Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Doktor Ur!
Hat egy jo hosszu levelet irtam Onnek. Sajnalom, hogy elveszett. De legalabb a lelkemnek segitett.
Megvolt a "6"hetes kontrol. Minden rendben. No es rakerdeztem am mindenre, ami bokte a csorom. Az orvosom probalt nyugtatni, hogy nem en vagyok az oka annak, hogy nem a korhazban fogad. Szoval en mindenre rakerdeztem, o mindenre valaszolt. Csak egy dolog maradt, ami bantja a lelkem: most sem volt kivancsi a gyerekemre, pedig meg ra is kerdezett, hogy itt a baba? Na mindegy.

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!
Szülőszoba látogatás: jobb volt, mint vártam. Rengeteg dolgot elmondott a szülésznő, a szülőszobák jobbnak tűntek, mint amit hallottam róluk. A lila szoba tényleg szupi, de ott egyedül nem vajudhat senki. Minden szülőszoba el van választva fallal,elől függönyös, hogy az orvos stb. könnyebben, gyorsabban tudjon közlekedni. A szülőszobákban van a vajúdás is egy alacsonyabb, állitható ágyon. Van labda, 2 féle is. Szerintem elég tágas (én olyanban szültem a lányomat, ami függönnyel volt elválasztva, csak a szülőágy fért bele,én voltam a középsőben (3 volt), tőlem kérték a vesetálat meg azt a fájdalomcsillapitó gázmaszkot) Van EDA, de sajnos azzal végig feküdni kell (itt a sétáló EDÁ-nak még nincsenek meg a személyi feltételei, bár be tudnák adni, de nincs elég személyzet, aki folyton felügyelné) Azt mondták vigyünk feltétlenül szőlőcukrot, min. 1,5 l ásv.vizet (szénsavmentes), fényképezőgépet, apának enni-innivalót, magunknak papucsot, mert a szülőszobán is kényelmesebb a papucs. A babának csak 1 cs. pelust, ha a napi adagnál esetleg többet kellene használni, kis sapkát és kis kesztyűt v. kis zoknit a kezecskéjére, hogy ne karmolja össze magát, mert hosszú a körmük, de még nem lehet levágni. Sajnos éjszakára elviszik a babákat kb. 1/2 11- 1/2 7-ig, de aki éjjel is szeretné megszoptatni, mert éhes a babus, annak szólnak a csecsemősök és be lehet menni megszoptatni. 4 napot kell bent lenni (aki reggel 8-ig szül, annak már aznap kezdődik a nap, aki utána, annak csak másnaptól. Csaszi esetén 5 nap - de ha esetleg a baba nagyon sárga, rá kell húzni 1-2 napot, az Õ érdekében. Lehet bent venni mellszívót , de sajátot is lehet vinni. Bimbóvédőt nem kell vinni, azt árulnak 500-ért és olyat, ami jó az ilyen ici-pici babáknak. Cukros vizet nem kapnak a babák, ha szükséges sima forralt vizet vitaminokkal. A lefejt tejet egy hűtóbe kell mindig gyorsan betenni, ezt kaphatja később a baba, de ha vkinek nagyon sok van, adnak belőle más babáknak is (természetesen sterilizálva), de ha vki nem szeretné, hogy más tejét kapja, akkor nem adják (akkor marad a vitaminos viz v. tápszer)
Rengeteg sok mindent mondott a szülésznő, lehet hogy a felét elfelejtetem. Babát csak üvegen keresztül mutatnak, az anyuka kimehet, de látogató be nem! (ez valahol jogos is sztem, mivel ugye napközben mindenki akkor szoptat, amikor a babája kivánja, meg pár napos babát nem is kell, hogy mindenki összefogdosson, idegenek esetleg ráköhögjenek vagy bármi)
A 4 ágyas szobákban is bent van a WC-zuhanyzó, az egyágyasra meg azt mondták, azért sem kell fizetni. Azért jobb a több ágyas, főleg első babásoknak. Ide jobban, többször bejut a csecsemős megmutatni a dolgokat(köldök, pelusozás stb.)
Most ennyi, majd ha eszembe jut még vmi irok, csak most kicsit izgulok, a kisfiam annyira köhögött, hogy kb. 1 órája vitte be a párom a Heim Pálba ügyeletre. Remélem nem lesz nagyon komoly és hazaengedik, mert itthon is tudom ápolni és nagyon nem szertném egyedül hagyni a kh-ban, 34/35 hetesen meg már rizikós bent maradnom vele. De bármi lesz, ugysem hagyom, hogy nélkülem legyen bent!!!
Nem is tudok már visszafeküdni, várom hogy mi lesz, meg majd a lányomat is el kell vinni a suliba valahogy.
Na, nem terhelek senkit a gondjaimmal.
Legyen szép napotok!
Judit
judy68

Sziasztok

gyurinak cimezném:
Nagy fáradstág lett volna egy végletekig elkseredett terhes lányt multhét csütörtökön megvizsglni. Értem hogy nem kötelezö de nem lett volna nagy fáradtság igaz doktorur???????
Azota gondolkodok hogy beirjam-e e nem birtam magamba tartani.
Semmibe nem került volna, és a lányt sikerült volna megnyugtatni. Segitett volna, ugy tudom ezért lesznek orvosok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moni
korfu

Judy!

Mielőbbi gyógyulást a kisfiadnak! Remélem nem lesz semmi baj!! De miért is lenne, minden rendben leszKép

pocak
picipocak19

Sziasztok!
Nincs túl komoly baja a kisfiamnak szerencsére, már amennyiben a hörghurut nem komoly, de a lényeg, hogy nem kellett bent maradnia. Kapott Ventolin sprayt, ez hörgőtágitó, 3x2 adagot kell befújnom neki, meg még du. el kell vinni a háziorvosunkhoz is. Remélem használ a spray, mert az ügyeletes dr-nő azt mondta, ha pár nap alatt nem lesz javulás, ujból be kell vinni, az meg sztem kórházban maradást jelent. De remélem nem lesz igy!!!!!

judit
judy68

Sziasztok!

Köszi szépen mégegyszer a válaszokat, ma este már megyek is dr. Farkasinszky rendelésére (vmi csoda folytán még volt mára egy utolsó hely, pedig ma délelőtt hívtam csak a rendelőt). Mondjuk nem ilyen apropóból szerettem volna megismerni... de remélem, meg fog nyugtatni, hogy minden rendben van és csak rémeket látok. Kép

Judy, remélem, használni fog a kisfiadnak a spray! Vmi megfázás hozta ki a hörghurutot?
Szülőszoba-látogatás: köszi a részletes infót. Kép

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Chrissy!

majd mesélj milyen volt!

Üdv :Dóri
Vendég

Amikor én szültem - januárban - limonádét adtak a babáknak (cukrosan)...
Másrészt zoknit rakni egy baba kezére, rémes eljárás, bár a benti gyerekorvos is ezt mondja. A picinek fontos a tapintás, talán a legfontosabb. Szegényektől ezt "elvenni" szerintem szadista dolog, de döntse el mindenki, és ne csodálkozzon, ha bömböl a gyereke...
vantal

Sziasztok!

Dóri, szerencsére minden rendben van, legalábbis amivel kapcsolatban "rémeket láttam", az teljesen negatív. Kép
Nagyon szimpatikus volt a doki, bejön a stílusa is, szóval asszem mellette maradok. Kép Örülök, hogy így elsőre megtaláltam. Kép Remélem, hamarosan már pocisan kereshetem fel. Kép

Üdv. Ch. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

En is ott szultem iden juliusban. A szuloszoba latogatason sok szepet mondtak, de nem minden alakult ugy, ahogy mondtak. Pl. azt mondtak napi 4 betetet mindenki kap (1 darabot adtak oda szules utan es kesz).
Azt mondtak, kerdezzunk a csecsemosoktol, ha valami gond van. Hat en birkaturelmu ember vagyok, de nemelyik csecsemos stilusa nem eppen emberbarati volt. amikor pl. jottek minden nap egyszer, hogy tanuljuk a pelenkazast, persze elsore meg bizonytalanok voltunk elso babas anyuka reven, jol le lettunk ugatva, hogy gyorsabban kell csinalni, meg hogy mit benazunk...

aztan volt olyan szobatarsam, akinek hirtelen indult el a szules es alaposan megviselte, meg nem is sikerult kutyafuttaban mindent becsomagolni. este fel12kor hoztak be, de nala nem volt betet, csak egy csomag vattat dobott be a taskaba, kert, hogy adjanak neki gezt hozza, hat alaposan le lett hordva, hogy miert nem keszult. megertem en, hogy nincs penz ilyenekre, de az emberi banasmod nem kerul semmibe...

a szopizassal folyamatosan probalkoztam, a kicsifiam allandoan cuppogott, szeretett volna szopizni, de a mellem joval nagyobb volt, mint a pici szaja. probaltam segitseget kerni a mellretetelben, mire kozoltek, hogy tegyem bele a szajaba es annyi. hat koszonom szepen! nyilvan erre magamtol nem is gondoltam... persze hosszas gyakorlas utan sikerult a dolog, az utolso nap mar 40et evett meg a kiskoma, azota meg csak szopizna egesz allo nap Kép

ja, en nem vittem pelenkat, de nem is kellett, mert az ajandekcsomagban, amit adnak van egy csomo, mi azt hasznaltuk es pont eleg volt.

viszont intimtorlokendot erdemes vinni, mert a gatseb meg a WCpapir nem igazan kedvelik egymast Kép

a szuleszno csuda jo fej volt, es vegig kitartott mellettunk, pedig kozben muszakvaltas volt, de nem passzolt le minket. viszont nekem komolyan rosszat tett lelkileg, hogy abban a pillanatban, ahogy megereztem az elso tolofajast, odajott 1000 ember (nem szamoltam meg oket, de ugy tunt Kép), es a felhomalyos (este volt) szuloszoban felkapcsoltak a reflektort, szoval ettol az 1 perces fajasaimbol rogton 3 percesek lettek, pedig ha rajtam mulik, mar kint lett volna a baba par perc mulva. a nagy nyuzsitol viszont nem tudtam koncentralni. kicsit zavart, hogy a fejem felett beszelgettek meg, hogy mostanaban mekkora babak szuletnek stb...

Csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy adnak a babaknak tapszert, ha ugy latjak nem szopott eleget (mar hogy a banatba szopna eleget, amig nincs tejbelovelles???), es minden nap hoznak be a szobaba cukros vizet, hogy itassuk oket azzal. volt olyan noverke, aki komolyan szamonkerte rajtunk, hogy miert nem itattuk.

egyebkent mindez nem akkora baj, vannak ennel rosszabb korhazak is, meg az is lehet en vagyok tul kukacos. de oszinten szolva kacerkodom vele, hogy a 2. gyereket mar mashol szuljem.

udv,
mirminc
mirminc

Chrisy,

Örülök, hogy meg voltál elégedveKép
Általában szokott nála hely lenni és tök jó nyugalom van ott a rendelőben.
Majd szülés után beszámolok mi volt, addig még van egy kis idő.

Judy!

A Ventolin tök hatásos hörgőtágító, én is használom néha, ha elkapok vmi kemény fulladásos nyavalyát, csak vigyázni kell vele, mert ha egy kicsivel is többet fújsz, heves szívdobogás lesz az eredménye.
Jobbulást a kisfiadnak.

Lányok!

Használ(t) vki Baby Control nevű légzésfigyelőt?
Mi ilyet vettünk, a tesztelés során jól működött, de érdekelne kinek van komolyabb tapasztalata.

Üdv,

Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Mirmic!

Érdekes amit írsz. A szülésznél volt választott orvosod?
Én is itt szültem de semmi reflektor nem volt, csak 4-an voltunk szülésznő, doki, férjem és én és délután révén félhomályban született meg a bébi...
Megbeszélted előre a dokival, hogyan szeretnél szülni?
Amúgy én egy darab betétet sem kaptam akkor épp nem volt, de vittem, mert ezt már jó előre közlik az emberrel.

Dóri
Vendég

Valóban nem csak cukros limonádét adnak, hanem tápszert is. Sőt, ami a legrosszabb, hogy a gyereket már úgy hozták ki reggel, hogy böfögte föl a sok tápot, aztán utána persze, hogy hiába raktam mellre, marhára nem érdekelte a dolog.
Amúgy én pont azért mentem négyágyasba, hogy más anyáktól tudjak segítséget kérne, mert már korábban hallottam a csecsemősökről. Nekem segítettek ha szóltam, de tény, hogy a stílus az elég érdekes volt, úgyhogy tényleg inkább a többieknek szóltam, ha csak egy mód volt rá. Ezért is írom mindig, hogy az első babások jobb, ha nem egyágyasba mennek...

Doktor!

A mai Budapesti Reggelben találtam egy cikket (7. oldal) "Köszönet a dél-pesti kórház orvosainak" címmel. Pontosabban egy olvasói levelet raktak be. Nem a szülészetről szól, hanem sürgősségi osztályról, de ha gondolja és tudja, továbbítsa nekik az infót.
vantal

Sziasztok!
Már sokkal jobban van a fiam, a Ventolin spray használt, de kapott antibiotikumot is.
Nem tudom, mi hozta elő a hörghurutot, de azt mondta a rendelésen a doktornénink, hogy valami lehet a levegőben, mert egy csomó krupposnak is rohama volt.
Ma éjjel már jobban aludtunk, nem köhögött Martin annyit. Most meg már menne ki játszani, de nem engedem. Már nem sipol levegővételnél és a hurut is kezd felszakadni. Most éppen a babaruhákat válogatja, tök édi hogy ilyen lelkes, csak nem tudom mikor végzünk igy. Na mindegy, ennek a hétnek ill. inkább a jövő hétnek ugyis annyi. Kicsit foglalkozni akartam a babaruhák kismosásával stb. meg a Tgyás-sal kapcs. dolgokat kéne már intéznem és ugy gondoltam pihenhetnék is kicsit napközben, mert már elefántlábam van, de ez igy Martin mellett nem igen megy. Majd talán a ráköv. héten.
Addig is szép napot mindenkinek.
Judit
judy68

Judy!
Nem értem, miért mondták, hogy nem cukros vizet adnak, amikor pedig azt adnak. Számomra nem derült ki, hogy be lehet menni éjjel szoptatni, inkább csak az, hogy külön kegyet gyakorolnak, ha kérik az anyukák, hogy szóljanak éjjel, ha sír a baba. De akkor is inkább ők hozzák ki. Gyakorlott mamának pont ezért nagyon jó az egyágyas! Ott függetlenebb tudsz maradni az egész kórházi rendszertől. Nekem mindezek ellenére többnyire pozitív tapasztalataim voltak a kórházban.
Ja, és mi is küzdünk a hörghuruttal, de már egy hete. Én is, meg a kölkök közül kettő. Nagyon vacak.
nyeste

Egyágas/többágyas
Én is többágyasban voltam, gondoltam jó lesz, biztosan lesznek tapasztalt anyuka szobatársak, mivel én friss mami voltam. Nagyon sokat bénáztam a szoptatással, és egy idő után iszonyúan idegesített, hogy a szobatársak azt lesték (persze jóindulatúlag) hogy éppen sikerül-e. "na most tedd cicire" "ne most, majd ha sír", "nem semmi mennyit alszik a babád", "szegény, nem irigyellek", "na, most végre bekapta. Á, megint bealudt" A harmadik nap mit nem adtam volna egy zugért, ahol egyedül bénázhatok. Ezért én legözelebb egyágyasba megyek.

marq
Kép
Kép
marqueza

Dori79, volt valasztott orvosom, sajna csalodtam benne, pedig mar evek ota hozza jartam.
Betetet en is vittem, mert tudtam, hogy kell. De lehet, ha en se csomagolok be otthon mar a 36. heten, hanem a 38.-on elfolyik a viz es rohanni kell, mar nem jutott volna eszembe beugrani a patikaba betetert. Engem az zavart az egeszben, hogy lehordtak valakit, aki segitsegre szorult, ahelyett, hogy ertelmes hangnemben elmondtak volna, hogy sajna ok csak keves gezzel rendelkeznek, de szivesen adnak neki egy kicsit, csak arra kerik, mielobb probaljon betetet beszerezni, mert nincsen tul sok gez az osztalyon. Ehelyett megkapta, hogy szegyellje magat, amiert nem keszult.

Vantal, en direkt tobbagyasba mentem, es bevalt, mert a szobatarsak tenyleg sokat segitettek, meg az sem elhanyagolando, hogy volt kihez szolni, megbeszelni a tapasztalatokat. Persze olyan tapasztalatom is volt, mint Marquezanak, mert volt ket lany, akikbol mar a 2. nap dolt a tej, es tisztara versenyszellemet teremtettek, hogy az o babaik milyen sokat esznek, mikozben az en kisfiam meg alig-alig szopizott.

Nyeste, nalunk is volt, aki kerte, hogy ejszaka hozzak ki a kislanyat, es tenyleg megvolt ez a "kegyet gyakorlok" felhangja a dolognak.

Nalunk reggel farkasehesen hoztak ki a gyerekeket azzal, hogy megnezik, mennyit szopiznak ehgyomorra, es ha nem eleget, utana kapnak tapot. A kicsifiam cuppogasat mar a folyosorol odahallottam a szobaba Kép Este viszont a latogatasi ido utan jollakva jottek a gyerekek, latszott a lecsurgo tap a pofijukon. Ha jol emlekszem, a hazirendben is napi egyszeri, estefele torteno taposztas szerepelt.
Szerencsere en keszultem ebbol a temabol es minel tobbszor probaltam mellretenni a Manot, viszont volt olyan szobatarsam, aki -miutan azt mondtak neki a noverkek, hogy ilyenkor meg nincs teje az elso napokban- nem is probalkozott, hiszen ugysincs teje, a gyerek meg kap tapot. Aztan meg panaszkodott mindenkinek, hogy nincs teje - no comment.
mirminc

Mirminc!

Nem szeretnék kötekedni, de én már a 32. héten bepakoltam a védőnőm tanácsára.
Nem muszáj mindent a legvégére hagyni, és akkor nem jár így az ember...
Amúgy lehet, hogy a nővér helyében én is mérges lettem volna, hogy valaki, aki már 38 hetes terhes ennyire ne legyen felkészülve a szülésre.
Ha pedig ennyire nem készültem volna, a férjemet elküldöm egy patikába, hogy hozza be a szükséges dolgokat...
Minden csak nézőpont kérdése.
Vendég

Sziasztok!

Judy, jaj de jó, hogy már javul a kisfiad! Kép
A kruppot ne is említsd, mi tavaly október végén voltunk vele kórházban, bár nem tudták 100%-ra biztosan megmondani, hogy krupp volt-e, de az vmi iszonyat élmény volt. Kép Kép Remélem, soha többet nem fog előjönni!

Tibicsoki, nekem annyira "bejött" a doki, hogy még a nővéremnek is ajánlottam őt, aki ugyancsak dokikeresés előtt áll. Lassan az egész családom hozzá fog járni. Mármint a női ág. Kép A szüléssel kapcsolatos élménybeszámolódra meg várni fogok, remélem, csak jókat fogsz írni. Kép

Baby Control légzésfigyelő: mi is ezt a fajtát használtuk, de hála Istennek semmi "komoly" tapasztalatunk nincsen vele, talán egyszer-kétszer ha besípolt, de az csak vszínű azért volt, mert Noémi maga alá gyűrte a kis takaróját és sztem az már nagyon vastag volt neki, hogy rendesen érzékelje. Mert amikor bementünk hozzá a riasztáskor, szépen szuszogott egy halom takarón. Kép

Na sziasztok, mindenkinek csak jókat! Kép
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Én asszem leközelebb is többágyasba leszek. Mi pont azt beszéltük a lányokkal, hogy úgy is baromi lassan megy az idő, ha az ember tud kihez szólni. Én társas lény vagyok, úgyhogy nekem nagyon jól jött, hogy beszélgethettem a többiekkel. Akkor vettem észre csak, hogy milyen szar, ha egyedül vagyok, amikor hozzám nem jöttek látogatók - migrénem miatt egyik nap mondtam, hogy légyszi most senki - és kiürült a szoba, ahogy a többiek kimentek. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap be nem állt a szánk, de azért jól jött, hogy ha akartam, tudtam szólni valakihez. Lehetett sztorizgatni, megosztani a friss élményeket a gyerekről. Maximum akkor mennék egyágyasba, ha vinnék tévét, és azzal menne az idő Kép Nekem a legfőbb bajom ugyanis az idő volt, ami rohadtul nem ment. Olyan volt az a négy nap, mintha négy hét lett volna. Az utolsó 24 órában már szó szerint visszaszámoltam az órákat. Aztán meg majdnem sírva fakadtam, amikor mondták, hogy az Erik besárgult, lehet, hogy tovább kell maradnunk - de szerencsére nem kellett!
vantal

Hello Chrissy,

Én is remélem, hogy minden rendben lesz, hivatalosan már csak 21 nap van hátraKép
Majd jelzem mindenképp mi volt, nagyon izgulunk mivel első baba lesz.
Szerintem is jó lesz a Baby Control, nem hiszem, hogy a sokkal drágábbak sokkal többet is érnek.

Tibicsokika

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki Kép

Mi először azt az egylaposat vettük, már nem is emlékszem, mi volt a neve (rózsaszínes dobozban van). Beleestünk abba a tipikus csapdába, hogy nem feltétlenül jobb az, ami drágább. Az első pár hónapban még jó volt, amikor Noémi nem nagyon mocorgott le róla álmában, de aztán állandóan tévesen riasztott, mert Noncsi lemászott róla. Szóval, elég hamar lecseréltük az olcsóbb, de jobb Baby Control-ra. Sztem jót választottatok. Kép

21 nap Kép

szia:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Judy!

Remélem hamarosan teljesen meggyógyul a fiad.
Majd tudósíts minket.
Te most hol jársz?
Vendég

Korfu!
Nekem szól a szemrehányás, személyesen, vagy Nekünk?
Én nem emlékszem .. esetre. De kérlek írd meg részletesen a körülményeket is, lehet nyíltan de emilben is,(csmgy@axelero.hu), szerintem is ez a dolgunk, még ha nem is mindíg végezzük el ...
gyuri
Szeged

Mirminc!
Engem utólag is bosszant ez a tápszerezés. Lehet, hogy a látogatási idő alatt az én babámba is benyomták, ha sírt, ha nem? Vagy csak akkor etetik, ha éhesnek látják? Szerintem jogunk van tudni, hogy mi történik a gyerekekkel. És az is bosszantó, hogy a szülőszoba látogatáson szépítve vagy másképp hangzanak el dolgok...
nyeste

Nyeste!

Van egy házirend a szobában amiben le van írva , hogyha nem szeretnél tápszeres hozzátáplálást akkor jelezd a nővéreknek és akkor nem adnak neki, ha szeretnéd akkor még vitaminos vizet sem kap.
Én pl fejtem le tejet és éjjel azt kapta, de szóltam nekik külön, hogy ne tápot adjanak neki.
Vendég

sziasztok

Látom ismét téma a kórház, sztem ez annyi mindentől függ, én 2napig külön voltam császáros lévén (+teltház volt és nem volt hely) és jó volt, de hiányzott a társaság és sokkal ritkábban nézett be a "személyzet is" utánna átkerültem négyágyasba és olyan jó fej szobatársaim voltak, hogy szinte repült az idő és komoly erőfeszítésbe került, hogy a lehető legkevesebbet nevessünk (az ilyenkor még igyen fájdalmas). Sokat segítettünk egymásnak, és olyan természetes volt minden. A növérek hozzállása meg olyan amilyen, mindenkinek más jön be, én nagyon akartam szoptatni és ezért megtettem mindent, az ösztöneim vittekKépamit akartam azt meghallgattam amit nem azt meg nem. Én úgy gondolom, kisebb hibáktól eltekintve, teljesen jó a kórház hozzállása, én legközelebb is ezt választanám, bennem pozítiv élményként maradt megKép

üdv: Györgyi
eper8

Sziasztok!
Már gyógyulgat a fiam, annyira, hogy alig tudom leállitani, folyton rohanna, sosem fárad el. Igaz, még azért eléggé köhög, de kapja a gyógyszert, és éjszaka sem kel már fel.Azt hiszem azért a héten még nem viszem oviba, nehogy túl hamar visszakapjon valamit, csak pénteken adom be, mert reggel CTG-re kell mennem, utána a munkanélkülibe (remélem beérek)
Tényleg, tudja valaki, hogy az az Igazolás a terhesállományba vételről (amit a háziorvos ad), az egy sima betegállományos papir?

Többgyermekesként sem szeretnék egyágyasba menni, valahogy ugy tapasztaltam, hiába a "tapasztalat", mindig képes újat hallani az ember. Amúgy meg nekem is hiányzik a társaság (főleg azért is, mert 2004.okt-ben lejárt a Gyes-em, azóta munkanélkülin vagyok, és azért annyit nem vagyok emberek között, mintha dolgoznék.
A másik ok meg az, hogy a szülőszoba látogatáson ugyan azt mondták az 1 ágyas sem fizetős, de nem vagyok biztos benne, fizetni meg úgysem tudnék, igy is eléget kellett már költenünk és ugye hátra van még a szülés költsége meg amit még meg kell vennünk (apóságok, de pénzbe kerülnek, emellett a másik két gyerkőcöt sem hanyagolhatom el)
A nővérek hozzáállása meg engem nemigen zavar, olyan vagyok, hogy ami nem tetszik, szinte meg sem hallom, igy nem problémázok rajta.

Szép napot mindenkinek, megyek mosni

Judit
35+2
judy68

Judy!

A táppénzes papírra gondolsz? Ha igen, akkor leírom nálunk, hogy működik:
Én május 29 óta vagyok táppénzen, mert elég stresszes volt a munkahelyem. Azóta két hetente kell a körzetihez menni szülésig és egy rózsaszín papírcsíkot ad a kéthetes dátummal, olyasmi mint a táppénzes papír és azt viszem be a munkahelyemre.
Bár lehet, hogy nem erre voltál konkrétan kíváncsiKép,de ennyit tudtam hozzáfűzni.

Mi szerdán megyünk CTG-reKép

Üdv
Tibicsoki

37

KépKép
tibicsoki75

Én egyágyasba voltam, nekem nagyon jó volt. Judy! Tényleg nem kell érte fizetni! Amikor kint volt Fruzsi csak csodáltam és etettem. Mellettem volt a B szoba ott nagyon aranyos kismama volt, vele rengeteget beszélgettünk, de a többi kismamával is. Pont azidő alatt egy 4 ágyasban volt egy kismama... olyan budös volt (borzalmas izzadtságszag), hogy amikor kijött a folyosóra csukogatták be az ajtókat a kismamák... szegényt nagyon sajnáltam, gondolom hormonok hatására, nade nem mindennapi szag volt ám. Azt hiszem doktor úr tudja. Na hálát adtam az Istennek, hogy egyágyasba kerültem és nem abba a négyágyasba. Ráadásul én állandóan azt éreztem, hogy zuhanyoznom kell, erősen véreztem szülés után, én mensikor is ki vagyok... szóval mikor késő este elvitték Fruzsit mentem zuhizni és reggel 5-kor is, mert úgy voltam jól, na most egy négyágyasban tuti zavartam volna a többieket az alvásban. Szóval én újra egyágyasba mennék. Különbözőek vagyunk, pont ezért van többféle lehetőség Képszerencsére.
picipocak19

Sziasztok!

Tibicsoki!
Nem igazán a táppénzes papírra gondoltam. Munkanélküliként nem vagyok táppénzre jogosult. Az "Igazolás terhesállományba vételről" azért kell, mert a baba születése előtt 28 nappal már meg szeretném kezdeni a Tgyást (igy jóval többet kapnék, mint a mkanélk.segély)

Picipocak!
Köszi az infot az egyágyasról!
Jó, hogy nem fizetős, de most úgy gondolom, mégis többágyasba mennék (talán nem fogok ki olyan szobatársat, aki nagyon zavarna)

Légzésfigyelőt szeretnék majd venni, tudtok esetleg olyat, ami megbizható és bevált?

Mindenkinek szép napot

Judit
35+2
judy68

Korfu!
Nem válaszoltál. Várom. Aki "A"-t mond, mondjon "B"-t is.
gyuri
Szeged

Gyuri!

Neharagudj nem ülök minden nap gép elött.
Megirom privátba, nem akarok én itt nagyon rossz hirnevet a korháznak!

M.
korfu

Dóri!

Ezek szerint tényleg megcsinálták a baba-házirendet! Ez bíztató! "Az én időmben" még nem volt,de talán nem kapott a babám automatikusan tápszert, hiszen jóllakva vitték be a látogatás idejére. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezek a tápok szerintetek nem okozhatnak allergiát?

Más: én is egyágyas-párti vagyok, nekem nagyon bejött! Komolyan szívesen visszamennék, tisztára kipihentem magam! És minden percben gyönyörködhettem a kisbabámban, nem vonta el semmi a figyelmemet. De előtte bizony rohanós évem volt, meg itthon is elég nagy a pörgés. És tényleg nem vagyunk egyformák.
nyeste

Judy, mi Angelcare-t hasznalunk es elegedettek vagyunk vele.
mirminc

Nyeste!

Nem nekem címezted, bocs, hogy belekotyogok!
A tápszer okozhat allergiát azért vannak már a HA tápszerek azoknál minimális az esély. De ott is lehet.
picipocak19

Nyeste!

Bármi okozhat allergiát, de ehhez kell genetikai hajlam vagy nagyon erős külső ráhatás.
Szerintem nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki, ha 4 napig a kórházban tápot kap attól tuti nem lehet semmi baja.
Szerintem a szmogos levegő és az a temérdek tartósító szer amit megeszünk több kárt okoz...
Dédnagypapám 102 évig élt és tuti nem kapott HA-s tápszert Kép
ellenben minden nap megivott egy kupica páleszt.
Vendég

Nekünk is angelcare van - a szülészeten vettem - és teljesen jó!
vantal

Gyuri!

Irtam emailt! Várom válaszod!!!!!!

M.
korfu

Kedves Doktor!
A kórházban milyen tápszert adnak a babáknak? Mert úgy tudom pont az allergénnel való első találkozás okozhat problémát. Sajnos a családunkban genetikailag jelen van az allergia, ezért kezdettől fogva kínosan ügyeltem minden idegen anyaggal való találkozásra. Mégis 4 hónaposon elkezdtük a küzdelmet az ekcémával. Lehetséges, hogy tudtomon kívül kapott tápszert a baba? Vagy ez nem valószínű. És vajon az élet első óráiban nem sokkoló mondjuk tehéntejalapú tápszerrel találkozni? Vagy bármilyen az anyától idegen anyaggal? Mi erről a kórházi gyerekorvos véleménye? Igaz nagyapáink idejében ez nem volt gond, de az allergia sem volt ilyen gyakori.
nyeste

Korfu!
Válaszoltam, de itt is leírom.
Beszélnék a kollégával, de jó lenne tudni a pontos dátumot.
Nehezményeztem, hogy az eredeti írásból nem derült ki, hogy nem én vagyok személyesen érintve.

Nyeste!
Ármay főorvost kértem, hogy válaszoljon.
gyuri
Szeged

Doktor Úr!

Fruzsi kicsit furán tartja néha az egyik kezét. Könyékből kifordítja hátra. Megmutattam a gyerekorvosnak, mert már régóta figyeljük, tényleg fura. Azt mondja valszeg szülésnél rosszul fogták meg (nem a doktor úr, a szülésznő fogta nálunk). De semmi normál hiba nincs, ugyanúgy fog vele, ugyanolyan erővel szorít, csak egyszerűen pluszba ki tudja fordítani és gyakran tartja , már inkább csak tartotta úgy nyugodt helyzetben is. Én arra gondoltam, hogy szerintem inkább bent a hasamban feküdhette el. A háziorvos szerint semmi ok az aggodalomra, mert láthatóan rendben vannak az izmok és idegek. Szerinte kinövi hamarosan, végül is már egyre ritkábban tartja úgy a kezét, tehát igaz lehet. Dortor úr szerint lehet a méhben való "elfekvéstől"?
picipocak19

Judy, Liu

Ti hol tartotok?
Hogy vagytok?

Mi 37+4, magas vérnyomás, de egyébként rendben volt a CTG.
A bokám már undorító.
Energiám persze van mászkálni, meg minden mást csinálni.

Üdv

Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

HA tapszert adnak a korhazban, benne volt a hazirendben is.

Nyeste, nem igazan szoptatasbarat a tapszerezes az biztos. Nalunk a szobaba minden latogatas utan egy csomo alvo baba erkezett vissza, nemelyiknek meg ott volt a szaja sarkaban az odaszaradt tap.
mirminc

Sziasztok!

Azért mert nem írok, még olvaslak titeket.

A tápszeres témához szeretnék hozzászólni. Én amikor szültem a kis manócskámat szóltam, hogy ne adjanak neki semmit enni. Nálunk ezt be is tartották, soha nem tapasztaltam, hogy bármivel megetették volna. Mindig éhes volt, soha nem volt semmilyen táp rászáradva stb...

Szerintem ez bárkinél működhet addig amíg nem megy a baba rovására - gondolom egy bizonyos idő után ha nem szopizik eleget akkor azért kell neki adni valamit -.

Bocsi, hogy beleszóltam.

Mindenkinek jó egészséget és jó babázást.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Picipocak: mi járunk gyógytornára, átváltottunk dévény módszerre, mert sokkal hatásosabb, mint a Pető féle. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindkét helyen elmondták, hogy a háziorvosok a legtöbb baj okozói azzal, hogy folyton mindenkit lebeszélnek arról, hogy mutassa meg a gyerekét egy szakosodott dokinak, ha a mozgásával nem oké valami. Elbagatelizálnak mindent, mondván majd kinövik. Erik nyakára is azt mondta a mi dokink is először, aztán amikor csak nem javult, akkor mondta ő is, hogy hát vinni kéne... Ha előbb elkezdjük hordani, már tökéletes lenne. Én megmutatnám egy gyógytornásznak. Mi Kőbányára járunk egy nagyon rendes nőhöz, aki a Madarász utcai Gyermekkórházban dolgozik főállásban, és már 10 éve foglalkozik pici babákkal. Nagyon rendes, és csak ajánlani tudom. Kb. 1,5 hónapja járunk hozzá, de most már szinte tökéletes lett az Erik igencsak "elfeküdt" nyaka - amit előtte egyáltalán nem tudott jobbra fordítani. Ha érdekel a dolog, írj!
vantal@inext.hu
vantal

Sziasztok.

Csatlakoznék Tücsökhöz.Én mind a két gyereknél a harmadik napon kértem a hozzátáplálást.Volt olyan lány a szobában mind a kétszer aki kérte,hogy ne adjanak a gyereknek semmit,és nem is adtak.Én kértem,mert a harmadik napon is csak 20 grammot szopizott mind a két gyerek,és csak sírtak egész nap.Muszáj volt enniük valamit ha már én sajna nem tudtam jóllakatni őket.Ja és mind a kettőnél ezt csináltuk 3 hónapig.1-1,5 óra alatt 20-30 gramm,és utána ordítás vagy tápszer.
kreisch_Ágnes

Még egy kis tápszer téma: kíváncsi vagyok a Doktornő válaszára. Én nem szóltam, hogy ne adjanak, mert nem feltételeztem, hogy adnak. Mivel láthatóan szopott és nem sírt sokat, remélem, nem adtak. Bár a látogatás után mindig mély álomban kaptam vissza, csak ez gyanús. De végül is már tök mindegy. Hihetetlen, hogy elrepült ez az év.
nyeste

Sziasztok Lányok!
Nagyon kéne a segítségetek! Dr Fekete Károlyról szeretnék megtudni minél több mindent. Járok hozzá magánrendelésre, de olyan furcsa... Nagyon jó volna, ha ismerné innen valaki. Köszi!
makramé

Makramé!

Én voltam egyszer nála, nem önszántamból, sajnos épp ő volt ügyeletben. Miután szóltak neki 1,5 óra múlva jött... Rendkívül lekezelő és cinikus volt, persze lehet, hogy rossz napja voltKép mikor kiment a szobából tett rám egy gusztustalan megjegyzést (észért sorba kell állni vagy valami hasonló) nem gondolta, hogy valakim kint vár...a férjem majdnem "nekiment". Ennyi a vele kapcsolatos élményem, remélem több nem is lesz...
tmira

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?