Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika
A babát szeretnék topikra gondolsz, vagy a 2006 téli babásokéra?
Köszi hogy beraktál a táblába minket!!!

Cory

A fiúkkal is ilyen émelygős-hányós voltál?
A szőlőt én is nagyon kívánom.

Tunka

Köszi hogy így örülsz nekem és a babócánakKép
Vendég
 


Ambuláns szülés... hát én azt hallottam elég sok kismamától hogy szülés után 2-3 nap kell míg az ember lánya összeszedi magát, és ha hazaengedik 24 óra után, hullafáradtan egyből a mélyvízbe (mármint első gyerekkel) ugrani....

Vagy rosszúl gondolom? Én úgy érzem kelleni fog nekem a segítség mind az orvostól, a nővérektől, illetve kell 1-2 nap míg megszokom hogy ott az én kisbabám, a szoptatást.... hát még ha valakinek kettő lesz!!!

Vagy ez nem így van???
Vendég
 


Szia Vezso!

Köszi a narancskarika tippet! Csak azon gondolkodom, hol van olyan fűtőtest, amihez Kata nem fér hozzá Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 

 
 

Alina, a kórházasdit mindenki másképp viseli. Nekem nem volt vele semmi bajom, most is csak a "nagy" miatt jönnék, ha jönnék. Azért arra készülj fel, hogy a csecsemősök nem feltétlenül állnak mindig a rendelkezésedre, nem feltétlenül mondanak el mindent, te pedig még azt sem tudod, hogy mit kérdezz, és nem feltétlenül vannak egységes állásponton... Szóval szoptatásból például nem árt előre felkészülni, és pl. nem csak a szüléssel kapcsolatos dolgokat tisztázni előre, hanem azt is, hogy a babával utána hogy szeretnéd. Hogy pl. ne teáztassák az engedélyed nélkül stb. De mondom, az a teljes ellátás meg a szakszemélyzet nem rossz dolog Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!

Alina: a két előző terhességemnél egyszer sem émelyegtem, hányásról meg aztán abszolút szó nem volt.

Ambuláns szülés: csak az én esetemről/helyzetemről tudok beszélni, de én úgy gondolom, hogy egyrészt nálam csak a 24 órás rooming-in merül fel, ahol azt a kb 1 órát leszámítva, míg fürdetik, vizetel a gyerekorvos, végig velem van a gyerek. Viszont itthon lényegesen jobban tudok pihenni. Szó nem lehet az első hetekben (nálam) házimunkáról, főzésről, de nem is kell a látogatókhoz kimászkálnom a folyosóra, és kényelmetlen padokon, székeken üldögélni, hanem fekhetek az ágyamban, ülhetek a kényelmes fotelomban stb. Orvostól, nővértől sok segítséget nem kaptam, sőt Kép Ez szomorú, de sajnos ez a mai magyar valóság Kép Engem rettenetesen megviselt a kórház. Az utolsó napon már csak folyamatosan bőgtem... Ikresek, császárosok, komplikált szülés után... az egy egészen más helyzet. Csak teljesen simán lezajlott szülés után mennék haza. És ez is olyan dolog, hogy emberfüggő. Én nagyon rosszul viselem a kórházat, van, aki sokkal jobban, ha ez megnyugtat, ne menj haza korábban Kép Ez persze még mind-mind elméleti kérdés. Elsősorban szeretném kihúzni legalább a 37. hétig, és utána egy tökéletesen egészséges gyerkőcnek életet adni, aztán meglátjuk, hogyan tovább Kép Mindenesetre programozom magamban, hogy márciusban szülök Kép

cory 14+3

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory, Gyezsu

Háát most modjam azt hogy felébredtem? Én kis naív azt hittem hogy az orvos minden nap bejön majd és megkérdezi hogy vagyok, esetleg megvizsgál hogy minden rendben van-e, hogy megnyugodjak.
A nővérek pedig azért vannak hogy segítséget lehessen kérni tőlük, pl az elméleti szoptatást felváltja a gyakorlat, és ha nem megy segítenek.Kép
Na jó....tudom látszik hogy az első baba.Kép
De majd ugye segítetek nekünk, ha itt lesz az ideje hogy ezekről beszéljünk???
Egyébként a Schöpf-Méreiben fogok szülni, és mindenképp olyan szobát akarok ahol én mondom meg hogy elvigyék-e éjszakára a babát vagy ne.

Alina 19+3
Vendég
 


Alina: hát, sajnos ettől elég messze vagyunk. A doki általában bemegy minden nap, megkérdezi, hogy vagy, de pl vizsgálat nem biztos hogy van naponta (nekem a Schöpfi-ben 2 éve a szülés után legközelebb 4 nap múlva volt). A nővérek a kezembe nyomták a lepedőt, hogy húzzam át az ágyat. A csecsemősök passz, velük nem találkoztam.
Szoptatás ügyben meg készülj fel alaposan előre, az a biztos Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Kórház:
Az elsőnél rettegtem, mert előtte soha nem voltam.Aztán kaptam egy jó kisbabát és nagyon jól éreztem magam a kórházba, kellemesen csalódtam.Persze voltak roosz pillanatok, sírás főleg a csecsemősök miatt........
A másodoknál aggódtam, hogy rossz lesz az otthon maradt gyerkőc miatt /bár 2 hetet gyakoroltunk rá 30-32 hétigKép/.Nagyon rossz 5 nap volt mert a baba végig üvöltött és nem akart szopni, akkor úgy éreztem jobb nekünk ott legalább az otthoniakra nincs gondom, a látogatókhoz így sem tudtam kimenni az üvöltő gyerektől.Bár lehet hogy az lett volna a megoldás ha rögtön haza keveredünk és nem szenvedünk 5 napot a szoptatással.
De végül is úgy gondolom, hogy szülés után kell az a pár nap amikor csak kettesben lehetek a babával.
Aztán majd elmesélem mit gondolok utánaKép

A tenyésztésem negatív lett, fogalmam sincs mi bajom volt.........

Becsi 16+2
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Csema lánya vagyok. Ma bement a kórházba és ott van nem jöhetett haza ezt ő üzeni

KépKép
csema
 
 


Csema lánya: mi van Csemával? Miért tartották bent? Nagyon drukkolok neki!!!!!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Köszi átadom. Nem tudom nagyon fájt a hasa és bementek apuval.

KépKép
csema
 
 


Alina, én csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani veled, a szüléstervemet is szívesen elküldöm - nekem komolyan vették (ebbe írtam a szülés utáni kéréseimet is). Az biztos, hogy mindig csak a szülésről van szó, hogy utána milyen állapotban lesz az ember lánya, milyen problémái lesznek - erről mindig elfelejtünk beszélni.

Becsi, a lényeg, hogy már jól vagy Kép A múlt heti pocifájásomnak nekem sem találták okát, a vizelet nekem is negatív lett, bár tenéysztést nem csináltak.

Csema, mennek a drukkok!!!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Csema drukk!!!!
becsi
Iklad
 
 


Gyezsu tényleg az a lényeg, hogy elmúlt Neked is nekem isKép

A szüléstervvel nekem az a gondom, hogy az csak másodlagos, hogy én mit akarok, a baba maga dönti el hogy akar megszületni.Nálam legalább is nem müködött volna semmi amit előre elterveztem volnaKép
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Csemának megy a drukk és reméljük hamar haza jöhetnek!!

Szereztem egy sztetoszkópot ráteszem a pocakomra és hallgatózom.Nagyon izgi ez lesz a minden esti program.Anya és apa hallgatózik.

Megyek aludni mert reggel írány a munka.
Mindenkinek jó északát.

Sziasztok Babetta 16+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Hát igen ezt én is nagyon remélem!! Átadom neki az összes drukkot!!! (Anett)

KépKép
csema
 
 


Anett: ha tudsz valamit, légyszi írd majd meg!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


GyeZsu: te hol szültél? Nekem szülési tervem nem volt, és nem is lesz most sem. Amit fontosnak tartok, azt a dokim magától is tartotta, ha meg nem nála szülök, akkor meg úgyis valami egyéb gixer van, akkor meg én sokadlagos vagyok.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy mostanában hallgatok, de sokat dolgoztam, illetve hétvégén a férjem szülinapját ünnepeltük.

Hétfőtől csütörtökig nem leszek, mert konferenciára megyek külföldre.

Ildi: köszi szépen az emailt, megkaptam. Kép

GyeZsu: elküldtem a felfázást gyógyító módszert

Kellemes pocakosodást mindenkinek.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Csemáért izgulok, remélem minden rendben lesz!
Anett! Drukkolunk az anyukádnak!

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Sziasztok!

Mariann, megkaptam, köszi Kép Jó utat!

Becsi, Cory, Kistarcsán szültem Gerő doktornál, ő az osztályvezető. A szüléstervet csak jobb híján hívom így, mert az volt a "címe", hogy Így szeretnék szülni, illetve Így szeretném napjaimat a kórházban tölteni. És nem annyira konkrétumok voltak benne, hanem inkább a felfogásom, és az ebből fakadó kéréseim. Szóval nem volt merev elképzelésem arról, hogy én hogy fogok szülni, de... Várjatok, megpróbálom idemásolni. Összesen egy oldal. És nekem is jó volt így összeszednem a gondolataimat.

<!--attachment: 2_szulesterv-266373.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*23.6*sz%26uuml%3bl%e9sterv*2_szulesterv%2edoc --><center><pre>
Képszülésterv
2_szulesterv.doc (23.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Van egy írás arról is, hogy mindez hogy valósult meg, azt is el tudom küldeni.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Csema (és egész családja): Nagyon szorítunk, hogy semmi baj ne legyen és hamar hazajöjjön!!!!!

Kórház téma:Aki először fog szülni, annak nem csak a szülésre kell felkészülni, hanem arra, hogy hogyan akarja az első babás napokat eltölteni.
Nekem először nagyon nehéz volt, nehéz szülés után a baba sem olyan volt, mint képzeltem: besárgult, aludt, mikor szoptatni akartam akkor ordított. Adtak bimbóvédőt, ami jónak tűnt, de azzal még úgyse szopott. Otthon ez folytatódott és nem sikerült semmi az első időkben.
Másodszorra mindent elolvastam, főleg a szoptatásról. Hogy mennyire fontos, hogy az első perctől fogva velem legyen, ismerjem a jelzéseit és nagyon sokszor cicire tegyem. Így 17 hónapig szopizott, kiegyensúlyozott baba volt. A kórházban csak azt tudtam, hogy mindig vele akarok lenni és mire hazamentünk "ismertem" őt annyira, hogy jól boldoguljunk.
Szerintem ez nagyon fontos! Sokan ajánlják, hogy legalább éjszakára add be a babát. És otthon? Kinek fogod beadni? Pár éjszaka alatt úgysem tudod kipihenni magad!

Ez csak az én véleményem, ha másnak más válik be, akkor is jó!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok!

Tünde: teljesen egyetértek veled, bár nekem ez valahogy eddig egyiknél sem valósult meg Kép Az elsőnél én is tudatlanul mentem neki a dolognak. Pedig a szoptatásra azt hiszem elég jól felkészültem, de valahogy mégsem. Így az első 2 éjszaka leadtam őt, amitől ugyanúgy nem tudtam aludni, mert nélküle is 3 óránként felébredtem.
Másodiknál meg a koraszülés miatt nem lehettünk együtt.
Mondjuk mázlim volt, mert a szopi ettől függetlenül elég jól sikerült. Balu 44 hónapig, Zsoma 2 évig szopott.

cory 14+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


GyeZsu: elolvastam a szülésitervedet Kép Teljesen egyetértek veled. De asszem mázlim van, a dokimnak ezek automatikus dolgok, és ha velem van 24 órában a baba (márpedig, ahol szülök, ott van erre lehetőség), akkor a mikor mit adnak neki is kontrollálható.
Én franciaágyon szültem, végig olyan pózban voltam, amiben akartam. A vajúdás alatt az ablakpárkányra könyökölve volt a legjobb Kép
Zsoma születése más kategória volt, de ott nagyon sok mindent a kényszer szült. Elfolyt a magzatvíz, de még nem volt beilleszkedve, így a köldökzsinór miatt csak feküdnöm lehetett.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


SZiasztok!

Gyezyu én is elolvastam a születéstervedet, és kívánom, hogy teljesüljön, minden a terveidnek, elképzeléseidnek megfelelően alakuljon. Elviekben én is egyetértek, de én azt gondolom, hogy a helyzet fogja adni, hogy mi valósul meg ebből, ezért nekem ilyen határozott elképzeléseim nincsenek.

Csemáról jó lenne mihamarabb jó híreket kapni! Remélem minden rendben van velük.

Jó pocakosodást kívánok mindenkinek!

Paga 15+6

Gabi
paga
 
 


Sziasztok csajok!

Csema lánya, Anett, nagyon sokat gondolok anyukádra, és remélem minél hamarabb minden ok lesz. Írj, hogy mi van! Kép Puszi

Szülésről: én első babás vagyok, így csak a barátnőim beszámolóira tudok alapozni....szóval fogalmam sincs semmiről még. Én az Istvánban fogok szülni, és reményeim szerint egyágyasban, ami ott olyan, hogy nem viszik el a babát, sőt az apuka is bent alhat (van egy kihúzható ágy az anyuka ágya alatt). Én szeretnék kezdetektől együtt maradni a babával, barátnőm is így csinálta, és azt mondta, fantasztikus volt az első pár óra (is), ahogy ismerkedtek hármasban. Kép
Szóval remélem nálam sem lesz gond, és nekem is hasonlóan klassz élményem marad. Ott a nővérek, ha jól tudom, nem nagyon jönnek be, de ha kérdés van, akkor segítenek.
Meglátjuk. Azért az István híres a baba-mama barátságáról, persze nyilván mindez a mai egészségügyi körülmények közt értve.....

Czuli, asszem, úgy olvastam, hogy te jössz át az Istvánba....jól emlékszem? Kinél fogsz szülni?

Az otthon szülést pedig nem biztosan nem választanám.....ha gond van, akkor minden másodperc számít, nem éri meg a kockázat, szerintem.

Puszi

Eszti
17+5
Vendég
 


Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, de olvasgattalak titeket!

Először is CSEMA: megy a drukk:Kép Remélem, minden rendben megy veletek! Anett: várjuk a jó híreket!

Nálunk még mindig óriási a felfordulás! Ma már festik a babaszobát, holnap parkettázás, aztán már csak be kellesz rendezni, de azt csak december környékére tervezzük. Csütörtök-pénteken hozzák az új konyhabútort és beállítják... Sosem lesz végeKép Már totál kész vagyok!

Ami vigasztal, hogy holnap megyünk dokihoz és tuti lesz UH! Remélem Pöttömke megmutatja nekünk,milye vanKép Szerdán pedig a cukorgondozóba kell mennem teszt-ebédreKép Ezt már kevésbé várom...

Anita (17+3)

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


GYezsu, teljesen meghatott a szülésterved (mint első babás, nagyon beleképzeltem magam)KépKépKép Én is szívből kívánom, hogy teljesüljenek elképzeléseid!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Amit még elfelejtettem, üdv az új babásoknak!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy "hatott rátok" a "szülésterv" Kép Ezt még Katához írtam, meglátjuk, hogy most írok-e és milyet. Lehet, hogy az én orvosom is ugyanúgy csinált volna mindent szülésterv nélkül is, de tényleg örült, hogy leírtam. Cory, nekem is a pultra támaszkodás esett a legjobban, amikor jöttek a fájások Kép És én is egy szobában voltam Katával, de azért a csecsemősök valószínűleg gyorsan megteáztatják még szülés után, ha nem kérem a "szüléstervben", hogy ne tegyék. Merthogy a gyerekorvos is korrekt volt, és mire odaértem, az osztályon mindenki tudott már a kéréseimről Kép

Anita, kitartás! Kép

Szép napot!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon termékenyek voltatok az elmúlt napokban.

Nicika!
Nagyon örülök, hogy jobb a hangulatod. Tényleg közhely, de a baba miatt próbálj mással nem foglalkozni.

Anett!
Mondd meg a mamádnak, hogy szorítunk neki és a csöppségnek is nagyon. Ti pedig vigyázzatok rá!

Anita!
Nem irigyellek a felfordulás miatt. Teljesen együtt érzek veled! Nekem már néha úgy tűnik, hogy együtt élek a festővel, az áccsal és a kőművessel isKépKépKép

Nagyon tetszik, amit írtatok az ambuláns szülésről. Csak sajnos nálam ez kivitelezhetetlen, az anyukám és az anyósom is kb.300 km-re él tőlünk, valakire pedig szükségem lesz, az biztos. egyenlőre azt sem tudom, mit fogok majd kezdeni egy Manóval. Már a másodiknál nem fogok aggódniKép

A legnagyobb gondom azonban az, hogy nem tudok biztonsággal orvost választani.
Csak 1 éve lakunk itt és nem tudok visszamenni az eddigi nődokimhoz, mert ő debreceni.
Erre pedig nem ismerek még senkit.
A barátnőm orvosához mentem el eddig, holnap is hozzá megyek. Õ nála szülte három gyerekéből kettőt. Ez alapján bízom benne, de mégiscsak idegen.

Most lesz egy rövidke de nagyon uncsi megbeszélésem, aztán visszajövök.

Addig is üdv mindenkinek!

Medike
10+1

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


MEdike: én Baluval 6 hetes terhes voltam, mikor elkezdtem dokit keresni. Előtte egy nőgyógyásznál jártam, de ő nem jött be. Szóval ugyanúgy vadidegen volt, mint most neked. De elég hosszú ez a 9 hónap Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok Kismamik!

Csemának nagy drukk, szorítok én is, nehogy valami bajuk legyen!

Gyezsu,
nagyon jó a szülésterved, hasonló felfogásban szeretnék én is szülni, de ez tényleg nem lehet merev szabály.

A héten megyek AFP-re, remélem, minden oké lesz. Srukkoltok nekem is, ugye? Kép

Anita,
jó mozizást nektek holnap UH-on!Kép

Lyly
15+6

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly!
Megy a drukk Neked!

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Lyly,

drukkolok neked. Én is a héten megyek és nagon izgulok!

Scullyx
16+0

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Scullyx,
akkor neked is szorítok, és Rita, neked, mindenkinek köszi!

Lányok,nektek nincs eldugulva az orrotok? Én minden hajnalban arra ébredek, hogy alig kapok levegőt...Kép Tüsszögök, viszket a garatom, az orrom, ez valszeg allergia, ugye?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Sziasztok!
Bár én nem készítettem szüléstervet, de hasonlóan vélekedem és ezt meg is tudtam beszélni az orvosommal. Azt hiszem nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mind a szüléseket, mind a kórházban töltött időt illetőleg. Mindkét lányomat könnyen és gyorsan szültem, nem volt szükség segítségre, bár gátmetszést mindkét esetben alkalmaztak. Szülés után mindkét babát rögtön a pocakomra tették és el is kezdtek szopni azonnal. Gyors kivizsgálás és fürdetés után két órát hármasban tölthettünk apával (az első szülésemnél csak kettesben, mert járványok miatt karantént rendeltek el, és az apák nem jöhettek be a szülőszobába). Az I. Klinikán mindvégig az anya mellett vannak a babák, éjszakára is csak különleges esetben viszik el őket, pl. császárosoknák, vagy probléma esetén. A csecsemősök itt sem közlékenyebbek, mint máshol, sok segítséget nem várhat tőlük az ember, tisztelet a kivételnek. Engem az orvosom mindennap megvizsgált, s mivel a lányok szépen szoptak, és nem is sárgultak be, 2,5 nap múlva mindkét esetben hazaengedtek. Hogy őszinze legyek, szerintem a helyhiány miatt tették, de nekem ez tökéletesen megfelelt.
Az ikreknél ilyen szerencsében már nem reménykedem, most az a lényeg, hogy a 37. hétig kihúzzam, s lehet hogy evégett pár hétre kórházba is be kell feküdnöm.

Csema, én is drukkolok, meglátod nem lesz semmi baj!

Bori 20+0

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Lyly, megy a drukk!

Anita, irigykedem-irigykedem, nekünk csak jövő hét kedden lesz a köv. UH, de az még olllllyyyyan messzi van!!! Rakj majd képeket!
Ja, és kitartás, gondolj arra, hogy mindjárt gyönyörű lesz a kégli, és a baba milyen szép otthonba jön majd haza!!!
Kép

Eszti
17+5
Vendég
 


Sziasztok!

Csema nagy-nagy drukk neked. Remélem minden rendben lesz.

Lyly
Neked is drukk.

Kórházasdi:
Gyezsu teljesen okés dolgokat kértél. És minden megvalósult belőle?
Én nem tervezek előre különösen, az első gyereknél csak feküdni bírtam vajúdás közben, a másodiknál meg csak ülni, úgy könyörögtek, hogy feküdjek már le hogy a ctg-t rám tudják rakni. Szóval majd ahogy jön.
Amíg meg bent vagyok a kórházban addig alapítványi szobába megyek (ha lesz akkor 1 ágyasba), a bébi is velem lesz éjjel nappal. Ez eddig is így volt, és bevált.
A Jánosban egyébként úgy működik, hogy egész nap nálad lehet a baba, csak kétszer kell bevinni a csecsemősökhöz: gyerekorvosi vizsgálatra és fürdetésre. Ha akarja az ember beviszi éjszakára ha nem akkor nem. Szerintem ez így teljesen renben is van.

Szopi: tényleg nem árt előre olvasni róla. Az elsőnél én is vért izzadtam vele, de addig jártam a csecsemősök nyakára míg az egyik segített, hogy hogyan is kell helyesen mellre helyezni a babát. A másodiknál már ment minden mint a karikacsapás.

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Hát kiakadok ha pont karantén lesz mikor szülök.........Kép
becsi
Iklad
 
 


Becsi,
ne akadj ki, nincs az olyan gyakranKép

Cory,
nem feltétlenül az idegen orvos a problémám, mert az hamar kiderül vkiről, hogy jól érzem-e magam nála vagy sem.
Inkább az, hogy melyik az a kórház, ahol olyanok a körülmények, hogy biztonsággal mehetek szülni.
A legközelebbi a hatvani kórház lenne, de azt már tudom, hogy nem, mert kizárólag negatív infóim vannak.
Tehát már csak Gödöllő vagy Pásztó jöhet szóba, de nem hiszem, hogy beengednek körülnézni a szülőszobába....Kép
Ezért nagyon irigyellek ám titeket, akik az első babán már szerencsésen túl vagytokKép

Képzeljétek, a párom nem hajlandó velem orvoshoz jönni!Kép Szülni meg pláne nem......
Azt mondta, hogy csak kint, egészségesen szeretné látni a Manót.
Gondolom, ez nem természetes, de erőltetni meg nem akarom. Csak sajnálom, hogy jobban be van ijedve attól, hogy valami baj lesz a picikével, mint én. Pedig azt hittem, hogy az lehetetlenKép

Na, mindegy, hátha később meggondolja magát.

Az előbb elfelejtettem üdvözölni az újabb pocakosodókat, tehát most megteszem: nagyon szívesen látunk titeket is!

Üdv,
Medike

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


Lylynek és a többieknek is megy a drukk, és várom (várjuk) a jó hírt a babákról és rólatok!

Paga 15+6

Gabi
paga
 
 


Medike,
szerintem ne erőltesd a párodat, attól ő még nagyszerű társ és apa. Lehet, hogy rosszabb lenne, ha bent lenne, mert lát téged szenvedni, és sok férfi - neveltetése és genetikája folytán - tök ideg lesz, hogy ő, a nagy teremtés koronája nem tud segíteni ezen a szerencsétlen nyavalygó, fájdalmakkal küzdő szeretett nőn.
Igen, a férfiak félősebbek, mint mi, csak nem merik sokan bevallani, ezért is szülünk mi, és nem fordítva...Kép
A szülés számukra egy nagy misztérium, még akkor is, ha mindent elolvasnak, megnéznek, megkérdeznek.
Ne aggódj, veletek is minden rendben lesz! (Bár én is ilyen aggódó vagyok...Kép)

Lyly
15+6

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Köszönöm az együttérzéseteket, igazán kedvesek vagytok!
Medike, ez jó, tényleg, mintha ők is velünk élnénekKép
Ja és az én véleményem is az, hogy ne erőltesd a párodat, tartsd tiszteletben, hogy ő ezt nem szeretné! Még az is lehet, hogy megváltozik addig a véleménye... van még ideje ráKép

Lyly, Scullyx, Rita, természetesen mindenkinek nagy-nagy drukk!!!Kép

Anita (17+3)

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


És amit még elfelejtettem:

Titati, Bori: gratula a félidőhöZ!!!Kép

Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Anita,Paga, minden drága Kismami,
nektek is köszi a drukkot!

Holnaptól Ausztriában vagyok egy tanulmányúton (mégiscsak elengedett a főnököm), majd pénteken leszek legközelebb, de ma még olvasgatok, írok!Kép

Orrdugulással, tüsszögéssel senki nem küzd?
Szerintetek árt a babának a napi 30-50 tüsszentésem? Mármint hasprés ügyileg...

Nagy gratula a félidősöknek!

Csemáról semmi hír?

Lyly
15+6

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Sziasztok lányokKép

Most smseztem CsemávalKép Mindenkinek nagyon szépen köszöni a drukkokat, nagyon jól jön neki, és nagyon jól esik neki.

Sajnos nagyon megrövidült már most a méhszája, így addig nem engedik haza, amig nem varrják be neki. Mivel már most 1000 es az értéke, igy a genetika eredményét sem várják meg. Infuziót kap és egyéb nyalánkságokat, hogy szó szerint idézem őtKép

Mennek a drukkok mindenkinek, AFP levételhez, uh eredményhezKép

LylyKép
én is küszködöm orrdugulással, reggelre jól be is száradKép Ez sajna velejár a terhességgel, mert ilyenkor az orr nyálkahártyája sokkal vérbőbb lesz, majd idővel enyhül, talán el is múlik, de erre nincs garancia, meg ugye most még ezt meg is koronázza a drága parlagfű is Kép brrrrrrrr

Mi egész jól vagyunk, ha jól odafigyelek arra hogy elegendő folyadékot igyak akkor már a hólyaggal sincsenek gondok, de azért kopppkopppkoppp.

Lakásfelújítókkal együttérzek, nálunk is egymást váltják a szakik, néha ugy néz ki a lakás mint egy romhalmaz, porhalmaz és társai... A végét még nem látom, de egyszer tuti leszKép (a lepényhal meg utoljáraKép)

GyeZsuKép
Tök jó hogy igy le tudtad irni, hogy mit szeretnél. Én valahol nem voltam képes ilyen jól megfogalmazni. Sajnos nem is maradt tul sok szép emlékem a szülésről magáról, mostani fejemmel már mindent másként csinálnék, (mondjuk másodjára sajnos bizonyos esélyeim nagysága baromira lecsökkent a császár miatt, igaz láttunk már csodát) de hát ezt is meg kellett valamiért tapasztalnom, igy annyira nem viselt meg, legalábbis más minőségben látom már.

Otthonszülés--ambulánsszülés témában én magam részéről egyiket sem választanám. Az otthoninál félnék az esetleges komplikációktól (tudom nagyanyáink, dédanyáink és a sok sok nő az elmult pár ezer év alatt azt se tudta hogy mi az korházban szülni)Az ambuláns meg a fentiek miatt nálam sajna szóba se jöhet.

A császár miatt én egy hetet voltam bent manóval, mire hazajöttünk már sok mindent megismertünk egymásból ez pozitiv volt, de jobb lett volna a három nap és irány haza Kép

Nah gyorsan dugulok mert kisregényt irok a végére...

ÁGi
15+4

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ezt most kaptam emailban és nagyon megtetszett, remélem nem baj hogy megosztom veletek :

A legigazságtalanabb dolog az életben az, ahogyan végződik.
Úgy értem, az élet kemény. Rengeteg idődet felemészti. És mit kapsz az egész végén?
Halált.
Ez a jutalom? Szerintem az élet körforgása visszafelé megy.

Először kellene meghalnod, hogy túl legyél rajta.
Aztán elmész egy öregotthonba.
Kirúgnak, mert túl egészséges vagy, megkapod a nyugdíjad és amikor elkezdesz dolgozni, első napodon egy aranyórát kapsz ajándékba.
40 éven át dolgozol, amíg elég fiatal nem leszel, hogy élvezd a visszavonulásod.
Alkoholizálsz, bulizol és felkészülsz a középiskolára.
Általános iskolába mész, gyerekké válsz, játszol, semmi felelősséged,
csecsemő leszel, visszamész, az utolsó 9 hónapodat lebegéssel töltöd olyan
luxuskörülmények között, mint a központi fűtés, gyógyfürdő vagy szobaszervíz, és végül orgazmusként végzed!

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Kép
Csema Kép
Nagyon-nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen a kis pöttömel Kép
Anett Kép Köszi az infókat, drukkolunk anyudnak Kép

Anita Kép
Kitartás! Nemsokára vége az építkezésnek és akkor gyönyörködhetsz majd benne Kép
Mozizás Kép

Ambuláns szülés:
Nekem most nagyon jól jönne, mert már most azon aggódom, hogy mi lesz a lánykámmal, míg én a kórházbna vagyok Kép

Gezsu Kép
Nagyon tetszett a szülésterved és kívánom, hogy minden kívánságod teljesüljön és csodálatos élménnyekkel hozhasd világra gyermekedet Kép

Scullyx Kép
Neked is mennek a drukkok az AFP-hez Kép

Lyly Kép
Mennek a drukkok az AFP-hez Kép
Nyugi, minden rendben lesz Kép
Nekem is állandóan be van dugulva az orrom, ráadásul szerintem meg is fáztam, mert két napja fáj a torkom, de bevenni semmit nem merek. Nincs valami ötletetek?

Ági Kép
Köszi a hírt Csemáról. Mond meg neki, hogy nagyon szorítunk Kép
Te nem jösz majd a felkészítőre?

Rólunk csak annyit, hogy a hétvégén szüreltelni voltunk a családdal és szerintem kicsit megerőltettem magam, pedig nem emeltem semmi nehezt, csak róttam a köröket le-fel a hegyoldalon. De most már jobban vagyok, bár a pocakom még fájdogál Kép

Annácska 12+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Annácska,
vigyázz magadra, pihenj, amikor csak lehetőséged van rá!
A torokfájásra én a mézzel kevert grapefruitlevet javaslom (szobahőmérsékleten!), de jó rá a Corsodyl öblögető is (meg ínygyulladásra is).
Ja, a szopogatós gyógycukorkától a belgyógyász oktató háziorvosom szigorúan eltiltott két okból:
- semmit nem ér
- a benne lévő lidocain (vagy hasonló fájdalomcsillapító) miatt csak a tüneti fájdalmat lokalizálja, de nem a bajt orvosolja, ráadásul a lidocain egyáltalán nem ajánlott a kismamáknak!

Ági,
teccik a visszafelé-élet.Kép Örülök, hogy már "lent" sincsenek gondjaid, igyál sokat, mint eddig!
Csemának nagy puszi!

Lyly
15+6

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?