Gabó:
Máris kezdődik a kampányolás, pedig még csak szeptemberben sincs
Sziszike:
Barbit, Erikát nem ismerem.
Nálunk Zsuzsi néni és Éva néni van.
Természetesen első nap elmondták, hogy a kiscsoportosok szivacson alszanak, mert pici a szobájuk.
Ha Lackó leesik, akkor ne vegyék fel, mert tuti, hogy felkel. Gyerek bárhol elalszik, ha igazán álmos, a többi rizsa, ha nem elég álmos úgysem alszik. Gyakorlatiasak a gondozónénik
Különben is gondolom a bölcsiben örülnek, ha egyáltalán elalszanak a babák
(Évi néni szerint legalább 2 hónap elteltével alszanak valamennyit az újak...)
Õszintén, melyik bölcsiben, oviban rohangálnak az udvaron a gyerek után, főleg ilyen alacsony fizetésért??? Magyarországon élünk....
Családlátogatást nem tudom, hogy intézik, de 17-en vannak a bölcsiben hivatalosan munkatársak. Egy konyhás néni is érthet a gyerekek nyelvén, ahhoz nem kell diploma, főleg, amilyen idősek az alkalmazottak
tapasztalat az lehet.
Vezetőnéni szigorú, komolyan veszi a munkáját. Melyik orvos nem az általa "kedvelt" gyógyszergyár termékét írja fel. És csak meg sem kérdez bennünket....Egyébként nem lepne meg, miután a körzeti védőnők is "termékek reklámozásából" tartják el magukat.
"Hallottam lopásról"...ez nagyon jó. Én annyi mindenről szoktam hallani, ha mindent komolyan vennénk, már régen felakasztottuk volna magunkat. Volt feljelentés? Sorozatos lopások? Egyébként a mi gondozó nénink többször mondta, hogy a táskánkat ne hagyjuk őrizetlenül, mert bármi megtörténhet. Az értékeimet egyébként sem a bölcsis szekrényben tartom
(A gyerekorvosnál a váróban, még a babakocsit sem hagyhatjuk ott, mert állandóan macerálnak a gyerekdokik, hogy el fogják lopni... Valószínűleg nem ők nyúlják le
)
Udvari játék szerintem túl sok van a bölcsiben, és azok is régiek, sajnos. De úgy hallottam, hogy a játszóterek fejlesztése (EU-s szintre) valahogy nem megy Magyarországon, mint ahogy az akadálymentesítés sem...
Szerintem sokkal jobb, hogy annyi mindent nem látunk, vagy nem akarunk látni a mai világban...
Különben is a bölcsit csak azok vegyék igénybe, akiknek igazán szükségük van rá, akik meg szórakozásból, fizessék a magánbölcsit. (Nem mintha ott többet nyújtanának, de legalább azt hiszi a szülő, hogy pénzért igen, mert pénzért minden megvásárolható
)
Klarissza