Új privát üzeneted érkezett!

Cas
A délelőttbe benne lennénk mi is! Beszéljük meg Kép
hmmc

Sziasztok,

nagy gratula a "kis" Enikôhöz. Nagyon várjuk a beszámolót!

Cas,
itt a lakótelepen (Pók u.) eléggé forgalomképesek a lakások. Szóval nem túl nehéz eladni egy kéglit, bár a szakértôk szerint mélyponton van az ingatlanpiac. Most érdemes venni. Ehhez képest mi a piaci ár felett adtuk el jóval. Egyes vélemyények szerint "madarat fogtunk".
Sajna muszáj volt, mert amit mi veszünk, az sem olcsó. Plusz még fel is kell újítanunk, szóval nagyon az élére állítjuk most a pénzt...

Ja és még valami (fôleg Myra figyelmébe): www.lelekbenotthon.hu
Gyarmathy Zsuzsa cikke a hiper gyerekekrôl talán érdekes lehet.

Laga
laga

Mi is szívesen bemennénk. Ma is gondoltam rá, mert arra jöttünk haza a vérvételről, csak még nem akartam zavarni.
myra

Látom itt valami bemenetel van készülőben, megkérek valakit, hogy dobjon már egy sms-t, fél-3/4 óra alatt ott tudunk lenni, ha nem alszik épp Kori!

A többit még most fogom olvasni! Kép A korlátlan net miatt csúszásban vagyok mindig! KépKépKépKép
nikcsi

Sziasztok!

Új hírek: Baba és mama jól vannak! Valószínűleg vasárnap de. jönnek haza.

Tegnap bent voltunk Kingával együtt. Kinga teljes örömmámorban úszott és folyamatosan símogatta, ölelgette, puszilgatta Enikőt. Teljesen oda volt érte és folyamatosan igazgatta a ruciját is, hogy nehogy megfázzon... nagy élmény volt!

Köszönjük a jókívánságaitokat és Szilvi mindenkit üdvözöl! Mellékelek három képet...

Üdv: Máté

Kép
Kép
Kép
szilvamag

Sziasztok!

Úgy látom, Kingának is élete legszebb ajándéka a kistesó! Na, minnyá elsírom magam:-)) Ki ne akarna még babucit ilyen gyönyörű és édes képek után?
Megyek is, mert nekem csak picit szabad ilyen fotókat néznem, különben tényleg megárt:-)

Ha meglátogatjátok Szilvit, mi is puszit küldünk nekik és sok tejcit kívánunk Enikőnek!

Viki
ccviki

Sziasztok!

Szilvinek, Enikőnek, Kingának és Máténak sok boldogságot, és jó egészséet kívánok én is!!!!

Olyan jó ilyen képeket látni!!!!

Szilpa
22+1

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Jajj, annyira édesek! Kinga is mennyire boldog!
aranyhold

Laga
Hát igen, nekem is álmom, hogy ha itt a környéken nem sikerül, akkor oda költözzünk vissza...
Egyébként olvastad az Index lakótelepes szavazásának az eredményét? A Pók utca a 3. legjobb Budapesten...

Szilvi
Jajjj, annyira gyönyörűek a képek!!!!! Nagyon jó nézni, milyen boldogok vagytok! Kép
(Asszem nem is fogunk olyan sokat várni azzal a kistesóval mi sem... Kép A férjem már amúgy is kezdi pedzegetni a témát...)

Kép
Kép
Kép
cas

Itt az ősz, Sebi már nem fér bele a "babás" meleg ruhákba, a méretében már csak nagyfiúsat kapni. A nagyik el is halmozzák, meg én is... Kép Íme az eredmény (teljesen bele vagyok szédülve, minden cuccban külön lefénykézem, annyira aranyos)!

Anya kedvence
Kép

A Laza
Kép

A Trendi
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Találtam egy bio-boltot a Vörösvári út elején. Ott tudtam venni bébiételt Sárának. Van többféle, tésztás, húsos, zöldséges. Nem is volt drága 220,-/üveg. Holnap azt fogunk enni majd beszámolok róla, hogy milyen volt az íze.
Az mondta a nő, hogyha kell akkor olyanokat rendel, ami kell.
hmmc

Hmmc
Hol van pontosan a bolt?
Kénytelen vagyok írni miattad, jó fej vagy köszi - babaszoba.

Amúgy a többieknek is mondom:
Eladó babakocsi (új, sport)esernyőre csukható, könnyű, 5 pontos biztonsági öv, hátsó kerekei fékezhetőek, az elsők bolygósíthatóak, háttámlája 2 ponton rögzíthető (nem vízszintesig), lehajtható naptetővel, karfája kihajtható, ill. levehető, ülés alatt hálós tároló, és vállra akasztható.

Kép
nikcsi

Sziasztok!
Szilvi nagyon örült a rögtönzött bababulinak, köszi a látogatást! Kép

Ha a képeken múlik az ország gyarapodása akkor teszek fel még! Kép

"Én szeretném fogni!"
Kép

"Jólvan, jólvan..."
Kép

Két maroknyi...
Kép

Üdv: Máté
szilvamag

Hmmc
A Vörösvári út Flóri felőli végén? Pontosan hol?

Máté
Nagyon jók a képek!!! Mééééééééég! Kép
(Sajnálom, hogy mi lemaradtunk a bababuliról már megint... Kép)

Lányok
Tud vki babakocsi szerelőt? Kicsit megnyekkent a tolókar, meg kéne javítani. De csak a Boráros téren találtunk...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Teus alszik, Vilmos játszik, férjem alszik, vagyis van kb 5 percem benézni.

Olyan jó, hogy bôvült a babaklub. Ahogy nézem Szilvamagék képeit, teljesen rámtört az az érzés, amikor a kis mu˝vésznô született. Tulképp most volt és már 4,5 hónapos! Tudom hogy közhely, de akkor is: iszonyatosan gyorsan megy az idô.
Még arra is emlékszem, amikor tavasszal mentünk Szilvamagékhoz Vilmossal egy kis bárányhimlôért. Szilvinek akkor kezdôdött csak a pocakja. Akkor annyira távolinak tu˝nt a szeptember, most meg már kettôben vannak.
Na, nem ömlengek tovább.

Cas,
nem olvastam az Indexet, de miben 3. a Pók u.-i lakótelep? Mert szerintem Bp-en a legjobb a lakótelepek közül. (Bocs ha ezzel beletiportam valakinek a lelkébe.)

7 éve, amikor ide költöztünk, csak ketten voltunk. Nem is voltunk házasok. Aztán esküvô, 2 gyerek. Annyi minden jó történt itt velünk. Kicsit fáj a szívem elköltözni. Csak az vígasztal, hogy nagyobba és kertesbe megyünk. Csak a költözést éljük túl...

Cas,
nem garanciális a babakocsitok?

Laga
laga

Nikcsi
Szivesen máskor is Kép
Milyen volt az úszás? Mi ma kimentünk Etyekre a kezes-lábos fesztiválra és elmászkáltuk az időt. De azért jól éreztük magunkat és nagyon jó idő volt.

A biobolt a Vörösvári Flórián vége felőli részén van. Azt hiszem 3 szám, de nem vagyok benne biztos. A közelben nem láttam másikat. Én teljesen meglepődtem, hogy csak ennyibe kerül a bébiétel.
hmmc

Sziasztok Moncsi vagyok!
Laga
Köszönöm az írásodat a másik fórumon, így egy kicsit könnyebb, hogy nem vagyok egyedül és nem bennem volt a hiba. A barátnőm majd még biztos hozzászól a csecsemőrészleggel kapcsolatos problémákhoz, mert tudom, hogy neki is van bőven mesélnivalója.
Mi a fiúkkal ma vagyunk 12 hetesek!!! Arról még a másik fórumon sem írtam, hogy már van két fiam akik 10 évesek. Õk is ikrek. 4 fiú! Fantasztikus! Még mindig alig hiszem el. Az idő meg csak rohan, olyan mintha tegnap születtek volna a kicsik. Olvastam, hogy a Pók u-i ltp-n laksz, mi a Gázgyári ltp-n, ami a töltés másik oldalán van, a múzeum mögött. A fiúk a Pókba járnak suliba.

Szilvi
Olvastam a nagy hírt rólatok. Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, így ismeretlenül is.

Ti mikor adtatok először gyümölcsöt a picinek? A fiúk idejében másképp volt, most a védőnő rémisztget mindenféle allergiával.

Keresek képet a fiúkról és megmutatom Õket nektek.
moncsi4

Laga
A garancia pont most járt le... Kép (Így jár, aki már januárban megveszi a babakocsit a március végén születő gyerekének, mire igazán strapálni kezdtük a kocsit, lejárt... Kép)
Javasoltak Pierre Cardin szervízt a Minimanóban, de nincs túl közel... De asszem nem lesz más választásunk.
Lakótelep: rendeztek egy szavazást az Indexen, hogy melyek Bp. legjobb lakótelepei. Én is a Pók utcára szavaztam volna, mi csak 1,5 évig laktunk ott, de nekünk is az volt az első közös kis fészkünk (28 nm Kép), onnan mentünk házasodni, oda nem tudtunk csak oldalazva bemenni a lagzi után a rengeteg nászajándéktól, szóval nekünk is nagyon a szívünkhöz nőtt, pedig csak egy albérlet volt. Szóval nagyon átérzem a helyzetet! Engem is csak az vigasztalt, hogy itt több helyünk lesz, ahová végre jöhet a babó (és költözés után 1 hónappal lőn! Kép Csak nehogy nálatok is! KépKépKép)
Szóval visszatérve a cikkre asszem csak Gazdagrét és a Wekerle (ez nem biztos) előzte meg, de nagyon szoros versenyben.
A költözéshez kitartást és lelkierőt, két picúrral nem lesz semmi!
És ha már itt tartunk, téged jobban megfognak az ilyes történetek, mint az átlagot, úgyhogy elmesélem:
Öcsikém 3 hónapos volt, mikor költöztünk megint egyet (nálunk ez családi sport volt pár évenként). Én már nagyon profin becsomagoltam a szobámat, szóval engem, aki akkor 13 voltam, szépen leküldtek a kölökkel sétálni az utsó nap, hogy az ő szobáját is szétszedjék. Minden rendben volt, teli volt a pocakja, álmos volt, elaludt, sétáltunk. Egyszercsak éktelen sírásra fakadt, és semmivel nem tudtam megvigasztalni (pedig akkor már "profi" voltam Kép), szóval felmentünk. Éppen akkor kezdték szétszedni a kiságyát, amikor elkezdett bömbölni. Vajon megérezte, hogy szétrombolják az ő kis világát? Vagy csak véletlen egybeesés?

Hmmc
Sebinek nagyon ízlett a brokkoli, ami rettenetesen kicsapta, és éjjel nem sokat aludtunk, olyan hascsikarása lett tőle... Kép Hát ezt is pihentetnünk kell még (pedig úgy bíztam benne, Sára már olyan régóta eszi).
Mijaza kezes-lábos fesztivál?

Kép
Kép
Kép
cas

Moncsi
4 fiú, ráadásul 2 ikerpár? Meséltem a férjemnek, nagyon irigykedik! (Csak nehogy előirányozza nekem is... KépKépKép)
Komolyra fordítva:
A legújabb kutatások szerint a picúroknak 6 hónapos koráig a legjobb a kizárólag anyatejes táplálás. Utána lehet elkezdeni kínálgatni gyümölccsel-főzelékkel.
A képeket várjuk!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Sajnos nincs elég tejem, főleg kettőjüknek, így a napi öt-hat etetésből 2x kapnak már csak anyatejet.Ezért gondoltam, hogy esetleg 4-5 hónapos korban már egy tápszert kiváltanék gyümölccsel. (kezdetnek őszibarack-pont ma vettem a piacon 10 kilót és adagonként lefagyasztottam)
Nem csak a férjed irigykedik, hanem nagyon sokan a környezetünkben. Van is mire!
Küldök két képet büszkeségeinkről!
KépKép
moncsi4

Sziasztok!

köszönöm még egyszer a drukkokat és a látogatást.
Enikő nagyétvágyú baba, ha éppen nem alszik (sajnos ez túl gyakori esemény)csak a cicit keresi. Kicsit kezd fárasztó lenni, már most Kép. Kinga hozzá képest tényleg mintagyerek (volt).
Laga!
külön köszönet a teáért és a betétekért, pont annyi volt, hogy elég lett, nagyon megkönnyítette a dolgom, hogy nem kellett ez után is rohangásznom.
Moncsi!
nem semmi ennyi pasi. Nincs túl nagy elnyomás?

megyek vissza rokonokhoz
sok puszi

Szilvi
szilvamag

Moncsi
Sajnos nekem nagyon rövid idő alatt elment a tejem, így mi is tápizunk egy ideje. Én nem terveztem így sem 6 hónapos kora előtt kezdeni a szilárd kaját, de amikor már egy csepp tejem se volt, rettenetes szorulása lett a tápitól, amin semmiféle tea nem segített, kúpozni meg ilyesféle székletsegítő praktikákat meg nem akartam.
Ráadául Sebi már szabályosan kinézte (kivette!) a kaját a szánkból, és ha vmit odaadtam neki nyalogatni, élvezettel cuppogta az új ízeket.
Szóval mi is őszibarackkal kezdtünk, nagyon ízlett neki, máig az egyik kedvence.
A fiúk nagyon aranyosak! Hogy bírsz velük?! Bár gondolom az első kettőnél már megedződtél... Kép Tényleg, nem volt nehéz neveket találni? Mi már 1 névben alig tudtunk megegyezni, nemhogy mindjárt kettőben... Kép

Szilvi
Üdv újra itt!!! Kép
Mesélj! Milyen volt a szülés? Milyen volt odabent?
Kingának odahaza is tetszik a hugica (a zajossága ellenére... KépKépKép)?
Mikor legyen a köv. pali-tali? KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

El sem hiszem működik a babanet. Már napok óta amikor volt időm idenézni nem volt jó. Kép

Szilvi,
De jó, otthon vagytok. Kép Mesélj!!! Enikő étvágyára biztos pozitív hatással voltak a palacsintapartyk. KépKép
Ha nagyon el vagy foglalva, Kép Máté tehetne fel képeket. KépKépKép

Moncsi,
Gratulálok a fiúkhoz! Nem semmi!! Kép
A topikbabák többsége lány. Kellenek a pasik. Kép

Cas,
Azt a lakótelep szavazást én is olvastam. Wekerle nyert, de igazából nem értem miért került a listába. Én Wekerlén nőttem fel, illetve a családom még mindig ott lakik, de azok kertes házak. Össze se lehet hasonlítani egy panellel. Ilyen erővel a lakóparkokat is bevehették volna. Na mindegy...

Hmmc,
Milyen márkájú az a bébiétel?
myra

Sziasztok!

Csak csendben megemlítem, hogy ma mi is ünnepeltünk ám!
2004 szept 25-én ez a csomag még bőven befért a "margitos bevásárlókosárba":
Kép

2005. szept. 25-én meg Olivér így csomagolta ki az első szülinapi tortáját:
Kép

Íme 1 éves huncutkánk csokitortával díszített szerelésben :
Kép

El sem tudjátok képzelni, mennyire meghatja az embert az első szülinap. De majd megértitek Ti is nemsokára:-))

Viki
ccviki

Sziasztok,

Moncsi,
fúú, 2x2 fiú? Ezt hogy csináltátok? Su˝ru˝n fordul elô ikerszülés a családotokban? Hogy hívják a fiúkat?
Kiváncsi vagyok a barátnôd történetére. Amikor a nagyok születtek, akkor is ilyen szörnyu˝ volt a csecsemôs részleg?

Cas,
tuti hogy a tesód megérezte azt, hogy szedik szét a kis birodalmát.
Teus 6 hós lesz, amikor elköltözünk. Attól félek ez túl nagy idô ahhoz, hogy könnyedén váltson. Annyira megszokta ezt a környezetet. Aztán kb 1 éves lesz, amikor beköltözünk a végleges helyünkre. Szóval nem tudom hogy fogja megélni, hogy félévente költözünk...

Laga
laga

Viki
Sok boldog szülinapot Olivérnek. Én tudom milyen megható az első szülinap, de már nagyon várom a következő első szülinapot újra Kép

Myra
BabyTime a márkája. Mondta a nő, ha kell hozat Sunvalt. Állítása szerint ez jobb minőségű. Én nem értek hozzá, elhiszem.

Szilvi
Nagyon aranyos Kinga és Enikő együtt. Végre még egy haspók Sára mellé!!!! Mi az első hetekben óránként később már másfél óránként ettünk Kép éjjel-nappal.
Sok türelmet és tejcsit kívánok nektek!!

Cas
Mikor palacsintázunk????
hmmc

Hmmc!

köszi a bíztatást Kép sajnos én is ettől félek
ma fél 3-tól fél 7-ig aludt, remélem ez folytatja éjjel is. Tegnap (ma) éjféltől fél 4-ig folyamatosan ügyeletben voltam mellette. Teljesen elszoktam már ettől. Te hogy élted meg ezt? Nálatok még nagyobb a kihagyás.

Viki!
Olivérnek boldog szülinapot!!
ki lopja a zsiráf fejét a tortáról?

Szilvi
szilvamag

Sziasztok! Én sem hiszem el, hogy működik a babanet! Áááá!

Viki! Nagyon boldog szülinapot Olivérnek! Mi is számolunk már vissza! Még 5 nap!

Moncsi! Nem semmi a 2x2 fiú. Gratulálok hozzájuk! Olvastam a másikon amit írtál! Azt nem értem, hogy kerültetek át a Picről a csecsemőosztályra, ráadásul ilyen rövid idő alatt? Matyi is koraszülött volt, de mi a Picről mentünk haza, pedig voltunk roomiban is a végén. Szóval én nem tapasztaltam meg milyen a csecsemős részleg, de a Picesek tényleg minden elismerést megérdemelnek és én is csak dícsérni tudom őket!
aranyhold

Viki,
Boldog szülinapot Olivérnek!! Kép Evett is a tortából vagy csak szétmaszatolta? Kép

Laga,
Nem biztos, hogy megviseli. Lilla 7 hónapos volt, amikor 1,5 hónapra leköltöztünk a telekre. Se a leköltözés, se a visszaköltözés nem viselte meg. Pedig ott utazóágyban aludt, ami teljesen más mint az itthoni kiságya. Sőt ott rendeződött a napirendünk, és a napközbeni alvás ciklusa.Kép

Én is csatlakozom az évfordulókhoz. Lilla ma 9 hónapos. Hihetetlen, hogy szalad az idő. Mintha most született volna. Brü-hü-hü...
myra

Laga
Nem semmi, hogy Teus mennyit alszik. Az éjszakáim kicsit lehetnének hosszabbak és akkor minden tökéletes lenne. Tegnap egész nap elé sokat evett, éjjel is csak 4-kor kelt. Máskor ilyenkor szinte már másodszorra ébred, és eddig még nem kelt fel.

Mucus
Te hasonlóan néztél ki, mint most Sára. EL SEM TUDOM KÉPZELNI!

Boglárka
Jót nevettem, hogy még a kakiról és én jutok majd mindenkinek az eszébe. Nem semmi nálunk anyatej mellett Kori nem produkált ilyet!

Cory
Kíváncsi is leszek! Meddig bírod az otthoni rabságot?

Cas
Parketta: nálunk nem hideg, mert padlófűtés van. De nem vagyok abban biztos, hogy túl jó Korinak. Viszont a habtapin nem akar lenni.
Külön szoba: a hálónk nem lesz Korié. De azért elgondolkoztam.

Viki
Milyen igazad van Szilvi és a szerdai talikkal kapcsolatban!
Boldog szülinapot Olivérnek, én is várom az első szülinapot!

Hmmc
Mi van nem bírsz? Szombaton hívtalak 6-szor is, de nem vetted fel. Kép Korival felkerekedtem és lementem az MDF piacra (ha még mindig ez a neve). Tehát a Vörivári útnál voltam, de hol van ez a bolt?
Hiányoltalak is titeket az uszin, hívni nem tudtalak, mert nincs pénz a kártyámon.
A brokkolit hogy csináltad meg? Vettem egy kicsit.

Csajok, mivel tudok Korinak segíteni? Olyan nehezen kakil, hogy többször sír emiatt, tegnap 3-szor is volt sírás, meg kaka is, de olyan kemény, hogy kézzel nem tudom összenyomni. Mit adjak neki? Tegnap néhány szőlőt paszíroztunk szét, vagyis mustot ivott. A következő ilyen szenvedésénél már én is biztos vele fogok sírni.

Moncsi
Üdv a csapatban! Nem semmi a 4 fiú plussz apa, igencsak férfi elnyomásban van részed.
Hu nekem már sajnos se időm, se pénzem a másikat olvasni, de nagyon érdekelne.
Gyümi: az én lányom csak anyatejes volt, és 4 hónaposan kezdtem a gyümit. Bár a dokim se javasolta, meg itt se pártolta mindenki, de azt hiszem nem tettem rosszat. Ha tápis a gyerek, akkor ennyi idősen már nem gond!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de neked soha nem okozott gondot a gyerekeket megkülönböztetni?

Huú megint tali! Csak ne okt. 5-én legyen, az nekem meg Hmmc-nek sem jó, mert gyerekdokihoz megyünk!
Cas amúgy Te még nem tudod, de Hmmc javasolta, hogy legyenek pocakosak is, tök jó lenne egyszer egy ilyen tali is. Mennyit nosztalgiáznánk?!

Már olyan régen tettem fel képeket, hogy most én is csatolok néhányat!
Dobolás apával:Kép
KépKép
Mindenre mászik fel Kép Kép
nikcsi

Sziasztok!

Viki, Olivérnek Boldog Születésnapot kívánok! Hát igen, idén mi már a másodikat ünnepeltük és előtte néztem meg videón az egy éveset....Mennyivel kisebb volt és olyan megható:-))

Nikcsi
pedig el hiheted! :-)) van egy képem, majd megpróbálom beszkennelni... Jó fej Kori, és miylen ügyesen mászik már fel a cuccokra!

Szilvi
nagyon aranyosak a gyerkők, amikor Kinga meg akarja fogni az tetszik a legjobban:-))
A többiek már kérdezték, milyen az otthoni fogadtatást Kinga részéről?
Ha lesz időd mesélj bővebben, bár a talin úgy is megtudja aki ott lesz, de az itt maradtaknak is írj majd valamit lsz.

Moncsi
2x2 fiú!!! Gratulálok! Nked aztán már van rutinod az ikrekben! Van még a családban más iker is?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Hmmc
Ma de. nem biztos, hogy tudunk beszélni, de délután okés, sőt ha úgy jön ki lehet, hogy le is megyek.

Tényleg Cas még mindig itt őrizgetem a pelusotok, amit Szilviéknél hagytatok.
nikcsi

Niki, kaka ügyben kinek ez jön be, kinek meg az. Személy szerint engem a szőlő nagyon megfog, a barack meghajt. Kipróbálhatod, hogy adsz neki szilvát, a Kecskemétis bébidesszertek között van ilyen, vagy a paradicsomlevet (nyers paradicsomot szűrőn átpaszírozol), a hugomnak kiskorában csak ezzel volt kaki a pelusban. Ja, a banán is van akit megfog, Matyinak nem is szoktam sűrűn adni, mert akkor másnap tuti nem kakil. Van aki a narancslére esküszik, mint kakahajtó. Próbálkozni kell!

Lillának boldog hófordulót!
aranyhold

Szilvi
Nem túl nagy az elnyomás, még uralom a helyzetet. A vizsla kutyánk egyébként lány. Remélem ha felnőnek majd mindannyian a tenyerükön fognak hordozni.

Cas
Akkor, ahogy terveztem jövő hónaptól adom nekik a barackot. Köszönöm a megerősítést. A névválasztás jópofa dolgol volt. A nagyfiúknál az orvosom nem mondta meg a nemüket, azt mondta, hogy Õ látja de a tuti amikor megszületnek. Ezért eleve 2 lány és 2 fiú nevet kellett találni. Most a kicsiknél meg az volt nagyon jó, hogy már a nagyok is megtették javaslataikat, pontosabban papírra írtuk a neveket és húztunk. Persze nem azokat a neveket adtuk, mert valaki a húzott nevet mindig lefújta.

Myra
Köszönöm a jókívánságokat.

Nikcsi
Örülök, hogy írtál, mert Te is csak megerősítettél a gyümölcssel kapcsolatos témában. Megkülönböztetni egyre könnyebb Õket, de a nagyokat pedig már 10 évesek a rokonok és ismerősök még mindig összekeverik.

Laga
Még a nagymamám sem emlékszik ikrekre a családban, úgyhogy ez valószínűleg az apukák érdeme. A nagyfiúk az előző házasságomból születtek. A nagyok Petya és Bence, Õk 1994.12.24-én születtek 3400g és 3550g súllyal. A kicsik Zsombor és Botond, Õk 2005. 07.02-án születtek2450g és 2200g súllyal. Mindkét szülésem sima szülés volt. A nagyokat a Schöpf-Mérei Kórházban szültem, úgyhogy nem tudom, hogy akkor milyen volt a Margit cscsemőrészlege.

Aranyhold
Én sajnálom a legjobban, hogy átkerültünk, de sajnos annyi gyerek volt a PIC-en, hogy muszáj volt azokat átköltöztetni az újszülöttre, akik jobban voltak. Plusz inkubátorokat is behoztak de még így sem fértünk el, a nővérek leterheltségéről már nem is beszélve. Ott sokkal nagyobb figyelemre és gondoskodásra van szükség. Mi meg már hál istennek kiskocsiban voltunk addigra, úgyhogy többek között minket is kiköltöztettek.

Mucus
Az én családomban nincs, de mindkét apuka családjában volt ikerszülés. Nálam mindkét terhességemnél bejött. Szerencsére!!!

Moncsi
moncsi4

Ha valakinek van még javaslata szivesen fogadnám, hogy az őszibarackon kívül mit fagyasszak még le télire Nekik. A nagymamámtól hoztam sárgarépát, krumplit, dinsztelt Nekünk spenótot, sóskát. Almát, banánt tudok majd venni. Más most hirtelen nem jut eszembe.
Előre is köszi

Moncsi
moncsi4

Mucus!
Kinga vegyes már itthon, időnként tutujgatja, máskor ügyet sem vet rá, de alapjában véve jól elvannak. Ma meg akarta etetni mézeskenyérrel és kikaptam, mert sírt és nem ugrottam Kép
Az éjszakai óránkénti-félóránkénti sírására szerencsére nem ébredt fel, nekem viszont nem volt más választásom Kép
Már egy órája alszik most, megpróbálok csatlakozni hozzá.
Azt hiszem ezt elkiabáltam, beindult a cuppogás . . .

üdv
Szilvi
szilvamag

Szilvi
Én elég nehezen éltem meg. De nem az éjszakai felébredés zavart, hanem az újból megszerzett önállóságom elvesztése. Az éjszakai nemalvást nappal sem tudtam kipihenni, mert akkor itt volt Dorina Peti pedig állandóan dolgozott. Még akkor sem tudott eljönni szabadságra, amikor kijöttünk a kórházból. Úgyhogy az első 3 hónapban, mint az alvajáró úgy közlekedtem nappal. Akkor volt egy kis könnyebbségem, amikor itt volt az anyukám. (Most is itt van hétvégéig!!! Kép) Sára nemcsak éjszaka halt meg éhen óránként, hanem nappal is. Most is örülök annak, ha kibír 3! óránk két evés között. A szakirodalom szerint vannak babák, akik nehezebben szokják meg, hogy nem kap a gyomruk folyamatosan táplálékot, mint a köldökzsinóron keresztül. Nálunk már eltelt 6 hónap és még mindig . . .
A védőnő szerint "gyomorközpontú baba" Kép
A 9 év korkülönbségnek a mobilitásom elvesztése volt a legnagyobb hátránya, én elég mobil ember vagyok Kép De mostmár kezdem túltenni magam rajta. Azért néha vágyom vissza dolgozni, de Sára hat nagy zöld bankkal sem ér fel!!!!
Viszont a szoptatás és Sára körüli teendők már könnyebben mentek, hipp-hopp átugrottam az akadályokat. Igaz az a mondás, hogy az első gyerek után mindent fertőtlenít az ember, a második után már nem, a harmadik után . . .

Moncsi
Gratula a fiúkhoz. Én nem tudom mint csinálnék, ha a kisebbik rosszcsontomból 2 lenne.
Az őszibarackot, hogyan fagyasztottad le? Mi még zöldborsót és zöldbabot tettünk el a zord téli napokra.

Aranyhold
Előre sok boldog szülinapot Matyinak. Iszonyatosan repül az idő. Még csak most hoztad a hurciba Saciékhoz.
hmmc

Moncsi
Én is a zöldborsót-zöldbabot akartam javasolni, esetleg szilvát is fagyaszthatsz szerintem.
Tényleg, körtét lehet vajon fagyasztani?
Ez a név-cetli-húzás tényleg vicces lehetett! Kép (Meg a vita 4-esben pláne!) KépKépKép

Myra
Igen, asszem a végén írták is, hogy tényleg kicsit más a Wekerle. Engem viszont meglepett, hogy Gazdagrét ilyen jó hely...
Mi is ma ünneplünk, éppen a 6. hónap betöltését Sebivel... Kép Ennek örömére a nagyik összevásároltak neki mindenféle jópofa ajándékot... Én Szilviék képei láttán kezdtem pityeregni, mert Enikő annyira Sebi-szerű baba nekem a képeken (talán a méretei miatt is), hogy teljesen visszajött az az érzés, ami akkor volt! És annak már fél éve! Hihetetlen! Kép

Viki
Hát igen, kb. akkor kezdtem ide írogatni, amikor leírtad a szüléstörténetedet, az volt az első, amit olvastam... Huh, mennyire messzinek tűnt még akkor, hogy egyszer én is szülni fogok! Kép Most meg itt kotorászik a féléves fiam a lábaimnál...
Nagyon csini Olivér abban a ruciban! Sok boldog szülinapot neki! Gyertyája is volt azon a tortán? (Emlékszem öcsikém meg akarta fogni a lángot az első tortáján... Volt nagy sírás-rívás, amikor sikerült! Kép)

Laga
Hát, vmennyire biztosan meg fogja viselni. Kép Öcsikémet nagyon sokáig nem lehetett elvinni szinte sehová 1 napnál hosszabb időre, mert teljesen kiborult, ha nem a megszokott dolgai vették körbe. Hogy ettől a "traumától"-e, vagy sem, azt már sosem fogjuk megtudni.
Úgyhogy mi mindig úgy mentünk nyaralni, hogy egy kevés cucc nekünk, öcsikémnek meg az összes párnája, takarója, falvédője, játéka, hogy otthon érezze magát az új helyen - jajj, emlékszem mennyire idegesített, hogy ennyi sz@rt kell cipelnünk neki (mentségemre legyen mondva, akkor kamaszodtam épp... Kép).
Tényleg, nálatok mizujs Vilmossal? HOgy vannak meg Teussal?

Hmmc
Mikor palacsintázzunk? Tőlem nagyjából bármikor, Sebi 6-án kap oltást, akkortájt ne.
Viszont amíg ilyen jó idő van, nem megyünk ki egyet a Margitszigetre? A hétvégén kétszer is voltun kint, szuper volt!

Szilvi
Kitartás! Emlékezz: minden nappal könnyebb és könnyebb lesz! Kép

Nikcsi
A szobacserét csak viccből írtam! Ha lett volna más megoldás, mi se adtuk volna a hálónkat!!! (Ronda önző szülők vagyunk... KépKépKép)
A pelust nyugodtan olvaszd be Korinak a többi közé, kár kerülgetni. Kép
Ja, és a pocakosok asszem kimondottan élveznék a pali-talit! Kép
Padlófűtés: úgy tudom igazából csak por szempontjából nem nyerő (nem engedi leülepedni, mert ugye onnan mindig száll fel a meleg levegő), de mivel rendesen takarítotok, nem hiszem, hogy ezzel komolyabb gond lenne...

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
A borsót és zöldbabot mikortól adnátok nekik?
Az őszibarackot meghámoztam, kimagoztam és negyedekbe vágva fagyasztottam le kis műanyag dobozokban és fél literes nylonzacsiba. Először a kis dobozokba fél barackokat tettem, aztán a nagyobbakba 1 egészet és a zacsiba már 2 egész barackot fagyasztottam, ahogy nő az étvágyuk, úgy olvasztom ki. A mamám borsót is adott, ami le van fagyasztva.

Cas
A szilva nem csikarja a hasát vagy nem puffasztja? A körtét én sem tudom. Várjuk a javaslatokat.
moncsi4

Moncsi
Mi próbálkoztunk egyszer a szilvával, abból nagy hascsikarás lett. De azért később még próbálkozunk... Kép
Sebinek a jó zsenge zöldbabtól kutya baja szerencsére, nagyon szereti rizzsel, répával.
Borsót még nem kaptam neki frisset.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
tud valaki valamilyen órajavító programot Enikőhöz?
az előző levelem után végülis le tudtam feküdni, egy peluscsere és szopi után még most is alszik. Bárcsak éjszaka adná ezt elő, mit Kinga . . .
régi szép idők Kép

én a barackot egyben. szőröstül-bőröstül fagyasztottam, ömlesztve. Aztán, amennyi kellett, forró csap alatt le a héjját, kicsit be a mikróba és mehetett is a pociba, ha kellett az elején egy kis turmixot neki. Én most is használok ilyet a reggeli turmixomhoz, csak most nem olvasztom fel, hogy jó hideg legyen a végeredmény Kép

de fáj a szívem a taliért, de azt hiszem az első három hétben még kihagyjuk Kép
de aztán Kép

Szilvi
szilvamag

Moncsi
Én a barackot már 4 hós korától adtam neki, mivel "beszűkült az emésztése". Nem tudott kakilni az anyatejtől. Te még nem ismered Sárát, de azt hiszem duciságban veri a többieket. Szilvát és kajszit én még nem mertem adni neki, mert azok eléggé székletlazító gyümölcsök és abból nagy hasfájás lehet. A körte is elég hasfájós gyümölcs. Eddig gyümölcsökből az őszibarack, avokádó, mangó, alma, amit kapott. Kb. 1 hónapja kapott először vajbabot, az nem nagyon ízlett neki (ritka esetek egyike), úgyhogy nem is erőltetem. Még a zöldborsót sem próbáltuk. Ami nagyon bejön: sütőtök (kanadai nagyon fini), brokkoli, cukkini, répa, spenót, sóska. Mostmár teszek bele neki pulyka- ill. csirkemellet, reszelt trappistát. Ma megkóstolta a juhsajtot is. Üveges kaják között a Mildi-ket szereti, főleg a zöldséges rizottót. Én még rizst nem főztem neki, az lesz a következő lépés.

Cas
Mi 5-én megyünk tanácsadásra, de már oltás nem kapunk Kép
hmmc

Moncsi,
Szerintem fagyasztani szinte bármit lehet.
Igaz erről már lemaradtatok, de a meggy is elsőként adható az őszibarack mellett. Nekem a család azt javasolta a zöldségeket 1-2 percig forrázam le, és utána menjen a fagyasztóba.
Én vegyesen adom a széklet lazító, és fogó kajákat, így próbálom ellensúlyozni a hatásokat. A nagyon hashajtós gyümiket pedig sűrű rizs-, vagy kölespéphez keverem. Úgy nincs vele gond.
Nálunk a répa, krumpli, banán, alma szilárdít, a sütőtök, sárgabarack, körte, őszibarack, paradicsom, borsó, karfiol, narancs pedig lazít.

Szilvi,
Éjszakai ügyeletet tartok veled. Lilla betaknyosodott. Nem kap levegőt és tüsszög. Alvás nuku. Ha bármivel közeledek az orra felé, sikító hisztériás görcsöt kap. Nehéz ügy. Kép
myra

Szilvi
Hasonlóan panaszkodott az egyik barátném pár hete, a kisfia nappal aludt, csak enni kelt fel, éjjel meg üvöltött. Aztán 2 hetes korára szerencsére beállt, és most éjjel alszik (nappal üvölt Kép, na jó már nem is).
Annyira nem boldog, éjjel a párja ringatta, ő meg próbált aludni, nappal viszont többnyire neki kell az üvöltő gyereket vhogy elaltatni... Kép
Tényleg, mikor tervezed először sétálni Enikővel? Akár úgy is talizhatunk...

Hmmc
Avokádó? Nyersen vagy főzve?
Spenótot/sóskát honnan szerzel? Én csak egyszer kaptam sóskát még neki a piacon... Kép Pedig nagyon ízlett neki!

Myra
Lillának jobbulást!!!
(Én is tiszta nátha vagyok, torkom is fáj, remélem Sebi nem kapja el...)

Kép
Kép
Kép
cas

Moncsi! Már értem a Pic-es dolgot! Amikor mi voltunk bent akkor is elég sokan voltak, de szerencsére nem annyira, hogy át kelljen költözni.

Hmmc! Köszi a köszöntést Matyi nevében is. Pénteken lesz az első buli itthon, szombaton anyuméknál, jövő hétvégén meg anyósomnál. Bár apósom már csütörtökön fel fogja köszönteni. :-D

Cas, spenótot lehet kapni szombatonként itt a békási piacon, sóskát nem tudom, mert az terem nagyiéknál. Ezeket Matyi nagyon szereti.

A meggyet én is adtam már az elején, banánnal vagy gesztenyepürével. A corában lehet venni fagyasztott meggyet és bio gesztenyemasszát, én ezeket is adtam anno.
Én borsót is elég hamar adtam, de sokáig tésztaszűrőn paszíroztam, hogy a héja ne kerüljön bele. Így nem is akadt pocakgond vele. Még a tök jutott eszembe, azt lehet most kapni és fagyasztani. De én úgy vagyok vele, hogy a boltokban kapható fagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket bátran adtam, mert azt mondját azok idénybe lettek szedve-fagysztva.
Ja, körte! Szerintem elég nehéz gyümi, én kb 10 hósan adtam először, de elején párolva, most már nyeresen. Bébiételbe már korábban is kapott.
aranyhold

Cas, Szilvi, Hmmc, Myra, Aranyhold
Köszönöm a segítséget, nagyon aranyosak vagytok. Ma egy kicsit ideges vagyok, mert megyünk délután a Budai Gyerekkórházba csípőficam szűrésre. Nekem a fiúkkal ezzel kapcsolatban nagyon rossz tapasztalatom van, ugyan akkor az Ida u-i rendelőben voltunk. Remélem itt nem kínozzák meg Õket annyira. A tapasztalatokról bajd beszámolok.
Moncsi
moncsi4

Sziasztok!
köszönöm az együttérzést
az együttvírasztást kihagynám Kép Kép
jobbulást a betegeknek

lehet, hogy fázik, ezért ébred éjszaka
most átvittem magunkhoz, így már jobb volt az éjszaka, de ezt nem szeretném bevezetni

én már nagyon mennék sétálni, de azt jiszem először a kertben edzzük inkább, aztán jöhet a terep Kép

Myra!
hol veszed a homeós bogyókat?

Szilvi
szilvamag

Moncsi!
várom a beszámolót!
hat hetesen sajna nekünk is menni kell majd Kép
szilvamag

Moncsi,
Mi vérvételen voltunk ott a múlt héten, és egy nagyon kedves-aranyos-segítőkész nőci volt. Talán csípőszűrésen is ilyen van.

Szilvi,
A Kolosy tértől kb. 50 méterre a Lajos utcában van egy. Én mindig oda jártam.
myra

Szilvi
A Lajos utcában a Kolosy térnél van egy gyógyszertár. Ott van mindenféle homeós bogyó. Mi is ott vesszük, még most is azt ami serkenti a tejet. Értenek is hozzá meg tudják mondani, hogy melyik mire jó.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?