Sziasztok kismamik
Azért nem egészen csak a MÉRTÉKKEL kell legyen a jelszó, attól függ, hogy miről van szó!
Nyers dolgokat tilos! Fertőzés miatt! Ugyebár a fertőzésre nem lehet érvényes a mértékkel...
Ilyen a nyers tojás
a szalmonella fertőzés miatt elsősorban), ami van ugyebár a majonézben és a tiramisuban, viszont mindkettőből ki lehet iktatni.
Nyers hús: no ezt azért ugye ritkábban kívánja meg a kismama...
de nem szerencsés a hűtőben nyers hús mellett tárolni az élelmiszert, különösen nem pl. a majonézes-tejfölös cuccokat.
Nyers tej: Egyenesen bociból fejt tejjel is ritkán találkozunk mi városi kismamik... de piacon lehet vele találkozni. Ide tartoznak a nem pasztörizált (nyersen érlelt) sajtok is. A fetában nem vagyok biztos, hogy nyersen érlelt...
Penészes sajtok: ezt én nem ajánlanám... bár talán erre is vonatkozhat a mértékkel.
Máj: vannak dokik akik kifejezetten ajánlják!... nem árt a babának... ennél csak valóban a mértékletesség kell, hogy számítson. De szerintem ha egy kismama ezt kívánja valószínüleg, hogy épp "A" vitamin hiányos.
sós mogyoró, pisztácia: ezt az esetleges gombás fertőződése miatt nme ajánlják... nemrég volt belőle botrány.
fahéj, szegfűszeg, boróka: méhösszehúzó hatása miatt nem ajánlják, de szerintem ezt senki nem tömi kétpofára... egy kevés belefér.
gyömbér: no ez tényleg érdekes... mert vannak akik hányinger ellen ajánlják, vannak dokik akik eltiltják a kismamit, szintén méhösszehúzó hatása miatt...?
tonik: a kinin szintén méhösszehúzódást csinál! Ezzel viszont valóban érdemes vigyázni! A 40.-ik héttől már kifejezetten ajánlatos iszogatni... hátha bejön...
Én ennyiről tudok... egyenlőre
Egyedül a nyers dolgokra nem áll a mértékletesség jelszava ... szerintem.
Ja és még vigyázni kell, hogy alaposan megmossátok a zöldség-gyümölcsöt, különösen amelyik a földdel érintkezik.
No most kiokoskodtam magam... lassan mennünk kell férjecském születésnapját ünnepelni... lehet a kórházi előadásbeszámoló későbbre marad!
sziasztok