Sziasztok!
Hát...gyönyörűek a baba- és pocifotók!!! Mindenkié!!!
Ildikó,
én is béres MagneB6-ot szedek, mert ez gazdaságosabb, mint a sima MagneB6, igaz, én nem szedek mellé semmilyen más vitamint.
Nekem azt mondta a doki, nem kell "agyonvitaminozott" baba, ha minden nap eszek zöldséget, gyümit, legalább 3 félét. De a 12. hétig (fokozatosan csökkentve a mennyiséget), szedtem az Elevitet, és még a fogamzás 1,5 hónappal elkezdtem a folsav szedését.
Lányok,
isteni kajákat főztök, van egy jó kis husireceptem, nem éppen szárnyas, de ha únjátok a pipit-pulykát, ez is bejöhet:
marha- vagy sertésszeleteket ki kell klopfolni és kevés olajon hirtelen megpirítani.
2-3 jó nagy fej hagymát szálasra (vékony csíkokra) kell vágni, hozzáadjuk a húshoz, és saját levükön 10-15 percig pároljuk. Ezután hozzáadunk kb. 2 dl vizet, kevés paradicsomlét vagy pürét, 1 szem borókabogyót, 1 babérlevelet, kevés mustárt, pirospaprikát,sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk tovább főni. Ha a folyadék elpárolgott, 1-2 dl száraz vagy félédes vörösborral engedjük fel és tovább főzzük. A bor alkoholtartalma a főzés során nagyrészt elbomlik, tehát ebből a mennyiségből gyakorlatilag semmi nem marad.
Ha puha a hús, és a hagymából+fűszerekből szép barnás, finom mártáslét kaptunk, akkor kész!
Én kukoricakásával szoktam tálalni, de a krumpli is isteni hozzá.
Jó étvágyat hozzá!
Lyly
17+3