Sziasztok!
Bartika, Babetta, szívesen
A kengurura szokták mondani, hogy akkortól lehet használni, amikor már tud ülni a baba, de ha jól tudom, vannak olyan típusú kenguruk, amiket már újszülött kortól lehet - ezt ne tőlem kérdezzétek, mert kenguru ügyben nem vagyok otthon
A kendőnek viszont az a nagy előnye, hogy rásimul a gyerek gerincére és úgy tartja. És amíg pici, addig nem úgy szokták vinni, mint a kenguruban, hanem az általam "bölcsőtartás"nak nevezett pózban, ami igazából fekvő, itt meg tudjátok nézni:
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm Lyly, az UH- alvó baba nálunk lány lett
(Kata végigaludta az összes UH-t, a 4D-st is beleértve
)
Náthára én Oscillococcinumot szoktam - meg gyógyteákat, amiket terhesen nem merek. Torokfájásra vannak énekes-csodareceptjeim, de szerintem ha nátha okozza a torokfájást, akkor nem feltétlenül segítenek. (A legdurvább - én pár cseppet bírtam csak lenyelni belőle -: hagymát apróra vágni, mézzel összekeverni, állni hagyni, és ami levet ereszt, na azt kell meginni. Brrr.) És egy méhész bácsi, amikor krákogva akácmézet vettem tőle azt tanácsolta, hogy "csócsáljam" a számban a mézet, és csak aztán nyeljem le. Egy másik méhész pedig felvilágosított, hogyha forró teába teszem a mézet, akkor az összes "gyógyelemet" elvesztem belőle. A mézet nem szabad forralni + forróba tenni, max. langyosba.
Na, abbahagyom az ötletelést
GyeZsu