Új privát üzeneted érkezett!

Irigykedek rátok itt csendesen a tali miatt, de legközelebb mi is ott leszünk!!!
Ma leengedtük Sára ágyát eggyel lejjebb. Betettem az ágyába és teljes meglepődéssel nézett körül, hogy hol is van Kép
hmmc

Apával nagy az összhang Kép

Kép
hmmc

Juhéjjj!
a mai buli letudva,
most már csak a párom gyógyulását várom
sebaj, egy okkal több, hogy ne siessünk Kép
szilvamag

Szilvamag,
Rendes kislány, megvárja Apát is. KépKép

Hmmc,
A mai gyereket imádják a technikát. KépKép Lilla kedvence is a billentyűzet püfölése volt. Kép

Lányok, vettek már vért valamelyikőtök babájától? Hogy zajlik? Mennyit vesznek le? Honnan? Ki fogja le a gyereket? Sokáig tart?
myra

Na átszelektáltam és feltettem a talis képeket, de így is csak 2 albumba fértek el.
Mivel ezek eredetileg poszter méretű képek, le lettek kicsinyítve. Akinek valamelyikből kéne az eredeti írjon nekem a myra@axelero.hu címre és elküldöm.

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6956
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6957

Jó nézegetést! KépKépKép
myra

Myra! Matyitól többször is vettek már vért, de akkor még pici baba volt, és a fejéből vették. Nem tudom ebben a korban hogy zajlik, meg dokifüggő is szerintem. Hallottam még hogy kézfejből is szoktak.
Nem nekem kellett lefogni, a nővérkének.
Amúgy miért kérdezed?
aranyhold

Myra: ez hely függő. Zsomától 6 hósan a helyi SZTK-ban simán könyökhajlatból vettek (nem volt vele semmi gond), 1 hét múlva meg a László Kórházban vettek fejből (na, ez brutál látvány volt).
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lillának a Budai Gyermekklinikán fognak. Az allergiája miatt van rá szükség. A gasztroenteorológus doki bácsi szerint most már ki kell szűrnünk a sok fehérjeforrás közül melyik okoz nála gondot. Sajnos a lányom még azt sem engedi, hogy megtöröljem az orrát, vagy levágjam a körmét. Az orrporszívó óta pedig hisztériás sokkot kap minden zúgó tárgytól. Szóval nem tudom mi lesz ha még vért is vesznek tőle. KépKép
myra

Myra
Tényleg, azóta próblákoztatok vmi húsfélével?
Sebit még az a zöldség is kicsapja, ami húslevesben főtt... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Myra
Tényleg azóta próbálkoztatok vmi húsfélével?
Sebit még a húslevesben főtt zöldség is kicsapja. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Maga mindent kétszer mond kétszer mond? Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Azt elfelejtettem leírni, hogy szombat 17 órától van az úszás!
Pelus: kicsit lehúzod a babylove minőségét, nekem teljesen bejött, már ha van. Én viszont most nagyot csalódtam a Liberoba. Valami selejtes csomagot foghattam ki (már az új típusra koncentrálhatnak), mert a felét szívem szerint kidobnám. A tépőzáras része össze van gyűrve, sőt volt ami el/le is volt szakadva, szóval egyáltalán nem használható. Amikor nem volt libero és babylove sem, akkor kipróbáltam a rossmanost. Hát nagyon nem győzött meg!

Mucus
Fiad fél a víztől? Mármint a nagy víztől?

Eszti
Köszi! Kép

Viki
Köszönjük szépen a vendéglátást, végre most jól sikerült, nem úgy, mint az első! A kaja nagyon fini volt, de ezt már ott is dicsértem. KépGyerekeid tök jók, és milyen csendesek voltak. Hannának a hangját pl egyszer sem hallottam. Marciét a végén már igen!

Szilvi
Nagyon szépen köszönöm a taxit! Kép Én meg teljesen fizetség nélkül leléptem, pedig igazán kiverhetted volna belőlem legalább az ígért K-Vitamint! Kép Én majom elfelejtettem. Nagyon örültem, hogy Rólad is kiderült, hogy milyen környezetbarát vagy (papír hulladék). Babakocsi, ha minden igaz ma vagy holnap meg lesz, de az ár még mindig nincs lefixálva.

Kori már elkezdett menni (4kézláb), szóval a habtapi már nem izgi, sőt. Helyette inkább a szőnyeg szélét eszi és a parkettát nyalogatja, ti mivel mostok fel ilyen helyen?

Most bulizunk, mert a boro boro megy a rádióban! KépKépKép

Még a firss hszakt nem olvastam, de Szilvi férjének valami jobbulást kell kívánni. Szóval vigyázzatok magatokra!
nikcsi

Hmmc
Sára nagyon szakértően nézi a képernyőt.Kép És a kiságy akkor most középállásban van, vagy teljesen lent?

Szilvi
Apát Kingától is elzárni, nehogy tovább tartson az a fránya betegség.

Nikcsi
Gratulálok Korinak, jó példákat látott a talin és úgy látszik kedvet kapott a mászáshoz, vagy harcolni akar a játékokért, így már nem Anyának kell megvédeni azokat.Kép
Liberot akkor jól kifogtad, (vagy hamisítvány) mert mi is azt használunk, de még nem tapasztaltunk ilyet, legalábbis eddig.
boglarka

Myra
Nagyon jók lettek a fotók.
Szilvi ahogy a hintaszékben ül a pocakjával és Kingával, Lilla "kunyerálós kutyus" a szájában a zoknival, Hanna ahogy végig simogatja a babákat,Kori szájában a cumival, mintha már itt is 4 kézláb lenne, a zenegép püfölő Matyi, a sok gyerek egy rakáson... KépKépKép
Majd ha lesz időm válogatok.
boglarka

Cas,
Csirkehúsit kap. Most nem az arcán hanem a puncijánál-popsijánál jönnek a kiütések. De a doki bácsi szerint lehet, hogy a gabonafélék okozzák. Azt mondták (a gasztroenteorológus doki bácsival mindig ott van egy dietetikus is) a húsit (csirke, pulyka, nyuszi) kéne kapnia mert az fontos. Tojással, gluténes cuccokkal (ha kiderül, hogy arra érzékeny) bőven ráérünk egy éves korig, a tejtermékeket pedig HA-s tápszer mellett felejtsük el. Ha kapna bármilyen tejterméket onnantól már nem hipoallergén az étkezése, így az ilyen tápszernek sincs értelme.
myra

Nikcsi felmosós kérdéséről jutott eszembe: antibakteriális mosogatószert szabad a gyerek edényeihez használni?
myra

Boglárka
Középállásba tettük az ágyat, mert a felső elég magasan volt és már kapaszkodott a szélébe és féltem, hogyha véletlenül lustika felhúzza magát, akkor kipottyan.

Myra
Van egyáltalán még nem antibakteriális mosogatószer? A legjobb környezetkímélő mosogató a frosh (zöld békás), egy hátránya van, hogy ritkán lehet kapni. Én Jar-ral mosogatok, csak külön szivacsa van Sárának.

Hányszor kell még szopnia ill. más kaját ennie egy 6 hónapos dundikának? Néha már a háta mögé kívánja az anyatejet, szívesebben elfogad bármit.
Tegnap akkora adag spenótot bevágott, hogy csak lestem. Nem ehet senki sem előtte semmit, mert raplizik a kajáért. Szopás közben pedig teljes csendnek kell lennie, mert minden elvonja a figyelmét és befejezi a kajálást.
hmmc

Sziasztok!

A Babanet szervere szerint túl gyakran látogatom a lapot, vagy mi agondja velem, mert az elmúlt napokban egyszer sem volt hajlandó beengedni, pedig lett volna pár szabad pillanatom topikolni:-)
A képeket sem láttam, amiket a többiek tettek fel, de végre legalább előben láthattam a "kis" társaságot!

Szilvi,
Drukkolok ám én is, hogy először apáját láthassa meg Kinga kistesója! Arra a pillanatra az apák mindig nagyon büszkék:-))

Na, ennyi, kezdődik a délutáni anya-foglalkoztatás... Mindenkinek kellemes hétvégét (sajnos az idő elromlóban az előrejelzés szerint:-(

Viki
ccviki

Nagyon szuperek a képek! Jó volt visszanézni!

Én domestost teszek a felmosó vízbe. A kórházi babás csomagban volt egy termékminta, és azon kifejtették, hogy milyen jól fertőtlenít és valami hamar lebomlós rizsa is volt, szóval bababarát. Én meg jól elhittem! :-D

Mosogatásnál én sokáig azt a balzsamos purt használtam, mostanában tértem át én is a Jar-ra. Sokáig én is külön szivaccsal mosogattam Matyi cuccait, de aztán elhagytam.
aranyhold

Sziasztok!

Nagyon jók a képek, én is meg nézegettem őket! Myra! jól gondolom, hogy Lilla vitte el a pálmát "rosszcsontoskodásból"? :-) Tündéri a zoknival a szájában, meg ahogy alszik az öledben.
És a többi baba is irtó aranyos, olyan kis gyömöszölhető forma mind:-)

Hmmc
Sára apja lánya az már biztos! Már ami a hasonlóságot illeti! Nagyon szép:-)

Nikcsi
Igen, szerintem meg rettenti a nagy víz, a tengerrel is így voltunk. De nem erőltettem, nem csalogattam és 2 nap múlva teljesen egyedül bement nyakig is. Azt nem mondom, hogy a víz alatt úszott és búvárkododtt:-), de nagyon élvezte.

Myra
a fiamtól januárban vettek vért, akkor nem volt még másfél éves, és a karjából vettek. De ahogy olvastam a többi hsz-t elég eltérőek a tapasztalatok.
Sajnálom Lillust, ismerem az ilyen tipusú babákat, hogy semmit nem engednek. Talán nem marad meg benne annyira!

Szilvi
3 napot kapott a férjed a gyógyulásra?? Hú,jó szűkre szabták, szinte akkora vagy ki írva. De ha nem influ. akkor biztos hamar meg gyógyul és "tördelheted a kezét" a szülőszobán:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Kaja
Ti miket főztök a gyerkőcöknek? Ki vagyok éhezve az új ötletekre! (Szerencsére Sebi elég jól fogadja az új ízeket...)

Tali
A képeket még nem volt erőm megnézni, elsárgulnék az irigységtől asszem. Kép KépKépKép

Nikcsi
Nem akarom lehúzni a babylove-ot, nekünk kevéssé jött be, de azért nem rossz! Persze a liberóval is vannak balesetek (csak nálunk babylove-val több).
Kori nagyon ügyes! Akkor mostmár őt sem lehet majd megállítani! Kép
Én igazából csak tiszta vízzel mosom fel ott, ahol Sebi nyalogathatja, onnan igazából úgyis csak a port kell feltörölni. A "koszolós" (konyha, előszoba, stb.)helységekben meg nem mászkálhat úgyse, oda mehet a jó kis flóraszeptes felmosás.

Hmmc
Sára tényleg nagyon szakértőnek néz ki! Kép
Sebinek az egér a kedvence, minden áron meg akarja fogni a piros fényt a hasán. Kép
Én is a frosch-t használom! Kép A Praktikerben eddig még mindig kaptam...

Myra
Te milyen gabonaféléket adsz Lillának, és milyen formában? (Gondolom a bolti tejpépek nálatok is kilőve.)
Sebinél a bio-kölespehely megfőzve jött be (gyümölcsbe jó, egyébként magában is inkább édeskés), de pl. ugyanebből a zab kicsapja...
És akkor most mi a teendőtök?
Ja, és nekem a kórházban ajánlották a csecsemősök, hogy antibakteriálissal mosogassam a baba-edényeket / cumisüvegeket.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

köszi Apa nevében is a jókívánságokat. A három napot a dokibácsitól kapta, hogy addigra bizos meggyógyul. Addig pedig "karanténban" van.

én nem sterilizáltam túl, csak más mosogatószivacsa volt Kingának és a felmosó is sima volt, igaz nálunk mindenütt parketta van, így eszembe se jutott, hogy domestosszal mossak fel.
Frosch-t eddig a Coraban mindig láttam.

Nem használ valaki 10-14 kg-os Liberót?
szívesen elcsrélném az elefántosokat és a vizilovasakat, mert Kinga azokat nem hajlandó felvenni. Vettem újat, mert nem kaptam Babylove-ot (én igenis nagyon szeretem), remélem az már új állathadsereggel készült Kép

Cas!
Rizs? Esetleg a tészta megy már? (persze a tojás nélküli)
azzal megint új ízek jöhetnek, új variációban.

Niki!
a K vitamin teljesen kiment a fejemből, de még behajtom!!!!!!
Ki is ígérte még? Kép
szilvamag

Myra
A képek tényleg nagyon jók lettek! Kép

Hmmc
Mivel egy dokink van, és én már kérdeztem ezt tőle, ráadásul pont 6 hónaposan. Akkor azt mondta, ha 6-szor szopik, akkor a szilárd étkezések száma a 6-ot ne haladja meg.

Szilvi
Okés! Jobbulást az apának! KépKépKép
nikcsi

Szilvi
Mizújs nálatok? Feloldották végre a karantént?
A pelus-ügyön nagyon jót nevettem, nálunk az apja nem volt hajlandó cicás pelust adni, csak elefántosat, vizilovasat meg zebrásat. Kép
Ja, és nálam is van még egy fél doboz K.
Tényleg, a rizs, vettem is külön Sebinek, aztán teljesen kiment a fejemből! Kép
Milyen tészta készül tojás nélkül?

Na vettem a lelkierőt, és megnéztem a képeket! Nagyon jól sikerültek!!! Szuper tali lehetett, kár hogy lemaradtunk. Kép
Sebaj, legközelebb gyertek hozzánk, és akkor remélem ott leszünk... Kép

Ez a mai hidegfront teljesen betett Sebinek. Nem alszik, nyűgizik, ráadásul a fogai is piszkálják (végre kijött a második is fent). Nálatok hogy tűrik a picúrok a mai napot?

Kép
Kép
Kép
cas

Na jó, azért még volt nagy játék apával! Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: a durumtészták tojásmentesek.

cory
Budapest

Cas,
Gabonafélét eddig nem sok mindenben kapott. Ami gluténes az a Hipp teljes kiörlésű gabonás gyümijei (búza, zab), a Milupa Biskotti (búza, zab, árpa, rozs, rizs), és kb. 4x kapott kenyérhéjat. Az a gyanúm, hogy nálunk a búza a ludas. Tegnap a vacsimból elkunyizott egy csomó zsemlehéjat, lett is mára sok-sok kiütés. Nem gluténesből több mindent kap, extrudált kukoricát, bébiételbe is kap kukoricát, A Sunval bio köles és rizspépjét, és Sinlac-ot.
Cory már írta, a durum tészták tojásmentesek, de nem gluténmentesek. Én a tegnapi zsemle után most nem merem a tésztát kipróbálni. Megvárjuk a vérvételt.
Nálunk napok óta nyűgi van, bár nem tudom az időjárás, a kedve, vagy az okozza, hogy meg kell próbálnunk a laktáz enzim elhagyását, így a reggelihez nem kap (csak a vacsihoz, hogy éjjel azért ne legyen gond). Ha pedig még mindig nem bontja a tejcukrot, azért is üvölthet. Kép

Hmmc,
Nálunk végül a szopi úgy alakult, miután Lilla is a szilárd kaját favorizálta, hogy a reggeli és vacsi maradt a szopi. Aztán elmaradt a vacsi, végül először a jobb mellemet, majd 1-2 hét után a balt is elutasította. Így 8 hónapos korában lemondott a ciciről. Most a reggeli és a vacsi tápi, a többi szilárd.
Nálunk a hiszti a darabos kajáért megy. A pép már nem pálya. Kép

Szilvi,
Jól vagytok? Bacik?

Egy kicsit büszkélkedem. Lilla ma egész nap azt gyakorolta, hogy a kapaszkodás nélküli állásának idejét megdöntse. 1 mp-ről javított 10 mp-re, és annyira tettszik neki, hogy most csak ezt akarja csinálni. KépKépKép
myra

Myra
Én már néha kezdem teljesen feladni a napközbeni szoptatást. Ha már egy légy elrepül mellette, akkor vége az egésznek. A főzi és a gyümi után egyáltalán nem kell neki a cici. Nem tudom, hogy mi lesz igy velünk. Tegnap már tizóraira kapott rizses tejpépet és nagyon izlett neki utána sem akart szopizni.

Mostanában nem lehet előtte enni semmit, mert üvölt, hogy adjunk neki is. A család bújva eszik, vagy akkor amikor elaludt Sára. Nem tudom, hogy mit lehetne neki adni, hogy elfoglalja magát addig amig mi eszünk. Gondoltam már rá, hogy veszek Hipp-es babapiskótát az jó kemény és már 6 hónapos kortól lehet adni.
Van valami ötletetek?

Ma voltunk úszni, és nagyon élvezte. Megfürdettem, szopizott és annyira fáradt volt, hogy a fejét sem birta tartani. Már alszik is Kép
(Nem találom a laptop-on a hosszú i-t!!!!!)
hmmc

Hmmc! Nálunk is az volt szopi ügyben, amit írtál. Ekkoriban szoktunk rá arra, hogy nappal is fekve szoptattam bent a hálóban. Ez nagyon bejött, hátha nálatok is! Ráadásul szilárd kaja után neki sem nagyon kellett a cici, ezért utána sosem kínáltam, inkább két szilárd között!

Minket úgy hagyott Matyi enni, hogy beleültettük az etetőszékbe, és kapott egy nagy fémkanalat, később kenyérhéjat vagy biscottit, mostanában meg kóstolót a miénkből.
aranyhold

Hmmc,
Mi sem tudunk Lilla elött enni. És más se. Kérdezzétek csak Szilvit (a babatalin minden kajáját elkunyizta). KépKép Nálunk a gyümidarabok, a Milupa Biskotti, és a Dexi extrudált kukorica megy "nasinak".
myra

Sziasztok,

kb 1 hete nem jártam erre. Jó sokat írtatok, meg tali is volt... (brühühü).

Elôször is a válaszok:

Mucus,
többé-kevésbé figyelem a holdállást. Kozmetikushoz kezelésre csak csökkenô hold idején megyek pl és gyantázni is akkor érdemes.
Egyébként levágtuk Teus haját. Apja fogta és próbálta elvonni a figyelmét, de nagyon figyelt a gép zajára. Amit levágtunk, azt el is tettük egy borítékban. Végülis ez volt az elsô haja. Kedden vágtuk és már elég jól kinôtt neki. Azért még persze messze vagyunk attól, hogy befonjuk...

Nikcsi,
kezd nôni a hajd? Az jó. Esetleg szedj vasat és energetizáld a hajad: a két tenyered fordítsd egymással szembe és hajlítsd be az ujjaidat úgy, hogy egymással szemben legyenek a körmeid, és dörzsöld össze a ôket naponta többször, egy nap 15 percig összesen.

Hmmc,
Teus figyelmét is minden elvonja a szopiról. Pedig ha adok is valamit még enni neki, akkor azt szopi után. Vagyis elméletileg állati éhes, de mindenre figyelni kell és mindent meg kell nézni. Ennél már csak az rosszabb, amikor nézelôdni akar és közben enni is. Csillagokat látok ilyenkor, nincs gumiból a mellem!
Sára eszik még éjjel?

Szilvamag,
nagyon jól szórakoztam a gyereknevelés "szépségein". Fúú, lehet hogy ti már nem is vagytok egyben???

Rólunk is valamit:

Teus kitartóan eszik éjjel. Akár 3x is. Délelôtt kis gyümit kap és az uzsi szopi után próbálok egy kis tejpépet adni neki. Elôbb-utóbb szeretném kiváltani az uzsi-szopit tejpéppel, mivel Teus nem hajlandó cumisüvegezni és nekem Vilmost kellen kísérnem angolra, tornára, de így nem tudok elszakadni a kis mu˝vésznôtôl.
Persze másrészrôl meg nem akarom csökkenteni a szopik mennyiségét. Talán az érzelmi okok miatt. Már úgy értem nekem van szükségem erre.
Szóval nemtom hogy lesz.

Magamról meg csak annyit, hogy teljesen ki vagyok nyúvadva. Ugye Teus foglalkoztat éjjel elég rendesen, nappal meg ezernyi dolgom van, eleve fáradt vagyok. Erre Vilmos hazahozott egy hányós vírust. Csütörtökrôl péntekre virradó éjszaka hol az egyik gyerekemet hánytattam, hol a másikat szoptattam. A szüleim meg elutaznak holnap és a beteg kutyát is rámhagyták. A kéglit meg eladtuk, ezért ügyvédhez rohangálunk.
Szóval a hócipôm is tele van!
November közepén kell átadnunk a lakást. Mi lesz itt a költözéskor???!!!

Laga
laga

Sziasztok!

Laga!
örülök, hogy megint hallani Rólad, még ha nem a legjobb híreket is.

"Gyereklekötésnek" nekünk az alma, később a répa egészben jött be, a kenyérhéj, ill. kétszersült is gyorsan a menüre került, de úgy látom többeknek ez szóba sem jöhet Kép
Lillus egyébként tényleg minden ehetőre ugrik, és ezt tényleg vehetitek szó szerint Kép Kép

Cas!
néhány Gyermelyi és az olasz tészták tojástalanok. De rá van írva, biztos találsz szimpatikusat a kínálatban.

köszi még egyszer a drukkokat Apának, szegény nagyon izgul, hogy előbb múljon el a köhögése, mit ahogy a baba ki szeretne bújni.
szilvamag

Sebi ma 5-kor kelt, és utána úgy döntött, hogy nem álmos. Úgyhogy majd' leragad a szemem.

Cory
Köszi az ötletet!
Kicsit mesélj már, mi van veletek?

Myra
Mi az a Sinlac? Azt a köles és rizspépet hol lehet beszerezni?
Szegény Lillus, jól megszenvedtek ezzel a laktóz-problémával... Kép
Az álldogálással viszont nagyon ügyes! (Sebi most a felállást-leülést gyakorolja fáradhatatlanul... Kép)

Hmmc
És ha előbb szoptatnád, és aztán kapná a szilárd kaját?
Ja, és nálunk is megy a kunyerálás... Kép
(í: jobb alt + j, Í: jobb alt + i)
Szóval nektek is ennyire bejött az uszi? Ti hová jártok? (Sebit már képtelenség fürdetni lassan, annyira forgolódik-pacsál... Kép)

Nasizás
Sebi sajna úgy néz ki alapvetően a mi hízékony alkatunkat örökölte. Szóval nem nagyon szeretném hozzászoktatni a nasizáshoz... vagy korán aggódom, ilyen pici korban az se baj, ha egész nap majszol vmit? (Én is leginkább nyers gyümölcsöt-zöldséget adnék a kezébe rágcsálni... persze csak ha elfogadja.)

Laga
Hú, jó mozgalmas az életetek! Kitartás!!!

Szilvi
Köszi a tészta-tippet Neked is! Amúgy hogy vagytok? Hogy tűrítek a hidegfrontot a picúrral?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
A Sinlac a Nestlé rizs és szentjánoskenyérmag alapú pépje, kimondottan allergiás babáknak. Fel kell iratni a dokival, és gyógyszertárban kapható. Ha általános receptre írják 800 ft körül van, ha indokolt allergia kb 200-300 ft. Az a jó benne, hogy nem tartalmaz cukrot, mégis édes. Én a nem szeretem főziket, vagy a nagyon savanyú gyümipépet szoktam ehetővé tenni vele. KépKép
A Sunval termékek bioboltban kaphatók. Sajnos nem mindenhol, és gyér választékkal, de itt a Koko féle lakóparkban van egy kis bolt, ahol nagyon sok minden van, és a többi bolthoz képest még olcsóbb is. Ezek a pépek is 700-800 ft körül vannak. Ezen a weboldalon megnézheted a termékeiket: http://www.sunval.de/
Én azért szerettem mert például a bébiételeikből van 100%-os alma, körte, sima répa-krumpli, vagy krumpli-spenót (tej nélkül) keverék is. Így a kezdet kezdetén ha nem volt időm főzni, vagy mentünk valahová volt mit adnom a gyereknek.
A fürdetés csak ezután lesz majd nehéz. Lilla amióta áll, a kádban se hajlandó ülni. Jön-megy megállás nélkül ott is. Kép

Laga,
Nem irigyellek. Kitartás!!! Kép

Szilvi,
Tegnap voltunk a Brendonban, és igaz, hogy nem méhecske de nagyságban, színben és állagban ugyanolyan plüss állatkákat (cica, boci, elefánt, csiga stb.) láttam a Fehn-től. Illetve ezek nem zenélnek.
Mi is vettünk új szundikendőt, hogy a macisat végre kimoshassam, mert már tök büdös a nyáltól, de egyenlőre nem kell az új Lillusnak. Ha leteszem egymás mellé őket, ellentmondást nem tűrően nyúl a maci felé, brekus szóba se jöhet. Sajnos mi sem kaptunk ugyanilyet, és egyszerűen létezni se tud nélküle. Kép
myra

Myra
Megnéztem a honlapot! Szuper kaják, fantasztikus választék, kár hogy nálunk nem nagyon forgalmazzák... majd megnézem itt az Újudvarban a bioboltban, hátha.
De karalábé, kelbimbó kezdésnek? Lillának nem csikart tőle a pocakja?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: semmi extra. 3 napja nem hánytam, de még émelygek, fiúk betegek, már nekem is fáj a torkom.
Ja, és vannak új képeink Kép Innentől:
http://babanet.hu/album/main.php?album=5825&page=2&image=163382
cory

cory
Budapest

Sziasztok,

köszi a vígaszt.

Szilvamag,
szóval te még egyben.

Biobolt: a XIII.ker-ben a Bétex udvarban van egy állati nagy . Ott érdemes szétnézni ha valami nagyon spéci dolog kell.

Laga
laga

Cory
iszonyú helyesek! Balu edz a kis-kistesóra? Kép

Laga
Hol van az a Bétex udvar?

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
irtó édesek a fiúk! nagyon tetszik ahogy a "nagy" adja rá a pelust a kicsire:-).

SZilvi
Te lassan már a túlhordásra játszol?? :-) Neked volt az, hogy először rossz időpontot írtak ki, ugye?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cory
Most néztem meg az összes fotót. Aranyosak a fiúk, de miféle kígyó szelidítés folyik nálatok???

Cas
Fanni is 5-kor kelt és nagy nehezen -köztünk feküdve- cirógatva Kép tudtam csak vissza altatni.

Szilvi
Holnap lesz a nagy NAP???
boglarka

Myra, Laga
Én nem merek Sárának gyümit vagy zöldséget adni, mert addig harapdálja az ínyével, amíg le nem szakít belőle egy darabot és attól pedig elkezd fuldokolni. Ma vettem biscotti-t. Az már volt Dorina idejében is, és nála bevált. Az lehet harapdálni, szopni azzal nincs gond.

Cas
Azért adok neki először főzit vagy gyümit, mert szeretném, ha minél hamarabb ki tudnék váltani egy étkezést, hogy el tudjak menni itthonról legalább 3-4 órára.
A babaúszás inkább arra való, hogy nagyobb bizalom épüljön ki a baba és a szülei között. Tehát szerintem ezért nincs köze ahhoz, hogy mennyit csapdos a baba a kádban. Sára után is fel kell törölni a fürdőt, de az úsziban nézelődött, vigyorgott. Nagyon tetszett neki. A Szérűskerti uszodába járunk (Nikcsiékkel), szombatonként 17-18 óra között. Nincs csoportfoglalkozás, elmondja az edző, hogy mit kell csinálni és megy a következő babához. Addig lehet kettesben (hármasban) uszizni Kép.

Szilvi
Szorítunk!!!!! Apának is, hogy meggyógyuljon!!!

Laga
Nálunk szopi közben még egy légy sem repülhet el! Szerdán evett először friss anyatejet Sára cumisüvegből, mert szülőire kellett mennem. Bekészítettem neki az őszibaracpépet és 125 ml anyatejet. Anyukám adta oda neki a cumisüveget, először nézett a nagy barna szemeivel, ehhez az ízhez az anyám jár arckifejezéssel, majd nevetett egyet hangosan és megivott belőle 100 ml. A fagyasztott tejet még nem próbáltam, de sejtem előlre az eredményt.
De mi még a teás cumisüveggel is szenvedünk, de már alakul. Egy nap max. 20 ml. teát iszik meg, azt is többszörre. De nem erőltetek neki semmit, így is dagika.
hmmc

Myra!

köszi a méhecskelest, majd továbbadom az infót
szilvamag

Boglárka: hát felkészítem őket az életre Kép Na, jó, anyóséknál van 2 fa kígyó, a fickóm öccse meg mindenféle zsonglőr dolgokat csinál, így van hozzá mindenféle, és épp egyszerre találták meg a dolgokat Kép

Biobolt: tudom, nektek eléggé kiesik, de ha véletlenül a Savoya Parkfelé jártok, ott is van egy jó biobolt Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

egyelőre még itthon, de nemsokára indulok be CTG-re. Remélem már lement a nagy forgalom a Bécsi úton.
Még semmi jelét nem észlelem, hogy ki akarna bújni, rendes gyerek, megvárjuk, míg Apa egyet sem tüsszent már. Kép

Mucus!
nem tudom, rám gondolsz-e, az biztos hogy nekem nem lehetett az utolsó alapján meghatározni a szülés várható időpontját, hanem csak az UH alapján.

mindenkinek puszi
Szilvi
szilvamag

Boglárka
Eddig én se tapasztaltam ilyen a liberóval. Dm-be vettem talán nem hamisítvány?! Kép

Mucus
Egy ennyi idős gyerektől ne is várd el, szerintem, hogy búvárkodjon és a víz alatt legyen.

Hmmc
Mennyit aludt Sára uszi után? Kori is sírt a végén, mert fáradt volt, ehhez képest fél 9-ig nyűgizett és az apja akkor is alig tudta elaltatni. Kép
Szilárd ételt én is mindig két szopi között adok, vagy evés után 3 óra, de akkor a 4 óra leteltével még nem eszik, csak az 5-nél.

Laga
Nem lennék a helyedbe, de csak kitartást tudok kívánni! KépKépKépKépKépKépKép

Cas
Kori állandóan 5-kor kel (!!!!), viszont már nem vagyok hajlandó felkelni (csak akkor, ha szopi van). Eljátszogat, aztán elalszik, viszont akkor fél 6, apa kel fel, én is mert megyek ki a kutyával. Szóval nehezen bírom, hogy hajnal 5-től fent vagyok! Ha nem lett volna ilyen zsúfi a hétvégénk, akkor tuti külön szobába aludna Kori.

Szilvi
Na mi volt? Babakocsi ügyben intézkedtem és majd egy ezrest visszaadok. Amúgy a babaneten a csaj Maya 8.000-ért adja, de ezt csak privátba írja meg... Kép (persze megkérdeztem)
nikcsi

Niki!

köszi az intézkedést,
ma még megyek tornázni

most már napról napra élek
az új cél Apa névnapja Kép Kép Kép
szilvamag

Nikcsi
Sára nem sírt. Csak utálja, ha öltöztetik és elég szoros volt rá az úszópelus. Annyira elfáradt, hogy bealudt a kocsiban. Még itthon is aludt kb. félórát. Fél 8-kor mentünk fürdeni utána szopi. Olyan fáradt volt, hogy nem bírta tartani a fejét Kép Még sírni sem volt ereje. A szopi után még játszottunk egy keveset, de nem volt valami aktív. Annyira édes volt csak nézett ki a fejéből, látszott rajta, hogy fáradt. Mondjuk délután 2-kor aludt egy keveset. Játék után leraktam aludni és reggelig meg sem moccant Kép
hmmc

Sziasztok!

Szilvi,
A babátok nagyon kooperatív már most, biztos kint is nagyon szófogadó lesz:-))) Már túl van a párod a betegség vészesebb részén, igaz? Akkor nem lesz gond, ha nem bírja pocakban tovább a baba. Jaj, de izgi nektek!
Ó, tavaly ilyenkor mi is nagy izgalomban voltunk, de leginkább azért mert szept. 20-tól naponta beindult nálam valami szülésforma:-))

Hmmc,
Anyááám, micsoda álom, hogy" reggelig meg sem moccant". Legalábbis nekünk:-)) Olivérrel éppen kísérletezünk, hogy reggelig max. csak mocorogjon és ne kelljen éjjel többször is kivenni cicire. Igazából nem is szopik, csak nem bír leszokni egy kis cumizásféléről. Persze a cumit azt nem fogadja el, pedig visszaalhatna magától azzal is.

A múlt heti talit jól időzítettük (Szilvinek, a profi szervezőnek és "időpontolónak" köszönhetően:-) ideért a genya ősz. Marci meg hozott nekem az oviból valami influenzafélét. Most aggódhatok napokig, hogy melyik gyerkőcön tör még ki:-(

Csaó,
Viki
ccviki

Viki
Ez az egyik ritka ünnepek közé tartozott. Általában kétszer felébred, biztosra megy, hogy nehogy éhenhaljon Kép
hmmc

Sziasztok!
még egyben Kép
betanítottam Apát, hogy jut ide be, hogy majd megírhassa, ha történik valami Kép

jó éjt
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?