Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi,
Nekem K vitaminom nem maradt, de fel tudok ajánlani mindenféle tejcsinövelő szert: Laktoherb-, Fitolac-, Herbalact tea, Alfa-alfa D6, Urtica Urens D4, Motherlove: More Milk Plus cseppek. Illetve van egy bontatlan Garmastan kenőcsöm is. Szólj ha bármelyek kell. Átviszem. KépKépKép
myra

Myra!
köszi, remélem nem lesz rá szükség Kép
Kingával rengeteg tejem volt, a kenőcs meg inkább ne kelljen
de azért tartsd készenlétben a biztonság kedvéért

Matyi!
hordd egészséggel az új cipőt!

Senkinek nem jár az Anyák Lapja?
szilvamag

Szilvi
Asszem annyira belelkesedett a csapat, hogy mindjárt szülni is elmegyünk helyetted... Kép
Elképzeltem Kingát, de nehezen ment, mert jobban belegondolva olyan komoly hölgyemény, még nem is nagyon hallottam nevetni. Kép

Eszti
Hát Anna se 2 hetesnek néz ki a képeken! Igazi komoly csajszi! (És azt a rengeteg haját még én is megirigylem, nemhogy Sebi, aki láthatod, milyen kis kopi - na jó, pár szál szöszke tincse azért van, csak nem látszik. Kép
Szóval nagyon aranyos a kislányotok.
Pocakfájás: nekem anno a gyógyszertárban azt mondták, hogy 6 hetes koráig lehetőleg semmit... Persze könnyű azt mondani. Kép Minden evés után sirdogál?
Büfiztetés: Sebi utálta a vállon átvetős módszert, ezért én kicsit lejjebb engedtem a karjaimban, hogy szabályosan előttem legyen, tartottam a fejét, és mivel így egyenes volt a nyelőcsöve, nem szorultak be a büfik.

Hmmc
Hol-hol?! Hát a földön, a partedlin, a tálcán, a szék lábán, a haján, a homlokán, a ruháján és esetleg egy kevés a pocakjában is... Kép Komolyan, olyan élvezettel tapicskál a tányérban, és aztán tömi az arcába, ami megmarad a markában-ujjain. Kép

Aranyhold
Mekkora cipőcskét vettetek? És mennyiért? (Ha Sebi így folytatja, őszre már kell vennem neki is...)
Honnan tudtad, melyik jó rá és kényelmes?

Tali: hát erről mi jó eséllyel lemaradunk... bár ha délelőtt lenne, akkor talán...

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi! Átadom Matyinak! :-D

Cas! 20-as cipőt vettünk. Felpróbáltuk a méreteket, így kiderült, hogy a 21 már túl nagy, a 19 meg épp most jó. A cipő jó puha, kényelmesnek néz ki, remélem tényleg az. Ráadtam és sétálgattunk benne kicsit, hát elégé csámpásan rakja még a lábait így a cipőben.
aranyhold

Sziasztok!

SAJNOS:-(( le kell fújnom a talit, mert gyermekeim ma reggelre jól benáthásodtak:-(((( Nem szeretnénk apicurokat megfertőzni.
Bár nem is értem, de szerencsére spontán szerveződik át a tali a Hajógyárira:-)

Úgy éreztem, erre a hétre senkinek nem jó Szilvin kívül, ezért javasoltam a jövő hetet.
Na, megyek, kellek itthon:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!
Tegnap voltunk a Flóriánban és van az emeleten egy cipőbolt. Kiárusítják a Siesta kiscipőket és a legtöbb 3500-3600,-ba kerül. Nagyon gondolkodom rajta, hogy veszek Sárának, előbb-utóbb ugyis kell és ilyen olcsón nem fogok tudni venni neki.
Tegnap Sára megoldotta a négykézláb-kérdést! Kép
Ekkora pocakkal és ilyen rövid lábikkal nem fog menni, ezért úgy döntött, hogy gurigázva bárhova odaér. Tehát most gurul a lakásban, két pillanat alatt bárhova eljut. Tegnap a videoból szedtem ki a kezét Kép Nem tudom, hogy hogyan csinálja, hogy ne szédüljön el, de ha neki így jó Kép
hmmc

Viki, én valahol lemaradtam ezzel az átszervezéssel. De ha tényleg nem jó senkinek ..., kááár!

Hmmc! Na ez előbb is kiderülhetett volna, mármint a cipő. Mondjuk én nem vagyok nagyon odáig a Siestáért, bár még nincs tapasztalatom, de sokan mondják, hogy már nem olyan tartós, mint valaha volt.
aranyhold

Tali
Na most akkor megyünk holnap a hajógyárira, vagy nem? A héten már úgyse dolgozom, így van időm talizni... (De délelőtt is legyen valaki plíz, mert nekünk legkésőbb 2-kor el kell indulnunk Lágymányosra.)
Aztán jövő héten Vikinél? (Na akkor már tényleg dolgoznom kéne, de hátha sikerül elszabadulni picit... Addigra autónk is lesz.)

Aranyhold
Majd belejön! Kép Azt hogyan láttad, hogy túl nagy? Vagy ha megnyomkodtad az orrát (a cipőét, nem a gyerekét... Kép), érezted, hogy hol a lábujja vége?

Viki
Jobbulást! Kép

Hmmc
Akkor mi lehet, hogy vmikor elnézünk a Flóriba! Köszi a tippet! Kép
Sára aranyos lehet! Hogy éri fel a videót? Már magától feláll?
(Sebi még csak próbálkozik, de lúzer, mert nem jön rá, hogy előbb négykézláb közelebb kéne jönnie, és úgy felkapaszkodni, nem hason fekve, kinyújtott karokkal... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nekünk alacsonyan van a video. Féloldalt fekszik, jó magasra kinyújtja a kezeit és bármit képes elérni. A felállástól szerintem még messze vagyunk, még kicsi is hozzá.
hmmc

Sziasztok!

mi lesz holnap????
ha megyünk le kell mondanom a bölcsiben Kinga ebédjét.
Nekünk is jobb lenne a délelőtt, mert jönnek az ablakokat csinálni.

méghogy Kinga keveset nevet?! Csak bírja a dobhártyád, ha belekezd . . . Kép
szilvamag

Szilvi
Mi mennénk délelőtt... Csak hol és mikortájt találkozzunk?

Többiek?

Kép
Kép
Kép
cas

Tündi
Esetleg hozhatnál még rajzfilmeket, a nálam lévőket visszaadom... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Viki
Gyerekeid nagyon aranyosak, tényleg! Irigylem, hogy ilyen jól elvannak! Egyszer talán nálunk is lesz ilyen. És én is 3 gyereket szerettem volna, de erre apa azt mondta, akkor ő kiköltözik a kutya házába, mert több szoba nincs. Bővíteni nem tudunk, mert tetőtér. Én abba bízok, hogy ikreink születnek másodszorra, mert megvan az esély.

Hmmc
Tudom, hogy az utánozás majom szokás, de mégis. Na én is nekiálltam Korinak főzni, feltettem VÍZZEL a répát, csak olyan lassan fő meg, hogy én addig ide-oda mentem, mígnem víz nélkül, főtt vagyis grilleződött tovább. Kidob és újra kezd, még szerencse, hogy teflonos az edény. Tudod beszéltük, hogy kéne külön Korinak, pénteken (is) voltunk az Auchanba és kilósan vettünk pici edényt tetővel.

Voltunk csütörtökön vásárolni, hogy elkerüljük a pénteki millió embert. Gyerekruháknál végigmentünk és nagyon szép plüss rugik voltak. Előkaptam akciós újságomba, melybe benne volt, hogy péntektől plüss rugik 999,-Ft. Csütörtökön 1350,- volt, de voltunk olyan szemfülesek és szemetek, hogy eldugtunk két kiszemelt ruhát. Pénteken visszamegyünk, ruhák az eldugott helyen voltak, de az ára csak nem változott. Na én ezt nem hagytam ennyibe, de pofára kellett essek. Nem érkezett plüss cucc, csak helyettesítő rugi, erről inkább nem is beszélek. Nem volt olyan szép szine se, és pamut volt. Ami persze nem hátrány, de a plüss azért szebb! Végül így is megvettük, annyira édi. Hátul van egy kis farkacska a ruhára varrva!

Cas
"mostmár annak is örülni tudok, ha 4-5 (neadjisten 6!) órát is alhatok egyben." Nekem a 4 óra az nagyon max. tegnap este 11-ig beszélgettünk, 2,15-kor kaja, aztán már 5,30-kor megint kaja, persze a csipája 5-kor kinyilt. De olyan kis enni való, nem lehet Rá haragudni! Viszont de. alszik rendesen tegnap is 10.45-kor leraktam, és 13.15-ig aludt. De. én is tudnék aludni, de valami mindig van (kattog az agyam, hogy milyen sorrendbe és mit csináljak), és a kaját is akkor hozzák, szóval azt hiszem lassan megszokom, hogy összesen 4-6 órát alszok.

Eszti
Bár Casnak írtad, de bocsi, hogy belekotyogok. Korinak külön szivacsa van mosogatáshoz, de a mosogatószert ugyan azt használom. És én már újszülöttként sem főztem ki a dolgokat állandóan. Tán havonta egyszer most már szinte nem is. De egyáltalán nem biztos, hogy ez a jó. Viszont én azt mondom, ha annyira óvjuk a kicsiket, avval csak rosszat teszünk, mert nem találkozik a bacikkal, így az immunrendszere egyből beadja a törölközőt. Lehet, hogy csak szerencsém van, de kopp-kopp semmi (szájpenész) baja nem lett Korinak!
Nekünk is a gripe water segített. Nekem direkt meg van a doboz ez áll rajta: 1 hónapos korig nem adható! Korinak a büfi sem ment. Ha az megnyugtat, akkor kinövi! Nálunk már nincs ilyen gond vagy 2-3 hónapja.
Anna nem 2 hetesnek néz ki, nagyon szép fejlett baby!

Tudjátok Timi, aki olvas minket, de nem ír, olcsóbban felajánlja valakinek HA1-es humana tápszereit (3 doboz). Ha valakit érdekel, akkor írjon nekem priviben és én megírom az elérhetőségét!

Myra
Te már herbáliát és homeos gyógyszertárat is nyithatnál a készleted alapján!

Tali: most mi van???? Nem arról volt szó, hogy akkor inkább jövő hét? Végülis nekem semmi programom, csak szóljatok időben, én nem netezek olyan sűrűn. Kép És így hogy fogunk palacsintázni? Vagy jövő héten Vikiéknél? De ha nem leszünk sokan felajánlhatom kislakásunk, persze nem az a célom, hogy minnél kevesebben legyünk, sőt! Bár nem sok dolog van itthon. Kép
nikcsi

Kép
A korkülönbség: 83,5 év. Kép

Tali
Holnap (csütörtök) délelőtt a hajógyárin? Ki ér rá?
Eddig:
Szilvi
Aranyhold(?)
Cas
Hol és mikor találkozzunk?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
én már biztos megyek, akár jön valaki, akár nem, de sajnos dél körül haza kell indulnom az ablakos bácsikhoz. Fel tudok ajánlani három helyet a kocsiban, a csomagtartóm pedig már elég nagy a babakocsiknak is.
10-kor? hol
én még nem voltam a szigeten, örülnék, ha valaki eligazítana merre menjek, vagy jönne velem

persze ettől még lehet egy tali a jövő héten is Kép

képzeljétek, ma Kinga egyedül "vezetett" Kép
beálltam a garázsba, hogy kiporszívózzam az új kocsimat, Kinga addig az első üléseken garázdálkodott, egyszercsak hallom, hogy ráadja a gyújtást. Szépen bedugta kulcsot és kezdte fordítani. Gyorsan ugrottam, kulcs el, kézifék jól be, sebességet üresbe. Ez lett a vesztem. Amíg visszavittem a porszívót, Kinga kiengedte a kéziféket, az autó pedig szépen kigurult és megállt a egyik növényt tartó vasnál. Szép kis horpadás, jó hosszú fekete csíkkal Kép
Csak magamat okolhattam, de eszembe sem jutott, hogy ki tudja engedni a féket. Szerencse, hogy nem öcsi kocsijának ment neki.
Most választhatok, hogy megtanítom vezetni, vagy soha nem hagyom egyedül a kocsiban. Nem tudom melyik a könnyebb Kép

na, holnap kivel, hol, mikor?

Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

1 hete nem volt idôm benézni. Ôrület!

Hmmc,
neked miért nem kell a K vitamin? Sára már nem szopik? Vagy már nem annyit? Tulképp meddig is kell adni?

Tali a Hajógyárin? Holnap jó idôtök lesz. Sajna nekünk nem jó a holnap.

Oltás: a 4 hós oltást megkapta a kis mu˝vésznô, az új oltóanyaggal. Egy szúrás, enyhe hôemelkedés, ennyi. A 3 hós oltást kb 12 óra alatt heverte ki. Ezt talán még rövidebb idô alatt. 12 óra múlva már hôemelkedése sem volt. Adtam homeós bogyót és be sem csomósodott a combija.
Az 5 hós oltás receptje már nálunk van.

Cory,
hogy izlik Balunak az ovi?

Teus tegnapelôtt volt 4 hónapos. Súlya 7 kg, hossza 65 cm. Óriásbébi.

Laga
laga

Sziasztok!

Most van végre kis időm bővebben írni, de úgyis hamar kidőlök, nem eresztem bőlére :-)

Cas,
Köszi az érdeklődést ovi ügyben, már megbírkóztunk a problémával és az ovivezető merevségével. Hosszú sztori, az a lényeg, hogy nyáron átrakták Marcit egy másik csoportba, mert ő a legfiatalabb a társai között korban és méretben. Ami nevetséges indok:-) Na, mindegy megrágtuk és Marcira bízzuk a döntést, ha akar, mehet hétfőtől az új csoportjába , ha meg nem, akkor majd csak jövő ősztől kötelező neki az ovi. Addig jól eljátszik itthon Hannával. Ennyi.

Ja, és az a nagyapós kép nagyon megható, szerintem:-)

Nikcsi,
Mi mindig 3 gyereket terveztünk (én négyet, de nem vagyok normális:-))), csak még várni akartunk, hogy a kisebbek közt is legalább 2-3 év legyen. Hogy mindegyik gyerek kellő odafigyelést és törődést kapjon a világfelfedező korszakban. De véletlenül kevesebbre sikerült, Hanna 1. szülinapján megajándékoztuk magunkat is egy kistesó hírével:-)) Eleinte féltünk a gyors váltástól, de aztán megbarátkoztunk a gondolattal, (nagyobb autót is sikerült beszerezni a havonta kétszeri nagyszülői látogatáshoz, csekély 220 km-re:-) és végül egyáltalán nem bántuk meg. A gyerekek tényleg jó kis csapatot alkotnak már így is, hogy Olivér csak ezután kezd igazán beállni a játékba. Olyan magánovis hangulat uralkodik itthon :-) Élvezem ezeket az éveket és a gyermekeim fejlődését, járjon akármilyen fáradságos időszakokkal is. Nem hagynám ki semmi pénzért.
Drukkolok Nektek is a 3 gyerekhez! Hááát, ikrek azért bekeményítenének, de majd berakjátok a kutyaházat a lakásba és férj is kéznél lesz a bajban:-)))

A holnapi talihoz jó időt! Sajnálom, hogy le kellett mondanom, de jól döntöttem, enyémeken jól kijött a takonykór. Szegény Olivért is jól elkapta, még izgulok, hogyan alszik ma éjjel, mennyit kell szívnunk az orrát:-(

De jövő héten azonnal szólok, ha újra "tiszta" nálunk a levegő és kezdődhet a bababuli!

Na, jó éjt!
ccviki

Mi holnap délelőtt nem érünk rá, mert nekünk csütörtök délelőtt úszás van, utána meg okmányirodába kell mennünk, mert ma már nem kaptam sorszámot 2,5 órával zárás előtt. Pedig nem is voltak sokan. :-( Már megint lemaradunk! Pedig olyan jó lett volna! Nektek azért jó mulatást!

Szilvi! Sajnálom a kocsidat! Matyi nálunk egy pohár joghurtot kent szét a szőnyegen, mert én hülye az asztalon hagytam, és nem gondoltam, hogy eléri. Hát elérte, sajnos. :-(
aranyhold

eddig semmi válasz, elmegyek én is lefeküdni
reggel olvasok és a jelentkezőkkel megbeszélem
ha gondoljátok írhattok SMS-t is

szép álmokat!
szilvamag

Sziasztok
gyors hajrában írok, mert a férjem már nagyon hajt. Holnap természetesen nem tudunk menni, mert a mostani kollégáimhoz a munkahelyemre megyünk be Fannival, majd pedig cukiba vagyok meghívva. Kép
boglarka

Sziasztok!
Hát a héten nekünk is csak a csütörtök nem jó. A doki nénink már 2,5 hónapja nem látta Lillust ("nyaraltunk", utána meg ő ment 1 hónap szabira) és holnap jön hozzánk. Igaz kora délután szokott jönni, de Lillus mostanában 1/2 11- 1/2 12-től alszik egy kicsit, így esélyünk sincs bepaszírozni a napirendbe a hajógyárit. De péntektől szabadok vagyunk. Kép

Laga,
Húúú szép méretei vannak Teusnak. Lilla dupla annyi idősen csak 68 cm, és 7600 gramm. KépKép Egy kicsit le vagyunk maradva...
A K vitamint akkor kell abbahagyni ha már nem kizárólag anyatejet kap a baba.

Eszti,
Nálunk egyéb okok miatt brutális volt a pocakgond, és csak egyetlenegy dolog enyhített valamelyest a helyzeten: a szélcső. Ha nagyon rossz a helyzet érdemes lenne megpróbálnotok.
Illetve letesztelheted a pocak masszázst is.

Cory,
Hányinger KépKépKép
Tényleg végül milyen ovit sikerült találni? Mi lett azzal ahol összebalhéztatok??? Cikk???

Képzeljétek mit művel a kis kommandós bébim. Már eddig is olyan volt mint egy mini láctalpas tank. Mindenen átgázol, a legkisebb résen átszuszakolja magát, és nem létezik számára akadály. Ha le merek ülni az ágy mellé, rögtön engem használ létrának, hogy fel tudjon mászni az ágyra.
Na szóval a szoba legvége eddig le volt választva nagy IKEA-s dobozokkal, mert ebben a végében van az ajtó, és minden létező műszaki cucc, vagy 15 konektorral. A mini 68 cm-es lányom pedig rájött, hogy a 34 cm magas és 38 cm széles dobozokon úgy tud átjutni, ha pipiskedve rávetődik a tetejére, így az ujjai végével pont bele tud kapaszkodni a doboztető hátsó szegélyébe, és felhúzza magát a tetejére. Elég volt egyszer megcsinálnia, azóta nem felejti el és csak ezt gyakorolja. Én meg törhetem a fejem, hogy most mi a fenét csináljak... Így már nem tudok kimenni a szobából anélkül, hogy addig ne kéne bepakolnom a kiságyába őkelmét. Kép
myra

Szilvi
Sajna mi sem megyünk, mert Sebi hajnalok hajnalán kelt, ami azt jelenti, hogy 1/2 9-kor már durmolni fog, így mire kiérnénk, ti már mennétek is haza. Kép
Na sebaj, talán a jövő héten sikerül találkoznunk... Kép
A hajógyárira a kis hídon tudsz bemenni kocsival (lent a rakpartról a Filatorigát megálló magasságában), ott egyenesen be a parkolóig (lassan, mert óriási gödrök voltak még tavaly az úton, bár lehet a Szigetre csak megcsinálták...). Onnan séta bármerre, nagy rétek, játszótér.
Fantasztikus, hogy milyen ügyes Kinga, kár hogy az autó bánta. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Na akkor senki? Szilvi nem jöttök fel hozzánk? Itt a hegyen lehet jót sétálni?! Jó levegő, smogmentes!
Tudod a mobilom ugye? Ha valami változás van, akkor valaki értesítsen már légyszi! Köszi
nikcsi

Laga
Hű, Teus mindjárt Sebit is lekörözi. Na nem súlyban (8600g), de hosszban igen (67cm)! Kép

Viki
Röhej, hogy mindenhol ennyi baj van az ovikkal... Kép
Dédnagyapó teljesen odáig van az egyszem dédunokájáért, iszonyú türelmes vele, Sebi pedig amint meglátja röhög rá, pedig 2-szer találkoztak eddig összesen. Kép
Ja, és még ne bízd el magad! Férjemék is olyanformán vannak, mint a te gyerekeid. Az embör 2,5 volt mikor született a húga, ő 1,25 amikor az öccsük, aztán 7 év szünet után jött még egy kisöcsi... Kép

Myra
http://gportal.hu/portal/bababutor/
Itt lehet kapni karámot, amivel le tudod választani a szoba tiltott részét Lilla elől. Nekünk valszeg innen lesz összecsukható járókánk. Eredetileg én is azt terveztem, hogy Sebi szobáját megcsináljuk bababiztosra, és csak az ajtóba kap egy rácsot, de mostanában csak addig van el magában, amíg lát, ha elmegyek visítva kúszik utánam, ha elfárad meg lefekszik hasra és üvölt. Mivel nem tudok mindig mellette ülni, ezért lesz járónk, és mivel összecsukható így egy nagyobbat is ki tudok cűgölni akár a konyhába is.
Lillának is mennyi esze van!!! Miért van az, hogy a tiltott dolgok a legizgalmasabbak nekik?! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, a járókák címszónál találod a karámokat-rácsokat.

Kép
Kép
Kép
cas

Eszti, Laga
Nem kell egy humana ha1-es tápszer?

Laga
K-vitamint nem szabad, ha már kicsi valamit is kap az anyatejen kívül.
Teus méretei tényleg nem semmi?! Kép

Hmmc
Ha holnap mennétek úszni, akkor vegyetek pelust, mert az kell, és itt nem árulnak. Ha olyan méretet veszel, ami nekünk is jó, akkor vennék belőle.

Cory
Mesélj már tényleg az oviról!

Viki
Ha lennének ikreim és ilyenek, mint Kori akkor nem sok gondom lenne. Kori ugyanis nagyon jó gyerek, akárki jön hozzánk mindenki azt kérdezi: mindig ilyen mosolygós és nyugodt? IGEN! Na meg ha a köv. gyereknél is ennyi tejem lesz, akkor simán tudnék ikreket is kajáltatni. Én is imádom látni/észlelni Kori fejlődését. (Biztos hülyének tartotok, de valamelyik nap a sok főzelékezés után emberi kakija volt Korinak, vagyis nem nyálkás folyós akármi, hanem mini virsli narancssárgán, sok répától, sütőtőktől, és persze hülye anyaként megörökítettem az első normál kakát. Finnyásabbak miatt inkább nem melléklem. Szóval követem a fejlődést, és dokumentálom is!) Csak azt sajnálom, hogy meg fog nőni. Kép Már most attól félek, hogy egy idegen valaki fog vigyázni rá az oviba (bölcsibe), de biztos nem úgy ahogy én.
Tiszta levegőt kívánok! Kép

Aranyhold
Na most jól felhúztam magam! Kép Ezt már tényleg nem fogom szó nélkül hagyni. Nem olvastad az én történetem? Júli elején írtam, én egy órával zárás előtt mentem (másodszor) jogsim csináltatni. Közölte a srác, hogy már nincs sorszám, mondtam, hogy nem először vagyok itt és a gyerek miatt nem tudom máskor blabla jönni. Kértem a vezetőt, ezek után volt sorszám, és a várakozók száma 1 azaz EGY volt, aki 17.10-kor végzett is, nyitva tartás pedig 18-ig volt. Ezek után sorszám nélkül ismerős által éppen Andi szülésznő toppant be és persze őt is elintézték csak ezután foglalkoztak velem. A továbbiakat inkább nem is írom le!

Boglárka
Mi van? Ezt írod: "gyors hajrában írok, mert a férjem már nagyon hajt." Lovin vagytok? Vagy na nem is írom le, mindenkinek van fantáziája. Kép

Myra
Lilla nem semmi?! Kép

Cas
Jó hogy útba igazítottad Szilvit, itthon is maradtunk. Elmentek egyedül. Kép Kicsit korábban hívom, még talán felénk vették volna az irányt.

Szilvi
Én tegnap este írtam, hogy nincs programom, én nem vagyok senki?! Durca-durca

Jaj már csak kettőt kell aludni és megint szombat! Én csak a szombatokat várom! Mert megyünk úszni Korival és annyira élvezi, hogy azt élmény nézni. Mostanában nem tudom mi van velem, de annyiszor könnyben úszik az én szemem is. Persze nem az allergiától, mert az engem szerencsére elkerült eddig kopp-kopp. Ha valami nagyon kedveset csinál Kori, már szaladnak is a szemembe a kis cseppek.
nikcsi

Nikcsi!
ne haragudj, de a ki jön-re nem érkezett igenlő válasz, csak nemleges, ezért keskenyedtem el, és indultam el kettesben Kingával. Neki már megígértem, ezért nem akartam módosítani a napi programon.
A játszótér tényleg nagyon jó, de pehünkre pont mikor telefonáltam megérkezett egy tábornyi ovis gyerek, akik mindent és mindenkit letaroltak, kavicsot dobáltak marokszámra, ránk is Kép
Hiába szóltam rájuk, semmi hatás, szóltam az óvónéninek, egy kis ejnye-bejnyét kaptak, aztán már finomabban folytatták. Tehát menekültünk a nagy csúszdákhoz, de az még nem volt Kingának olyan izgalmas, pláne, hogy nagyhasú anyja nem volt benne mindenben. Szerintem néhány csúszdába bele se fértem volna. Ezért aztán ebédre visszamentünk a bölcsibe.

én már csak jókat mosolygok a kis felfedezőkön, és eszembe jutnak Kinga kitörési kísérletei.
Csak hajrá anyukák!!!
De ne bízzátok el magatokat, csak egy-két lépessel járhattok a csemeték előtt. Nincs az a zár, kerítés és eldugott dolog, ami úgy és ott maradna, ahol szeretnétek Kép
Sajnos csak akkor hiszik el, hogy nem szabad, ha tényleg koppannak egyet Kép

a jövő héten, mikor és kihez megyünk???

Szilvi
szilvamag

Nikcsi!
ne haragudj, de a ki jön-re nem érkezett igenlő válasz, csak nemleges, ezért keskenyedtem el, és indultam el kettesben Kingával. Neki már megígértem, ezért nem akartam módosítani a napi programon.
A játszótér tényleg nagyon jó, de pehünkre pont mikor telefonáltam megérkezett egy tábornyi ovis gyerek, akik mindent és mindenkit letaroltak, kavicsot dobáltak marokszámra, ránk is Kép
Hiába szóltam rájuk, semmi hatás, szóltam az óvónéninek, egy kis ejnye-bejnyét kaptak, aztán már finomabban folytatták. Tehát menekültünk a nagy csúszdákhoz, de az még nem volt Kingának olyan izgalmas, pláne, hogy nagyhasú anyja nem volt benne mindenben. Szerintem néhány csúszdába bele se fértem volna. Ezért aztán ebédre visszamentünk a bölcsibe.

én már cak jókat mosolygok a kis felfedezőkön, és eszembe jutnak Kinga kitörési kísérletei. Csak hajrá anyukák!!!
De ne bízzátok el magatokat, csak egy-két lépessel járhattok a csemeték előtt. Nincs az a zár, kerítés és eldugott dolog, ami úgy és ott maradna, ahol szeretnétek Kép
Sajnos csak akkor hiszik el, hogy nem szabad, ha tényleg koppannak egyet Kép

a jövő héten, mikor és kihez megyünk???

Szilvi
szilvamag

ilyen nincs!!!
egyszer sehol a szöveg, most meg dupla????

ez nem az én napom
sajnos a tegnapi sem volt az Kép
szilvamag

Nikcsi
Bocsi, nem a ti délelőttötöket akartam elrontani, hanem Szilviékét jobbá tenni, ha már mi is lemondtuk az utsó pillanatban... Kép
A kakis fotóval nem vagy komplett!!! Kép
Egyébként én is tipikus elsőgyerekes anyuka lettem, Sebi csinálhat bármit, én teljesen odáig vagyok tőle. (Ld. Kb. 2500 fotó készült már róla...) Könnybelábadás dettó... Kép
A múltkor mondtam is az embörnek, hogy én igazi szörnyű anyós leszek, ha elszeretik tőlem a kicsi fiacskámat (már pedig ez előbb-utóbb be fog következni ugye).
Erre mi volt a válasza?
- Már feleségnek is egy szörny vagy! KépKépKép

Ebéd
A mai ebéd mérlege
+ 200 g kaja pocakban
- 1 pohár
- 1 nutellás-üveg
-----------------
= fél óra takarítás

Így már gyorsan elszalad egy nap: fél óra míg megesszük, fél óra míg feltakarítom, a megfőzésről már ne is beszéljünk. Idővel ezt napi 5-ször?! Ajaj... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi! Most hogy írod rémlik valami! Amúgy tök mindegy, mert ma is kiakadtam, viszont sikerült elintézni. A következő történt:
Jött egy liba és kérdi ki a következő. Jelentkezik egy fazon, hogy ő. Erre a liba mondja, hogy bocs, de most ő fog bemenni, mert neki korábbi a sorszáma, csak sajnos nem ért vissza és lejárt. 116-os volt a pasié, a libáé meg 111. Felháborodás, mormogás, köztük én is beszóltam. Amikor váltott a sorszám, ment a pasi is meg a liba is. Bent nagy anyázás, de szegény pasit kiküldték, pedig szerintem az lett volna a jogos, ha húzatnak a libával új sorszámot. Mindenki ki tudja várni a sorát, vagy vissza tud jönni időben, akkor tegye u.ezt ő is. Nagyon kiakadtam. Végül több, mint egy órát kellett várni mire bekerültünk, és még ott vitatkoztak velem, hogy rövid vagy hosszú í-vel kell írnom a keresztnevemet az aláírásomban. Mindegy, minden mást el tudok intézni a medgyesi utcában itt békáson, egyedül a jogsit nem, de ha 10 év múlva megint lejár, hátha már ott is foglalkoznak vele, vagy már léhet majd neten is intézni! :-)
aranyhold

Sziasztok!

olvasom az okmányirodás történeteket és mintha nem egy helyen laknánk. Az új autó átiratásához mentem be, 2 ember volt előttem, kb 20 perc (sem volt), kedves türelmes bácsi, persze amit otthon felejtettem, azt befaxolhatta a párom, megvárta, addig senkit nem hívott, a törzskönyvet pedig 1 hét múlva már küldték is postán.
ezt csak ki kell fogni, vagy tényleg nem egy helyre "járunk"?

Cas!

nem próbáltad műanyaggal? az nem törik
az Ikeában jópofa színes poharak, tányérkák vannak, talán nálunk is láttad. Gyerekeknek tettszik, mikrózható, mosogatógépet is bírja.

miért bántjátok a kakis fotót?
szerintem teljesen jogos anyai büszkeség Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Dehogynem, volt eszemben venni neki. De utolért a kisgyerekes anyák szenilitása, ott voltam a kenguruban, de csak cumit vettem újat, belebújós partedlit és műanyagpoharat elfelejtettem. Bár jut eszembe, a békás készletnek pohara is van, amiből eszik... Mondom én, hogy totál szenilis vagyok! Kép
Egyébként vmi iszonyú ügyesen iszik már pohárból (kanalas kajához nem akarok neki cumisüvegből adni inni...).

Aranyhold
Én is biztos beszóltam volna a libának! Ilyen alapon reggel munkába menet beugrom sorszámért, hazafelé meg meglobogtatom, hogy ja, én már voltam, csak nem értem vissza... Kép

Ügyintézés
Szerencsére ezeket mind-mind rásózhatom a férjemre. Kép

Utazás
Ma voltunk lent az egyetemen, megbeszéltem a volt tanárommal, hogy mi lesz meg hogy, meg persze Sebivel is elbüszkélkedtem azért. Nagyon jók az új Volvo buszok, ment rajta a légkondi, mindenhol ketten ugrottak (férfiak!) segíteni fel és levenni a babakocsit (pedig tényleg csak léptetnem kellett volna...). Szóval meg vagyok hatódva a BKV-tól is meg az emberektől is.
Jut eszembe, tegnap a gyógyszertárban maga Geszti Péter tartotta nekünk az ajtót...
Szóval jövő héttől péntekenként tanítok 2×45 percet... Már várom egy picit (nagyon)! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Megint kiderült, hogy milyen kicsi a világ!
Most voltak vendégeink (párom unokatesója a nejével), vicces volt, mert kiderült, hogy ő is az én dokimnál fog szülni jövő márciusban. Invitáltam ide, meg a szülészetes topiba, remélem benéz!
(Annyira lelkes voltam, még pogit is sütöttem, ami jó vacak lett, őket meg Sebi ijesztette el szerintem, mert ultra nyűgi volt... mindezek ellenére megígérték, hogy majd még jönnek. Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Szasztok!

Nemtom, de úgy veszem észre, hogy nem csak én nem bírom idővel feldolgozni az üzeneteket, de már általában többen elbeszélünk egymás mellett:-)))
Így pl...

Szilvi,
Múlt héten feldobtam, hogy jöhettek hozzánk talizni, van itt is gyep zöldnek, itthon vagyok szinte egész héten, rátok bízom az időpont kiválasztását. Jó, most közbejött a kölkek betegsége, de eddig vártam az időpontra. Csak azt tudtam meg, mikor nem jó:-) Viszont előjött a hajógyári célpont meg a bizonytalanság, hogy hol lehetne... Hát kérem, most mondjak le??? Vagy nem akartok mán látni engemet? Pedig nam harapok nappal sem, van fényelnyelő fóliám, ha látni sem akartok, azt is magamra aggatom, de a helyszínt azt tudom biztosítani:-))))
Na, ha van kedvetek, csak szóljatok, többet nem kérlellek és üldözlek Benneteket a meghívással. Mindig örülök az ilyen vendégeknek, úgyis alig mozdulok ki emberek közé.

Nikcsi,
Anyák anyjából vagy te is:-))))) De ez a kaki fotó... ez akár aranykóbász díjas is lehet valami extrém fotpályázaton, küldd be valahova:-)))
Az első terhesség óta vagyok én is ilyen könnyen könnyező meg eléggé szentimentális. Az anyaság egyik mellékhatása:-)
Nekem Marci olyan igazi első gyerek marad. Nem szeretetbelileg - mert az abszolut egyenletesen sugárzódik 3 felé - de mégis erősebb emlékek fűznek hozzá, mint a többiekhez. (Talán mert túl bonyolult lélek is a drágám és vele töltöttem "kettesben a legtöbb időt) Marci babakönyvében szépen sorakoznak is a bejegyzések, sztorik, Hannáéban már csak pár mondat, Olivérébe gyakorlatilag csak statisztikai adatok kerültek.-) Ez főként az időhiánynak tudható be.

Akkor utoljára búcsúzom el azzal, hogy ha nincs ellenvetés, gyertek hozzánk a jövő héten, szerettel várok mindenkit! Hétfőn jelentkezem, meggyógyultak-e a gyerkőceim és utána várom az időpontot. Csak ne ez legyen a vége, mint az elmúlt hét "agonizálásának", mert kopog az ősz az ablakon :-)Meg a végén még Szilvinél kötünk ki taliügyben a kórház kertjében:-))) Milyen emlékezetes helyszín lenne:-))

Cas,
Peti (férjem) is mindig megajándékoz kedves mondataival, hogy érezzem a szerelmét. Pl. amikor meséltem neki, hogy találkoztam egy másik anyukával, egyből ellőtte: - És? Leépültebb volt nálad??
Vagy időnként megemlíti, hogy "Viki neked mindenkihez van 1-2 jó szavad... meg sok rossz" De nekem köszönheti ezeket a poénjait, hadd élvezze:-))))

Na, jó éjt!
Viki
ccviki

Nikcsi
a "lovaglás"ról más topicban esik szó.Kép

Viki
időpont egyelőre nekem bármi jó, most nem szervezek magamnak semmit, és a mobilt sem veszem fel a héten, hogy már eljussak egyszer hozzátok is. Kép Szilvi szempontjából biztosabb a hét eleje, de nem akarok helyette nyilatkozni.

Az anyai hormonokról:
amerikai unokatesom most vette fel a kapcsolatot a családdal, eddig azt sem tudtuk kicsoda-micsoda, neki is vannak kisgyerekei. És bele gondoltam, hogy de jó lesz majd a Fanninak mert meghívom a gyerkőceit majd sokszor nyaralni és akkor perfekt lesz Fanni. De egyből tovább gondoltam, hogy ha ők viszont invitálják Amerikába, anyai szivem hogy fogja kibírni, és már most elsírtam magam, pedig hol van az még.

Tegnap voltunk a kórházban vese ellenőrzésen, összefutottam egy lánnyal aki ugyanakkor szült, és mondja hogy az ő lánya magától elalszik (cumival), egész nap elvan a játszó matracán. Hú lányok, azt hiszem én nagyon elrontottam Fannit, sír ha álmos és nagy nehezen kell álomba ringatni legtöbbször. A játszószönyegén mérgelődik, azt akarja, hogy ölben legyen kifelé nézve (ülve) és ráadásul hordozzam körbe a lakásban naphosszat. A kollégáim azzal vigasztaltak, biztos azért van, mert hasfájós volt és akkor ugye ringattuk, és megszokta a jólétet.
Ti nektek hogy alszik el a babáitok, maguktól, vagy egyéb módon?
boglarka

Viki
Szerintem mondj egy napot, és akkor arra mindenki konkrétabban tud reagálni. Úgy látszik szégyenlős a társaság kicsinyt... Kép
Asszem a férjeink jól kijönnének egymással... Kép

Boglárka
Az amerikai-nyaralás sztoridon jót mosolyogtam! Kép
Miért voltatok vese-ellenőrzésen?
Azon pedig ne aggódj, hogy Fanni nem olyan "önálló", mint az a másik baba. Nincs két egyforma gyerkőc.
Megnyugtatlak, Sebi is csak ölben hajlandó elaludni az esetek 90 %-ában (a maradék 10% a babakocsi Kép), pedig ő egy percig nem volt hasfájós. Ráadásul mivel neki nincs cumija, én nem tudom megnyugtatni vele, a kezét nem gyömöszölhetem be a szájába, ő meg nem mindig jön rá, hogy most milyen jó lenne egy kis ujjszopizás altatónak...
Csak ideig-óráig van el a játszóján, amíg hat az újdonság varázsa, aztán amíg még én kellően el tudom szórakoztatni, aztán ha elfárad akkor csak ölben. És akkor sem csak úgy ülünk a kanapén, hanem sétálgassunk, rázogassam, énekeljek neki... egyszerűen ki van éhezve az újabb és újabb ingerekre.
Igazából nem bánom, hogy ilyen haramia, sokkal jobban zavarna, ha csak feküdne hanyatt, és bámulna ki a fejéből bambán... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és még biztosan azt is meg fogod kapni, ha esetleg Fanni egy kicsit későn kezd fordulni stb. hogy mert túl sokat van ölben, nem tud gyakorolni (mert ha fekszik és üvölt, akkor tud?), de engedd el nyugodtan a füled mellett... (Még én is megkaptam, pedig hát Sebit ismered, 3 hónapos kora óta alig lehet utolérni. Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Viki! nem, nem mondtunk le Rólad, sőt szeretnénk látni is!!! Csak nem tudjuk mikor jó nektek, mikorra gyógyul meg a gyereksereglet. Ha konkrét napot mondanál, könnyebb lenne.

De a kórházkerti talit is megbeszélhetjük pluszban, de annak az időpontja még kétséges Kép

Boglárka!
meg se halld ezeket. Nem egyformák a kicsik, az egyik ebben gyorsabb, okosabb, stb, a másik abban.
A Tiednek RÁD VAN SZÜKSÉGE, és erre igenis legyél büszke!!!
szilvamag

Hmmc
Eltűntél... mi van veletek? Vagy folyton Sára után kell rohangálnod, úgy belejött a gurulászásba? Kép
(Ma már Sebi is kimerészkedett az előszobába, kezdhetek mindennap felmosni... Kép)
Beszéltetek az angoltanárral?

Vajon mi lehet Mucussal, Meglepivel? Teljesen eltűntek ők is...

Kép
Kép
Kép
cas

Húú majd írok többet is, csak most rohanunk.
A jövő héten nekünk egyedül a csütörtök délután nem jó mert megyünk vissza a gasztroenteorológus doki bácsihoz.
myra

Itt vagyok!

Cas
Beszéltünk az angol tanárral. Még tőletek is függ az időpont, de eddig úgy néz ki, hogy péntek délután. De jövőhétre majd kialakul.
Sára nagyon belejött a gurigába Kép Bármit elér, megkóstol. Valahogy megnőttek a kezei.

Olvastam a méreteket azt hiszem, mi nagyon le vagyunk maradva a 62 cm-rel és a 7,5 kg-val. Nálunk Sára inkább szélesebb mint hosszabb Kép

Ma voltunk - volna - babaúszni, de mi a formánk szerint a pénteki úszást áttették Pilisvörösvárra. Azt hiszem oda nem fogunk kijárni, ma meg akartuk próbálni, de megláttam a péntek déli Bécsi útat és visszafordultunk Kép
Vagy marad a szombat, vagy keresünk valami más helyet.

Laga
A K-vitamint csak addig kell adni, amíg az anyatejen kívül mást nem kap a baba. Tehát elkezded adni a gyümiket akkor már nem kell.
hmmc

Most dicsekedni fogok Kép
Sára megkapta az öcséméktől az első cipőt.
1. Sportos
Kép

2. Gyaloglós
Kép

Mindkettő 20-as, úgyhogy tavasszal lehet már benne kavarni.
hmmc

Hmmc, Cas!

milyen angol?
eddig én is jártam,de most nem tudni folytódik-e, és mikor. Esetleg társulhatnék?
szilvamag

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert indulunk mamázni és Olivér csapkod a gépembe, a kis büdös:-)

Hétfőn helyzetjelentek gyógYulásról és akkor bökök egy napra IS, jó? Azért nem akartam én választani időpontot, mert nektek kell utazni, mi itthon kuksolunk.

Jó hétvégét!

Viki
ccviki

Akkor döntök én Kép
szerda?
szilvamag

sziasztok! szia cas, na, tényleg benéztemKép és szerintem nagyon fincsi volt a pogácsa, sebi meg édes volt!!! csak ugye én (12. hét) még esténként lehanyatlok...
szerintetek van remény, h eltöltök még terhesen néhány estét ébren vagy felejtsem el?

dee
deedee

Képzeljétek, Sebi az előbb teljesen egyedül, segítség nélkül FELÁLLT!
Teljesen le vagyunk döbbenve...

Hmmc
Micsoda cipellők! Kép Tegnap mi is vettünk Sebinek, mert itt a Bokor utcában is van egy Siesta cipőbolt, és jó kis leárazás volt itt is. Sebi egy 19-es vkék szandit kapott, hogy télen legyen miben vágtáznia idebent. Viccesen lépkedett benne, mert kicsit még nagy rá... Kép

Szilvi
Magántanárnéni Dorinának. Neki igazán a gyerekek a profilja...
Amúgy tényleg jó lenne angolozni néha, 2 éve megvan a nyelvvizsgám, és azóta csak felejtek (nem mintha akkor olyan zseniális lettem volna...).

Dee
Örülök, ha ehető volt a pogi, és Sebi sem ijesztett el benneteket! Kép Szeretettel várunk legközelebb is!
Alvás? Tudod hogy irigyellek? Nemtom mikor aludtam egy jót utoljára! Kép
Jól ki van ez találva, terhesen álomszuszék az ember, előre bepótolja az első hónapok kialvatlanságát. Szóval aludj minél többet! Kép (De egyébként az első hónapok álomkórjáról a többiek is tudnának mesélni... Kép)
Ja, és nagyon aranyos volt az UH-os videótok!

Kép
Kép
Kép
cas

Dee
Ui: azért néha próbálj meg ébren maradni, és csavarogjatok az embörrel erre-arra! Utána egy darabig nem nagyon lehet... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas, aranyos vagy, hogy eszedbe jutottam..:-) Pár napja jöttünk haza Olasz o-ból. Előtte meg elég rossz lelki állapotban volt a család, nem nagyon volt erőm jönni.

kis cipő: én legelőször egy un. tanulócipőt vettem e fiamnak. Ennek hajlékonyabb a talpa, nem olyan merev de nem is az a nagyon vékony kis bőr féleség van alul. Nálunk azért volt szükség 8-9 hónapos korában a cipőre, mert egy darabig spiccelve állt. Doki nő tanácsára vettük és 1-2 hét alatt meg oldódott a probléma.

A feltett képek minden babáról tündériek:-)) Nem sokára én is babázhatok újra, tesóm januárra van ki írva:-)) Már alig várom!!!

Szilvi Te hogy bírod az utolsó napokat?? Ilyenkor kívánja az ember, hogy jó lenne már túl lenni rajta, ugye?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?