Új privát üzeneted érkezett!

Betti,
nagyon köszike, majd a férjemet beszalajtom hétfőnKép De akkor most az a Kossuth téri könyvesbolt melyik is? Az Alexandra? Csak tudod, a gyengeelméjű vidékiek kedvéértKép Na meg a páromról ne is beszéljünk, aki képes Cegléden bemenni az irsai patikában megrendelt cuccokért...és nem csak egyszerKépKépKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Visszaolvasni nem tudtam sokat,de látom nem csak én vagyok tökrosszkedvű.Kép
Vendégjárásnak mától vége,ennek örömére Ruszlán lelépett Ukrajnába,úgyhogy ülök a gyerekekkel nagy boldogan.
Azért is nem jöttem egy ideig,mert baromira lehangoló voltam/vagyok magamnak is.Aztán lehet,hogy a magányos napok alatt megjön a jókedvem.Kép
Patrik kirágta az egyszem "fincsi"cicimet a kettő és fél fogával,kb.úgy néz ki,mintha megégettem volna és fáj piszkosul.
Lurkó állandóan menne,mindenhol feláll,mindent szétrámol(na)és mászik ezerrel.

Heppi!
Remélem még ebben az évezredben eljutok a krémért,bár még van abból amit adtál.Anyunak is nagyon bevált.

Puszi mindenkinek.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Momo!
Igazán nincs mit ;)
Igen, az Alexandra amiről beszéltetek. Azért nem írtam úgy, mert Heppi azt mondta nem igazi Alexandra vagy mi a fene,nem akartam bonyolítani, sorry Kép
Nálunk is vannak ilyen "félresikerült" ügyletek, de ha belekezdenék..

Kata!
Örülök, hogy jöttél végre, hiányoztál!
Viszont nagyon égek, mert most eszméltem rá, hogy sem a szülinapodon nem köszöntöttelek fel, sem a házassági évfordulótokon, szóval most bepótolom,
[color=#ff0000][b]
[color=#aa00aa][b]
Aztán remélem hogy nagyon sokat megélsz még mindkét jeles alkalomból Kép
Ahogy látom, tényleg eléggé kivagy készülve Kép Sajnálom nagyon! Tudok segíteni?
CiciKép ennyire harapdálja? Na, ez egy igazi szőke kérdés volt..

Mica!
Neked is jár ám az elmaradt:
[color=#ff0000][b]

Lehet kezdek én is elsiklani az emberek felett?? Szóljatok rám, mert baromi szenilis lettem mostanság. Pedig mindig az voltam, de mármár brutális módon elfelejtek mindent Kép

Velünk semmi különleges, eltelt a hétvége baromi gyorsan Kép. Semmi kedvem holnap oviba cűgölni a gyerekeket (ja, mert ugye már nincs kire hagynom a srácom Kép )
Atival is problémázunk kissé, szal nekem is összejött. Úgy látszik ez egy ilyen hét lesz/volt? Hátha holnap jobb lesz..
Ja, sikerült megrendelnem Kevin ajándékát, végül a csattogós lepke mellett döntöttem, szerencsére találtam is a neten. A kisbicaj is tetszene, de megint klónproblémákba ütköztem, és abból már baromira elegem van, úgyhogy maradok ennél. Tudom, nem nagy ajándék, de erről tudom, hogy tetszeni fog neki (Mendinek is rendeltem egyet, mer tuti összekapnak rajta), meg kap egy tortát, aztán kész. Majd kicsit később (fizu után) elviszem őket játszóházba, meg állatkertbe ajándékképpen, szerintem az is jó ajándék, még ha nem is kézzel fogható. Vagy nem?
Na, megyek, mert holnap családlátogatásra jönnek az óvónénik, és még nem tökéletes a lakás. Van egy olyan érzésem, hogy nem is lesz KépKép

puszi,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Szia Betti!

Nagyon aranyos vagy,köszi a köszöntést!Ez máris több kedvesség volt,mint amit Ruszlántól kaptam a házassági évfordulón!
Máris segítettél!!Kép
Szerintem Kevin nagyon fog örülni a lepkének!KépA tortát Te sütöd?
Családlátogatás??Lassan elballag Raul,de nálunk még nem voltak óvónénik.

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Betti,
milyen az a csattogós lepke? Én már megint le vagyok maradvaKép
Hétvégénk nekünk sem sikerült igazán, én tök beteg voltam...és még vagyok isKép De hogy hol fáztam meg ilyen brutál módon...
Aha, a könyvesbolt kérdés akkor túltárgyalva, bár a férjem már előre húzta a száját, hogy vennie kell valamitKép
Játszóház meg állatkert nagyon szuper ajándék szerintem, én meg az öcsikém is mindíg állatkertezést kaptunk a picike ajándék mellé és nagyon örültünk nekiKép

Kata,
nálunk a memorizálás úgy zajlik, hogy a jeles dátumokat már egy hónappal korábban súlykolom pasim agyába, hátha eszébe jutKépKép
Óvónénis látogatásról én sem tudok az itteni ovikban, szerintem örülnek, hogy élnek ennyi gyerek mellettKép Vagy csak nagyon vidék vagyunk még Ceglédhez képest isKép Mondtam már, hogy ezért úúúútálok itt lakni?

Hétvégi nagy produkcióm Zsebi megkopasztása volt. Igaz, 1 órát kűzdöttem vele, de nagyon tuti kis gombasérója lett, tán jobb, mint amit Timinek csinált a fodrászKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Csak egy gyors, mielőtt indulunk a csajsziért..

Kata!
Nagyon összekaptatok? Kép
Remélem kicsit jobb passzban vagy már azóta;)

Momo!
Mindjárt belinkelek egy képet neked.

Ovilátogatás: a mázlisták! Itt ez szokás, állítólag könnyebben feloldódik a gyerek, ha otthoni környezetben megismerkedik az óvónénikkel, vagyishogy könnyebben megismerik egymást. Bár a negyed órás látogatás alatt nemtom mennyire lehet megismerni vkit.
Mindegy, a lényeg, hogy ma túlesünk rajta, nagyon nem akaródzik vendégeket látnom ma (semKép)
No, megyek is, lassan indulunk.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
én nagyon lassú vagyok ma, de valamit nem értek. Most szoktatod be Mendit az oviba, aztán csak novembertől járhat? Mintha múltkor ezt mondtad volna...
És egyébként mit szól a csajszi az ovihoz?
Nektek nem volt olyan, hogy ott kellett ülni a gyerekkel, amíg ő játszik?

Momo

Momo
momo

Momo,
Igen, jól értetted. Most 1-ig van beszoktatás, aztán csak novemberben mehet, ha betöltötte a 3-at, és megkapta az oltást. Hülyeség, mi? Dehát nemtok mit csinálni sajnos Kép
Mendinek tetszik az ovi, legalábbis eddig. Nem volt különösebb probléma. Persze volt, hogy sírt kicsit, dehát ez a legkevesebb Kép
De, az elején ott ültem vele másfél órát, de csak az első nap. Második nap már otthagytam egy negyed órára, harmadnap már egy órát, aztán mostmár teljes időben ott van. Igaz, ez is csak másfél óra kb. mert 10-re lehet őket vinni, és fél 12-kor elhozom. 1-én már mennek a "rendes" gyerekek, akkor már nem mehetünkKép Nemtom hogy fogom megmagyarázni a gyereknek, hogy most 2.5hónapig pihi..de majd lesz vhogy.
Nektek mikor kezdődik?

a linket elfelejtettem, bocsi, de nagyon siettem, hogy ne én legyek az utsó anyuka (így csak utolsó előtti lettem Kép )
Most pótolom:
http://www.576.hu/fajatek-zorbi/pix/products/Tolos_Lepke2.jpg

Ezek megint nem akarnak aludni, az agyam eldobom. Mostmár máktea lesz, vagy nemtom.. Mendi elaludna, mikor mesélek, de Kevin mászik a fejünkön, meg pakol ezerrel közben, így Mendi arra figyel, nem a mesére. Help!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
ez a fajta beszoktatás akkor nem sokat ér, mert állítólag ilyen korban a gyereknek még 1 hét kihagyás is nagyon sok, nemhogy 2,5 hónapKép De reméljük, Mendi könnyen alkalmazkodikKép
Nekünk elvileg jövő keddtől van a beszoktatás, majd meglássuk...
Lepke tök jóKép
Az én lányaim se alszanak, én meg már ebéd közben lefejeltem a tányért, pedig este 10-kor már szunyáltam tegnap isKép Öreg vagyok én már ehhez...
Ja, és Zsebi már 3 napja alig eszik, igaz, jön hátul egy örlőfogaKép

Na menek Mesit tömni, mert az se egy leányálom...

Momo

Momo
momo

Momo!
hát igen, sajna, de ilyen megszorítások vannak most, nem az ovi , hanem az önkormányzat miattKép
Talán lesz vmi köztes megoldás.. Meg hát bízom benne, hogy novemberben is ilyen könnyen beszokik a csaj, mint most.
Remélem nálatok sem lesz probléma ;)
Kölkecek közben elaludtak, ki is használtam az időt, lazáztam. Én nem tudok napközben aludni, mert fennakadásokat okoz utána. De képtelen vagyok amúgy 3percnél tovább aludni. Nemtom kitől örökölték a "rossz alvást"..Kép
Zsebinek kitartást a fogzáshoz! Mennyi hiányzik még neki? Anno Mendi is kivárta a határidőt fogzásügyben, mert az utsó négy pont kijött mire 2.5éves lettKép
Mesinek hány foga van?

Mostanság Kevin végre elfogadja kanálból a kaját, hát jókat röhögök rajtaKépUgyanis az én kis majd egyévesem szopizza a kajáról a húst, meg a krumplit. Olyan édi. HIába, azért meglátszik, hogy utálta a kanalat Kép
Jaa, és a fogacskái szépen kibújtak már, így 10 lenne, ha időközben nem bújt volna ki még egy rágófog csücsök, szal most a 11-el küzd, de a 12. is furakodik kifelé, de még nem tört át. Nesze nekem nyugodt alvás.. De már legalább túl vagyok a felén Kép
Tiszta optimista vagyok ma, igaz?

Megvolt az óvónénik látogatása is. Jobb volt, mint amire számítottam Kép. Leszámítva hogy majdnem itt maradtak, mert beragadt az ajtó, és meg kellett várják, hogy Ati hazaérjen, és kiszabadítson minket Kép
Nem is én lennék, ha nem történt volna valami hasonló Kép
Viszont jól esett amit mondtak, kicsit jobb kedvem lettKép
Megyek, leápolom apát is, ne érezze magát oly egyedül Kép

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Tegnap férjem megvette a két könyvet, már várták a könyvesboltbanKép Aszonta,kicsit megilletődött a szivélyes fogadtatástólKép Nem t'om, Betti, mit mondtál, de biztos sikerült az eladóknak beazonosítani a dolgot, mert a férjem engem gyanusítgatott, hogy biztos odatelefonáltam bejelenteni az érkezésétKép

Betti,
óvónénik mit mondtak, hogy ilyen jó kedved lett?Kép
Zsebinek még mind a 4 leghátsó örlője hiányzik, most kűzd az elsővelKép Mesi se akar több fogat, beéri az első néggyel, hogy legalább a mosolya ne legyen olyan bizarKép

Voltunk ma méreckedni, kis csalással 8650 gramm a lányom és csak fél centit nőtt, így elérte az óriási 70,5 centis mélységetKép
Találkoztunk Micáékkal is, éppen bosszankodik, mert Gyuszkót visszatették kiscsoportba néhány új beiratkozó miattKép Zolcsi baba meg még mindíg nem egy nádszál alkatKép
Én meg hazaérve megtaláltam a postaládában a t-com számlát...nem kellett volna. Kinyitottam és egy 42000 forintos csekk esett ki belőle.Visszamenőleg és előre is kiszámlázták az új díjcsomagot (ez sajna jogos), de azért csak hozzácsaptak majd 7000 forintot jogtalanul.Kép Ez utóbbit sikerült lealkudnom a telefonos ügyfélszolgálatnál, de akkor sem repesek a korrigált 35000 pénztől, hogy a férjemet már ne is említsemKép Jól el is cseszték a napom...

Momo

Momo
momo

Momo!

Ugyan, semmi különlegest nem mondtam ám! Csak, mikor a csajszi levett a könyvekből egyet-egyet, mondtam, hogy köszi,nem nekem kell, csak terepszemlét tartottam, hogy érdemes e átfurikáznotok értük Kép
Óvónénik csupa jót mondtak nekem, dícsérték Mendit, és a gyerekszobát Kép De ami jól esett, hogy miután megkérdezték hány éves vagyok, most nem az lett a vége, hogy "fúúúúúúúú, jó hamar bevállaltátok őket" ami általában, és amit baromira útálok. (pénztárosnéni, szomszéd, ismeretlen az utcán és bárki akinek köze nincs az egészhez ilyenekkel megállít..) Hanem mondta az óvónéni, hogy ő is 20évesen szült, és milyen jó fiatal anyukának lenni. Aztán miután elmondtam milyen jó ezt hallani végre, elmondták hogy nem szabad az ilyen beszólásokkal foglalkozni, a másik óvónéni pedig arra hívta fel a figyelmem, hogy az ilyen 'károgók' nem gondolnak abba bele, hogy van aki pl. 12 évet várt az első babájára, hiába házasodott 20évesen.
szóval jó volt végre normális emberek véleményét hallani, valahogy megnyugodtam.
Azért Mesi sem kicsi, Mendi egy évesen volt 8600gramm,74centi. úgyhogy ne aggódj;) ha esetleg ezt tennédKép.
Húú, számláért nem irigykedem Kép nem csoda hogy el.... a napod..

Nekem sem alakult jól a napom, pedig délelőtt még egész emberesen indultam neki a világnak, de hamar kiborultam. Arra a következtetésre jutottam (anyám, már hányadszorra..) hogy jobb, ha nem járok emberek közé Kép
Persze ne vegye ám magára senki, ez azért egész más. Látjátok, le se lehet vakarni Kép

Jajj, még annyit akartam írni, hogy mi a véleményetek a következőről:
Eszembe jutott, hogy mivel csak egy kis baráti közösség vagyunk, csinálhatnánk egy táblázatot a nevezetes dátumokkal (szülinap,névnap, gyerekek hasonló adatai, házassági évforduló) hogy ne legyen több ilyen, hogy valakiről akaratlanul megfeledkezünk Kép És feltehetnénk egy külön archívba, moderatorapa biztos megcsinálná nekünk. Hogy az az egy hsz, amiben ez a tábla van benne lenne a nyitólapon egy külön archíban, mittomén táblázat néven,így mindig elérhető. De persze úgy is lehet, hogy csak mailban körbefuttatjuk, hogy mindenkinek meglegyen, így nem kerül ki esetlegesen titkos adat;)
Vélemény?

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Halihó!

Sehol senki? Ejj, lányok,nagyon el vagytok veszve Kép

Fél tízre kellene kb. beérnem a kölökkel az oviba, de még alszik. azaz már fenn volt, de nemrég visszaaludt. Most mi a fene legyen? tudom, fel kék keltenem. de most nekem se sok kedvem van az egészhez, aztán ilyenkor az ember hajlamos a lustaságára hagyatkozni, mintsem a gyereke érdekét nézni Kép
A fiam is extra nyűgös azóta is, ráadásként Atival is összekaptunk éjjel. Nemtom ti hogy vagytok vele, de nekem marhára elegem van már, hogy mindig az én nyakamba vannak varrva a gyerekek, mindenkinek olyan rohadt természetes, hogy ha üvölt, akkor benyomják a kezembe. De bezzeg, ha éppen jókedvű akkor ölelgetik, meg minden.. hát ja, anyának csak sírós gyerek jár, nem?
Jajj, nyűgös vagyok még mindig. Ezért is nincs kedvem kimozdulni. Na, mindegy, nem rinyálok már itten, csak rontom a levegőt.
De írjatok már valami jó témát, vagy csak legalább valami életjelet küldjetek ;)

pusszancs,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Szia Betti!

Voltatok oviban?
Nekem sem a legjobb a kedvem,hasonló okokból,mint Neked.
Remélem Atival rendeződtek a dolgok.Éjjel meg ne háborúzni tessék,hanem...
Jó téma most nem jut eszembe.Nyalogatom sebeimet.

Puszillak.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!

Végrevégrevégrevégre!Kép
Kép
Valamelyest rendeződgetünk az urammal Kép Tanácsot köszi Kép
Oviban tegnap nem voltunk, reggel pont akkor visszaaludtak mielőtt indultunk volna. Aztán nem akartam felkelteni őket. Ha úgyse vérre megy, minek erőlködjek, nem?
Talán ma beviszem, bár a hétre kioviztam magam (én unom Kép ), meg ma már a 'rendes' gyerekek mennek, akik ott maradnak, lehet hogy nem tenne jót, ha most vinném. Mert ugye, azok a gyerekek már ottalvósak, ha meg én bevillogok érte, az fáj majd nekik, hogy értük miért nem mennek. Legalábbis gondolom én. Vagy csak kifogást keresek? ehh, elképzelhető.
De baromi rosszul aludtam az éjjel (megint). 10 és reggel 8 között kb. 7-8alkalommal keltem fel, ami igencsak megviselt.
De ami még bánt, vagy idegesít, vagy nemtom az az, hogy még mindig nem tudom hogy szoktassam le a fiamat a ciciről. Múltkor is kérdeztem, de senki se válaszolt Kép.
Na, nem akarom teljesen leszoktatni (bár én már abszolút nem bánnám azt sem), csak legalább normalizálni a mennyiséget. Úgy értem mondjuk éjszaka max 1*kelnék hozzá, vagy inkább akkor sem, és reggel,este szopizna csak. De ez most úgy áll, hogy éjszaka 6 alkalommal átlag, aztán délutánig húzom, akkor muszáj vagyok már megszoptatni, mer üvölt, aztán este is kétszer. Hát egy újszülött kevesebbet eszik a fiamnál sztem. Meg nem is az, hanem baromira idegesít már a tudat is, hogy most meg kell szoptassam, és sztem ez van olyan hatással rám, hogy elmarad a tejleadó reflexem is. Mer nem akarok állandóan csak szoptatni. Azt hittem mire egy éves lesz, max 3*fog szopizni.. ehhez képest..
jajj. utálom magam amiért anno annyira féltem a cumizavartól, hogy alig adtam neki játszócumit, mert most sztem ezért nem hajlandó semmi mással vígasztalódni a cicimen kívül. Hát ezt jól elb.tam.
Jajj, de jó kedvcsináló így reggelre, igaz? Kép bocsika..
Na, megyek kivakarom a fiamat a kakiból..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,

Kicsi bekoszones, aztan rohanok vissza a melomba! Bocsi, hogy eltuntem, de a hetvegenk utazasokkal telt el, aztan hetfotol ovi is van, estenkent 2 lurko nyuz a melo mellett, kozben vegre haladunk a terasz beepitesevel, nameg bevallaltuk a haloszoba+nappali resz ujrafesteset es parkettazasat, igy a napjaim meloval, ismet meloval es anyagok utani beszerzessel telik el. Kozben meg, hogy legyen valami jo is, uj auto utan is rohangasztam, de meg lett az eredmenye, ma megrendeltuk!Kép A regit beveszik (ez az oneronk), a tobbi hitelre.. Jah, Fiat Punto lesz, feketeKép
Kozben Momo latom irta, hogy csataztam az ovival, ugyanis hetfon meg azt mondtak, hogy oke, Gyuszko kozepsos. Aztan napkozben jott ket nagycsoportos beiratkozni (uj bekoltozok Irsara), es igy valakiket le kellett hagyni a nagycsoportbol (max. 25 fo lehet idei evtol egy csoport), tehat valakit a kozepsobol is, es ekkor ugy gondoltak, hogy ez Gyuszko lesz. Hat en meg nem ugy gondoltam (nehogy mar egy 50ig szamolo, 10 alatt osszeadast vegzo gyerek legyen ujra kiscsoportos...), ugyhogy mentem a Polgarmesteri Hivtalaba.. Delutan beadtam a kert iromanyt (merthogy irjam ugye le..), aztan masnap mar bent is volt az ovivezeto a hivatalban, mert hivattak. Az volt, hogy ha az ovi nem enged, akkor vihettem volna nevelesi tanacsadoba, hogy felmerjek a szintjet, es ez alapjan legyen csoportvalasztasa, de ezt megusztuk, ma reggelre kozepsos lett a fiamKépKép
Zolcsi szokasos nadszal: 11,2kg, 73cmKép 3 foga van, bujik a 4.
Benyalt vmit, mert a felso ajka belulrol szajpeneszes lett, gyorsan kenegettem, mar mulik.

Most bocsi csajok, de tenyleg rohanok, mert ezer domain var ram (szamszeruen csak 84, de ez sok..), es aludni is szeretnek, Zolcsi elozo ejszaka nyafibb volt, 6x felsirt..
Jah, az en derekam meg vilagga ment, alig birok ulni, allni, jarni.. egyenlore csak kenocsozhetem, meg Algopyrin (nem hasznal), mert szopi mellett nem lehet mast.. Ha nem javul, akkor jovoheten kedden mehetek vissza a dokihoz..

Puszi maraKép
Mica
mica

Sziasztok!

Betti!
Furcsa nekem ez a beszoktatás,de mindenhol másképp megy.Raul márciusban lett 3 éves,és akkor indult a beszoktatás is rendes ovisok ide,vagy oda.Volt így is gondunk elég.Kép
Durva,hogy éjjel is ennyit szopiztatsz még,Patrik kb.3x kér éjjel,úgyhogy nem panaszkodok.Cumi most már reménytelen?Most nem jut eszembe jobb.
Szülinapi visszaszámlálás megindult?Kép

Mica!
Látom Te is jól eltűntél!Akkor még csak halkan gratula az új autóhoz.A Fiat nyerő Nálatok!KépRemélem eljössz majd megmutatni!
Kitartás a mindenféle melókhoz!
Kardos egy menyecske vagy Te!KépRaulék megint vagy 32-en lesznek a csoportban.

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Látom, másnak is jut dolog bőven, lassan kihal a topikKép
Én megint kicsit magam alatt, mert dokinénink szerint Meske tejfehérje és kitudjamég milyen allergiás, ettől olyan csúnyán ekcémás szegényKép Gyógytápi 1 éves kor fölött csak nagyon indokolt esetben támogatott, ezért jövő héten irány az allergiavizsgálat a ceglédi kórházban, vérvétel és egyéb nyalánkságokKép És valszeg Timi is pollenallergiás, ezért a reggeli vizes nózifolyása...de ezzel most nincs időm mélyebben foglalkozni...
Apjuk holnap viszi Timit először az oviba, én már előre be vagyok...Nem hiszek mostanság a szerencsés végkimenetelekben.
Úgy tűnik, Mesi 2 éves korában, vagyis 1 év múlva a piszkos anyagiak visszakergetnek a melóba, de a bölcsi persze megint külön sztori. Ceglédi csajok, tudtok valamit a két ceglédi bölcsiről??? Csak mert a két nagyobbat a munkahelyem melletti oviba fogom beiratni, akkor viszont tiszta baromság Meskét itt Irsán beadni az amúgy is tömegnyomis bölcsibe.
Ja és hogy tökéletes legyen minden, úgy tűnik, én sem csak a terhességek alatt kűzdöttem az allergiával egész nyáron, hanem beneveztem erre az élvezetre hátralévő napjaimra isKép 1 hete teljesen beállt a fejem, hiába minden praktika, szerdán megyek Pestre én is allergológushozKép
Szóval nálunk csak ennyi, van mit beosztanomKépKép
Ne hari az önzésemért, mindent elolvastam, de rohanok, mert a párom idegroncs lesz a 3 lyánytólKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok,

Latom, hogy mindenki pihenni ment, vagy csak annyir rohangaszik, mint en?Kép

Kata,
Jajj, a halk gratula meg varat magara, ne tudd meg, hogy milyen orulet ez a bank.. lassan a cipo es a fehernemumeretemet is elkerik... ha valaki uj autot vesz hitelre, ne inditson 10%-al. Ma mar enis inkabb adnek tobbet, de mar nem szolok bele az ugyletbe, elvileg holnap lesz eredmeny.
Jah, es kozben kiderult, hogy Gyuszko megis csak a 25. a csoportban, mert egy uj gyerkoc nem is kozepsosnek keszult, hanem kiscsoportosnak. Szoval megerteKép

Nah, rohanok el, melo is van, nameg a ket fiu itt kozben szetszerel mindent a jatek-szerszamkeszletelKép

Puszi,
Mica
mica

Lányok, hol vagytok?????

Megvolt az első beszoktatós napunk, hát elég gáz voltKép Timit le se lehetett rólam vakarni, egyfolytában az ujját szopta és nem állt szóba senkivelKép A férjem meg itthon vigyázott a többiekre, de már tiszta ideg volt, mire hazaértünk, mert persze szabija neki ilyenre nincs, szal lógott. És az óvónéni szerint a héten nem kéne még otthagynom a csajszit, de utána is max 2 órára egy darabig. Úgy tűnik, több lesz a károm az oviból, mint a hasznomKép Különben is én vagyok a balfék, hogy szülöm itt sorban a kölköket úgy, hogy nem állnak sorban az ajtó előtt a ráérő nagymamákKép
Eléggé mattot kaptam a helyzettől...Ja és persze belegondoltam, hogy fogom majd jővő ősszel egyszerre beszoktatni a másik kettőt(?????????)...passzKép

Mica,
azért nagyobb önrésznél is sz...kodnak eleget, párom a pizsóval is futott néhány kört 2 éveKép Szerinte csak zsebből perkálni kényelmes, a többi mind emberpróbáló macera.

Betti,
és neked mi a tapasztalatod az ovitokkal? Képzeld, Timi óvónénije onnan jött át tizensok év után, mert már nem szimpi neki a vezetésKép Nekem a csaj viszont nagyon szimpatikus, így szomorú, hogy ilyeneket hallok arról a helyről, ahová jövőre pályázunk a macákkal...

Heppi,
veletek mi van már???? Elnyelt az új ház???Kép

Kata,
nektek milyen gondotok volt Raul beszoktatásánál? Csak hogy felkészüljek a legrosszabbakra isKépKép

Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Megvagyok én is, csak elég sűrű volt a hétvégénk. Tegnap meg ugye szülinapoztunk.
Kicsit fáj, hogy elfelejtettétek a fiamat:-P na de megbocsájtok, egye-fene Kép
Beszámolót és képeket a naplóban találtok, egyelőre félig töltve, de igyekszem.
Gyerekek betegek, azaz Kevin már kezd jobban lenni, Mendi most tetőzik a 39°C-os lázzal+hasmenéssel.

Momo!
Hát azt kell mondjam, hogy ez ilyen, fárasztó a beszoktatás, de az tök normális, hogy Timi nem akart senkivel játszani, hisz tele idegenekkel az ovi, ha jól emlékszem azok a gyerekek már összeszokottak is, vagy nem? Szóval idegen környezet meg minden, hirtelen nem tudta mit akarsz te itten vele. És a sírásra is felkészülhetsz, mert biztosan lesz az is. De majdcsak lesz vmi. Az biztos hogy nem egyszerű ez az egész, főleg ahogy írod, nagymamák segítsége nélkül! Most vmit nem értek, hogy jövőre a kettőt oda akarod íratni, ahova Mendi jár? De Mesi csak két éves lesz akkor,nem? biztos félreolvastam vmit Kép bocsika.
Bölcsivel kapcsolatban nincs tapasztalatom, sőt, én csak egyetlen bölcsit ismerek, ahova az öcsém járt anno, az is itt a Közt. úton, csak az ami közelebb van hozzánk. Én is oda fogom adni Kevet jövőre, úgyhogy lehetnek akár csoporttársak is. Azt mondják jobb bölcsibe beszoktatni, mint oviba, mert jobban foglalkoznak velük, és kisebbek a csoportok is, aztán meg az oviban már könnyebb lesz. Főleg, ha ott is csoporttársak lesznek a kölkeinkKép

Kata!
Az önkormányzat miatt van ez így, hogy nem mehet csak novemberben. Gondolom addig nem adnak rá lóvét, vagy nemtom, nem értem én ezt..
Sajna nem tudom rászoktani a cumira, beveszi a szájába, de nem csinál vele semmit.
Ma viszont leharapta a mellbimbómat úgy fogzásra fogva a dolgot. Kép

Mica!
Hát igen, nekünk is friss még az élmény az autóvásárlásról Kép. Majdcsak túlestek rajta, aztán elfelejtitek, és már csak havonta egyszer jut eszetekbe majd Kép

Heppivel beszéltem szombaton, mondta hogy besűrűsödtek a tennivalók a ház körül, meg egyre többen érdeklődnek a lakásuk iránt, és készenlétben állnak, hogy meg tudják mutogatni a potenciális vevőknekKép

Szilvivel nem találkoztam egy ideje, kb. két hete dumáltunk, mondta hogy kismamarucikat keresgél majd. Akartam is kérdezni Heppit, hogy neki nem maradt e egy-két darab, mert kb. egy alkatúak. Na, majd talán priviben vagy valami.

Na, megyek, mert Kevin se akar ám aludni, itt vinnyog a lábamnál.. ehh..

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
én a két gyereknél Timire meg Zsebire gondoltam, mivel képtelen vagyok különböző helyekre szortírozni őket, szal Timit majd át kell íratnomKép Meg ez itt egyházi ovi, én meg nem csípem a családi templomjárást. És ha már ott dolgozom majd a silótelepen a vasútállomásnál, akkor a leggyorsabban a köztársaság úti ovi érhető el nekem. Arra is merészelek gondolni, hogy reggel a kocsiba még kicsit kókadhatnak, ha napközben gond van, 2 perc alatt kimegyek értük, és délután is hamarabb felszedem őketKép
Akkor a bölcsikkel is le vagyok maradva? Én felcsaptam a telcsikönyvet és ott kettő volt: Deák tér 1 és Dózsa Gy. út 9. Ha jól néztem, a Deák téri az ott van közel, a másik meg bent a központban. Akkor a Köztársaság úti most melyik???? És itt mennyivel előbb kell szólni, hogy jövő szept.-től be kéne venni a gyereket? Mert itt Irsán már most be kell jelenteni ezirányú igényeimet...és sürgősen protkót szerezniKép
Kevinnek meg NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! Csattogós lepinek örült a nagy egyéves?Kép

Zsebi nevenapja alkalmából megkapta anyósoméktól Gryllus Maszkabál dvd-jét (igaz, én súgtamKép), egyszerűen nem tudom őket levakarni rólaKép Nem tudom, ti hallottátok-e már, de a zene meg a szöveg nekem is bejön, így nem utálom annyiraKép És még Mesi is ott riszálja a kis sejhaját, olyan falatKép

Momo

Momo
momo

Momo!

Jaaaa, már értem Kép Hát igen, az nehéz dió lesz, hogy Timit át kell majd hoznod emide Kép
így már világos a szitu Kép
Akkor ezekszerint hármat fogsz beszoktatni, vagy nem?
Nem tudom, én úgy tudtam, hogy itt a Vitéz utcában van bölcsi (Köztársaságról nyílik), de akkor most ez nekem sem pontos. A részleteket meg fogom kérdezni, és megírom, hogy mit tudtam meg, okés? Mikortól akarod beadni Mesit?
Köszi a köszöntést;)
És akkor én meg a kis ZSebibabának kívánok boldog névnapot!
Hallottam ezt a Maszkabál dolgot, lehet Mendit meglepjük majd szülinapjára vele, ha tényleg ilyen jó Kép

Jelentem kész vagyok a babanaplókkal, lehet olvasgatni, kukkolni, és hozzászólni;)

puszika,
Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Hali,

Gyors beköszönés, mert vmi készülődik Kép (majd később elmondom, hogy mi, most babonából nem)

Tényleg állandóan csillognia kell a lakásnak, mert szinte minden napra jut egy érdeklődő. Namármost az én konyhám csak akkor mutat vhogy, ha csill-vill, a nappali állandó káosz, a másik két szobában is úgy-ahogy össze kell pakolni. És ez az én 3 életrevaló kölkömmel egésznapos progi (porszívózás, mosás, vasalás, ruhák elrakása, feltörölni, játékokat elpakolni, szennyes eldugni Kép stb) Tényleg nincs sok időm Kép
Holnap megyünk a bankkal szerződést aláírni, jövő héten csinálják a konyhát --- akkor fogunk választani munkapadot, foggantyúkat illetve üveget a felső szekrényekbe. Közben a kivitelezővel kell egyeztetni, hogy mikor jön az ő vízvezetékszerelőjük, mert akkor addigra megvennénk a csaptelepeket, és rakja be azokat is. Meg kéne venni a konyha gépeket is!
Viszont az emeleten le van rakva a laminált, az összes ajtót bállították, csak lazúrozva vannak, garázst is kitakarították. A héten dolgozik a kőműves, csinálja hátső kapunkat ill. a garázsbejártót.

Kevin már egy éves ???? Édes istenem, még a múlt héten voltam bent a kórházban Bettinél, és vittem a Laktoherbet Kép
Boldog szülinapot!
Apropó Betti, sikerült venned zsákot Kecskeméten? Voltatok a Deichmann-ban?

Momo,
Most olvasom, hogy össznépi allergia tört ki rajtatok? Kép És a doki mit mond?
Maszkabált a Minimaxról ismerem, Orsi is imádta Kép

húzok, mert szopiidő van Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Betti,
jövő szept.-től kell visszamennem, mert a gyesből nem élünk megKép
Megköszönném, ha megosztanád velem a bölcsis infókatKép

Momo

Momo
momo

Most derítettem ki a babaszoba chatjén, hogy valszeg Timi is allergiás és jobb, ha már most kap antihisztamint, mert különben nagyobb az asztma kialakulásának veszélye (ha a családban is vannak allergiások...márpedig nálunk vannakKép)

Heppi,
aztaaaaa, de nagyon megy ez a házdologKép
Nekem meg fúrja ki az oldalamat a kíváncsiságKép

Momo

Momo
momo

Heppi!

Igen, bizony már egy éves, és egy napos a nagyfiú Kép Köszi neked is a köszöntést!
Nem, mégsem mentünk be, siettünk, hogy még tudjunk strandolni. Meg útközben kiderült, hogy nem is tudjuk pontosan merre van az 'objektum' Kép
De majd talán vasnap, vagy nem is tudom mikor átmegyünk anyósommal. Most nálunk is besűrűsödött a program, szombaton gulyásfesztivál, vasnap szülinapi ebéd, jövő héten Gyulára megyünk ha minden igaz.. uhh. De muszáj leszek zsákot venni, mert kell.

Momo!
A mi családunkban is vannak allergiások, sőt sztem már nem is nagyon van olyan család, ahol nincs egy allergiás sem, nemigaz? Kép
De sajna én nem vagyok otthon ebben a témában, így semmi okosat nem tudok mondani.
Aha, akkor tényleg lehet, hogy egy csoportba járnak majd a srácaink Kép persze csak ha nem ellenkezel Kép
Persze, megírom, ha megtudok vmit.

Heppi!
Engem is érdekelne hogy most hogy is van ez. Lehet, hogy nem jól értelmeztem, de én azt hittem, hogy egy 'használt' házat vettetek meg, amit felújítotok, de ez most úgy tűnik, mintha új ház építése volna.
Tök hülyén érzem ám magam, hogy nem értem az egészet Kép

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,

Betti,
Eloszor te es foleg Kevin: mea culpaKép Szoval draga Kevin: BOLDOG SZULINAPOT!!!!KépKépKép

Momo,
Sajnos lehet a beszokatassal szorakozni, foleg azert mert ugye o mar csak nagyobb, erdekes modon a bolcsibe eleg egyszeruen beszokott Gyuszko. Mondjuk az en szitum teljesen mas volt, mert eleg sokat volt itt-ott (Mamak), neha egyedul is 1-1 napra, szoval megszokta, hogy nem mindig van Anya es Apa. Szurkolok nektek!
Az alleria megKépKép Most en epp a vakolat-levakarassal vagyok igy, hogy vmi van vagy a diszperzitben, vagy a regi glett-anyagban, amitol kicsit allergias jeleket mutatok..

Heppi,
Akkor egyenlore csak ennyi: szoritunk!Kép

Csajok,
A mai nap jo hire: elfogadtak a hitelkerelmet!KépKépKép Lesz Puntonk!!!!KépKépKép
Vegre valami jo is!Kép

Puszi,
Mica
mica

Csajok,
Még nem tudok árulkodni, mert most gondolkodóba estünk, de amint nyilvános, ígérem, elárulom a titkunk Kép

Egyébként ma írtuk alá a bankkal a szerződést Kép Ezzel is megvolnánk.

Betti,
Totál új építésű házat veszünk Kép Majd meglátod, már csak pár hét, és költözünk (apájuk szerint szept vége)

sietek

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Mica!
KöszikeKép
Nekem is azt mondták, hogy bölcsiben könnyebb a beszoktatás. Hát majd meglátjuk Kép
Örülök, hogy elfogadták a hitelkérelmetKép Ott van már a kocsi?

Heppi!
Jah, az jó. Nemtom miért emlékeztem másképp Kép
Na, majd akkor egyszer összefutunk, aztán elmagyarázod nekem, hogy is van ez Kép elvégre egyszer nekünk is el kell majd költöznünkKép
Örülök, hogy nektek is jól mennek a dolgok.
A titkossal kapcsolatban is szorítok nagyon, bár nemtom mi is az, de legyen úgy, ahogy szeretnétek Kép. Mindenesetre az oldalam lukas, minden nap új teóriám születik a dologra KépKép

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok!

Elkülditek nekem akkor a fontosabb dátumokat mailban?
(gyerekek szüli/névnapja, ti szüli/névnapotok, házassági évfordulók, húsvét, karácsony Kép )

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Szasztok!

Tegnap túlestem az allergiavizsgálaton, sejtésem beigazolódottKép Olyan allergiás vagyok a parlagfűre, mint állatKép És mint felnőttkorban szerzett dolog, ez már valszeg így is marad, szal júli közepétől okt közepéig gyógyszeren élhetek.
Mesit jövő kedden viszem, szorítsatok, hogy neki legalább ne mutassanak ki tejallergiát, mert az nagyon gázKép

Heppi,
nagyon klassz, hogy így alakul a házatok, aztán majd ne felejts el minket meghívni egy gyerekes házavatóraKép
A titkos dologgal kapcsolatban én csak egyre tudok gondolni, de ha tényleg az, akkor nem nagyon tudok szóhoz jutniKép

Betti,
majd mindjárt írok mélt, de azt már kitaláltad, hogy hova teszed az adatokat? Csak mert nyilvánosan olvasható helyre nem szeretném...
Nálunk az oviba szoktatás egyre rosszabb, hajlok rá, hogy be kell dobni a gyereket a mélyvízbe és slusszKép Ma már hisztizett is az udvaron, még mindíg nem áll szóba se gyerekkel se óvónénivel. Most vagy feladom, és üljenek csak itthon hárman egész télen, vagy bekeményítek, amibe szintén nem vagyok biztos, hogy jó megoldás...

Momo

Momo
momo

Momo!

AllergiaKép Szorítok Mesinek!
Ide akarom feltenni a topikba, de akkor, ha nem szeretnéd/tek hogy publikusak legyenek, csatolva rakom fel, jelszóval védett táblában, hogy csak mi tudjuk megnyitni. Úgy oké?
Sajna nem egyszerű a helyzet, elhiszem. ráadásul Timi hozzá van szokva, hogy otthon van veled, és ahogy mondtad mamáknál sem szokott nagyon lenni. Gondolom nem érti hogy miért volna jó neki idegenek között, ha egyszer a tesók otthon vannak veled. Próbálj meg beszélgetni vele erről, hogy mit gondol az oviról, hogy mi nem tetszik neki, miért nem akar ottmaradni. Aztán van még egy fontos tényező, de látatlanba nem akarom rádsütni a dolgot, nehogy félreérts!! De itt a házunkban van egy anyuka, akinek a fia az első héten még hányt is, mikor otthagyta az oviban. Most a harmadik héten járnak, és szépen egyedül felmegy a terembe, nem sír, jól elvan. Szóval ezek a hányós-ordítós-hisztizős dolgok anyának szóltak, amiért otthagyta az oviban, holott ő valójában jól érzi magát ott. Csak érezte, hogy az anyja félve hagyja ott (volt egy esetük a kórházzal,mikor beteg volt nagyon, ahol az anyja otthagyta, akkor kezdődtek ezek a szituk), így ki is használta, hogy az anyuban lelkifurdalást keltsen. De mondom, ma beszéltem a csajszival, és mondta, hogy semmi gond nincs már vele.
Mindenesetre biztos, hogy nagyon sok türelmet fog igényelni a dolog, de ne add fel. Bár, ha bírod idegileg, az se baj, ha most még nem viszed, talán még jobb is, mert ahogy mondod jövőre megint máshová kell beszoknia, akkor lehet kezdődik elölről.
Kitartás;)

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
Timi csak azért nem akar maradni, mert én nem leszek ott, és persze a két huga is otthon lebzsel. És egyelőre úgy tűnik, nálunk otthon több a szórakozási lehetőség, mint az ovibanKép Az idegen gyerektársaság meg nem vonza, főleg ha lökdösik, netán egyszerűen elvesznek tőle valamit. Arra meg csak nem bíztathatom, hogy elég a masszív fizikumát kihasználni és helyretenni a kis mitugrászokatKép Mellesleg simán nagycsopisnak néz ki a lányom a kicsik között, viszont olyan mulya, hogy akármelyik 3 éves talpraesettebb nálaKép
A produkció meg tényleg szólhat nekem is, de én tutibiztos vagyok benne, hogy az óvónőket sem kíméliKép Anyukám elmondása szerint én a hasonló természetemmel 1 évig nem szoktam be az oviba...
Egyébként azt hiszem, nekem voltak illúzióim az ovival kapcsolatban, mert én arra számítottam, hogy többet foglalkoznak a gyerekekkel, de itt úgy tűnik, az önálló játékot várják el tőlük. Tök el voltam tévedve, amikor azt hittem, nekem kevés az időm a kölkökre. De azért az elképzelhető, hogy télen, amikor nem lehet 2-3 órára kihajtani a skacokat az ovikertbe, akkor több a közös (és szerintem építőbb jellegű) foglalkozás.

A táblázathoz meg talán egy egyszerűbb javaslat részemről: mivel nem vagyunk olyan sokan, szerintem simán egy kör e-mailben elküldhetnédKép

Momo

Momo
momo

Momo!

Hát, igen, nem lehet túl vonzó az ovi, ha otthon is van teretek/eszközötök az önfeledt játékra. Sajna nálunk ebben a lukban nem egy nagy szám az egész, talán Mendit ezért érdekelte az ovi. Igaz, ő is több kedvvel maradt ott, mikor kinn voltak az udvaron. Viszont ő szivesen elbábozott az óvónénivel, meg játszottak körjátékot, ilyesmit. A beszoktatás alatt azért ilyesmit még nem nagyon csináltak, csak a végefelé, mikor már mindenki otthagyta a gyereket. Akkor sokkal másabb volt az egész, nem látta, hogy x anyukája ott van, az övé meg elment, és miért pont az övé nem jött még érte...stb..

Nekem a köremil is jó, már a múltkor említettem (akkor ugye senki sem írt semmit a javaslatomra), csak nehogy nekem elvesztsétek ;)

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,

Csak rohanva, de ittKép

Betti,
Egy datumot maris irhatsz, a mai napotKép 2000ben ekkor Szolnokon nekem es paromnak szoltak az eskuvoi harangokKép
A tobbit majd melbenKép

Momo,
Sajnos nem sokat segithetek, mert ugye minden lurko mas, mas a lelkivilaguk, szoval csak kitartast tudok kuldeni. Nem tudom, hogy ott milyenek az ovonok, de nalunk azert igenis foglalkoztak a lurkokkal.. mondjuk Gyuszkora nem sok gondjuk volt, mert o a bolcsiben megszokta a kozosseget, igy a mi helyzetunk total mas volt. A bolcsis beszoktatas meg tenyleg mas.
AllergiaKép Mesinek drukk, nehogy mar kimaradjon a kiscsajszi a sok finomsagbol..

Kata nem lesz egy darabig, hazautazott, mert halaleset tortent a csaladjaban, ma van a temetes. Amugy se volt ideje es jokedve, de most elegge kivan. Puszil mindenkit!

Heppi,
Na, mostmar az en oldalamat is igazan furdalja a kivancsisag, mar minden eszembe jutott, bar alapnak 1 gondolat maradt meg bennem, kivancsi vagyok, hogy jol tippeltem-eKép

Nah, rohanok, mert megyek a 2 lurkoval torta-beszerzesreKép

Puszi,
Mica
mica

Még egy kis türelmet kérek titok-ügyben Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok (harmadszorra is, a fiamnak köszönhetően..)

Szóval:

Mica!
Nagyon boldog házassági évfordulót kívánok nektek!!

Katával ha beszélsz, mondd hogy részvétem, és hogy puszilom!

Heppi!
A ruhás dolgot olvastad? Mindegy, írok priviben, hátha azt jobban van időd olvasni;)

MEgyek mer nem bírnak magukkal a kölkök Kép

Betti

Ui. Ja, a mai rémálmom az volt, hogy egy rutin orvosi vizsgálat közben kiderült, terhes vagyok, és ráadásul fiam lesz. Kis gombszemű..

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
micsoda rémálomKép
Nekem tegnap éjjel nem volt semmilyen, mivel hajnali 2-től Timit pesztráltamKép Prüszkölt, orrot fújt és nem akart aludni az istennek se. Hogy most ez allergia, vagy már valami más???? Én meg rohadtul szégyeltem magam,hogy így mentünk oviba, csak féltem tőle, ha 1 napot kihagyunk, elszáll az eddigi küzdelem is...de kár volt, mert Timi el se moccant mellőlem 1,5 órán keresztül és már 11-kor nyafogott, hogy nagyon éhes és menjünk azonnal hazaKép

Mica,
Puntóhoz még nem is gratuláltamKép
Házassági évfordulóhoz is nagy gratula, aztán ünnepeljétek meg rendesen ámKép
Az óvónéni próbál beszélgetni Timivel, de az leszegi a fejét és meg se nyiffanKép Lehet, hogy én adom fel előbb...nem mintha annyira sajnálnám a csajszit (hisz semmi rossz nem történik vele), viszont a 3 gyerekkel pattogás ide-oda nem megy, márpedig a jövő héttől ez a verzió lép életbe.
Katának sok puszi, és természetesen részvétemKép

Heppi,
ne csigázz, inkább ne is gyere, csak ha már el is árulodKép

Momo

Momo
momo

Momo!

Kép Szegényke! Ennyire megviseli az allergia? Bár lehet, hogy valami kisebb vírust is elkapott mellé az oviban, nem?
Mikor beviszed, akkor a többi jányka hol van? Õket is vinni szoktad?
Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, ő azt mondta nem viszi, csak ha már mehet rendesen, és be lehet adni, hogy reggel viszi, délben megy érte, mert sokkal rosszabb (szte) ez a bohóckodás. HÁt nemtom, már én sem tudom mi a jó a gyereknek, anyukának, akárkinek.
Próbálj nem nagy ügyet csinálni az egészből, és eleve úgy készülj rá, hogy úgysem fog elmenni mellőled, és akkor mivan, ő ilyen ragaszkodós típus, vagy egyszerűen nem szimpik neki a gyerekek, vagy óvónénik vagy akármi, és max ha egyszercsak elkezd valakivel játszani, akkor meglepődsz Kép
Ilyenkor egyébként miket szoktatok csinálni ott? Udvaron vannak, vagy bent?

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Sziasztok,

Koszi a gratulaciokat, majd megunnepeljukKép Bar a lenyegi resz, mint 5 eve, tolodik 1-2 napot, eljen a Mikulas..Kép Bar most azert ne ugy legyen, mint 5 eve, mert akkor az volt az utolso pirosbetusom kovetkezo ev szeptembereigKép

Betti,
Remalom?KépKép Naaa, azert annyira nem lehet veszesKép Bar most en tuti oszulnek, hitelek melle megegy csimota...Kép

Momo,
A Punto remelem tenyelg megeri a gratulaciot, es nem kapasbol a hazauton csinalok balhet veleKép Erdekes lesz hazahoznom Ullorol egy total ismeretlen autot...Kép Nade ne parazzak, nem vagyok en olyanKép
Timi ugyeben meg egy tipp talan: ismersz valakit/valakiket onnan, marmint lurkok szuleit? Mert csinalhatnatok egy kisebb bulit veluk, hogy legalabb a gyerkocok ismerjek meg egymast, es akkor lehet, hogy az oviban is okes lenne a helyzet. Felajanlom, hogy segitek, bar Zsebi nem fogadott a kegyeibe, szoval nem tudom, hogy mi lenne, de szolj, ha kellenek valamiben! Most komolyan, jovoheten szerda-csut-pentek szabin leszek, szoval meg ra is erekKép
Amugy most ebben az erdekes idoben lehet, hogy a lanyod is bekapott egy kis nathat, Kerekesek ez a divatKép
Ime a nathasaim:
Kép

Heppi,
Kormeim mar lassan minuszosak, annyit ragom oket, szoval: naaaaaaaaa, nemaaaaarKép

Puszi,
Mica
mica

Mica!

Nagyon szépek a fiaid még mindig, így betegen is. Egyre jobban hasonlítanak! Zoli is nagyon sokat változott!
Nekem ez a legnagyobb parám, még egy gyerek. Húú, semmiképp nem szeretnék. Lehet hülyének néztek, de álmomban is az volt az első gondolatom, hogy örökbeadom vkinek. ciki, mi? De baromira félek, hogy megint terhes leszek. Talán azért, mert Mendi ugye nov.17-én volt egy éves, aztán nemsokkal utána "becsúszott" a srác. Talán ezért félek, mer ugye most járunk kb. ott.. De ha megint úgy járok, én esküszöm kinyírom Atit KépKép Semmit sem szeretnék kevésbé, mint még egy gyereket, így is kivagyok idegileg, bár inkább a gyerekeket sajnálnám,mint magam, nem vagyok annyira stabil, hogy el tudnám viselni az ezzel járó nyűgöket. így is jobbról-balról kapom az érzést, csak lesek néha, hogy milyen vak vagyok.. na, mindegy.
Remélem az autóval semmi gond nem lesz Kép Biztos szuper lesz;) ne aggódj!
Gyerekeknek jobbulást!
Enyimek is betegek Kép hasmenés, enyhe láz, köhögés . De már Mendi jól van, csak Kev köhög picikét.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Na jó, egy picit árulkodok de pssssszzzzzt

Lehet, hogy elkelt a lakásunk Kép))) még nem tudni, hogy kinek (három tuti vevőnk van), és ettől függ, hogy mikor jutunk pénzünkhöz!

Aki pocaklakóra mert gondolni, azt kinyírom Kép Kép Kép

Orsi és Viktor
Kép

Gábor
Kép

A kis kunyerások, mintha nem előtte ebédeltek volna Kép
Kép

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi!

Nekem ez volt ez első gondolatom. Rögtön utána megfordult a fejemben valami, de nem mondom el mi, mert még élni akarok Kép, viszont rövid úton elvetettem az ötletetKép.
A képek szuperek, főleg az utsó tetszik, ennyit nőttek a fiaid???Kép nagyon aranyos mindhárom!
De az első kép is olllllyan megható ám, és Gábor is tök ari a satyiban Kép Ez a satyi volt Orsin is, mikor kicsi volt, ugye?

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Heppi,
hát így tálalni, és még nem is egy újabb gyerekKép
Engem már ölhetsz isKép
Csöndes gratu az elkeléshezKép
Képen meg nagyon helyesek a gyerkőceidKép

Mica,
nehogy mán te parázzKép Egészben hazahozod a kocsit és slusszKép
Kis betegek nagyon helyesekKép
Szóval megint van valami nyavalya a levegőben?Kép Akkor lehet, hogy most Timi is betegKép
Köszi a felajánlást, majd szólok,ha nagy gáz vanKép
Sajna az oviban senkit nem ismerünk, gyerekzsúr kizárt.

Betti,
mi eddíg csak az udvaron lévős időre lettünk berendelve, amikor a gyerekektől önálló játékot várnak és az óvónénik csak akkor avatkoznak be, ha valami gond van, vagy orrot kell törölni. Első nap mentünk korábban, amikor még bent voltak a teremben, játszottak és tízóraiztak, az sokkal jobban izgatta Timit, bár nem evett. Talán rossz az óvónéni taktikája, miszerint a gyerek könnyebben oldódik az udvaron...

Momo

Momo
momo

Momo!

Nálunk meg pont fordítva mondták, hogy nehezebb a beszoktatás odakinn. Mert ott egyrészt nehezebben tudsz elszökni tőle, másrészt meg olyan, mintha játszótéren volna, ahogy írod, senki nem figyel senkire szinte. Bent meg lehet körjátékozni, bábozni, énekelni közösen meg minden egyéb, amibe be tudják vonni a gyerekeket. Õ egyébként olyan csoportba került, akik már össze vannak szokva, igaz? vagy nem? Az is sokkal nehezebb lehet, bár nemtom én már nem emlékszem milyen volt Kép
Meg ha benn vannak a csoportban könnyebben ott is tudod hagyni. Legalábbis Mendinél úgy volt, hogy mindig valamivel eltereltem a figyelmét, persze előtte mondtam, hogy el fogok menni, mert van egy kis dolgom (elpakolok otthon, beágyazok, megszoptatom Kevint...stb..) és jövök vissza érte nemsokára. Aztán mondtam, hogy addig bábozzanak az óvónénivel, vagy rajzoljon nekem valami szépet stb.. és ezzel elterelődött a figyelme. Az udvaron meg max. azt mondod építsen homokvárat mire visszaérsz.
HÁt nem eccerű az tuti. Szerintem a szülőknek nehezebb ez az egész, mint a gyereknek, nem? Főleg ha kistesó(k) is vannak. Leglábbis én így érzem. Persze nem állítom, hogy a munkából könnyebb elszabadulni, nemtom.
Na befejezem, mielőtt belebonyolódnék Kép
Kicsit felb.tam az agyam a kölkökön, baromira elegem van a mai viselkedésükből! Mendivel mondjuk már hetek óta nem lehet bírni, nem ismerek rá! Amilyen szófogadó gyerek volt, most.. eszméletlen! Bár lehet azért mert keveset járunk ki, és nem dolgozza le a feles energiáit.. ki tudja. Na, majd holnap a játszóházban. Megint tök jól jártunk Ati melóhelyével, 8-a helyett ma utalták a fizetését, ami persze még nem érkezett meg a számlára, úgyhogy hétfőig nézzük egymást..
Na, nyígás befejezve, mindenkinek jó hétvégét kívánok!

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Betti,
hajlok rá, hogy a ti ovitokban jobb a beszoktatási módszerKép
Hová mentek játszóházba? Ha van valami tuti helyed, ne tartsd magadbanKép
Tegnap az én kölkeim is borzasztóak voltak, mindenért ment az üvöltés, pedig kertben szaladgálást is beiktattunkKép

Ja, és hogy én mit keresek itt ilyenkor? Az új allergia elleni orrspraym ritka és súlyos mellékhatását produkálva majd megfulladtam az éjjel aztán 2 óra pihenő után most hajnalban isKép Mintha bedagadt volna a torkom, közben meg ugatva köhögtem szakadatlan...tán a gyerekek kruppos élménye lehet hasonlóKép Mindenesetre én is inhaláltam kicsit a fagyasztóládából, ettől jobb lett, csak nem szabad vízszintbe mennem. Remélem, hamar megszűnik az orrspray hatása, mert van egy kis halálfélelmem...

Momo

Momo
momo

Mi vaaaaan? Mindenki elköltözött?Kép

Timi ma reggel üvöltött, amikor otthagytam. Tépte az udvari kerítést és lökdöste el az óvónénitKép
Félek visszamenni...

üdv
Momo

Momo
momo

Momo,
Én személy szerint az őrület szélén Kép Orsi megint elkezdte a "nem" korszakát Kép Kérdem tőle:
-Elmegyünk sétálni?
-Igen.
-Gyere, vegyünk cipőt!
-Nem!
-Maradjunk itthon?
-Nem.
-Menjünk sétálni?
-Nem.
Leülök, hogy okés, akkor maradunk. Erre üvöltés, hogy jáccótéjje; de öltözni nem, szótfogadni nem, szal kivagyok.
Ja, és úgy tűnik a héten, vagy a jövő héten jelenésünk van az ügyvédnél --- eladni a kérót Kép Legalább egy kis lóvé áll a házhoz, és elkezdhetünk bútorokat vásárolni Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok,

Momo,
Nem, csak beleoszult a hetvegebeKép Viccet felreteve, kicsit bekavart hetvege volt, igy a gep kozelebe se jutottam, csak tegna este 9 utan, akkor meg gyorsan megcsinaltam a pentekrol lemaradt melomat, es utana huztam aludni.
Nem semmi, amit leirtal, remelem jo messzire eldobtad azt a spray-t!
Kivancsi leszek Timire, ha nagy gaz lenne, ugyis utanad telefonalnanak, szoval nyugi. Az a lenyeg, hogy nem vedd fel a dolgot, ha reagalsz ra, akkor tovabbcsinalja.. tudom, hogy konnyu mondani, de tapasztalatbol tudom, hogy nehez ugyan megcsinalni, de bejonKép
Remelem minden oke lesz.

A heten lesz uj autonk, talan szerdan v. csutortokon, majd meg telefonalnakKép

Nah, rohanok, mert osszegyult a melo, amig mosogattamKép

Mica
mica

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?