKép
nyanya67

olvasd vissza az "Elvesztettem a kisbabámat" topikot 2005 január 24. archívtól kezdve. Nagyon sok hasznos infót találsz ott

Kép

KépKép
nyanya67

bocsi, hogy ilyen szűkszavú vagyok, de szarakszik a gépem, ma már legalább 15x lefagyott.

Kép

KépKép
nyanya67

Előre szólnék mindenkinek, ha egy időre eltűnök jól vagyok, csak gépet installálok. Új winchesztert veszek és mindent újból fel kell telepíteni meg beállítgatni. Ezt a jövő hétre tervezem.
Szóval ne aggógjatok Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya! Remélem hamar megcsinálod, alig vagyunk márKép! Nálatok nincs még semmi babaügyben? És melóügy?

Edina!

Tul. kép. ugyanazokat éreztem-érzem amiket leírtál, bár én már kezdek visszaalakulni testileg! De így is néha belémhasít, hogy Õ már nincs velem és nagyon tudok haragudni a világra! Nekünk 6 hónapot mondtakKép Nekem altatásban fejezték be nem éreztem semmit, de így is sírva ébredtem.
Szerintem jó lesz ha visszamész dolgozni, eltereled a figyelmedet!
Biztos vagyok benne, hogy leszünk még boldog kismamák!Kép
A amnio eredményét megmondták?

Remélem mindenki jól van, aki nem jön közénk is!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Levették a magzatvizet,de nem tudom,hogy végül csináltak-e vele vmit.Jó,hogy mondod,rákérdezek telefonon.
Hiszem én is,hogy lesz még egészséges baba a pocinkban.
Szia!Jó pihenést mindenkinek.

Kép
szekeres

Mandula!
Se meló se baba Kép
És csütörtöktől gép se egy rövid időre.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szekeres!
Szia. Én 22hetesen tudtam meg a Baross utcában az ultrahangon, hogy nem él a babám. okt. 6-án kerültem be, és 8-n tudtam megszülni.Teljesen ugyanazokat írtad le amit én is érzek.Én sem mertem Õt megnézni, és ez kicsit bánt. Én most 34 éves vagyok. Nekem van két nagy fiam ami kicsit erőt ad most. Jó lenne majd ha tudnánk még beszélgetni.
kata34

Sziasztok!

Kata! Sajnálom ami veled (is) történt! Neked mondtak valamit, hogy mi volt a baj? Igazság szerint azért érdekelne mert olyan sokat hallok mostanában és senki nem tudja miért? Ha van kedved gyere máskor is közénk!

Nekem "már" eltelt egy hónap, de minden percben eszembe jut, és rettenetesen rossz érzés, de megpróbálok pozitív lenni!

Zsenge, Rebaron mi van veletek?

Sheila hogy vagy?

Paga?

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula35
Nem mondtak még semmit. Várom a patológiai eredményt. Azt tudom, hogy a méhlepényemen már az elején voltak valamilyen foltok.De minden eredményem negativ volt. Köszönöm, hogy írtál. Igazából nem nagyon tudom kivel megbeszélni ezt az egészet.
kata34

Kata!
Az jó ha kibeszéled magadból. Itt mindig szívesen látunk. És hát Te sem vagy fiatal Kép, szóval abszolút közénk tartozol Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta! (Nyanya67)
Aranyos vagy. Utoljára akkor jártam a babaneten amikor még a hasamba volt a picurom. Nehéz volt ujból feljönni, mert most már másért vagyok itt.
Szoktatok chat-elni is valahol?
kata34

Kata!
Próbáltunk, de kudarcba fulladt Kép Valahogy sose sikerült egyszerre gépközelbe lenni.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Kata!
Együttérzek veled,tudom te is min mész keresztül.Nekem 5.-én derült ki a Barossban,és én is 8.-án szültem meg a picimet ,de én az Üllőin a II.nőin.AZóta is csak erre tudok gondolni,mindenről a terhességem jut eszembe,és hogy mennyit beszéltem a babámhoz.Már aludni sem tudok éjjel,eddig a Bromocriptintől aludtam,most már nem bírok,egész éjjel gondolkozom.A barátnőm egy hete szült,tegnap voltunk náluk.Jó volt a kislányát látni,de azóta mégjobban vágyom egy babára,annyira édes.Nehéz lesz kivárni még 3 hónapot is,nemhogy fél évet.A férjem már nagyon szeretne nekiállni a babagyártásnak,de mindig ki kell ábrándítanom.A legrosszabb az,hogy ő nem beszél a történtekről,sőt ha én beszélek róla,vagy előtte elsírom magam,mondja,hogy nem akar már róla beszélni és ne sírjak,de tudom,hogy amikor nem látom ő is sír.
Bocs,hogy ennyit dumálok,de olyan jó kiírni magamból,Ti biztosan megértitek mit érzek.
Nincs kedvem magammal foglalkozni,takarítani,főzni sem ha egyedül vagyok itthon,egész nap a gép előtt ülök és az interneten lógok,a témával foglalkozó oldalakat bújom.Már jó is lesz novemberben menni dolgozni,mert behülyülök itthon.Persze nem sok kedvem van hozzá,félek a betegektől,akiket kezelek,mert mindenki tudta már,hogy gyermeket várok és kérdezősködni fognak,kellemetlen lesz mindenkinek elmondani,hogy mi van.Azt elmondom,hogy megértsétek,dializáló nővér vagyok,vesebetegeket kezelek,egy héten 3 alkalommal találkozom egy beteggel,és vannak hatvanan.Többségük tapintatlan,úgyhogy félek,hogy sokszor el fogom sírni magam a munkában.Majdcsak meggyógyulok lelkileg,remélem nem leszek nagyon depis.
Na jó most már befejezem a siránkozást.Jó napot kívánok mindenkinek.Kata,neked jobbulást.
Puszi.Edina

Kép
szekeres

Sziasztok!

Kata, Edina!
Sajnos ezek a sebek nehezen gyógyulnak.....De ahogy Nyanya írta jó ha ki tudjuk beszélni magunkból.
Nekem is elég kellemetlen ha találkozom olyannal aki nem tudja mi történt. De nincs erőm idegenekkel erről beszélni, rövidre zárom a dolgot. A tapintatlannabbakkal közlöm, hogy nem akarok róla beszélni.

Én is itthon vagyok, délelőtt egyedül de délután már jön a két gyerek, velük elfoglalom magam!

Ha lehetne én is már holnap teherbe esnék. Sok ez a fél év!

Azért mindemellett vannak jó dolgok is! A két gyerkő, akik most kamaszodnak. Egyébként őrület, de olyan aranyosakKép!

Puszi mindenkinek

KépKép
mandula35

Irigyellek,hogy neked már van két gyermeked,sajnálom,hogy én ilyen sokáig vártam a gyerekvállalással,a munka,az iskolák mindig halogatásra késztettek.Most már bánom.
Remélem gyorsan elmúlik ez a pár hónap.

Puszi.Edina

Kép
szekeres

Ez a 2. házasságom és a férjemnek még nincs gyereke.

Nem vagy lekésve semmiről, akár még 3-4 gyermeket is szülhetszKép! (a Férjem szerint én isKép!)

Remélem pár hónap múlva majd arról is beszélgethetünk, hogy boldog kismamák vagyunk:D!

Puszi

KépKép
mandula35

Nálunk fordítva van,a férjemnek van két nagylánya,ő korán nősült,20 évesen.Nagyon szeretne egy fiút,de mégjobban örülne ha ikreink lennének.Bízom benne,hogy leszünk még mi is
boldogok egy vagy két babával.

Puszi.

Kép
szekeres

Sziasztok!
Én is eddig csak olyanokkal beszégettem erről akik nem élték ezt át. Nehéz volt sokadszorra elmeséni, hogy mi történt, de nagyon sokmindenki érdeklődött felőlem és ez jól esett.
Nekem 13 és 9 éves fiaim vannak. Nem mondom, nem mindig könnyü velük főleg a nagyobbikkal.Azt hiszem erre mondják hogy kamaszodik. Mi már nem terveztünk több kisbabát, de terhes lettem, és elvetettni nem tudtam. Valahogy vissza kellene rázodni az életbe. Nekem most munkám sincsen, és nem jó itthon.A fiuknak már annyira nincsen szükségük rám. Már nagyon szeretnék dolgozni.
Jó, hogy megtaláltalak titeket. Nagyon drukkolok nektek!!!! Mivel itthon vagyok, majd gyakran felnézek.
kata34

Nagyon rossz ennyi tragédiát olvasni, mert ez az akkor is ha nem terveztétek a babát. Nagyon sajnálom és együtt érzek veletek!

Én holnap este megyek kórházba és csütörtökön próbálkozunk ismételten egy CVS-sel. Teljesen nem vagyok biztos abban hogy el fogják végezni mert tegnap reggel óta van egy kis barnás (rózsaszínes) folyásom és két héttel ezelőtt is vérzés miatt maradt el a vizsgálat. Pedig már nagyon szeretnék túl lenni ezen a egészen. Ha csütörtökön nem lesz meg a vizsgálat, akkor azt hiszem hogy többet nem próbálkozom vele. Legyen aminek lennie kell, félidőn túl, minden egyes vizsgálatom teljesen rendben volt kivéve az AFP, ami meg mindenki elég megbízhatatlannak tart. Remélem nálam is rendben lesz minden, és a baba egészségesen fog megszületni.

Jó lenne ha egy kicsit derűsebb témákról is tudnánk beszélgetni, de ennyi rossz után remélhetőleg már csak jó dolgok fognak velünk történni.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Úgy terveztem, hogy nem is jövök ide többé, de mégis...idehozott a részvétKép
Drága Edina, Mandula és Kata!

Nagyon-nagyon sajnálom a tragédiát , ami sajnos Veletek (is) megesettKépKépKép
most látom, hogy vannak, akiknek még nagyobb bánat jutott, hisz Nektek már idősebb volt a babátok, mint az enyém (12.hét) hisz hétről-hétre egyre jobban kötődünk a kis Picurokhoz...
én is sokat foglalkoztam Vele, vártam a "kritikusnak" tartott első trimeszter végét ( eddig nem hittem ebben, mert az előző három babánál minden oly könnyű és természetes volt...
vetélést, magzatelhalást csak hírből ismertem és azt hittem ilyen csak másokkal eshet meg...hát jó nagyot TÉVEDTEMKép
de azért mindent egybevetve azt hiszem: igen-igen szerencsésnek tarthatom magam...

Lányok, tiszta szívből kívánom Nektek, hogy idővel fel tudjátok dolgozni ezt a megmagyarázhatatlan, kegyetlen szörnyűséget és nemsokára büszkén és boldogan mutathassuk egymásnak a leendő Tündérek fotóit...ezért imádkozom minden nap...

egyébként az én "fekete napom " is majdnem akkor volt( okt. 7.)KépKépKép akkor volt a műszeres befejezés...
azóta minden nap sírtam eddig, most kezdek kicsit talán jobban lenni ( Mandula, köszönöm kérdésedet,
jól esett, hogy a bánatod mellett másokkal is törődsz )
már beletörődtem, hogy mégsem születik áprilisban kisbabám, de nagyon várom, hogy leteljen az orvos által javasolt 2-3 hónap, és újra próbálkozhassunk...nagyon vigyázok magamra, jobban mint eddig bármikor, és még soha ennyire nem vágytam kisbabára, mint most...
már el tudom hinni, hogy legközelebb nem lesz baj...
a testem már nekem is újra a régi, a melleim jó pár napig nagyok és fájdalmasak voltak a műtét után, és már volt pocakom is ( lévén 4. terhesség) és olyan büszke voltam ráKépKépKép

én már szinte mindenkinek mondtam, hogy mi történt, aki tudott róla, velem többnyire együttérzőek voltak az emberek, nem úgy, mint a saját anyám, aki múlt szerdán ( mikor még nagyon friss volt a lelki sérülés ) közölte velem, hogy:
"most már túl kéne magam tenni ezen", mintha csak egy influenzán estem volna átKépKépKép

azóta nem beszéltünk, még ő van megsértődve azért, hogy gyászolni merészeltem az elvesztett, hőn áhított Babánkat...no comment.

Viszont azt megfogadtam, ha újra sikerül teherbe esni, a férjemen és két barátnőmön kívül SENKINEK nem fogom elmondani,majd úgyis észreveszik rajtam, remélem minél később...

Drága Paga!

Úgy bánt, hogy Te sem várhatod felhőtlenül a Manódat, kívánom, hogy mielőbb nyugodtabb időszak köszöntsön be Hozzátok, nagyon megérdemelnéd...

Mindenkinek jobb napokat, lelki békét kívánok!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Paga!

Ha jól értem a CVS chorionboholy biopsziát takar.Miért nem amniocentézist csinálnak neked?Ahoz nem kell befeküdni,a 16-20.hét között végzik ambulánsan,ugyanannyi a kockázata,mint a chorionbiopsziának.A CVS-nek csak annyi az előnye,hogy a 12.hét környékén elvégezhető és hamarabb van eredmény.De hát te már túl vagy a 12.héten.Az igaz,hogy az amnionak 4 hét múlva van eredménye,de az hamar elmúlik,és azt hiszem a vérezgetés nem akadály-tőlem legalábbis nem kérdezték a szúrás előtt,hogy van-e.
Az AFP szerintem is hülyeség,mert vagy fölöslegesen riogatja a kismamát ha rossz az eredmény,vagy pedig nem mutatja ki ha baj van.Nekem a védőnőm azt mondta rá,hogy tökéletes,a genetikai tanácsadóban nem szóltak semmit,csak amikor a szúrásnál látták a bajt,akkor kezdték firtatni.A laborpapír szerint pont az alsó és felső határ között volt félúton,senki nem számolgatta a koromhoz viszonyítva.Ráadásul a mi laborunk nem abban a mértékegységben adja meg amiben szokás,úgyhogy a genetikán nem is értették milyen értékről beszélek.
Most a terhességem alatt sokat tanultam,hogy mikre kell odafigyelni,milyen vizsgálatokra kell az orvos vagy a védőnő figyelmét felhívni,hogy pl.UH-nál még a 13.héten is tele kell lenni a hólyagnak,hogy a doki lássa a babát rendesen,stb.Egészségügyis létemre ezt nem tudtam,azt gondoltam,hogy akkor már van magzatvíz és az elegendő az ultrahangozáshoz.Tévedtem.A 13.héten voltam UH-n,nem volt eléggé tele a hólyagom,azt mondta a doki,hogy nem tudja lemérni a babát rendesen.Kérdeztem,hogy azért lát vmit,vagy jöjjek vissza teli hólyaggal?Azt mondta jó ez így,de azt megkérdezte,hogy érzem-e a babát mocorogni?Kérdeztem nem korai még ez a 13.héten?Nem válaszolt rá.Most utólag az a gyanúm,hogy ő már láthatott vmi rendellenességet,nem mocorgott a pici vagy nem tudom,de nem mondta és a papíromra is azt írta,hogy jó életjelenségek.Aztán azt mondta,hogy mivel megyek genetikára nem kell mennem hozzá majd csak annak eredményével.Megbíztam benne,nem akartam aggályoskodó lenni,az eü dolgozók amúgyis túllihegik ezeket a dolgokat,nem akartam olyan lenni,hát mindent úgy csináltam,ahogy a dokinőm mondta.Ma már tudom,hogynem szabad egyikben sem megbízni,mindent meg kell százszor kérdezni,ha egy pici aggályod van azonnal hívni az orvost,vagy bemenni a kórházba,nem baj ha ügyeleti idő van,ők ezért vannak ott.Legfeljebb megnyugtatnak,hogy nincs semmi bajod.

A tehességem 3.hetében kaptam Hepatitis B elleni védőoltást,a mhelyemen ez kötelező.Akkor kérdeztem mindenkit,hogy ha esetleg terhes vagyok,akkor is megkaphatom-e,nem lesz-e belőle probléma.CSak rá két hétre tudtam meg,hogy 5 hetes terhes vagyok.Mindenki megnyugtatott,hogy nem lesz semmi gond akkor sem,ha véletlenül terhes lennék,más is kapott már terhesen és semmi baja nem lett.Erre pont ma olvasom,hogy mindenféle védőoltás-köztük a Hepa.B elleni is-súlyos fejlődési rendellenességeket és méhen belüli elhalást okozhat 50%-ban.Elképzelhető,hogy az én babámnál ez okozta a gondot.Többé nem hallgatok senkire,csak a saját megérzéseimre és a józan eszemre.

Most már sajnos tanultam a saját káromon,legközelebb tájékozottabb leszek a terhességgel kapcsolatban.Azt megtanultam,hogy nem kell elfogadni az orvosunk véleményét egy bizonyos dologban,ha egy kicsit is kételkedünk meg kell kérdezni mást is a témában,esetleg egy harmadikat is,addig amíg megnyugtató választ kapunk a kérdéseinkre.Ne hagyjuk magunkat lerázni,mert sok orvos felületes,elsiklik dolgok felett.

Na,most már befejezem,megint túl sokat dumáltam,pedig általában nem szoktam sokat beszélni.

Mindenkinek jó éjt,Paga neked sok szerencsét a vizsgálathoz.
Edina

Kép
szekeres

Sziasztok....

Na vagyok és olvasgatlak Benneteket,de e témához nem tudok hozzá szolni ugyanis hál égnek sose volt benne részem.De mint ember nagyon Veletek tudok érezni.Kép
Most nem is tok mást irni mert nem akarok okosnak tünni,majd jelentkezem ha valami vidámabb téma lesz.....neharagudjatok érte.
puszi Zsenge

Kép
zsenge

Edina!

Az hogy corion biopszia, vagy amniocentézis legyen e az nem volt választási lehetőség, úgy láttam hogy ezt csinálták mindenkinek (legalábbis a Schöpfiben), akivel összetalálkoztam. Én is csodálkoztam ezen, hiszen én is azt tudom hogy ebben a terhességi korban az amniot csinálják, de megnyugtattak hogy a CVS-t is 20 hetes korig csinálják (ami ugye tegnap múltam). Egyébként ennek is kb. 1 hónap az eredménye, az igaz, hogy azzal a szóbeli igérettel, hogyha bármi gond van, akkor 2 hét múlva telefonálnak.

Amúgy én is azt érzem hogy nem szabad senkiben sem megbízni, mert ahogy írod az én dokim is pont ilyen felületes. Sajnos!! Pedig sokáig nagyon biztam benne, de most már próbálok mindennek saját magam is utánajárni, megkérdezni hozzáértő ismerősöket. Most már én is résen leszek. Legszivesebben orvost váltanék, de így félidősen ismeretlenül mégha ajánlják is nem hiszem, hogy jobban biznék más dokiban.
Tök jó hogy így tudsz beszélni a veled történtekről ez szerintem azt jelenti, hogy kezded feldolgozni a történteket, és örülök, hogy ezt megosztottad velünk is.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?