Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ildi, igen Pesten van a bölcsi és egy helyen dolgozunk a párommal, úgyhogy Õ tudja hozni-vinni majd Ádámot. Pillanatnyilag nem látom értelmét, hogy majd kivegyük a bölcsiből (1,5 év után), mert jól érzi ott magát.

Örömmel látom, milyen pozitív tapasztalatokat gyűjtötök fogyi terén! Kép Lesz kihez fordulnom, ha majd eljön a fogyi ideje. Bár Ádám után mindent leadtam, de és alapból rendelkeztem pár kiló túlsúllyal.
Hétvégére nagyszülőkhöz utazunk, majd hétfőn jövök! Addig is sziasztok, mindenkinek jó pihenést!
Kriszta

Ludmilla és
KépKép
ludmilla
 
 


Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre, most csak úgy bekukkantottam. ;)

Vas!
Óriási nagy gratula neked, ahogy olvasom jön a 3. lurkó! Kép Reméljük most már egy kislány! Kép Nálunk is, ahogy SSusiéknál a nagyok között van 2 év, háááát nem könnyű, de túl lehet élni. Kép

SSusi!
Beának is koszmós még mindig a fejebubja. KépKépKép Apukája most a nyár közepén fogta és levágta a haját géppel, a legnagyobb fokozattal. Jól szellőzött a fejbőre, és most mintha kevesebb koszmó lenne a fején... mondtaa párom, hogy megint megnyírja, na azt már nem.... Azért az oviba már mégse....

Panny!
Sajnálom, hogy nem sikerült az ovi, de ahogy elnézem Márk nyári születésű, Te otthon vagy GYED-en Oviérrel ezért nem vették fel. Melyik oviba próbáltátok? Nálunk a palotakerti oviban csak a GYED-es, GYES-es anyukák gyerekeit utasították vissza, és még így is gáz van, mert az összes csoportot feltöltötték 28 főre. Bea csoportjában 20 gyerek van, akik valamelyik bölcsiből jöttek, és csak 8 gyereket kell beszoktatni. Kép A mi csoportunk teljesen tiszta életkorú csoport, és leginkább úgynevezett évvesztes gyerekekkel van együtt, tehát 3 év múlva egyszerre fognak kirepülni az oviból. KépKép

Milyen suliba jársz?
Én is most kezdtem egy fősulit, most már elég nagyok a gyerkőcök, megpróbálok távoktatásban lediplomázni Gyöngyösön. Kép Holnap lesz az első konzultációm, ismerkedünk egy kicsit egymással, aztán gazdasági matek lesz az első tantárgy.... brrrrrrrrrrr, ettől egy kicsit ráz a hideg, de valszeg a vizsgát húzni fogom, ameddig csak bírom, és majd valami mással fogok kezdeni vizsgázni. ;)

Ludmilla!
Látom, Te sem jársz erre mostanság. Kép Gratulálok neked is kis pocaklakóhoz! KépKép

Na, majd igyekszem gyakrabban belesni, de nem ígérek semmit! ;)

Ja, még az ovi, bölcsiről jutott eszembe! Az az igazság, hogy vannak hullámvölgyek, amikor nagyon kevés gyerek születik, és van amikor bébi-bumm van. A fiaimnál és a Beánál is szívunk, mert mindegyiknél kifogtuk a bébi-bumm-os időszakot. Rengeteg gyerek van, aki 2001-2002-ben született. Amikor a fiaim kezdték az iskolát, akkor 30-32 fős osztály létszám volt a Petőfiben, most meg 17-max. 20 fős... Viszont már előre félek, hogy amikor 3 év múlva megy a Bea suliba, akkor megint rengetegen lesznek.

Sziasztok, szép 7végét kívánok nektek, majd jövök, reszkessetek! ;)

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa!
Igen GYED-en vagyok itthon a Kristóffal és azéer akartam az ovit a Márknak mert először is nagyon társaság kedvelő,imádja a gyerekeket,úgy látom ő már igényelné rendszersen a gyerektársaságot.Amúgy meg úgy gondolom a második babámnak is járna annyi figyelem mitn az elsőnek.Másodszor pedig suliba járok épp azért mert így ingyenes és nem könnyű 2 gyerekkel konzultációkra,korrepetálásokra,könyvtárba járni ja és még tanulni is a vizsgákra.Ja és persze joga lenne a fiamnak az ovihoz hiszen elmúlt 3 éves, csak a város nem biztosítja a jogait.Hát ez van.Amúgy a régi Ganz ovit próbáltuk először de már megbántam.Most vittem egy munkáltatóit a Palotakertibe és végülis elvette a hölgy de semmi biztosat nem ígért Várólistánvagyunk.Azt mondta ha először hozzá megyünk valszeg sike4rült volna.Nagyon rendes volt!!!Májusban már oda jelentkezünk,az biztos,már megbeszéltem vele.Nem baj,úgyis a legújabb trend és kutatások szerint, a gyereknek 4évesen kéne csak oviba menni,sőt maguk az ovónők mondják hogy szerintük minnél tovább az anyjuk mellett a gyereke helye,na mi most szót fogadunk...hi-hiKépKépMarad a "nagymama ovi"ha ráér a nagyi,mert ő is még aktív dolgozik 2 állásba sajna.De erőn felül segít nekem!!
Amúgy ide járok a Szent István egytemre Humán Erőforrás Menedzsernek és Távoktatásra.Minden hónapban van vizsgám egy féléves anyagból.Neked is ilyen a tanrend??


Susi!
Én nem voltam a zenebölcsibe,sajna tanultam meg hát 2 gyerekkel egyenlőre nem merészkedem ilyen helyekre.Márk elég elrohanós korszakát éli,így egyszerre elég lenne csak rá figyelnem nemhogy még a Kristófka is.


Most jöttünk meg a férjemmel a moziból, amolyan házassági évforduló gyanánt(szept.1.-én volt 4 éve) kellett ez a kis kikapcs,a Mr és Mrs Smith-t néztük meg,nagyon jó volt!!KépTényleg jó pasi ez a Brad Pitt!!Kép

Na megyek aludni!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 

 
 

Sziasztok!

Most kaptam a hírt, hogy szept 12-én nem tudonk menni zenebölcsizni, mert felújítják a művházat. Legközelebb 19-én lesz zenebölcsi Gödöllőn!!!

Ahogy végiggondolom, egyrészt a bébibumm, amit Zsuzsa írt, okozhatja az ovihiányt, másrészt az lehet az ok, hogy rengetegen költöznek ki az agglomerációba, és hiába dolgoznak Pesten, az ovi csak helyben kéne. És ezzel nem tud (akar?) lépést tartani az önkormányzat. Csak az a furcsa nekem, hogy nálunk Dunakeszin, ami szintén agglomeráció, és rengeteg a gyerek, nincs ilyen probléma. Szóval valahol mégis az önkormányzatnál lehet a bibi.

És Panni, igazad van: Hol a gyerek joga a közösséghez???

Cili
foltvarró_cili
 
 


Panny!
A palotakerti ovi szerintem nagyon jó, és amennyire lehet, tényleg rugalmas a vezető óvónő.... Vannak tiszta korosztályú csoportok, és vannak vegyesek. A tisztából minden évben indítanak min. egyet, de tavaly például meg tudták oldani, hogy 2 tiszta életkorút indítottak. Most is lett volna rá igény, csak a vegyes csoportos óvónők nem akartak tisztacsoportot, és ezért volt egy kis gond az elosztásban.

Nekünk egy tantárgy, és utána vizsga van belőle, de mivel távoktatásos rendszerben vagyunk mi is, így a vizsgá lehet tologatni, ameddig bírjuk, illetve ameddig nem érezzük, úgy hogy felkészültünk. Én például kapásból gazdasági matekkal kezdek konzultációval jövő hét szombaton, de a vizsgát halasztani fogom, vizsgázni majd talán tavasszal fogok. Számtech-ből viszont még az idén le akarok vizsgázni, az talán nem lesz annyira rémisztő. Talán.

Én Gyöngyösre, Gazdálkodási szakra jelentkeztem, és most kezdtem. És, hát ugye én meg a 3 gyerekkel főállású anyaságin vagyok, így ha minden igaz, már pedig igaznak kell lennie, akkor nekem is ingyenes, amíg GYET-en vagyok. Még nem igazolták vissza, hogy elfogadták a kérelmemet a tandíjmentességre, de ma azt mondta az ügyintéző, hogy csak idő kérdése az egész.

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa!
Nálunk is úgy van hogy egy tantárgyból konz.aztán vizsga.Abból a szempontból jobb is így mert nem kell csak egyszerre egy tantárgyra koncentrálni,nekem már nem menne az hogy egyszerre 8 tantárgyat tanuljak.Így viszont elég kevés az idő a felészülésre,ja és persze szinte teljesen egyedül kell feldolgozni az anyagot.Nálunk is lehetne elvileg tologatni a vizsgákat(néha végszükségben meg is tesszük,pl.a szülésem miatt előre hoztam 4 vizsgát.Egy hónap alatt 5 tantárgyból levizsgáztam,elég durva szitu volt,de nem akartam egy 2 hetes gyerkkel vizsgázgatni meg tanulni.)Szóval egyszerre szeretünk a csoporttal vizsgázni mert nagyon jó az összetartás,jó kis csapat jött össze.Na meg hát nem jó görgetni magunk előtt a vizsgákat mert nagyon felgyűlhetnek.A tematika is úgy van összeállítva hogy egymásra épülnek az anyagok elvileg.
Na jó nem fárasztalak se téged se a többieket ezzel tovább.Bocs.Kép

A te gyerekeid milyen ovodai csoportba jártak,járnak?Vegyes vagy tiszta?Mindig filózok hogy milyenbe adjam majd a Márkot,vegyesbe vagy tiszta csoportba.Mindkettőnek van előnye és hátránya is,nem?!

Az jó ha a GYET-re is jár a tandíjmentesség.Jegyzetet kell csak fizetni,ugye?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!
Nem tudtam jönni, mert az én drága egyetlen párom, kitalálta a hétvégi menüt. A Príma konyhából . Meg vett mindent hozzá. Akkor szembesültem az igazsággal, amikor belenéztem a receptbe. Nem könnyű, elkészítési idő 3 óra. És még a levest nem is csináltam meg! Egyszóval tegnap este főzőcskéztem. Ugyanis szombaton reggel tornázni akartam menni.
Ja és azt is mondta ma, hogy a múlt héten alig csináltam itthon valamit és hogy nyírjam le a füvet. Nem veszi észre , hogy én mit küzdök, hogy itthon rend legyen, de ezt nálunk valahogy nem látszik. És azt sem értik, hogy anyáink, hogyan tudták ugyanezt még nehezebb körülmények között csinálni. Ezek a pasik ! Egyébként kettőt morgok és már segítenek is, mint a kisangyal! Délután pedig lenyírta a füvet. Na azért!

Beababa! Tényleg jól eltűntél. Én is Gyöngyösre járok én a második ciklust taposom. Én azt tanácsolom neked, hogy tartsd szigorúan a tanmenetet. Egy éve iszonyatosan sok munkám lett (8 óra helyett 10-12-et dolgoztam+ hétvégék) Vizsgázni és tan szabira sem engedtek el. Addig én szigorúan a tanmenetet követtem és ha kevés volt az idő akkor is kicsikartam magamból az eredményt. Utána pedig csak halogattam. Most van a hátam mögött 3 kemény vizsga, amit meg kellene csinálni. És ez így már idegesítő nagyon! Persze te tudod én csak a saját tapasztalataimat írtam le neked és ha tudod segíteni , hát ne tartsd vissza magad! Kép
Panni! Az én gyerekeim tizsta csoportba jártak. Martinovicsba. Nagyon elégedett voltam , nekem ez a módszer tetszik jobban, igaz az is hogy az ellenkezőjéről csak hallottam.Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

Susi
ssusi
 
 


Susiiii!
Ha én ezt tudom! Nahát, melyik szakra jársz?? De jó!
Az igazság az, hogy én is szeretném szigorúan tartani a tanmenetet, kivéve a matekból... Azzal kezdeni egy kicsit durva, legalábbis nekem. Abból sok-sok feladatot akarok megoldani, és csak nagyon felkészülve menni, mert abból örülök, ha görbül a jegyem, ahhoz viszont rohadt sokat kell majd tanulnom. Plusz konzit egyelőre nem veszek matekból, megpróbálom anélkül, és ha nem megy, csak akkor veszek, de azt is csak tavasszal.
A köv. tantárgy Számítástechnika lesz novemberben, abból már rendes időben szeretnék vizsgázni, decemberben.
Figyusz csak! Az nlc-n van egy Gyöngyösi fősulis anyukák topik, ismered? Ott szoktunk egymásnak segíteni tételek ügyében. ;)
Ja,és a párom szintén olyan, mint a Tiéd... ő sem veszi észre, hogy mit csinálok egész héten, csak azt, hogy pl. most elmentem tegnap az első módszertani konzira. Kép

Panny!
Én is a tiszta csoportra esküszöm, nekem mindegyik gyerkőcöm abba járt, illetve jár. Én csak jót tudok róla mondani, persze, én elvakult vagyok. A vegyesnek is vannak jó oldalai, de szerintem csak amíg kicsi a gyerek, mert sokat tanul a nagyoktól. Viszont a nagyokat szerintem már nem tudja jól felkészíteni a sulira. Kép Persze óvónő válogatja, de azért szerintem a sima csoportban ahol egy életkorú gyerekek vannak, sokkal jobban tud haladni a fejlődésük. Szerintem.

Hú, megyek is mert mindjárt baj lesz, apjuk cisnálja a reggelit, én meg itt pötyögök.
Zsuzsa

beababa
 
 


Susi!
Boldog Névnapot!!!KépKépKép.)Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


úőp
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:26-kor.
vas
 
 


Susi boldog névnapot! Láttalak ma a Tescoban, csak nagyon elmélyülten beszélgettél egy jó kondiban lévő hölggyel. Ott mentem el mellettetekKép csak nem akartam zavarni...

cicó
 
 


Susi!
Boldog névnapot!

Képzeljétek, egyedül vagyunk itthon egy hétig, mármint a gyerkőcök és én, na meg a kutya! Apa elment Pomázra, az apukájának segít a házuk csinosításában. Azt hittem majd szenvedni fogunk, mert Botond mostanában nagyon féltékeny, és este, mikor már fáradt nagyon hisztis tud lenni. Többnyire akkor szokott elszabadulni a pokol, amikor elkezdeném fürdetni Fruzsit. Csakhogy eddig (le is kopogom), minden simán ment, bár még csak kedd van. Amikor itthon van apa, mindig lepasszolom erre az időre Botondot, különben nem bírnék vele. Legalábbis eddig ezt hittem, de rá kell, hogy jöjjek, nagyon profin tudom managgelni a dolgokat Kép Sőt, most apát is van időm kipihenniKép, ő is sok törődést igényel, rák a lelkemKép Én mérleg vagyok. Tudom elég rossz párosítás, de azért jól megvagyunkKép

Ildikó
sildi
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám!

Cicó! De buti vagy! Nagyon sajnálom, hogy nem köszöntél rám! ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, de kár! Nameg én nem nagyon látok (szemüvegem lenne, ha hordanám) Kicsit hiú vagyok és inkább elvakoskodom Gödöllőn.
Sildi! Nagyon aranyos nevet adtál a kislányodnak!
Susi
ssusi
 
 


Szerbusztok!
Hol vagytok? Olyan rossz idő van,hogy kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget, hogy nem netezzetek.
Panni! Már épp akartam a napokban reklamálni utánad. Sem itt ,sem a tornán nem futottunk össze.
Ma voltunk ellenőrzésen az orthopédián. Ezen a héten 2x1,5 órát vehetem már le, a jövő héttől pedig ezt az időt napi de. fél- du. fél órával növelhetem, majd a második hétfőn egész nap levehetem és kedden a röntgen dönti el, hogy kell -e még vagy vége a tortúrának. De ma én is kissé ideges voltam, mert ezren voltak és mindig van olyan , aki egyenlőbb az egyenlők között és előre pofátlankodik. Mi pedig 2 hetente ott vagyunk és küzdünk, hogy ne múljon el a fél életünk a váróteremben.
Holnap kezdem (talán) a Tomi szobájának a festését. Nem nagyon fűlik rá a fogam, de megígértem nek. Erős színeket akar. Hát megkapja. Fűzöldre és napsárgás-okkersárgára gondoltam.
Susi
Huhu!!!!!
ssusi
 
 


Hello!
Hol vagytok többiek?????????????????????
Susi!
Na elkezdted a festést?
Nm mindig tudok menni tornára ha épp dplgozik a férjem meg az anyu is.Ha van lehetőségem,akkor mindig megye.A héten pl.eddig minden nap voltam,kihasználom.Neked nagyon klassz hogy a nagygyerekeid tudnak segíteni Katavigyázásban,ugye?!
Szuper hogy lassan lekerül a lánykáról a kengyel,bár már megszoktátok,igaz?!

Mi is voltunk Kristóffal kontrollon,azügyben hogy benőtt-e a hátsó kutacsa, de még nem ,semmit nem változott.A 6 hetesen azt mondták mostanra be fog nőni,most meg azt mondják ne aggódja,pár hónapon bell be nő.Na kösz...KépIlyet kérdezett a dokinő,hogy fejlődik-e rendesen a korához képest,mondtam,meg hát látta is hogy persze,sőt.Megfordul,majdnem felül(!)mosolyog,reagál.fog mindkét kezével.Azt mondja nincs semmi baj de azért figyeljük és ha netalán nem fejlődik a korához képest menjünk vissza,amúgy csak fél év múlva kontroll.Na ilyet mondanak egy anyának...jó hogy beparáztam!!Az itteni gyrekdokink meg azt mondja nem kell túllihegni a dolgot,előfordul iylen sokszor és ha nem lenne a kopony UH,akkor ki sem derülne és szépen össeforrna úgy hogy nem tudunk róla.Mondjuk Márkkal se voltam kopony UH-n.Tudom nem kéne paráznom mert okos,ügyes a Kristóf de akkor is...
Na szóval bocs hogy ezzel fárasztalak titeket,de foglalkoztat a dolog.

Sikerült az első vizsgám,3-as lett!Kép

Holnaptól már jobb idő lesz,de jó!!Kép

Hello,PanniKép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


úőp
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:26-kor.
vas
 
 


Hello!
Mindenki eltűnt...KépNa azért van kívétel..Kép
Ildikó!
Hogy vagy?Hány hetes vagy már?Tesóknak említetted már?Az én nővérem is 2 hónap múlva szüli a második babáját,ott laknak nem messze tőletek a Présház utcában.Van már egy 4 éves kislánya,Jázmin.Nem ismered őket?

Milyen színű lesz a házatok?Nekünk is nemrég színezték de én még most se takarítottam le az ablakokról ami odafröccsent...KépTrehány vagyok,mi?!:0


Azért jelentkezzetek többiek!!!:0
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Miért nem sikerült a röhögő fej??Nem kettőspont és 0??

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Ja sikerültKépKépKépKépKép
Jól megbeszéltem magammal,mi?!Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!
Most csak egy röpke bekukkantás, mert hulla vagyok.
Ó Kata már nagyon megszokta a kengyelt, így nyugodt vagyok, mert látom, hogy nem zavarja. Csak engem zavar, hogy emiatt nem tud fejlődni a mozgása. Eddig még nem tudott megfordulni sem. De majd utána azt mondják gyorsan behozza a lemaradást.
A festés : 3 fal kész. Lassan haladok, mert mindig közbe jön valami. Pénteken kb este 11 kor kezdtük Tomival és éjfél után fejeztük be. Én utána még befestettem a hajam is . Muszály volt mert Szombaton Méhészet Opent rendeztünk a barátainknak. Kb 35 en jöttek el. 18 an versenyeztek is. Estére szarvaspörkölt nokedlivel volt a vacsi. Ezzel is volt macera még pénteken.A tegnapi tenisz verseny nagyon jól sikerült. Egész nap lótottam futottam, de megérte. Kata is kézről kézre járt. Jól viselte a megpróbáltatásokat. Ma megint mozgalmas napunk volt. Ugyanis holnap lesz a párom szülinapja és ráadásul HÉTFÕ is van. Így az előkészületek a mai napra jutottak. Mandulás pisztrángot fogok sütni , egy kis citrommal meglocsolva, k.püré hozzá. Az egyik barátunk süt egy tortát. Egy kis bor. És jól meghúzzuk az Imrém fülét…
Arra gondoltam, hogy csinálok sókerámiát és Kata kezecskéjét belenyomom . Ez a lenyomat lesz Kata ajándéka az apukájának. De a holnapi nap kap a szegény kislány oltást is , a Tominak fogszabályzás , úgyhogy nem fogok unatkozni.
Panni! Gratula a vizsgádhoz! Én is a jövő héttől indulok neki a tanulásnak. És a gyerekeid nagyon aranyoskák! Kristóf mekkorát nőtt !!!! Jesszus!
Ildi! Neked is harcos üdvözletem! Gondolom nem egy leányálom most a sok szerelő és mester ember között létezni. De már kifele mentek belőle…!!!
Puszi mindenkinek!
Susi
ssusi
 
 


őőő
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:27-kor.
vas
 
 


Sziasztok!
Jelentem:
Nagyon jól sikerült a buli. Az egyik lány egy gyöngyörű túrótortát sütött. A tetején egy saját készítésü pipával (a párom ugyanis nagy pipás) és kosárlabdával ( mert nagy kosaras is). Marcipánból gyúrta a figurákat és csokival borította be a pipát. Még parázs is volt benne (kandírozott narancshéj).Egy másik lány előételt hozott. És finom borokat ittunk hozzá. Ágyő fogyókúra. Aztán teli hassal szaunáztunk egyet. És jókat dumáltunk. A párom szemében megjelent egy könnycsepp , amikor Kata ajándékát megkapta.(Tudjátok a sókerámiát Kata tenyérlenyomatával) kb hajnali 2 kor feküdtem le. Ma pedig csak délután f4 körül volt energiám elpakolni. Addig agonizáltam. Kata szerencsére hagyott , bár ma valahogy rossz kedvűnek láttam. de nem vészesen.
Ildi! Én is örültem a talinak. Jól meglepődtem , valahogy nem számítottam rá. De nagyon sajnáltalak a huza-vona miatt. Megúsztad ,amit meg akartál úszni? Mikor kell ismét menned? Szimpi a védőnőtök?
Susi
ssusi
 
 


Hahó! van itt még rajtam kívül valaki?
Susi
ssusi
 
 


Hello!
Na azért örülök hogy vanna akik írnak..KépKépKép
Susi!
Nektek van szaunátok,teniszpályátok meg ilyenek??Nem egy sporttelepen laktok véletlenül...hi-hiKépKépKépAkinek jól megy....(vicc volt)Kép!!
Nagyon mozgalmas életet éltek,jó nektek!Soha nem unatkozol.Gondolom Kata is ilyen társaságkedvelő lesz,vagy már az is,ugye?!Tetszik ez a hozzáállás amilyen a tiéd,hogy azért mert valakinek picigyreke,vagy egyátalá gyereke van azért még nem kell kimaradni semmiből és részt vesz minden programon.Tudod vannak(főleg talán az idősebb korosztályból de van amikor kortól függetlenül is)hogy nem nézik jó szemmel az ilyen életvitelt.Nekem nagyon szimpatikus,énmagam is hasonlóan élek és van hogy meg is kapom érte.....szóval aztKépKépKépJa nem a szüleimtől,inkább a tágabb rokonság a férjem részéről...Az ő véleményük szerint egy anyának otthon a helye és mosson,főzzön,takarítson és ennyi!!!!Ja és menjen a földekre kapálni.És mit képzelek én hogy iskolába járok,tornára,barátnőzni néha és moziba,színházba a férjemmel meg ilyenek...Nekik ezek csak "lógások",még a suli is.Na jó hagyjuk.
Megyek aludni mert holnap valszeg megyünk az állatkertbe(elég merész ötlet vasárnap, parkolóhely nem lesz, tömeg az lesz ,)na majd meglátjuk.
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Panni!
Azok az emberek valószínű , amellett, hogy nagyon régimódiak, még irigyek is. És ez jó! Persze , ha sikerül azt megoldani, hogy amit mondanak az, az egyik füleden be, a másikon pedig ki...
A teniszpálya az egyik szomszéd találta ki és többen összefogtunk és megcsináltuk. Nagyon klassz salakos pálya. Csináltunk mellé egy tollaspályát is. A medence és a szauna a kedves szomszédunké, aki nagyon jó barátunk is egyben. Így gyakorlatilag akkor megyünk , amikor csak akarunk. A vize fűthető...gondolhatod!! Szóval szerencsénk van a szomszédainkkal. Nekünk van pingpong asztalunk és "egy picike kosárpályánk", tehát mi is tudunk valamivel "szolgálni". De hát mit magyarázok itt...egyszerűen olyan , mintha egész évben nyaralnánk .Nem abból áll a mi életünk, hogy csupa monoton, feleslegesnek tűnő, unalmas dolgot kelljen csináljunk. És nem hiszem , hogy ha választhatott volna (a kritizáló)nem ezt választotta volna.
És milyen volt az állatkert? Kb f1kor mentünk a párom anyukájáékhoz ebédre , akkor esett egy darabon. Ti nem áztatok meg? Márk biztos rajong az állatokért. Ez jó! Nekem ez az egyik gyengém. Végülis nem volt annyira rossz idő. Napszúrást legalábbis biztos nem kaptatok. Én nagyon szeretem az állatkertet. Talán azért mert gyerekkoromban ismerősünk volt az akkori igazgató. Egy alkalommal egy egész napot tölthettem ott úgy , hogy olyan helyekre vittek el ,ahova a látogatók nem mehettek. Így megsímogathattam a kistigriseket vagy etethettem hallal a fókákat. Megmutatták , hogy némelyik állat mit tud produkálni. És ez mindig , amikor megyünk feltör belőlem.
Ti sem vagytok (szerencsére) otthonülősek. És ehhez ugyebár egy jó partner kell. Mert hiába szeretnél menni , ide-oda, ha a párod ebben nem akar részt venni.
Most megyek! Írj, ha tudsz,
Susi
ssusi
 
 


Hello!
Susi!
Hát tényleg jók az ilyen tuti szomszédokKépMi itt még a szomszédokkal alíg ismerjük egymást,szoktuk is hiányolni az Évivel(ikerhászomszéd)hogy olyan közönyösek erre az emberek.De a jó hír hogy pont most szombaton du-estefelé lesz az utcában ilyen ismerkdősféle buli(mindenki visz ropit stb..)és végre megismerkedhetünk.Csomó kisgyerekes van,sőt csak azok laknak erre(tudod sok szoc-pol bébi)KépKépKépÉs pont azok szervezik akiről eddig azt hittük ,"hülye újgazdag sznobok",kellemes csalódás...
Persze én nem tudok résztvenni ezen az eseményen mert pont akkor lesz a 10 éves gimis osztalálkozóm Pécelen.Azért az is klassz leszKépKépKép

Az állatkert jól alakult,képzeled pont kifogtuk és nem esett egyátalán ott.Befelémenet a kocsiban igen,de ott nem.Velünk voltak az égiek.Persze mondanom se kell hogy Márk imádta,igaz volt már sokszor mert ahogy engem is a szüleim,úgy mi is minden évben legalább kétszer elvisszük,De mindig felfedez az ember újdonságot,soha nincs két egyforma alakalom az állatkertbenKépKépKépÉn is imádom csak kicsit durava hogy milyen drága a jegy.Jó tudom hogy sokba kerül a kert fenntartása meg az állatok stb..de akkor is.Ismerek olyanokat akik ezért sajnos még nem vitték el a gyereküket és ez szomorú dolog.Manapság nem mindenki tud fejenként 1300ft-ot kifizetni egy jegyre...Na félre a búval,egy szó mint száz nagy élmény volt ismét!Aznap délelőtt volt az Alsóparkban is állatos program az Állatok Világnapja alkalmából(kutyabemutató,állatsimogatás stb..)az is nagyon jó volt,azzal kezdtük a napot.Márk nagyon állatimádó.Ha anyámnál van állandóan az Animal Planet-et nézi(nekünk még nincs kábelTV)és komolyan mondom olyan állatokat ismer amikről én még nem is hallottam.Az állatkertben minden állatot tud egyből névszerint.Nem tanítottuk neki,hanem a TV-ből ismeri.

Hát igen mi se vagyunk egyátalán itthonűlősek(bár néha jól esen az is..)Szerncsére a férjem is hasonló mint én,talán azértis mert még csak 25 éves,bár ez nem korfüggő de akkor is.Szoktuk is mondani hogy kéne már kicsit élvezni az új házunkat mert sose vagyunk itthon.Na jó azért én a gyerkőcökkel mostanában szoktam itthjon lenni de az kell is a gyerek biztonságérzetéhez,nem?!

Na megyek aludni!!Jó éjt!Kép
Hello,Panni

Többiek írjatok!!!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


úúú
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:27-kor.
vas
 
 


Szia Ildi!

Jót mosolyogtam azon, hogy nem engedted magad megmérni a védőnőnél... Nekem is mindig olyan horror értékeket mérnek, de hiába mondom nekik, hogy az otthoni mérleg 5-6 kg-val kevesebbet mutat. Aztán persze jön a prédikáció, hogy ne egyek sósat és fűszereset... 1. sosem szerettem a sósat, 2. mióta terhes vagyok nem bírom megenni a fűszereset... na de mindegy, már csak nevetni tudok az egészen.
Te melyik védőnőhöz jársz?

Én ma töltöttem be a 37. hetet. Már türelmetlenül várjuk Flórácska érkezését és már ő is rendszeresen készül. Remélem az igazi fájások nem lesznek sokkal erősebbek, mint a jóslófájások!

Puszi!
Vendég
 


Hello csajok!!!
Tényleg ne hagyjuk kihalni a topicit!!!KépKépKép
Ildi!
Ne idegeskedj,biztos minden ok,rutinos terhes vagy már!!KépNévválasztáson túl vagytok már??Olyan jó neked...............

Susuka!
És neked pedig szorítunk ezerrel++++++++++++++sok-sok pozitív enrgia!!!KépKépKép(vagyis inkább nektek szorítunkKép)
Párod bemegy a szülésre?Lehet hogy már írtad,hol fogsz szülni?Nagyon izgik ezek az utolsó hetek....A nővérem is nemsokára szül,nov.13-ra van kiírva.

A barátnőmnek meg megtörtént a lombik-beültetése,3 petesejtet ültettek vissza megtermékenyülve.Most éppen keresik a helyüket a méhében...Annyira szorítok nekik!

Na megyek aludni,mostanában hamar kikettyenek,valahogy most tetőzik az elmúlt fél év Kristóf születése óta.Kép
Jó éjt,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Panni, köszi az energiát, szükségem lesz rá! Kép
Én nov. 2-re vagyok kiírva és a MÁV kórházban fogok szülni. Mindenki biztatja a férjem, hogy legyen bent a szülésnél, ő egy kicsit parázik... én úgy vagyok vele, hogy nem erőltetem, majd ott és akkor úgyis meglátja, hogy mennyit bír. Ha akarata ellenére lenne bent, az lehet hogy többet árta, mint használna...
Szorítok a nővérednek is, hogy jól viselje az utolsó hónapot! És persze a barátnődnek is, hogy sikerüljön a beágyazódás!


Puszi,
Susuka
Vendég
 


úúú
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:28-kor.
vas
 
 


Sziasztok!

Hát tényleg nincs nagy forgalom mostanában. Úgy látom nem maradtam le sokmindenről.
Susuka én is szorítok neked! Szerintem a férjed biztos be fog menni. Mi is így indultunk, a férjem kicsit félt a dologtól, (persze én nagyon szerettem volna), aztán mire a szülésre került a sor, nem is volt kérdés. Csak sajnos nekem császár lett a vége, és szerintem egy kicsit csalódott volt, hogy "kimaradt" a nagy élményből. Főleg, hogy mostanában egyre több apuka vesz részt a szülésen, aztán büszkén mesélik, hogy mi hogy zajlott. Úgyhogy szerintem ő sem fogja kihagyni!

Mi pedig kezdünk belépni az igazán izgalmas korszakba. Mármint a kislányom. Éppen hogy elkezdett kúszni, szinte pár nap telt el, és már négykézláb "járkált", tegnap pedig felállt! És az elmúlt 2 napban pedig megindultak a balesetek. Tegnap a kis telefon-szekrényt borította fel, ma pedig a felállás gyakorlása közben szegénykém jól be is ütötte a fejét. Úgyhogy nem unatkozunk!

Régebben ha jól emlékszem írtátok, hogy van a városba valahol baba-klubb. Tudtok erről bővebb infót írni, hogy hol van és hogy milyen?

Mindenkinek jó hétvégét!
Sziasztok!
smano
 
 


Sziasztok!

Nemrég költöztünk Gödöllőre a másféléves kislányommal. Segítségeteket kérném, hogy hol tudnék programot és társaságot találni számunkra.

Írjatok, nagyon várom, kösz, sziasztok!

Ági
kiku
 
 


Hello!
Susuka!
Én is a Máv-ban szültem mindkétszer.Ki az orvosod?Lesz fogadott szülésznőd??Nekem volt a másodiknál(Fazekas Zsuzsi)és tündér volt!!!Amúgy mindenki rendes ott, csak a másodiknál valahogy úgy éreztem szertnék a szülőszobán egy olyan segítőt akit már ismerek.Az elsőnél se volt gond(velük),arik voltak.Nekm mindkétszer bennt volt a férjem és akárhányszor kérdezik őt leendő apukák,mindig ajánlja,szerinte nem szabad kihagyni.De igazad van,erőltetni nem szabad mert tényleg csak rosszabb lenne.Majd eldönti ő!

Smano!
Régebben szerdánként volt de mostmár csütörtökönként van a baba-mama klub 9-12-ig a refomátus templom udvarában balra(ki van írva hogy pontosan hol).Fel kell menni az emeletre.Nem vallásos a dolog,(csak azért írom mert valaki ettől megijed hogy ott van).
Ági!
Üdvözlet köztünk!!!KépKépKép
Hát neked is tudnám ajálani ezt a baba-mama klubot,én sok ismeretséget,barátot szereztem ott magamnak és a kisfiamnak is.Azonkívűl van zenebölcsi hétfőnként a műv.házban de pontosan nem tudom hánytól(talán10?)meg kéne kérdezni a műv.ház portáján.Fél órás foglakozás a piciknek.De szerintem itt a neten is tudja valaki.Én ott már rég voltam mert közben szültem,azért nem emlékszem pontosan.
Van még angoloktatás(Helen Doron)a Testvérvárosok útján a barkácsbolt fölött.Szoktak hírdetni a helyi újságban.Hát hírtelen ezek jutottak eszembe mint tősgyökeres Gödöllőinek..(hi-hi)KépKépKépJa és persze a játszóterek!!!

Susi!
Miért nem voltál kedden?Én meg csüt-ön nem mentem,akkor kezdtem beteg lenni.


Barátnőmnél eddig minden ok,remélem így is marad!!!KépKépSzegénykém naponta hív az aggodalmaival.

Na sikerűlt nekem is betegnek lennem a gyerkőcök után.
Megyek tanulni,sétál a család.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Panni: Én a Kardos főorvos úrnál fogok szülni. Nincs fogadott szülésznőm. Azt hallottam, hogy igazából nincs erre szükség, mert az összes nagyon kedves és segítőkész. Persze, ha a mostani szülésznőm nagyon bejön majd, akkor a következő babánál őt választom majd! Kép

Barátnődnek továbbra is megy a drukk!

Smano, Ildikó!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást! Már alig várom, hogy meglegyen a baba. Kezdem nehezen viselni az utolsó heteket! De gondolom ismeritek ezt az érzést! Kép
Mennyire szeretnék végre újra a hasamon aludni! Kép

Megyek ma védőnénihez ctg-re... mennyire várom ma is a 2 óra üldögélést a rendelőben! Kép

Puszika
Vendég
 


Sziasztok!

Panny! Köszi az infót. Még annyit tudnál írni, hogy kb milyen korú babákkal mennek oda, vagy milyen korú babával érdemes odamenni.
smano
 
 


Smano!
Teljesen mindegy a kor mert nagyon vegyes az öszetétel.Nálunk pl.amikor elkezdtünk járni(akkor alakult az egész)a Márk fél éves volt.De szoktak lenni még ettől kisebbek is mert kisérik a nagytesót vagy akármi.A piciknek mindig leterítenek szőnyeget oda csak ők fekszenek A nagyobbaknak pedig van játszószőnyeg sok-sok játékkal.Úgy néz ki az egész,hogy 9-től van valamilyen téma , vagy van egy előadó, vagy valaki felolvas egy cikket vagy felvet egy témát.Utána ahhoz aki akar hozzászól és megbeszéljük az egészet, saját tapasztalatokkal vegyítve.Persze mindig gyerekekkel-házassággal-szüléssel-szoptatással-nevelésselstb..kapcsolatos a téma.De mindez kötetlen stílusba(nem mint egy iskola...hi-hi)Közben a lurkók játszanak,zajonganak,valaki szoptat,etet,pelenkáz stb..Aztán kb 11-től zenélés,éneklés,mondókázás megy.Vannak egy-ketten akik gitároznak,furulyáznak és így zenei aláfestéssel énekelünk a gyerekekkel együtt gyerekdalokat.Szóval szerintem nagyon klassz és hasznos időtöltés.Most nem tudok menni mert tanulok,de jövő héten mi is megyünk.
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Susuka!
Ismerem a Kardost,volt a 31.héten egy enyhe kis vérzésem görcsökkel párosítva(épp költözködtünk az új házunkba)és volt szerencsém vele találkozni az ügyeleten.Nagyon jó fej volt,jól letolt hogy miért erőltetem magam és még bennt is akart tartani ha nem fogadkozom és nem ígérem meg hogy pihi lesz.Szóval pozitív emlékeim vannak róla.Kép
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni!
Köszönöm,hogy írtál amint tudunk megyünk Virággal. Nagyon szereti a jövés menést. Merre találok itt játszóteret és hol van az a református templom ahol a baba-mama klub szokott lenni? Ahol mi lakunk nem igazán találkoztunk még hasonló koru gyerekekkel és játszótér sincs a közelben így az udvaron alakítottam ki egy kis homokozót csúszdát medencét hintát a kislánynak de persze hiányzik a társaság neki is meg nekem is. Köszi a híreket.
Ági
kiku
 
 


Sziasztok!

Panny! Köszi, a héten vagy a jövőhéten szerintem ellátogatunk. Megnézem, hogy Veronkának hogy tetszik. Már lassan 11 hónapos lesz, és úgy látom, hogy egyre inkább megnézi magának a gyerekeket. Van egy unokatesója, teljesen oda van érte, de ő már 5 éves elmúlt, tehát nem igazán egy korosztály. Hátha a kisebbekkel szívesen ellenne. De az is lehet, hogy megijed ott a nagy tömegbe, és jövünk egyből haza. Majd meglátjuk.
Kiku! Merre laksz? A református templom a központban van, az áruházzal szemben. Egyébként felénk sincs játszótér, én is azért érdeklődtem.
smano
 
 


őő
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 13:17-kor.
vas
 
 


Panni, a Kardos tényleg nagyon jó fej pasas. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Én csak a terhességem fele óta járok hozzá, több közeli ismerős ajánlotta, de rögtön tudta 2. alkalommal, hogy ki vagyok... nagyon kedves és figyelmes, nagy beszélőkéje van, Azt mondják, a szülőszobán is megnevettet két fájás között! Kép

Ildi, köszi az érdeklődést! Igen, a Kossuth L. utcába költöztünk... nagyon jó a saját kis otthonunkban várni már a babát. Egyedül az tesz be nekem, mire felérek a 4.-re. Kép

Csütörtökön jön a védőnő látogatni. Ilyenkor miről szoktak beszélni, mert fogalmam sincs róla, hogy mit akarhat?! Kép

Legyetek jók!
Vendég
 


Susuka!
Mi a Blaháné utcában lakunk közel a Napsugár étteremhez. Március közepén költöztünk ki. Lassan kezdem felfedezni Gödöllőt. Mi is voltunk a zenebölcsibe de akkor még virág nem nagyon értékelte szerintem jó ha már tud járni úgy jobban élvezi és tudja csinálni. Nagyon sokan voltak a végén a zsufi nem volt jó csak gondoltam szegény legyen gyerekek között. Ma kaptuk a 15 hónapos oltást ezen is túl vagyunk. Megpróbálunk csütörtökön elmenni a baba-mama klubba. Sziasztok.
Ági
kiku
 
 


Szia Kiku!

Mi is itt lakunk Blahán, nem messze a Napsugártól, merre laktok pontosan? Lehet, hogy csütörtökön találkozunk mi is megpróbálunk elmenni, ha nem jön közbe semmi.
smano
 
 


Hello!

Ági!
Ahogy látom Smano már lemagyarázta hol a ref.templom.Hogy hol van játszótér,Inkább a központhoz közel vannak.Pl. a Palotakerten(park mellett a 10 emeletes házak)van több is,az rzsébet krt-on(Erzsébet parknál)Kazinczy lakótelep(Tesco fele jobb oldal),Vásártér felé,Erkel iskolával szemben,János utcai lakotelep.Ezek jutottak hírtalan eszembe de nem túl igényes egyik sem.Inkább az a baj hogy ha meg is csinálnak valamit,azt rögtön szétrongálják a vandálok.Azért nézzétek meg mert a gyerkőcök szeretik és még ismeretséget is köthettek.Egyébként felénk sincs egy darab játszótér se(Fenyves)és mi is csináltunk a gyerekeknek a kertben .Szernecse hogy az utcában sok kisgyerek van így mindig összeverődnek a lurkók valahol.

Smano!
Ne aggódj ha esetleg elsőre megijed a kislányod a "tömegtől" a klubban,ez előfordulhat és normális.De szerintem utána nem célszerű azt tenni hogy nem mentek.Igenis menni kell ha akár 10 percre akkor is,mert megszokja a közösséget.Az én nagyfiam egyből élvezte nagyon.Szóval ez csak az én véleményem.

Susuka!
Ez a védőnői látogatás elég rutinszerű már.Úgy értem már a terhes anyukán látszik hogy mennyire van felkészűlve a babára(anyagilag,higiénia szempontból,ismeretek stb..)Szóval csak azt nézik hogy biztonságos környezetbe születik-e a baba és mindene meg lesz-e az egészséges élethez.
Tényleg csak rutin.

Ildi!
Hogy vagy??

Susi!
Tényleg hova tűntél????

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Smano!
Mi az 54 ben lakunk szemben a fodrásszal.Mellettünk van egy állateledeles meg egy BOSCH szervíz. Nagy tábla. Sajnos nem érek oda csütörtökön ugyanis hétfőn este 7 kor közölték hogy kedden és csütörtökön 10 kor kezdődik az angol amire jelentkeztem. A játszótereket majd körbe nézem szoktunka kutyával meg a virivel sétálni az erzsébet parkaban.
Ági
kiku
 
 


Sziasztok!
Bocs , tényleg eltűntem. Beteg voltam én is. A nagyok is . Szerencsére Kata most is megúszta.
Szia Ági!
Panni! Erre a csütörtöki baba-klubba lehet, hogy mi is benézünk a jövő héten. Akkor azért nem találkoztunk a tornán. Mind a ketten kidőltünk. Én már szombaton ismét mentem. Ez egy kicsit visszavetett, mert hétfőn a fejem és a fülem is nagyon fájt. De melengettem, kúrálgattam magam és most már lényegesen jobb. Holnap viszem Dórit és Tomit vissza a Váradi Máriához. Majd lehet, hogy bekukkanthat az én fülembe is. Én bíztam eddig benne, de most legutóbb felvetette, hogy ki kellene venni Dóri manduláját. Ezt én egy kicsit túlzásnak tartanám.
Susuka, Ildi! Tessék szépen vigyázni magatokra!
Velünk még csak annyi történt , hogy Katáról lekerült végre a kengyel (két hete) . Azóta csak forog. És csak hátról hasra. Szerintetek nem kellene aggódnom emiatt? Mert már kezdek. (5 én lesz 8 hónapos. )
Megyek szépen aludni. Mindenkinek szép álmokat!
Susi
ssusi
 
 


Sziasztok!

Panny! Voltunk a baba klubban! Örülök, hogy elmentünk, mert találkoztam egy-két ismerőssel, és Veronka sem volt megrémülve. Érdeklődve nézte a gyerkőcöket, tetszett neki a sok játék. És a végén el is aludt! Pedig akkor volt az éneklés, úgyhogy jó nagy hangzavar volt, ő pedig békésen szunyókált az ölembe! Ha tudunk, akkor megyünk a jövőhéten is. Ha jöttök ti is és Susi ti is, akkor legalább titeket is megismerlek!
Kiku! Akkor tudom, hogy hol laksz, mi pont az ellenkező irányban lakunk az Akácfa utcában.
Susi! Bár én vagyok a legtapasztalatlanabb köztetek, de szerintem mivel ő mindet később tudott elkezdeni, így kell egy kis idő, hogy felzárkózzon, szerintem ne aggódj! De az orvos nem mondott ezzel kapcsolatan semmit?
Megyek én is pihizni, sziasztok!
smano
 
 


Sziasztok!

Na túl vagyunk a védőnő-látogatáson! Hát igazából sok értelme nem volt, de gondolom el kellett neki jönnie.

Ez az idő nagyon kiakaszt, az elmúlt két nap katasztrófa, Flóra pedig teljesen be van indulva, állandóan kapálózik a pocimban, már sehogy se jó! Szerencsére azért aludni sikerült vmennyit, de nem tudtam magam kipihenni.

Remélem veletek minden rendben, ti is és a gyerkőcök is jobban viselitek ezt a szar időt!

Puszika
Vendég
 


Sziasztok!

Olvaslak ám Titeket, csak nemigen van időm írni. Na de két hét múlva már itthon leszek tartósan! Ma betöltöttem a 28. hetet és úgy néz ki, kislányunk lesz.Kép
Ildi! Én sem szeretem a védőnői súlymérést, pont délben, cipőben stb! Mindig az itthoni mérleget veszem alapul.
Susuka,
Hát azok az utolsó hetek tényleg elég lassan telnek, de kitartás! Én szerencsére pont a szülés előtti éjszakán tudtam kialudni magamat. A hasonfekvéssel kapcsolatban nem akarlak elkedvteleníteni, de én anno a melleim miatt nem tudtam hason feküdni szülés után, ugyanis akkor úsztam a tejben!

Játszóterekről nekem is csak annyi jutott eszembe, mint Panninak.

Most ennyit, sziasztok,mert Ádám nem hagy írni, itt nyafog mellettem Kép

Kriszta

Ludmilla és
KépKép
ludmilla
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?