Szia Mindenkinek!
Túl vagyunk a 3. hónapos oltáson.Pintyőkém sokkal jobban bírta,mint reméltem.Csak akkor sírt,amikor belebökte doktornőnk a tűt.És akkor sem sikítva,mint az előzőnél.Persze délután-már otthon-szokatlanul viselkedett:sokat aludt,keveset szopizott,kótyagos volt amikor ébren volt,hamar elfáradt-mert próbált hancúrozni azért-,és váratlanul,egyik pillanatról a másikra sírva fakadt,amit ringatással el lehetett csendesíteni.Nem sírt sokat,de ha sírt szívszorítóan.Ma reggelig összebújtunk.Sajnos apa éjszakás volt,így vele csak estig,de ma reggel bónusz nevetést kapott ajándékba amikor hazaért.
Láza nem volt,mert előre beadtunk neki kétszer fél kúpot,és a borogatásról sem felejtkeztünk meg.De nagyon sokat szellentett és kakált.Remélem,ez a jelenség normális.
Ezekben a percekben édesdeden alszik.Nagyon elégedett arckifejezéssel...
Képzeljétek,kibírtam ezt az egész hajcihőt pityergés nélkül.De ennyit még soha nem énekeltem egyszerre (pedig hat évig magánénekes növendék voltam).
Meglepően sok népdal és gyerekdal eszembe jutott.Micsoda kincset rejtő tárház az agyam...
(Egy másik történet: )
Mióta megszületett Babintim,minden nap elfogyasztok egy jó adag laktoherb teát.Illetve elfogyasztottam,míg-nem olyan rég-nem figyeltem a filter utánpótlásra,és elfogyott.Hogy,hogy sem,nem tudtam azonnal gyógyszertárba futni pótolni a hiányt,így néhány napot kihagytam.Meglepetésemre,bár tejem tea nélkül is volt elég,Marcit mindig jól tudtam lakatni,megváltozott a "mellérzésem".Nem volt annyira telt,kőszikla-érzetű.És Marcim többet kért szopit.(A hugaim csak annyit jegyeztek meg:"mintha összecsoffadt volna a cicid".Jó szó,mi:összecsoffadt...?!)Kicsit megijedtem,ezért kerítettem időt a teabeszerzésre,s két napja ismét iszom.Mondanom sem kell,ismét helyreállt a rend:mell-érzés rendben (nem fáj,nem nehéz,csak megtelt),spriccel az éltető nedű,Marci alig győzi nyelni.
Oda akarok kilyukadni,hogy tudtak valamit a népi gyógyítók,füves emberek,vajákosok.Ez a laktoherb gyógyfű-keverék (ki hinné,hogy a csipkebogyó,zsálya,stb,ezek az egyszerű növények együtt így hatnak) egy igazi varázsszer.
Valójában az íze kedvéért ittam,és a szükséges folyadék-bevitel miatt,de ezek után tudatosan fogyasztom.
Mit meg nem tapasztal az ember véletlenül...
Hideyoshi!Farkasbogi!Szerintem mindeketten a megfelelő mértékben és módon vagytok következetesek.Minden szituáció más-más megoldást követel.Úgy gondolom,jó példát adtok a dac-korszak viharainak lecsendesítésére.Marcinál még messze ez az idő,mégis készülök,hogy a legkevesebb súrlódással,sérüléssel megússzuk.Kialakítottunk egy követhető,és rugalmas,minden családtag igényeinek megfelelő napirendet,és ha kisfiam követelőzve,dühödten sír (mert bizony előfordul,nem is hittem volna,hogy már két-három hónapos is ennyire egyértelműen ki tudja fejezni akaratát),mindig megértően,kis viccelődéssel fűszerezve feledtetjük vele bosszúságát.A leginkább a figyelemelterelés vált be.Bízom benne,ezt a módszert később is alkalmazhatjuk majd.Csak győzzük türelemmel...
Csilla_31!Köszönöm a választ.Igenis segítettél dönteni.A sátorosba megyünk.Igaz,hogy mi még a kezdő csoportba fogunk tartozni,de bízom abban,hogy mégis összefutunk.
A 26-i előadásra egészen csöpp babákkal is lehet menni,hisz' csecsemő előadásról van szó.A hírdetésben 0-3 év van feltüntetve,de szerintem nagyobb gyerekek is bemehetnek.
Gyorsan-gyorsan hívd fel a bábszínházat: 20/661-5267,vagy 96/512-698 számok valamelyikén.
Császározott Jányok!Veletek is előfordul,hogy egy nehéz,vagy rohanós nap végén húzó-feszítő,tompa fájdalmat éreztek az alhasatokban?Talán még nem épültem fel egészen?Nem,az nem lehet.Előfordulhat,hogy gyöngécske a hasizmom-amin már dolgozom
,vagy egyszerűen a műtét után már nem leszek a régi?Esküszöm,megérzem az időjárás változást is;jó szamár előre...
Jucushugó!A babafejlesztésben nagyon sokszor én is a megérzéseimre hallgatok,de nekem biztonságérzetet nyújt,ha utánaolvashatok,jól csinálom-e vagy sem.Korábban már írtam,hogy a mondóka-ismeretemet Forrai Katalin:Jár a bab,jár, készségfejlesztő programom felfrissítését pedig Deákné B. Katalin:Anya,taníts engem című könyvéből végzem.
Mostanában különböző tapintású dolgokat markolászunk,a falevéltől,a madártollon át,egészen a pingponglabdáig.Nagyon élvezi.Hangosan kacagva hadonászik,kezében az éppen megkaparintott holmival.
Szia Fanniflóra!Minden rendben nálatok?Milyen volt a Kerekerdő előadás?Jól telt a pesti vendégeskedés,séta?
Sorsoly!Véghez vitted a nagy tettet:sikerült zökkenőmentesen egyedül fürdetned?
Tutira nagy élmény marad az első fürdetés.Amúgy,jól vagy?
Olajfácska!Gyarapodnak Csöppjeid?Lehet,hogy egyik nap láttalak benneteket a Baross hídon?Édes kis lurkókat kuksiztam meg egy ikerkocsiban...
Jó volna hallani felőletek,ám ha túl fáradt lennél,hagyd csak.Valamikor úgyis mesélsz majd magatokról.Addig kibírom.
No,most már befejezem...
Szép napot Mindannyiótoknak,és sok huncutkodást a Lurkókkal!
Pá:Asszonyfajzat (azaz Kriszi)