Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom Szilvi nagyon többgyerekes anyuka lett, a virtuális világból kilépett a való világba:-)) Magyarul leszokott a netről:-)))
Nekem meg van még nagymama vasárnapig gyerekvigyázóba, ezért toporgok itten:-))

Cas,
Azt nem értem, hogy mi a francnak kell szélviharnak társulnia a hűvösebb idővel?? Úgy emlékszem, gyerekkoromban nem fújt állandóan az Északi sarki szél, mint mostanában (vagy akkor nem érdekelt:-) Nekem sosem a hideggel vagy a faggyal van bajom télen (de azért azzal is:-), hanem a hideg széllel. Söpörjön mán végleg el a Földről, kinek hiánzik:-))

Myra,
Szerintem sem alvásban, sem szokásokban nem marad a gyerek ugyan olyan, mint kisebb baba korában. Enyémek és unokatesók (akiket jobban ismerek), mind megváltoztak 1 éves kor felé vagy azután. Valszeg Lilla a következő években be akarja pótolni az álmatlan éjszakáit, amit kezdetekben átélt. Meg előre kialussza magát a diszkós, bulizós korszakig:-))Pardon, asszem partizósnak monnyák a mai fiatalok:-)

Aranyhold, Szilvi,
Köszi mégeccer a dr. Leós címet. Ma délelőtt letudtuk a nagy cipőbeszerzést. Ott nem is kellett várni hetekig, tartottak kész korrekciós cipőket, azonnal felvásároltuk a készletet:-) Eddig a legkisebb méretet Gazdagréten tudtuk csak beszerezni (innen a világvége csúcsán a Salus ajánlására:-), ráadásul a dr. Leo cipők pár "ronggyal" kevesebb is kerültek.

Jaj, szülőszobai fotók... majd ha nagyon vágyom a látványra, pulcsi alatt műpocakkal belopózok szülőszobai látogatásra:-))))))))))))

Viki
ccviki

Sziasztok!

Viki! Csak úgy kiváncsiságból: mennyibe kerül a dr Leós ill. a Salusos cipellő?

Szilpa! Én voltam a másik, aki Tódor Évinél szült! Szintén tudom ajánlani! Pedig nekem nem is fogadott szülésznőm volt, csak ő volt akkor bent!
aranyhold

Aranyhold,

Hát lefelejtettem valami nagyon fontosat:
BOLDOG SZÜLINAPOT MATYINAK!!
Megköszöntöttétek már vagy majd a délután fénypontja lesz a tortatrancsírozás?

Ja, a cipők, mindjárt ez is kimegy a fejemből:-)
A Salus cipő méretre készült, 5-6 hetet kellett várni rá és 7000 ft-ba került. Ebből a Leósból volt készen is, Hannáé és Olivéré is egyaránt 6000 Ft volt. De méretre is készíthettem volna, csak akkor itt is hetekig várni kellett volna és így már 8000 Ft-ért mérték. Így meg Olivér kapott 1 számmal nagyobbat, mert még úgysem használja, alig jár és állandóan leszedi a cipőt a lábáról, ez az első:-)
Hannáé talán fél számmal nagyobb, mint kéne, de így is tökéletes. Kisebbet nem szabad venni, mert hamar kinövi.

Viki
ccviki

Viki! Köszi az infókat és Matyi nevében a köszöntést is! Még csak úgy szóban mondogattuk neki, hogy Boldog Szülinapot, az apja úgy 4 körül ér haza a tortával, akkor lesz az igazi buli! Mindenképpen csinálunk fotókat, valahogy teszek madj fel párat. :-)
aranyhold

Aranyhold
Boldog szülinapot Matyinak.

Úgy röpködnek itt a szülinapok, hogy csak kapkodom a fejem. Hova nőnek ezek a gyerekek?????

Myra
Gyógyuljatok meg hamar. Már mi is kilábalóban vagyunk, de hol van még a vége.
Én is úgy szeretnék már végre egy jót aludni. Már 5-6 órával is beérném éjszaka.
hmmc

Sziasztok.

Szilvi!Gratulálok így ismeretlenül is.Nekem is Pannika volt a szülésznőm.

Sajnos Ancsi is megbetegedett, párom hazahozta a bacikat, azonnal elkülönült amint kijött rajta, de sajnos így is megkapta, pedig még kihagytam volna a betegséget, hisz még olyan pici, 6 hetes lesz hétfőn. De olyan aranyos, ahhoz képest jól viseli, picit nyűgösebb az átlagnál.

Minden kis betegnek jobbulást!
Aranyhold, szintén a legjobbakat Matyinak!

Eszti
eszti2

Aranyhold!
Matyinak Boldog Szülinapot! Mesélj hogy fogadta a tortát, meg képet is tegyél fel ha tudsz!

Myra
Pont most mondta a héten a háziorvosunk hogy ha egy gyerek elkap egy viszonylag gyenge vírust vagy bacit, akkor azt felerősítve adja tovább a felnőtteknek. Apukám az unokájától kapott el egy mandula gyulladást okozó bacit úgy, hogy neki 39,6 volt a láza alig lehetett lenyomni, míg a kis srác vígan átvészelte az egészet.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

BOLDOG SZÜLINAPOT MATYINAK! Kép
nikcsi

Aranyhold
Mi is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Matyinak!!! A képeket is várjuk, mit szólt az első tortájához? És mit kap ajándékba?

A betegeknek pedig jobbulást!!!
Hogy jobb kedvetek legyen, pár fotó...

Haramiavezér!
Kép

Na mi volt ma az ebéd?
Kép

Az ÁLDOZAT
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

elôször is Gyöngyi szuper. Bátran megbízhatsz benne.

Hmmc,
Sára mennyire van el egyedül? És hogy bírja ennyire alvás nélkül? Éjjel eszik?
Teus 20.15 körül megy aludni és kb 12-13 órát alszik. Délelôtt 45 percet, délután kb 3 órát és kora este még 30 percet alszik. Szóval valszeg többszörösét mint Sára vagy Lilla. De ha nem tudja tartani ezt az alvásmennyiséget, akkor tiszta zombi és teljesen kezelhetetlen.

Cas,
mondom: az 5 hós oltásban volt Vigyorex. Folyamatosan vigyorog azóta.

Egyébként éjjel 3x is eszik. Szerintetek ez normális? És tényleg éhes, majd éhen hal amíg "megtálalok".

Laga
laga

Sziasztok! Megvolt a nagy buli! Ide raktam fel pár képet gyorsan:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=13553

Az, hogy mit szólt a tortához, a képekből kiderül! :-)

Mindenkinek köszönjük a köszöntést!

Tőlünk főleg ruhákat kapott, de azért volt játék is, egy pár kisautó! A fő játékokat a nagyszülőktől kapja majd, meg a hugomtól. Na arra kíváncsi leszek! :-)
aranyhold

Sziasztok!!

Moncsi!
Köszönöm a kimerítő választ. Ezek után nyugodtan felhívom.

Laga!
Köszi neked is a megerősítést!

Szilpa
21+3

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Aranyhold,
A képek mesélnek:-))

Mi meg ma este fürdettük először egyszerre a 3 kölköt, hatalmas vizibuli kerekedett:-)
Íme egy kiskádnyi gyerek:

Kép
ccviki

Sziasztok
rég jutottam géphez, mert belelkesítettem a családot még az utolsó napsütéses napokban a gyerekszoba ablakának festésére. A parkettázás és egyéb még hátra van.

Betegeknek jobbulást, én már túl vagyok rajta.Kép

Szilvi
Kinga nagyon rendes kislány. Kép
Minekünk is kellett használni kengyelt mikor hazajöttünk a kórházból. A kórház melletti gyógyszertárban vettünk "hózenstrógeres" terpeszpelust, az rendes anyagból van. aztán 2 hónaposan kontrollon voltunk a Budai gyermekkórházban, és ott mi nem túl szimpatikus dokinőt fogtunk ki, olyan durva volt, Fanni elsírta magát, (na mindegy... most már) és azt mondták nem kell hordania, de menjünk vissza kontrollra 4 hónaposan.

Aranyhold
Matyinak boldog szülinapot. Aranyos maszatka Kép

Viki
LÁtom a nyári pancsoló beköltözött a fürdőbe.
boglarka

Cas
Remélem anyukának is jutott jó sok spenót...a ruhájára. Kép
boglarka

Laga
Nálunk úgy működik ez az alvás dolog, hogy nappal kb. 3-4 X 30 percet alszik. Este 8 körül megy aludni, 7-8 között ébred, de éjszaka kétszer (2-kor és 5-kor éhen akar halni). Most 3-4 napig éjszaka is 3 óránként kelt, mert ő éhes. Már a dokival is beszéltem, hogy ez normális-e. Azt tanácsolták, hogy ne én keljek hozzá, hanem apa. Erre apának is megvolt a véleménye a dokiról Kép.
Nem tudom miért alszik ilyen keveset, már mindent megpróbáltam én nem tudok több alvást kikényszeríteni. Ha elindul, vagy többet fog mozogni talán jobban elfárad.
Napközben el van egyedül, de figyelni kell rá, mert rájött, hogy milyen jó a helyváltoztatás. Kedvence a video és a műanyad dvd-tokok, imád az asztal alatt a vezetékek között játszani. Viszont, ha elfárad akkor vége a világnak, csak kiabál (üvölt).
hmmc

Sziasztok!

sikerült kitiltatnom magam, de újra itt vagyok!!

Laga, Hmmc!
nálunk is ez a trükk jött be, bár saját kútfőből Kép
Mi úgy gondolkoztunk, hogy mivel cicit csak tőlem vár, ha olyan valaki megy be, akitől tudja, hogy nem kaphat cicit, nem is fogja követelni. És lám igaz, egy hét múlva nem volt éjszakai kaja.
Ha Apa nem bírja az éjszakázást az nem a doki hibája Kép

gratulálok minden ünnepeltnek!!!
jövőre össznépi szülinapozást is tartunk?
bekerülhetünk a rekordok könyvébe Kép

Nikcsi!
nem sürgős a babakocsi, nemsokára úgyis találkozunk, ugye???
Nem is meséltem, tök ciki volt, a visszakapott pénzt sikerült úgy zsabrevágnom, hogy becsúsztattam azt is a doki borítékjába, a cetliddel eggyütt. Mikor rákérdezett, hogy mit jelent benne az a cetli, akkor esett le, hogy hova is tettem. Irultam-pirultam Kép Kép

Szilvi
szilvamag

Éjjeli kelés: Sebi sajna megint elkezdte, bár éhesnek nem éhes már éjjel (nem is csoda, amennyit kajál nappal!). Csak altatás kell, hogy bemenjen vki, felvegye, és 5 perc morgás után már alszik is tovább. 2 és 4 körül. Ma a 4-est már nem bírtam, de szerencsére apa is jó volt... Kép
Nappal változó, van hogy kétszer 45 perccel elvan, de általában inkább délelőtt alszik egy nagyot, uzsi után meg egy kicsit.

Nikcsi
Köszi mégegyszer a kocsit, egyre jobban tetszik, délután fel is fogjuk avatni! Kép
Kár, hogy nem tudtál picit tovább maradni, ezer éve nem találkoztunk, jó lett volna kicsit még dumálni! Meg KOrit és tök rég láttam... Tényleg, rendbejött a kakija?
Ja, és kaptatok végül kukoricát? Hogyan készítetted el? Ízlett Korinak?

Laga
Teus egy alvóbajnok! Kép
Láza akkor nem is volt?! Remélem a vigyorexet nálunk is beleteszik! Kép Az elmúlt 2 napban szörnyen nyűgi volt. (Szerencsére ma már úgy tűnik a szél múltával ő is jobbkedvű lett...)
Ja, és szerintem teljesen normális, hogy 12-13 óra alatt többször is megéhezik, még akkor is, ha alszik...

Aranyhold
Nagyon aranyos Matyi!!! Kép Milyen nagyfiú már!

Viki
Irtó helyesek a gyerekek! Mekkora pancs lehetett!!! Kép

Boglárka
Nagyon eltűntél! Épp kezdtelek már hiányolni! De ezek szerint minden oké nálatok!
HOgy van Fanni? Jobb már az étvágya? Kép
Ja, és a ruhámra nem jutott kaja, csak az arcomra, mert Sebi (engem utánozandó) etetni akart engem, amit vagy kanállal próbált előadni, vagy inkább beletúrt a kajába, és nyújtotta felém az ujjait, hogy nyaljam le, ahogy ő szokta magának. Kép

Szilvi
A pali-talival csak rátok várunk! Kép Jövő szerdához egy hétre lesz 3 hetes Enikő? Na akkor már lehet a buli?

Kép
Kép
Kép
cas

hogy múlik az idő, tényleg repülnek a hetek
hát persze, megyünk
mit vigyünk? rengeteg alma van a fán, valami almásat rendeljetek Kép Kép Kép
szilvamag

Sziasztok!

Itt még nem nagyon jártam, de Viki invitálására átjöttem közétek a másik Margit Kórházas topikból.
Viki,
Hát tényleg elkerültük egymást. Most néztem a képet a gyerkőcökről. Nagyon aranyosak, a pici is nagyon élvezi a fürdést. A mi kisfiúnkat Gergőnek hívják, most szept.21.-én volt 1 éves. A Te kisfiad már jár egyedül? Mostanában alszik éjszaka? Már mindenféle adsz neki enni? Én még mint elsőgyermekes anyuka próbálok infókat gyűjteni mindig, és látom neked már bizony van gyakorlatod.A Gergő még nem nagyon akar menni, de ha vezetve van, úgy nagyon gyors tud lenni. Megpróbálok küldeni egy fényképet róla. (hát nem sikerült)
Mindenkinek további kellemes hétvégét kívánok!
Sziasztok!
kriszti1

Kriszti1,
Üdv a itt is:-)
Á, Olivér sem jár még, bár elvileg tudna, ha akarna. Szóval elég bátortalan és pár önálló lépés után vagy vetődik vagy leguggol és leül. És ő is rohan, főleg ezért nehezebb az egyensúlyozás.
De minden gyerek más, a vitalitásuktól, érdeklődésüktől függően kezdenek el ezt-azt csinálni. Ha máskülönben fejlődésben nincs gond nála, semmi jelentősége, mit mikor csinál. Előbb-utóbb mindenki megtanul járni, beszélni meg fejenállni:-)3 gyerekem van, valamiben hasonlítanak egymásra, de inkább különböznek dolgokban, nem érdemes igazán hasonlítgatni őket, minegyik külön egyéniség, eltérő képességekkel, készségekkel. Ennyi a nagy tapasztalatomról. Majd rájössz pár gyerek után:-))

Viki
ccviki

Szia Kriszti!

üdv itt
egyre több a szülinapos! gratulálok!
az én lányom is aznap látta meg a kinti életet

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Hmmc,
a férjem csak nevetett amikor azt olvastam, hogy a te férjed nem volt elragadtattva attól, hogy ô keljen fel. Szerintem az én férjem feje felöl még a házat is el lehetne lopni úgy alszik. Én meg ha felébredek, akkor tuti nem bírom ki, hogy ne menjek a hívó szóra / ordításra.
Egyébként Teus azt mondja a maga nyelvén, hogy éhes, ("hmmm-hmmm-hmmm" és csattogtattja a száját)

A férjem meg (ha felébresztemén és rá tudnám venni, hogy odamenjen) ott bénázna. Még Vilmos idejében egyszer megkértem, hogy menjen ô éjszaka. Akkor már nem evett a fiam. Erre a férjem megkérdezte: és ha bemegyek, akkor mit csináljak?
Semmit szívem, aludjál csak.

Van valakinek tapasztalata a Holle biobébikajákkal?

Cas,
Teus is nyu˝gölt csütörtökön a front elôtt. De azóta megint hat a Vigyorex.
Sebinek hány foga van?

A többi baba hogy áll fog-ügyben?

Tali? Mikor is voltam utoljára? Huhúúúú!

Laga
laga

Szilvi
Nagyon pörögsz errefelé! Enikő ezek szerint egy tündér-baba lehet! KépKépKép
Ha már almás, és ennyire lelkes vagy, esetleg egy kis almatöltelék a palcsikba?

Kriszti
Üdv a csapatban! Kép

Laga
4. És úgy tud harapni!!! Tegnap adtam neki szőlőt, amihez le kellett húzogatni a héját, kiszedni a magokat, és csak a széttrancsírozott húsa maradt a kezemben. Tartottam neki, hogy ne egyben akarja lenyelni az egészet, így néha nem a szőlőbe, hanem az ujjamba harapott! Fájt!!! Kép
Teus aranyos lehet, ahogy követeli a kaját! Kép

Férjek
Az az áldott nagy szerencsém, hogy kettőnk közül neki sokkal kisebb az alvásigénye (sokkal könnyebben is alszik vissza), így simán meg tudom kérni éjjel, hogy keljen fel Sebihez, ha én már egyszerűen nem tudok kimászni az ágyból.
Amin tegnap nagyot röhögtem: reggel Sebi kelt 6-kor, reggeli után kicsit elprüntyögött a kiságyban, mi addig próbáltunk szundítani. Egyszercsak félreérthetetlen nyögések jöttek: a kölök bekakilt.
- Tisztába teszed, vagy menjek én? - tettem fel az ominózus kérdést, fél szememet kinyitva.
Erre tudjátok mit csinált az én kedves férjem? Ki se nyitotta a szemét, mélyebbre fúrta a fejét a párnában, csak tartotta az öklét, hogy kő-papír-ollózzunk! Kép
Õ nyert... Kép
(Jut eszembe, a spenótos kakitól többé-kevésbé levakarhatatlanul zöld lesz a gyerek feneke... Kép

Viki
Hogy bírtad rávenni Olivért, hogy ne akarjon egyből elengedettel menni? Sebi támaszkodva már nagyon ügyes, most próbálkozik elérni olyan tárgyakat, amik pár lépésre vannak, és nem mindig jut eszébe leülni-négykézlábazni, hanem megindul 2 lábon toronyiránt - aminek persze óriási orraesés a vége, és rettentő méltatlankodás...

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
akkor a férjeink nagyon hasonlítanak ebben a dologban. Az enyém két hét alatt hozzászokott az éjszakai etetésekhez, onnan kezdve fel sem ébredt rá, azt sem tudta, hogy eszik e még éjjel annyira tud aludni. Így én sem tudtam Õt küldeni a gyerekhez. A másik meg hogy nem is akartam. Nem akartam minden áron leszoktatni az evésről, nyilván ha kéri akkor nem azért mert szórakozni akar. Három hónapig éjjel is evett 3 óránként. Ekkor hagyta ki a 11-est majd 5 hónaposan az éjjel 2 órásit is. Gyakorlatilag ekkortól tudok hosszabban aludni. De mondom, miután megszoktam engem nem zavart, sőt előbb ébredtem mint Õ:-)

mucus
Tm

Sziasztok!

Cas!
Sebi nem szeret tologatni dolgokat? Akkor nincs akkora esés és haladni is tud. Kinga a konyhaszéket tolta végig a lakáson egész nap, ha mehetnékje volt, a kertben pedig a bébitaxi-kisautót

De jó nektek!
az én párom mindenre felébred, emiatt persze jó fáradt reggel. Most is többnyire ő ébreszt, hogy nyekereg a kisebbik Kép
De én még nem tudom küldeni, mert a cici nálam van Kép

Laga!
Enikő egyre jobb, a kerzdeti kétségbeesés után kezdek megnyugodni Kép

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Cas,
Hát Olivér elég bátortalan. Marci is pont így tanult járni, mint ő, hogy rohant felénk a végén meg zuhant az ölünkbe. De Marci hamarabb átvágott nagyobb távolságot is köztünk meg a tárgyak között és rájött, hogy ő irányítja a lábait meg az egyensúlyát. Olivér a tárgyak felé csak 2 lépésről mer elindul, messzebre nem. Ha nincs ilyen közelben semmi, hiába engedem el a kezét, azonnal leguggol vagy belémcsapódik:-)

Sebi meg Lilla előbb fog járni, mint Olivér, az tuti:-)
Egyébként pont azt akartam mondani, amit Szilvi, hogy valami tologatnivalót kell neki adni és akkor nem esik el. Hanna is így közlekedett anno, ő a kis székkel. Bár oda kell rá figyelni, mert ha nagy a lendület, akkor meg azzal együtt bukik orra és az is fájdalmas.

Kriszti,
Tegnap elfelejtettem válaszolni a többi kérdésedre, de időm se volt több netezni. A jövőben is leginkább szűkszavú vagy feledékeny maradok, amiért előre is bocs:-) Sajnos mától nincs a közelben segítség, így egész nap 3 gyerek foglalkoztat és mozgat át izomzatilag:-)
Olivér még mindig nyugtalanul alszik, többször felsír, néha csak pár perc cicizés után alszik vissza. Általában hónaponként más oka van az éjjeli felriadásnak. Legalábbis szerintünk:-) Eddig fogzott, most 2 fog kibújt és fogzás leállt. Arra már nem fogjuk a nyugtalan alvást. De bejött a hűvös és nem tűri meg magán se a takarót, se a zsákot, éjjel 2-3 felé már teljesen kibújik és biztos fázik. Mivel a kiságy felső sarkában kuporog és dörgölőszködik fejjel a rácsnak, ami nem kellemes és felriad rá. Próbálkozok időnként felkelni takargatni, néha még sikerül időben elkapnom és betakarnom. De ha már ébredezik, akkor nem hagyja és lerugja azonnal. Szóval megy a harc, de akkor is én fogok győzni, mert van önbizalmam...hát mit képzel ez a kis vakarcs:-)))

Kaját már sokfélét adok neki, puffasztó zöldeket még nem. Kap joghurtokat, túrót (rudi belsejét is), sonkát, sajtot, meg mindenfélét,ami nem túl fűszeres kaja. Este meg reggel - és picit éjjel is - még szopik. Meg délben, ha nem ájul bele arccal a levesbe, mint Muki a ketchup-os krumpliba a Kontrollban:-))

Ennyi mára asszem.

Viki
ccviki

Viki!

próbáld meg jobban felöltöztetni, akkor nem kell takaró, hátha nyugisabb éjszakátok lesz. A rácson nincs fejvédő? Az is segíthet, ha a kopp miatt ébred fel. Enikő már most nekimegy, holnap én is felrakom a szivacsot neki.

Szilvi
szilvamag

Sebinek is van olyan ráülős autóféléje, néha már próbálkozik is vele, de egyelőre az oldala felől, ebből kifolyólag oldal irányba halad vele, és teljesen el van képedve, hogyha rátámaszkodik, akkor miért arra halad vele. Remélem belejön. Kép
Olivér ezek szerint legalább tutira megy, és ha nem biztos a dolog, akkor leguggol. Sebi meg lendületből akkorákat esik... Kép Mondjuk csak egyszer verte be az orrát, azóta nagyon profin csapja le előre a két kezét szerencsére. Kép
Ja, és nálunk a fejénél nem rácsvédő van, hanem "jószágok", amikhez oda tud bújnia a fejecskéjével, és ettől megnyugszik. (Meg reggel plusz egy negyedóra csend, amíg addig matatja őket, amíg át nem tudja lökdösni az apraját a rácson... Kép)

Nikcsi
Felavattuk a kocsit! Nagyon szuper!!! Mégegyszer köszi!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlő szavakat Casnak, és Szilvamagnak is!

Viki,
Köszi az infókat a kérdéseimre, a kaja, járás és az alvás nálunk nagyjából ugyanez. Nekünk is van szivacs a kiságy végében, a másik végén meg "jószágok". Hány foga van Olivérnek? Gergőnek még csak kettő alul, most jön fent kb. vagy öt. Úgyhogy valószínűleg ezért nem alszik rendesen. Ráadásul köhög is, és folyik szegénykém orra. Most szívtuk meg az orrát, el is aludt szegénykém.
Lányok, ti is alkalmazzátok a porszívós orrleszívást?
Hát nem lehet túl kellemes nekik, nagyon síruk mindig a végére.
Cas,
A Te kisfiad mennyi idős?
Szilvamag, a Te kislányod hány éves?
Már nagyjából tudlak benneteket hova tenni.
Ma voltunk kirándulásképp a budaörsi Brendon áruházba, de megint ledöbbentünk, hogy némely dolgok milyen drágák.
Küldenék két képet a mi Gergő babánkról.
Sziasztok!KépKép
kriszti1

Kriszti
A kisfiam 6 hónapos múlt. Csak kicsit elkapkodja a dolgokat fejlődésben... Kép
Tetszik Gergő sérója! És szépek a fogai! Kép
Orrszívónk nekünk is van, szerencsére még nem nagyon kellett, pici korában jól tűrte azt az 1-2 alkalmat. MOstanában viszont nagyon utálja, ha egy kicsit is akadályozza vmi a mozgásban, így félek ha bejön a taknyos időszak, lesznek még harcaink nóziügyileg. Kép

Viki
Nálunk még az a szerencse, hogy tapad a plüsshöz a plüss, így mindig ráragad Sebi hátára a takarója, akárhogy tekereg, nem tud kitakarózni. Kép (Na jó, teljesen hanyatt nem nagyon szokott fordulni.)

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszti!
de jó haja van Gergőnek!
A kislányom 10 napos, a nagy pedig mindjárt 2,5 éves Kép
Nálunk az állatállomány pont ellenkező hatású, kb 10 perc mire mindegyiket sikerül Kinga hasa alól kibányászni, mikor elaludt Kép
Az orrszívót próbáld meg szájjal, akkor jobban tudod "állítani" az erősséget és nem is zajos, hátha akkor jobban tűri. Nálunk bejött, igaz így sem rajongott éppen érte.

nekünk is van ám fürdős képünk Kép
Kép Kép
jó éjt
Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Kriszti,
Köszi a képet, édes kis kölök és ez a séró tényleg vagány:-)
Olivérnek is 2 foga van alul, de egyelőre több nem akar előtörni.
Na ja, a Brendonban nem szabad sokat járni, ha magas a vérnyomásod és inkább árérzékeny vagy mint vérzékény:-)) Én csak 2-szer jártam, mikor a nagyon alacsony vérnyomásomat kellett kezelnem, de csak egy apró képeskönyvet vettem:-)

Cas, Szilvi,
Próbálkoztam melegebben öltöztetni, vagyis bodyt adtam plüss rugi alá. De ez meg elalváskor volt neki túl meleg, kiizzadt, látszólag zavarta is és féltem is, hogy később, mikor hűl a szoba, megfázik. Valahogy ez sem az igazi. A fejénél van fejvédő, de alámászik és akkor az a baja. Vannak alvós puha babák is körülötte, de ha a kezébe akadnak, elkezd velük álmában játszani és a hadonászásban ébred fel.
Na, látjátok, nem egyszerű eset ez, mivel alapjában nincs elég motivációja a gyereknek a folyamatos és nyugodt alváshoz:-) Majd ha okosodik, feltárom előtte a hosszú álmatlan éjszakák hátrányait és a mély álomban töltött éjjel előnyeit:-))

Hmmc,
Bocs, de be kell látnom, a szelektív hallásom középsúlyos süketséggel is társult:-)) Meg így alszok nappal és csak gyerekeim visítására ébredek. Peti szerint éjjel már arra sem:-)
Örülök, hogy találkoztunk, Sára hatalmasat nőtt! És micsoda komoly arccal shoppingolt az öledben:-)

Hát képzeljétek, ma délután összefutottunk Hmmc-ékkel a Corában:-)

Olivér már versenyezni jár oda:

Kép

És ha lenne hangos kép, ezen a fotón átjönne a brümmögés is, amit az autó helyett produkál (nála még nem kell 100-asokat nyeletni a géppel egy kis örömhöz:-)

Kép

Viki
ccviki

Viki!
csak még egy ötlet Kép:
nálunk házi gyártású a szivacs a fejnél, és hosszabb az alja, azt alágyűröm a matracnak (érthető ez így?), próbáljátok esetleg pelussal Ti is a matrac alá rögzíteni.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

nagyon jók a fürdős babák képeik:-) Nekem sajnos még mindíg nem engedi a feltöltést:-(

Nikcsi
bár nekünk már nem aktuális, de itt többen is köszönik a babakocsit Neked. Megkérdezhetem hogy milyen kocsi? Valami akciós darab? persze csak ha publikus...

Most gondolkoztam én is, hogy lassan be kell szereznem az új táli hálózsákot, mert a tavalyiban éppen hogy végig ér. Akkor sikrült egy nagyon jót vennem (C&A)ami vastag és az ujja is le- ill. felcipzározható. Mert hiába mondják, hogy a baba karja nem fázik, igen is hideg volt neki az egy szál pizsamában...
Sajnos az volt a legnagyobb méret, és sehol máshol még csak nem is láttam ilyen ujjasat.
Nekünk meg a zsák vált be, a takaró egy fordulásig van rajta. Ha valaki még zsákozik akkor ajánlom ezt a C&A-at mert tényleg nagyon jó,igaz egy kicsit drágább mint a többi.

mucus
Tm

Mucus!
nem lehet, hogy túl nagyok a képek, amiket fel szeretnél tenni?
Állítsd át a méretét ksiebbre és úgy is próbáld meg
Szilvi
szilvamag

Szilvi
Mióta megszületett Enikő sokkal több időd jut a babanetre Kép Mi a titkod? Kép

Viki
Én is alszok menet közben. Nagyon könnyen rájöttem, hogy hogyan tudom kifejleszteni ezt a képességemet. Elég gyakran használom is. Főleg most, hogy Sárára rájött az éjszakai éhenhalás. Eddig nem szopizott este 8 és reggel 8 között, mostmár fel kel enni 2-kor is. Biztos, ami biztos nehogy lefogyjon. Láttad milyen rosszul néz ki szegény gyerek.

Sajnos nem jön be a "keljen apa". Háromszor, négyszer felkel, utána pedig megállapítja, hogy éhes a gyerek és alszik tovább. Nem marad más, hogy vagy megetetem, vagy hallgatom az ordítást, úgyhogy inkább megetetem. De nálunk apa amúgy is úgy kel,hogy kétszer (minimum) meg kell ráznom, de még akkor sem biztos, hogy reagál rá. Szerintem el lehetne lopni a feje felől a házat álmában.

Mi kaptunk az öcséméktől puha polár anyagból készült hálózsákot abban alszik Sára. Eddig utálta a hálózsákot, de ezt valahogy elviseli.
hmmc

Sziasztok!

Mi még mindig mindannyian betegen. Kép
Nem tudtok valami homeós bogyót takony ellen a gyereknek?
Szegénynek muszály porzsívóznom az orrát, de még így is mindig marad benne egy csomó. Ugyanúgy szörcsög, mint elötte, annak ellenére, hogy nagyon sok ragadós kijön. Kép Az is biztosnak látszik, hogy a lányom nem lesz egy háziasszonyok gyöngye. Már az elpakolt, nem működő porszívó láttán is sokkot kap. Kép
Ha pedig szimplán csak takarítani akarunk, arra az időre valakinek el kell vinnie sétálni őnagyságát...

Nálunk a hálózsák vált be. Lilla kb. 50x körbejárja a kiságyát egy éjszaka, így a takaró vagy 1 mp-ig van rajta, vagy úgy guzsba tekeri magát vele, hogy mozdulni se tud. Kép
Nem tudtok olyan helyet ahol 140x70-es ágyra lehet teljesen körbeérős fejvédőt venni? Nálunk mindig a másik oldalon kopog a feje, mint ahol a fejvédő van. Kép

Mucus,
Ha az e-mail címemre átküldöd a képet, én szívesen felteszem. Nem baj ha nagy a kép, hozzám átjön. myra@axelero.hu

Laga,
Holle-t nem szoktam venni. A közelünkbe Sunval-t tartanak. Azok viszont nagyon jók.

Viki,
Lilla is inkább gyorsan legugol és négykézláb folytatja. Úgy gyorsabb a közlekedés. Kép
Olivér hihetetlenül aranyos abban az autóban. Kép

Szilvi,
Hogy vagytok? Alvás? Kinga még mindig segít?

Kriszti,
Én is üdvözöllek körünkben. Kép Nem semmi Gergő sérója. KépKép

Cas,
Lilla a 2 fogával is iszonyúan tud harapni. Átérzem. Kép
myra

Myra!
varrni is lehet, akkor akkora és olyan lesz, amilyet szeretnél. Ha gondolod, itt megvarrhatjuk.

Enikő elég sokat alszik nappal, nekem meg valahogy nem megy a napközbeni alvás, pedig régen nem volt gond vele.
Ezért mindig bekukkantok, járt-e valaki már a neten.
Már nagyon várom, hogy kisüssön egy kicsit a nap és nekiindulhassunk a babakocsis sétáknak. meg persze egy-egy palacsintázás is jól jönne Kép
SZilvi
szilvamag

Lányok
Ti miket játszotok a picúrokkal? Sebi néha szemmel láthatóan (és füllel hallhatóan) unatkozik... Kép
Ja, és Sebinek akartam venni eső és szélálló átmeneti dzsekit, de mindenhol csak jó vastag meleg téli van... Nincs vmi jó tippetek? (A Stop Shopban már voltam.)

Szilvi
A porszívóst szájjal? Mekkora ötlet!!! Kép
Eni milyen szotikusan tűri a fürdetést! Kép

Viki
Micsoda pilóta! Forma 1-es vagy inkább rali? Kép
Sebit még csak zebragolni tanul... (felültettem egy olyan rugós izére). Kép

Mucus
Arról a kocsiról van szó, amiről Nikcsi képet is tett fel korábban.
Kép felrakása: nem lehet, hogy blokkolva vannak az előugró ablakok a böngésződben?

Myra
Jobbulást mindannyiótoknak!
A porszívót szerencsére Sebi csak túl közelről utálja, úgyhogy mindig ölből tanulmányozzuk, ahogy apa takarít... Kép
Harapás: és hiába kezdek visítani, még nem érti, miért, hogy el kellene engednie. Kép Akkor van szerencsém, ha elvigyorodja magát a hangomat hallva, és lazul a szájzár... Kép

Szilvi
Akkor a jövő szedrát fixálhatjuk pali-talira?
És ha már napra akarsz menni... Itt lehet követni a mai napfogyit.
http://polaris.mcse.hu/napfogyatkozas2005/kamera/dorogig
Kicsit lassan jön be, de érdemes!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
csak hason. Háton hangosabb a fürdés Kép
Okt. 12. - máris beírtam a naptárba piros betűkkel
szilvamag

Cas
OK! Jövő hét szerda. Ott leszünk Kép
hmmc

Sziasztok!!

Kriszti1!
EZ a Gergő baba egy tünemény! Ügyesen összehoztátok!!! :-)

Szilvamag!
A te babóid is nagyon aranyosak!

Ccviki!
CSak nem a következő forma-1 bajnokot láthatjuk?? Esetleg dedikálná nekünk a képeket?

Továbbra is jó babázást kívánok mindenkinek! Én még egyenlőre csak irigykedek, de mindennek eljön az ideje.

Szilpa
23+4

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

sziasztok!

képfelrakás
nem a kép nagyságával van a gond, mert addig el sem jutok:-( Ugyanis már ott megtorpan a dolog, hogy a "melléklet feltöltése" gombra kattintva nem törénik semmi. Talán amit Cas Te mondtál, hogy blokkolva vannak az előugró ablakok a böngészőben? Ettől lehet, és ennek hol tudok utánna járni?

Myra
én is azt akartam írni, hogy egyszerűbb lenne varrni egyet, mert azt akkorára csinálad amekkora szükséges. Lehet kapni olyan steppelt, középen vatelines anyagokat (még gyerek mintásban is) amit csak körben le kell szegőzni meg kötőt rávarni és kész... Talán még olcsóbban is megúszod.
Egyébként hígítod Lilla orrváladékát?? Sterimar?
De lehet feliratni olyan szert (Calcimusc) amiből egy ampullával meg kell itatni a babával és ez "belűlről" hígítja.

mucus
Tm

Sziasztok!

Megint itt vagyok. A porszívó nekünk sem a kedvencünk, főleg a vasárnapi akciónk után. Úgyhogy ma már fel sem tudtam takarítani, szegény apára hárult. De így érdekes módon nem félt tőle. De ha ezt délelőtt csinálom amikor egyedül vagyunk...
Ma úgy is megvolt szegénykém sírásadagja. Ne tudjátok meg, hogy fél a gyerekorvostól. Visszavittem hozzá, mert még eléggé köhög, amikor meglátta a védőnővel együtt őket, úgy el kezdett sírni, hogy szinte már lila lett. Hát teljesen kikészültem ettől, még itthon is nagyon sírt szegénykém.
A Ti gyermekeitek nem félnek az orvostól?
Myra, köszöni neked az üdvözlést.
Szilpa, köszi a kedves megjegyzésed, és meglátod milyen hamar ideér a szülés. Legalábbis én még így utólag is így érzem. Az biztos, hogy drukkolni fogok neked.
Remélem még nem lesz rossz idő mostanában- gondolom Ti is így vagytok vele - mert a lakásba egy idő után elunja a Gergő magát, és üti az ajtót, hogy menjünk ki sétálni.
Lányok, Ti személyesen is ismeritek egymást? szoktatok találkozni egymással? Vannak ilyen "topikos-barátnős" találkozók?
Na már ennyi.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok! Sziasztok!
kriszti1

Mucus
Attól függ, milyen böngésződ van?

Kriszti
Szoktak, még pocakos korunkban kezdtük (na jó, Myra, Mucus és Aranyhold már nem... Kép), a köv. tali nálunk lesz jövő szerdán. Részleteket később írok, mailben. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mucus!
A melléklet feltöltése nekem se működik.
Pedig megnéztem az előugró ablakokat. Nincsenek blokkolva. Egyébként Microsoft Internet Explorer-nél: Eszközök (a legfelső sorban az 5.), a második az előugró ablakok blokkolása. Ott ki lehet kapcsolni, ha be van kapcsolva.
Már írtam a szerkesztőnek. Mindjárt meg is nézem, h válaszolt-e.
Nyugodj meg, nem Te vagy a béna. Biztos vmi extra beállítás, ami nálunk alapból nem úgy van.
Ha megtudok vmit, szólok.

Kriszti!
Nincs mit. Csak a véleményemet mondom. De tényleg nagyon vagány!!! :-) És előre is köszi a drukkot.

Szilpa
23+4

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Saci,
Tali?! Szuper!! Kép
Lillával is mindig az volt/van a gond, hogy unatkozik. Ezért kérdeztem, hogy van-e játszóház a környéken, mert a talikon is iszonyú jól elvan. Sok új játék, ember, környezet. Egyébként meg a "nem szabad" dolgok és a hülyeség köti le igazán. Na ebben a párom jó. Egyik nap is jövök be a szobába és mit látok, Gergő négykézláb menekül, mindkét fülén a gyerek zoknija, a lányom pedig visítva teper utána, hogy megszerezze a zoknikat. KépKépKép

Szilvi,
Hát nagyon megköszönném ha segítenél megvarrni. Amilyen jó kézügyességem van mindenhez, annyira béna vagyok varrás terén. Kép Ciki, de ha valamit szépen kell megstoppolni-megvarrni, viszem inkább Anyukámhoz.
De jó neked Eni enged számítógépezni. Kép Lilla egyenesen allergiás rá, ha le merek ülni a gép elé. Még akkor is, ha éppen nagyon játszik valamivel. A kis radarjaival azonnal érzékeli, és jön mellém üvölteni, egészen addig amíg fel nem állok innen. Utána megy tovább mint aki jól végezte dolgát. Kép

Kriszti,
Igen mi már pocakos korunk (illetve az első talin én már babáztam Kép) óta tartunk palacsinta-baba partykat. Kép De bármikor lehet csatlakozni, így ha gondolod jövő hét szerdán szerettel várunk Titeket. Saci majd ad útbaigazítást. Kép

Mucus,
Nekem Isomar-om van azt használtam, és a doki néni Nasivint javasolt, ezért azt is. Egyik se használ. Kép De az én köhögésem se akar elmúlni. Kép

Az orrszívást szerintetek elöbb utóbb össze fogja kötni velem? Most még a végén a nyakamba csimpaszkodva vígasztalja magát, és kb. negyed óráig lefejteni se lehet rólam, de mi van ha egyszercsak én leszek a gonosz neki?
myra

Myra!
akkor is hozzád fog bújni, a gyerekek már csak ilyenek
Kingát akárhogy megbántom, a végén mégiscsak csak én vagyok jó, hozzám akar bújni, senki máshoz Kép Kép
szilvamag

Kriszti
Én is örülök, hogy bövíted sorainkat. Hát az a két fog tündéri. Kép
Én pont azon csodálkoztam, hogy Fanni még nem köti a dokit a szurik rossz élményéhez. De lehet, hogy most változik, mert ma délután megyünk a 4 hós szurira. Kép

Viki
Olivér már tud autót vezetni? Akkor most már jobb lesz a kéziféket behúzni az autótokban.Kép

Myra
Én két fejvédőt vettem és azzal tettem körbe az ágyat, csak kötözőt varrtam plusz rá, a negyedik oldalon meg takaró van. Így az egyik hosszú oldalon macikkal, a másikon kis háziállatokkal tud szórakozni Fanni.
Az orrszívó nálunk sem jött be, de nekünk nemcsak a prszívó hangjával van baj, hanem hogy az orrába dugok valamit. Mi most fürdéskor az arcát jó alaposan megmossuk, és fürdés után a felpuhult taknyot sodort vattával kibányászom, mert minden mástól félek, hogy a szemébe bökök, ugyanis úgy forgolódik, annyira nem tűri, hogy az orrához nyúlok.
Egyébként lehet kapni vízcsapra szerelhetőt is, van akinek az bevált.

Cas
Mi is a tali óta azt vettük észre,hogy Fanni itthon unatkozik, már elővettünk minden régi játékuinkat, például a lépcsőn lelépegető rugót, buborékfújót, ezek egy ideig bevállnak ha apa bóhóckodik és bénázik velük és kárörvendve ki lehet kacagni. Kép
De azt látom, hogy a társaság nagyon hiányzik neki a tali óta, ezért itt az ovi előtt szoktam sétálni és mindig kiveszem a babakocsiból és mutogatom a kisgyerekeket neki ahogy rohangásznak az udvaron. Mint ha állatkertben lennénk.Kép Bocsi, de tényleg olyan a kerítésen át.

Tegnap egy nehéz napunk volt evés terén. A mensesem is megjött. Tejem rohamosan fogyott, délután már csak 20-20-at tudtam adni két ciciből, úgyhogy visszaálltam napi 6 evésről 8 evésre. A lefagyasztott tejet meg kiköpi, megszagoltam és más a szaga, mint a frissnek, büdösebb, lehet hogy rosszul tettem el. Persze Fanni a 20-20-nál sem reklamált, úgy védekezik, hogy bealszik szopi közben, nagyon rendes kislány. Kép Idegileg ki voltam-vagyok. Szegény ma kapja a szurit és én vigasz szopit szeretnék adni neki, nem pedig pont most térni át a tápszerre. Kicsit bíztató, hogy reggel 110-et tudott enni.

Tali, de jó lenne, egy baj van, csípő kontrollra megyünk 13 órára a Budai gyerekkórházba.
boglarka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?