Sziasztok!
Mea, én igazából nem kaptam semmilyen segítséget bent, de nem is igényletem annyira. A szobában volt egy 4 gyermekes anyuka, Õ minden fontosat elmondott nekünk
Ica nővér éppen szabin volt, de a lányok azt mondják, hogy Õ nagyon kedves, segítőkész. Engem senki nem beszélt rá semmire, hogy vegyem meg. Amúgy én is bimbóvédővel szoptattam, pedig egyáltalán nem volt befelé forduló a mellbimbóm, dőlt a tejcsi is már a 3. naptól és Zsombi profi módon szopizott már az első pillanattól kezdve, csak nagyon fájt, mert olyan volt, mint egy nagyteljesítményű fejőgép.
Azután már nem is szoktattam le róla, de így is sokáig szopizott és tejem is volt bőven. Szerintem a szoptatásban sem lehet nagy általánosságokat mondani, valakinek szerencséje van és 10 perc alatt üresre szívja a cicit a babája, mint Zsombi és valakinek 1 órát is képes szopizni. Ez majd akkor és ott derül ki. Amúgy én ajánlom, hogy szerezd be a LLL (La Leche Liga -
www.lll.hu) szoptatásos füzeteit, azok sok segítséget nyújthatnak és ha kétségeid vannak, bennük megtalálod a választ, de telefonon is segítséget kérhetsz a tanácsadónőktől. Egyébként meg ne legyenek elvárásaid sem magaddal, sem a babáddal szemben, hagyd, hogy a dolgok a maguk természetes ütemében haladjanak, hiszen ami az egyik családnál beválik, az lehet, hogy a másiknál csődöt mond. Ez tapasztalatból mondom
Amúgy most én is próbálom Szabolcsnál még lazábban venni a dolgokat, új gyerkőc, új lap, semmiképpen nem akarom majd Zsombihoz hasonlítani, mert lehet, hogy teljesen más temperamentumú baba lesz.
Ha nem adod le a babát a csecsemősöknek, akkor nem fognak Neki cukros vizet adni, a mai napig nem értem miért erőltetik a cukros lötyit.
Picus, örülök, hogy Andika már jobban van és sikerült új dokit is találni. Szégyen-gyalázat, én még mindig nem adtam le a Taj-kártyáját itt senkinek, bár már kinéztem egy dokinőt neki, de most vacilálok, mert ajánlottak Budakeszin egy orosz származású dokinőt, aki homeopata orvos is, nagyon jó állítólag, csak nem tudom, hogy házhoz is jár-e.
Az oviba beszokáshoz gratula
Szerintem sem kell belőle nagy ügyet csinálni. Olykor a szülők túlozzák el a dolgot és a saját félelmeiket, kétségeiket vetítik ki a gyerekre. Persze a gyerkőc személyiségétől is függ mennyire rázós a beszokás. Zsombi is hihetetlen módon vette a dolgot, már az első nap ott aludt és nagyon szeret menni, imád a gyerekekkel játszani, vannak már kis barátai is, akiknek ,név szerint, minden reggel játékot kell vinnünk az itthoni készletből. Nagyon önzetlen kiskölök, remélem ez Szabolcs születésével sem fog változni, és nem lesz irigykedő.
Andika beszédvizsgálatával én is várnék novemberig, amig nem tölti be a 3 évet. 2 hónap alatt rengeteget fejlődhet az oviban, ha akkor is úgy látod és látja a doktornő, hogy nem kielégítő a fejlődés, akkor vinném el kivizsgáltatni.
PP, egy Amerikában élő magyar rákkutató könyvét fordítom. Már fordítottam Tőle, az nagyon szakmai volt, most könnyedebb a téma
Ági, hogyan halad az építkezés?
Terika, hol vagy? Olyan kíváncsian várom már a beszámolóidat! Vagy ennyire lefogalalnak a gyerekek? Na, szép remények rám nézve is...
Remélem mindenki jól van, most puszi és megyek dolgozni.
Pirus