Sziasztok!
En is ott szultem iden juliusban. A szuloszoba latogatason sok szepet mondtak, de nem minden alakult ugy, ahogy mondtak. Pl. azt mondtak napi 4 betetet mindenki kap (1 darabot adtak oda szules utan es kesz).
Azt mondtak, kerdezzunk a csecsemosoktol, ha valami gond van. Hat en birkaturelmu ember vagyok, de nemelyik csecsemos stilusa nem eppen emberbarati volt. amikor pl. jottek minden nap egyszer, hogy tanuljuk a pelenkazast, persze elsore meg bizonytalanok voltunk elso babas anyuka reven, jol le lettunk ugatva, hogy gyorsabban kell csinalni, meg hogy mit benazunk...
aztan volt olyan szobatarsam, akinek hirtelen indult el a szules es alaposan megviselte, meg nem is sikerult kutyafuttaban mindent becsomagolni. este fel12kor hoztak be, de nala nem volt betet, csak egy csomag vattat dobott be a taskaba, kert, hogy adjanak neki gezt hozza, hat alaposan le lett hordva, hogy miert nem keszult. megertem en, hogy nincs penz ilyenekre, de az emberi banasmod nem kerul semmibe...
a szopizassal folyamatosan probalkoztam, a kicsifiam allandoan cuppogott, szeretett volna szopizni, de a mellem joval nagyobb volt, mint a pici szaja. probaltam segitseget kerni a mellretetelben, mire kozoltek, hogy tegyem bele a szajaba es annyi. hat koszonom szepen! nyilvan erre magamtol nem is gondoltam... persze hosszas gyakorlas utan sikerult a dolog, az utolso nap mar 40et evett meg a kiskoma, azota meg csak szopizna egesz allo nap
ja, en nem vittem pelenkat, de nem is kellett, mert az ajandekcsomagban, amit adnak van egy csomo, mi azt hasznaltuk es pont eleg volt.
viszont intimtorlokendot erdemes vinni, mert a gatseb meg a WCpapir nem igazan kedvelik egymast
a szuleszno csuda jo fej volt, es vegig kitartott mellettunk, pedig kozben muszakvaltas volt, de nem passzolt le minket. viszont nekem komolyan rosszat tett lelkileg, hogy abban a pillanatban, ahogy megereztem az elso tolofajast, odajott 1000 ember (nem szamoltam meg oket, de ugy tunt
), es a felhomalyos (este volt) szuloszoban felkapcsoltak a reflektort, szoval ettol az 1 perces fajasaimbol rogton 3 percesek lettek, pedig ha rajtam mulik, mar kint lett volna a baba par perc mulva. a nagy nyuzsitol viszont nem tudtam koncentralni. kicsit zavart, hogy a fejem felett beszelgettek meg, hogy mostanaban mekkora babak szuletnek stb...
Csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy adnak a babaknak tapszert, ha ugy latjak nem szopott eleget (mar hogy a banatba szopna eleget, amig nincs tejbelovelles???), es minden nap hoznak be a szobaba cukros vizet, hogy itassuk oket azzal. volt olyan noverke, aki komolyan szamonkerte rajtunk, hogy miert nem itattuk.
egyebkent mindez nem akkora baj, vannak ennel rosszabb korhazak is, meg az is lehet en vagyok tul kukacos. de oszinten szolva kacerkodom vele, hogy a 2. gyereket mar mashol szuljem.
udv,
mirminc