Új privát üzeneted érkezett!

Helló Lányok!

...meg Dina sem ír! Remélem, jövő hét ilyenkorra előkerülnek, és jönnek a találkozóra!

Kezdek hangulatilag kicsit helyrerázódni, Dorka ma hazaugrik az Apájával, de csak Lucáért jönnek, most apás hétvége van. De holnap délután jön haza, legalább egy éjszakát itthon lesz.
Pesten koleszos, illetve Budán, a Zugligeti úton. A továbbtanulásnál megjelölte a ráckevei gimit is, három budai mellett. Mindenhova felvették, de ő a Petőfit választotta. Ha Dél-Pesten lenne a suli, nem kellene koleszosnak lennie: korán kellene indulnia, de beérne, viszont akkor is bizonytalan, maradna-e ideje a tanulásra. Itt minden nap van számonkérés valamilyen formában, teljesítménye pedig csak 80% (!) fölött elfogadható. De ennek tudatában válaszotta ezt az iskolát és ezt a tagozatot, a kollégiummal együtt. Ha rajtam múlt volna, nem így dönt, de egyrészt bízom benne, másrészt ha nem jön be, csak magának tehet szemrehányást. Ez nem a felelősség átruházása, mert ugyan az Õ döntése volt, de az én felelősségem. De bárhogy is alakulnak a dolgai, tudja, hogy mellette állok!
Egyébként valószínűleg az is motiválhatta a döntését, hogy Istvánnal nem igazán jönnek ki - és akkor finoman fogalmaztamKép És ez a legrosszabb az egészben, hogy talán az én - ilyen-olyan - döntésem miatt megy el a gyerekem, aki pedig számomra minden férfinél fontosabbKép Soha nem mondott semmit ezzel kapcsolatban, én meg félek megkérdezniKép

Kedves Sziszus!
Õszintén szólva, nem tudom, mit vacsorázott akkor este Apa, Lilivel voltam elfoglalva: nagyon belegázoltam a lelkébe, pedig még csak hangosan sem beszéltem vele, csupán nem szépen néztem rá. Neki már ez is elég - elkényeztetett legkisebb.

Drága Melcsi!
A textil pelus használatát én sem támogatom, a Te érdekedben. Abból szerintem kb. 10 db elég: a feje alá a kiságyba, a mérlegbe, a pelenkázóra, meg büfiztetéshez. Mi már Dorkánál, 14 éve sem használtuk "rendeltetésszerűen", Lili "öröksége" pedig portörlésre tökéletes.
Az apás szülést, szerintem, ne erőltesd! Ha élesben mennek majd a dolgok, lehet, hogy teljesen természetesnek fogja venni, hogy veled legyen, ha meg mégsem, akkor a megszületése után kérd, hogy akár a szülőszoba előtt is, de adják a kezébe a babát - ez Istvánnak is életre szóló élmény marad. Egyébként én sem értem a férfiak ódzkodását, de ha csak a te akaratodnak, kívánságodnak engedve megy be, lehet, rosszabb, mintha be se ment volna.
22 év!
Én teljes családban nőttem fel, és soha nem gondoltam, hogy a gyerekeimet másként fogom felnevelni. Miattuk még mindig fáj, hogy nem sikerült, ezért is minden tiszteletem a Tiétek: több mint szerencse, hogy elsőre megtaláltátok egymást.
És látod, ha az első randitok sikerül, talán most nem csak a babótokat, de az unokátokat is várnátokKépKépKép

Spániel-ügyben: nekünk is volt gyerekkoromban spánielünk, és az is vak volt. Nem is tudtam, hogy ez a fajta betegsége, pedig imádom őket. Egyébként én is azokhoz csatlakozom, akik szerint kutya csak kertes házba való: nem is elsősorban a gazdit, sokkal inkább a kutyust sajnálom a lakásban...

Druszám!
Miért akarsz Te császárt? Nekem volt három is: fizikailag semmilyen problémát nem okozott, a harmadiknál már hipp-hopp felépültem, de lelkilegKép Hoztak egy szuszogó csomagot, hogy az enyém, amit azonnal el is hittem, nem kellett várnom az "anya lettem!" érzésre, első perctől imádom őket, de nem éltem át a születésüket folyamatában! Nem vagyok mazochista, nem a fájdalom hiányzik, mert ha másmilyen is, de volt az is, hanem a magzatmáz érintése, a köldökzsinór lüktetése, a bőrünk találkozása, az első lélegzetvétel. Tudom, hogy másként talán mindketten belehalunk vagy belebetegszünk a szülésbe/születésbe, az eszemmel elfogadom, hogy de jó, hogy most, és nem 100 évvel ezelőtt élek, de a lelkemben nagy az űr...

A kajálós fotó nagyon aranyos!
Erről jut eszembe! Lili ma először aludt - próbaképpen - ott az oviban, minden rendben volt vele, nem sírt, felvilágosította az óvó néniket a pesti hidak és a naprendszer bolygói ügyében. Kérdeztem, nem eszik-e túl csúnyán, mert a késsel még nem tud vágni, csak a villára segíti vele a kaját. Mit feleltek: ők még villát sem adni nekik... És ma mákos tészta volt... Kanállal! Ezért félek, hogy csak visszafejlődik az óvodában!

Na, lányok, belőlem most ennyi elég, mert ugyan ritkán jövök, de akkor nagyonKép!

(Most látom, talán néhol kissé nyálas, amit írtam, de tudjátok be megváltozott lelkiállapotomnak...)

Ha írtok, még jövök, ha tudok!
Benézek a portálunkra is...

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kedves Kriszta!
Azért nem első volt, Õ pont akkor szerelt le, hallottam dolgokat Róla...
És én is épp 1 fiut vártam ott, csak nem Õt,meg Õ is 1 lányt,de nem jött. Igy maradtunk egymásnak a vill.megállóban...KépKépKép
De tényleg lehetne már unokánk is, sőt épp mondtuk nemrég, mikor a további gyerektervekről ábrándoztunk, hogy még unoka is beüthet a baba mellé...Kép
Ugyan Máté még nem akar ilyesmit, de nagy a szerelem.Még megtörténhet 3-4 év mulva.

Nem gondoltam hogy a spánieleknek ilyen bajuk lehet! Remélem a miénk megussza!

Szegény Lili!
Tényleg lehet hogy visszafejlődik egy ilyen szemléletü oviban!Kép
Dorkának meg minden elismerésem!Remélem birni is fogja.
A Kossuthon minden nap 1 után van a Vendég a háznál, pont ma a koleszről volt szó, persze egy jófajtáról, de a gyerekek nagyon elismerően beszéltek arról a koliról.
Végülis nevelhet valóban önállóságra, én ezért engedtem volna el, bár a lelkem biztos romokban hevert volna. De nem kellettKép
Gondolod hogy a párod miatt ment el?
Ezt mégis meg kéne beszélni, még ha kinos is, mert ha mégse, akkor feleslegesen eszed Magad, ha meg igen, kiderülhetne a konfliktus oka, nem?

Puszi
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Kriszta!
Ma már a császárnál is ébren lehetsz, de engem az sem zavarna ha nem. Kép

Tényleg meg kéne beszélni, hogy ki mit vigyen, mert a végén mindenki egy tál sütivel állít be, üditőt meg ropogtatnivalót pedig senki sem visz. Vagy fordítva. Najó nálam a sütivivés nem fenyeget, mert nem szoktam sütni, max cukrászdából Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Druszám!

Persze, tudom, hogy ébren lehetek, de Lilinél nem sikerült az érzéstelenítésem. Úgy gondoltam, ő az utolsó "dobásom", ezért nagyon akartam. Mindent megbeszéltük az anaszteziológussal, mégsem sikerült. Háromszor próbálták, az hat szúrás, aminek a végére már annyira féltem, remegtem, hogy inkább elaltattakKép

Ami az ÖTYÉ-t illeti: kajáról én mindenképpen gondoskodom, ha valamit feltétlenül hozni akartok, az innivaló legyen. Talán Melcsi említett valamilyen cukrászdát...Kép, én meg úgyis sütök valami sósat.

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Igen, velünk szemben van 1 cuki, ugyhogy én könnyen sütök Nektek bármitKép
Sós és édes is van, mindenféle aprósüti, én viszek némi nasst.
Irtam a portálra, hogy az innivalót mindenki hozza, ennyi ember izlésére ugysem lehet felkészülni, és nem is kell.
Csak azért aggódom, hogy a hallgató asszonyok is el fognak-e jönni?Jó lenne megismerni mindenkit, tul.képp ha jól számolom, 7-en vagyunk, igaz?

Én nem szeretnék császárt, de ez nem kivánságmüsorKép Kár hogy nem sikerült ébren lenned, KrisztaKép De azért igy is igazi anya lett Belőled, látodKép

Még visszanézek a portálra, aztán elviszem a Pöröntykémet szunyókálni. Már 3 éjjel nem aludtam rendesen, már csak oldalt megy, és félóránként meg kell fordulni. Hajnalban meg a pisi-misi... És olyankor mindig felébred, és félek hogy azt hiszi, ezt igy kell majd idekint is csinálni. Teljesen éber lesz a sétától és jókat focizik odabent, engem meg nem hagy aludni. ERz már a nevelés csődje!Kép
Puszi
Melcsi

melcsi1967

Nyanyuskám!
Miért csinálja ez a dög gép, hogy ha a Kedvencek-ből jövök az oldalra, nem mutatja az utolsó pár üzenetet, ujból be kell pötyögnöm a babanetet.(mérges jel)

melcsi1967

Sziasztok

Köszi Mandula a jó kivánságokat a lényeg hogy eszedbe jutott 8 nap elötteutána is még lehet azt mondják)Kép:Mi volt az uh-án?kép?

Melcsi ez szörnyüség amin te már végig mentél csoda hogy ezek után mersz még szülni és bízol az orvosokban.):.Nagyon szomorú,hogy nem akr bemenni veled Dezső de lehet hogy csak idegesítene az aggódása mert biztos nagyon félt,és nem tudná palástolni a nyugtalanságát.De biztos a konkrét helyzet kihozza a jót belőle és beadja a derekát.Főleg ha érzi hogy szükséged van rá.De ne is kérd már őt ..
Ez nagyon jó hogy 22 éve töretlen a szeretet és a ragaszkodásotok .Nem leheteeett semmi a megismerkedésetek.):
Köszi a gratulációt arayos vagy.)KépKép
Szerintem az összes anyuka jár éjszakai turára .Evvel csak nem rontja el a babát. Lehet hogy éppen azért tiltakozik amiért felkelted legszebb álmaiból picurkádat ,és ha te is felkeltetted ő sem hagy aludni .....)KépKép:
De lehet hogy a hasadban szokja meg az élet ritmust mert én terhese is mindig 11 után aludtam el és Aron sem aar 11 elött nagyon elaludni csak ritkán.De az is igaz hogy én napközben sokat aludtam /mindig ha 10 percnél többet nyugalomban voltam/csemetém mégsem akar napközben aludni csak nehéz ráhatással ,engem viszont nem kellett ringatni.Ha lesz még1 gyerek már 8kor ágyban leszek.)Kép:

Rabikri köszi emailt megkaptam Lányod most 14 éves?Nagyon nehéz lehet mind2 részről.de ahogy írtad szigoru a kolesz az nagyon jó.ez egyházi ?
Barátunk lánya ilyen koleszba volt és csak közösen mehettek ki sétálni és 1honapban 1xmehettek haza.

Nyanya köszi irok neked emailt .

Sziasztok Era
rebaron

Jo reggelt!

Melcsi részemröl Én a gportál (öreglányokrol) jövök fel a babanetre...és mindent mutat.
Rebaron Utolag is sok Boldog Névnapot kivánokKép
Megnéztem az utvonalat Makádra...nekem nem a szomszédba van de majd nyomom a gáztKép
Hányra menjunk? és a komp milyen sürüséggel jár?

Melcsi komolyan irigyellekKép a kapcsolatodértKép Nekem sajna nem jött be Kép sose hittem volna hogy 20 év után ellehet válni ,mégis volt benne részem..apropo nem tom emlitettem-e de az uj párom 17 évvel fiatalabb mint Én...mi a véleményetek erröl? már mint nem személyeskedés miatt kérdem hanem ugy hogy a Nö a fiatalabb Kép

most ennyi
pápusza

Kép
zsenge

Melcsi!
Szerintem csak nem volt türelmed kivárni, hogy betöltse a teljes oldalt.

Szerintem mondd el Dezsőnek, hogy neked jó, ha bemegy, mert biztonságot ad, de ne erőltesd. Ha nem akar ne menjen be. Az én férjem se akart bejönni, de azt mondtam Õ dönti el és ha bejön majd úgy gondolja ezt már nem, bármikor kimehet menet közben. Végig ott volt velem, de a finishben és a varrásnál kiment a függöny mögé Kép Azért néha bekukucskált. Aztán megint visszajött. A vészhelyzetet is mindig elkapcsoltatja Kép

Zsenge!
Szerintem nem a kor számít és tökmindegy ki a fiatalabb. Bennem inkább az szokott felmerülni ekkora korkülönbségnél, hogy mi lesz 30 év múlva. És itt teljesen mindegy, hogy a nő vagy a férfi a fiatalabb. Legalább annyira fiatalít, mint a késői szülés Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Rebaron!

Ok, várom a mailt Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Na, megjöttem, este már nem volt időm!
Voltunk 4D-n (megpróbálom felrakni) nagyon jó volt, de leginkább érdekes! A Kismanónk egyfolytában rúgkapált, de úgy, hogy alig lehetett elkapniKép! Aztán pedig megunta a "zaklatást" és szépen hátatfordított! De az egész nagyon jó volt! Ja, és 99,5% hogy kisfiúKép!

Melcsi! Köszi a jókívánságokat, remélem úgy is lesz! Én már most nem alszom rendesen, leginkább a hülye álmok miatt!

Zsenge! Az én férjem csak 3 évvel fiatalabb, nyilván ez nem számít, erről a dologról ua. a véleményem mint Nyanyának!

Nálunk Apa azt mondta, hogy mindenképp bejön a szülésre, aztán majd meglátja!

A talira mi is viszünk innivalót és valami rágcsát!

Na most megpróbálom felrakni a képet!
Puszi mindenkinek! Kép

KépKép
mandula35

Mandula Kép Kép Nagyon jol láthato minden Kép NAGY GRATULAKép

Kép
zsenge

Mandula ha jól látom az a haja középen?Igazán férfias.félig profilból látszik nagy élmény lehetett videót is készítettek?Nekem ez kimaradt.a 20.hétre akartam azt mondták még kicsi .Meg 1 hónap várakozás.utánna meg már megjött az amnió eredmény.Gratulálok nagyon formás.))::
Nyanya megkaptad a levelem?
rebaron

Rebaron!
Nem kaptam levelet Kép
Szerintem az nem haj, hanem a kutacs.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Tegnap nem jöttem, sürü programom volt.Mátééknál Budafokon borfesztivál van, melyre kilátogattunk, utána pedig NOX koncertre mentünk.Isteni volt! IMÁDOM A NOXOT! 2 órán át nyomták, és élvezetes volt minden perc.Bár a végére igen megfájdultak a lábaim, de teljesen átadtam magam a zenének, és nem érdekelt. Pöröntyke is élvezte 1 darabig, hanem aztán hangos lehetett Neki kicsit, mert teljesen elbujt, és csak éjszaka jött elő.Pedig ismeri az biztos, mert mindennap hallgatunk NOX-ot, mind a 4 CD-jük megvan, ebből 3 személyesen dedikálva!
Igaz, ilyen hangosan még nem hallgatta, dehát nagyon élveztem és mindig egyre közelebb kellett mennem.Még táncoltam is, a tenyerem meg vörös volt.Hát szóval egy élmény, bánhattam volna, ha mégse megyek el. Ha meglesz Pöri, ugyis nehezebb lesz 1 darabig kimozdulni.

Kedves Mandula!
A falatka igen formás és férfias megjelenésü!Komoly uriember benyomását kelti már 1.látásra is.Gratula, növeszd tovább szépen! Remélem, hogy egészségileg is tökéletes! Most akkor mi lesz az amnióval, megcsináltatod, vagy nem?

Kedves Zsenge!
Szerintem nem a kor számit, ha Vele megértitek egymást.Különben is a férfiak előbb öregszenek, már én is mondtam az uramnak, ha folytatja az öregedést, lecserélemKép nálunk ugyanis 7 év van az Õ javára!
De jól tartja Magát, na meg én is jól tartom!

Kedves Rebaron!
Bizony jó nekünk igy, miket produkál a véletlenKép Pedig nem adtam magam azelőtt ilyen könnyen, de ez szerelem az első látásra, részemről legalábbis.De lehet hogy Õ is igy gondolja...
De a legjobb benne, hogy ennyi éven át nem gyengült, hanem egyre jobban ragaszkodunk egymáshozKép
Bár én is hallottam már sőt volt a családban 25 év után válásKép Remélem mi nem fogunk igy járni, már csak azért sem, mert a sok pici gyerektől nem lesz időnk elmenni a válóperünkreKépKépKép
A szülés témát nem feszegetem örökké, abban bizom hogy majd nem birja ki az ajtó előtt és mégis bejön, vagy a doki betuszkolja. Mert azért félt ám nagyon, és eddig mindenhol ott volt velem.
Na megyek főzni, mert éhes lesz a család.
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok

Melcsi legközelebb ikor lesz NOX koncert mert a lánym is fanatikus rajongója mi is kedveljük.Most láttuk a Ragyogás cd-jüket a Auchan-ba belehalgattunk nagyon jó de 1 db nem volt belőle.másoknak is tetszik)KépKép:
a 25 év válás szerintem nem a 25.évben kezdődik hanem arra laposodik már el teljesen vagy vakok és nem veszik észre a másik problémáját.Nálatok ez nem fenyeget különben is nincs is időtök másra kacsingatni ha még együtt is dolgoztok .Ez is sokat jelent a legtöbb válást a kollegák unkatársak miatt van .Szinte a munkahelyen több időt tölt az ember mint otthon és sokszor a munkatársaiddal többet beszélsz jobban ismered mint a párodat.Mi is mindig azon törjük a fejünket mit kellene csinálni hogy együtt dolgozhassunk de nem jön össze.

Zsenge Köszönöm a gratlát)Kép: ne zavarjon a korkülönbség vnnak férfiak akik kimondottan az idősebb nőkhöz vonzódnak nekem a baráti körömben szinte mindenkinek fiatalabb a férje 4 8 1o évvel és meg sem látszik rajtuk össze illenek .Lényeg a vonzódás és a megértés.az 1.házasságomban 8 év előnyöm volt 14 évesen ism.mg 18 voltam amikor udvarolni mert 20 mikor komlyra fordult 21 .házasság 26 évesen már elvált asszony voltam. 2.párom 4 évvel fiatalabb 3 hónap múlva már baba 6h.esküvő 12 éve már együtt élünk vannak gondok,,sokat vagyok egyedül de még mindig szeretjük egymást.

Megyek vásárolni mert már megint nincs férjem.Kell valami adrenalin ami feldob.)Kép:

Sziasztok Era
rebaron

Sziasztok Lányok!

Bocsi a csendért, de mostanában igen vacakul vagyokKép
Persze tudom, hogy ez jót jelent, de nagyon megvisel a napi többszöri derült égből villámcsapásként érkező atomerős émelygés-szédülésKép
és ez az örökös álmosság....

ma Melissának is láza van, nyűgös náthás, úgyhogy két nap ovi után egy hét itthonlét következikKép

Lányok, sajnos mi nem tudunk menni a talira, mert jövő szombaton "utcaavató buli" lesz nálunkKép
Most sikerült aszfaltoztatni az utcánkat 4 év után, és a párom szervezett mindent ezzel kapcsolatban, így nekünk mindenképp részt kell venniKép pedig szívesebben lennék veletek.
ugye nincs harag?
azért képeket majd tesztek fel a honlapra?

Era!Kép

Utólagos boldog névnapot!Kép

Mandula!Kép

Nagyon édes a KisManó!!!Kép
Én is akaroook már ilyen képetKépKépKép

Puszi Mindenkinek,

Sheila

Ui: megkaptam az első laboreredményeimet, szerencsére minden rendben.
16-án megyek újra a dokinénihez.Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila után én is bejelentkezem! Először is elromlott a munkahelyen a net, nem lesz bizonytalan ideig, s telefon vonal sincs. Estére pedig olyan fáradtan érkeztem haza a héten, hogy nem volt erőm írni. Azt hittem, hogy a lelki dolgok miatt érzem magam fáradtnak, de nem, péntekre már elég rosszul voltam, tüsszögtem, majd elkezdett folyni az orrom Tegnap meg már lázas is voltam. Olyan szarul voltam, hogy délután bevettem egy Algopyrint, de este már inkább csak hűtőfürdőt vettem. Ma is rosszul vagyok még, de remélem hamarosan jobban leszek. Amúgy meg rendesen magam alatt voltam/vagyok, mert a munkahelyemen főnökváltás volt, és az új seprű jól seper alapon rendesen elhalmoznak munkával, az amúgy is 10 órás munkaidőm a héten kétszer is 12 órásra sikeredett (persze a túlórát nem fizetik). Ja és még a héten egyik este könyvosztás volt máskor meg évnyitó. SZóval kivagyok, betegállományba nem igazán szeretnék elmenni, mert nem vagyunk teljes munkabérrel bejelentve, és az anyagi csőd lenne nekünk, meg most az ottani viszonyok miatt nem is vennék jó néven. Arról nem is beszélve, hogy még nem tudják, hogy babát várok. A jövő héten pénteken jön a nagyfőnök hozzánk legközelebb, akkor szeretném elmondani.
Ja és még védőnőnél is voltam a héten. Rendes volt, jobb mint vártam. Az elődjével nem voltam kibékülve, de ő szimpi volt nagyon. Amúgy a babával minden rendben, azt hiszem. Bár rémálmaim, kétségeim vannak rendesen, és gyötrődöm miattuk. ÉS ez a másik bajom, hogy magamat gyötröm, holott kettőnk babáját hordom. A férjem rengeteget dolgozik (persze tudom hogy értünk teszi), szombat vasárnap is. Jó ha napi fél percet beszélgetünk, mert este meg már ha leül a tévé elé 5 perc múlva durmol.De tipikus pasi, amikor pénteken sírva fakadtam hogy a szoszéd bácsival többet beszélget, mint velem, akor persze átszervezte a munkáit, azt mondta, hogy igazam van és vasárnap itthon lesz. Ennek meg az lett a vége hogy egész nap alszik nincs kedve semmihez, mert olyan fáradt. Most a szomszéd fiúval beszélget éppen. A jövő héten meg még jobban el lesz havazva mert a vasárnapi munkáját is be kell hoznia! Na mindegy nem untatlak benneteket ezzel, csak rendsen magam alatt vagyok!
Ha van valakinek valamilyen szuper gyógyszermentes raktikája taknyosos,torokfájásos lázas állapotra akkor azt szívesen veszem ha segít!

Még egyszer bocsi, hopgy sokáig nem jelentkeztem. Igyekszem azért esténként erőt venni magamon és megnézni titeket, és remélhetőleg a jövő héten valamikor már a munkahelyen is megjavítják a vonalakat, mert akkor még aktívabb vagyok, jobban van energiám, időm megnézni titeket. Remélem a depim is emmúlik lassan. És köszi, hogy így aggódtatok értem, ha nagy leszek meghálálom.

A jövő hétvégével kapcsolatosan még nem nyilatkoznék! Kedden amúgy is megyek házidokihoz, ha nem leszek jobban, akkor tőle kérek segítséget, csak az a baj, hogy az már biztosan gyógyszer lesz de muszáj mert azt hiszem, hogy a nátha, torokfájás az nem, de a láz az veszélyes a babára. Amúgy akorra nem csináltam más programot magamnak!

Puszi mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Paga!
Meducain szopogatós tablettát torokra szerintem lehet terhesség alatt is, de kérdezd meg a gyógyszertárban. Lehet, hogy vannak homeopátiás szer is amiket lehet terhesség alatt, de nem tudom melyikek. Szerintem a gyógyszerész megmondja. Elég kevés dolog van amit lehet szedni. Lázra meg próbáld a hűtést csuklóra, bokára, homlokra, tarkóra.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Paga,Sheila, végre hogy megvagytok!
Kedves Paga!
Meg kéne mondanod, hogy babát vársz, kiméletre szorulsz, ne huzd a rabigát olyan erősen! Most nagyon vigyáznod kell Magatokra!
Nálam bevált a hársfatea, pedig utálom, de elmulasztotta a torokfájást.Lázra nem tudom mi kéne, mert az nem volt.
Azért ha tudtok, gyertek el a talira! Jó lenne megismerkedni.
Az egyedüllét nem tesz jót most Neked. Kár hogy a férjed nagyon elfoglalt, sokkal több időt kéne együtt, nyugodtan, egymás karjában álmodozva eltöltenetek.
Nekem az a szerencsém, hogy mire bezárjuk a boltot, már minden üzleti, munka,anyagi dolgot megbeszéltünk, és este csak a család marad. Még az elején megfogadtuk, hogy a hálószoba ajtón kivül hagyunk minden problémát, és a veszekedéseket is, tehát a szexben nincs harag és megvonás. Ez bevált, mert nem lehet haragban szeretkezni, tehát olyankor ki is békültünk. De elég ritkán veszekszünk.

Kedves Sheila!
Sajnálom hogy nem fogunk találkozni!
De örülök, hogy ilyen jók a terhességi tüneteid, csak nyugodtan pihenj ha lehet, ne törődj mással!
El ne kapd a bacit Melissától!

Puszi mendenkinek, rám parancsolt a "mindenható"
hogy aludni kell a PöröntynekKép
Jó éjszakát!
Melcsi

melcsi1967

Kedves Era!
Van a NOX.nak 1 oldala, www.nox.hu, azon rajta van, hogy mikor hol lesz koncert. Én is onnan tudtam meg a tegnapit. De fergeteges volt, kár hogy nem beszéltünk előbb róla.
Ha érdekel, és le tudom másoltatni, elvigyem a Ragyogás kalózpéldányát szombaton?
Én mondjuk a NOX- ot csak eredetiben tudom elképzelni, tehát másolat nem jöhet szóba, de ha Nálad nem kritérium, akkor másolok szivesen, igy is terjed a jó zenéjük!
Bár azt hiszem, a netről le is lehet tölteni.
Nálam a Kedvencek között vanKép
Melcsi

melcsi1967

Köszi Melcsi szivesen fogadom addig is ameddi meg nem vesszük de amugy nincs fenntartásom a másolat ellen.

Paga jobbulást neked és tényleg ne dolgozz ha van 180 napod ledolgozva akkor meg főleg menj el beteg ácsiba.Én 6 hónapig dolgoztam de több táppénzt kaptam mint fizetést elötte nem dolgoztam.
Köszi Sheilla a névnapit )Kép: Apróságodnak pedig jobbulást reméljük te erős leszel .te is és Paga is szedjetek nagyon sok c vitamintlegalább 500mg 1xre ez segit sokat ha éreztem hogy valami nem stimmel mindig a c vitamint szedtem és rengeteg gyümit ettem nem is voltam beteg egészen a szülésig elötte 1 nappal benáthásodtam rettegtem is hogy nem kapok majd levegőt és hanyatt kell eküdnöm hát bejött nekem császárom volt.
Melcsi te kérdeztél a gátmetszésről ?benéztem a kismamagportál.hu ra és pont erről is van egy csomó cikkha még érdekel.

Sziasztok

Rebaron
rebaron

KépKép

Kép
zsenge

Cak hogy "szinesedjunkKép

Kép
zsenge

No merre jártok???

Kép
zsenge

mi történt? hogy mindenki eltünt?Kép

Kép
zsenge

Sziasztok!
Én itt vagyok, bár gondolom mindannyiunkat lefoglal az iskolakezdés. Nálunk most volt szülői mind a két gyereknek meg még ezer dolgot kellett megvennem!
Na meg nekem is van most elég elintéznivalóm! Tehát nem tüntem el, csak egy pár napig kevesebb az időm!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok én is vagyok hiányoztok nincs mit olvasni .Remélem ez a hallgatás nem azt jelenti hogy nem lesz a taliból semmi én már minden programot átcsoportosítok más napokra mert nagyon kiváncsi vagyok rátok jó lenne ha össze jönne már nincs sok idő mikorra kll menni de vagy du?A cimet utbaigazítást megkaptam.csak az időpontot nem.

Dina mi van veled?olyan sokat gondolok rád.Sokan amikor kutyát vesznek,teljesen lefoglalja őket a kölyökkel történő foglalkozás és elfelejtik hogy gyerek helyett kutyáznak és hamarosan megjön a bébi is .A kolleganőm is így volt 1 év után már gondolkozhatott hogy mi a fontosab a kutya vagy a baba.Elötte már régóta szerettek volna ,gyerket de nem jött volt mindeen probléma cista stb utánna ivott 2 -3 üvegnyi aloe -vera gélt és megvolt az eredménye .Én hamarabb lettem terhes nagyon szomorú volt hogy öreg is vagyok ö meg fiatal és nekem lesz neki nem.De lett 1 szép kislánya.Ne keseregj és jelentkezz.Vegyetek 1 aranyos kistermetü édes kölyök kutyát.)Kép:

sziasztok Rebaron
rebaron

Rebaron!
Azóta sem ért ide a leveled Kép
krissta@freemail.hu

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi, Krisztanyanya! Köszi a tippeket betegség gyógyításra. Biztosan kipróbálom, inkább mint a doki által felírt antibiotikum, amire a doki, amikor közöltem, hogy ezt nem szedem be, azt tudta csak kinézni az okos nagy könyveiből, hogy magzatra károsító hatása nem ismert. Hát nem győzött meg! Pénteken még látni akar, mert csúnyán köhögök is. Meg aztán a betegség hatására hétfőn 2 helyen, tegnap meg további egy helyen herpeszem lett. Szép lettem nagyon! Ja a mézből meg már elegem van. Így aztán sajnálattam mondom, de nem mennék a hétvégén a talira. Ti érezzétek nagyon jól magatokat, és majd meséljetek. A legközelebbit már biztosan nem hagyom ki.

Amúgy nálunk minden rendben van. Holnap készülök EKG-ra, bár azt hiszem ott nem lesz semmi gond.

Mi is túl vagyunk az évnyitón és a tanév első napjain. Sajnos a fiam lusta, nem akar tanulni, rendetlen, már edzésre sem akar menni, amikor meg onnan hazajön akkor éppen meghalni készül, olyan fáradt, és mindene fáj. Lesz még pár vitánk ebből. Pedig nagyon nem szeretem ezt. Remélem hamar belerázódik.

Kriszta! Dorkával minden rendben van? Jól érzi magát a koleszban?

Era, Melcsi! Igen a legjobb lenne most betegállományban lenni, de több ok miatt is nem tettem ezt. AZ egyik a nem rendesen bejelentett fizetés, ami miatt ez nekem havi 140 e. forint minusz lenne. A másik a cégnél nem nagyon vennék jó néven, most amikor elment a főnököm, az építkezés pedig csúszásban van. Ugyanis generálkivitelező cégnél dolgozom, építkezésen. De ha a babával bármi gond lenne, a doki azt javasolná, vagy én úgy érezném hogy ártok vele a babámnak, akkor egy percig sem gondolkodnék ezen a dolgon. Most azon kivül, hogy fáradt vagyok más bajom nincs. Ez a megfázás meg kicsit hosszabb ideig tart, mint gondoltam, de ez valószínűleg azért van, mert most nem szeretnék használni semmilyen gyógyszert. Azzal azért gyorsabban szokott menni a gyógyulás!

Sheila! Örülök, hogy minden rendben van veled és a babával is. Vigyázzatok ti is magatokra.

A változatosság kedvéért most az otthoni gépünk rossz hétfő óta, legalábbis nem tudunk fellépni a netre. Elvinné egy ismerős rendbe tenni, csak le kellene róla menteni mindent. Viszont tegnap este felé a cégnél megjavították a telefont, így itt van már net, és tudok néha jelentkezni.

Puszi mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Kriszta!
Hányra menjünk szombaton?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok

Paga a mi gépünkkel sem lehetett fellépni még most is csak ugy tudunk hogy /sajátgép /telefonos kapcsolat/d-online kiirja hogy csatlakozás ok és igy tudunk csak felmenni vihar volt vagy vírus de legalább már 1 hónapja így megyünk fel nekünk is kellene 1 okos aki helyre rakja a dolgokat napokig nem tudtuk használni mire a központ segített igy rajtunk. Nem biztos hogy nektek is ez van csak okoskodtam ...)Kép
Jobbulást és gondold meg a pihenést.ha baj van azt csak akkor tudod ha már késő...(Kép:!!!
hellóóóóóó Era
rebaron

Nyanya eddig rossz cimre küldtem kriszta és nem krissta mostmár ok lesz

köszi csaó Era
rebaron

Lányok!

Mindenkinek írtam e-mailtKép, nézzétek meg!

Jövök, amikor csak tudok!

R.Kriszta
Vendég

HAHO ....
Rabkri ne aggodj a tali miatt ,majd lesz máskor.Apukádnak pedig jobbulást kivánok persze Én is igy tettem volna a helyedbe.
És igérem még ezentul is szoba állok Veled puszaKép

Kép
zsenge

Szia Rabikri nem probléma .most nyugodj meg,.Apukád fontosabb most mindennél.Amúgy is Paga is lemondta Sheila is ,ők is betegek.Talán máskor jobban együtt lesz a csapat.Szóba állok veled ígérem ha te is írsz nekem.
Apukádnak jobbulást és ne emészd magad.
Puszi Erika
rebaron

Kriszta!

Nagyon remélem, hogy az apukáddal minden rendben lesz, és mihamarabb felépül. AZért jelentkezz, és írj, hogy mi van vele. Én sajnos amúgy sem mentem volna a megfázásom miatt a talira, de ezt biztosan mindenki megérti. Most sokkal fontosabb, hogy a papáddal minden rendben legyen, és a családodra is jusson még egy kis energiád!

SZiasztok,

Paga

Gabi
paga

Era!

Képzeld el tegnap estére tök magától megjavult az otthoni gépünk is simán megnyitott mindent. Pedig előtte napokban minden elképzelhetőt megpróbáltunk, hiába.

Pusz mundenkinek!

Paga

Gabi
paga

helló Paga irigyellek nkünk nemakar ilyen melepit,a gépünk pedig jó lenne(Kép

hogy érzed magad?.....Hangulatod javult?
férjed továbbra sem foglalkozik veletek?Az enyém is jókat cseverészik, riheg röhög a mesengeren minket meg észre sem vesz hogy talán felénk is nyithatna 1 ablakot .de amióta rossz a gép csak 1-ről lehet netezni )Kép és az lent van ,a gyerek meg nem igen hagyja a kicsi, a nagyot el tudja kergetni .Azóta néha hozzánk is beszél,ha itthon van néha.én is sokszor már tomboltam de mostanában kerestem magamnak elfoglaltságot házon kivül gyerek nélkül.beléptem a www.tavasz.org-ba ez egy Tegyünk a világért anyák szövetsége hallottatok róla? tavaly szept.20.-án tüntettek az akadálymentes babás és kerekesszékes közlekedésért,és idén is szerveznek a parlament elött.Nagyon érdekes .,mindenkinek van babája, nagy gyereke, szoktunk talizni gxerekekkel is meg nélkülük is. Férjem nemszól érte de azért morcos amikor a bébiket ráhagyom.Áron már annyira anyás lett hogy muszáj néha rá is bízni.
Nézzetek be az oldalra.Ne féljetek nem politizálunk .

sziasztok Era
rebaron

Sziasztok!

Era a férjemre visszatérve egy nagyon rendes ember, és azért dolgozik sokat, hogy nekünk jobb legyen. Csak ebből következően keveset van otthon. Amikor eg hazaér hulla fáradt, pihenésre vágyik. Nincs ez így jól, ezt ő is tudja, érzi, csak néha rá kell vezetni. Most megigérte, hogy minden hétvégén az egyik napot itthon tölti (erre a hétvégére ez még sajnos nem igaz, mert nem tudja már magát szabaddá tenni). A hétköznapok amúgy is olyan rövidek, mert én is 10 órákat dolgozom, ha meg több a munka akkor akár 12-t is, és rohadt messzire járok Csepelről, Óbudára, ami reggel és este is több mint egy óra. Utána még vásárlás, ügyintézés (posta, stb.), és az orvoshoz is esténként járok. SZóval én is csak beesek este az ágyba olyan fáradt vagyok, de legalább a hétvégén legyünk egy kicsit együtt, erre most nagy szükségem lenne. Hát kb. ennyi!

Ma meg jól felhúztam magam az SZTK-ban ahol elvileg este 7-ig van EKG, 6-kor értem a betegfelvételre ahol közölték hogy bizonytalan ideig csak 2ig lesz rendelés, mert az egyik kolléganőjük beteg. Most majd mehetek munkaidőben, amit meg a cégem nem fizet ki. Ezen aztán jól felidegesítettem magam! Amúgy is azt vettem észre, hogy sokkal érzékenyebben érintenek ilyen hülyeségek, amit máskor fel sem veszek.

A tavaszolokat is megnézem majd!

Vigyázzatok magatokra!

Paga

Gabi
paga

Paga!
A dokinál ma én is felhúztam magam. Mondta, hogy 11-re menjek be UH-ra és utána hozzá. Én már fél11kor ott voltam az uh-on és 3negyed12-kor rám is került a sor, aztán még fél1-ig vártam a dokimat a rendelője előtt. (persze az UH-ról is rálátok a rendelőjére, és végig lestem, de nem volt.) Műtőben volt. Hát nem bírtam kivárni, ezért az uh lelettel a kezemben eljöttem. Még szerencse, hogy a gyereket le tudtam adni anyunak, mert a dokim azt mondta, hogy nyugodtan vihetem. Hát fele ennyi időt sem tudtam volna várni vele.
Most meg még mindig nem tudok semmit Kép
Már egy éve szúr a petefészkem, de ebben a hónapban nagyon. Minden jel terhességre mutat, de a teszt negatív, az uh meg nem mutatja ki. Valószínű csak én képzelődöm. Már két hete amikor a pajzsmirigy vérképem megugrott, gyanakodtam, de a doki azt mondta, hogy terhességtől tuti nem lehet. Most vagy én vagyok teljesen hülye vagy mindenki más Kép
Na azért nem kell megijedni nem csavarodtam be
Kr

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok

Biztos voltam benne hogy rendes és szerető férjed van. Az enyémről sem lehet semmi rosszat mondani azon kívül amit elmomdtam.Szeret minket és értünk dolgozik de én ezt nem udom tolerálni mert hiányzik mindenkinek,és nem bántásként mondom de a pénzzel nem lehet pótolni 1 apát ,néha rá is szükség van nekünk is a gyerekeknek is. a férfiak többsége átesik a másik oldalra,aztán mire észhez kap felnóttek a kölykök és a család széthullott.Rájön hogy nem is látta felnőni a gyerekét részt sem vett az életükben .Aztán jön 1 fiatal nöci szül neki gyereket és vele éli meg milyen szép is lehet 1 család.Na de ez velünk nem fordul elő mert mi nem hagyjuk.Mint ahogy a fiatal nőci sem.Mi is azok vagyunk.)Kép

Az érzékenység pedig a terhesség velejárója ahogy tellik az idő egyre sírósabb leszel,nem beszélve szülés után milyen érzékennyé válsz.Az egész hormon felborul.Kiméld magad mert a baba mindent érez és ha te tulhajtod magad az a pici emberke is ideges és nyugtalan lesz .Ha nyugodt vagy és boldog a baba is az lesz nem 1 sírós hisztis gyerek.
A 9 hónapot végig dolgozód?Õ lesz az első gyereketek?Hol fogsz szülni?

Nyanya hova jársz dokihoz?A Baros u-i klinikán van pajzsmirigy részleg is kimondottan terhes és szülni vágyó anyukáknak.TE IS ODA JÁRSZ?

HELLÓ Era
rebaron

Rebaron!
Nem. Külön van nőgyógyászom és külön endokrinológus a Szabolcs u.-ban

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Látom még mindíg bírtok éjszakázni! Irigyellek!

Hát igen, a férjeknek sajnos ez jutott. Dehát tényleg értünk teszik és szerintem nekik sem jó ez! Hála az Égnek az én férjem megteheti, hogy hétvégére nem vállal munkát, de hétközben rengeteget dolgozik! Én is kiborultam már ilyenek miatt, de ez van, másképp nem lehet megélni!

Paga! Az érzékenységemről lassan már könyvet lehetne írniKép! ja meg türelmetlen vagyok, már-már hisztis! Sosem voltam ilyen, néha én is meglepődöm!

Rebaron! Én pedig reménykedtem, hogy ha megszülök akkor elmúlik ez az érzékenység és minden a régi lesz!

Dinával mi lehet? Melcsi? Sheila?
Remélem mindenki jól van!!!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Ne aggódjatok elmúlik csak idő kell min.fél év míg minden vissza áll a régi rendbe.Szülés után a 3.hónap a legrosszabb addigra amortizálódik le teljesen az anya aztán épül újra.Mármint vitamin hiány vashiány.Én is még szülés után is szedtem az elevitet és még mellette is, de ez a természetes.
ezért kell sokat pihenni most, és csak a szépre gondolni.Mert iszonyu energiára lesz szükség.De viszont megéri még én is szülnék vagy 1-2 gyerkőcöt de én már csak az unokámat várhatom.

Kitartás éljenek a pocaklakók)Kép

Sziasztok Era
rebaron

Helló Lányok!

Alig egy órája csörgött a telefonom, és olyan jó érzés töltött el: Melcsi voltKép! A hétvége iránt érdeklődött - rendetlenekdik az internetük, nem tudott semmiről. Pocsék érzés volt elmondani neki a tényeket... Egyébként üzeni, hogy minden rendben velük, jön, amint tud, és puszil mindenkit. Ja, és telefonon keresztül talán még szimpatikusabb, mint ebben a formában!

Aput a hétvégére hazaküldték, nincsenek fájdalmai, de hétfőn vissza kell mennie. Most ment István a kocsiért a szervízbe, aztán megyünk Gödre, Dorka meg már a suliból odament, annyira kivan.

Egyébként szerdán voltam "kikapcsolódásként" a nőgyógyászomnál, és zöld jelzést kaptunk: minden rendben velem, jöhet a babóKép, bár szerinte is jó lenne előbb leadnom néhány kilót.Kép

Most ennyi, ha tudok, jelentkezem!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Örülök hogy a papád jobban van biztosan hamarosan teljesen rendbe jön majd! Dorka lányod mitől van ki? Suli, kolesz? És akkor most már próbálozni is fogtok a babával, vagy kicsit később szeretnétek? A kilókról csak annyit, hogy én is túlsúllyal kezdtem,70 felett (pontosan nem tudom mert nincs mérlegünk), de sem a doki, sem a védőnő nem aggályoskodott miatta. Sőt diétás tanácsokat sem kaptam egyikőjüktől sem. Nekem kellett kérdezgetnem, hogy miből vegyek vissza, hogy ne szedjek fel plussz fölös kiókat. De tudom, hogy vannak dokik akik erre nagyon érzékenyek, biztosan van is benne igazság hisz könnyebben lehetünk talán cukrosak, vizesedhetünk, lehet magas vérnyomásunk stb. Remélem azért ezeket megúszom. A babához drukkolok nagyon neked!

És a drukk neked is megy Krisztanyanya! Remélem neked, a megérzéseidnek lesz igaza és tényleg egy pici baba lapul a pocakodban. És az egészségügy tényleg förtelem itt nálunk. Amikor az ember kiszolgáltatott még sokkal jobban kellene törödni a lelkével, mert, a kedvesség, a figyelem, a törődés az orvos részéről a beteg felé az nagyon fontos lenne.

Era! A fiatal nőknek, akik a páromra szemet vetnek annyi. Nem adom! De eddig legalább is ne látom jelét annak, hogy idegeskednem kellene. De jobb résen lenni. Egyébként a második babámat várom. A fiam már 10 éves elmúlt. 4. osztályt tapossa éppen. Csak úgy gondoltuk, hogy egy baba még belefér az életünkbe. És pontosan úgy van, ahogy írod, egyre érzékenyebb vagyok, mindenen felhúzom magam. A szülés utáni otthonlétkor pedig egyenesen depi voltam. Amikor a fiam három éves korában visszamentem dolgozni, az egyszerűen a gyönyör volt. Olyan lelkesedéssel fogtam bele a munkába, mint egy pályakezdő. A munkámat most is szeretem, de most már kezd sok lenni a napi 10 óra munka. Egyébként év végéig tervezem a munkát, most vagyok 14+4, tehát kb. a 30. hétig. De persze a baba a legfontosabb. Ha a doki azt mondja vagy én úgy érzem hogy úgy jobb ha otthon leszek, akkor nem fogok sokat gondolkozni a dolgon, bár ez egy anyagi csőd lesz nekünk, hiszen nem vagyok rendesen bejelentve.

Mandula abban igazad van, hogy tényleg szükség van sok munkára, mert különben nem lehet megélni. A babának majd mi is csak azt vesszük meg, amit nem kapunk rokonoktól, ismerősöktől, de így is egy vagyon lesz, ahogy hallom az árakat, de csak a jövő év elején gondoltuk a vásárlásokat. Eddig még csak szétnézni sem voltunk. De azt gondoltam, hogy azért év vége felé azért már elkezdünk nézelődni, hogy hol mit érdemes megvenni.

A héten a munkahelyemen is bejelentettem az örömhírt, s igen izgatott voltam, hiszen nem gondoltam, hogy ez nekik is öröm lesz. A fogadtatás felülmúlta a várakozásaimat. A közvetlen főnököm, és a nagyfőnök is nagyon kedvesen, mosolygósan fogadta a hírt. Azt igérték, hogy megpróbálnak segíteni, könnyíteni a munkámon. Szóval nagyon pozitív élmény volt ez, a legjobb a héten!

Amúgy kezdek jobban lenni. Bár még mindig náthás vagyok (hogy ennyi takony hol fér el bennem, azt magam sem értem). És köhögök is, de érezhetően szakadozik fel köhögéskor a lerakodás. A gyógyulás útjára léptem. Ideje volt!

Mindenkinek jó hétvégét kívánok! Nagy-nagy pihenést kívánok!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok !

Örülök,hogy jobban vagy,és főleg hogy túl vagy a munkahelyi depin vagyis hogyan fogják fogadni.Én is amikor elmondtam sokkal jobban éreztem magam tőle.Nagyon rendesek hogy kedvesen vették a hírt.
Ha résen vagy biztos nem jon fiatal nőci fleg mivel semmivel sem tud többet produkálni mint te mivel most ti is megújítjáto a házasságot a pici babával.Szerintem jó az ilyen nagy korkülönbség.így sokkal jobban átadhatod magad a bébinek mit ha ott togyog melletted egy másik apróság aki ugyan olyan gügyögésre gyöngédségre éhes.MI nagyon örülünk Áronnak olyan édes jó gyerek bárhová megyünk vele.Szófogadó kedves barátságos.Naazért eleven is most kezd szaladni mindig rossz irányba.a játszótéren is a kijárat felé megy ki az utcára,most ez a kedvenc szórakozás.de megyek utánna 10x is legalább fárad.Bármit csinál nem idegesít Rebihez szegénykémhez nem volt ilyen türelmem.Lehet hogy ez a nagymama érzés már bennem.De nekem tetszik.

Kriszta Rabkri mi volt a hétvégén Apukád?Dorka?mesélj írj minden érdekel.Jobbulást Apukádnak .
Nyanya Kriszta

Mi van veled pajzsod hogy alakul?A szabolcs u.ban van a legjobb pajzs doki Szabolcs doktor ? Én nem nála de a szabolcs u. korházban volt az én dokim is nagyon jól meggyógyított kop kop.csak ő elment Finn o-ba lehet hogy azóta hazajött.
Jó kezekben vagy .szülni is ott fogsz?

Sziasztok Era
rebaron

Rebaron!
Én a Góth-hoz járok, de Szabolcsi doki is van.

Kép

KépKép
nyanya67

Era!

Most nagyon elcsodálkoztam, és minden tiszteletem a tied. Megnéztem a profilodat, és most láttam csak a korodat, és te tavaly szültél!! Én meg a magam 36 évével teli vagyok kétségekkel, hogy képes vagyok-e kihordani, megszülni, felnevelni egy gyereket!? Õszinte elismerésem!

Paga

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?