Tegnap este nem akart elmenni amit írtam, így elmentettem és ma újra megpróbálom feltenni.
Tali: nekünk jó a szerda.
Hát első babás - Lillánál kisebb gyerekes anyukák: és még nem is tudjátok milyen elérzékenyülési rohamok jönnek majd később. Valami hihetetlen, amikor már nyiladozik az "értelmük". Lillánál mindig itt olvadozunk ahogy egyre "emberibbek" a reakciói, amikor tudatosan incselkedik velünk. Tegnap megcsinálta velem, hogy megszerezte a távirányítót, elkapcsolta a TV-t, és azonnal elkezdett vele spurizni (nehogy el tudjam venni tőle), közben pedig hátra-hátra nézett a válla fölött, hogy követem-e. Hát úgy kellett nevetnem rajta. Ma meg Apja tálcáról evett. Persze a kisasszony azonnal kiszúrta a kaját, és rögtön odaállt elé, mivel a párom keze a kenyéren volt, a lányom egyik kezével megfogta az Apja kezét, leemelte a kenyérről a másik kezével pedig elvette a kenyeret. Hihetetlen édes volt.
De a legjobb amikor átöleli a nyakamat, és odanyomja az arcát az arcomhoz. Hüpp-hüpp...
Laga,
Szerintem nem kell már K vitamin. Nekünk már akkor abba kellett hagyni amikor Lilla napi 20 gramm tápi pótlást kapott.
Hajnövesztés: holdállás???
Ennek ellenére nincs szívem ezt a csöpp haját lenyírni.
Hmmc,
Nem vagytok lemaradva. Lilla is pici a többi gyerkőchöz képest. Pedig az 1 év alatti csapatban ő a legidősebb.
Igaz most lehet, hogy behozza, mert már 2-es tápit írt fel a doki néni, és ez sokkal kalóriadúsabb. A cipők tündériek.
Boglárka,
Hát az egyébként minden másban hisztis ölbaba lányom is egyedül alszik el.
Csak beteszem a kiságyba, kezébe adom a szundi kendő-maciját, és húzok kifelé a szobából. Õ pedig alszik mint a kisangyal. Kb. havi 4-5x fordul csak elő, hogy annyira túl van pörögve, hogy segítség kell neki. Ilyenkor egy kis ének-hátsimi, és úgy hagyom ott.
Én nem nézem a PVC-t. Lehet, hogy kéne, de annyi minden másban is van a játékon kívül, hogy erre már nem tudok odafigyelni. Majd rá fogsz jönni, hogy a gyerek megállíthatatlan. A koszos cipőket is képes lesz végignyalogatni.
Cas,
Neked akkor mázlid van a tömegközlekedéssel. Mi a héten mentünk először, ráadásul egy ici-pici (tényleg annyira kicsi, hogy pár hónap múlva még a mini lányom is ki fogja nőni) "esernyőkocsival" és hát inkább bunkók voltak az emberek. Segíteni pedig senki nem segített.
Sabin pedig egy cseppet sem csodálkozom. Ugyanolyan kis izgága mint Lillus. Õ is ennyi idősen állt fel, és azóta se lehet megállítani.
Mi is pont tegnap beszéltük a párommal, hogy sokkal jobb, hogy ilyen életrevaló, mintha csak beültetnénk a sarokba, és ellene ott egész nap. Hihetetlenül sok élmény ér így minket is, mégha néha nagyon nehéz is vele.
Dee:
Üdvözöllek körünkben.
Aludj amennyit csak tudsz, mert utána már ez lesz a legfőbb karácsonyi ajándék kívánságod.
Mucus,
Milyen volt a nyaralás? Én is pont ma akartalak kérdezni, csak Cas megelőzött.
Cipő: nekem szakorvos mondta, hogy a gyereknek az a legjobb ha mezítláb jár. Ezért otthon a lakásban nem szerencsés cipőt adni rá. Hozzá is csak akkor kell elvinni a gyereket kontrollra, ha már 3 hónapja stabilan jár, mert addigra alakul ki a tartása, és ha baj van akkor még tudnak korrigálni rajta. És az sem baj ha először pipiskednek, mert erősödik az izomzatuk. Lilla először az egyik lábának a lábfejének a tetején állt. Mostanra szépen beigazodott. Simán tud teli talpon is állni, de szeret még spiccelni is. Majd idővel teljesen elhagyja ezt is.
Nálunk a cipő Apa mániája. Eddig csak kocsi cipőink vannak, az is inkább a hideg miatt. Én viszont kaki helyett ezeket fényképeztem le őrült módon, mégha hülyeség is.
Ez volt az első cipője:
Ez a mostani:
És ebbe fog hamarosan belenőni: