Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggeltKép

Üdv az újonnan idetalálóknakKép

VaníliaKép
Teljesen ingyenes a tanfolyam, egyedül a taj kártyádra van szükség, hogy letud róla irna a számodat a jelenléti ivreKép

TrallalaKép
ÜDv itt isKép Magam részéről én is majd csatlakozom a tanfolyamhoz, csak meg kell várnom hogy befejeződjön anyósom munkája, hogy legyen aki addig vigyáz a hétördögömre, igy az első tanfolyamokon tuti nem leszek ott. A terhes torna is nagyon érdekel, rámfér a mozgás Kép

EmmaKép
Elolvastam és kicsit megkönnyeztem a szüléstörténeted, sőt a végén az egész topicot végig olvastamKép

PicusKép
Hogy sikerült a vizsga? Kék folt eltünt Andika kobakjáról már?

AnnamariKép
Mennek nektek is a gyógymanók, remélem használnak isKépAz a puklis beszólás király volt, szépen felnyeritettem mikor olvastamKépKép


TerikaKép
Tegnap probáltalak hivni, de nem sikerültKép IGy itt kivánok nagyon sok boldog névnapot nekedKépKépKépKépKép

ShineKép
Szegény csimóta, bizzunk benne hogy elfelejti és hogy nem lesz a jövőben baja ha mégegyszer megcsipi. Multkor én is ugy jártam hogy kimentem teregetni egy hosszu ruhában, és valahogy alákerült egy darázs, kétszer is jól megcsipte a hátam és a vállam, lekopogom de most nem okozott problémát, pedig volt már hogy fulladtam tőle. Bár lehet hogy most csak harapott és nem csipett. (a darázs harapni is tud a drága)

IndigoKép
Mennek a drukkok, hogy legközelebb csak decemberben találkozz a mikulássalKépKép

puszi
Ági
12+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Látom, hogy nemsokára indul, de tudjátok esetleg, hogy milyen időközönként indul ujra szülésfelkészítő tanfolyam?
Ha ez 12 hétig tart, akkor talán 12 hetenete?

köszi
krampi
krampuszi
 
 


Sziasztok!

Gondoltam, benézek, hogy vagytok, örömmel látom, hogy zajlik az élet. Már ovisok is vannak, hát igy megy az idő.

Indigo, köszönöm, hogy beraktál a táblába, igy már hivatalosan is anyuka vagyok :-) - bár ezt a dolgot még szoknom kell pszichésen. Nektek rögtön leesett szülés után, hogy micsoda hatalmas dolog történt veletek és hogy ANYUKÁK lettetek? Én még nem tartok itt, de a napi teendők azért alakitják ezt az érzést.

Annamari, jó fej a kisfiad, aranyos volt a beszólása. Ilyeneket az unokahúgom is produkált, anyucinak azt mondta hajmosásnál, hogy a Wella befedi az ősz hajszálakat... Köszi.

Lenne egy gyakorlati kérdésem is gyermekágyi folyás, utóvérzés ügyében. Tudom, hogy ez nem ide tartozik,de máshol nem találtam elég infot.
Három hete született a pici, a gyermekágyi folyás kb. 10 nap alatt elmúlt. Ámde a múlt héten újra volt kétszer 1 napos közepesen erős vérzésem, egyszer egy nap, mindenféle előzetes jel nélkül. Doki látott, azt mondta, semmi bajt nem tapasztal. Na ma is találkoztam ezzel a dologgal, de enyhe görcs kisérte.
Szóval: nektek mikor tért vissza a ciklusotok, azzal együtt, hogy szoptattok? Kezd a dolog gyanús lenni, de azért ez korai lenne még, nem?

Mindenkit puszilok, mindjárt etetés, de majd jövök közétek!

Kinga
kgk
 
 

 
 

Sziasztok!

Megint a délutáni alvásból ébrdve tértem ide, ilyenkor kóma vanKépKép de fog ez hiányozni ha dogozóba kell mennem. Bevezethetnék ott isKépKép
Ágiboszi magatokról nem is írtál.
Vizsga jól sikerült vasárnap írtuk és már fent van hármas lett.
Így még egy van hátra és vége az elsőnek. Minden vizsgát elsőre letettem. Még a matekot isKép
Ilyenkor ilyedek meg, lehet, hogy ez az iskola színvonalát tükrözi, hogy még a magamfajták is levizsgáznak...KépKép jobban ment mint a középiskola anno 11 -15 éve...na jó ne számolgassunkKépKép

Andi feje még sárgás de már tényleg csak egy ponton. Holnap azért még az óvodában biztos meg fogják kérdezni a gyerektől mit csinált a fejévelKépKép
Alig akart aludni délben, de mondtam, ha nem alszik holnap itthon marad nem jön velünk oviba.
Mostmár látom, fogalma van a múltról és jövőről mert pl. mikor mondtuk neki a múltkor, hogy holnap megyünk pancsizni, hát alig akart aludni az izgalomtól és másnap az előszobába kezdte a cipőfelhúzással a kisszékenKépKép

Itt meg mit olvasok a zümzüm harapni is tud, ez azt jelenti, ha harap, akkor nem hal bele?? Csak ha leveszíti a fullánkját igaz??

Muter: hétfőn felhívtad?? KépKép

Puszi Picus
picus
 
 


PicusKép

A darázs akkor sem hal meg ha szur, csak a méhecske hal meg, mert neki kiszakad a fullánktartója. A randa darázs meg tud csipni, szurni, harapni és ha csak agyon nem ütöd akkor tul éli a dolgot.

Magunkról akkor egy két sorKép Rókakoma és émelygés sajnos van még sokszor bármikor felbukkan a nap folyamán. Babóca remélem jól érzi bent magát, bevallom van amikor szinte el is felejtem, vagyis pontositva, eszembe se jut hogy terhes vagyokKép Aztán jön egy jó büdi szag és máris tudatosul a dologKép
Dani nagyon huncut gyerek, hatalmas mozgási energiával, szinte meg se akar állni, néha csuzlival kell etetnem mert akkor se akar megállniKép A szavakkal, vagyis a beszéddel még szinte sehol sem állunk, az apa, papa, pápá és a kaka megy ezerrel, meg sokat probálkozik utánozni minket, de ha nem sikerül neki akkor olyan szégyenlősen elmosolyodik és nem ismétli meg az istenért se.

KgkKép
Nekem ha jól emlékszem Dani 5 és fél hónapos kora körül jött meg először ujra, akkor csökkent eggyel az éjszakai szopik száma. De van olyan ismim akinek 6 héttel szülés után visszaállt a ciklusa, másnak meg vagy csak két év mulva jött meg először, vagyis nagyon egyén függő a dolog.

KrampiKép
A következő majd csak januárban lesz. Egy évben három van, ősszel egy, télen egy és tavasszal egy, nyáron szünet van.

puszi
Ági

Ui: Csilla megint eltüntél, igértél részletes beszámolót magatokrólKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Picus!
Igen, a darázs is és a méhecske is szúr, de a méhecske elpusztul (Balázs:"megdöglött, mert szétnyomtam" Kép). Nekem egyszer kiskoromban beszállt a letűrt fürdőruhámba egy darázs, és mikor visszatűrtük, nem tudott kijönni és beleszúrt a köldökömbe kétszer is. Annyira fájt! És mikor lehúztuk a rucit, elrepült. Szemét dög.

Ja, nem hívtam, úsznak a napjaim erősen, nagyon nagy most a hajtás bent. (Te meg jössz itt nekem délutáni alvással, jóvan, visszakapod ezt még... Kép)

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Piroska!
Mielőbbi gyógyulást!
És a pocak miatt ne aggódj! Nekem sem látszik még jóformán semmi, a 10 napos kórházi tartózkopdás alatt pedig szépen visszafogytam az eredeti súlyomra. Aminek én örülök, babuci meg szépen fejlődik.

Már én is nagyon várom a felkészítő tanfolyamot!
Torna cuccot hoztok?

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok:

Na mostmár jó felvagyok világosítva darázs és méhecske ügyben köszönöm lányokKép
Annamari: hát én hogy fogom sajnálni a déli alvásokatKépAztán egyszer mégis csak fel kellene hívnod nem??
Ágiboszi: Az a jó, ha annyira nem vagy rosszul..
Pirus mi újság mesélj???

Mai ovi jól sikerült!!
Andi alig akart hazajönni, most igazolásért van apával a drnéninél..
még óvis pólót is kaptunk ajándékba egyszerű fehér póló ovi logovalKépKép
Nagyon jó ovinénit választottunk, volt egy anyuka, aki 27 éves és azt mondta neki is ez az ovinéni volt az ovónénije és mikor meglátta az anyukát, egyből tudta mi volt a jele, - anyuka gyermeke is választhatta ezért ugyan azt a jelet- mikor mi baja volt. Hát ez aztán óvónéni. Mesélte az anyuka, mindenkivel mindig leül játszani, beszélgetni, de tényleg mindenkihez volt egy kedves szava. Már az intimzónában állva beszélget midnekivel. Tudjátok van intim személyes stb. most a kommunikációs vizsga után tudok ám ilyeneket isKépKépKépKép

Felkészítő tanfolyam: jómagam is voltam, csak ajánlani tudom minden kismamának menjen el, mert sok érdekességgel lesz gazdagabb, meg talán magabiztosabb is az információk tudatában. DE ez a fórum szerintem felér 5 felkészítővel Kép:KépKépKépKép

elég mára belőlem. Mindenki vigyázzon magára meg Pocakjára, Gyermekére!!!

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kényes kérdésem. A szüléssel kapcsolatok anyagiak mikor kerültek szóba nálatok? Mármint arra gondolok az orvos ha kér (elvár) mennyit kell csengetni. Az én dokimat egy régi páciense ajánlotta így kerültem hozzá. Anyagiakról még nem esett szó (igaz én sem kérdeztem, lehet ezzel kellet volna kezdeni) de nem akarok meglepődni, és nem mindegy egy baba várásánál több tízezer plussz, vagy mínusz.
A darázshoz visszatérve tapasztalatom szerint nincs rosszab annál amikor a szemedbe csíp....
Úgy látom a felkészítő tanfolyam után nagy az érdeklődés leszünk jó páran.
Puszi!

Kép
vanília
 
 


Szia Vanilia! (bocs, nincs rendes ékezet a gépen)

Én nem beszéltem meg az orvosommal, hogy mennyiért vállalna, igy magam döntöttem az öszzeg felől, de a kórházi szobatársak szerint a vizitdij tizszeresét szokták fizetni.

Szia,

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!
Én is a II-es Nőin szültem tavaly, most 10 hónapos a kisfiam. Én teljesen elégedett voltam. Nálunk az anyagiak a varratszedéskor jöttek szóba, de én letisztáztam a dokimmal még a terhesség ideje alatt, hogy kér-e vagy sem. Azt mondta, hogy ez nem így megy, ha adok, akkor azt rám bízza, én tudom, hogy egyáltalán megengedhetem-e magamnak.

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, illetve aki a IX. kerületben lakik közületek. A szakdogámban kérdőívet készítettem és örülnék, ha minél többen kitöltenétek.

A kérdőívet itt találjátok:
http://kerdoivkornyved.uw.hu/

Köszönöm a segítséget.
Dóri
doryy
 
 


Sziasztok!

Pár hete már olvasgatom az álataltok írt hasznos információkat, és most vettem a bátorságot és regiszráltam hogy a csapathoz tartozhassak. "Rólunk" annyit hogy 30. hetesek vagyunk és nov. közepére várjuk kisfiúnkat, Bánhidy doktornál fogok szülni.
Én is szeretnék menni a szülésfelkészítő tanfolyamra, bár akárcsak Hópehely minden valószínűség szerint nem fogok tudni rajta végig részt venni hacsak nem hordom tovább a bébit. (csak nehogy a tanfolyamon induljon be a szülés :-))
Lenne egy kérdésem hozzátok: Fogalmam sincs hogy mennyi pénzt és mikor szoktak adni Bánhidy doktornak? Kérdezzem meg tőle nyíltan vagy adjak amennyit gondolok? Csak olyan kellmetlennek tartom a szituációt. Már az is segítség lenne ha megmondanátok manapság mennyit szoktak adni.
Előre is köszönöm
rochas
 
 


Szia Rochas!

Miért gáz, ha a felkészítőn indul be a szülés? Én 5 perces fájásokkal még elmentem az utolsó felkészítőre, jól is jött, pont a légzéstechnikát gyakoroltuk Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Rochas:
A vizitdíj tízszeresét szokták adni neki (császárról nem tudok nyilatkozni). A szülés után meg fog látogatni a doki, és megbeszélitek, hogy mikor vizsgál meg. Egyértelmű lesz, hogy akkor add neki oda, hiszen akkor csak kettesben lesztek a vizsgálóban. Ne tartsd kellemetlennek a szituációt, ez nekik rutin, csak nyújtsd át a borítékot, és kész.
Ja, és nyugi, jó kezekben vagy :-)

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, remélem hamar túljutunk ezen a fránya kakiproblémán!

sziasztok
hrk

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


sziasztok,

rochas,
en is a banhidy dokinal fogok szulni, 38. hetes vagyok. 50 K-rol hallottam olyan baratnomtol, aki szinten nala szult tavaly. ne erezd kellemetlennek oda adni, hiszen o a `magandokid`. ha nem akarnal/tudnal halapenzt adni, akkor aki eppen a szuleskor benn van dokihoz kerulnel... de ez mas dolog, akar ejszaka is bejon, hivhatod barmikor, ami kulon szolgaltatas. ha neki nem kellemetlen, marpedig ezert tart fenn maganpraxist, akkor neked miert kene annak lennie?

valasztott szulesznod lesz? ha igen, keszulj arra, hogy neki is kellene adni. 20-25 K-t hallottam. ha igen, o majd csinal neked es a parodnak szemelyre szabott szulesfelkeszitest, vegigvezet, elmond mindent, kerdezhetsz barmit. kb.1h. es ott van veled vegig a vajudastol kezdve.. nekem lesz.

udv
garbo
garbo
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, de önző módon most nem tudok reagálni, csak életjelet adni magunkról.Kép
Elvállaltam egy könyv fordítását decemberi határidővel, így most betemet a munka és persze mellette még mindig babaruházom. Per pillanat nyavajogni sincs időm, ami kifejezetten előnyös.
Szabolcs bébi jól érzi magát, én sajnos továbbra is gyakran keményedem, de szedem a Salbutamolt és a Magnézium citrici-t, így valamivel enyhültek a tünetek, jövő héten megyek dokihoz is vizsgálatra és laborba, meg a terheléses cukor is akkor lesz. FújjjjjjjjjKép
Már a 21. hétbe léptünkKép Hihetetlen, hogy szalad az idő...

Puszi mindenkinek: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Én a 32. hétben vagyok. Hogyan lehet szülésznőt választani? Nem ismerek senkit (illetve egy valakit ajánlottak, de nem tudom, hogy sikerülne megkeresnem)
Ha minden igaz, dr. Ujváry Elemérnél fogok szülni. Nem szült nála valaki? Mindíg olyan kismamákkal találkozom a rendelésén, akiknek szintén az első baba jön. :-)

Köszi, sziasztok: Mayna
mayna
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi,
az elválasztás nálunk nagyon egyszerűen ment: egyszer csak már nem adtam neki. Kép De már korábban is láttam, hogy Flórát nem különösebben érdekli, ha kap, kap, ha nem, hát nem. Kép Az esti -altatós- szoptatás helyett pedig ugyanúgy beülünk a fotelba, csak éppen cici helyett babatejes cumisüveget kap. Szóval nálunk tényleg egyszerű volt, komoly cicifüggőknél nem tudom, hogy kell. Kép Egyébként vhol azt olvastam, hogy 1 év körül van egy pont, amikor könnyű elválasztani őket, utána meg ismét nehezebb. Ezt sok ismerősünknél megerősítve látom.

Költözés: 2 házzal arrébb költöztünk, egy nagyobb lakásba. Így már Flórának is külön szobája. Eleinte _nekünk_ nagyon rossz volt megszokni, hogy már nem velünk alszik, de most már olyan jó! Kép

Pirus,
pihenj, feküdj, a házimunka nem számít! Fordítani fekve is lehet. Kép (Amúgy milyen könyv?)
Egyébként képzeld, páromnak nemrég csináltak terheléses cukorvizsgálatot, még a citromot sem engedték beletenni, amit küldtem vele, erre ő este közölte velem, hogy egyáltalán nem is olyan rossz, sőt. Édesszájú, az igaz, na de ennyire? Kép Szóval lehet, hogy még neked is ízleni is fog. Kép

Picus,
teljesen elmúlt Andi fején a folt?

Rochas,
vizitdíj tízszeresét szokás valóban. És ne tartsd cikinek, ők sem tartják annak. (Személyes tapasztalat. Kép)

Mayna,
a dokidat kérdezd meg, hogy melyik szülésznőt ajánlja, ő kivel szeret együtt dolgozni.
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Tádáámmm! Felhívtam V dokit!!!
Aranyos volt, aszonta' visszafogad Kép
Majd valamelyik hétfőn elmegyek hozzá, aztán meglátjuk, hogyan tovább.
Szóval MÁV kórház. Ott dolgozik anyukám is, pont szemben a szülőszobával, meg a kedvenc urológusom is, jó kis hely az! Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi jól vagyunk vagyis nem tudomKépAndi csütörtökön kezdte az ovit és azóta köhögött borzalmasan tegnap köhögésből végig hányta a lakást. Ó ez már nálunk az öröm jele, mert innen jön a javulás. Ma már teljesen jól van egyszer jött rá egy kis höhögés "roham" most szépen alszik.
Holnap ha nem lesz este semmilyen köhögés akkor beviszem az oviba.
Ha meg lesz akkor megyek s keresek egy új gyerekorvost mert ezt nem szeretem.
Már kinéztem egyet, remélem fogadja az Andit, de ha valaki tud a X kerületi pötyi utcához közel jó gyerekorvost sikítson légysziKépKép
Ehhez sosem vittem le az Andit,-csak az oltásra- de mivel most ovis lesz s kellenek majd igazolások, meg ha lesz valami komolyabb baja azért csak kellene egy jó orvos. Egyszer volt egy bibircsóka a száján s olyan kenőcsöt írt rá amit ha lenyalt volna a szájáról kiégette volna a nyelőcsövet -a patikus mondta és ki se adta a kenőcsöt.- gondolhatjátok mekkora bizalmam van hozzá...
Eddig csak megfázva volt ha meg pl. háromnapos láz szerűvel egyből a Heim Pálba vittem.
Amúgy napközben teljesen jól van este jönnek rá ezek a köhögési hullámok 2-3X egy éjszaka.
De napközben semmi!!!
Annamari na ugye sikerült az a telcsiKépKépKép
Andi feje szép már szinte szín sárga zöld nincs, még egy kis pukli mintha lenne de remélem ez is lemúlik.

Most megyek pancsizni aztán meglátom a holnapotKépKép

Picus
picus
 
 


oviba ezért csütörtök óta nem is voltunk, csak akkor kezdte volna...jó kis kezdésKépKépKép

Picus
picus
 
 


Edina!KépKökény!KépKgina!Szaffy!Kép

Merre jártok???
Szültetek már vagy még nem???Kép

Mindenki!Kép

Én szept.12-re vagyok kiírva és tök jól érzem magam mégKép
Múlt hér csütörtökön zárt volt teljesen a méhszája és a CTG is rendben voltKép

Már lennék túl a szülésen.

Még szülésznőt sem fogadtam, szerintem már nem is fogok.
Ez nagy gond szerintetek???

Már úgy izgulok, mivel első baba és hát nem igazán tudom mire is számítsak.

Akik már szültek ott!Kép

Meddig hagyják velünk a babát szülés után?
A csecsemősök segítenek majd azért, hogy mit hogyan kell???

Végig velem lehet a baba, éjjel nappal?

Látogatás hogyan történik, hánytól jöhetnek és meddig?

Vajúdás végig a szülőszobán történik ahogy beérünk???

Zenét lehet hallgatni???

A szülésznő, ha nem fogadott mennyit jár be és mi fog történni???

Jaj bocsánat, de tényleg izgi már és csak Ti tudtok segíteni nekem, hisz ott szültetekKép

Ja és anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyát mikor vehetjük át és hol kell???
Mivel nem pesti vagyok esetleg címet is írjatok hová kell mennünk.
TB kártyáját hol kell intézni?

És mit adnak a kórházban a bébihez és mit vigyek feltétlenül???

Köszönöm a segítségeteket!!!

Ha valaki nem itt akar írni akkor bbb@vipmail-re is írhat nekem privit.

Mindenkinek jó babázástKép

Mea(39+1)

Mea
mea
 
 


Szia Mea!
En jan 5-en szultem a klinikan es a kerdeseidre ez alapjan valaszolok. Tehat: csaszarral szultem es a bebi 2 orat az apukajaval toltott, ugy gondolom, hogy rendes szulesnel is ennyi, amig veletek lehet, aztan elviszik vizsgalgatni, de par ora multan (4-5) kihozhato a gyermekagyra. A csecsemosok segitenek, de ne vegyel mindent keszpenznek, mert a szoptatasrol fogalmuk sincsen.
3 lehetoseg van: vagy teljesen veled a baba, es csak furdeni viszik el, vagy nappal veled, ejjel (11-5-ig) bent, vagy 3 orankent hozzak szopni. Te dontod el, akar minden nap lehet maskent az eronleted fuggvenyeben. Latogatas egesz nap a gyerekagy tarsalgojaban, apa csak uvegen at nezheti sajnos a babat... Kép Ez emiatt rossz, de egyebkent nagyon jo, hogy nem johet be senki, mert igy lehet pihenni, mig alszik a baba. Vajudas a vajudoban (5 agyas), ha van sok ures szuloszoba, akkor ott. Csomo cd-juk van, mindenfele stilus, ugyhogy, ha nem viszel, akkor is van mit hallgatni. Nekem nem volt szulesznom, csak addig volt benn, amig elokeszitett, meg aztan amikor kerdesem volt akkor is segitett. Nemtom, rendes szulesnel mi tortenik... De szerintem ez az orvosodtol fugg... Anyakonyvi kivonat 3-4 nap mulva a nyocker onkormanyzatba veheto at, attol fuggoen, hogy mikor mesz adategyeztetesre le az alagsori irodaba. Lakcimkartyat a lakohelyi onkorm. okmanyirodaban csinaltathatod meg a szul. anyakonyvi kivonattal. TB kartya a teve utcaban a fenti doksikkal intezheto, +az anyasagi+ a tgyas a te megfelelo irataiddal es igazolasaiddal. A vedonodtol szerintem kerhetsz ez ugyben eligazitast, az enyem mindent tudott errol, es volt egy nyomtatvanyuk is, ami mindent leirt... Korhazba, esetleg par potpelus kell, meg torlokendo, ha a benti elfogyna, ruha csak az utolso napra kell a hazatereshez. Magadnak vihetsz kezi fejot, cicikencet a tejbelovellesnel jol johet... Ha nem akarod, hopgy a bebinek cukros vizet adjanak, javaslom, hogy vigyel be forralot, meg cumisuveget (sterilizalasi lehetoseg van, ha kertek tablettat a csecsemosoktol), mert ha soka lovell be a tejed (nekem 5. napon volt) akkor parszor erdemes megitatni a babat egy kicsi folyadekkal, hogy ne szaradjon ki. Az en babam belazasodott, mert kicsit kiszaradt es tulhevult, mert en nem akartam neki cukros vizet adni... Ne higgy a csecsemosoknek, ha azt mondjak, hogy befele fordulo, vagy kicsi a mellbimbod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Es nehogy bimbovedovel kezdj el szoptatni, mert aki kicsit problemasabb eset, azzal nem foglalkoznak, hanem megvetetik vele a bimbovedot. Nalunk 5-bol 4 emberrel megvetettek... Ugye te se hiszed, hogy ennyi embernek nem volt jo a melle a szopihoz???
Ajanlom viszont a Szoptatas c. konyvet (Márta Guoth-Gumberger - Elisabeth Hormann).
Nagy drukk neked es a babanak! Es minel elobbi hazaterest!!!
Udv: dorye
dory
 
 


Dory!Kép
Köszi a gyors választ, nagyon jókat írtál, csupa hasznos dologKép

Megvan a Szoptatás c. könyv, olvasgatom már meg be is viszem majdKép

Sima vízforraló jó és akkor azt kell hagyni kihűlni és abból adjak a babának cumisüvegből???

A csecsemősök maguktól nem etetik plusszban cukros löttyel???

Mea
mea
 
 


Hehe, a befelé forduló mellbimbót velem is el akarták hitetni... Nem vettem be a maszlagot, ennek köszönhetem, hogy Balázst 1 éves koráig szoptattam!
muter
 
 


Hali!
En bevettem a dumat, aztan otthon a vedonom mondta, hogy semmi baj nincsen a cicimmel, minel elobb probalkozzunk vedo nelkul. A 3. hetre sikerult elhagyni, csakhogy a babcika (civilben Vilmos) ugy szopizott, mintha tovabbra is vedo lenne... A szt. istvan korhaz szoptatasi ambulanciajan kotottunk ki, ahol vegre megmutattak, hogy kell ugy mellre rakni, hogy jol ra tudjon harapni, meg hogyan kell ugyesen kezzel fejni, ami azert volt jo, mert mikor tartalek tejcsit akartam fejni, akkor piszok gyorsan be tudtam kezzel inditani a leado reflexet, meg 3X begyulladt egy-egy tejjarat, es jol ki tudtam belole masszirozni a besurusodott tejet. A konyv azert jo, mert tobb szopi poziciot mutat, ami kulonosen gyulladaskor hasznos. Meg azert, mert felhivja a figyelmet a ket mellbol valo szopi elonyeire, mig a csecsemosok szerint ha belovell a tej, akkor csak es kizarolagosan egybol, es szigoruan max. 20 percig kell szoptatni...
VAloszinu a komfortszopas fogalmaval meg nem talalkoztak... Meg szerintuk az a logikus, hogy a masik cicibol inkabb fejjuk le a felesleget, ahelyett, hogy a baba elintezne a problemat maga... Na, errol ennyit! Egyebkent en is szoptatok meg, reggel-este, neha ejjel, meg neha nappal is Kép
VAloszinu, ha az orzoben van a baba es nyugtalankodik, akkor megitatjak...
Udv: dorye
dory
 
 


Sziasztok!

Dory jókat írsz a többieknek biztos sokat profitálnak majd belőle. Végignézem a képarzenált szépek voltatok az esküvőn!!

Ma bevittem A-t az oviba ott is hagytam, volt pitye kb. 3 mp aztán közölte folyik orra, s otthagytuk.
Váltottunk orvost nem bántam meg ez azért jobb. kicsit többet kell érte sétálni, de amennyit itt várok az orvosra azalatt bizony átérek a másik dokinénihez és az Andi nem sírt kapott matricát stb. Azt mondták ki kellene vizsgálni Andit, hogy még nem beszél. Mondtam a dokinőnek várjunk még vele, most megy oviba és még két hónapja van a három eléréséig.
Azt mondta ahogy a szülők gondolják akkor várunk. Nem akarom felesleges tortúrának kivetni az A-t mert tudom most egyre több szót mond utánunk, bár mondatok még sehol, de volt az elmúlt két hónapba sok fejlődés várjuk meg az ovit.

Úgyhogy fél 12 re megyek érte addig csinálok angol házit de milyen furcsa csend van itthon és csak én vagyokKépKépKépKépKép

Puszi Picus
picus
 
 


Nekem azt mondták azért kell bimbóvédő, mert nagy a cicim és pici a baba...
recece
 
 


Sziasztok!

Mea, én igazából nem kaptam semmilyen segítséget bent, de nem is igényletem annyira. A szobában volt egy 4 gyermekes anyuka, Õ minden fontosat elmondott nekünkKép Ica nővér éppen szabin volt, de a lányok azt mondják, hogy Õ nagyon kedves, segítőkész. Engem senki nem beszélt rá semmire, hogy vegyem meg. Amúgy én is bimbóvédővel szoptattam, pedig egyáltalán nem volt befelé forduló a mellbimbóm, dőlt a tejcsi is már a 3. naptól és Zsombi profi módon szopizott már az első pillanattól kezdve, csak nagyon fájt, mert olyan volt, mint egy nagyteljesítményű fejőgép.Kép Azután már nem is szoktattam le róla, de így is sokáig szopizott és tejem is volt bőven. Szerintem a szoptatásban sem lehet nagy általánosságokat mondani, valakinek szerencséje van és 10 perc alatt üresre szívja a cicit a babája, mint Zsombi és valakinek 1 órát is képes szopizni. Ez majd akkor és ott derül ki. Amúgy én ajánlom, hogy szerezd be a LLL (La Leche Liga - www.lll.hu) szoptatásos füzeteit, azok sok segítséget nyújthatnak és ha kétségeid vannak, bennük megtalálod a választ, de telefonon is segítséget kérhetsz a tanácsadónőktől. Egyébként meg ne legyenek elvárásaid sem magaddal, sem a babáddal szemben, hagyd, hogy a dolgok a maguk természetes ütemében haladjanak, hiszen ami az egyik családnál beválik, az lehet, hogy a másiknál csődöt mond. Ez tapasztalatból mondomKép Amúgy most én is próbálom Szabolcsnál még lazábban venni a dolgokat, új gyerkőc, új lap, semmiképpen nem akarom majd Zsombihoz hasonlítani, mert lehet, hogy teljesen más temperamentumú baba lesz.
Ha nem adod le a babát a csecsemősöknek, akkor nem fognak Neki cukros vizet adni, a mai napig nem értem miért erőltetik a cukros lötyit.Kép

Picus, örülök, hogy Andika már jobban van és sikerült új dokit is találni. Szégyen-gyalázat, én még mindig nem adtam le a Taj-kártyáját itt senkinek, bár már kinéztem egy dokinőt neki, de most vacilálok, mert ajánlottak Budakeszin egy orosz származású dokinőt, aki homeopata orvos is, nagyon jó állítólag, csak nem tudom, hogy házhoz is jár-e.
Az oviba beszokáshoz gratulaKép Szerintem sem kell belőle nagy ügyet csinálni. Olykor a szülők túlozzák el a dolgot és a saját félelmeiket, kétségeiket vetítik ki a gyerekre. Persze a gyerkőc személyiségétől is függ mennyire rázós a beszokás. Zsombi is hihetetlen módon vette a dolgot, már az első nap ott aludt és nagyon szeret menni, imád a gyerekekkel játszani, vannak már kis barátai is, akiknek ,név szerint, minden reggel játékot kell vinnünk az itthoni készletből. Nagyon önzetlen kiskölök, remélem ez Szabolcs születésével sem fog változni, és nem lesz irigykedő.
Andika beszédvizsgálatával én is várnék novemberig, amig nem tölti be a 3 évet. 2 hónap alatt rengeteget fejlődhet az oviban, ha akkor is úgy látod és látja a doktornő, hogy nem kielégítő a fejlődés, akkor vinném el kivizsgáltatni.

PP, egy Amerikában élő magyar rákkutató könyvét fordítom. Már fordítottam Tőle, az nagyon szakmai volt, most könnyedebb a témaKép

Ági, hogyan halad az építkezés?

Terika, hol vagy? Olyan kíváncsian várom már a beszámolóidat! Vagy ennyire lefogalalnak a gyerekek? Na, szép remények rám nézve is...Kép

Remélem mindenki jól van, most puszi és megyek dolgozni.
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is vettem bimbóvédőt a kórházban meg kencét is, de nekem azért kellett, mert két nap alatt kisebesedett a mellbimbóm és nagyon fájt a szoptatás. Azóta már helyrejöttem, de amikor ismét megpróbáltam itthon elhagyni a védőt, újra rögtön kezdődött az egész elölről. Sajnos már a baba is megszokta és igy szeret szopizni, nem tudom, lehet, hogy én igy maradok, de úgy vagyok vele, hogy inkább használom a védőt, minthogy egyáltalán ne tudjam szoptatni.

Tudom, hogy azt mondják,attól sebesedik ki a mellbimbó, hogy az ember nem jól teszi mellre a babát. Nekem a kórházban megnézte egy dokinéni, hogy teszem mellre a picit és azt mondta, hogy jól. Ennek ellenére a sebesedés maradt, úgyhogy gondolom, semmi nem szentirás.

Remélem, ti több sikerrel jártatok.

Kinga
kgk
 
 


SziasztokKép

PirusKép
Az épitkezés kicsit döcögösen de haladgat, amire megszületik a tesó addigra talán elkészül, bár a terveim szerint csak a fütésszezon végén költöznénk fel, mert bevallom nem szivesen fizetnék egy vagyont hogy a felső szintet is kifütsük most télen.
Mi volt a gasztron végül? UGye elmult a hasmars már. Mikor jösz a szentimrébe ujra? én 28án reggel megyek.

PicusKép
Szerintem se kell kitenni még Andikát semmiféle vizsgálatnak, tuti beindul az ovitól, aztán még visszasirod a csöndes napokatKépKép Jó házifeladat irástKép

Hu most mennem kell, majd folytatom még...

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


MEA HÍRADÓ
"Megszületett délben Lívia 3950 grammal, 56 cm-rel!

Kívánok Nekik Minden jót! Sok egészséget, boldogságot, békességet és sok-sok tejcsit!

Kriszta

mohácska
 
 


Hatalmas gratula Meának!!!!!!! Sok tejcsit és boldogságot. (Köszi az infót Kriszta)

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Nedinabp 2005.09.08 39+5 Második Bence Dr. Kazy Még nincs 28
Kökény 2005.09.08 39+5 Első Bulcsú Dr. Radványi Még nincs 30
Kgina 2005.09.11 39+2 Első Kisfiú Dr. Mericili Még nincs 27
Szaffy 2005.09.18 38+2 Első Kislány Dr. Matányi Dömötör Margit 31
Piroska 2006.01.20 20+4 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 20+3 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 17+6 Második Hanga/? Dr. Vermes ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 13+5 Második ? Dr. Matányi Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 10+1 Második ? Dr. Várbíró ? 24</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Mohácska Dani (1994.09.12) 35 Dr. Ruzsvánszky Nem volt Császár Nem
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Igen
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 31 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Igen
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp Bálint (2004.03.08) 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Pocaklakó
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Zsoldosné Eta ? Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Mea, hatalmas gratula a gyönyör&#369; paraméterekkel született kislányodhoz!Kép Sok boldogságot és tejcsit kívánok!

Ági, én legközelebb 19-én megyek vizsgálatra, mint kiderült cukros lötyit csak a 24. héten kell inni, úgyhogy lehet, hogy pont 28-án fogok én is menniKép Majd ha tudom pontosan, akkor írok. Igen, szerencsére normalizálódott a helyzet hasmenés terén, megjött a vizsgálat is, nincsen bakteriális fert&#337;zés. &#336;szintén szólva még mindig nem jutottam el a gasztróra, mert csak hétf&#337;n van sorszámos, és múlt hétf&#337;n fogorvoshoz kellett mennem, nagyon megfájdult az egyik fogam, az abban a helyzetben fontosabb volt. Jöv&#337; héten is mennem kell, van még 2 lyukas fogamKép Sajnos ez a terhesség velejárója, pedig szedem a Tovitát is.
Remélem sikerül id&#337;ben befejeznetek a tet&#337;teret, érthet&#337;, hogy nem akarjátok feleslegesen f&#369;teni, ha még nincs szükség rá.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Lányok, most miért csinál kriksz-krakszokat, amikor ugyanarról a gépről írok, mint eddig?

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Pirus jó hallani, hogy Veled / Veletek is minden rendben. Örülj neki, hogy még nem kellett sehova leadni Zsombi TAJ kártyáját, mert az azt jelenti egészséges a szentem.
Mea: Sok Boldogságot kívánunk!!! Egészésget és sok tejcsit.

Andi első napja jól sikerült, bár enni nem volt hajlandó egyáltalán. Nagyon élvezi, haza se akart jönni az udvarrólKép
Remélem eljön az idő amikor már enni és inni is fog. Fél 12 kor hazaéertünk és megevett egy nagy tányér főzeléket, egy sültcsirkecombot és megivott két pohár őszilevet...
Aztán bevágott egy tábla milkát. Pótolta az energiát.
A milkát már a déli alvásból ébredéskor ette.
Szóval majd csak beindul a gyerekKépKép
Meséltem Neki este, hogy volt egy kismalac aki óviba járt és bizony azok a kismalacok minden reggelit megettek az óviba...kértem, holnap Õ is egyen egy kicsit.
Hát majd alakul.

Fogsor: Nekem a terhesség alatt egyáltalán nem romlott egy semKép, bár azt mondják, több romlik a második és a harmadik kismamaság alatt...hát én ezt nem próbálom kiKép
Azért utána én is jártam jó darabig, hogy a régi amalgános töméseket és a koronámat kicseréljék.
Most készül nálunk is az Andi szobája. A Bricostorban vettünk isteni tapétát számára, rózsaszín fehér felhőkkel ez a tetején s rózsaszín és nagy színes lepkékkel ez az aljára és közte pedig valami lepkés csík.
Meg kapott zümzümös lámpát, meg még ki tudja mik lesznek majd ...de nagyon örül, hogy készül a szobája bár tudom mindig mellettem fog kikötni az ágyba. Bár mindent elkövetünk, hogy a szobája olyan legyen amibe öröm lesz számára bemenni és nem akar nálunk tölteni alvási időtKépKép

Ágiboszi nem irigyellek ez a felújítás nálunk is már egy rémálom állandóan minden a fejetetején áll.

Már ennyi belőlem.
Szerintem már Mindannyian laszotok de azért jó pihit, vigyázzatok Magatokra, és Pocakokra, Csemetékre egyaránt.

Picus
picus
 
 


Mea

Nagyon sok boldogságot kívánok a babához és sok tejcsit.

Lini

Kép
lini
 
 


Mea, gratulálunk!!!

Látod, most minden kérdésre megjön a válasz Kép Nem kellett sokáig várni Kép
recece
 
 


Sziasztok!
Már jó rég nem jártam erre, Mea, látom, megszületett a "kis csöppség" - gratulálok!!!
Majd feltétlenül írd meg, hogy mi volt!!!

Ágiboszi, aranyos vagy, hogy elolvastad a szülésemet - beletelt egy jó időbe, mire le tudtam írni, mert eléggémegviselt.

Pirus, Nagyesda Tordenkovát ajánlották neked? Én is hallottam már róla, hogy nagyon jó, csak elég sokan járnak hozzá.

Látom volt szó a bimbóvédőről. Én is azzal szoptatok, mert nekem tényleg lapos a cicibimbóm, de a csecsemősök így is próbálták vagy 3 napig a nélkül, de gyáltalán nem ment, aztán ajánlották, hogy próbáljam ki bimbóvédővel és egyből ráharapott Balázska. Engem nem zavar, a lényeg, hogy szopik rendesen. Meg az is jó, hogy nem sebesedett ki a cicim (azért az első hónapban még a védőn keresztül is véresre szívott a kis porszívó, de azóta hál' istennek semmi gond).

Pusz,
e

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Az orosz származású homeopata dokinéni érdekelne engem is. Nálunk már alakul a dolog, bár a TAJ kártya még nincs leadva, mert akit elsőre kifogtunk egy banya, most várom a megváltó másik nénit.
Azért úgy gondolom, hogy nem árt egy alternativ megoldást talonban tartani, ezért
ha van már tapasztalatotok Tordenkova doktornővel, mindenképpen érdekelne. Kedves ember-e, szereti-e a gyerekeket(a banya doktornő állitom, hogy nem, ezért is válok meg tőle),jön-e házhoz, ha igen, mennyiért, mert nekem is a homepátiás megoldások szimpatikusabbak.
Ha esetleg vannak hirek róla, megköszönném, ha megosztanátok velem priviben is: kanguci@hotmail.com

Minden jót mindenkinek( ez elég komplex igy :-)

Kinga
kgk
 
 


Sziasztok!

Emma, igen, Õ az, csak nem tudom jön-e házhoz. Mi Biatorbágyon lakunk, tényleg nincsen messze Budakeszi, elvégre akár jöhetne is, persze nem ingyen gondoltam. Nem szívesen vinném a picit a rendelőbe, ha mondjuk Zsombi beteg meg amúgy is, jobban szeretem ha házhoz jön a doki, mégiscsak nyugisabb, mint a tömött rendelőben, ahol esetleg Õ is kapkodósabb, idegesebb. Te tudsz esetleg elérhetőséget?
Hol a szüléstörid? Én is szeretném elolvasni.

Kinga, Ti merre laktok, a közelben? Nekünk az előző dokinénink, akihez még Zsombi születésekor kezdtünk járni, szintén homeos doki volt, Õ általa ismerkedtünk meg a homeopátiával és lekopogom talán ennek köszönhetően Zsombi jóformán nem is volt beteg, pedig már egy éve jár közösségbe. Sajnos Õ nagyon messze rendel tőlünk, Káposztásmegyeren. Most itt a szezonja az immunerősítésnek, ezért szeretném, ha doki látná Zsombit és persze nekem is jól jönne valami homeos turbózás az őszi-téli vírusok ellen.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó régen jártam erre... De amikor az embernek már két gyereke is van...

Ismét köszönünk minden jókívánságot.Kép

Önző módon magunkról írok először.
a szülésről: Sajnos megint nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Eléggé bekavart a 3 évvel ezelőtti méhszájseb műtétem: iszonyú lassan tágultam. Az orvosom, és persze a szülésznő (aki ismét Margit Kép volt),arra törekedett, hogy minél természetesebb legyen a dolog. Nem volt beöntés, borotválás, kézzel tágítás...volt viszont gátvédelem. Sokat szenvedtem, sőt a végén már majdnem fel is adtam. Hajnali fél kettőtől voltak fájásaim, és csak délután fél négykor született meg Zalán. Háromkor már annyira nem volt erőm, annyira nem láttam, mikor jön el a nagy pillanat, hogy már azt sem bántam volna, ha császár lesz belőle.
Itt is köszönet Valent doktornak és Margitnak mindenért.KépKépKép
Persze a szüléshez tartozik az is, hogy megismerhettem Kingát Kép - két fájás között.

3250 g- nál megállt a súlyesés. Ági valamint Maszat tanácsainak köszönhetően van tejcsi is, így a legutóbbi mérés szerint 830 g- ot sikerült híznia Zalánnak 3 hét alatt.
Bobó hétfő óta oviba jár. Fölvették egész napra. A reggel így eléggé kaotikus (szopcsizás, reggeli készítés, öltöztetés, öltözés, eljutni az oviba), de aztán annál nyugodtabban telik a nap.
Én iszonyúan fáradt vagyok. Bobóval valahogy hamarabb magamhoz tértem.... Persze akkor nem volt itthon még egy gyerek...

Mea!
Nagy gratula Líviához!Kép
Mindenből a legjobbat kívánjuk nektek - legfőképpen sok- sok tejcsit!

Ági!KépKépKép
Köszönöm a köszöntést, meg a jótanácsokat is.
Remélem, rókakoma minél hamarabb távozik...
Vigyázz magadra!Kép

Pirus!KépKépKép
Látom, neked hiányoztam leginkább. "Csak" az időhiány akadályozott meg abban, hogy írjak.
Örülök, az örömödnek, miszerint ismét kisfiúval bővül a családotok. Kép Én nagyon boldog vagyok, hogy nálunk is így alakult.

Picus!
Grat a vizsgákhoz! Úgy irigyellek, hogy ennyi mindennel tudsz foglalkozni. Dolgozni is fogsz emellett?
Andi ovi KépKépKép
Bobó sem akar az oviban enni - mondjuk ő itthon sem nagyon akart. Minden nap közli az óvónéni, hogy már megint alig evett.

Shine!
De jó ez a kép!!! Tiszta apája!Kép
Hogy vagy?

Kinga!
Megnéztem a képeket - aranyosak vagytok.Kép Bár én ezt már eddig is tudtam, hiszen én már láthattam Botondot is.
Hogy vagytok?

Indigo!
Néhány változás:
a 31 időközben 32 lett - ugye érted, mire gondolok?
a szülésznőm most is Dömötör Margit volt

Bocs azoktól, akik kimaradtak, de sajna most csak ennyi időm volt.

puszi: Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Mea, sok boldogságot Líviának és Neked. Jó babázást és sok tejcsit.

Kismamik, a TAJ-kártyát postán küldik ki mostanában.

Pirus, a cukros löttyhöz feltétlen vigyél citromot, úgy kevésbé szar!!

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Pirus a cukros lötyihez tényleg vigyél citromot és egy erős férjet aki ott gyorsan ki is csavarja NekedKépKép, én elvittem s jó is volt. Bár mikor kijöttünk én közöltem, mostmár senki nem lát kiköpöm legalább egy órán keresztül könyörgött a férjem, már bent van nem kell kidobniKépKép Aztán bent maradtKépKép
Terika: jó volt olvasni a szülitöridet bár rövidre sikerültKépKép
Andi reggel felugrik az ágyból mint egy gumilabda 2 perc alatt felöltözik és rohan az ajtóhoz, hogy óvoda....
Ma már valamivel többet evettKépKép

Megyek dolgozni persze már alig várom. Remélem vissza is vesznek ha nem, mint könyvelő csak le tudok ülni valahova....
Mindenre van időm, mert ilyenkor - mint most is háromkor keltem- fél egytől aludtam, a gyerekkel és éjszaka meg tanulok. Okt. elején jog vizsgám van most arra készülök lassan meg este angolozom. Tudod a háztartást meg megosztom a férjemmel. A főzés tanulás közben megvan, a mosogatás az a páromé beteszi a mosogatógépet meg kipakolja. Mosás elmegy magától a vasalás meg egy hétvégén este tv alatt. A takarítás az meg egy kis porszívózás és kis felmosás. Az ilyen takarítás mint füdőszoba meg mindig egy egy keveset. egyszer a kádat, egyszer a csapot egyszer egy ajtót..egyszerre sosem csinálok sokat. Nem hülyültem meg.KépKépKép
Ablakpucolás is úgy megy, három ablak van egyszer egyet ...
Szóval azért ahhoz, hogy azt csinálhassak amit szeretek, egy jó Pár is kell ámKépKép
Megyek mert még egy kis angolházi hátra vanKépKép
fél hatra jön a tantónéni.
Puszi Picus
picus
 
 


Pirus, sajnos semmi közelebbit nem tudok róla, egy másik homeopátiával foglalkozó dokinéni ajánlotta, hogy Õ nagyon jó.

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Jön valaki hétfőn V dokihoz????

Annamari
muter
 
 


Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz
 
 



Kép
emma8
 
 


Terika!

Nagyon örülök, hogy végülis minden rendben!!! Képek mikor lesznek??? Bobó mit szól a kistesóhoz? Nincs feszültség?

A peteérésjelző kütyükkel sajna nem volt szerencsém eddig, most a Rossmanosat használom, de az istennek nem akar pozitív lenni... Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Annamari megy a babaprojektKépKép nyugi engedd el magad KépKép. Ma hallottam, hogy egy hölgy harminc öt után van - eddig csak lombikbébie lehetett- s mivel már nem terveztek gyermeket nagy megdöbbenésre bizony lehet, hogy természetes úton kismama. Amikor az ember lánya már semmiben nem reménykedik, és lenyugszik egy kicsit a természet mégis csodákra képes!

Ma kész lett az Andi szobája és most ott alszik egyedül. Nagyon jól vette az akadályt persze altatás még mindig mellette fekszik valaki mesél stb. Majd szép lassan alakul ez.
Eddig vasaltam, hulla vagyok megyek ledőlök, mert reggel vár benünket az óvoda. Ezzel az óvoda szóval mennyi bajom van annyi féle leírási módban láttam márKépKépKép

Még ezt gyorsan aztán eltünök. Logopédust megkerestem oviba, s leírtam Neki milyen az Andi s azt mondta, látatlanból, a leírások alapján, bizony a gyerekek nem egyformák s amiket elmondok, az alapján az én gyermekem egy gondolkodó típus és előbb beszerzi az összes számára fontos információt aztán majd egyszer csak beszél. Most az információ gyűjtése folyik.
A közösség jót tesz neki, de nem biztos, hogy 1-2 hónapon belül beszélni fog, lehet, hogy csak egy év múlva fog igazán elkezdni beszélni...jó kis kilátásKépKép
Arra kértem Õt, azért vizsgálja ki Andit aztán ha megvolt ezeket legyen szíves papírra vetni, mert nem szeretném a gyermekemet feleslegesen ide oda hurcolni.
A Párom erre csak azt mondta, de mért a mienk ilyen gondolkodóKépKépKép
A Párom nehezebben viseli, főleg, most, hogy látja az óviba mennyit is beszélnek az A-val egykorú gyerekek, de remélem azért megnyúgodott, hogy a szakember szerint ilyen emberre is szükség van s lehet, hogy Õ sosem lesz egy beszédes típus. A Párom se az, csak hát a férfiben ez más, mint egy nőben, mert ugye a lányok beszéde hamarabb nyílik stb. ...
Azért én nagyon örültem, ezekenek a logopédusi gondolatoknak, hogy végre nem a legrosszabbat keresik a gyerekbeKépKépKép
Na mára ennyi elhallgattam.




Puszi Picus
picus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?