Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Rovid leszek, mert Kicsim beteg, rosszul alszik, Nagyomat elso napkozis elmenyei bolygatjak...

Het vegen nem voltam es Ti komolyan targyaltatok az ugyemet. Stuci, neked kulon koszonet az osszevalogatasert.A szives pipacsos kep keszitesenel a lepesek: alapoztam, masnap repesztolakk, harmadnap patina, s mivel mar nem tudtam mit kezdeni, raragasztottam a szalvit is.
A patina markaja: NERCHAU, es ugyanilyen a repeszto is.
Babi,nem irtad, hogy szerinted miert lett ilyen a patinazas amilyen.

Az ovalis pipacsosat is a szalvi alatt repesztettem. Mintha kene kretazni is, narancssargaval (?)...

A hutomagneseket is diszperzit+falfestek szinezem, kiveve a vekony vonalakat, azokat filctollal rajzoltam meg. Hajlakkal fixaltam, mert ha nem a lakkozasnak az ecset vegigmaszatolta a feketet.

Krimo, a "butafuzet" (uzeno) elnyerte teljes tetszesemet, uj konyhamba be van tervezve Kép
Na es a leragadt billentyuk HIIHIII HAAAAHAHAAAA

Mini, a cserepeket mivel fested, hogy a cserep alapszine is kilatszik, ecsetvonas sem latszik ?

Jo ejt, Hajni
hajciho

Sziasztok!

Csak pironkodom itt ennyi dícséret olvasásakor. Nagyon aranyosak vagytok és mindíg feltöltődöm ettől önbizalommal.

Hajnika!
Én nagyon fapados módszerekkel dolgozom:-( Ecsettel festek mindent (szivaccsal pacsmagolni nem tudok) a föstéket és a lakkot is. A repesztéseknél is.Azt nem értem, hogy mit jelent, hogy a cserép alapszíne kilátszik. Elmondanád mire gondolsz. A krétázásnál én is azt a módszert alkalmazom amiről Jubi már írt(és valóban nem túl takarékos, bár hála istennek nagyon olcsó dekulakkom van), hogy amikor felülről ragasztózom a szalvit akkor az egész felületet átkenem, és így többnyire egyenletesen lehet dörgölni a krétával.

Ma és holnap nem nagyon leszek, ha lehet ne írjatok ötven oldalt a két nap alatt:-)))
Bár ha mindenki új gyönyörűségeket pakol fel akkor még azt is bevállalom, hogy ennyit is visszaolvasok.:-)))
minimaxi

Sziasztok!

Offos, könyves két hetem volt, de ma visuik az utolsót és jönnek a dekupik!
Mohácska! Én is pont ebben a sorrendben krétázok, mert bár nehezebb belőni a minta helyét, de legalább nem lesz foltos. Merthogy Jubi-módszer nekem nem megy olyan szépenKép
Mini!
A napraforgós nagyon hangulatos, a rózsás némelyikére viszont több mintát tettem volna -de ezt csak azért, hogy legyen kritika is.
Jubi!
Szerintem nem rossz a forma óra-alapnak, én viszont nem erőltetem a számokat, hanem vagy semmi, vagy pöttyök. 4nagy és 8 kicsi pötty pontosan definiálja az időt, bár az Anyko-féle klasszikus lapok szépen illenének a stílusodhoz.
A szabadkézi írás nagyon kockázatos, főleg ha nincs több napod próbálgatni-javítgatni
Csak ennyi off a szabadkézről:
http://gportal.hu/picview.php?prt=40064&gid=428553&index=17
paat

Köszönöm az óralapos ötleteket! Igazad van Stuci, nem fogok több ilyen formájú órát csinálni, nekem is sántít a dolog...próbálkozok más formákkal, vannak ötleteim Kép

De jó neked Mian, hogy ilyen adásokat tudsz fogni...

Hajni!
Jobbulást a gyerkőcnek!!
Nem akarok belekotyogni a témába (mert még soha nem csináltam patinás felülrepesztést), de nem lehet, hogy te köztes repesztőt használtál, és azt patináztad?

Kipróbáltam a foltdecoupage-t (már írt róla régebben Anykó és Paat), jó kis móka:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126683633.JPG

Pussz nektek!! Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jubi!
Ezzel szemeztem én is kb. két heteKép. Csak akkor hiányzott hozzá a "kedvem" Kép.

Megyek, mert ezernyi a dologKép. Bevállaltam...

Puszi Kriszta

mohácska

sziasztok!

Lehet még csazlakozni Hozzátok? Kép

Bár a címmel ellentétben itt már nagyon profik a résztvevők, (megnézegettem az utolsó oldal linkjeit) - én viszont kezdő lennék.

Egyszer már próbálkoztam a szalvétatechnikával (kb 2 éve), de akkor nem sikerült úgy, ahogy én azt szerettem volna.
De most újból megpróbálom, hisz annyi gyönyörűséget lehet látni...

Szivesen vennék tőletek tapasztalatokat, és elsőre jótanácsokat Kép
ha van energiátok egy kezdőnek magyarázgatni. Vagy inkább olvassak vissza?

Ami konkrét kérdésem lenne: mi az a krétázás?

foltdecoupage?

Sziasztok,
Ági

delice

Kedves Ági!

Idézettel kezdem, Minié, mai, másik forumbol:

"Neked is azt tudom javasolni, hogy egy kis melót bele kell tenni a tanulásba, egyrészt visszaolvasással, másrészt a kicsit lejjebb ajánlott deku kisokos tanulmányozással.

ezt itt találod:

http://www.utd.hu/giny/lap.hu/kisokos.htm

Félr e ne értsd, segítünk szívesen, de gondolj bele, ha naponta,- hiszen szerencsére szinte minden nap van egy vadi új érdeklődő- leírnánk az összes kezdő lépést.

Ezeket itt pár napos visszaolvasással megtalálod, vagy ha nem akarsz akkor kiváló deku technikáról szóló füzetek vannak. Azért tudom, hogy ez így működik, mert én is alig egy éve csinálom, és én pl. hetekig csak olvastam a topicokat (ezt és másokat is), megvettem egy rakás ilyen füzetet, aztán próbálkoztam a gyakolatban és ha nem ment akkor jöttem kérdezni."

Ennél jobban én sem tudom megfogalmazni, ugyan ezt tettem én is egy éve, akkor kezdtem.

Üdv Babi
lingonbabi

Jubi drága!

Részleteznéd?
Nagyon tetszikKép

Nekem az orád formája is nagyon bejön.
lingonbabi

ÁgiKép
Írtam mélt!!

Jubikám!
Szupi lett a foltoskádKép Szalvéta? vagy papír?
Mikor költözködtök??

PaatKép
A könyveid tökéletesek lettek! Ha jól látom, esküvőre készültek?

Hajni!
Jobbulást nektek! Én is most vettem észre 10 perce, hogy Marcim lázas let.....

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Hűha! Lehet, hogy mégsem volt olyan jó ötlet a kritizálás? Kép Két napig nem fértem géphez, és most egyoldal válaszolni valóm van.

Jubi!
Mostmár jól megnéztem mégegyszer, de akkor is az elsővariáció számai tetszenek jobban. Mármint formára, az hogy nem jó helyen vannak, csak kicsit megtévesztő Kép Amit Anykó betett ide óralap, az nagyon szépecske! A Lexi is ilyet tett az órájára, csak jól elkaszabolta. És ha jobban belegondolok nagyjából az óra formája is hasonlított a tiédre, csak jó nagyban. Miért nem fotóztam én azt le?
Foltkupács: Tényleg egy mázsa ilyen kaspót szereztél? Kép Vannak jópofa cukorkapapírok, abból is lehetne ilyent? (akkor sajnos megkéne ennem egy csomó cukit! Kép )
Lingon!
Nem is láttam a sünisdobozt! Hun van? Úgy megtetszett ez a szali, vidám Kép Ja a s-ket meg az a-kat persze be tudom másolni, de pont elég gyakori betűk...úgyhogy csak vészhelyzetben! Kép
Te tényleg így kiművelted magad? Nagyon kis ügyi vagy! Emléxem mikor még a másik topikon kezdtél kérdezősködni, hogy milyen ragacs...Úgylátszik tényleg lehet tanulni ezekből a füzetkékből. Nekem meg akkora önbizalmam van, hogy még belesem néztem egybe se Kép Mondjuk egy ilyen csapattal könnyű! Kép Ha elakadok úgyis segítetek!
Delice! Üdv itt! Kérdezz bátran, úgy okosodsz! Kép De az alapokat megtalálod ott a kisokosban.
Aniko!
Olcsó az a tükör, multkor itt "szógálatiztam" hogy csak 495- az IKEÁban, mondjuk válogatni kellet hogy szép erezetűt tanáljak, de volt miben Kép meg van feketében is , de azt meg se néztem, csak a fára hajtottam! Kép
Mostmár nem tom ki mit kérdezett még, de köszi a kritikákat, ami rémlik arra írok, jó?
A noteszkán gondolkoztam én is, hogy krétázom, de aztán biztos volt valami fontosabb dolgom, mert még lakkozva sincs, pedig a konyhába el kelne...
A kávés... drága párom vette azt a szép szalit amiből a keret van. Hmm sosem gondoltam, hogy feltudom majd használni Kép De az igyekezet a fontos, és lám jó lett valamire! Egy nagyon kávézós baráti pár kapta. Ja, és ám azt csináltam, hogy a közepén a pohár alatt otthagytam a másik két réteget is, mert nem volt kedvem aláfestegetni fehérrel. Aggódtam egy kicsit, hogy átüt majd az alsó. Kép
Stuccim!
Hát nem ismered Magdinénit? Kép A Barátokköztben neki van ilyen 'írókája' ott figyeltem ki! Kép
Mini!
Azt én is néztem, hogy egész'cserépszinű' a cserép, csak krétáztad kicsit? Vagy hogy? Nekem tetszik, a sima cserép is, szerintem azért nem mertem még összekenni amiket vettem! Kép
Hajni!
Mostmár nekem is gyanús, hogy sima repesztőt használtál, és azért nem ment beléje a patina, úgy ahogy kellet volna. De nekem semmit sem mondanak a márkanevek.

sziasztok!
krimo

Kép
krimo

Hát akkor derüljön fény a rejtélyre:-)))
Ezek a cserepek konrétan a rózsás és a napraforgós garnitúra, olyan jó erős vajszínűre lettek mázolva, szalvi rá és narancssárgával megkrétázva.
Ennyi:-(
minimaxi

Hajni!
Mert szerintem is sima köztesrepesztövel dolgoztál, arra pedig elég nehéz patinázni.
Probáld valami kicsi nem kellö darabkán hogy festék, repesztö, festék. Nem minden festék reped és nem minden festéken reped a repesztö sem.
Ha mégis felülrepesztöd van, akkor lehet van neki fázis 2 is, csak elfogyott, vagy nem kerested, vagy 1 fázsu, de nem száradt ki vagy rossz a patina rá, erröl irt Stuci (patinákrol is, visszaszedésröl is)
Hütömágneseid nagyon jok lettek, szuper helyesek, van folia iro, az az lakoholos filc, az nem kenödik.

Krimo: A bötüket arra irtam ha nem tudsz belépni valahová, ide irjál csak nyugodtan beragadtan, izgi megfejteni, olyan jokat rötyögökKép
Volt már mindenem, csak ragasztom nem (pont most a napokban vagyok 1 éve dekupis) de ez aztán olyan jol sült el, hogy a felfedezésemet még Mini is imádjaKép Emlékszel a fa vadászatra? Azota már sogor is rakott el nekem, remélem már kiszáradtak.
http://gportal.hu/picview.php?prt=33591&gid=127522&index=39
de ha koppintottad volna max hiztam volna 2 dekát. Sztereosághoz tartozik, hogy én is kagylokat vagdosok, kisdoboz kész, polc készülKép

Mini!
Remélem jol tettem idéztelekKép
lingonbabi

Szijjasztok!

Lányok, köszi a válaszokat köcsög vízállóság téren!

Szóval akkor, ha jól értem a legfontosabb lépések:
- alapozás
- minta felragasztása
- dekuragaccsal lekenem az egészet
- KÖBER lakk kívül, impregnáló belül
és ezután akár vízbe is dobhatom!?Kép

Ugye jó így lányok?
Készülget a karácsonyi árukészletem, amiben most lesznek agyagáruk is ezért kérdezgetek annyit.Kép A nagytakarítás után a hátralévő kb.2,5 hétben szeretném dekuzással tölteni a szabadidőmet!Kép Stucika jóvoltábólKép a virágcsokros készlet is elkészülhet végre!

Mini!
Belül már eleve mázasak a köcsögök? Eddig laikusként azt hittem a máz fényes, de ezek szerint van szintelen és nem fényes is.

+1 köcsögKép kérdés:
A köcsögök belső peremét hogy festitek le, hogy szép egyenes legyen?

Köszi
Sztigris
sztigris

Sziasztok Lányok!

Most lehet, hogy van aki nem fog egyet érteni velem, de összeveszni senkivel nem fogok, nem akarok, de szeretnék valamit írni. Semmi hátsó szándék és bántás!!!!
A topik anno azért idítottuk meg Drezsy nevű leányzóval 2004. februárjában, mert egy hasonló topikon mi is sokszor kaptuk azt a választ, hogy "olvass utána, nekünk nincs időn válaszolni mindenre és ismételgetni.." Ez akkor nekünk nagyon rosszul esett. Hiába olvastunk utána, voltak homályos foltok. Így megindítottuk a "decoupage kezdőknek" topikot, pont azért, hogy a kérdezni lehessen, akár többször is egymás után és az sem volt baj, ha ismételtünk. A másik topik megmaradt azoknak, akik már túl voltak minden technikán és ahol már csak szinte a kész műveket mutogatták.
Jó lenne, ha továbbra is megmaranhatna a topiknak a lényege és lehetne kérdezni, illetve válaszolnánk is a kérdezőknek, kezdőknek. A konkrét kérdésre, addíg, amíg nem érti.
Mégegyszer hangsúlyozom semmi bántó szándékom nem volt, akit megbántottam elnézést!
Köszönöm, hogy elolvastatok!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ámen! Kép
Szóval akkor, kedves Delice! Kép
Először is bocsáss meg, hogy elbeszélgettünk melletted...
Most pedig a krétázásról: művészellátó és hobby boltokban lehet kapni művész pasztellkrétát. Nagyon törékeny, porlik és elég drága, ezért érdemesebb darabra venni a színeket, nem pedig készletben. Darabra kb. 150-200 ft. Én úgy krétázok, hogy az újjam begyére feszítek egy anyagpellenkát, ezzel dörzsölöm a krétát, és ami rátapadt a pellenkára, azt rádörzsölöm a dekupált darabra, általában a minta körül. Ha mindezt nedves anyaggal csinálom, akkor sokkal erőteljesebbek a kréta színei. Ha nem írtam elég érthetően szólj!! Kép

A foltdecoupage: lealapoztam a kaspót, közben felszabdaltam a szalvétát kicsi darabokra, aztán ezeket a darabokat ragasztottam fel rá össze-vissza, néha egymást fedve is. A végén pedig az egészet átlakkoztam. Ez szerintem nagyon egyszerű, csak egy kicsit időigényes.

Tegnap este még gyorsan összehoztam egy bortartót a Párom kollegájának a búcsúztatására:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126767443.JPG
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126767451.JPG
...tudom kicsit vad lett, a színek nem igazán harmonizálnak...hát, legközelebb jobban figyelek...Delice! Ezen is kréta van!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi!
Nagyon köszönömKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Koda! Az én véleményem a kettő között van...igazad van, hogy támogatnunk kell minden új érdeklődőt, hiszen mi is kezdtük valahol, de Babinak is igazat kell adnom mert bizony meg is kell nézegetni azokat a bizonyos oldalakat. Én emlékszem anno, már hónapokkal!! előtte néztem a fórumokat és hosszú idő telt el mire Stuciékat meg mertem szólítani és bizony tartottam is tőlük, mert -most megint haragudni fog- a profik azért csak profik. Jubi munkái már akkor is nagyon tetszettek és álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer majd mi beszélgetni fogunk az én munkáimról. Emlékszel Veled is hogy kezdtem a ismerkedést!Kép No szóval meg kell nézni az anyagokat aztán lehet jönni érdeklődni! Valakinek az oldalán van is a repesztéssel, krétázással kapcsolatos leírás, asszem Jubinak is van. Meg ott van a dekulinkek.hu is... Nekünk anno még csak a kisokos volt azért kellett többet kérdezősködnünk. De erről mini is tudna mesélni, hogy mennyit jegyzetelt az elején külön füzetbe, nekem is hogy mik vannak elmentve a gépen, ha látnátok!Kép
No alkottam én is majd mutatom is valamikor-remélem még azelőtt, hogy odaadnám a megrendelőnekKép
Krimoka! Minden nagyon szép és jó, de nekem is a sünis szett a befutó, nagyon eltaláltad! A magdis cucc is hibátlan, lehet én is készítek egy hasonlót, tetszik!Kép Ügyi vagy..kritika most csak pojitívKép
Jubi! Nagyon szépek a számok, de nekem is az első verzió tetszik! Nekem nincs bajom az órával, mert bár ilyet még nem láttam és tényleg fura kicsit, de épp ezért egyedi. Ilyet biztos nem lehet mindenütt kapni, nekem tetszenek, nem tehetek róla ilyen az izlésem!Kép Még az sem zavar, hogy rózsa van rajta!Kép Bár a citrom vagy oliva jobb lenne!Kép
Paat! Még több ilyen offot szeretnék! Ha ezt is Te csináltad megőrülök! Valami gyönyörű! Iszonyatosan tehetséges vagy ugye tudod, hogy útálllakkk!Kép Tényleg nagyon igényes!Kép
babi! nagyon jók a cerkatartók, most vettem ilyen macis szalit, ha nem gond mentem az ötleted és lehet hamarosan meg is csinálom én is! Olyan kis bájosak!Kép
A 3500 ftosra most nem reagálnék, már úgyis mindent elmondtatok!Kép
Jubi! Nem rossz ez a foltdekupázs sem, de én annyira de annyira konzervatív vagyok!Kép Jobban tetszett az olivás előtte...nem is értem miért!Kép
Sztigris! Nagyon jól értettél mindent, a Mini nagyon jól elmondta mit kell csinálni. Anno én Kodánktól kaptam olyan tanácsot is, hogy vízüveggel kell kezelni a cserepeket, nem tudom ez a dolog működik e még. Mióta mini jött a lötyivel azóta azt nem használomés itt áll szinte az egész adag.
No most már befogom!
Majd jövök mutizni, bár előre szólok én nem kérek most kritikát! Örülök, hogy készen vannak, mostanság nem ment az alkotás...valahogy engem a megrendelt cumók sokkolnak. Bezzeg amit magamnak csináltam képet az tök jó lett szerintem, arra meg bármit mondhattok mert az meg így is úgy is nagyon tecc!Kép
Szép napot!
abby
abby

Jubi! Gyorsabb voltál!Kép
Én nem szeretem a vadat, de ez jó lett! Tök jó ez a nagy levél az oldalán! Talán az alapszín kicsit sötétebb, vagy csak a fotón ilyen?! De szerintem szép!
abby
abby

Abby!

Jó pap holtig tanul! Ezt neked ugye nem kell magyaráznom? Kép

Anyós pajtásnak készült ez a zsepitartó a rózsaszínű fürdőszobájába (nem áll szét a teteje, csak valószínűleg alulról fotóztam):

http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126777415.jpg

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi! Én is azt mondom: tanulni, tanulni, tanulni...már a jó öreg Lényin elvtárs is megaszondtaKép
Itt nem láttam a képet, de megkerestelek. Nagy kedvencem volt ez a szli de sokáig nem bírtam vele mit kezdeni, aztán emlékszel ez lett belőle:
http://gportal.hu/picview.php?prt=22020&gid=333379&index=9
Most jön a kritika: én még krétáznámKép
No már fotóztam, de van még úgyhogy menek ügyködniKép
Jó alkotást: abby
abby

Jubi!

Szerintem nagyon édes lesz rozsaszin fürdöbe, nem az én szinvilágom, de tény, hogy nagyon jol sikerült.
Másik sem rossz, csak nem annyira Jubis.

Abby: http://gportal.hu/picview.php?prt=33591&gid=206627&index=48
sajna elöbb készült a keret máshoz, és nem festettem fehéret a kilogo rész alá. Keret csillámos. Csillámot jobb szivacsdarabkával felhordani, száradás után lakkozni.

Kodácsak!
Nincs harag, azt hiszem nem az a különös ismertetö jegyem, hogy nem segitek és azt, hogy erre van böven irásos bizonyiték. Átnézel nlc-re láthatod Mini és Stuci a mai napig mennyire adja ott a segitö kezet. Én kicsit pont azért fáradtam bele, legyen néhány "alaptégla letéve" és segitek szivesen a "falhuzásban", ha valaki veszi a fáradtságot és alapokat elolvassa, segitek megérteni is ha kell. Delice kérdezte olvasson? Igen olvasson. Olyan irásos anyag van már, amit képtelenség itt leirni ujra. Legnagyobb segitség számára ha olvas és segitünk értelmezni, továbblépni. Szerintem.
Lehet nem volt helyes, hogy Minit idéztem, azért idéztem mert ne tudtam volna jobban megfogalmazni.
Én régen gondolkozom egy fotoval ellátott lépésenként bemutato szöveges net-könyvecskén. Gportálom erre nem volt lehetöség, ezen az uj helyen van, még nem láthatjátok, majd bemegyek csinálok mutizni példát. Lesz 250 mega hely és vehetek hozzá még 500-at ha kell. Megcsinálom idövel szivesen a könyvecskét, de mivel együtt okosabbak vagyunk jobb lenne közösen. Nem akarok babérokat aratni, nevetekkel természeresen. Ha van hajlandoság és érdeklödés rá. Saját segitö kacsoim ennyire tudom kinyujtani.
Más: szeretném látni hogyan készited a dobozkáid tetejét, hogy csinálod domboru legyen?

Paat!
Kihagytalak tegnap, álomszépeket csináltálKép
lingonbabi

Sziasztok!

Húúúú....nagy kő esett le le a szíveről!
Csak remélni tudtam, hogy értelmes és megértő emberekkel beszélgetek itt nap mint nap. És így van!Kép
Örülök, hogy nem lettem fejvesztett és hogy megértettétek amit írtam!

Babi!
Én is egyetértek veled a olvasással kapcsolatban. (Én a mai napig olvasok....) Csak arra gondoltam, hogy ha itt kér valaki leírást konkrét dologról, kapja meg. Aki épp ráér, vagy jártas benneKép

Amúgy szerintem is tök jó lenne megcsinálni a fényképes bemutatót lépésről lépésre. Én a dobozolásnál már próbáltam, de nem jött összeKép
A dobozaim amúgy attól domborúak, hogy vatelin van alattukKép Szóval semmi ördöngősségKép

Ma is nyugodtan alszom, örülök ennek a társaságnak! Kevés ilyen értelmes emberekből álló topik van!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Akkor erröl ennyit! Kép)

Elkészültem végre a tálcával, meg le is fotóztam, meg fel is tettem. Íme:
http://gportal.hu/portal/mian/image/gallery/1126795850.jpg
kicsit közelebbröl:
http://gportal.hu/portal/mian/image/gallery/1126795904.jpg
Kérdések elött gyorsan mondom: nem szalvéta, hanem decoup-papír. Száradás után hidegmázzal öntöttem le, amibe zöld csillámot kevertem. Sajnos a fotón nem jön vissza, élöben szebb. Kép
Akit érdekel, az jöjjön el! Kép

Jubi,
szupi a bortartód! Szerintem egyáltalán nem vadak a színek!´Látom igyekszel velem lépést tartani! Kép
A zsepitartót sajna újfent nem látom!

Stucc!
Képzeld! nem müködik a felülrepesztö lakkom! Olyan vastagon kentem a 2. réteget, hogy csak na, oszt még sem történt semmi! Mi lehet a baj?
mian

Mian!
Neked is köszönöm!Kép
A tálca pedig valami fantasztikus lett! Szép a paír, jó a keretszín választás! Hmmmmm....Kép

JubiKép
Nekem nem vad a bortartód. Biztos azért, mert én nagyon csípem az ilyen színeketKép
De nem tudom megnézni a zsepitartód! De a portálod sem!Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Abby!
Nekem nem müxik a dekulinkek.hu Kép.

Babi!
Jó ötlet a net könyvecske! Segítek én is, mint kezdő Kép.

Én nem rongyot krétázok össze, hanem lereszelem a krétát és én papírtörlőt, zsepit használok. Jó takarékos megoldás Kép.

Jubi!
Nekem sem vad a bortartód. Kár, hogy elajándékoztad, én meg amúgy is Anti vagyok.

Lányok!
Gyönyörűűűűűűűűűű, egymáshoz színben harmonizáló foltdekupapírt láttam a Margit krt-i Hobbyművész boltban. Csak nem volt "kedvem" venni. De fogok Kép.
Létezik olyan szalvi, amin citromkoszorú van. Csak negyedes. Ez kellene nekem egész szalvisban. Tudtok ilyenről? Van egy fajta, ami egész szalvi és olyan a széle, mintha kovácsoltvas kerete lenne, de az a fajta nagy még akkor is, ha a szélét levágom.
Ki tud olcsó dekupapírt? Amit én láttam, 980,-Ft egy ív. Kicsit drágának tartom. Bár, ha meggondolom, és alapul veszem, hogy különböző méretű citromkoszorúk vannak rajta Kép.
Van egy dobozkám, kaptam, minta van a tetejébe vágva. Tehát a teteje sztem nem kupálható Kép. Ötleteket várok a díszítéséhez. Én felülrepesztésre és patinázásra gondoltam.

Jubi!
Nem látom a képedet Kép. Megy a héten a szalvi.

Mian!
Ne ijesztegess a felülrepesztővel, mert sírok. Most akarok venni, de már én is hallottam, hogy nem mindenkinek sikerül Kép.

Puszi
Kriszta

mohácska

Megnéznétek? http://decoupage.webalbum.se/

Dolgozom rajta 1000-el, föleg a példák album érdekes.
Képekre is tudok nevet tenni, akié, azétKép

Mian!

Ez gyönyörü!!!
Nagyon kiváncsi lennék rá közelebbröl, gyere kirándulni! Nem mondom add nekem, mert azt hinnéd, csak ezért hivlakKép

Kodácska!

Fleezt értem én, de különbözö nagyságu lapokbol? Gondolom nem tömöd darabkákal és lapokbol készül. Vagy csak leszoritod a szélét?

(Persze, hogy normálisak vagyunk ill Ti, én nemKép )
lingonbabi

sziasztok!

előszöris elnézést szeretnék kérni, hogy így felborzoltam a kedélyeket.

Mindenesetre egyből elkedvedtelenedtem volna, amikor olvasom az 1. hozzászólást, ha Koda (akit egyénként máshonnan ismerek) nem hamarabb olvassa, és nem ír nekem előbb és nem bátorít meg. Köszönet érte Kép

Lingonbabi
Azt a kisokost már elolvastam , és egyéb dolgokat is a neten, csak utána írtam be a fórumba.
(milyen kár, hogy nem így kezdtem....)

Jubi
Köszönöm szépen a krétázásos és "foltos" részletes leírást KépTehát sima krétapasztel?

Remélem hamarosan elkészül az első "művem", és aztán - vagy elképzelhető, hogy közben is Kép - jelentkezem.

delice

Annyira televan a ......! Írtam egy kilóméter és elszállt! grrrrrrrrrrr
Most már megyek inkább a bánatba olyan pipa vagyok, hogy mingyááááá a földhöz vágom magam és a gépet is! Kép(((
szorgosstuci

Ági!

Nehari!
Valoban kár nem irtad olvastál, mert sajna nem ez a jellemzö. De mindenben van valami jo nem? Vagyis remélemKép Most Te vagy az pont az i bötün, az az nézd mi kezdödött: http://decoupage.webalbum.se/lakkstb
Remélem segit és azt is Többiek is küldik a képeket és tapasztalatukat amiket használnak és a már fent lévökkel kapcsolatban is- ezért a nevem, és ezért lesz ha lesz, többiek neve is a vélemény elött. Amolyan teszt, ugyis költünk sokat legalább vacakokra ne adjunk ki. Persze lehet nekem az X akármi vált be, mig valaki azt utálja.

Itt proba, ezen oldal lehetöségeiröl:
http://decoupage.webalbum.se/pelda
Ahogy majd kinézhetnek az oldalak a kiskönyvhöz.
Mivel nincs készen egy téma sem oldal felépitésehez, igy csak fotoalbumomban keresgetve probáltam valamit mutiba összehozni.

Ági! Mi az elsö terved? Fontos: ne ZSIROS krétát vegyél, nincs minden elado a decopácslétrán mikor vásárolni akar az ember.

Mindenki!
Várok véleményt, öteleteket, anyagot a "teszt"-hez, Köber lakk infi, más anyagok infi, de sima festékbolti akryl festék, melyik vált be, szinezése, lakk spray, ami eszetekbe jut.
Véleményt tudunk itt is cserélni, képek, leirások: szalvik@yahoo.se

EldugulokKép
lingonbabi

SziasztokKép

Babi!
Megnéztem az oldalt. Az a kérdésem, hogy ha elküldöm neked mélben pl. a doboz készítését lépésenkét és írok is mellé, azt te fel tudod rakni erre az oldalra?Kép (Ott meglátod majd, hogy hogy lesz domború a doboz teteje.Kép )
És küldök én is néhány dolgot, amit én szeretek és olcsóbb, mint művészellátós társai. (pl. fehér alapozó)

ÁgiKép
igen, pasztellkréta a neve, ami neked kell! De babi jól momndta, hogy nehogy olajpasztellt vegyél, mert az minimum Rebekának lesz jó fírkálniKép

Mohácska!
Én tudok neked ajánlani jó felülrepesztőt. Meg is találod Babi új oldalán. Lakkok és egyebek/ 2. oldal, Vernis 2 komponensű felülrepesztő. Szerintem ez a legjobbKép És működik is. Bár nem túl olcsó, 2000-2300 ft a két üveg. De sajna egymás nélkül nem működnek.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Szép jó napot mindenkinek!Kép
No jöttem mutizni.
http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144364&index=44
Innen vannak azok a képek amiket rendeltek...nem volt sok választásom mit csináljak velük.
Ezt szintén rendelték: http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144365&index=4
Ezt szintén rendelték, de azt hogy elkészült Mininek köszönhetem, az ötletet is tőle csentem! http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144366&index=16
Ezt ajándékba szánom a Hanga óvónénijének. Szintén Mininek ajánlva!Kép A szép szalit is tőle kaptam!Kép http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=144366&index=17
Õt ajándék virággal kaptam, de Minike adott ilyen szép papírost aztán gondoltam rárakom. Nekem tetszik és még krétázni sem akartamKép http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=168934&index=6
Innen van a nagy kedvencem, amit saját magamnak készítettem!Kép -bár az előzőt isKép Nagyon vadásztam ezt a szalit és nemrég egy egész csomaggal tudtam venni! http://gportal.hu/picview.php?prt=40923&gid=168934&index=8
No ennyi lenne!
Azért
írjatok rá valamit....
Kép
abby

Mian kedves!

A tálca gyönyörű, de a háttér Kép Aki ennyire kreatív, vihetne belőle egy kicsit a fotózásba is Kép Egyébként nem tudtam megnyitni a linket, elmentem az oldaladra, megnézni...

Abby!
Látod, nekem eszembe sem jutott, hogy más szalvival kombinálja a rózsafást. Pedig milyen jó ötlet!
A négy évszakosokat én madzagra fűzném, de ez tényleg csak szőrszálhasogatás Kép
Az óra nagyon tecc, már csak a témája miatt sem kerülhette el a figyelmemet Kép A csúcs az óvónénis szett!!! Az teljesen tökéletes!! Nagyon tetszik!! Milyen szalvétából készítetted?..gondolkozom egy ilyen filtertartón. Már eddig is szerettem volna egy filtertartót magamnak, de nem találtam hozzá megfelelő mintát, de ez nagyon bejön nekem!

Babi!
Ez az oldal remek ötlet!! Megyek megkukkantom!

Ezeket az én nagy ovis fiam csoportjába készítettem:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126858535.JPG
Ezt meg csak úgy, mert nagyon tetszenek a rózsás cuccok, bár nem illik a lakásunkba, így már egy sincs meg belőlük...addig kiélem magam, amíg készítem őket:
http://gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/1126784325.JPG

Szép napot!!! Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi! Én csak azzal fűztem össze őket amit adnak a szetthez, persze lehetne ezt variálni, de akkor meg hol marad a haszon?!Kép
A t.f.tartón rizs szali van, de ezt kedves Minikétől kaptam névnapi ajándékkéntKép Nagyon hálás vagyok neki érte,mert már csináltam belőle 1 ilyesmi készletet-azt felejtettem el lefotózni- még ezt is és még mindíg van belőle. Szóval kiadós, bár drága egy ilyen szali, de könnyű vele nagyon dolgozni http://gportal.hu/picview.php?prt=22020&gid=410878&index=5 Ezt a dobozkát is ilyenből készítettem.
De tényleg nehéz jó szalit találni a tartóhoz, talán a gyümölcsösek a legjobbak hozzá.
A rózsás cucc meg miattatok készült anno, mert nem az én világom de a sok gyönyörűséggel meghoztátok a kedvem ehhez a témához is!Kép Mint pl: a mostani alkotásod is nagyon szép darab. Nekem antik hatása van és azt nagyon szeressemKép
A cerkatartók is aranyosak, lehet nekem is kellene valami ilyesmit csinálni a csoportba...most adtál egy jó ötletet!Kép
Mianka!
Bocsi, hogy kihagytalak az előbb, de ilyen az ember, hogy ha mutiznivalója van akkor se lát se hall, pedig nagyon megcsodáltam ám még tegnap azt a szép tálcát!
Esetleg ha részletesen leírnád hogyan készült hálás lennék, nagyon különleges így! Kép Gratula!Kép
No megyünk levegőzni ebben a borongós időben...amíg nem esik!...pedig ma van a legjobb idő aszonták...Kép
abby

Kodácska!

Nézd meg a repesztönél, jo igy?
Igen, foto, leirás, küld és felteszem.
lingonbabi

Abby!
Nagyon klasszak, ha nem lenne a kaspo akkor az ora lenne kedvencem, ha ora se lenne ..... Csucs a kaspoKép (van ilyen csere kék háttérrel, ha kell)

Jubi!
Ismet nagyon szépek. A bal oldali szalibol:
http://gportal.hu/picview.php?prt=33591&gid=206627&index=13
és a köv. is, ha akarsz csinálhatsz ilyesmit is oviba.
lingonbabi

Jubci!
Igazad van! De sajnos sosem voltam valami nagy fotós tehetség! Kép Legközelebb jobban fogok figyelni! Kép
Hány ilyen kaspód van még? Biztos a gyárában voltál turizni és az összeset elhoztad! Ugye?

ABYgail!
igazság szerint nekem is az ovónénis szett tecc a legjobban. Nagyon eltalált!
A koktélos nekem valahogy nagyon csupasz!??? De hát, tudjátok, hogy én elég merész vagyok a szinek terén. Kép
Többet nem nagyon tudok írni a tálcáról, csak annyit, amit tegnap már leírtam. Decoup-papír, aztán hidegmáz. A szélét pedig elöször zöldre festettem, majd 3 féle különbözö színnel szivaccsal megpacsmagoltam. De, ha még ezenfelül érdekel valami, csak kérdezz bátran! Kép

Itt a mai termés! Miniatürök:
http://gportal.hu/portal/mian/image/gallery/1126881087.jpg
http://gportal.hu/portal/mian/image/gallery/1126881128.jpg
mian

Szasztok!
Miért van az, hogy nem tudom a képeket kinyitni, Jubál is hol működik, hol nem, Mian most a Tiéd se nyílik. Kép
Ezt a féle lakkot nem kell vastagon kenni, egyébként lehet, hogy pár nap múlva majd megjelenik a repedés, ugyanis nagyon lassan szárad. Kép
szorgosstuci

Sziasztok!

Babi!
Az oldalad tökély lesz... ha kész lesz. Én is kapok majd cuccost, és majd fényképezek. Ragasztó, lakk, antiklakk, ecset, stb...

Lányok!
Kérdés: most láttam Babi oldalán az antikolót. Az ugyanaz, mint a patina? Mert még mindíg a tegnap leírt cuccosomon jár az agyam...

Nekem is nagy kedvenc a citrom, olíva, narancs, napraforgó. A rózsás cuccok meg csak tetszenek. Gyönyörűeket tudtok alkotni belőlük! Lehet, hogy csinálok én is? Gyönyörű rizspapírt vettem a szélén levő minta miatt, közepén meg rózsák vannak. Gondoltam, azt is elküldöm Jubikának, de sztem veszek neki másikat Kép.

Nekem nem tetszenek a gyerekeknek dekupizott ceruzatartók, képek, zsepitartók. Lehet, hogy azért, mert töményen vagyok gyerekek között? Én az oviba is borostyánnak díszítettem a cuccosokat. Pedig gyerekcuccosra van megrendelésem Kép. Egy dobozka szellemmel, meg karácsonyra egy napló.

A többi alkotás pedig szépséges. Nagyon.

Puszi Kriszta

mohácska

Ezt ma követtem el. Úgy tessék kritizálni, hogy legelső próbálkozásKép

http://www.babanet.hu/album/albumimages/4767/163056.jpg

Koda

Kép

Kép
koda

Kodácska!

Akkor kritika: kár, hogy a csillag egyik szára nem lett csúcsos... Jó kis szőrszálhasogatás... KépKép. Nagyon tecc!!!!! Főleg, hogy első próbálkozás!!!

De engem azért még nem vitt rá a hajlandóság...

Pusz Krisz

mohácska

NAGY HIREM VAN!
A plextol csodásan reped, gyönyörü felülrepesztöKépKépKép
Már csak ki kéne találni, hogy min csinál igy.

Történet következö: turizott kaspo felcsinositva állt virágjával az ablakban, de áteresztette a vizet.
Igy mivel Mini féle löttyöt nem tudom hová tettem, plextoloztam tegnap. Mára megrepedt. Probáltam fotozni, lehetetlenKép
lingonbabi

Holnapi bulira kell csinálnom 2 képet ajándékba, majd jövök.
lingonbabi

KrisztaKép
De legalább felismerted, hogy tengericsillagKépKép

koda

Koda

Kép

Kép
koda

Mian!
Nagyon jol megöregbitetted a miniatüröket. A sellöt nyomtattad? Jopofa a kerete nagyon, van nagyobba is ilyen?

Mohácska!
Remek, fotozz, véleményezz, söt az se baj, ha 2 nap mulva jut eszedbe valami kimaradt és utolag küldöd.
Majd probálom téma szerint oldalazni.
Ecsetek is egy jo ötlet. Jöhetnek hozzá a szivacsok, gurigág.
Antikolo-patina: passz ismét, kiváncsi vagyok a válaszra.

Kodácska!

Látszik, persze, hogy csillag. Jol meg is van csinálva, egyenletesen a minta, ügyes vagy.
Ugye nem leszel hütlen a kopácsoláshoz?

Száradnak a hülye képek, semmi kedvem és türelmem hozzájuk, randák, csikosak, egyik bakit a másik után csinálom rajtukKépKépKép
lingonbabi

Lingon köszi!Kép Mikor fogtok jönni? Csinálok neked is egy ilyen kaspótKép Jöhet a csere én meg adok Neked ebből a fajtából! Nyugi jók lesznek azok a képek csak nem biztos, hogy holnapra....sajna amit nem akarunk csinálni ahhoz dupla annyi idő kell!
Mian! Szépek lettek ismét az alkotásaid! Sajnos a koktélos képet is ilyennek rendelték, ha túldekorálom akkor meg azért nem kell nekik...ilyenek a megrendelőkKép Köszi az infot a tálcáról, már mindent tudok róla, nem fogok kérdezni...
Stuci! No hogy állsz a varrással?! Úgy tudom akkor nem látni ezeket a képeket, ha előtte nem lépnek ki az oldalról... Krimoka mondott valamit a multkorában az agyonhallgatásról... tehát az enyémet sem láttad, vagy láttad de agyonhallgatod?!Kép Kép Mondhatod a másodikat nyugodtan!Kép
Kellemes 7végét mindenkinek!
abby
abby

Nagyon aranyos vagy Abby, komolyan föhelyen lenne.
Van valami amit én tudnék Néked csinálni?

Kész vannak a képek, korán lesz a buli, -majd csacsogoba beirom- muszáj volt megcsinálni.
Innentöl: http://decoupage.webalbum.se/Bulira/1
Nem is hinnétek mi minden van rajtuk....

Ezek is ujak, de senki sem vette észreKép
http://decoupage.webalbum.se/pelda/1

Szép napot máraKép!

Pussz Babi
lingonbabi

Jóóóóóóó reggelt!

Babi!
Nekem tecc a két kép, igazán. Nekem sárgában van meg Kép. Sztem nagyon jók. Meg a kaspód tecc nagyon. A tálcád annyira nem fogott meg. Amúgy meg mi a hiba a képeken? Mert én nem láttam rajta.

mohácska

Jooooooooooooooo napot!Kép

Mohikám, azé a végére csak türhetöek lettek a képek, no leirom bénázásom:
Krétázni akartam, hogy gyorsan készlegyek.
A zöld also részét nem akarta befogni rendesenKép lakk, kréta-reszel, felhord, rondaKép
Erre azzal a vacak zöld metállal 2x átkentem száradási ideje böven van, azt hittem már száraz, mentem rá a Südorral, kenödöttKép
Végre megszáradt, rá Südor, lakk, lakk, csillám, lakk.

Pirosat is krétázni kezdtem, nemteccKép igy rá piros metállal, átütött az ezüst a metálszinbölKép 3x kentem, de széleit elfelejtettem 3.-szorra, ott tök ezüstös maradtKép Lakkozás és rá ezüst patina, egyenlitsem már ki a hatásokat, lakk, csilám, ujra lakk.

Mi lett volna ha nem sietek?

Most várom haza a lányt véleményel. Remélem tetszett.
lingonbabi

Szasztok!

Nem agyon hallgatok, csak rohadt irígy vagyok, hogy nincs időm alkotni. Azért meg nem dicsérgetek, hogy hízzon a májatok és punk-tum! Na, most aszt jól megaszontam! Kép
Persze holnap muszájképet kell csinálnom, még nem tudom, hogy érdemes lesz e a fotózásra.
Aztán meg szerdáig megint nem leszek itthon. Kép
Jók legyetek !
Kép
szorgosstuci

Sziasztok!

Lehet dobni egy hátast, ezt mind én csináltam:
http://decoupage.webalbum.se/RANDA/1
Igy azt hiszem, ideje apácának menjekKép
Ami ugye nem megy azt nem kell eröltetniKépKépKép
Elmentem zárdát keresni...

lingonbabi

Vissza: Ötletek, tippek