Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mucus!
nem, még nem akarok túl lenni,
annyi mindent szeretnék még csinálni előtte Kép
lehet, hogy csak azért, mert már tudom mi vár rám Kép

miért baj, hogy lábujjhegyezik?

Dee!
én még mindig aludnék, pedig már szinte egyik napról a másikra élek

Cas!
ha elindul az "enyém", érdekel Téged is? megkérdezzem, befér-e még egy anyuka?
szilvamag

Cas
épp az az érdekes, hogy a dokinéni kérdezte mit tud 3 hónaposan, mondtuk hogy oda-vissza tud forogni, csak nem szeret, közben mérgelődik. Erre ő azt mondta, hogy biztosan kézben van mindig, mert még nem kéne forognia ennyit. Nem tudom, hogy hogyan függ össze?
Vese kontrollon azért voltunk, mert születésekor a nagysága a normál érték felső határán volt, és azt mondták inkább ellenőrizzük. Ja és ott is UH közben Fanni majdnem hasizomból felült, nagyottt nézett a dokinéni is.

Ti nézitek a játékoknál, hogy ne PVC-ből legyen. Még nyár elején vettünk popsi törlő kendőt, amihez ajándékba volt fürdéshez könyv, de PVC-ből van, és azt már felnőtteknek sem ajánlják, nemhogy csecsemőnek. Épp néztük, hogy a kapcsos dossziét is már úgy hírdetik, hogy nem PVC, hanem PP.

Szerda az előre jelzések szerint nekünk jó egy kis kiruccanásra.
boglarka

Sziasztok,

csak kapkodom a fejem. Sebi felállt, fanni forog? Micsoda?! Teus nem forog, sôt nem is próbálkozik, csak hasizmozik piszkosul.
Lehet hogy azért mert
1. állati dagi
2. teljesen nyugis és ez nem inspirálja arra hogy annyit mozogjon.

Egyébként egy pár napja elkezdtem adni neki gyümit ( barack, banán), persze szigorúan csak szopi után. Nagyon izlik neki. Akkor már ne adjak többet K vitamint? Ez alig pár falatnyi gyümi. Ez most kiváltja a K vitamint?

Nikcsi,
hogy áll a hajmennyiséged?

Kopi babák anyukáinak figyelmébe:
13-án vagy 14-én vágjátok le a babák haját (leginkább géppel) ésbe fog su˝ru˝södni. (Tudjátok, én boszorkány vagyok.)

Laga
laga

Mucus
Milyen volt a nyaralás?
(És mi volt a baj előtte? Persze csak ha publikus...)
Sebi szerencsére telitalppal totyog, szóval szerintem okés lesz neki ez a "rendes" cipő. Kép

Szilvi
HIrtelen nem tudtam, mire gondolsz, hogy elindul az "enyém"... bámultam bambán, hogy a kisbabád? szülésed? hová kéne beférnem? a szülőszobára?! KépKépKép
Na szóval köszi, de asszem pont elég lesz egyelőre Sebinek heti egy délután anyunál, amíg tanítok... (a fenti csak olyan általános sirám volt Kép)
Egyébként Te hogyan jársz majd, ha meglesz a picúr? Vagy házhoz jön?
Allergológussal mizujs?

Boglárka
Mi a baj a pvc-vel? És honnan lehet tudni, hogy az-e egy játék? (Holnap megnézem Sebi játékait, hátha rá van írva...)

Laga
Banán? Anyu is javasolta Sebinek, de vhol azt olvastam, hogy nem túl szerencsés déligyümölcsökkel kezdeni, mert mindenféle vegyszerekkel kezelik őket, hogy bírják a szállítást... így félek tőle.
Miért pont akkor kell vágni a hajukat?

Dee
Tényleg, a munkahelyeden sikerült már szólnod? (Vagy még mindig nem vették észre? Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én eddig csak a szülészet topikon voltam, de mostanában ide is beleolvasgatok. Igaz, még nincs különálló babám, csak a pocaklakó, de azért jó olvasni titeket.

Hmmc!
Van bébiúszás Budakalászon is, meg a Római parton is. Közelebbit még nem tudok róluk, mert még én is csak most kérdezetm meg attól, aki ajánlotta, és még nem válaszolt.

Deedee!
Gyere fel a szülészetes topikba is! Szeretettel várunk! Bár még én is új vagyok ott!
Ne aggódj, már csak 1-2 hét, és elfelejted ezt az állandó fáradtságot!!! Legalábbis nálam így volt.

Jó éjszakát!
Szilpa

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Cas
Köszi nagyon jó volt a nyaralás, az első nap kivételével 30 fok volt. A tenger is kellemes volt....persze a fiamat az első nap nem nagyon csábította a víz, talán meg is ijesztette a hullámzás. De a rengeteg homok kárpótolta mindenért, az azért még is csak más mint az itthoni homokozó:-) Végül 1-2 nap elteltével már be merészkedett a vízbe és természetesen az utolsó nap alig lehetett ki szedni:-) A hosszú úttól féltem, hogy hogy viseli majd, de se oda se vissza még egy kis hiszti vagy nyűgős szó sem volt:-)

Az előtte levő előzmény nem előttetek nem publikus..... A nem legális olvasók (kh) miatt nem írnám itt le..

Szilvi
igazad van, ilyenkor még inkább bele húz az ember, hogy mindennel meg legyen, minnél több dolgot el tudjon még intézni. Kinga az apukájával lesz amíg Te kh-ban leszel?

Lábujjhegy:
Azért volt ez nála, mert hátul az achillese egy kicsit kötött volt. Ezért ha cipő van a lábukon akkor jobban használják ezt az izmot, mivel a cipő kényszeríti hogy a talpára álljon, ezáltal el kezd az izom is lazulni, megnyúlni. Ez nem nagy baj, előbb utóbb magától is meg oldódik vagy maszírozással.

Laga
akkor lehet, hogy én anno én is 13-14.-én vágtam le a fiam haját?? Mert olyan erős és sűrű...:-)) Vagy ez csak szept.13-14.-re vonatkozik??
K-vit.: én ezt kérdeztem a dokinőtől akkor. Azt mondta, hogy pár falat miatt még adhatom a K-t, akkor ne ha már egy étkezésnyi mennyiséget eszik másból, vagy mennyiségre azt mondta, hogy kb. 50gr

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Tegnap este nem akart elmenni amit írtam, így elmentettem és ma újra megpróbálom feltenni.

Tali: nekünk jó a szerda.

Hát első babás - Lillánál kisebb gyerekes anyukák: és még nem is tudjátok milyen elérzékenyülési rohamok jönnek majd később. Valami hihetetlen, amikor már nyiladozik az "értelmük". Lillánál mindig itt olvadozunk ahogy egyre "emberibbek" a reakciói, amikor tudatosan incselkedik velünk. Tegnap megcsinálta velem, hogy megszerezte a távirányítót, elkapcsolta a TV-t, és azonnal elkezdett vele spurizni (nehogy el tudjam venni tőle), közben pedig hátra-hátra nézett a válla fölött, hogy követem-e. Hát úgy kellett nevetnem rajta. Ma meg Apja tálcáról evett. Persze a kisasszony azonnal kiszúrta a kaját, és rögtön odaállt elé, mivel a párom keze a kenyéren volt, a lányom egyik kezével megfogta az Apja kezét, leemelte a kenyérről a másik kezével pedig elvette a kenyeret. Hihetetlen édes volt. KépKépKép
De a legjobb amikor átöleli a nyakamat, és odanyomja az arcát az arcomhoz. Hüpp-hüpp... KépKépKép

Laga,
Szerintem nem kell már K vitamin. Nekünk már akkor abba kellett hagyni amikor Lilla napi 20 gramm tápi pótlást kapott.
Hajnövesztés: holdállás??? KépKépKép Ennek ellenére nincs szívem ezt a csöpp haját lenyírni. Kép

Hmmc,
Nem vagytok lemaradva. Lilla is pici a többi gyerkőchöz képest. Pedig az 1 év alatti csapatban ő a legidősebb. Kép Igaz most lehet, hogy behozza, mert már 2-es tápit írt fel a doki néni, és ez sokkal kalóriadúsabb. A cipők tündériek. Kép

Boglárka,
Hát az egyébként minden másban hisztis ölbaba lányom is egyedül alszik el. Kép Csak beteszem a kiságyba, kezébe adom a szundi kendő-maciját, és húzok kifelé a szobából. Õ pedig alszik mint a kisangyal. Kb. havi 4-5x fordul csak elő, hogy annyira túl van pörögve, hogy segítség kell neki. Ilyenkor egy kis ének-hátsimi, és úgy hagyom ott.
Én nem nézem a PVC-t. Lehet, hogy kéne, de annyi minden másban is van a játékon kívül, hogy erre már nem tudok odafigyelni. Majd rá fogsz jönni, hogy a gyerek megállíthatatlan. A koszos cipőket is képes lesz végignyalogatni. Kép

Cas,
Neked akkor mázlid van a tömegközlekedéssel. Mi a héten mentünk először, ráadásul egy ici-pici (tényleg annyira kicsi, hogy pár hónap múlva még a mini lányom is ki fogja nőni) "esernyőkocsival" és hát inkább bunkók voltak az emberek. Segíteni pedig senki nem segített. Kép
Sabin pedig egy cseppet sem csodálkozom. Ugyanolyan kis izgága mint Lillus. Õ is ennyi idősen állt fel, és azóta se lehet megállítani. Kép Mi is pont tegnap beszéltük a párommal, hogy sokkal jobb, hogy ilyen életrevaló, mintha csak beültetnénk a sarokba, és ellene ott egész nap. Hihetetlenül sok élmény ér így minket is, mégha néha nagyon nehéz is vele. Kép

Dee:
Üdvözöllek körünkben. Kép Aludj amennyit csak tudsz, mert utána már ez lesz a legfőbb karácsonyi ajándék kívánságod. KépKép

Mucus,
Milyen volt a nyaralás? Én is pont ma akartalak kérdezni, csak Cas megelőzött. Kép

Cipő: nekem szakorvos mondta, hogy a gyereknek az a legjobb ha mezítláb jár. Ezért otthon a lakásban nem szerencsés cipőt adni rá. Hozzá is csak akkor kell elvinni a gyereket kontrollra, ha már 3 hónapja stabilan jár, mert addigra alakul ki a tartása, és ha baj van akkor még tudnak korrigálni rajta. És az sem baj ha először pipiskednek, mert erősödik az izomzatuk. Lilla először az egyik lábának a lábfejének a tetején állt. Mostanra szépen beigazodott. Simán tud teli talpon is állni, de szeret még spiccelni is. Majd idővel teljesen elhagyja ezt is.
Nálunk a cipő Apa mániája. Eddig csak kocsi cipőink vannak, az is inkább a hideg miatt. Én viszont kaki helyett ezeket fényképeztem le őrült módon, mégha hülyeség is. KépKép
Ez volt az első cipője:
Kép
Ez a mostani:
Kép
És ebbe fog hamarosan belenőni:
Kép
myra

Mucus
Mennyi idős is már a nagyfiad? 4 körül, ugye?
Jaj, a tengert tőletek is nagyon irigylem! Kép Sebaj, jövőre mi is megyünk Horváto.-ba, ha minden jól megy!

Myra
Ajaj, ezek szerint Lilla is égetnivaló! Sebin teljesen kiakadok néha, hogy már most mennyire pontosan tudja, mit nem lenne szabad...
Imádja a papucsomat, de sosem adom oda neki. Ha közlekedik a lakásban közben visítozik. Na tegnap nem voltam elég figyelmes, és elől hagytam a pacskert, kimentem a konyhába mosogatni, Sebi a nappaliban kolbászolt.
Egyszercsak óriási csend, gyanús lett, úgyhogy bekukkantottam hozzá. Kiszúrta a fotel mellől a papucsot, tepert érte ezerrel, és közben egy hangot se lehetett hallani... Aztán ahogy meglátott, rámvigyorgott és spurizott tovább... Kép
Ja, és mostanában rákapott hogy simogatja az arcokat, általában persze az enyémet, na én attól tudok teljesen meghatódni... Kép
Mezítláb v. cipőben: valóban a legjobb a gyereknek mezítláb - egyenetlen talajon. Régen kint rohangáltak az udvaron-határban naphosszat, nem is volt semmi bajuk... De a mi gyerekeink sima felületű talajon járnak, úgy tudom az nem tesz jót a talpnak. Ezért kell megfelelő kiképzésű cipőben lennie... (a lapos belsejű ugyanolyan rossz).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

hajvágás: bingó! Tényleg a holdállást néztem. Vilmosnak is ilyen "se-haja" volt: szöszi kis selyem. De nála nem volt annyira necces mint Teusnál, mert ô ugye fiú. Pl. idén nyáron is nekimentem a nullás nyíróval.
Na de Teus egy kishölgy. Alig várom, hogy egy rózsaszínu˝ csattot tegyek a hajába. Ahhoz meg ugye haj kéne...

Szóval most növekvô hold van ( vigyázat bármit esztek rajtatok marad!) és 13-án és 14-én vízjegyben (vagy föld?) áll a hold.
Na most, ez azt jelenti, hogy ha telihold elôtt vágsz valamit, akkor az megerôsödik és a víz ill. földjegy ad hozzá elég nedvességet, hogy tartós legyen.
Amikor a hold az oroszlán jegyében van és növekszik, akkor is megerôsíti a hajat a vágás, de félô, hogy a tu˝zjegy miatt könnyen kiszárad a haj. Teusnak meg eléggé vékonyszálú a haja.
Szóval mi megpróbáljuk Teusnál is ezt a módszert. Kiváncsi vagyok, hogy mit fog szólni...

Cas,
kötsz mostanában?

Myra,
miért vagy te Myra?

Laga
laga

Na megjöttünk nagyanyóséktól, sütöttünk 7 (!!!) kg lisztnyi tésztából kürtőst, még az eső is esett közben egy kicsit, de azért egész jó volt. Csak én voltam hisztis kicsinyt, anyámat és nagyanyósomat külön-külön is nehezen tűröm, együtt meg pláne a falnak megyek tőlük. Most is míg etettem ebéddel Sebit, minden falatnál volt vmi megjegyzésük, így elég gyorsan elpattant az agyam, amit persze szegény Zsomboron vezettem le... Kép
Azért hazafelé még beugrottunk Hmmc-ékhez, vittünk nekik kalácsot, de sajna nem volt időnk beszélgetni se, mert Sebi már készült aludni, és inkább út közben, mert kipihenten végigüvölti a hazautat.
Ja, és reggel felhúztam magam, hogy pont nem lehet Liberóból Sebi méretét kapni sehol, illetve ami volt szállítmány azt szétkapkodták. Végül vettem Babylove-ot, tényleg majdnem ugyanolyan, picit talán gyengébb minőség. Na majd meglátjuk, hogy válik be...

Laga
Lehet, hogy mi is megpróbálkozunk egy hajvágással. Sebinek elég vicces, mert fent és hátul egész hosszú már a haja, oldalt meg szinte semmi...
Ami viszont hosszabbacska, az kezd végre göndörödni, szóval az embör nem biztos, hogy hagyja majd. Kép
Amit eszünk rajtunk marad? Tudod mennyi kürtőskalácsot ettem ma?! Jajjjj... KépKépKép
Kötés? Hát időm az nem volt rá, meg türelmem se, de őszre jó lenne Sebinek alkotni valami jót. Csak fonalat kell vennem, mert amik vannak itthon, az mind szöszölős, egyből teli van vele a szája...
Te kötsz?

Kép
Kép
Kép
cas

Laga,
A Myra-nak viszonylag hosszú története van. Még azokból az időkből származik amikor az Internet Mo-on nagyon gyerekcipőben járt. A soros alapítvány hozta létre az első ingyenes e-mail szolgáltatót a Freemail-t, de csak az első 100 regisztráló kaphatott. Na akkor én 2 napig próbálkoztam, mert annyira szar, kezdetleges volt a rendszerük, hogy állandóan lefagyott a regisztráció. De azt a nevet amit egyszer már próbáltál nem fogadta el többet. Így a végére már szinte minden ötletemet ellőttem. A Myra végül onnan jött, hogy egy évvel elötte voltam hosszabb ideig a barátnőmnél Kairóban (Apukája a követségen dolgozott), és az akkori konzulnak két korunkbeli lánya volt. Ezért sokat voltunk náluk. Nekik volt egy nagyon szép Mira nevű perzsa cicájuk. Elötte még soha nem hallottam ezt a nevet, de akkor nagyon megtettszett. Késöbb különben kiderült, hogy a teljes neve Mirandolino és fiú, de ez már részletkérdés. Kép
Kb. 10 éve használom már ezt a nick nevet. Különben a másik használt nevem a Diamond is a Freemail-es regisztráció óta él. Sőt az az e-mail cím azóta nem törlődött (vigyázok rá), és a profilomban is az van megadva. Kép
myra

Cas,
Most látom míg írtam, Te is írtál. Kép A pelust én sem értem. Lilla is most váltana a lila színűre, és egyszerűen csak azt az egy méretet nem lehet sehol sem kapni. Pedig már kb. 3 hete próbálok szerezni.
myra

Myra
Vettem babylove-ból lilát, ami elvileg 9 kg-tól van, Összemértem a Liberoval: PONTOSAN egyformák méretre. A Babylove kicsit igénytelenebb kivitel. Hogy mennyire bírja a mennyiséget, még nemtom, ma kb. 2-t vagy 3-t használtunk el, eddig ugyanolyan, mint a Libero.
A Mira-Mirandolino -ról jutott eszembe... Apu emlegette mindig egy kollégáját, hogy a Mirtill így, a Mirtill úgy, és én teljesen biztos voltam benne, hogy ez férfinév. Aztán egyszer vhogy szóba került, hogy Mirtill rúzsozza magát, és kicsit el is méláztam, hogy ez igen, bátor fickó, aki ennyire nyíltan meri vállalni magát.
Aztán gyanús lett, és rákérdeztem...
Persze a Mirtill lánynév! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Helló!

cipő: egyébként a fiam is mezítlább volt mindíg, akkor is amikor először fel állt. Csak rendszeresen jött a dokinő és amikor már 2-3. alkalommal látta hogy nem a talpán ál, akkor ajánlotta a cipellőt. Sőt azért nálunk nem csak a pipiskedésről volt szó, hanem arról, hogy gyakran szinte átfordult a lába, vagyis az egyiken úgy ahogy állt a másikat pedig kicsit átfordította.. De végül is mindegy, mert meg oldódott:-)

Myra
tündéri kis cipellői vannal (volt) Lillának:-))) Mi is kaptunk 3-at is ami márkás, csak azok már rendes merev talpúak és agyúttal nehéz és ormótlan is...:-( Egy kivételével nem is adtam rá őket.

Cas
a nagy fiam még nekem a kicsi fiam, egy hónapja töltötte be a 2-t.:-) az még kicsinek számít, nem?? :-))))
Mi is gondolkoztunk Horváto-on, de amit ismerünk és közel is van aránylag az köves-kavicsos partos. Itt is sokadszorra voltunk és a döntő érv a homokos part volt! Viszont tény, hogy gyönyörű helyek vannak arra (H.o).

Laga!
köszi, részletesen fel homályosítottál minket:-) És általában ezeket a hold állásokat figyelembe is szoktad venni ha csinálsz vagy csinálni akarsz valamit?

mucus
Tm

Mucus
Nahát, én úgy emlékeztem, hogy mikor elkezdtünk ide irogatni, akkor már 3 körül volt... Upsz! Kép Akkor tényleg nem is olyan nagy még... Kép
Õ már nagyon jó fej lehet! Mesélj, miket csinál?
Hát igen, Horvátországnak nem a homokos tengerpart az erőssége. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
az angol Kép
gondolom szülni nem jönnél velem Kép

Mucus!
igen, de van még Kingának 2 nagyanyja-nagyapja, meg nagybácsija, valahogy majd csak beosztják.
Épp ma fenyegettem meg páromat, hogy lehet, hogy még néhány napot bentmaradok majd pihenni, nem rohanunk haza Kép

Lábujj:
Kinga még ma is imád lábujjhelyen járni, igazi kis balerina. Ezt mi felhasználjuk játékos lábizomfejlesztéshez, hol lábujjhegyen mint az óriások, hol sarkon járunk.
A gyógytornatanárom azt mondta, hogy járjon a gyerek és felnőtt mezítláb, mint ahogy Myra mondta, de lakásban és egyén sima felületen hordjon inkább kiscipőt, ami összefogja a lábat, mert ilyenkor nem dolgoznak az izmok, mert a sima parkettán nem "csiklandozza" őket semmi. Főleg terhesen figyeljünk erre, mert ami egyszer kinyújt a talpban, azt soha nem lehet újra visszatornáztatni.

nálunk egyébként zoknimánia volt
az első apavásárolta zokni:
Kép
szilvamag

Szilvi
Hát, nem szívesen... Kép De ha szeretnéd... KépKépKép
Tényleg, a párod ott lesz? Kingánál bent volt?
Érdekes, hogy az apukák lábfixáltak... Zsombor is egy kötött kocsicipőt vett először Sebinek - amikor 18 hetes terhes voltam! Kép
(De aztán jó volt, mert a Mikulás abba hozott Sebinek csokimikit. Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, pelushelyzetjelentés:
Egész jó a babylove, ennek a csatolószalagja is gumírozott picit, így gondolom kényelmesebb. A beltartalom viszont nem annyira minőség, ahol már jól összepisilte, hajlamos az összegombócosodásra...
Tényleg, mi a különbség a hagyományos és az Up&go meg társai között?

Kép
Kép
Kép
cas

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz

Sziasztok.

Köszönöm szépen a tanácsokat pocifájás ügyben. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki kezd javulni a helyzet.Kép

Nikcsi, örülök hogy Te is válaszoltál nekem.

Myra, ilyen szélcsövet hol lehet kapni? Biztos ami biztos alapon, legyen csak itthon az is..

Nikcsi, mi Beba HA start-ot eszünk.De azért köszi.

Eszti
eszti2

Eszti,
Gyógyszertárakban, bár nem mindegyikben tartanak, rá kell kérdezni. 800-1000 Ft körül van az ára.
myra

Valakinek van arról tapasztalata, hogy az első fogak mennyire egyenesednek ki? Lillának az alsó két foga jelenleg így nő: / Ennél azért nagyobb szöget zárnak be, de másként nem tudtam érzékeltetni. Kép Még félig sincsenek kinnt, és kiváncsi lennék, hogy ilyen csálé marad, vagy ahogy teljesen kibújnak átmennek vízszintesbe.
myra

Myra!
ez változó, ha a mellettük lévők is kinőnek, akkor majd elválik, hogy fognak állni, de még akkor lesz szünet köztük. A végleges fogak szempontjából csak helyfenntartó szerepük van. Az én ismereteim szerint.

Képzeljétek, ma du. elmentük kirándulni egyet, és rengeteg szeder volt. Kinga olyan jól lakott velük, hogy alig akart valamit vacsizni.

Eszti!
a gyógyszertárban mindenképpen szólj, hogy babának lesz, mert kétféle méret van!
szilvamag

Sziasztok
Itthon vagyunk.

Cas
Nagyon fini volt a kalács!!!! Köszönjük szépen. Csak sajnálom, hogy annyira elrohantatok.
Szép az új autótok Kép

Szilvi
Bocs, hogy feledékeny vagyok, de nem tudom, hogy mikorra vagy kiírva. Elárulnád a kedvemért mégegyszer? Kép

Pénteken itt voltak nálunk Nikcsiék. A két kiscsaj nagyon édes volt. Csak Sára volt túlságosan erőszakos és hangos Korinak. De Sára edzésben van tartva Dorina mellett.

Myra
Nálunk én vagyok a cipő- és egyéb mániás. Én vásárolok Sárának. Apánk néha-néha vesz valamit, de akkor utána egy hónapig rosszul van, hogy milyen drága a babacucc. Ezért azt mondta, hogy inkább vegyek meg mindent én, ami kell, csak ő ne tudja meg, hogy mennyibe került.
hmmc

Cas
Tényleg szép az új autótok, csak azt nem értem miért van a tetején bicikli? Kép
hmmc

Eszti
Örülök, ha a pocakgondok rendeződni látszanak! És amúgy mizujs nálatok?

Szilvi
Merre voltatok? (Te még ilyen lazán kirándulgatsz? Kép)

Hmmc
Örülök, hogy ízlett a kalács. Bocs, hogy úgy elrohantunk, de Sebi már nyűgi volt (ha ez abban az 5 percben nem is látszott), nem hiányzott, hogy elkezdjen balhézni, a frászt hozva ezzel Sárára is. Szó se róla, még ki se értünk Agárdról, már aludt is, hazáig. Kép (Egyébként én is, és az embör rendes volt, csak 100-zal ment a pályán, hogy hadd aludjunk kicsit tovább.)
Bicikli meg azért volt a kocsi tetején, mert sógornőm fogyókúrázik és letekert Agárdra. (Aztán teliette magát ő is kaláccsal, így hazafelé már nem volt hozzá ereje... Kép) És persze megint mi szívtuk az ő hülyeségét, mert vonattal hazajönni már nem volt érkezése. Kép
Az új autó meg legyen is szép Kép, amennyibe került ez a csattanásos kalandunk... Kép

Babacucc
Nálunk én veszem a szükségeseket, Zsombor meg a játékokat. Annyira helyes, ahogy válogat Sebinek, és mindig talál vmi nagyon aranyosat. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és végre megbütyköltük a babaülést (épp ideje volt, mert Sebinek már kilógott a lába a hordozóból), és igaza lett Corynak, tényleg nem kell kiszedni a talpából, illetve az is kiderült, hogy dönthető is! Úgyhogy mákunk van! Ma már fel is avattuk, Sebi jókat szunyált benne, és nagyokat nézelődik is (magasabban van, jobban kilát).
Hátrány: csak hátra lehetett bekötni, így egyedül biztosan nem tudok vele menni sehová. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Férjemnek meséltem a Kinga vezetős storiját. Huú azt mondja nálunk ez nem semmi lenne (hegyen lakunk és elég lejtős az utcánk)?!

Aranyhold
Elképesztő, hogy ilyen az ügyintézés! Kép

Boglárka
Aha a lovaglós topicba szántad az üzit, csak véletlenül nekünk írtad. Kép
Az alvással csak bosszantalak, de Kori jelzi sírásszerűvel, beviszem az ágyába, cumi szájába, szobából kijövők és 1-2 perc múlva visszamegyek betakarni, addigra már el is aludt.

Cas
Épp minap írtam Meglepinek e-mailt, de még semmi!

Dee
Szia! El kell mondjam, hogy én nyáron három hónapon keresztül téli álmot szerettem volna aludni, szóval idővel elmúlik. Nekem mázlim volt, mert nyáron meló se volt, szóval felkeltem, elmentem a melóba aludtam egy nagyot, hazajöttem és folytattam! Tökéletes időzítés volt, minden téren! (Utálom a nyarat, pocakkal pedig elviselhetetlen lett volna.)

Laga
Hajam még hullik rendes. Bár férjem állítja, hogy már nem annyira, de megsúgtam neki, azért mert már csak akkor fésülködök, ha elmegyek a hegyről. De nőnek a baba hajaim a homlokomon! Kép

PVC: tényleg nem lehet túl jó, de én is, anyáink is túlélték a dolgokat. Még a pelenkázónk is PVC és mi van, ne érjünk hozzá, vagy ne fogyasszuk persze már a fele hiányzik, ezért vettük.

Banán: több ismerős is mondta, hogy 1. vegyszerrel kezelik, aztán érlelik, 2. savas. Szóval én is ockodom!

Myra
Pedig azt hittem szülés után vagyunk csak ilyen érzékenyek.
Kaki helyett cipőket fotózol? Hát én nem helyette fogom, hanem azt is (de még nincs szükségünk cipőre)! Nahát így leszólni, a kis érzékeny lelkemnek ilyen döfést adni?

Mennyi üzit termeltetek szombat óta, még nem is olvastam.

Szombaton megint voltunk úszni: nagyon sokan voltak, de iszonyatosan jó volt! Kori nagyon élvezte, bár merülés nem volt, helyette inkább a "hátúszást" gyakoroltuk. Élvezte azt is! Jaj és abba az Arieles úszinaciba nagyon helyes, köszi Hmmc! Már megint a szombatot várom! Kép
nikcsi

Hmmc!
szept. 19
most úgy gondolom, tartjuk magunk hozzá
még szerdán bababuli (? ugye?), csütörtökön céges buli, aztán jöhet a baba Kép

Cas!
hú, de jó
ilyen mázli az üléssel . . .

csak ide a Holdvilág árok mellé, szedret szedni
de nagyon jó dolgom van, mert párom és apósom (egy hetes sérvműtéttel) cipelte végig Kingát
szilvamag

Myra
a keresztfiamnak pont így nőttek a fogai kb. egy éves korában. Jól meg is ijedt tesóm, hogy ez így fog maradni?!? De a dokinő meg nyugtatta, hogy nem lesz baj, ki fog egyenesedni. Pontosan nem tudom mikor de a 2. szülinapján már alig észre vehető volt a ferdeség. Ezek szerint ez elég gyakori lehet, és ne aggódj, Lillának is helyre fog állni.

Szilvi
buli-buli hátán?? tényleg ki akarod használni az utolsó napokat:-)))) Pont írni akartam, hogy én valami 19.-ére emlékszem. És tényleg!

Cas
hááát....végül is azt amit a korához képest tudnia kell azt mindent tud. Konkrét csintalanság most nem jut hirtelen az eszembe, de van bőven!! :-) Azért szerencsére nem rossz gyerek, sőt fiú létére talán inkább jónak mondható mások szerint. Szerintem átlagos.
Ja, és most láttam azt a jó kis képet a profilodban:-)) nagyon tündéri Sebi, és tiszta apja. Asszem ezt már párszor írtam:-)

mucus
Tm

Nikcsi,
Dehogy akartalak megbántani, én is őrült módon fényképezek, van már vagy 4000 kép Lillusról, és a hozzá kötődő tárgyakról. KépKép

Cas,
Mucus írásán felbuzdulva én is megnéztem a fényképet. Piros ruci?????? Hogy is van ez???? KépKépKép
myra

Horvátország: annyit ír mindenki erről a csodás helyről. Évek óta készülünk mi is oda, de valami mindig van. Jövőre nem megyünk babatalira oda, tiszta buli lenne, egy egész hetet együtt tölteni! Na micsoda ötlet?

Myra
Na jó, akkor kibékültünk! Kép

Mindjárt rakok fel uszis képeket is! Kép Csak kicsinyíteni kell! Kép

Viki
Na még nincs levegő tisztaságáról jelentés...

Szilvi
Megkérdezhetem, hogy miért mindig szerdára szavazol bababuli miatt?
nikcsi

Nikcsi,
Horvátország nem is rossz ötlet. Kép Mi 5 éve minden nyáron voltunk ott annyira szeretjük. Idén is oda készültünk, de kivételesen nem tudtuk összehozni Apa szabadsága és Lilla miatt.
Jövőre viszont mindenképpen akarunk menni. KépKép
myra

Horvátországról én is mesélhetnék órákat! Nagyon szeretjük. Mi az idén sem hagytuk ki Kép
A talis ötlet teljesen jó!!!! Nincs nagy korkülönbség a gyerekek között. Õk eljátszadoznának együtt, mi pedig pihizhetünk, vagy rohangálhatunk utánuk. (Szerintem inkább az utóbbi)
Tegnap is Agárdon kb. 30 másodpercre nem figyeltem oda Sárára és a szekrény alól kellett kibogarásznom. Fogalmam sincs, hogy hogyan gyömöszölte be oda magát, de ott volt. Pedig még csak gurul és nagyon lassan tud kúszni is. Lehet, hogy begyorsított??

Mától 33 éves vagyok Kép Ez katasztrófa!! Van még 2 órám, hogy megszülessek.

Az én mániám is a fényképezés. Rengeteg kép van már Sáráról. Én még azzal is tetőzöm, hogy csináltatok papírképeket is. Imádom a fényképalbumokat nézegetni. Szombaton is 150 db képet hoztam el a Lurdy-ból.
hmmc

Akkor ki tud olyan helyet, ahol ennyien elférnénk? Én nagyon mennék, persze már csak jövőre, de akkor is?!

Az ígért képek:KépKép
Kép

Ez szombaton készült, ugyanis akkor volt névnapom, köszi, köszi!
Kép
Szóval hétvégén kedves férjem kel fel Korival 5-kor vagy 6-kor, én alszok. Aztán egy óra múlva lefekszik újra az egész család aztán én vagyok az ügyeletes. Also amikor reggel felkelnek, felöltöznek és kimennek a kutyával sétálni. Aztán a kertben levő rózsákat levágták és felköszöntöttek. Eleve azt se tudtam hol vagyok, de aztán annyira meg voltam hatódva, hogy hajnalok hajnalán apa és kislányunk ily kedvesen köszöntenek fel. Ez mindennél többet ért! Bocsi, kicsit megint pityergek. Kép
nikcsi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy "bepofátlankodok" ide, de gondolom inkább itt tudnátok nekem segíteni, akik már túl vagytok a nagy eseményen.
Olyan kérdésem volna, hogy a babának mit kell majd vinnem, összekészítenem a kórházba?
Cumi, cumisüveg kell-e?? Egy "elhozós" ruha garnitúra elég-e? Gondolom pelenka kell, popsikenőcs is?? És még mi???
REmélem, tudtok nekem segíteni! Kép

Előre is köszi
Odex
31+4

Aisa és Hajni
odex

Éppen anyuéknál dolgozom, de pihi gyanánt gondoltam bekukkantok. Kép

Nikcsi
Kíváncsi vagyok, jelentkezik-e majd Meglepi...
Ja, és lehet, hogy mégis megyünk úszni, Sebi szabályosan lábtempózik már a kádban, nagyon élvezi a vizet! Ti a Szérűskert utcához jártok? Mikor van? El lehet kezdeni bármikor? Mennyi egy alkalom? Mi kell a babának?

Szilvi
Tényleg nagyon belehúztál a bulizásba! Kép

Mucus
Tényleg mindenki azt mondja, hogy mostanában tiszta apja... Kép

Myra
KIVÉTELESEN piros! KépKépKép
Egy rokon küldte vidékről vizit helyett, így köszönet gyanánt ráadtuk a kölökre, lefényképeztük benne, amiből készítettem egy jópofa képeslapot nekik, és azt küldtük el.
Azóta bekerült az elajándékozandó kisruhák csomagjába, mert azon felül, hogy piros (és ugye azt nem adunk a gyerekre, pedig szerintem jól áll neki, annyira fiús az arca), rettentően szöszöl, és borzasztóan fog (pedig ez is kengurus!).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

válasz a kérdésekre:
miért szerda? mert hétfőn CTG, most kedden délben UH, csütörtökön pedig a másik buli. Kizárásos alapon maradt a szerda. Egyébként pedig többnyire csütörtökön jön a bácsi füvetnyírni, s nem akartam, hogy ott zúgjon nekünk.

kórházi ellátmány:
anno Kinga születésekor csak cumi/cumisüveg kellett a babócáknak. Pelus, krém, egyéb volt elegendő. Azóta úgy hallottam, elkezdtek spórolni. Popsikenőcsöt és egyéb recepteket írnak fel bent, azt ott is ki tudod váltani a patikában. A pelus pedig majd kiderül. Bízom benne, hogy ha minden kötél szakad, akkor is tudnak adni még egyet és akkor is el lehet menni még egy csomagért.

Valaki hiányolta Liberót. Bocsi, de lusta vagyok visszaolvasni. A StopShop-i DM-ben volt ma szinte minden méret, de csak kis kicsomagolásban.
szilvamag

Odex,
Cumi, cumisüveg kell, ha nem akarod, hogy a kórházi bocicumit kapja. Fertőtleníteni bent is lehet.
Ha jól tudom idén a pelus napi fejadag 3 db-ra csökkent, így abból is kell valamennyi. Popsikrémet eddig adtak, de popsitörlőkendőt nem.
A kórházban angol pólyában vannak, így csak a hazahozatalhoz szükséges a saját ruci. Ja és még néhány textilpelus sem árt. Azt hiszem ennyi. Kérdezz nyugodtan ha valamilyen információra még szükséged van. Kép
myra

Odex,
Mégiscsak kihagytam valamit. Érdemes vinni zoknit és/vagy kesztyűt. Születés után még nem túl jó a keringés a babák végtagjaiban (fáznak), illetve a hosszú körmükkel agyon karmolják az arcukat.
myra

Odex!

kicsit kiegészíteném Myrát. Boccs Myra!
a saját textil pelussal óvatosan, mert szeretik összegyűjteni a kórháziakkal és akkor lesheted Kép
legalábbis Kingával több szomszédom kergethette a sajátjukat, több kevesebb sikerrel Kép
szilvamag

Sziasztok!

Megint csak átgülüztem a sorokat, mélyértelmező olvasásra továbbra sem telik, bocs:-) Egyik ismerősöm kérdezte is, minek járok akkor ide? Hát franc tudja... húz a szivem a babákhoz, mert lejárt a "betervezett biológai órám keretestől" és csak áhitozom itt tovább:-))

Nikcsi,
Most jön a "levegőjelentés":-) Egyelőre kitisztult az idő, csapadék alig, szerdára teljes javulás várható! Kikódolva: gyerkőcök meg én is (naná, elkaptam szombatra) kilábalóban, már csak kicsit folyik az orrunk, szerdáig "eláll" remélhetőleg:-)
Nagyon bízom benne, hogy más nyavalya nem tör ki rajtunk, de azért póttali helyet sosem árt keresni.
Szóval akkor VÁRUNK MINDEN RÁÉRÕT SZERDÁN, elvileg 9-től már eszembe jut kinyitni a kaput, előbb nem érdemes jönni, mert a csengőő bekrepált, és immunis lettem a kutyaugatásra. De azért szerdán majd figyelek:-))

Na, kire számíthatok és hány turnusban érkeztek? :-))
Valami rakott kaját összedobok, jó lesz? De süthetünk pizzát is, az is relatív gyorsan kész nálam:-) Palacsintasütést nem vállalok be egyedül, az túl időigényes, csak ha segít valaki:-)
Most már aztán le kell válnom a virtuális köldökzsinórról, várnak az aprónépek.

Várom a reakciókat!
Csaó,
Viki
ccviki

Hmmmc,
Akkor most már betöltötted, és ezért BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Nikcsi,
Neked pedig utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!!!Kép
myra

Myra
Köszi szépen

Odex
Mi márciusban csak cumisüveget, textilpelust és törlőkendőt vittünk be. A többi az van. Nem árt, ha belövell a tejed bevinni a mellszívót is, mert az csodákra képes. Szerintem cumit még ne adjatok neki, inkább szopizzon. A cumisüvegbe pedig felforralt, lehűtött vizet adnak, azzal lehet itatni a babákat. Az a jó, ha iszik, mert akkor kevésbé sárgul be és gyorsan hazaengednek.
Angolpólyában vannak a gyerekek (nekem esélyem sem volt normálisan ráadni azalatt a 4 nap alatt, amíg bent voltunk), csak "hazajövős" cucc kell.
hmmc

Sziasztok!

Hmmc!
Nagyon boldog szülinapot!

Nikcsi!
Szintén ugyanezt, csak névnaposban!!!!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Nikcsi
Babatali Horváto-ban? Remek ötlet! Csak most kezdjük el egyeztetni az időpontot, hogy mindenkinek jó legyen! KépKépKép
Az uszis képek nagyon jók! Kis sellő-Kori... Kép
Ja, és boldog névnapot!

Hmmc
Sok boldog szülinapot!
És én is papírkép-mániás vagyok, nálunk is már a 2. 200-as album lesz lassan tele Sebivel. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
A "szinté"-n van a hangsúly, és a kis kiszerelésen. POnt Sebi mérete nincs, és a kis kiszerelés jóval drágább, mint a nagy... Azért még próbálkozom... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Boldog Szülietésnapot kívánok én is:-)

Nikcsinek pedig Boldog Névnapot!

Szilvi
miért hétfőn mész ctg-re? Nem akkor kell járni amikor a dokid rendel a terhesgondozóban? Vagy ez már azért van mert betöltöd a 40. hetet??

mucus
Tm

...és Cas!
Sebinek nagyon jól áll a piros:-)))) ami szerintem nem lány szín!

mucus
Tm

Köszönöm mindenkinek a köszöntést.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?