Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszöntöm én is az új mamikat!

Orsi!
Bödecs dokiról én is sok jót hallottam, egyszer el is mentem hozzá még terhesség előtt, mert nagyon erősen véreztem mindíg és félidőben fájt a hasam. Említettem neki, olvastam az interneten, hogy ez hormonprobléma lehet, erre kinevetett, hogy talán nem ott kellene tájékozódni. Azt mondta semmi bajom, csak jó erős a peteérésem, majd nem lesz gond ha babát akarunk. Ez be is jött, harmadik próbálkozásra ikrek :-)))
Végül is nem ő lett a dokim, mert nem esett jól, hogy kinevetett.
Méhecske!
Nagy Miklóshoz járt a kolléganőm, ő meg a terhesgondozás alatt nem volt vele kibékülve, de a szülésnél nagyon korrekt volt, állítólag szakmailag tényleg profi. Egyébként minden jó "felkapott" doki leterhelt!
Márti!
Már a 32!!!. héten járunk. Csináltam centit, ide van a monitorra ragasztva, ideális esetben még hat hét! Teljesen jól vagyok, csak aggaszt, hogy mekkorák lehetnek a babák. Csütörtökön uh. Van aki szerint nagy, van aki szerint kicsi a hasam. Olyan jó, hogy mindenki olyan okos!!!
Már nem mehetek nagyon sehová, főleg pihizek itthon, de ha van kedved (módod) a picikkel kijönni szívesen látlak. Füves udvar, jó kis homokozó van! :-)
Bogi!
Én lányom is kapott tápszert a szopi mellé, kíváncsi leszek az ikrekkel hogyan bírom majd. Szeretnék szoptatni, de csak úgy, hogy a babáknak is és nekem is jó legyen. Sem őket nem fogom éheztetni, sem magamból fizikai hullát csinálni nem fogok, ha nem elég a tejci. Azért majd igyekszem. Nem szedsz homeós bogyót a tejserkentésre?
Puszi!
Enikő
olajfácska
 
 


Tündi!
Pont megelőztél!
Bogi!
A homeós bogyó az urtica urens. De 10-én megyek homeós dokihoz, majd rákérdezek pontosabban.
Enikő
olajfácska
 
 


Sziasztok!

Csajok!
Én sem kezdő vagyok Kép Szedtem homeobogyót Lilinél is és most is, és nem vettem észre nagyon hatását. (Amúgy valóban az Urtica Urens (közönséges csalán) a bogyó neve)
A legjobb hatást eddig nálam a pihenés érte el, csak az a gond, hogy két gyerek mellett ez lehetetlen. Vagyis akkor nem, ha délután együtt alszunk egy nagyot hárman, de egy három hetes babánál nem lehet kiszámítani. Lili még oké, nála nagyjából egyformák a napok.

Most azt csinálom, hogy egész nap, 3 óránként lefejem kézzel mindkét mellemet. Kíváncsi vagyok, hogy így beáll-e.
Az az igazság, hogy Katica nagyon hamar szopizik keveset. Végülis jól csinálja, mert ugye sokszor keveset Kép, de a tejnek ez nem igazán fekszik.

Enikő!
Az internet miatt majdnem minden doki kineveti az embert. Csak az nem, aki közelebbi kapcsolatban áll vele.
Az én dokim (Likár Zsolt) már poénkodik rajta szinte minden alkalommal, ha találkozunk. Bodai doktornak is úgy mutatott be: Farkas Boglárka a fő internetesünk Kép

Na most megyek, jók legyetek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 

 
 

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így betolakodok, néha beleolvasok a topikotokba.
Most csak azért írok, mert Boginak szeretnék annyit mondani, hogy tejserkentésre két tuti dolog van. Az egyik egy szopitanácsadó bíztatása, és tanácsai,(én anno W.Ungváry Renátával konzultáltam telefonon) a másik pedig az úgynevezett More Milk Plus. NEm tudom hallottatok e róla. A www.nandu.hu -n lehet rendelni (bár van mikor épp nincs készleten) Nekem nagyon bejött. AZ urtica-t én sem éreztem abszolút, de úgy tudom az csak szülés után nehezen beinduló tejcsinél jó. Szóval én ajánlanám hogy próbáld ki ezt a MMP-t, igaz nem olcsó, de megéri.Kép
Gratulálok a csajszihoz egyébként;)
És mégegyszer bocsi, hogy beleszóltam, nem okoskodni akartam, csak kibuggyant belőlemKép

Olajfácskának pedig annyit akartam, hogy nálunk (ceglédi topik) van egy ikres anyuka, aki a most 9hós babáit szoptatja, sztem cserélhetsz majd vele tapasztalatokatKép Jó egészséget kívánok nektek is!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti
 
 


Sziasztok!

Köszi az infokat Bödecsről, igazán megnyugtató.

Szerencsésen túléltem a varratszedést. A gyermek jól érzi ott magát ahol van.
Ha nem probléma akkor még zaklatnálak benneteket néhány kérdéssel. Kép)
Mennyit szoktak egy szülésért fizetni? Szülésznőt is fogadni kell? Valóban kell a gyerekorvosnak fizetni, mikor előszőr meglátogat? Ez az ingyenes egészségügy mindig elbizonytalanít!!

Olajfácska!

Lehet, hogy előre meg tudod beszélni a dokiddal, hogy a szülés környékén merre lesz. Mikorra vagy kiirva?

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Az orvosnak általában a havi díja 5-10 szeresét szokták adni, pénztárcától függően.
Szülésznőt fogadni nem kötelező, és mostmár bizton mondhatom, hogy az összes szülésznő nagyon jó, tehát az éppen ügyeletes is. Fogadni csak azért érdemes, mert amikor én szültem (pedig ugye császáros voltam), 16-an születtek még aznap, így lehet, hogy a szülésznők is nagyon elfoglaltak. De ha fogadsz egyet, nagy esély van rá, hogy az csak veled, vagy max. még egy kismaműval fog foglalkozni. Igazából attól is függ, hogy az orvosod olyan-e, vagy megteheti-e, hogy a szülésed elejétől a végéig ott legyen. Sokan csak a tolófájásokra mennek be, addig csak óránként vagy ritkábban megvizsgálnak.

Én még nem hallottam olyat, hogy a gyerekorvosnak fizettek volna. És akkor mindjárt kitalálják, hogy a védőnőnek is fizetni kell, ha meglátogat, stb. Azért legyen már valami határ. Aki megteheti anyagilag az adjon fűnek-fának, de sajnos ezt nem mindenki teheti meg.

Betti!
Nagyon köszönöm a tanácsot.
Most egyenlőre próbálkozom a fejéssel, meg a sok folyadékkal. Már tapasztaltam javulást, úgy vettem észre, hogy 2-3 óránként, ha nem szopizik a baba, akkor magától elkezd folyni.
Talán sikerül beindítani így is.

És nem kell szabadkozni, nagyon örülünk, hogy olvasol minket, és kösz a tanácsokat!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Fuldoklunk a hőségtől és a gyerekek nem tudnak este elaludni. Sára tegnap fél 11-kor már nyüszített a fáradtságtól, de nem tudta megadni magát az álomnak. Most kitaláltam,hogy mint az olaszok elmegyünk este 8 után egy sétára még hog kifáradjanak és lehűljön a levegő. Ez csak azért gáz nálunk mert rendesen 8-kor már aludni mennek és miután cserébe hajnali fél 6-kor kezdődika nap, így elég hosszú az anyjuknak.

Sokat gondolok a kismamáinkra! Hogyan bírjátok? Ráadásul még csak most jön a java, hétvégére 37! fokot jósoltak.

Nem tudtok esetleg valahol Győr és Budapest 1-1 órás autós körzetében valami jó kis szállást 5 fős családunknak? Kibrusztoltam a páromnál, hogy mielőtt beköltözünk a félkész házba, menjünk már el családostul nyaralni. 3 napot kaptam és egy csomó instrukciót, hogy milyen helyet keressek. Rossz időre számítva kellene benti gyerekjátszó, esetleg fedett medence, kinti pancsoló, játszótér, babakocsis közlekedési lehetőség, félpanzió.Mindezt persze olcsóért. Nem tudok esetleg ilyesmit? Minden megoldás érdekel. A bababarát szállásokat már nézegettem a babanet oldalon, de hátha van személyes élményetek is.

Köszi,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Üdv az új kismamiknak!

Piros!

Lipóton van egy elég jó lehetőség,de nem tudom fejből a nevét (lehet hogy te ismered!).Nyitáskor egész jó árai voltak.A barátnőmék most voltak 2gyerekkel,ha érdekel,megkérdezem pontosan az elérhetőségét és az árait!

Orsi!
se a védőnőnek,se a gyerekorvosnak nem kell fizetned!Nekik kötelességük a hazaérkezéetektől számított 48órán belül kimenni és megnézni a babát!Ugyanis értesítést kapnak rólatok illetve neked is kötelező lenne bejelentened náluk.
De ha a későbbiekben esetleg azt szeretnéd,hogy a gyerekorvos rendszeresn időközönként (általában 2hetente vagy havonta) meglátogasson benneteket,azért már fizetni kell.

Enikő!
Hogy bírod a meleget? Babák jól vannak?

Mi szépen növögetünk, már mindhárman 5kiló felett vannak és nemsokára 3hónaposak leszünk.A légkondi mellett egész jól bírják a fiúk a meleget.Csak azért nyügösek,mert nem mehetnek ki.De a meztelenkedést nagyon szeretik!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Piros!
Nézz körül ezen a honlapon:
www.udulesicsekk.hu
Ezen tudsz keresni szállásokat, legtöbb helyen honlap is van, meg árak.

Edit!
Hotel Orchidea a Lipót, nem?
És a légkondit is bírják a babák? Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Edit!
Köszi a kérésedet, viszonylag megvagyok. Úgy du. 5-ig nem melegszik át a ház, addig elvagyok. Utána nyűglődöm. Tegnap este kifejezetten rosszul voltam, fél éjjel keményedett a hasam.
De megnyugodtam, mert ma reggel volt uh, a Zsolt csinálta a kórházban. Babák jól vannak, nőttek, az egyik megfordult, pedig eddig mindkettő fejvégű volt.
Jó, hogy van klímátok, csak nem legyen 10 foknál nagyobba hőm. különbség a kintihez képest.
Gyönyörűen nőnek a fiúk!
pUSZI!
eNIKÕ
olajfácska
 
 


Sziasztok!

Nagyon bírják a fiúk a klímát,itt a tetőtérben másképp nem is lehetne velük kibírni.
Mielőtt kimegyünk kikapcsoljuk,hogy mire bejövünk,átmelegedjen a lakás.Csak akkor kapcsoljuk vissza,ha már ittbent vagyunk egy ideje.

Enikő!
Örülök,hogy jól vagytok mindhárman.Gondoltam rád,hogy elég szörnyű lehet ebben a melegben.Kitartás,reméljük a jövő héten már nem lesz ilyen meleg!
Még mindig szimpi a Zsolt?Nincs vele semmi gondod?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Bogi,
koszi a valaszt Gezenguz-ugyben. Minap eszembejutottal, szep teliholdas este volt, olyan tisztan latszott a hold, gondoltam, biztos nezelodnek a csillagaszokKép

Piros,
szemelyes tapasztalat sajna nincs, csak egy-ket cim, amiket en is nezegettem magunknak, hasonlo parameterekkel, mind "bababarat" elvileg. HathaKép
http://www.admiralpanzio.hu/hu/szolg.html
http://www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?&session_id=YFu698577911225579411YFu6 W&ed=10&ekezet=0&fp=3&fi=2&lang=hu&lang=hu&did=0&ml=31&val2012i62=1&val2018=3&ei =0&s=1&mi=1&xcnl1098
http://www.hoffmannhaus.hu/
http://www.loreleipension.hu/m/szolg.html

Es masfajta, de jo lenne, ha valaki kiprobalna, nagyon kivancsi vagyok, milyenKép
http://www.kalandpark.hu/main.html

-Afonya
afonya
 
 


Nagyon rendesek vagytok, köszönöm. Utánanézem és beszámolok a tapasztalatokról.

Ha marad ez az őrült meleg, lehet, hogy én is ráveszem anyámékat egy légkondira. Nem vagyok nagy barátja mert az irodákban, ahol dolgoztam korábban sokszor szipogtam miattuk nyaranta. De lehet, hogy ha magunk szabályozhatjuk és olyan okosan csináljuk, mint Editék, akkor hasznos jószág. Tegnap este sajnos a séta ellenére is 11-ig nyomta a kicsi (Sára) és a bébi is. Én már nagyon ideges voltam a tehetetlenségtől. Mondjuk arra jó volt a séta, hogy addig sem ment a huzakodás. Az Annával már könnyebb, mert ha nem is alszik, de megérti, hogy a szobájában maradjon és magában játszon elalvásig. Estére már nagyon kipukkad a lelkesedésem. megviseli az idegeimet a hőség, türelmetlen és hisztis vagyok tőle. Az optimális üzemi hőmérsékletem a 20-25 fok.

Edit, Áfonya! Meg akartam nézni a skacokat a profilotokban, de nem túl frissek a képek. Kicsit létszámhiányosak. Van új?


Pusz,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Köszi az infókat. Ha nem lesz semmi baj, akkor nem hiszem, hogy szükséges az orvos kéthetenkénti látogatása.
A meleget jól birom, sőt én már vártam is! Mondjuk 32 foknál nem kellene melegebb.

Piros!

Lipótról én is csak jókat hallottam. Tavaly voltak a kolléganőim és elégedettek voltak. Nekem még Sárvár is nagyon bejött. Bár az kicsit messzebb van.

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Hu, a sarvari furdoben mi tavaly voltunk, Reka akkor volt 2 eves, allatira elvezte. Mondjuk en, amikor eszrevettem, hogy siman kifer a kerites racsai kozt /sot alatt is, a kis ropilanyKép/, mar nem voltam annyira nyugodt. Merthogy en mar nem fertem volna ki, ha utana kell szaladnomKép Szerencsere o nem vette eszre.

Piros,
enyem profil nem letszamhianyos, legalabbis en nem tudok rola! A harmadik még csak az en terveimben szerepelKép
De frissnek tenyleg nem tul friss, majd frissitem.

-Afonya
afonya
 
 


Piros!

Sajna,nem nagyon van időm a profilommal foglalkozni.Bár már sokszor készültem rá!
A légkondit csak ajánlani tudom.Nálunk még senkinek nem volt gondja ebből,pedig vagyunk elegen!És a fiúk még ebben a melegben is alszanak este 8-tól reggel 4-5-ig!!!Egyébként most 26-27fokra van beállítva.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Remélem a légkondis téma csak a panelra érvényes Kép

El lennék keseredve, ha a családiházba is kellene. Szerencsére nálunk a lakásban amikor kint árnyékban volt 38 fok, akkor is csak 29-ig ment fel. A gyerekszobába meg csak 28-ig, mert az északi szoba és mindig 1 fokkal hűvösebb van, mint a lakás többi helyiségében.
Ez persze télen nem túl jó, de a fűtésünk szerencsére jól működik.

A sárvári fürdőről én nem nyilatkozom. Valószínűleg ott kaptam be azt a vírust, amitől lebénult a fél arcom két éve, és már sosem fog meggyógyulni sajnos.

Az orvos szerint vigyázni kell az autóban is az ablak lehúzással, meg a huzattal bárhol.
És hiszitek, vagy nem, amikor én jártam kezelésre, azt mondta az orvos, hogy egyre több ilyen esete van. Rá egy évére felhívott a legjobb haverom, hogy a barátnője is így járt, mit tegyenek.

Na puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!

Mi is családi házban lakunk.Igaz,a tetőtérben és a tető szigetelése nem túl jó,mert ilyankor 35-38fok szokott lenni.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Edit!

Húúú az húzós. Férjem is lakott tetőtérben az előző feleségével, és nagyon megutálta a klíma miatt. A jelenlegi házunkat fafödémmel csináltatta, hogy még véletlenül se jusson eszébe fölfelé terjeszkedni. Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Mi is családiház tetőterében lakunk, de inkább nem mérem meg hány fok van hőségben. ( nincs klímánk)De eddig még mindig egy kicsit hűvösebb volt mint kint.

Zaklatnálak benneteket egy kérdéssel! Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Még szopi alatt visszatért a menstruációm, és már 1 hónapja abbahgytuk a tejcizést.Ezért elmentem dokihoz, hogy írjon fel nekem bogyókát, mivel egyenlőre nem szeretnénk még egy ilyen dupla almot.Dokibácsi írt is fel, de ugyanakkor megpróbált rábeszélni a spirálra.Én nagyon idegenkedem tőle. Van vkinek erről tapasztalata? Ha nincs az sem baj, a véleményetek is érdekel.

Köszi
Üdv: Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Bogi,
boldog névnapot, ne hari, hogy csak így késve.

Kismamák,
mi van veletek?

Hideyoshi,
milyen típusú? Hormonális v. "hagyományos"?
Én is hasonlókon dilemmázom. Doktor úr egyből a Mirenát ajánlotta, köv. héten "fel is dobta volna". (Se citológia, se semmi, 6, ill. 7 héttel a szülés után, persze, lehet, h. nem is kell, nem értek hozzá.) Ez hormonálisan hat, s kicsit rettent a vonzereje: nincs, v. csak kevés menzesz. De mondtam, h. gondolkodom, ennek lassan 3 hónapja...
Az is aggaszt, h. másik orvos azt mondta rá, h. nem hogy fel nem írja (egy 3. orvos mondta, h. ő is ajánlja, utazási támogatást v. mit kapnak a gyártótól - sztem ez nagyon etikátlanKép), de fel se rakja, ha odaviszik sem. Kérdés, h. az idősebb doktor úr csak konzervatív, v. tud vmit.

A sima spiráltól is idegenkedem. Annyi rosszat hallani.

Gondolom, nem segítettem, de én is kíváncsi vagyok a többiek véleményére.

Üdv:
Adri
Vendég
 


Sziasztok!

Márti!

Ez a téma engem is izgat,mert én viszont már nem szeretnék tablettát szedni.Ezért a spirállra gondoltam,de nem nagyon ismerem őket.A dokim azt mondta a 6hetes kontrolon,hogy szoptatás után megbeszéljük.
A barátnőm évekig használta ( a 2gyerek közt is),de semmi gondja nem volt vele.Bár nem tudom milyen típusú volt neki.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


exile
 
 


Adri,
konkrét típusról nem beszéltunk (igazából nem volt időm nála kivesézni a dolgot, mert az ikrek kint vártak, számukra ismeretlenek vigyáztak rájuk), abban maradtunk, hogy átgondolom, és ha visszamegyek megbeszéljük. De nekem erről szinte semmi infóm nincs. Azt mondta, hogy minden szükséges vizsgálatot megcsinál mielőtt felteszi.
Most MILLIGEST-et írt fel, ezt hónap végén kezdem szedni, és onnantó még 3 hónapig tuti, hogy gondolkozom a dolgon.
Az biztos, hogy a spirál az olcsóbb megoldás, mert a tabletta 3 havonta 4600ft, a spirál pedig 4-5 éventekb 6000ft. Persze nem feltétlenül ez az elsődleges szempont, de ez a tényKép

Márti

Márti
Kép
hideyoshi
 
 


Sziasztok!

Végre talán sikerül írnom is egy keveset, az utóbbi idoben csak visszaolvasni volt idom.

A spirál témához: nekem sima (a nevét sajnos elfelejtettem)volt fenn a két gyerek között. Én egyrészt az ára miatt választottam, meg mivel másfél évig szoptattam, nem akartam gyógyszert szedni. Egészen addig nem volt problémám vele, amíg le nem kellett venni. Elmentem a dokimhoz, de nem találta a kihúzó zsinórt. Be kellett mennem az ambulanciára, ahol kiderült, hogy az egész kórháznak csak egy olyan müszere van, amivel a méhbe nyúlva ki lehet szedni a spirált. Sajnos így sem sikerült, ezért el kellett mennem UH-ra, hogy egyátalán megvan-e még (bár bizonyára észrevettem volna, ha kijön, de biztos, ami biztos). Mivel ott volt ahol kellett lennie, kb. 3 nappal késöbb a dokim újra megprobálta, és ezúttal sikerült is. Ezek után 3 - 4 hónappal megfogant a második gyerekünk. Szóval összegezve senkit sem akarok elrettenteni, én így utólag is ezt a módszert választanám, és ezt is fogom, a szülés után. Szerintem ezzel a módszerrel az egyetlen probléma az lehet, ha nem bírja a nö szervezete és kilöki. A kivétele körüli bonyodalmak is eltörpülnek amellett, hogy nem kell 1 - 3 havonta járni a dokihoz gyógyszert íratni, nyugodtan szoptathatsz, és ráadásul olcsóbb is.
Természetesen nem akarok senkit sem rábeszélni, ez az én véleményem.

Egyébként mi jól vagyunk. Persze soha nincs olyan, hogy minden teljesen rendben lenne, Bandikának most éppen a szeme van csúnyán begyulladva, most keresünk neki szemorvost.
Engem meg visszahívtak ellenanyag szürésre, mert vmennyit találtak a véremben. A dokim megnyugtatott, hogy ez nem ártalmas a pocaklakóra. Azt mondta, hogy ez azért van mert Bandika születése után vért kaptam. Ha megint vérre lesz szükségem jobban megnézik, hogy mit adnak.

Képzeljétek, bár még csak 15 hetes múltam, az egyik nap akkorát rúgott a kicsi, hogy teljesen jól éreztem, még kívül is. Több gyerekes szülöktöl kérdezem, tényleg elöbb megérezni a magzatmozgásokat, mint elöször?

Na, azt hiszem mára befejezem, és elteszem magamat holnapra. Pár nap múlva újra jelentkezem.

Üdv. Eszter
ppont
 
 


KépKépKép

Sziasztok Lányok!

Rég jártam itt már megint, de hát annyi dolgunk van, éppen hogy csak megkukkantom miket írtatok.
A meleget azért mi kibírtuk valahogy a tetőtérben, elég jól alkalmazkodik a kislány.

Vasárnap ünnepeljük a féléves szülinapját, persze csak úgy magunkban.
Ennek örömére tettem fel néhány új képet.

A héten már kíséletezgetek a gyümilével, mert bár még mindig elég a szopi, de többször eszik eggyel megint mint korábban, úgyhogy eljött az idő, hogy megismerjen mást is.
Persze azért a szopi még mindig az 1. számú marad. Úgyis imádja. Annyira látszik rajta. Oda van értem rettenetesen.

No megyek, mert már enni szeretne.

Puszi mindenkinek:

Krisztina
mosziv
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem sikerült megszülnöm, pedig 24 hetes koromtól azt hallgatom, hogy maga mindjárt megszül. Ahhoz képest holnap töltöm be a 39. hetet.Kép
Pedig már nagyon várjuk a gyermeket! És a cukor miatti diétáról is lemondanék már!! Remélem jövő héten már 1-gyel többen leszünk!

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Szia Orsi!

WOW!Én is így voltam Kép Úgy látszik a patológián nagyon bennem tartották a gyereket Kép
Drukkolunk! És valahogy majd dobj egy üzit légyszi, hogyha megvan a babó!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Vagyok ám, csak "el voltunk utazva"! De végigolvastam mindent és jelentem, képben vagyok, üdv mindenkinek!
marengo
 
 


Mi lehet Orsival?????????

Hahó!
Szávakuksi újabban olyan nehezen alszik el. Másoknál nincs ilyen gond féléves kor körül? Mosziv? Az egész a forgással kezdődött, ezt már végigragoztuk, azóta is rémálom, de most már a négykézláb-hinta, popsitologatás az égbe is hozzátársul az esti műsorhoz, mindez persze akkor, mikor már hullafáradt.

Nem tudja valaki, milyen volt a börze, amit rendeztek egy-két hónapja a Petzben? Meg hogy nem lesz-e? Úgy sajnálom, hogy akkor nem mentem el...

Más... Könyörgöm, adjatok tanácsot, milyen sportkocsit szerezzek, mert kezdek befordulni!!! Valami hiányossága mindegyiknek van. Itt ki mit használ?

Augusztusi tali?

Babaúszás? (Lassan, ha így haladok, ovisúszás lesz belőle)

No, csók, ez aztán már tényleg nem járja, hogy napok óta én vagyok a záró hozzászólás...

Mosziv!
Lehet, hogy baromság, de a kislányod picit hasonlít Szávára, szerintem. Legalábbis azokon a tündéri fotókon. No, nem azért tündéri, mert hasonlít rá.., húúú, ebbe belegabalyodtam, no, inkább elhúzok.

Hééééééééé, gyertek már!
marengo
 
 


Hello Lányok, vagy csak Marengo!?

Örülök, hogy végre előkerültél. Nálunk az alvás téma a hasra fordulás óta nem megy, az pedig már jó régen volt. Legalábbis ha úgy nézzük, hogy azóta se éjjel se nappal nem tudok pihenni tőle, ráadásul majdnem mindig csak velem van, úgyhogy elég fárasztó.

Nálunk a kisasszonyka már gőzerővel mászik, sőt az összerakott ágynemű, párnakupacok mellett felkapaszkodik, egyenes derékkal térdel és fel akar állni. Az első szó is megvan már: baba. Többféle hangsúllyal mondogatja, gondolom nála mindegyik mást jelent.

Úgyhogy a "földi" dolgok már nem elérhetetlenek számára, sőt ha kimegyek a szobából jön utánam konyhába, vécébe, stb.

Amúgy az esti alvás előtt nekünk is van műsor, hinta, meg mindenféle meg nem nevezhető mozdulat és általában abból alszik el, úgy hogy hason van és a lábai fel vannak húzva maga alá. De sajnos nagyon sokszor felkel, van úgy, hogy óránként is. Szóval katasztrófa.

Sportkocsi ügyben nem tudok tanácsot, mert nekünk Roan-unk van és abból lesz. Majd lehet hogy veszek egy könnyebbet a vonatozás, buszozás miatt, ha szükségét látom, egyenlőre nincs szükségem rá, meg a lányka még egyedül nem ül, csak kapaszkodva, meg nagyon szeret hason utazni, fel lehet nyitni ennek a kocsinak az elejét és ott lesegeti merre megyünk.

Amúgy tényleg nagyon pang a fórum, majdnem mindennap megnézem, de mivel nincs élet, nem üzengetek magamnak.

Van új fotód Száváról? Hadd ni már mennyire hasonlítank!

No megyek megnézem mit csinál őkelme a másik szobában, mert nagyon csönd van.

Hát ismerkedik a varró szakma alapjaival. Leméri a könyve nagyságát azzal a szalagos centivel. Feltöltöttük a játéktárát csupa veszélytelen dologgal, mert azok sokkal érdekesebbek a játékainál. Van egy kis rekesze, abban vannak és most már rendszeresen kiburítja, úgyhogy csatatér van a szobában. Pedig még csak fél éves múlt.

No puszi az idelátogatóknak!
mosziv
 
 


Sziasztok!

Mi megvagyunk, keszulunk az ovira. Eddig nagy a lelkesedesKép
Mivel a nyar iden egy keddi napra esett, ezert sokat nem nyaraltunk, Siofokon volt egy kis lablogatas, dagonyazas a Balatonban. Matenak is nagyon tetszettKép Igaz, akkoriban még 6 elott kelt, igy szegeny Apja igencsak koran indult setalni vele, mert megsem ildomos az egesz hotelt felverni a gyerekuvoltessel...

Sportkocsi: nekunk Roan Symbaba van, azt is at lehet alakitani. De olyan nagy monstrum volt, hogy vettem egy Chicco Ponee-t, ez konnyu, igaz nem esernyokocsi, de egy kezzel osszecsukhato, csomagtartoba siman befert. Nagy a halo rajta, kulon vettem hozza 2e-ert esovedot /bar a nagyobbik kinotte anelkul is, de Mate cukorbol vanKép/. Fixalhatoak az elso kerekei. Ja es amiben makom volt, mert nem tudtam, hogy erdemes figyelni: en eddig azt hittem, a labuknal az a valami labtarto a kicsiknek. Nos, az jo testverfelallonak is, ha kellokepp ala van tamasztva, van alatta keresztrud. Szoval ha kis korkulonbseggel tervezel, akkor ezt is nezd, mert neha jol jon, hogy a "nagy" is fel tud ra ugrani.
Erdemes figyelembe venni, hogy a gyerek sokat alszik-e seta kozben. Erre majd akkor jossz ra,ha stabilan ul es a babakocsiban is nezegetni akar mindenaron.
Nekem mindegyik, mint covek ult a kocsiban,aludni csak vegkimeruleskor. Ebben egy kicsit lecsusznak, ami ugyan oket nem zavarja, csak idetlenul nez kiKép De ha sokat alszanak, akkor olyasmi kell, aminel a labukat fel tudod polcolni esetleg.
Evszakfuggo is, mert emlekeim szerint Rekanal telen elovettem a Roant, mert a sportkocsi a kicsi kerekeivel allandoan elakadt a hoban.

Csajok, voltam egy regi babanetes /még elso gyermekeinket vartuk egyutt/ talalkan Veszpremben, nagyon jo voltKép Lassan osszehozhatnank a gyorit is.

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

A leányom augusztus 13-án megszületett. Szép egészséges baba, 3250 g, és 51 cm, Katona Zselyke Lilinek hivják. Kicsit tovább nyaraltunk a korházban mert besárgult, de most már rendben van.
A szülés egyszerű volt, Bödecs doktor is teljesen rendes volt. Sikerült gátvédelemmel megszülnöm, igy most csak apróbb varrásaim vannak. Nem mondom, hogy olyan vagyok mint új koromban, de majdnem.Kép)
Az éjszakáink még kicsit zűrösek, de a múlt éjszaka már csak 3-szor kelt fel, igy van remény. Nappal viszont kisangyal. Itt van még anyukám, igy tudok pihenni.

Én Jack-Pol babakocsit vettem, ami sportkocsivá is alakítható, de ennek is van hibája, (amit a 4 nap alatt észrevettem)hogy a napvédő része nagyon kattog, ha mozgatod, bár Zsezse baba nem kel még fel rá, de szerintem eljön majd az az idő is.

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Orsi, Bödecs doki elerhetöseget elküldened ide: pocka2003@yahoo.com es ha lehet a rendelesi idejet is /sztk-ban rendel?/

köszi,
Reka
pocka
 
 


Sziasztok!

Orsi!
GRATULÁLUNK!!!!
Ügyesek vagytok!
A babakocsi miatt ne aggódj, később sem fog felébredni rá, és bizony eljön majd az az idő is, amikor már el sem alszik a babakocsiban Kép Bár addig még van jó sok szép hónap Kép

Szép név a Zselyke, a Lili meg gyönyörű Kép

Na puszi: Bogi, Lili, Katica

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Bogi!

Köszi a gratulációt. Valóban gyönyörű név a Lili, a nagymamák miatt választottuk, mert idegenkedtek a Zselykétől, de az én anyukám már Zselykézi, igy lehet, hogy senki se fogja Lilinek szólítani.Kép

Zselyke már 2 napja éjszaka csak éjfélkor, meg fél négykor kel fel. Ez igazán jó, mert megfáztam és igy azért ki tudom aludni magam.

Próbáltam képet felrakni, de nem sikerült. Béna vagyok és tök egyszerű az egész?

Üdv: Orsi

Kép
sorsoly
 
 


Sziasztok!

Örömmel jelentkezem hosszas hallgatás után mostmár végre a saját otthonunkból! Nem elég, hogy 5 napja a saját házunkban lakunk, de mától ADSl-lel is rendelkezem így semmi akadálya, hogy újra aktív tagja legyek a klubnak.

Gratulálok Orsinak az új babához! Azt hiszem itt lenne az ideje egy új táblának, annyi a változás. Úgy érzem lassan inkább a kismamák lesznek kisebbségben és a kisbabások alkotják a többséget. Tényleg itt az ideje a talinak. Bogival kicsiben már lepróbáltuk és egészen jól sikerült a bemutatkozás (Sára otthonosan lepisilte a teraszt). Talán az időjárás is kegyes lesz hozzánk és a monszumos nyár után lesz egy kis szép vénasszonyok nyara.

Megjártuk közben Zalakarost. Végül a MedDan hotelben kötöttünk ki. Akciósan is csak 3 napnyi üdülésre futotta, de nagyon megérte. Apartmanunk volt egy nagyméretű hálóval (franciaágy és babaágy), étkezővel, konyhafallal és kinyitható ülőgarnitúrával a nappaliban plusz fürdő. Szuper volt a kaja, gazdag svédasztalos reggeli és ebéd. A pláne viszont a belső, fürdőköpenyben látogatható 5 medencés fürdő rész volt. Sodrófolyóval meg bugyborékolókkal, élményzuhanyokkal, szaunákkal stb. Nagyon élvezték a kölykök és szellemes a kialakítása így még ugrálni is lehetett. Eygedül talán a pancsoló hiányzott, de ha jó idő lett volna a szomszéd élmnyfürdőben csuszdázni is lehetett volna. Viszont így a zuhogó eső ellenére is jó buli volt. Tudom ajánlani.

Na bőg a legkisebb. Majd még jövök.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem írtam ugyan,de szorgalmasan olvastalak Titeket.Eleinte nem értem rá -vajon miért?- később pedig letiltott a jelszó,és újat nem tudtam létrehozni. Végül Áfonya sms unszolására -utólag is köszi- "nyomultam " a szerkesztőknél és végül kaptam új jelszót ,és most minden ok!
Nyáron a Balatonon voltunk,szegény férjem sokat dolgozott,így általában egyedül voltam a hárommal ami inkább Nekik volt pihenés!
Fióna 7 hónapos lesz holnap,még szoptatom,de mindent megeszik hál istennek,nincs vele gond.A középső is kezdi az ovit,így én is jobban eljárhatok dolgozni.
Piros! Te is dolgozol ugye? Sokan elég furcsán néznek rám,de már elég öreg vagyok ahhoz,hogy Mindenkinek meg kelljen felelnem!
Bogi! Sok szeretettel gratulálok Katicához.és örülök,hogy minden rendeződött körülöttetek!
Üdv az újaknak!!!
a visszatért: Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok!

Már én sem állhatom meg írás nélkül!

Judit!
De jó, hogy újra itt vagy! Áfonya! Köszi az unszolást Kép, de Te is jelentkezhetnél Kép.

Piros!
Jelentem, a terasz megszáradt.
Bocsi, de ma is garázsajtót építettek be nálunk, így nem voltunk sétálni, meg Lili tegnap éjjel belázasodott, és ma egész nap lázas volt. 38 fok fölött volt egész nap, a kúp sem vitte le, aztán este magától lement, de nem tudom milyen éjszakánk lesz.
Most Katica sem viselkedett jól. Potosabban képzeld, este szopi+tápi után letettem a kiságyba, és magától egy hang nélkül elaludt. Ennek az lett a böjtje, hogy fél 1-kor felkelt, és aztán két óránként, így én sem aludtam ki magam.
Ez a hülye időjárás megzavarja őket szerintem.

Na milyen volt első nap az iskolában, oviban?
Nyilatkozzon, akit érint!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziaszotk!

Udv az ujaknakKép

Orsi,
gratula Lilihez, jo egeszseget mindegyikotoknek!
Ejszakai alvasert irigy-irigy, engem szerintem a pandak siman befogadtak volna maguk koze az elmult hetekbenKép
Korhazi tapasztalatok?Kép

Mi megvagyunk, tul egy koldokserv muteten, ezert ovit is csak hetfon kezdjuk. Remelem, zokkenomentesen. A lelkesedes megvan, bizakodom, hogy legalabb az elso hetig kitartKép

Csajok, ferfiak es asszonyok!
Hallgassatok a kerdesem!Kép
Nem akar valaki holnap reggel kijonni osztrakokhoz egy bevasarlo korutra? Kaptunk egy osztrak autopalya matricat. Gyerkocoket lepasszoltuk, van két ures helyunk, s az osszes ismeros az iskola- es ovikezdes faradalmait piheni ki. Vagy mar elkoltottek a penzuket.
Akarunk menni bolhara, ott hasznalt rucikat nezek a kolkoknek occsoert, aztan outletbe sportcuccokert+ruhazat, utana meg a pandorfi bevasarlokozpont a cel. Gyerekulest kene vennem, meg pelust is nezek, meg amit jo araon adnak mégKép

-Afonya
afonya
 
 


Bogi,
irok en, de mar fobiam van: ahanyszor irok, kihal a topic...
Lili jobban van?

Most pl. aktualis kerdesem lenne ujsutetu csanakiakhoz, baratiakhoz: beval, jo az uj lakhely?Kép Mi is lassan koltozkodnenk valamerre, most kezdunk nezegetni.
Dilemma van: uj sorhazi lakas, nagyon kis udvarral, vagy regebbi haz nagyobb kerttel. Namegpersze a hely. Gyorben sajna remenytelen a telekarak miattKép
Megyek, aztan figyelmesen ujraolvasgatom a friss lakok irasaitKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy ismeretlenül írok ide, de segítségre van szükségem.
Magamról röviden annyit, hogy 3 gyermekes győri anyuka vagyok.
Nagy szükségem lenne egy Dévényes gyógytornászra itt Győrben v. bárhol a környéken. Tudomásom szerint Győrben csak egy valaki van, ő pedig már hosszabb ideje táppénzen van, ill. van még valaki Móváron, de az ő elérhetőségét pedig nem tudom. Szóval ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném.
Sziasztok
Nolo
nolo
 
 


Nolo,
ha adsz egy mailcimet, megadom a szamat annak, akihez mi jarunk.
Allitolag a korhazban is dolgozik egy devenyes gyogytornasz, o ingyenes.
afonya
 
 


Nolo,

A győri kórházban Majtényi Katalin foglalkozik Dévény terápiával, ill. más terápiákkal is, azt hiszem 15-15 a melléke.
lilla77
 
 


Sziasztok!
Áfonya!
Köszi küldöm a címet: nolo@citromail.hu
Ti Móvárra jártatok? És milyen volt? Ha nem nagy gond írnál nekem arról, hogy milyen problémával mentetek és mennyit segített? Vigyázz mert sokat tudok ám kérdezni!Köszi mégegyszer!
Lilla!
Neked is köszönöm, igen valóban ő a dévényis gyt, csak a az a baj, hogy x ideje táppénzen van és nem tudni, hogy mikor lesz legközelebb.
Sziasztok
Nolo
nolo
 
 


Sziasztok!

Fanniflóra! De jó, hogy előkerültél! Képzeld már Áfonyát is meggyanúsítottam, hogy letagadja a harmadik lányát a profilból annyira hiányzotta sorstárs! Igen, én is dolgozom. Olyannyira, hoyg a "munkaadóm" nem is tudja, hogy már három gyerekem van. Ez úgy lehetséges, hogy a "főnököm" Brüsszelben csücsül és zömmel emailen, illetve telefonon tartjuk a kapcsolatot. Megjegyzem az állásnak ez a legnagyobb előnye. Na meg, hoyg így abszolút magam osztom be az időmet. A legkisebb három hónapos kora óta van veünk az a néni,a ki már a Sárára is vigyázott. Reggel jön/jött és két szopi között ő vitte sétálni a babát, hogy én nyugodtan levelezzek/telefonáljak. Azután délben szopi, közös alvás, délután a többiekkel kiegészülve családi élet. Nekem ez nagyon bejön, hoyg anya is lehetek és a szakmai kapcsolatokat/eredményeket sem kell teljesen feladnom. Lehet, hogy nem mindenki szemében vagyok elég lelkiismeretes anya, de nem biztos, hogy mindenkinek meg akarok felelni. Dávid már 9 hónapos és tegnap az első foga is kijött. Még nálunk si a szopi a nyerő és a adja a táplálkozás zömét, de nappal gyümölcsön, bébikaján is elvan, így egy-egy tárgyalási nap, Pestre utazás is belefér. Már voltunk együtt konferencián is. Vittem édesanyámat és a babát is és a kávészünetekben szoptatni jártam, éjjelre meg kértünk babágyat a szállodától. A nagyokat meg gardírozta az apjuk otthon. Megoldható és a gyerekeknek is csak jó, ha kiegyensúlyozott az anyjuk. Na meg a zsozsi sem árt...Úgyhogy én csak támogatni tudlak.

Bogi!

Remélem Lili jobban van. Az idő simán okozhatja. Remélem nem valami vírus, mert akkor nemsokára mi jövünk olyan a vendégjárás nálunk. A nagylány egész rendes kapcsolati hálót épített ki a röpke egy hét alatt mióta itt vagyunk. Már látogatási időt kellett bevezetnem, emrt az apja megijedt, hoyg hogy megszaporodtak a ygerekek a házban. Így most 4-re hazaérünk a begyűjtött gyerekekkel és 6-ig szomszédolás van. Azután viszont szigorúan család. Táskapakolás, vacsi, fürdés, mese, fekvés.

Áfonya!

Nekünk nagyon tetszik itt. Csak javasolni tudom. Itt a telepen van mindenféle lehetőség. Van már eladó újonnan épült családi ház is az utcánkban, de a mellettünk lévő un. Mischek házak közül is van még, ami régóta eladó, így szerintem biztosan jó áron lehetne megszerezni. Kétszintes ikerházak nagy kerttel és külön álló garázzsal. A beépített anyagok egész jók, de a tetőt én újrarakatnám és a gépészet sincs meg még. Így legalább van tér a fantáziának :-)).
A falu fejlődik, hóvégén adják át az új szolgáltatóközpontot és jó hírű a suli, meg az ovik is. Kérdezz, ha érdekel.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Még a végén falubeliek leszünk? de jóóóóó.

Győrújbarát tuti hely szerintem. És én a helyedben nem vennék társasházi lakást. Legalábbis gyerekekkel tuti nem. A nagy kertnek van ugyan hátrány (gondozni kell), de a gyerekek szempontjából pótolhatatlan.

Megyek, mert Katica reklamál.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Láááááááááááányok!

Nem is volt tali augusztusban...
marengo
 
 


Jogos. Pótoljuk?

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Én benne vagyok!
marengo
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?