Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Ismeri valaki Dömötör Margitot? Mennyire rendes szülésnél?
hópehely

Vanilia!

Szerintem nem kell aggódni a babácskád mérete miatt, az UH általában nem pontos értékeket ad, olykor fél kilót is tud tévedni pluszban és minuszban is. Emlékszem, amikor Zsombival voltam az utolsó UH-n, vagyis flowmetrián, akkor voltam 38 hetes. Zsombi BDP-je 40 hetesnek az FL-je 36 hetesnek felelt meg.Kép Közel 4 hét különbség volt a két érték közöttKép Igy a doki átlagolt és lett 38 hét, aminek az előző számítások alapján is megfeleltem. Rá 2 vagy 3 napra meg is született a kismanó. Most Szabolcs értékei mejdnemhogy teljesen megegyeznek Zsombiéval, kíváncsi vagyok a végén hány hétre és milyen méretekkel születik.

Rita, én úgy tudom, hogy a klinikán az első szüléseknél mindenképpen alkalmazzák a gátmetszést. De lehet, hogy azóta ez már változott, legalábbis egyes dokiknál. Én most gátvédelemmel szeretnék szülni, a Szent Imre Kórházban szerintem ehhez minden támogatást meg is adnak. A hónapban pedig megyek Kriston Andreához is intim tornára, hogy amennyire lehet én magam is fel tudjak készülni rá.

Hópehely, Margit a vezető szülésznő, nagyon rutinos, rendes nőci, bár egy kissé katonás, nem olyan mézes-mázas. De szerintem ott és akkor nem árt ha valaki határozottKép Én elégedett voltam vele, bár sok dolga nem volt velem, 4 óra alatt megszültem, és a vajúdás legnehezebb pillanatait is inkábba férjemmel töltöttem.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Köszönöm a gratulációkat Kép
Aranyosak vagytok, sajnos tejcsi kevés ezért tápszerrel kell pótolni, mert itt a környéken anyatej nincsen sajnosKép

Amúgy szép egészséges jól fejlődikKép
Ez a lényegKép

Van itt olyan, aki ugyanígy járt mint én hogy táizni is kellett???????????

Mea
mea

Szia Rita,

Mail ment.

Kép
lini

Pirus,
A klinikán azt mondták, hogy jó, ha valaki fogad szülésznőt is, így elkerüli azt, hogy ne foglalkozzanak vele. Egy kicsit tartok attól, hogy katonás, hiszen az első szülés lesz, és egy kicsit félek a dolgoktól. Remélem fog segíteni.

Vanília,
Én is hasonlóan vagyok, hogy az értékek +/- pár hétet eltéréssel jók. A dokim megnyugtatot, hiszen azt mondta, hogy a 16-18. héttől a babák teljesen eltérően fejlődnek. Vannak olyanok, akik egy kicsit kisebbek, vannak akik nagyobbacskák. Emiatt ne aggódj, lényeg, hogy jól vagytok.
hópehely

Sziasztok!

Vanília, köszi a gratulációt. Az első babám nekem 0is kisebb volt 1 héttel, szerintem sem kell ezzel foglalkozni, hiszen minden baba másképp fejlődik. Nem hiszem, hogy óriás babád lesz, lehet, hogy 1,2 héttel korábban érkezik majd. Ennyi.

Rita, igen valószínűleg a hormonok okozzák, hiszen még a baba nagyon pici. Tenni nem tudunk ellene semmit.

Mea, örülök, hogy jelentkeztél. Ne aggódj a tápi miatt. Mi is tápszeresek voltunk (kb. 2 hónapig szopizott is mellette, utána 5 hónapos koráig hordtam a tejcsit neki, persze ez sem volt elég, így amellett is volt tápszer, majd 5 hótól csak tápszer volt) és nagyon szépen fejlődött Fanni, sőt egyáltalán nem beteges. kb. Fél évben egy kis megfázás, de láza sosem volt. Próbáld meg többször cicire rakni, meg azt hiszem Ágiboszi írt a tejcsi növelés praktikáiról, esetleg azt próbáld ki. Ha meg így sem jön össze, ne érezd magad rosszul, add neki a tápit. Attól is gyönyörűen felnő és semmi baja nem lesz. Egyébként én is tápszeres voltam. Mégis felnőttem. Kép Úgyhogy nem csüggedni, örülj a bébinek és kész. Csak ezzel foglalkozz, hogy ott van melletted. Kép

Puszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Hópehely, nagyon sok minden függ természetesen az anyuka temperamentumától is és attól is, hogy a vajúdás hogyan halad. Én gyorsan tágultam, gondolom ezt látta Margit is, és azt is, hogy inkább a férjemmel érzem jól magam, ezért is vonult a háttérbe, de természetesen ettől még figyelt rám. Én ennél többet nem is vártam. Nekem is fogadott szülésznőm volt, a dokim ajánlotta és én elfogadtam. Akkor az volt a lényeg, hogy Õk ketten jó csapatot alkossanak és ilyen téren nem is kellett csalódnom. Nagyon tudták a dolgukat.
Eddig itt mindenki elégedett volt, aki Margitot választotta, de persze érdemes megkérdezni a többieket is a többi szülésznőről.

Minden jót!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Lini!

Köszi a mailt. Már válaszoltam is. :-)

Rita

Kép

Kép
rita81

Rita

Válasz ment

Lini

Kép
lini

Kedves Mea!!!

Először is gratulálok a szépséges kisbabádhoz. Azért gondoltam, hogy írok neked, hogy megnyugtassalak. Zsófi hasonlóan a te babusodhoz kezdettől fogva tejcsin és tápszeren él. Nekem amikor jobban ment sem volt több napi 200 mililiter tejnél, hiába vetettem be mindent, homeós bogyót, laktoherb teát stb.... Ezzel együtt nagyon szépen fejlődik, kerekedik, semmi gondom nincs vele. Gondoltunk rá, hogy veszünk neki tejet, de a védőnő lebeszélt róla. Azt mondta, hogy abban az összeöntött tejcsiben, amit kapnánk, szűrés ide, szűrés oda bármi lehet. Erre pedig látva a lányomat, azt mondta nincs szükség.
Az a fontos, hogy nyugodt legyél, ne idegeskedj. Még beindulhat a tejed is, de ha nem akkor sem történik semmi. Ezzek a tápszerek már sokkal jobbak, mint a régi "felfújósok".
anitq
anitq

Anitq!Kép

De örülök Neked mega miket írtál.Kép

Mindig vigasztal ha tudom nem csak mi vagyunk így.
Ne érts félre annak nem örülök, hogy sokan így állnak mint én, de így tudom legalább hogy felnőnek így mások babócái isKép

És Te hogy szoktad?
Cicire teszed és utána kapja a tápit???
Mert én most így csinálom és néha fejek is mellette de az is nagyon kevés.

Melyik tápszert használjátok?

Mi a Nutrilont, tudsz arról valamit???

Mi most lehet, hogy tudunk szerezni anyatejcsit csak 3 hónapos a baba, remélem nem lesz gond ez.

Ma beszélek a védőnővel.

Mea
mea

Szia Mea!!!

Gyorsan válaszolok neked, míg babó nézegeti a játékait...

Nálunk már a szopotatással is gondok voltak kezdettől fogva. MIvel teljesen lapos volt a mellem, nem tudott szegény "rákapni". Hiába könyörögtem a klinikán a nővéreknek, hogy segítsenek, csak megvetettek velem egy csomó bimbóvédőt, aztán ezzel el is voltunk intézve. Az eredmény két agyonra roncsolt vérző mellbimbó és egy gyerek, aki nem értette, hogy miért nem kap enni... Itthon a védőnő is próbált segíteni, és a szoptatási ambulanciára is elmentünk, de mivel nagyon kevés a tejem és az is egy árva éppen, hogy látható sugárban jön, ők sem tudtak igazán segíteni. Zsófi annyira bemakacsolta magát, hogy 2 perc után feladja a szopást, sír ő is meg én is...
MOst azt csináljuk, hogy géppel leszívom a tejet, ami van. Ez napi több órás "mulatság", mert tényleg írtó lassan jön ki még így is, de a babus kedvéért természetesen megcsinálom.
Mildibé HA-t kap egyébként. Kérdeztem a doktornőnktől, hogy ez jó-e, mire azt a választ kaptam, hogy jó (a klinikán adták)és ha ízlik a gyereknek, nem kell cserélgetni másra. Most 10 hetes múlt és 5-ször eszik 120 miliket, és ezen kívül megkapja a tejcsit, amikor van.
Elkezdtem szoktatni az almalére is. Ezt olvasva most biztos sokan nekem esnének, hogy korai, de ez engem nem érdekel. Szeretném lecserélni legalább az egyik tápszeres étkezést almára és mivel szépen haladunk vele, azt hiszem hamarosan sikerül is majd.

A NUtrinolról nem tudok semmit, de valószínűleg az is pont olyan jó, mint a többi. A "szerzett anyatej" esetében azért járjatok utána, hogy aki adja egészséges-e. HA a védőnőt is beveszitek a dologba, biztos fog kérni különböző szűrővizsgálatokat a tejet adó féltől, szóval nem lesz egyszerű, de ez a hivatalos eljárás. Neked is megnyugtatóbb lenne...
Fel a fejjel, nem lesz semmi gond!!!

anitq
anitq

Szia Anita!

Nem akartam írni, de nem tudom megállni.Kép Ha nem érdekel mások véleménye, akkor szerintem nem is kellett volna leírnod az almalés akciódat. Természetesen minden anyukának szíve-joga azt adni, amit akar a gyermekének, de ki tudja, hogy hány bizonytalan kismama olvassa a topikunkat. Mára bebizonyosodott, hogy egy kisbabának 6 hónapos koráig nincs szüksége másra, mint anyatejre, vagy anyatej hiányában tápszerre. Csak hasonlítsd össze az almalé tápértékét az egy adag tápszer tápértékével mielőtt lecserélnéd.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Indigo, de jó, de jó, de jó! KépKépKép Gratulálok! Vigyázz magatokra, most ne nagyon ölelgesd apát, nehogy találkozz egy ráérős vírussal!

Kinga, az én lányom is nagyon frontérzékeny. Előre jelzi, ha valami változás lesz az időjárásban. Semmit nem tudok vele kezdeni akkor, annyira rossz a kedve.

Lini, én mindent eszem a szopiztatás mellett, de mértékkel. Bármilyen finom lett a babgulyás, csak egy tányérral eszem. Hál'istennek nincs problémánk, csak az erős paprikával.

Panadol szirup valószinüleg jobb fájdalom csillapításra, mint lázra. Arra esszük mi is, nem?
Most a 4 hós oltásnál jól jött. Másnap nem hajlította be az egyik lábát és sírt is, akkor adtam egy "kanállal"
Nyaki hypotónia, az izom gyengeség vagy merevség?
A 2 hónapos unokánknak a nyakán érdaganat van, az nem ugyanaz, ugye?

Aysegül 4 hónaposan 7.5kg, 66cm. Dokinéni is azt mondta, hogy ne izguljak, nem kövér. Most úgy vettem észre, az arcára hízik.Mindegy csak egészséges legyen!

Anita, sajnálom, hogy problémák adódtak a szopizással, de teljesen egyetértek Pirussal.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37

Kedves Pirus!

Úgy látszik ingoványos területre léptem a hozzászólásommal, ezért néhány dolgot, ami a rövidség miatt kimaradt szeretnék hozzátenni.
Természetesen teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az almalé, amit én facsarok itthon ki más tápértékű, mint a tápszer. Éppen ezért van a fokozatosság és persze a gyerek igénye szerint ha szükséges akkor tápszer.
Beszéltem a védőnőmmel és a gyerekorvossal is erről. Mindketten elmondták azt az álláspontot, amit te is leírtál, de ezzel együtt, mivel olyan a helyzet, amilyen (azaz, hogy ne csak tápszert kapjon gyakorlatilag a baba) nem zárkóztak el a dologtól. Amikor én pici voltam, anyukámnak ugyanúgy nem volt teje, mint nekem és már 6 hetesen adták nekem is.
Mindenki másképp csinálja, de a fórum épp azért fórum, hogy leírhassuk a véleményünket, mégha az eltérő is - én legalábbis így gondolom. Ahogy minden rokon, ismerős elmondja, hogy ő mit csinált a saját babájával a leendő kismamának, ugyanúgy írjuk le mi is a problémáinkat stb. itt. Azok részéről, akik olvassák a fórumot, feltételezzük, hogy képesek mérlegelni, a leírtakból azt fogadják meg, amit akarnak.
anitq
anitq

Anita!

Természetesen azt írsz le ide, amit akarsz, bár megjegyzem éppen Te írtad ezzel a lendülettel, hogy nem érdekel ki mit szól hozzá.
Sajnos a mi gyermekkorunkban tényleg az volt a 'divat', hogy egészen pici babáknak is adtak már almalevet. Mára szerencsére rengeteg orvos, biológus, genetikus és még sorolhatnám tovább hány szakember és szervezet alapos kutatások eredményeivel bebizonyította, hogy a természet nem tévedett, amikor az anyatejet adta 'ajándékba' az emberiségnek. Ha belegondolsz ez az egyetlen olyan táplálék, amely bárhol, a világ bármely pontján elérhető egy kisbaba számára, legyen akár eszkimó, vagy afrikai. Azonban a világ változik és ez is egy természetes folyamat, mint az is, hogy megpróbálnak minél korszerűbb tépszereket előállítani, hogy azok a babák is hozzájussanak az értékes tápanyagokhoz, akik valamilyen módon nem kaphatnak anyatejet. Érdekes az is, hogy nem az almeléhez közelítik a tápszert, hanem az anyatejhez. Talán pontosan azért, mert erre van szüksége a kisbabának. Mint írtam, Te azt adsz a babádnak, amit szeretnél, és ami a meggyőződésed, de nem kellene bizonytalan kismamákat befolyásolni olyan kijelentéssel, aminek semmilyen tudományos alapja nincsen. Ezek a kismamák pontosan azért bizonytalanok, mert nincs elég önbizalmuk, vagy esetleg nincs elég információjuk. Ezért ne haragudj meg, ha azt írom, hogy almalevet adni egy ilyen pici babának, szerintem, nagy hiba.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Anita!Kép

Szerintem tedd ahogy Te érzed, és csak magadra hallgass!!!

Akkor most elvileg én is lehetek mások szemében rossz anyuka mert nincs tejcsim és csak az az egészséges stb.

Én tápszeres voltam pici koromtól fogva és felnőttem egészségesen!!!

Nem avygok allergiás semmireKép

Szóval tedd amit jónak látsz.

Túl nagy az őrület a tejcsi ügyben, eleve egészségetelnebb az élet és a tejcsibe is átmegy szerintem sok káros anyag is!

Más világ ez már.

De én is igyekszem anyatejet szerezni neki ha lehetKép

Mea
mea

sziasztok!

Látom látom nagy felhőkavarás...
Mindenki azt teszi amit jónak lát s a kedves bizonytalan olvasónak meg nem mindent kell elhinnie. Bár az almalével én sem értek egyet. Én még a három éves gyerekemnek is kerülöm az almalét, a sav és a székletfogás miatt. Akkor inkább őszilé...
Szerintme a tápszer és az almalé nem egy és ugyanaz. Az én tudtomban a tápszer az anyatejet az almalé meg a teát helyettesíti...
Ha tejet szeretne ma inni a gyerek nem adok helyette almalétKépKépKépKép, bár az én gyerekem se tejet se almalét nem iszikKépKép
Mi Nutrilont ittunk imádta az Andi !!! A beba ha azt nem annyira abból sosem evett annyit s sokkal jobban fejlődött, mert többet evett, a székletelés is könyebben ment mikor áttértünk a nutrilonra. Ez lehet, hogy csak nálunk van így.
Mindenki csinálja azt amit jónak lát, csak vigyázzunk arra, a gyereknevelés óriási felelőség az egész élete alapja a mi kezünkben van. S most adunk a gyerekeinknek egy alapot én minden újtól féltem, hatszor meggondoltam.
Az, hogy tápszer vagy anyatej a jobb...szerintem egyik se jobb vagy rosszabb!!
Minden embernek más a jó...de ha nincs anyatej, akkor azért nem mondanám, hogy a tápszeres gyerek nincs olyan fejlettségű vagy bármi szervi baja lenne azért mert tápszeres..
Lehet, hogy itt is a nevelés sokkal meghatározóbb, minthogy most egy évig tejet vagy tápszert eszik.
Az almalevet magam se iszom meg, ezért lehet, hogy én ezért sose adnék a gyerekemnek....

Picus
picus

SziasztokKép

Látom látom előjött a régi jó kis téma Kép

AnitaKép

Senki nem itél el hogy jó vagy rossz anya vagy. Na és persze senki sem áll szándékában bántani sem.
Semmivel se kevesebb az a mami és babóca aki tápszert kap, mint aki anyatejet. És ahogy olvasgatom a lányok hozzászólását, nem is azon volt a hangsúly, hanem a hozzátáplálás megkezdésén, aminek az időpontja a babó emésztési rendszerének elég fejletlen volta miatt egyáltalán nem mindegy. A mai tápszerek már profik a mi gyerekkorunkhoz képest, össze se lehet hasonlítani, sőt nem is szabad!! Jah és azt se felejtsük el hogy a hozzátáplálás megkezdésének az időpontja és formájának a szemlélete is teljesen más. Mikor én voltam kölyök gólya akkor anyunak azt mondták hogy háromhónaposan már csináljon sárgarépa pempőt és társait.
Azóta hála sokat fejlődött az orvostudomány és sok jó és hasznos tapasztalattal gazdagodott a világ. A kutatóorvosok számos adattal alátámasztották, hogy a csecsemők emésztése az elején az anyatejet és az anyatejjel egyenértékű!!!! tápszert támogatja, és 6. hó környékén (kizárólag tápszeres babóknál az 5. hónaptól) javasolják a hozzátáplálás megkezdését, gyümölcsökkel, majd fokozatosan bevezetve a zöldségeket és egyéb élelmiszereket.
Szivesn belinkelek neked egy szilárd étel bevezetésével kapcsolatos táblázatot, hogy mikor javasolják az egyes élelmiszerek megismertetését a manófejüekkel KépKép
http://csigabiga.com/otlettar/kismama/szilard_etelek.htm

Senki sem akar téged bántani, félre ne érts minket, tudjuk hogy a legjobbat akarod a babádnak, és attól ugyanolyan egészséges, szép kis babó lesz belőle hogy tápszert kap, mintha csak anyatejezne. A hozzátápival várj még egy kicsit hogy az immunrendszere megerősödhessen, és még veletlenül se alakuljon ki bármire is allergia nála.

Nah jó kis litániát irtam, remélem nem haragszotok érte. (Megjegyzem Daninál nekem is jött anyukám hogy mostmár adjak neki sárgarépát, almalevet és társait, de szépen megbeszéltük a dokinénivel és megvártuk a megfelelő időt hozzá, anélkül is gömbölyödött szépen a kölökgólyaKép)

PirusKép
Én 28án megyek be reggel vérnyomi mérő gépért, megint lesz 24 órás mérésem, utána az adattal pénteken délre megyek majd a belgyógyászhoz. Nem tudom te mikorra tervezed a cukroslötyi ivászatotKép (ha rajtam mulna én semikorra, de hát már egyen igy is tulvagyokKép)

PicusKép
Gratula a munkába álláshoz, tényleg más már hazajárni igy a manócskánkhoz, meg valahol azért valljuk be jó végre felnöttek között is mozogni egy kicsit huzamosabb ideig. Tök jó hogy Andika ilyen jól kijön a bébiszitterrelKép

Nah most gyorsan dugulok mert már sok volt belőlem mára.

puszi
Ági
16+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Annamari, Shine, Picus, Dr. V. rendelésére milyen telefonszámon lehet bejelentkezni? Ami nekem van az mindig ki van kapcsolva. Valószínűleg már nem jó a szám.
Megköszönném, ha valaki megadná.

Puszi, Indigo

indigo

Akár emailba is jó. A profilimban van.
Puszi

indigo

Sziasztok!

Rita!
Sajnos ez az általános hozzáállás a gyerekhez a multikban. Hogy profitorientált-e? Hm, autóipar, azt hiszem, kevés ennél profitorientáltabb szektor van ma.

Anitq, Pirus, anyatej-tápszer témához annyit, h valóban a legjobb az anyatej az első 6 hónapban, de azért erre ne menjen rá az anyuka egészsége és az ilyenkor amúgyis labilis lelki egyensúlya!
Tápszeres babáknál egyébként 4 hósan kezdődik a hozzátáplálás, mert a tápszer ugyan nagyon jó utánzata az anyatejnek, de annyira nem, hogy a baba 6 hós koráig elég legyen a kizárólag tápszeres táplálás.
Megintcsak azt mondom, érdemes küzdeni a szopiért, de nem mindenáron. És sajnos a bimbóvédő a szoptatás legnagyobb ellensége. Cumisüveg-kategória. Sajnos engem is elintéztek annyival a Klinikán, h lapos a mellbimbóm, hoznak bimbóvédőt. Mondtam, h na azt már nem, másfél nap múlva már gyönyörűen szopott Balázs. De az a másfél nap annyi szenvedéssel telt és annyira jó lett volna, ha segít valaki...

Indigo!
Nekem működött a szám legutóbb, elküldöm mélben, de ugyanaz a szám, ami 5 éve is volt.
És GRATULAAAA!!! KépKép

Na, én úgy lerobbantam tegnapelőttre, hogy lépni alig tudtam, összeszedtem valami dáthás kórságot, tegnap napközben szép fokozatosan elment a hangom, de úgy, hogy délután már hangosan röhögtek rajtam a kollégáim, amikor meg akartam szólalni. Kép
Tegnap elkezdtem a Clostit, hát lehet, h pszichésen, de én már most érzem a petefészkeimet, különösen a balt (mondjuk azt mindig érzem Kép). Mi lesz itt a 15. napon?!

Annamari
muter

Annamari, írtam mailt. Gyógyulj meg!

indigo

Anitq,
nem tudom megállni, bár ritkán jövök erre és már régen voltam, nem azzal akarlak gyötörni, amit úgyis tudsz, mást szeretnék ajánlani. Már a többiek beszéltek róla és a Remedia kiadványában meg is találtam, hogy mit ajánl a homeopátia, ha a kismamának kevés a teje. Ez pedig az

Utrica urens C12 idézek a kiadványból: " Fokozza a szoptatós anyák tejelválasztását, a tej hiányából eredő szoptatási nehézségek esetén."

Azt mondja, fentebb, hogy "Az emlőgyulladást tejhiány is kisérheti, emiatt a kismama sirós, elesett, gyámoltalan lehet." ekkor mást ajánl, ezért lenne érdemes szakembert megkérdezni. A lányok korábban pl. azt irták, hogy alacsony potenciából érdenmes szedni, mert a közepes potencia (C12) már apasztja a tejet. Pedig a könyv ezt ajánlja. Tehát egy túrát megér, nem tudo, merre laksz, a HÉV Szépvölgyi úti megállójánál, a templommal szemben van a patika.

ha a tej mennyisége nő, talán könnyebben tudod fejni, ill. megpróbálhatjátok a szopit, hiszen könnyebb kiszivni. és akkor egyre kevesebb tápszerre lesz szükség, és az almával is várhattok.

A könyv napi 2x5 golyócskát ajánl, de a Lajos utcában,a patikában nagyon segitőkészek, és tudnak is mindent a homeopátiáról.

Remélem sikerül több tejet "facsarnod" és igy teljesebb, kiegyensúlyozottabb lehetsz te is és a babád is. Sok sikert, bármilyen döntést is hozol!
solya

Sziasztok!

Indigo!
Én is írtam, köszi, azon leszek Kép

Solya!(SZIA!!! Kép)
Én anno a Ch5-öt szedtem, és iszonyat mód megdobta a tejet. Az én tapasztalatom az volt vele, h hosszútávon nem érdemes szedni, hanem hirtelen tejszaporításra jó (2-3 nap az "átfutása"), aztán a baba majd úgyis fenntartja.
Ch12-ről én is azt hallottam, h apasztásra ajánlják.

Annamari
muter

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Piroska 2006.01.20 23+2 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 23+1 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 20+4 Második Hanga/? Dr. Vermes ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 16+3 Második ? Dr. Matányi Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 12+6 Második ? Dr. Várbíró ? 24</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

indigo

Sziasztok Lányok!

Ti hogyan tudtatok írni? Nekem nem jött be a Babanet az elmúlt pár napban.Kép

Ági, sajnos nekem a szerda még korai, egy hete mondta a doki, hogy 3 hét múlva menjek. Akkor nem kell menned? Pedig olyan jó lenne talizni. Hogyhogy ittál már cukros lötyit? Azt nem csak a 24-28. hét között kell?

Annamari, jobbulást kívánok! Balázs meggyógyult már? A clostit azért szeded, mert nincs peteérésed? Sajnos okozhat túlstimulációt, és az sem valami jó. Gondolom azért UH-val majd követitek a tüszők állását. Remélem már ebben a ciklusban sikerrel jártok. Balázzsal szoktatok beszélgetni a kistesóról? Várja már?

Indigo, huha, tök furi hogy én vezetem a kismamák listájátKép Pedig remélem Szabolcs még jó sokáig fogja élvezni a pocakom vendégszeretetét. Hogy vagy? Tünetek vannak már?

Picus, Andikát novembertől már viheted egész napra? Azért az nagyon szuper, hogy jól kijön a bébiszitterrel, gondolom így Te is nyugodtabb vagy bent a munkahelyeden.

Solya, ezek szerint még olvasol bennünketKép Remélem jól vagytok!

Tegnap megkívántam a rétest, elmentünk hozzávalókat venni, és a nagy lelkesedésem eredménye az lett, hogy 12 rúd!!! rétest készítettem. Estére már a fülünkön jött ki a meggyes-diós és szilvás-fahéjas rétes.Kép

Jé, most látom, hogy már a 24. hetet tapossuk.Kép

Járt valamelyikőtök intim tornára Kriston Andreához? Jelentkeztem a honlapján tanfolyamra, már 1 hete és még mindig nem kaptam visszajelzést. Szerintetek ilyen sokat kell várni időpontra?

Szép napot!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska

pirus,
honlapon nekem sem válaszolt anno, küldök hozzá mobilt. Kép

igen jövök, most is hátha anitq megpróbálja a bogyókat, de semmi hir. Kép
solya

Sziasztok!

Hát még nem halok bele a munkábaKép
Andit november 14 től egész napra viszem. Most hívtam a babysittert nagyon jól elvannak.
Andi most kicsit beteg lett tegnap a fülét is melegítettem sóval, mert fájlalta...
Most hívtama sittert kivitte a levegőre...hogy jobban egyen és aludjon. Szóval néha lehet, hogy jobban csinálja mint énKépKép
Teljesen nyugodt vagyok, ha Õ van Vele.
Neki van egy fősulia amit a Pethő intézetbe csinált azért ez már jelent valamit. Idegrendszer, tűrőképessége is vna, és ha baj van azt is tudja kezelni.
Pirus 12 rúd rétes az brutálKépKép Te jó égKépKép
Ma a logopédus megvizsgálta Andit kér majd egy fülészeti vizsgálatot. Aztán heti egyszer jár hozzá Andi és majd kapunk valami jelnetést erről. Szerinte nincs hallási probléma de azért vigyük el egy vizsgálatra.
Ezt megtesszük. Szerintem semmi baj nincs a hallással s az Andi azt is hajlandó volt megmutatni, hogy sziszeg a kigyó s hogy megy a paci, tehát azt is látták, nyelv nincs tapadva stb.
Majd alakul. A héten otthon pihen a fejét beverés miatt, aztán majd után újra megy az óvis hét. Ma reggel megsiratta apát, hát ne tudjátok meg milyen apás...ha bemegyek a szobájába és azt akarja kimenjek megmutatja az ajtót, az apja erre fügyült egyet nekem, hogy akkor menjek ki, na azóta andi ssssssss-zik egyet ami azt jelenti Õ apával akar lenni csak a szobábaKépKépKép
Szóval nincs itt bajKépKép

Annamari Te meg gyorsan gyógyulj meg!!!

Picus
picus

Nem tudtok segíteni nekem múltkor Urtica 15-öst adtak, az jó tejserkentésre????????????????

Mea
mea

Mea en ugy tudom sajna hogy az mar apasztKép a legjobb az 5-os emlekeim szerint....
orsoly

Sziasztok!

Solya! Én is szeretnék járni Kriston Andreához, mert jó lenne "élőben" megtanulni a fortélyokat. Igaz, megvan a könyv, és csinálom is szorgalmasan, de nem vagyok benne biztos, hogy mindent jól csinálok. El tudnád nekem is küldeni a mobilszámát - a honlap nekem sem tűnik túl élőnek. (Címem: somogyirita@hotmail.com).

Nincs valakinek tapasztalata az intimtornás szülésben? Úgy értem, hogy valóban csökkenti a gátmetszés valószínűségét, ha az ember rendesen csinálja a tornát? Jó lenne erről elsőkézből hallani valamit.

Üdv mindenkinek!
Rita

Kép

Kép
rita81

Szia Rita!

Én most hívtam a számot, csak délelőtt lehet érdeklődni 9-12-ig.
Sajnos hétvégi tanfolyamra már nem volt hely, így én egy délelőttire jelentkeztem, ami okt. 17-én kezdődik, Andrea tartja személyesen. 3 alkalom 9-12.30-ig, a kismamáknak tovább tart.
Én remélhetőleg januárban be fogok tudni számolni Neked, hogy milyen az intimtorna segítségével gátvédelemmel szülniKép
Átküldöm priviben a számot!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Orsoly!Kép

Köszi akkor ma megyek vissza gyógyszertárba és rákérdezek miért ezt adják!!!Kép

Mea
mea

Mea, az szerintem sem jó. Nem mindegy a higítási szám. Az 5-öset kérjed mindenképpen.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Mea Kép

Hogy mért azt adják nem tom, de azt mutatja hogy nem sok infojuk van a homeoval kapcsolatban Kép
Van egy homeos füzet, amit ingyen kell hogy adjanak, kérjél egyet, abban elég sok fel van tüntetve adagolással és hogy mire jó.
Az urticánál az alacsony CH ami növel vagyis csak az 5 ös a magasabb már sajnos apaszt Kép( Brrr hogy nem figyelnek oda erre a patikában.

Pirus Kép
Még nem tudom mikor kell újra mennem majd be a Bártfaiba, pénteken tudom majd meg a dokitól, mikor viszem neki a vérnyomásmérés eredményét.
Mivel én Danival is cukros lettem ezért már a 10. héten kellett lötyit innom. Nah mivel most még jó volt az eredmény ezért tuti meg lesz még ismételve, mert ugye a cukor ugrásszerűen nővekedhet Kép

PicusKép
Gratula Andikához. ÜGyes csajszi, nem lesz itt baj, csak eddig lusti volt mint egy fiú. Neked dolgos hétköznapokatKép

Most huzok a védőnőhöz, hála időpontom van, remélem jelent is valamit és nem kell ott várnom egy örökévalóságig. Jah az AFP jó lett, 1,4 MOM. Otkóber 3án megyek az I. nőire genetikai uhra és tanácsadásraKép

puszi
Ági
16+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Pirus, köszi a tanácsokat, meg a tel.számot. Remélem, valamikorra csak összejön ez az IT.

Lányok, képzeljétek, most volt egy érdekes élményem. Hívom a dokimat, hogy megbeszéljem vele az első találkozót. Fura zajok a háttérben. Kérdezem tőle, hogy csak nem rosszkor hívom? Mire ő: hát, most éppen egy szülést vezetek le... Kicsit mellbevágó volt így élő közvetítésben hallani a dolgokat. Igaz, csak pár másodperc volt, de kicsit megrémültem. Gyakorló anyukák, nyugtassatok meg, hogy túl lehet ezt a dolgot élni!

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Rita!

Ha nem lehetne túlélni, már régen kihalt volna az emberiségKép

Ági, gratu a MOM-hozKép Nekem 1,5 voltKép Oksi, akkor majd próbálj kb. 2 hét múlva menni újra a dokihoz. Nem tudtam, hogy cukros lettél Danival.Kép De nem okozott semmi gondot, ugye?

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

10 db bogyót vettem beKépKépKép

ugye nem apad el a tejem ??????Kép

Ilyen hülyéket!!!!!!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

Holnap beletömöm a szájába!!!!

alig van tejem és még ezt is elcseszik nekemKépKépKép

De jó hogy vagytok!!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Mea, szerintem ez még nem gáz, legalábbis remélem. Mindenesetre ne izgasd fel magad. Ha lehet, akkor most tedd mellre minél többet a prüntyőt. És holnap kérjél CH5-öset. Azért megáll az eszem, biztosan nem volt nekik 5-ös, és gondolták jó lesz majd a 15-ös is. Nekem is az a tapasztalatom, hogy egyre több gyógyszertárban forgalmaznak homeos bogyókat anélkül, hogy értenének hozzá.Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska

Sziasztok!

Mea Kép Tömd a szájukba szerintem... KépKép
Gyakranm szoptasd a babódat, ne aggódj, nem lesz semmi baj. Csak miért ilyen nemtörődömök???

Nálunk lehet, h csúszik a kistesó-projekt, kaptam egy nagyon nehezen visszautasítható ajánlatot, holnap döntenem kell. Ha elfogadom, nyilván egy ideig nem lesz kistesó.

Annamari
muter

MeaKép

Szerintem se lehet akkora gáz hogy bevettél tiz bogyeszt. A gyógyszerésnek meg kend a fejére a többit és jegyezd meg neki, hogy ha valamit forgalmazz akkor felelőséggel kell tennie, mert úgye mindig mondják hogy kérdezze meg gyógyszerészét..... grrrrrrrrr, bbbbrrrrrrrrrrr...
a többit csak gondolom Kép

Viszont hogy rásegits még a dologra tudom javasolni a top yoinak vagy hogy a fenébe kell leirni van egy rostos leve: alma-birsalma, ez a duo sorozatában van. Szopi elött egy fél órával háromdecit leküldesz és láthatóan növeli a tejmennyiséget, valamint tudom még ajánlani a lucernacsirát is, simán vajaskenyeret megszórod vele és jóizűen elfalatozod, ebből nem lehet tul adagolni, igy amennyi jó esik alapon fogyaszd. (nagyobb hipermarketekben van kész csira, dobozban, de ha ráérsz akkor ugy mint régen az áltsuliban te is tudsz otthon csiráztatni, kb az 5 napos csira ami már ehető, és igy jóval olcsobbra kijön)

Kérdeztétek a szopi alatti étekzést is, tapasztalatok szerint a babó 3 hónapos kora után már jóval kevésbé érzékeny arra, amit ettünk. Igy szerintem ki kell probálni egy kevéssel a fujjós kajcsikat és megnézni hogy reagál a babó. Én ugy kb Dani 6 hónapos kora után (hozzátápi megkezdésével) már bármit ettem amit megkivántam és nem is bántotta a manófejü pociját.

Annamari Kép
Nem irigyellek, én nem tudom hogy tudnék e dönteni, de gondolom nem könnyű. Csak annyit kivánok, hogy úgy dönts ahogy neked és a környezetednek a lehető legjobb Kép

Pirus Kép
Igazán sok problémát nem okozott, csak végig diétáznom kellett , de ez csak előnyömre vált, fogytam végig. Most is diétázom de messze nem tudtam még annyit fogyni mint anno... lehet hogy igaza lesz a dokimnak és kislányunk lesz? Kép én nagyon örülnék neki. Majd meglátom mit mond a doki, hogy mikor kell ujra mennem hozzá.

Rita Kép
Két dologra szokták mondani hogy holt biztos: egy repülő nem marad fent, kettő baba nem marad bent Kép Túl lehet élni, hidd el, de szerintem pár millió év alatt jól kifundálták a fajfentartást Kép

puszi
Ági
16+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Szeretném ha írna nekem valaki, aki a SOTE II-n szült, h milyen élményei voltak a klinikával kapcsolatban.
Nemcsak itt a fórumon, hanem az alábbi e-mailen is (lovelyblue@freemail.hu) is várom a kimerítő beszámolókat Kép
Esetleg Maszat és k_gabi (nekik ugyanaz volt az orvosuk, aki nekem) ha írnának, az nagyon jó lenne.
Az első babámat várom, és tele vagyok várakozással, agodalommal, kérdésekkel.
Előre is köszönöm a segítséget!
Lilló

lilló

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Piroska 2006.01.20 23+5 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 23+4 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 21 Második Hanga/? Dr. Vermes ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 16+6 Második ? Dr. Matányi Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 13+2 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 10 Első Myrtill/Bálint Dr. Bánhidy ? 29</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

indigo

Lilló, üdv közöttünk. beraktalak a táblába. Szerintem egyszerűbb lenne, ha konkrétan kérdezel, mert nem igazán tudom mi érdekel pontosan. Jó, jó minden, de azért az nagyon hosszú lenne.
Szóval apránként jobban fog menné. Nos?

Indigo

indigo

Szia Indigo!
Milyen a kórház felszereltsége,mennyire modern? Azt olvastam fórumokon, h a szülészeten sokkal biztatóbb a helyzet, mint amit az ember lent lát a labor, UH és környékén. Ez tényleg így van?
Milyen az ott dolgozó személyzet? Én csak az orvosomat ismerem, őt is csak a magánrendeléseiről - ott szimpatikus volt, ezért választottam őt orvosomnak - de a többieket nem (nővérek, szülésznők, csecsemősök, orvosok).
Aztán persze még lenne kérdésem, de már így is sokat kérdeztem Kép

lilló

Hát ahogy tudok válaszolok. A szülészeti részleg tényleg nagyon modern nem régen újították fel, majd, ha ctg-re kell járnod(36. héttől) észre fogod venni a változást, mert egy emelettel feljebb már teljesen más a helyzet. A gyermekágyas osztály is elfogadható. 5 ágyas szobák vannak és minden szobához tartozik külön wc, zuhanyzó, ami szerintem elég kultúrált. A nővérekről nem sok jó véleményem van, igaz bajom nem volt velük, csakhát nagyon nem segítőkészek. Én egy másodszorra szülő kismamától tanultam meg pelenkázni. Azt hiszem ebből le lehet vonni a következtetést. A szülésznőkről én sajna nem tudok mit írni, mert császárom volt így nem fogadtam. Valamint mivel nem volt semmi gondom, ezért sok orvossal sem ismerkedtem meg. Az UH találkoztam Mericli dokival Õ szimpatikusnak tűnt. Szóval azt kell, hogy mondjam a helyzet nem rossz a klinikán, úgyhogy nincs mitől tartanod. Nekem nem lett negatív élményem.
Kérdezz bátran, hiszen azért vagyunk.
Indigo

indigo

Amikor megszületett a kisbabád akkor odaadták, veled lehetett vagy külön tőled? Ha együtt voltatok, akkor a szülés után mennyit és úgy egyébként a későbbiekben mennyit? A család bemehet Hozzád szülés után vagy nem?
Ha kérdezel egyébként válaszolnak, vagy egyáltalán nem foglalkoznak a nővérek az anyukákkal?

lilló

Sziasztok,nekem a drBánhidy az orvosom,szeretnék rola kicsit többet tudni.Én eddig megvagyok vele elégedve,viszont kiváncsi lennék mennyibe kerül nála a szülés?28 hetes terhes vagyok,és szeretnék mindenre felkészülni.Már amennyire ez emberileg lehetséges!Segítségeteket előre is köszi.
osyne

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?