Új privát üzeneted érkezett!

Hencsi!

A zuhanyozás teljesen normál módon zajlik, utána kötéscsere. Illetve az első, ha nagyon közel van a műtéthez, akkor az még cicamosdás.

A varratokat nekem egyik alkalommal az ötödik, másik alkalommal a tizedik napon szedték ki.

A műtéti technikáról az orvosod részletes felvilágosítást tud adni, de a szülésznőd is.

Otthoni zuhanyozás után nálunk minden alkalommal kötéscsere volt, apa által, vagy a végén már általam kivitelezve. Ehhez lehet venni specko kötszert, ami steril, és pont akkora, ami a császáros hegre kell.

Első éjszaka őrző (ez a harmadikon az 5-ös kórtermet jelenti). Bár nekem egyszer sem sikerült kipróbálnom, mert mindkét császárnál teltház volt, így azonnal a saját szobámba kerültem. De már az őrzőben is veled lehet a babád, ha eléggé akarod, és van segítséged.

Részemről egy darab hálóingem nem volt. Nem tudom, hogy milyen elképzeléseid vannak a császár hegéről?! A vágás lejjeb van, mint az ágyék szőrzetének a teteje, úgyhogy nem sokat zavart a pizsi ebben.

Igen sokat kell inni. Katáter van. Ha rendes az orvosod, akkor csak az érzéstelenítés beadása után rakja fel. Ha nem, akkor előtte. Nekem utána tették fel, így ez nem volt kellemetlen. Amíg benn van, nem túl komfortos, de nem is veszélyes. A kivétel pár másodperc, és nem vészes.

Üdv:

Zita
pzita

Hencsi!

Megkerestem a speciális kötszer nevét: Cosmopor. Ebből van kilenc féle méret. Egyesével lehet venni. A www.drinfo.eszcsm.hu oldalon rákereshetsz, ott árak is vannak.

Üdv:

Zita
pzita

sziasztok.

Nekem is császáros szülés volt az első,és úgy néz ki ,hogy most is az lesz.A fiamnál nem tudtuk előre,és gerincbe kaptam az érzéstelenítőt.Most nemtudom,hogy hogy lesz.Nincs rossz élményem a csaszival kapcsolatban.Szerintem nem rosszabb a "sima"szülésnél.Ott fáj a hüvely,a gátseb,nemtudsz ülni stb stb...A császárnak is van rossz oldala,de nem vészes.Úgy hogy nemkell izgulni,csak az orvossal mindent megkell beszélni,hogy semmi olyan neérjen,amire nem voltál felkészülve.
Paga!Szorítok nektek,ne izgulj,minden rendben lesz.Tudom,könnyű mondani,hogy ne izguljon az ember,de arra kell gondolni,hogy semmi baj,minden rendben van.Kitartás.Biztos nehéz lesz az elkövetkezendő 2 hét,de veled vagyunk,veled együtt várjuk a jó hírt,a megnyugtató eredményt.
Pusz mindenkinek.
MELINDA

26+4

Kép
kmelinda

Ja,ha valaki megbízható,precíz asztalost keres én tudok ajánlani egyet.Nagyon szépen dolgozik,vele csináltattuk a konyhaszekrényemet,az előszobabútoromat....!Mindent vállal, a "mai divat" szerint dolgozik.Gyerekbútor,Íróasztal,Konyha-fürdőszoba stb stb....Ha érdekel valakit a konyhaszekrényem képét föltudom tölteni.

Kép
kmelinda

Sziasztok!

Zita, Melinda!

Köszi az infókat, kedden szerintem bombázom majd a részletekkel a szülésznőt és a dokibát isKép

Ezek szerint nem gáz, ha második napon átázik már a kötés??
Zokszó nélkül lecserélik...??(nyilván nem a gátkezelés közepette tipegnék oda, de valahogy az az érzésem, hogy annyira elfoglalt ott mindenki...

Az hogy az örzőben velem lehet fura, mert ha vékony tű, akkor is 6 óra nem felkelés és akkor ki teszi tisztába, hogy tudom felvenni ha sir, meg hasonlók....(merthogy apa szerintem ott lenne, de Õ rutintalan lessz akkor még...), más segitségre nemigen tudok számitani, ezek alapján lehet le kéne adni??? Az nem lenne jó!Kép

Kép
hencsi

Sziasztok Lányok!
Én még újnak számitok itt köztetek,bár már régóta olvasgatom a hasznos tanácsaitokat,tapasztalataitokat.Nagyon sok fontos dolgot írtatok,írtok,amikért ezúton is köszi!

Paga!Ne izgulj,minden rendben lesz!Tudom mondani könnyű!Az én AFP-m 112 volt,ami a normál értéknek kb a duplája!Szinte minden héten vérvételre,ultrahangra jártunk...Hála az égnek minden eredmény negativ lett,és mindenki azzal vigasztalt,hogy a baba egészséges,és még most a 37.héten sem látható semmi kóros eltérés.
Én nagyon szoritok nektek hogy minden rendben legyen!!!
Üdv:Kriszti

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Szia Cristi!

Látom nagyjából 1 idős terhesek vagyunk, én ma vagyok 36+5, lehet h szülünk együtt?Kép
Mikorra vagy kiirva, ki a dokid?
Ha gondolod priviben ird meg a dolgot.
Mennyire ismered a kórházat?

Heni

Kép
hencsi

Szia Hencsi!Már én is néztem,hogy kb egy idősek vagyunk!Tegnap voltunk bent a kórházban, ctg,szobaszemle,meg hasonlók,ügyeletes volt a dokim,mindent megmutatott!A kórházról sok jót hallottam,kolléganőm ajánlotta,a dokit is!/Dr Bakos/ 27.-ére vagyok kiírva elvileg... te mikorra várod a babát?

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Heni!
Írtam mailt!
üdv: Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok,

Jó pár napja nem jutottam a számítógép közelébe, köszönöm szépen a gratulációkat.

Csenge, akkor a te manód is szép hosszúlábú legényke. Sajnos a gyönyörű 56-os ruhákat mind rakhattuk el a szekrény mélyére (majd jó lesz a következő babáraKép)

Andi, köszi a körömvirágkrém tippet, tegnap reggel vettem, és már érzem a hatását.

Paga, én is csak azt tudom mondani, hogy ne idegeskedj, nem lesz semmi baj a manócskáddal.

Nem tudjátok, hogy hány hetes kortól ajánlott a babamasszázs? Szeretnék elmenni egy tanfolyamra, sok jót hallottam róla, meg persze jó lesz kimozdulni is egy kicsit.

Üdv. mindenkinek,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Manka! Először is gratulálok a kisfiadhoz!!!
A babamasszázsról bővebben a Babamasszazs.lap.hu-n mindent megtalálsz!

üdv: Kriszti

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok!

A körömvirág krémmel direktben a sebet kenitek be???
Nem fáj ha hozzányultok???Kép

A császár hegét is érdemes vele kezelni?Kép

Annyira fáradt vagyok, nem fárasztalak tovább titeket.
Jó éjt!

Kép
hencsi

Sziasztok!

Már régen írtam erre a topic-ra utoljára, - úgy 1-másfél éve Kép - mikor megszületett a kisfiam.
Olvasgatlak ám benneteket, mert hamarosan aktuális lesz megint a szülészet rész (most töltöm a 36. hetet). Amire gyorsan reagálnék, az a KÖRÖMVIRÁGKRÉM.
Sebbe ne kenjétek, sőt horzsolásba sem. Előző pocakkal 7,5 hósan térdreestem, és nadrágon keresztül felhorzsolódott a térdem. bekentem, kezelgettem- bár ne tettem volna, 1 hét múlva olyan csúnya varr lett rajta, hogy alatta gennyes lett. Behajlítani sem tudtam a lábamat Kép, a baleseti sebészeten kötöttem ki Kép leszedték a vart, Tetanus, stb. hamar rendbejött, de kihagytam volna az életemből. A dokinő egyből azt kérdezte, mi jóval kezelgettem. Kép BETADINT használjatok!!!!! Attól tuti rendbejön, mondta ő. Azóta mindig van itthon. Sőt, a fiam aftáját is azzal kenegettem anno, tehát arra is jó.

Szép szülést kívánok mindenkinek, a cseppekhez meg sok boldogságot !!!! (és türelmet Kép )

Kriszta
móki

Sziasztok!

Móki! Sajnálom, hogy megjártad a körömvirágkrémmel! Én sem a friss sebet kezeltem vele és Manka sebe sem volt az. Ezért mertem ajánlani!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Hencsi!
Én őrzőben is a harmadikon voltam,ez 4000 Ft-volt egyébként. A baba addig nem volt velem, amíg csak feküdtem, vagyis hogy pontos legyek, csak addig, amíg a férjem is ott volt. Ha nincs segítséged, akkor tényleg érdemesebb az első pár órában leadni a csecsemősökhöz és szopi idejére kérni csak. Utána pedig nagyon jó ösztönző erő, hogy felkelj Kép! Ha sír a baba biztosan felkelsz, ami jó, mert többet mozogsz, hamarabb regenerálódsz, hidd el.
Én úgy oldottam meg a kötéscserét, hogy általában akkor zuhanyoztam, amikor elvitték Zitust, este 8 körül. Előtte szóltam a nővérnek,hogy zuhanyozni fogok és utána kellene kötéscsere és csak csengettem már jöttek is a váltással. Nálam ez így működött Kép. Reggel és napközben pedig csak "alsómosást" csináltam zuhannyal, felsőtestre maradt a cicafürdés a csapnál. Én is aggódtam amiatt, hogy vizes lesz a kötés, de megnyugtattak, hogy nem gond, mert utána csere van.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Virág, köszi az infókat, már körvonalazódik a dolog a császáros témában is a fejemben, de be kell valljam be vagyok sz@rva rendesen...Kép Hát ez van, ezt is tulélték már néhányanKép

Kép
hencsi

Sziasztok,

Én is ritkán írok mert a pici fiam (11 hetes) minden időm felemészti. Most azonban szeretnék hozzászólni.

Nekem mindkét baba császárral született. Az orvosom azt ajánlotta lehetőleg ne áztassam el a kötést fürdésnél, mert nem túl jó ha azonnal le kell cserélni. Sokal biztoonságosabb ha a műtőben felrakott steril kötés marad fenn ameddig csak lehet.
Természetesen ha elázik azonnali csere.

Én az örzőbe is kértem a babát. Apa kicsomagolt őt pedig olyan közel tette ahogy csak lehetett és próbáltunk szopizni. Mivel 24 órás mozdulatlanságra voltam ítélve nem akartam, hogy megtömjék így inkább egy kicsit küszködtünk. Egész nap ott volt és békésen aludt mellettem ha pelusozni kellett apa megoldotta, de a nővérke is segít szívesen.

Memo
memo

Sziasztok!

Persze, igaza van Memonak én sem úgy értettem, hogy áztatni kell a kötést, de nem baj ha vizes lesz. Nekem ezt mondták.
Egyébként érdekes, a MÁV-ban annak idején adtak egy kis kötényt zuhanyozáshoz, és nem cserélték le egyszer sem a kötésemet. 8 napig voltunk bent, végig az volt fent, amit a műtőben kaptam...

Üdv, Virág
virga

Manka!
Én úgy tudom babamasszázst már újszülött kortól lehet csinálni. Kérdés, hogy most, hogy sok a taknyos, beteg gyerek (az ott lévőknek lehetnek tesóik pl.) érdemes-e tanfolyamra menni. Amit a kórházban kaptunk Johnsons-os füzet egész jól leírja. Hasmasszázst én már csinálom egy ideje, meg is volt az eredménye párszor Kép. Alig tudtam a pelust magam elé tartani... Kép
virga

Sziasztok!

Mit gondoltok érdemes beszerezni egy füllhőmérőt, azok közül is melyiket ajánlanátok jó szívvel? Egyáltalán befér egy újszülött baba fülébe?

Még egy kérdés, a TAJ kártyát a babának a kórház intézi és megkapjuk postán (Szt. Imrében így volt) vagy itt a Teve u.-ba irányítják a friss apukákat?

Köszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Köszi a csaszis infókat, ha még holnapra is marad kérdésem felteszem azt isKép

Orsi!

A fülhőmérőről a gyeremkek/magzatok kor szerint-2005/2006 téli babák topicban pont most irogattunk a lányokkal, nézz át esetleg, de nem praktikus sokak szerint, meg állitólag be sem tudod tenni a pici fülbe....

Kép
hencsi

Sziasztok,

Kriszti, köszi az infót.

Virág, igazad van, inkább nem kockáztatok. Én is próbáltam már a hasmasszást, de nem voltam valami hatékony. A védőnő megmutatta hogy kell csinálni egy plüssmacin (a fiam aludt, és nem akartuk felébreszteni), de szerintem ha legközelebb jön, majd újra megkérem.

Nekünk homlokhőmérőnk van, nem volt valalmi olcsó, de gyors és könnyű használni. A fülhőmérőzni nem lehet fülgyulladás esetén, a baba fenekébe meg inkább nem szeretnék hőmérővel nyúlkálni.

Üdv.,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok,

A fülhőmérőt mi születéstől fogva használjuk és be lehet tenni a baba fülébe, sőt olyankor is igen jól használható amikor a baba alszik. (nem kell felébreszteni, kicsomagolni stb...)

Kriszti

cuiccolo

Kriszti!

Megírnád nekem a fülhőmérő tipusát ami bevált nálatok?

Köszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Orsi,

Szivesen, de a miénk német TCM-es, itthon nem kapható. Viszont az itthon kapható Braun is nagyon jóóóó!!! Majd megkérdezem Timi(li) től Neked a tipusát.

Kriszti

cuiccolo

Kriszti!
Előre is köszi!

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni.
Szülésznőt keresek. A dokim ajánlott egyet, de kiderült, amikorra én ki vagyok írva akkor ő pont elutazik, tehát ő kilőve.
Szeretném, ha írnátok nekem neveket és megkérdezem a dokimat. Aki nekem kiesett az utazása miatt : Fülöp Ilona
Már a 29. hétben vagyok.

Kép

Kép
pkagi

Szia Ági!

Nekem Fehérfi Kriszti a szülésznőm, nagyon sok jót hallottam róla...Kép tapasztalat még csak CTG-s vanKép

Kép
hencsi

Ági!

Neveket kértél: Fehérfi Kriszti (A gyerekeim a segédkezésésvel születtek.), Pálfi Andi, Szvitek Ági, Horinkáné Fekete Ildi (de lehet, hogy fordítva Feketéné...), Kátai Timi. Most hirtelen nem jut több eszembe.

Üdv:

Zita
pzita

Ági!

Ha Fehérfi Kriszti már nem tudna vállalni, Kátai Timit jó szívvel ajánlom! Augusztusban nála szültem és bár nem a fogadott szülésznőm volt, nagyon kedvesen és segítőkészen látott el!

Üdv: Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Még szerencse, hogy tanácsotokra időben foglaltam szobát, mert 9 nappal a kiírt idő előtt 2-án megszületett a kislányom. Szerencsém volt,ha másnap szülök nem lett volna szoba, mert teltház lett.

Tapasztalatok: Aki csak megfordult az első emeleten, mindenki óva intett tőle. /igazatok volt/ Engem pedig a személyzet lepett meg kissé.Az egyik nővérnél a gátkezelés abból ált, hogy jó alaposan behintőporozta a gátsebet. Azt hiszem nem kell ecseteljem , mi lesz a hintőpor kontra nedvesség találkozásakor. Rohantunk újból zuhanyozni.
Segítség helyett baromi könnyen hozzák a pótlást a csecsemősök, az egyik szobatársam (1. gyerek) úgy vitte haza a babát, hogy nem tudta mellre tenni, mert mire megindult a teje, a baba már inkább a cumisüvegből szopott, minthogy a mellel kinlódjon. Szó szerint ki kellett erőszakoljam, hogy ne adjanak semmit a lányomnak, -cukros vizet se- mert bőven van előtejem, és nem fog sem éhen halni, sem kiszáradni. Még meg is sértődtek. Ugyanakkor az is érdekes, hogy le kell adni a csecsemősöknek fürdetőt és pelenkát, 20 db-ot akkor is, ha csak fürdetni adtam le a babát, mert éjjel nappal velem volt. plusz ugyebár a szobáért is fizetünk, nem tudom, hogy esetleg az elsőn fekvő "hontalan" is leadja ?

Lehet, hogy én látom rosszul? Minden esetre ezek a dolgok kicsit megleptek.

ui.:Tisztelet a kivételnek, mert azért volt aki "zsebpénz" nélkül is szakszerű és segítőkész volt.
vica27

Sziasztok!

Melinda, Kriszti, Cristi, Manka! Köszönöm az együttérző szavaitokat, a biztatást! Sajnos ugyanott tartok, mint egy hete. A pénteki corionbiopsziát nem csinálták meg, mert a vizsgálatot végző doki úgy látta, hogy vérzek, ami vetélés gyanus, és ekkor nem végzik el a vizsgálatot, a jövő héten keddre kaptam a következő időpontot, a kórházból pedig ma engedtek haza. A jövő hét kedden leszek egyébként pont 20 hetes, ameddig ezt a vizsgálatot egyáltalán elvégzik. Remélem most már minden rendben lesz. A vizsgálat meg fog történni, és az eredmény is jó lesz! Csak addig egy kis idegbaj!

Kriszti a maileket nem tudom valamiért megnézni, rakoncátlankodik ez a hülye gép, de ha sikerül megnéznem, akkor mindenképpen reagálni fogok rá.

Ami viszont pozitív, hogy a kórházról és a körülményekről rengeteg rosszat hallottam, és nem volt olyan vészes. Én az első emeleti 34. szobában feküdtem, ami berendezésileg a 60-as évek, de nem gáz. Ha jól tudom az egyetlen, ami nem fizetős, de ott lehet veled a baba (hogy én miért ide kerültem, azt nem tudom). 5 ágyas, és nincs tolongás, végig csak egy babás kismama volt ott, őt váltotta még egy, a többiek mindenféle egynapos műtétekre jöttek, de mindenki normális tiszta, magyar ember volt végig. Valamiért nem tolonganak itt az emberek azért, hogy együtt egyenek a babáikkal, akik meg ezt szeretnék, azok mind fizetős szobákba mennek. Pedig ajánlom azoknak akik nem akarnak erre sok pénz áldozni, mert nyugis, a folyosó legvégén van, igaz nincs bent a WC, zuhanyzó, nincs TV, de nem vész egyáltalán. A nővérek, csecsemősök rendesek mndenkivel. Nyugodtan kérdezhetett bárki.
Amúgy szobától függetlenül fejetlenség van a kórházban, annyi biztos, de ez már más téma!

Mindenkinek jó babázást/babavárást!

Paga 19+1

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!

Kitartás, rendben lesz minden! Csak tudom az idő ilyenkor olom lábakon jár....

Csaszis csajok!

Mindenki mondja h az első felkelés szar!
Meg tudjátok fogalmazni h mi a szar benne???
Húzódik a seb, vagy erőteln vagy, vagy fájdalmas, vagy ugy érzed kiesnek a belső szervek vagy mi az konkrétan ami rossz benne???
Jo kérdéseim vannak miKép

A most keddi ctgn egyébként be volt fordulva a kiscsaj, Kriszti elmondása szerint annyira, h a haja ki is lógottKép, de megbeszéltük, hogy pici és sok helye van igy pörög-forog...Képtegnap délelőtt már megint keresztbe tette magát...Kép
Abban reménykedem, hogy mire kell befordul véglegesen....

Kép
hencsi

Orsi,

braun thermoscan "very new" vagy "thenewest":-)))

K.

cuiccolo

Hencsi!

Az első felkelésben az a vacak, hogy miután órák óta nem nagyon mozoghattál, kicsit le van merevedve az ember. Ezen kívül addigra már bőven lehet érezni a sebet is. Ráadásul ekkor már jó ideje nem evett normálisan az anyuka, így az ereje is elég kevés. És ezeket megkoronázandó, még előfordulhat, hogy az ember lánya felül-áll, a vérnyomása meg az "ágyban marad". Most ez elég vacakul hangzik tudom, de összességében nem olyan vészes. A lényeg, hogy próbálkozni kell, mikor már lehet. De nem nagy és hirtelen mozdulatokkal. Szépen, lassan.

Szurkolok, hogy a végén ne legyen szükséged a mi császáros tapasztalatainkra.

Üdv:

Zita
pzita

Csenge!

Küldtem neked e-mailt! Ugyan némiképp már aktualitását vesztette, mert azóta mi is voltunk tornázni, de a véleményedre kíváncsi lennék! Persze csak ha van kis időd írni.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

sziasztok!Schöpf-Merei Ágost Korházban zsültem a fiamat!
A fiam 9 hónapos és tündéri baba!
Nekem jó tapasztalataim vannak a korházról!

Itt a képen még a fiam Beni a korházban van!

Kép

Kép
boszyka

Sziasztok!
Elöször olvasgatom az írásaitokat és elképedve tapasztaltam, hogy szobát kell foglalni és még az örzö is pénzbe kerül.Fantasztikus.

Szóval szeretnék tudni valamit Dr Bognár Zoltánról, mert elvileg nála fogok szülni 2006. márciusában. Most Potyondihoz járok.

Mikor kell szülésznöt választani?
Kell egyáltalán?

Mostanában hol tartanak a hálapénzek?
Vagy valami tapasztalat a két orvos illetöen? Mennyit kérnek?

Üdv.
favorite

Favorite!

Nem kötelező fizetős szobába menni. Ez esetben nem kell fizetned semmiért. A fizetős szoba, és a sima gyermekágyas osztály között félúton ott van megoldásnak az első emeleti baba-mama szoba. Ez ingyen van.

Szülésznőt sem kell választani. Ha igényed van rá, hogy előre ismerd a szülésznőt, akkor válassz! Ez esetben már félidő környékén tedd meg, mert gyorsan elkapkodják a kedveltebb szülésznőket, és egy hónapban csak öt szülést vállalhat egy szülésznő.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Favorite!Én 4 hónapot töltöttem a Schöpfiben nem is olyan régen.4 hónapig Bognár dr.szobájának a lakója voltam,csak jót tudok róla mondani.Eleinte kicsit furcsa a stílusa,de a marcona külső nagyon érző szivet takar.Aki nála szült,nagyon szerette,meg mi is,jó humora van,próbált minket kicsit feldobni!Hát ,ennyit hirtelen!Picus
picus_ka

Duda! Nem kaptam meg a leveledet Kép nem tudom miért...
Most nincs időm írni, de később még lehet, hogy jövök.

Csenge
Vendég

Sziasztok Kép

Köszönöm szépen a szülésznő neveket. Megkérdezem az orvosomat ő kit szeretne, mivel én nem ismerem őket, bízom az orvosomban, hogy jót fog ajánlani. Igaz én már lassan a 30. hetem töltöm, de úgy gondolom fogok találni szülésznőt. (optimista vagyok)
A szobát mikor érdemes lefoglalni?
Mi az amit vinni kell be a kórházba a babának és a mamának Kép ?

Paga Kép
Kitartás. Pihenj nagyon sokat.

Kép

Kép
pkagi

Csenge!

Lehet, hogy elbénáztam valamit...
Mindegy, írok még1-et, remélem azt megkapod!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Az árakról nem tudtok valamit? Nem vagyok tulságosan eleresztve pénzügyileg és még nem vettünk semmit sem csak számolgatjuk...... Most vagyok a 18. héten kissé ideges is vagyok mert csak a jövö héten csinálják a genetikai uh-t. Addig izgulok nagyon. Ha minden rendben lesz akkor meg tök boldog leszek. Alig várom.
Még kérdeznék. Nem jár valamelyikötök terhestornára a Schöfibe? Érdekelne milyen.

köszi
favorite

Szia Favorite!

Én is már réges régen olvasom ezt az oldalt. Azért írok neked, mert szintén 18 hetes vagyok és ikreket várok. Szeretném megkérdezni, hogy te mikor mész UH-ra, mert én jövő csütörtökön. Esetleg ha te is akkor, összefuthatnánk. Van már némi tapasztalatom, mivel kisfiamat szintén itt szültem, és én a baba-mamás szobában voltam. Nagyon rendes mamákkal hozott össze a sors és mindenki segítőkész volt. Szívesen elmondok mindent tapasztalataimról.

Üdvözlettel

Klári
vivero100

Sziasztok!

Favorite, khm, szóval a hálapénzek.... elvileg általában egy vizsgálat 10-szerese a "hálapénz". Ezt te döntöd el tulképp mennyire sok a pénztárcádnak, ill. mennyire vagy megelégedve a dokiddal. természetesen kevesebbet is adhatsz, ki mennyit engedhet meg magának. Amit ajánlani tudok, hogy ne lezárt borítékot vigyél magaddal. Ha valami nem tetszik, csúnya szó, durvaság, stb., igenis nyúlj be a borítékba - bevallom ez nálunk fordítva működött, a lelkes apa azért nyitotta ki, hogy még megtoldja a benne levő összeget Kép

Duda, én amúgy is elég balekságokat csinálok néha, ez is egy volt közülük, hogy horzsolásba krémet kenjek. Vicc, pedig kiskorom óta tudom, hogy sebbe sose szabad krémet kenni. Kép

Bevallom, a kórházi tapasztalataim vegyesek, a dokimmal, szülésznővel maximálisan meg voltam elégedve, a csecsemősökkel azonban nem annyira. Amiket már írtatok, azok miatt. De most hallottam, hogy egy újdonság, hogy csecsemősnővért is kérhetsz "fel", aki figyel olyanokra, mint teáztatás, cumisüvegből etetés, és stb. amiket említettetek, azon problémák kiküszöbölése.
Mit mondjak erre ..... még egy bőrt lehúzhatnak a kismamákról, de talán megéri. Igazából, ha őszinték akarunk lenni, a szülésznőknek egy kis pluszpénz a felkérés, van erre lehetőségük, a csecsemősöknek meg eddig nem volt. Talán ez kicsit serkenti a lelkesedést. valahol nagyon megértem őket, hisz sok a baba, kevés a csecsemősnővér, sok a munka, kevés a fizetés, stb. , csak az a baj, hogy a viselkedésükkel, türelmetlenségükkel, kicsi odafigyelésükkel az anyukák csodájának első napjait teszik tönkre - tudom, sokszor akaratukon kívül - , hisz mi olyan kevésszer élhetjük át ezt a csodát, ők naponta többször is, valahol normális, hogy nem csodaként élik meg.
No, 1 szó, mint 100, jó babázást és babavárást Kép

pusza,

Kriszta
móki

Szia Vivero100!

Én kedden megyek az uh-ra sajna nem csütörtökön pedig egy kis tapasztalat átadás nem ártana. Dávidnéhoz megyek. Nekem ő nagyon szimpi. Esetleg csütörtökön az előadásra nem mész el?

Köszi a hálapénzes választ majd elgondolkom a kérdésen, hogy mennyit is érdemelnek meg az orvosok.

pusz
favorite

Lányok,

Ki a "Besi" felesége?

Móki,

TE melyik csecsemőssel nem voltál megelégedve? Én "csak" Elvirával találkoztam aki hétközben a 3. emeleten van "szolgálatban" Õ szuper, határozott, segítőkész de kedves és nagyon jól bánt a gyerekekkel. Mindegyikkel, még azzal is akinek az anyukáját senki nem bírta elviselni....
Nekem progr. császár után nagyon nehezen indult be a tejem még hétvégén is bejött, civilben segíteni és tudtam szoptatni Marcit mire hazajöttünk.

Kriszti

cuiccolo

Most jutott eszembe, vki. kérdezte, hogy mikor hozzák ki a császárosokhoz a babát.
Nekem altatásos progr. csaszi után azonnal felhozták, de mivel szánalmasan néztem ki és a szemem sem tudtam kinyitni elvitték és amint felébredtem azonnal visszahozták és segítettek mellre tenni.
Tejem az nem volt, de azért próbálkoztunk egy kicsit. Ezek után csak akkor vitték el amikor kértem.

K.

cuiccolo

Sziasztok!

Januárra vagyunk kiírva , s néhány kérdésben szeretném a segítségeteket kérni. Olvastam arról.hogy a Söfiben lehetőség van rooming-in szobák lefoglalására, akérdésem ezzel kapcsolaban az lenne, hogy ez pontosan hogyan zajlik? A másik kérdés pedig, hogy van -e lehetőség szülés előkészítő tanfolyamra lehetőség?
Válaszotokat előre is köszi
rena08

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?