Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hát, lányok, nagyon jó volt a mai kirándulás. Nagybörzsönyben van egy erdei vasút, olyan, mintha lovaskocsin ültünk volna, kicsit rázott, de megérte.

Jobbulást minden betegeskedőnek! Most sajnos rosszabbul működik az immunrendszer, így könnyebben elkapunk minden nyavajátKépKép

Babetta: Nekem a kovászos ubi vagy a savanyúkáposzta leve jött be!

Gyezsu: Édesek vagytok a kendős képeken!

Zsuzsófi: Jó pihenést, hová mentek?

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok Lányok!

Sokáig tart mindent elolvasni, de azért sikerült.

Én is szorulásos vagyok, elvileg Tamarinlax nevű lekvárt eszegetek fél kiskanállal esténként. De az utóbbi két alkalommal "saját elhatározásra" sikerült nagyot alkotni, igaz 3-3 nap után. A védőnéni azt mondta, hogy ha majd elfogy, akkor keres nekem valami homeopátiás szert.
A R. Rékáról annyit, hogy nekem a fekvenyomó kolléganőm volt korábban az "edzőm", de szerinte a 9. hétig egyáltalán nem szabad tornázni, utána is csak orvosi engedéllyel.
Egyébként én 165 cm magas vagyok, és 77 kilóval kezdtem, most 73 vagyok 9 hetesen. Nem hányok, csak nem tudok egyszerre sokat enni. Én a végére max 20 kg-ot engedélyeztem magamnak. Aztán ha 10-15 lesz, akkor legalább pozitív élmény lesz. Kép
Pussz mindenkinek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi
 
 


Sütötöklé: bébiitalt ittam, most minden fűszernek van üvege Kép. De lehet kapni TopJoy Duettben sütőtök-sárgabarackot, biztos az is jó.
A lenmagos joghurt: egy pohár joghurtba két teáskanál lenmagot keverek, vagy fél órát állni hagyom, és utána eszem.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

 
 

Lányok, köszi a jókívánságokat, Gyulára megyünk. Megnézzük a várat, pancsizunk a Várfürdőben, meg megnézzük a környéket. Szanazugba is szeretnénk eljutni....

GyeZsu, a holnap már 13 hetes leszekKép Csak azért írom zárójelbe a másik kort, mert a baba hat nappal kisebb, de ez nem mérvadó, még a szülési időpontot se módosították emiatt....De azért köszi a gratulátKép

Zsu
12+6 (12+0)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziaszok!

Visszatértem a munkahelyemre két hét kényszerpihenő után, és megláttam, hogy mennyi minden halmozódott fel, amíg nem voltam itt. Szóval most ezerrel belevethetem magam a munkába.

Valaki írta a kakukkfű teát: ezt nemhogy nem javasolt, hanem TILOS fogyasztani terhesség alatt, mert vetélést okozhat.

Kellemes napot mindenkinek.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Sziasztok!

Jó lett az AFP!!!!!!
AFP: 32,2
MOM: 0,89

Most csak azért örülök ennyire, mert az előző két babánál rossz volt, hála Istennek mégis egészségesek, úgyhogy ez nem annyira mérvadó, de legalább nem izgulok annyira!

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok!

Hétvégén volt nagy riadalom (azaz én nagyon kétségbeestem): szombaton barnás-rózsaszínes valami folyt ki belölem. Nem sok, de arra elég, hogy magambazuhanjakKép Dokinéni azt mondta, ne menjek még az ügyeletre, csak ha erösödik, és Rutascorbint szedjek, meg feküdjek a hétvégén. Vasárnap kb 1 csepp jött.
Akinek volt ilyen, mit kellett szednie?
Ugye szerintetek se ijedjek meg?

Cory!
Hova jársz orvoshoz? A Bártfaiba vagy a Vahot utcába? Mert a Bártfaiban nekem azt mondták, hogy nincs ambuláns rendelés (portás szerint)

Maminti
8+1

Kép
Kép
maminti81
 
 


Babetta:
A recepteket elküldtem.

Lingelera
Én épp tegnap olvastam, hogy viszérre jó, ha oldalfekvésben lábat emelget az ember. (nekem soha nem volt, így nem tudhatom... kopp-kopp)
Székrekedésre nekem a dokim 4 tipet adott, ha a természetes gyógymódok nem jönnek be:
1. tamarin lekvár
2. Tisasen
3. paraffin olaj (este 1 ek)
4. glicerin kúp (végszükségben)
Igaz az első kettőről azt is hallottam, hogy terhesség alatt nem lehet szedni... de én a dokimra hallgatok. Azt mondta, 2 naponta "kötelező" a széklet!!!
Hajrá mindenkinek!!!

Tünde_sződ
Ne félj, ha nem mozgott pár napig, én úgy tudom, hogy amikor front van, akkor meghúzzák magukat a pocaklakók, és akkor természetes, ha egyáltalán nem érzed (még ha előre haladottabb terhes lennél akkor is). Pl. nekem szerdán egész nap ficánkolt, de csütörtök-péntek egyáltalán nem éreztem.

Ma megyek AFP beutalóért Kép

Titati 18+3
titati
 
 


Sziasztok Kép
Régen jelentkeztem, de mentségemül szolgáljon, hogy a lányom most kezdi a sulit és vele foglalkoztam Kép
A Pocaklakó rendben van, kicsit már látszik is Kép
Az alvással még küzdök, állandóan felébredek éjjel Kép

Titati Kép
Irígykedem a ficánkolás miatt Kép

Midenkinek szép napot Kép

Annácska 10+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Maminti!
Nekem az előző terhességnél volt ilyen, pont a 8. hét körül. Én rohantam a kórházba ahol azt mondták, hogy a második elmaradt mensi lehet.
Szerintem nézesd meg magad, már csak azért, hogy megnyugodj, mert biztos nincs semmi baj!!!!!!


Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok lányok!

A 2005 tavaszi babáktól vagyok, csak egy gyors kérdés!
Van egy eladó kismama párnám, a terhesség utolsó hónapjaiban és szoptatás alatt nagyon kényelmes volt, én szerettem nagyon.Kitünő állapotban van, de nekem már nincs rá szükségem.Az ára 4000.-Ft;
ha érdekel írj: gurzo@citromail.hu.
Képek:
Kép
Kép

Ildi

delfinke
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek kellemes hétfő reggelt!

Lingelera!
Mi pénteken 12-20-ra kaptunk időpontot. Utána élménybeszámoló mindenképp.

Márti
márti26
 
 


Maminti!

Egyetértek Tündével, szerintem is "bejelez" a mensi. Főleg, hogy te is vékony testalkatú vagy, azoknál gyakoribb. Tudod, én a legelején barnáztam, és a lányok nekem is azt tanácsolták menjek orvoshoz minél előbb. Azóta is szedem az Utrót, mert lehet, hogy a progi szintem volt alacsony.
Orsi
8+4
orsi1976
 
 


Tünde, Orsi!
Köszi a válaszokat, megnyugtattatok. Rossz volt hétvégén otthon, egyedül, nem tudtam senkit sem megkérdezni...

Kép
Kép
maminti81
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyezsu,
Nagyon édesek vagytok a kendőben!
Én is gondolkodtam rajta, hogy a kirándulásokhoz nagyon klassz lenne, de szerencsére tömegközlekednem nem kell.

Maminti,
Nekem is volt ilyen színes-nyálkás-folyós valamim a múlt héten. de pont akkor kellett mennem UH-ra és kérdeztem a nődokimtól, hogy mi ez.
Azt mondta, hogy ne aggódjak, ez az eleján természetes szokott lenni, a szervezet még nem fogta fel teljesen, hogy mi a helyzet és próbál a megszokott módon viselkedni.
De a saját megnyugtatásodra javaslom, hogy kérdezd meg a dokidat, mert - tudom, magamról - hogy csak akkor leszel benne biztos, ha szakember mondja.

Képzeljétek, én egész hétvégén gyakorolhattam:-) Mióta a szomszédasszonyom tudja, hogy gyarapszunk, folyton kölcsönadja a 7-5-1 éves gyermekeit. Néha csak külön-külön rövid időre, de most sikerült 2 napra mindegyiket egyszerre megkapnom. Hát, előfordult, hogy komolyan elgondolkodtam, kell -e ez nekem:-)))))))
Persze a házikóval sem haladunk úgy, ahogy kellett volna. Nálunk volt a festő, aki semmiképp nem akarja összehozni azokat a színeket, amiket én akarok.
Teljes kálvária volt a hétvége, semmi pihenés, a manó is igen megérezte, mert tegnap este már mindenem fájt. úgy tűnik, elkezdődött az émelygéses időszak is. bár próbáltam magam meggyőzni, hogy a gyümölcssalátától és csak a gyomrom, de már látom, hogy ez nem az.
Szóval ma jöttem kipihenni magam a munkahelyemre.

Üdvözlök mindenkit!

Medike
(8+2)

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


Sziasztok
Még nem írtam közétek csak most olyan tanácstalannak érzem magam vagy inkább el vagyok bizonytalanodva magamban. Van egy 1,5 éves kislányom és (még nem mertem tesztet csinálni) de lehet hogy terhes vagyok. Igaz hogy már gondolatban tervezgettük a babát de én az igazi akciókat csak tavaszra képzeltem. Igaz mi voltunk a lököttek mert egész hónapban egyetlen egyszer nem védekeztünk de lehet hogy már meg is van az eredménye, már egy hetet késik. Most inkább csak abban vagyok bizonytalan hogy lehet hogy túl korai volt az egész én még így kicsinek találom majd köztük a korkülönbséget és tudni kell hogy a lányom egyszerűen kezelhetetlen nem bír megülni a fenekén egy percig sem, nem marad mellettem ha bármit akarok csinálni akkor muszály mikor alszik mert máskor nem megy és most azért vagyok megijedve hogy ha továbbra is ilyen lesz mi lesz velem ha meglesz a másik pici akkor már nem lesz olyan könnyű állandóan rohangálni a lányom után meg szoptatni is egyszerre meg egyebek... Most egy kicsit le vagyok hangolva amúgy szeretném a picit nem is azért, na mindegy aki hasonló helyzetben van légyszi írjon már egy kis bíztatót meg fog változni a helyzet vagy nem. Sziasztok

Kép
cinci
 
 


Sziasztok!

Tünde: Gratula a jó AFP eredményhez! Én ma megyek a beutalóért...

Cinci: Ha valóban babát vársz, akkor éld meg úgy, hogy ez öröm, ajándék, és ennek így kell lennie.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Lányok: igaz, hogy nem csak a dokitól, hanem a védőnőtől is kell 4 pecsét az ellátásokhoz???? Mert valaki ezt elhinetette a környezetmben, és kicsit megijedtem.

Titati 18+3
titati
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok a hétvégén!
Nicika,
köszi a táblát, jó volt olvasni a soraidat újra.

Gyezsu,
ha aludt az uh-on, akkor lány? Kép Ez jó... bár sokan biztosan az ellenkezőjét írnákKép

Babetta,
nem örülök, hogy neked is fáj a keresztcsontod, de vigasztal, hogy nem vagyok egyedül a problémával. Kép

Era,
gratula a szívhanghoz!!! Székrekedés ellen nagyon jó a savanyúkáposzta, sok-folyadék, gyümölcs (nekem a napi 1 alma rendben tartja). Visszerem nekem is van a lábamon, a körömvirágkrém is jó rá, de kérdezd meg erről az orvosodat!

Czuli,
hol voltál Aqua natal-on? Sokan voltatok?

Esztipeszti,
folyik az orrom, percenként tüsszögök...Kép Ez is allergia lehet... Grapefruit-lé mézzel?

Tünde,
gratula az AFP-hez!!! NYUGI!

Maminti,
neked is NYUGI!!! Mondogasd a picinek, hogy kapaszkodjon! Amikor barnáztam, én is ezt mondogattam neki. A doki szerint a sárgatesthormon termelődési helyén keletkezhet kis ciszta, ami pontosan ilyen halvány-sárgás-rózsaszínes kevés folyást eredményez. Amíg nincsenek nagy görcsök vagy erősödő vérzés, semmi pánik!!! Minden oké lesz!Kép

Lányok,
én is 11 órát dolgoztam (utazással együtt), mától viszont már csak 6 órázok, mert a szívem a múlt héten rendetlenkedett, volt egypár extrasystolés beütés, a belgyógyász szerint túlhajszolom magam. Ezt én nem érzem, de ő azt mondja, a baba jelez nekem is: lassabb tempót! Hallgassatok a jelzésekre ti is, ha kezdtek fáradni, azonnal pihi!!!

Cory,
jól vagy? Javult a helyzet?

Jó pocakosodást nektek!

Lyly
13+6

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


"Anyasági támogatásban részesülhet:
a szülés után az a nő, aki a terhesség ideje alatt legalább négy alkalommal, koraszülés esetén pedig legalább egy alkalommal terhesgondozáson vett részt (ez a családtámogatási ellátási forma akkor is megilleti a szülő nőt, ha a gyermeke halva született)"

Tehát csak egyszer négy pöcsét kell, nekem Lucánál spec. az orvosi pecséteket számolták össze, ti. a szülés körüli papírmunka része az, hogy az anyasági támogatáshoz kiállítanak egy igazolást.

"A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) azoknak a nőnek jár, aki a gyermekük születését megelőző két esztendőben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minősült, és a biztosítás időtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy
a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül, vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül."
A GYED feltétele uez, a gyesé pedig az, hogy legyen egy 3 év alatti gyereked.

Egyébiránt innen vagyok ilyen okos:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam

Borcsa
15+6

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Lyly! vigyázz magatokra!mi az amit irtál ritmuszavar???

Ma úgy érzem mint ha nem is lenne pocim.nem tudom hogy ilyenkor tényleg kisebb vagy csak én érzem annak.pedig tegnap egész nap ettünk.

Ti már egy páran olyan ügyik vagytok aki tud írjon nekem.én saját vállalkozásban dolgozom minimál béren voltam bejelentve.a könyvelő valami olyat mondott hogy 50 000 körül kapok majd hát ez borzalmasan kevés pláne hogy két babó lesz.aki hasonló helyzetben van mit tud ha visszamenőleg megemeli a fizut mennyi pénzt kaphat. Borcsa ha tudsz írj valamit errről mert én ezeken a honlapokon nem igazodom ki.

Tunka
15
tunka
 
 


Borcsa:
köszi....

Tunka
Mindig az előző naptári év átlagekrest 80%-a a GYED bruttóban. Nem tudom mennyi most a minimálbér. De mondjuk ha 60, akkor brutto 48-at kapnál.
Kérdés, érdemes-e visszamenőleg megemeltetned??!! Mivel saját vállalkozás, így lehet, hogy több lenne a kötelezően kifizetendő járulék, mint amennyivel töbet kapnál.

Titati 18+3
titati
 
 


Tunka,
igen, egy elég csúnya ritmuszavar, gyakran "kihagy",aztán váratlanul óriási nagyon ütve bedobban. Kicsit riasztó, és súlyosabb esetben ezeket ütik ki elektrosokkal. Na de azért ott még nem tartunk, egyszerűen "elfáradt" egy kicsit. Ilyenkor nő meg a szívünk nagysága és a vér mennyisége is, és a sok talponlevés + az előbbiek már kissé megviselik. Egyébként korábban kocogtam, eveztem, versenytollasoztam, mégis jó kis teher lehet a terhesség a szívnek. Kép

Visszamenőleg nem érdemes megemeltetni a pénzt (és úgy tudom, nem is lehet), pont ma tudtam meg én is a munkahelyemen. Titatinak van igaza, nem biztos, hogy jobban jönnél ki.

Szia Titati,
mi újság nálatok? Jó neked, hogy már érzed a pici mozgását! én a múlt héten éjszaka aptó kis fodrozódást éreztem, mintha egy kis gyík surrrant volna az egyik oldalról a másikra, aztán csend. Lehet, hogy Picur művelte ezt? Milyen érzés a mocorgás?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Titati! be volt jelentve egy másik ember is a cégbe aki után tavaly óta fizettük a járulákokat.most intézték el a nyugdíjazását visszamenőleg úgyhogy valószinü amit utána kifizettünk azt betudhatjuk nekem és akkor nem kell visszamenőleg fizetni.remélem nem írtam nagy hülyeséget.

Lyly! ez nem hangzik valami jól.akkor pihenj amennyit tudsz.
még én se érzek semmit.már úgy váromszerintem az a baba lehetett mindenki ilyennek írja le a mozgást

Ti is néha kisebbnek érzitek a pocitokat.
tunka
 
 


Lyly
szia Kép Igen az a gyíkocska lehetett a pocaklakó. Mindenki kicsit másképp érzi Kép Én olyat érzek, mintha itt keményedne, aztán eltűnik onnan, és odébb jelenik meg a feszülés/keményedés. Tegnap pl párom simizte a pocim, és gyorsan mondtam neki, hogy most itt mozdult (az ő simogatása közben), de ő nem érezte még.

Meg azt vettem észre, hogy lányom ölelgetésére, puszilgatására is reagál Kép Minden reggel-este kötelező puszit ad neki, meg simogaja, beszél hozzá, súg neki dolgokat, és általában, az esetek 50%-ban reagál rá pocaklakó.. tök érdekes Kép

Hétvégén voltunk a félmaratonon, és a lányom többek előtt is lebuktatott... Folytn puszilgatta a hasam Kép Ja, és az oviban is így tudták meg, és kérdezték: "csak nem?" Csak de Kép

Egyébként ma épp szarul vagyok Kép Reggelire disznósajtot ettem (9-kor), és valszeg túl fűszeres volt így reggelinek...délben ki is pakoltam Kép Most hetente 1x valamivel "elcsapom" a gyomrom.
És ma megyek egy idegen dokihoz, mert az enyém szabin van, és ma kell beutalót kérnem AFP-re...csupa öröm a mai napom...

Titati 18+3
titati
 
 


Lyly,
Vigyázz nagyon magatokra! A bab türőképessége nem végtelen, pihenj sokat mindkettőtök érdekében!

Borcsa,
ezek az oldalak nekem nagyon furcsa nyelven íródtak, sajnos sem nagyon vannak, akik le tudják nekem fordítani:-)
Pláne, hogy még hivatalosan nem is kérdezhetek:-)))


Tunka,
Nekem is azt mondta a könyvelőnk (a cégnél), hogy visszemenőleg nem érdemes megemelni a fizudat, nem nyersz vele semmit.

Én most akartam indítani egy saját kis vállalkozást a munkám mellett, de miután már Manónak is van beleszólása, nem biztos, hogy merem. Ugyanis azt az infót kaptam, hogy ha van élő vállalkozásom, azaz én dolgozom benne(akár bt, akár egyéni), akkor nem vagyok jogosult semmilyen járandóságra.
Ha a papa nevén futna, viszont csak élettársi kapcsolatban élünk, akkor pedig nem működik a "segítő családtag".
Teljesen lelombozódtam.
Van erről vmi infótok?
Vagy ötletetek, hogy hol tudok utánanézni?

Medike

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01
 
 


Sziasztok!

Maminti: hát dokihoz magánrendelésre járok a Kosztolányira, uh-ra, vérvételre meg majd nst-re meg a Bártfaiba. De 4 éve az nst után a Bártfaiba mentem dokihoz is, és ott volt rendelése is. De hogy most mi a helyzet, arról fogalmam nincs.

Cinci: nálunk a fiúk közt 23,5 hónap a korkülönbség, és nagyon-nagyon bejött Kép

Titati: nem igaz! Az igazolást a dokid fogja kiadni a szülés után! Az összes pecsétet nézik. Abból legyen 4 és kész.

Lyly: hányinger ügyben talán jobb a helyzet, kopp-kopp. Ma oviba szoktatás miatt vagyok eltűnve Kép

Tunka: a bejelentett fizetésed 70% a tgyás, és 70%, de max. brutto 83 a gyed. Ha ikrek, akkor duplagyes jár, ki kell számolni, mivel jársz jobban.

cory 12+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


medike! Én se értek semmit.az egyik ismerősöm mondta hogy neki megemelték visszamenőleg és így többet kapott.már én se tudom mi a jobb csak hát az ember szeretne minél többet visszakapni abból a sok pénzből amit befizetett.

Milyen kevesen vagyunk hol vannak a többiek?????????

kaptam egy új tippet csikok ellen csak az a baj hogy 14 000 Ft persze minden pénzt megér hogy majd szülés után is le merjünk vetkőzni de ez egy picit sok,persze ha tudnám hogy tuti biztos megvenném.ismeri valaki: JEANNE PIAUBERT krém.eddig 2 doboz vichyt használtam el de annak darabja 5-6 ezet.
tunka
 
 


Lányok,
nagyon aranyosak vagytok, hogy aggódtok értünk. Pihenni fogok, 3-kor elhúzok a melóhelyről 5 helyett, lehet, már ez is sokat fog javítani a helyzeten!Kép

Tunka,
szerintem most nekem is kisebb valamivel a pocim, vagyis nem feszül annyira. A korábbi nagyságba szerintem a felfúvódás/puffadtság is belejátszhatott. Most mintha nem lenne már ennek olyan nagy szerepe, vagyis "lappadt" egy kicsit a pocim. (Apa szerint nemsokat...Kép)

Titati,
hm...a disznósajt nekem a múlt héten "jött be" zöldpaprikával. Most a hideg is kirázna tőle Kép
Nagyon édi lehet a kislányod, biztos, hogy nagyon jól meglesznek a tesók! Nekem nagyon tetszik, hogy már ilyenkor is így viszonyulnak a tesócik egymáshoz. Biztos, hogy picur is érzi a tesókája szeretetét, azért "mozdul rá".
Ki indult a félmaratonon? Vagy csak kilátogattatok?

Cory,
nagy az öröm, rókamama lassan elköltözik!!!Kép
drukk a beszoktatáshoz!

Medike,
az élettársi kapcsolat miért nem jó "családtagnak"? Ez mivel rosszabb, mint pl. a nagypapa?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=47183190

Ezen a fórumon lehet kérdezni a Szakbarbárt!
Nekem is ő írta, hogy mikortól menjek táppénzre a gyed helyett és hogyan járok jobban.

Írjátok le neki pontosan az ellátásokkal kapcsolatos kérdést és személyre szabottan, érthetően válaszol!!!

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=47183190

Ezen a fórumon lehet kérdezni a Szakbarbárt!
Nekem is ő írta, hogy mikortól menjek táppénzre a gyed helyett és hogyan járok jobban.

Írjátok le neki pontosan az ellátásokkal kapcsolatos kérdést és személyre szabottan, érthetően válaszol!!!

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


TündiKép

Gratula a jó AFP-hez. Tök jóó!!!Kép
Nekem a héten lesz eredményem, félek...
Vendég
 


Lyly
Mi mindig egyformákat kívánunk Kép Zsíroskenyér, disznósajt Kép Ja, reggel nekem is zöldpaprikás formában jött be nagyon, csak aztán meggondoltam magát Kép
Apu, bátyám, meg régi sporttársaim indultak a félmaratonon. Apu levezetett a múltheti ironman után (3800 úszás, 180 km kerékpár, 42 km futás), így 62 évesen Kép Ja, és persze az unokával futott be az utolsó 1km-en, így legalább lánykám is mozgott egy kicsit Kép

Tunka
igen bocsi, a %-ot elírtam.... Kép

Fél 3-kor lépek...sziasztok...
titati
 
 


Titati,
tiszta sportember a papád, de már a kislányod is kezdi!Kép
Az egyforma kívánósságra majd figyelek, vajon, egyforma neműek is lesznek a babók?Kép Akkor adjuk a tuti tippeket a következő nemzedéknek gyermeknem témábanKép

Pihizzetek Pocakosok, én is lelépek 3-kor.
Puszi mindenkinek!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lányok,

szeretnék úszni járni, de nem tudom, melyek azok az uszodák, amelyek tiszták annyira, hogy terhesen is szabad oda járni. A dokim azt mondta, hogy a Kondorosiról és a Külkerparkról hallott jókat. Én a Kondorosit nem ismerem, a Külkerbe pedig úgy tudom, hogy csak tagok járhatnak.
Tudtok jó uszodákat? Ti jártok úszni?

Kinga
14+0

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Lányok! átkukucskáltam a 2005 őszi babákhoz és olyan tündéri apróságokat láttam.Jövö márciusban már mi is elkezdjük rendesen gyüjteni a képeket a már megszületett gyönyörű babákról.

Ez a mai nap nem túl aktív.
tunka
 
 


Sziasztok!

Cinci, természetesek a félelmeid, de én hiszek benne, hogy a babák tudják, mikor jött el az idejük Kép Az én lánykám is másfél éves, februárban lesz két éves, márciusban jön a kistesó. Õ mondjuk az én fogalmaim szerint jó kislány Kép. Kellek neki, de azért lehet mellette mást csinálni. Én azzal oszlatom el a kételyeimet, hogy legfeljebb ha máshogy nem megy, kistesót magamra kötöm, és úgy megyek a nagy után. Egyébként tényleg döbbenetes, hogy Kata is hogy megérzi ezt a kistesó dolgot. Mi Bababónak hívjuk a pocaklakót, ezt Kata is nagyon hamar megtanulta, mondogatja is sokat, ha megkérdezzük, hol van Bababó, akkor mutatja a hasát - és puszilgatja az én hasamat.

Egyébként a gyereknevelés témában vagy egy Egyik kicsi, másik pici topik - Cory, te is benézhetnél Kép

Szép babavárást!

Lyly, isten ments, hogy azt állítsam, az alvó babák lányok Kép Különben is minden tünetre hallottam már jóslást mindkét nemre, úgyhogy én ilyenkor csak mosolygok. Mi nem akartuk tudni, és most sem szeretnénk tudni, hogy fiú vagy lány. Kata már tíz perce megszületett (amint megszületett, a pocakomra tették, 10 perc után bebugyolálták egy lepedőbe, hogy meg ne fázzon), amikor eszünkbe jutott megkérdezni Kép

Medike, azért három gyerek egyszerre az tényleg a mélyvíz Kép De így utólag biztos már csak a szép jelenetek jutnak róla eszedbe Kép

Cory, a Praxisba jársz magánrendelésre? (Én igen. Kép)

Tunka, nekem lettek csíkjaim az előző terhességemnél (csipő-pocak + mell), de lényegében eltűntek. Úgyhogy azt hiszem, én legfeljebb a masszírozás miatt fogom kenegetni Kép Többiek, van olyan, akinél még mindig látszanak a terhességi csíkok?

Kinga, én voltam úszni előző terhesség alatt is, és most is szándékszom, mivel nekem a csillaghegyi van legközelebb, ide. De nem tudom, mit jelent az, hogy tiszta uszoda, mert ma már csak olyan uszoda működhet, ahol vízforgató rendszer van.

GyeZsu (aki az előbb evett meg egy szelet juhtúrós kenyeret sós mangalicaszalonna darabokkal megszórva, zöldpaprika karikával díszítve Kép)
gyezsu
 
 


GyeZsu: valamikor írtam én is abba a topicba, de valahogy annyira mások vagyunk, nekem az nem jött be. Az első napok, hetek, hónapok meg úgy elsodorják az embert, hogy csak kapkod Kép
Nem a Praxisba járok, a Bálintoknak máshol van a rendelőjük Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok lányokKép

Jól eltüntem, de hát zajlik az életKép

Gyors info:

A fizu megemelés ügyben akit Tünde irt: Szakbarbár vér profi, bátran kérdezzetek tőle, nagyon a toppon van, nagyon jó ötletei vannak és baromira informált.
Nem fontos visszamenőleg megemelni a fizut, jól jöhet egy papiron adott jutalom, jutalék is.
Annak idején nekem is pont igy emelték meg a minimálbér duplájára a fizum, minimálbéren maradtam, de kaptam jutalmat és ezáltal pont a kétszerese lett a havi jövedelmem. IGaz kellett utána szépen perkálnom (minden járulékot én fizettem a cég helyett), viszont háromszorosan visszajött a befizetett összeg. ÉRdemes jól utánaszámolni, hogy mennyit költesz rá és mit kapsz érte. Egy tuti, mivel mi 2006. elején szülünk igy a tgyásunk és a gyedünk alapja is a 2005. évi jövedelem, ez persze azokra vonatkozik akik most meloznak és nem azokra akik mondjuk már most gyeden vannak.
A tgyásnál nincs plafon, az a fizu 70 %a, de a gyednél ami a tgyás folyositásától számitott 165. naptól jár (tgyást 164 napig kapunk) a fizu 70 %a max 83 ezer Ft brutto az összeg.
Akár ugy is érdemes esetleg a dolgot alakitani, hogy kevesebbet kelljen esetleg korrigálni és utána fizetni, hogy az ember jánya elmegy szépen táppénzreKép És az eddig kapott fizuja lesz az alap, meg amivel korrigálKép

Magunkról gyorsanKép
Voltam cukor terhelésen , ami nagyon jó lett, éhomi 4,9 terhelés utáni 6,47 lett. A 24 órás vérnyomi mérésem alapján a dokim megemelte egy szemmel a gyógyszerem, és azt mondta hogy 4 hét mulva esetleg más gyógyira állunk át.
A hólyaggyulladás elmult a vizelet vizsgálat alapján, de én érzem hogy nem koser még a dolog, szerintem egy kis folyás visszamaradt, majd szerdán megyek nődokimhoz, remélem kikurálKép

CinciKép
a fiam 20 és fél hónapos és egy ördögfióka, magam se tudom mi lesz kettővel, de csak tulélem, legalábbis ebben bizom. Remélem amire megérkezik a teso kicsit visszavesz a tempoból a fiam.
Örülj a pocaklakónak és élvezd ujra várandóságotKép

GyeZsuKép
Hu valamit kértél hogy küldjek át neked, de elfelejtettemKép Ird már meg mégegyszer és hogy hova küldjem és máris küldöm.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági!

Szerintem a könyvkötést, nem? Tegnap este elkezdtem a szalvétázást Kép gyezsu@freemail.hu

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés, és elköszönés, mert holnap hajnalban indulunk nyaralniKép Majd ha visszajöttünk beszámolokKép Meg majd képek is lesznekKép

Sok puszi, és jó pocakosodást mindenkinekKép

Zsu

13+0KépKépKépKép
(12+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!

Kép Kép Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Jó reggelt! Kép
Én tegnap begyűjtöttem az AFP beutalómat a pótdokitól, holnap reggel megyek is megcsináltatni. Éhgyomorra kell menni? Már nem emlékszem rá.
Ja, és 3 hét múlva kel visszamennem a dokihoz.

Titati 18+4
titati
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, majd igyekszem és utána megpróbálok reagálgatni!

Zsu, utólag is jó nyaralást, kellemes pihenést, vigyázz nagyon magatokra!

Mariannka, jobban vagy már? Bocsi, lehet, írtad már a hétvégén, csak nem olvastam!Kép

Titati, én holnap megyek az AFP beutalókért a védőnőhöz, és sztem jövő7en lesz a vérvétel. + jövő7en lesz a teszt ebéd utáni vérvétel és cukros lötyi isKép Majd várom az infókat! Mennyi idő múlva van eredmény? Ja, és sajnos én nem tudom, hogy éhgyomorra kell -e menni, de sztem igenKép UH nem volt?

Anita 15+4

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és szépen pocakosodik!

Borsts: Köszi a tanácsokat széklet ügyben. A végén sikerült minden segítség nélkül.De biztos lesznek még nehéz napok,nem csak nekem hanem másoknak is,amikor jól jönnek a tanácsok.

Tündi: Neked is köszönöm és gratula a jó AFP. eredményéhez.Én is ilyen jó híreket szeretnék majd kapni.

Titati: Neked is köszönöm és persze a recept hegyeket is.

Maminti: Voltál dokinál? Remélem már nincs semmi panaszod,és jól vagytok. Írjál mert gondolom mindenki aggódik.

Babetta:14+3

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Nagyvonalakban a tegnap írtakra:

Tündi, nagy-nagy gratula az AFP-hez!Kép Vki meg tudja nekem írni, mi a jó érték?

Lyly, nagyon vigyázz magadra! Nem lehetséges megoldani, hogy többet pihenhess! A kettőtök egészsége mindennél fontosabb!

Cory, örülök, hogy alakulnak a dolgok, és rókakoma költözőfélbenKép Így tovább... !Kép

Kinga, én nem járok úszni, szerintem nem is fogok. Én csak kismamatornára szeretnék járni! Ja, és sajnos nem ismerem a pesti uszodákatKép

Cinci, ugyan én nem vagyok szakavatott a problémádban, de véleményem megegyezik a többiekkel. A kisbabád pontosan tudja, mikor érkezhet! Természetesek lehetnek az aggályaid, és biztosan nem lesz egyszerű így a két picurral, de én csak bátorítanálak! Az élet gyönyörű ajándéka egy kisbaba, bár te ezt már pontosan tudodKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Jó reggelt!
Hát az előző két nap szemfényvesztés volt, ma megint hányással nyitottam.

Titati: ha most mész AFP-re, akkor miért 18+4 vagy? Nem értem Kép

cory 12+5

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Anita
Az AFP eredmény elvileg 4 nap után telefonon elkérhető. Holnap bezsámolok mi volt.
UH nem votl, az majd 3-4 hét múlva lesz, az AFP tudatában

Cory:
Látod, erről beszéltünk múltkor, hogy későn vezsik le, nagyon későn! Nekem az UH alapján nézi mindkét doki (az sztk-s, meg az UH-s dokim is), így még csak 16,5 hétnél vagyok...mármint a pocaklakóm az UH alapján 16,5 hetes. És mindketten azt mondták, hogy ez a jó idő a levételre... Hát én már nem tudom... De már nem izgulok, ha rossz lesz az eredmény, mert szerintem tuti rossz lesz.
Szerinted mit csináljak? Korábban már nem tudok menni Kép

Titati
18+4 (menzi szerint)
16+1 (baba kora, Uh alapján)
titati
 
 


Titati: én nem izgatnám magam, és nem a mensi alapján számolnék, hanem az uh alapján, ahogy a dokik is Kép És akkor minden szép és kerek Kép És végülis a hosszú ciklusod ezt bőven indokolja is.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok, mert 1000 dolgom van.

Tunka!
Én a saját kft-nkben dolgozom (már táppénzen vagyok) Mindent többször átszámoltattam a könyvelő irodában, ahol könyveltetünk a munkaügyessel. Feleemeltem visszamenőleg, ez év elejéig a fizumat 120.000-re, így max. GYED-et fogok kapni 83.000 Ft-ot, a tgyes-em pedig 84.000 Ft lesz. A visszamenőleges járulékok kb.200.000 Ft-ot tesznek ki, de a gyed és a tgyes alatt így kb.800.000-el többet kapok majd meg 2 év alatt, szerintem megéri.

Én holnap magyek 12 hetes uh-ra. Kérek mindenkitől egy nagy drukkot.

Cory és a többiek akik 12 hét körül járnak voltatok már?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?