Sziasztok
Látom látom előjött a régi jó kis téma
Anita
Senki nem itél el hogy jó vagy rossz anya vagy. Na és persze senki sem áll szándékában bántani sem.
Semmivel se kevesebb az a mami és babóca aki tápszert kap, mint aki anyatejet. És ahogy olvasgatom a lányok hozzászólását, nem is azon volt a hangsúly, hanem a hozzátáplálás megkezdésén, aminek az időpontja a babó emésztési rendszerének elég fejletlen volta miatt egyáltalán nem mindegy. A mai tápszerek már profik a mi gyerekkorunkhoz képest, össze se lehet hasonlítani, sőt nem is szabad!! Jah és azt se felejtsük el hogy a hozzátáplálás megkezdésének az időpontja és formájának a szemlélete is teljesen más. Mikor én voltam kölyök gólya akkor anyunak azt mondták hogy háromhónaposan már csináljon sárgarépa pempőt és társait.
Azóta hála sokat fejlődött az orvostudomány és sok jó és hasznos tapasztalattal gazdagodott a világ. A kutatóorvosok számos adattal alátámasztották, hogy a csecsemők emésztése az elején az anyatejet és az anyatejjel egyenértékű!!!! tápszert támogatja, és 6. hó környékén (kizárólag tápszeres babóknál az 5. hónaptól) javasolják a hozzátáplálás megkezdését, gyümölcsökkel, majd fokozatosan bevezetve a zöldségeket és egyéb élelmiszereket.
Szivesn belinkelek neked egy szilárd étel bevezetésével kapcsolatos táblázatot, hogy mikor javasolják az egyes élelmiszerek megismertetését a manófejüekkel
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm Senki sem akar téged bántani, félre ne érts minket, tudjuk hogy a legjobbat akarod a babádnak, és attól ugyanolyan egészséges, szép kis babó lesz belőle hogy tápszert kap, mintha csak anyatejezne. A hozzátápival várj még egy kicsit hogy az immunrendszere megerősödhessen, és még veletlenül se alakuljon ki bármire is allergia nála.
Nah jó kis litániát irtam, remélem nem haragszotok érte. (Megjegyzem Daninál nekem is jött anyukám hogy mostmár adjak neki sárgarépát, almalevet és társait, de szépen megbeszéltük a dokinénivel és megvártuk a megfelelő időt hozzá, anélkül is gömbölyödött szépen a kölökgólya
)
Pirus
Én 28án megyek be reggel vérnyomi mérő gépért, megint lesz 24 órás mérésem, utána az adattal pénteken délre megyek majd a belgyógyászhoz. Nem tudom te mikorra tervezed a cukroslötyi ivászatot
(ha rajtam mulna én semikorra, de hát már egyen igy is tulvagyok
)
Picus
Gratula a munkába álláshoz, tényleg más már hazajárni igy a manócskánkhoz, meg valahol azért valljuk be jó végre felnöttek között is mozogni egy kicsit huzamosabb ideig. Tök jó hogy Andika ilyen jól kijön a bébiszitterrel
Nah most gyorsan dugulok mert már sok volt belőlem mára.
puszi
Ági
16+1