Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Lyly! Én sajnos ebben nem tudok segíteni! Én ugyan tudok varrni valamennyire, de a gépekhez nem értek!

KépKép
nicika

Lyly: Mi az e-mail címed?

Tényleg nagyon ügyesek vagytok! Én csak a gyerekszoba ablakára csináltam üvegfestékkel figurákat.

Nagyon fini rakott krumplit csináltam egy új recept alapján, leírom hátha valakit érdekel:
Tepsibe rétegezni: főtt krumpli karikák + kolbász (amit teflonban egy kis zsiradékon át kell sütni) + tejföl + reszelt sajt + só + kis kolbászos zsiradék
Ezt kell rétegezni, az utolsó krumpli fölé nyersen kell ráütni a tojásokat, ez befolyik a résekbe, a tetejére tejföl + reszelt sajt, jól átsütni és isteni lesz!!! Valahogy eddig sem szerettem a gumiszerű tojásokat benne, de így nagyon finom.

Csema: Tényleg muszáj a cvs?

Mariannka: Hogy vagy?

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde! Úgy kell ráütni, mintha tükörtojás lenne? És még hidegen kell ráütni?

KépKép
nicika

Nicika: fából. A neten rendeltem a fa cuccokat.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tünde_sződKép
Sajnos muszáj! Nagyon félek tőle, pedig egyszer volt már benne részem, de most valahogy rágondolni sem merek!
Még 2 hét, elötte biztos nyavalygok majd!
Megpróbálom én is feltenni majd a műveim ami itthon van és megnézem a tieiteket is!
Nekem ez egyfajta kikaopcsolódás is

KépKép
csema

Gyönyörűek a dolgaitok! mindenkié!
LylyKép
Szívesen cserélek mintákat!

KépKép
csema

Tünde,

az emilem: agnes@express-travel.hu, és köszönöm!!!
A recept is nagyon jónak hangzik...

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Csema,

nagyon drukkolok neked, és a mintacsere is ok. Hogy csináljuk? Jó úgy, hogy beszkenneltetem a párommal és emilben elküldöm? Ki tudod nyomtatni, vagy küldjem el postán?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Persze ki tudom nyomtatni! én is így tudom Neked küldeni!
Az eimail címem: csema01@citromail.hu bár azt hiszem a filmlistát is erre küldted!
Lányok hová lehet a képeket feltenni?

KépKép
csema

Fel tudtam tenni a képeket idehttp://www.babanet.hu/album/main.php?album=6772&page=1 ha valaki szeretné megnézni!
Majd jövök!

KépKép
csema

Csema! Te is nagyon ügyes vagy! Kép

KépKép
nicika

Nicika: Igen hidegen kell ráütni és kicsit elkeverni a tetején, hogy befolyjon a krumpli közé. Benne teljesen megsül és eloszlik egyenletesen.

Csema: Tényleg ügyes vagy, megnéztem a munkákat.

A már szült kismamikhoz lenne egy kérdésem: van aki köztetek EDA-val szült, ha igen mi a tapasztalat?
Azért kérdezem, mert két nagyon nehéz szülés után gondolkozom rajta, bár lehet, hogy nem lesz szükség rá. A dokim azt mondta, hogy az előrehajló méhem is oka lehet, hogy nehezen bújtak ki a babók.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok Lányok!

Jó sok mindenről volt szó, amíg nem voltam, győztem végigolvasni!
Nem is gondoltam, hogy ennyi ügyeskezű van közöttünk, nagyon tetszik, amit csináltok! Nekem sajna nincs türelmem ilyenhez...

Nicika, köszi, hogy beraktál a listába!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége! Nekem nagyon rövidnek tűnt!

Holdviola
Vendég

Sziasztok!
Köszi a válaszokat!
Anita:
Felírtam és ha megérkeztem hívni fogom a varrónőt!
Nicike: Mi az a toxoplazma vizsgálat?
Nagyon szupi, hogy betettél engem is a táblába, köszi szépen!!!Kép
Még egy kérdésem lenne. Mivel nincs Pesten házidokim,de oda fogok járni orvoshoz, nem tudom védőnőt hogy találok ott. Gondolom ezt a doki megmondja hol van legközelebb, vagy máskép működik?
Lyly: szerintem, ha első varrógéped lesz, olyat keress, amit könnyű kezelni, és több funkciós.
Ami fontos szerintem, hogy öltéssűrűséget mind sima, és cikk-cakk varrásánál tudj használni.Az se árt, ha gomblyukat is tusz készíteni vele. Amit még figyelhetsz, hogy milyen talpakat kapsz hozzá, mert az kezdésnél is sokat segíthet.
http://arukereso.hu/xCategory~3180_varrogepek
A Singerek nagyon jó minőségű gépek, de vannak olcsóbb kategóriájú gépek is. Sok sikert a vásárláshoz!
Már most kétségbe vagyok esve! Szerdától 25.-éig nem lesz netem! De utána megírom hogy sikerültek a vizsgálatok.. Kép
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!

Babetta, Mariannka, Anita, ne mondjátok már, hogy ügyetlenek vagytok - olyan nincs Kép A szalvétatechnikát én is most nyáron ismertem meg (Taliándörögdön - a Művészetek Völgyében - az óvodakertben, amíg én kézműveskedtem, Kata apával mérleghintázott, vagy a bábelőadást nézte.) A legegyszerűbb módja az, hogy egy nagy pemzlivel bekensz mondjuk egy falapot a speciális ragasztóval, rásimítod egy szalvéta legfelsőbb rétegét, majd újból lekened. Hát ez azért nem olyan vészes. Én egyébként úgy beleszerettem a szalvétázásba, hogy úgy döntöttem, mindenki valami szalvétatechnikával díszített tárgyat kap majd tőlünk karácsonyra Kép (Dobozra gondoltam, abba lehet is tenni még valamit, mondjuk szép papírra valami szép idézetet, de vettem már narancsos szalvétát, abba a dobozba biztosan szárított narancskarikákat teszek majd szegfűszeggel Kép)

Tünde, én a rakott krumplit úgy szoktam csinálni, hogy tejfölben elkeverek egy nyers tojást, és azzal öntöm le, így se száraz - és nagyon finom. Jó ötleteket adtok a sütés-főzéshez, köszi! Bár én a kívánósságomból szoktam kiindulni... Most pédául bevágtam vagy három pepperoni paprikát (egy kis vajas piritóssal), úgy tűnik egy időre használt a hányinger ellen.

Petra, a védőnő nem választható, mint a nőgyógyász vagy a gyerekorvos - az adott. A kerületi védőnői szolgálat telefonszámát biztosan megtalálod, ott megmondják majd, te melyik védőnőhöz tartozol. (Körzetek szerint van "beosztva".) Minden védőnőnek van egy fix időpontja, amikor fogadja a kismamákat, de meg lehet vele beszélni mást is.

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu: ez ideiglenes lakcímnél (ami nincs bejelentve) is így működik ?
Kicsit be vagyok rezelve az idő miatt, mert csak 3 hétre tudok haza utazni, és ennyi időm van az összes vizsgálatra meg még a papírok intézésére is, így elég sűrű lesz. Ráadásul folyamatos hányinger is kisérget..Kép De most nagyon boldog vagyok, mert Anya cuccai között találtam egy szupi nadrágot ami nem szorít, és még jól is néz ki! Így már 2 nadrágom van ami rámjön!! Kép Kép
Petra

vpetra

Petra, hát ezt hivatalosan nem tudom, mindenesetre a védőnő nem fogja elkérni a személyidet, csak a címedet kérdezi meg. Sőt. Ha teszem azt úgy döntenék, hogy a kórházból nem haza jövök, hanem pár hétre anyósomékhoz költözöm, akkor arra a pár hétre anyósomék védőnőjéhez tartoznánk, pedig lakcím szerint hivatalosan nekem semmi közöm hozzájuk. (Ezt csak a példa kedvéért írtam Kép) Szóval jelentkezz be nyugodtan, kötelesek ellátni. És ne izgulj, a 3 hét szerintem elég lesz.

Sok sikert!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok Lányok!

Most jöttem vissza dolgozni szabiról, még nem tudtam visszaolvasni az eddig leírtakat, azt viszont látom, hogy egyre gyarapodunk. Üdv az újaknak!!!

Csajok!

Holnap megyek a 12 hetes vizsgálatra!! Már úgy vártam!!!
csirippiri

GyeZsu, köszi szépen!
Már nagyon várom az utazást, és így már elképzelésem is van hogy induljak neki a dolgoknak. Péntekre be vagyok jelentkezve a dokihoz, és keresni fogom a védőnőt is. Alig várom, hogy megint láthassam a Maszatkát, és tudjam mennyit nőt, meg rendbe van-e. Sokat olvastam a 4D-s UH-ról is nálatok,de még mindíg nem tudom érdemes-e megcsinálni míg ilyen kicsi. Legközelebb csak a 25. hét után tudok haza utazni, de még ez se 1000%. Viszont nagyon tetszenek a képek amit láttam...
Néztem én is az alkotásokat! Nagyon ügyesek vagytok, szuperek! Grt!!
Petra

vpetra

SZia Csirippiri!
Én holnap megyek uh-ra, az elsőre. Már rendesen be vagyok sózva.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hú, rengeteget írtatok... apránként olvasok, addig egy link az anyakönyvezésről...minden össze van szedve róla egy cikkbe:
http://www.manoliget.hu/index.php?fomenu=magzat&rovat=Jogi%20ügyek&cikk=22

Szóval 300 nap!

Titati 17
titati

Sziasztok!

Egy kis helyesbítés a varrónő címével kapcsolatban: nem 147, hanem 197 szám. A Kondorosi uszoda mellett van közvetlenül.

Nicika!
Tegnap kipróbáltam a máglyarakást. Nagy sikere lett, pedig nem vagyok egy konyhatündér!Kép

Az egész hétvégét Anyáéknál töltöttem, és olyan rossz volt, hogy nem szólhattam el magam a babával kapcsolatban! Még azt sem említhettem meg, hogy rosszul vagyok. Kb minden második mondatomat le kellett nyelnemKép És ez így lesz még 4 hétig!

Kép
Kép
maminti81

Ne izguljatok lányok minden rendben lesz!!!!
Jó reggelt mindenkinek!
Nagyon finomakat főztetek,kedvem támadt nekem is a rakott krumplihoz!
GyezsuKép
Igen a tölteléket a bőre alá tettem, de ami nem fért bele azt külön megsütöttem, csak az a baj mire feleszméltem a párom el is tüntette az egészet!
Pedig nagyon szeretem a tölteléket!

KépKép
csema

SziasztokKép

Nagyon szépen köszi a dicséreteketKép Jól estekKép

CsemaKép
Te se panaszkodhatsz, nagyon szép dolgokat alkottál. Magam részéről még nem igazán probálkoztam az üvegfestéssel, valahogy nem éreztem hozzá elég affinitást. Helyette inkább szalvétatechnikázom, meg könyveket gyártok ajándékba. Eddig csináltam több szakácskönyvet, meg mesekönyvet is. Most fogok majd csinálni pocakos naplót a sogornőmnek, ha már tuti lesz hogy hányan is laknak nála a pocóban és biztosan kapaszkodnak. Lombik programban vettek részt, de sajna tulstimulálták őt, és most korházban van, mert tele van a hasürege vizzel és még izgulhatunk hogy a babók ne gondolják meg magukat.

Gyezsu Kép
MEgértem nagyon az ajándék gondolataidat, tavaly karácsonykor én is mindenkit ilyenekkel leptem meg, mécsestartókat, órákat, pzstartót, teafiltertartót, levéltartót készitettem és mindenki nagyon örült, a gyerekek meg mesekönyvet kaptak, amit szintén én készitettem, boritóstul, bellapostulKép

LylyKép
Neked is köszönöm a dicséretetKépKép

VpetraKép
A toxoplazma vizsgálatot is vérből nézik, a lényegében azt nézik hogy átestél e már ilyen fertőzésen vagy sem. Aki átesett az elméletileg immunis lesz rá a jövőben, aki még nem annak nagyon javasolják hogy főleg a macskuszokat kerülje a terhesség alatt, mert ők akik igazán terjesztik.

Tényleg lányok nem tudom ki tart otthon kedvencnek hörit például, mert azoknak tudom javasolni hogy ne nagyon érintkezzenek vele, mert amikor ők is várandósak akkor olyan anyagot termelnek ami nálunk is beindithatja a szülést. Ilyenkor tanácsos nem érintkezni velük. A macskuszoknál meg főleg az alomtakaritás az amit nagyon kerüljünk, kérjük meg rá mást, és minden nap tegye meg valaki helyettünk, mert főleg a második, harmadik napon kezdenek nagyszámban szaporodni azok a valamik amik a toxoplazmát okozhatják.

NicikaKép
Drukkolok hogy kapjál nacit magadnak Kép Neked is mondom, de minden vidéki maminak is aki küzd hogy nincs a környéken normális nacit, hogy szerintem postával is megoldható lenne a lejuttatása és nem is olyan horror az összeg, 260-320 Ftért már ajánlva fel lehet adni. Legalábbis én igy szoktam kapni a fiamnak ruhákat. Ezzel mondjuk meg lehet sporolni a felutazást. Bár ez csak egy ötlet volt felőlem, de lehet hogy érdemes lenne megkérdezni a varrónőt lányzót akit ajánlotattok.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

ÁgibosziKép
Én sajna a te dolgaid nem tudtam megnézni! leírnád hol találom?
De ne azt hogy a profilodban mert azt sem tudom hol keressem, most különösen felkeltetted az érdeklődésem, mesekönyv, szakácskönyv ügyben. Én karácsonyra mindenkinek naptárat gyártottam a család fotóiból.

KépKép
csema

Medike:
Nekem 6 hetes volt a pocaklakóm, amikor a bölcsességfogam azonnal ki kellett húzni. A doki gondolkodás nélkül a bomba szurit adta, amitől a fél fejem elzsibbadt! Azt mondta, nagyobb kárt okozna a babának, ha azt az óriási fájdalmat kellene elviselnem, ami a húzással jár. Ja és szuri előtt nem fújta be semmivel.

Babetta:
A lányom nagyon várja a kistesót. Minden reggel és este ad neki puszit a pocakomra Kép És bezsél hozzá, meg rajzol neki Kép
A nemét még nem tudjuk, elvileg 5 hét múlva megyek kb UH-ra, akkor talán kioderülhet már Kép

Titati 17 (valami)
titati

TündeKép

Én EDÁ-val szültem, bár nme én akartam így.... eredetileg nem terveztem fájdalomcsillapítást, de mivel indított szülésem volt, és az oxitocinnak köszönhetően 2 óraán keresztül 3 percenként másfél perces fájásaim voltak, amelyek eredménye egyelő volt a nullával (nem tágultam semmit) így muszáj volt kérnem az Edát. Nagyon nehezen kötötték be, főleg mert én kövér vagyok, 5-6. próbálkozásra sikerült bekötni, a sikertelenek nagyon drasztikusak voltakKép Ez a zegy nehézség van benne, hogy űlj az ágy szélén pokoli fájásokkal mozdulatlanul, amíg bekötik a fájdalomcsillaptót.

=Utána azonban iszonyatosan jó volt. Éreztem a fájásokat, de nemigen fájtak. Olyasmi volt, mint amikor vkinek magától indul a szülése, és az első gyengécske fájásokat érzi.

Nálunk kivették volna a kitolásra az edát, de nálam pont akkorra fogyott el, mire jöttek a tolófájások. Nem mondom, hogy nem volt drsztikus a gyengécske fájások után egy igazi tolófájás, de mivel addig pihentem, így nagyon könnyű volt elviselni. Talán nem véletlen, hogy harmadik nyomásra megvolt a Bence. Onnantól kezdve, hogy felszólított az orvos, hogy nyomjak, 4 perc alatt már a hasamon volt a kisöregKép

Arra figyeljen oda, aki edával szül vagy fennáll a lehetősége, hgoy edával fog szülni, hogy a 36. hét után csináltassatok egy teljes vérképet, mert az kell hozzá, anélkül nem kötik be. Én megszívtam, mert amikor a doki kérdezte, hogy írjon e beutalót, mondtam hogy ne, mert én nem akarom igénybe venni a fájdalomcsillapítást. A szülőágyon meg ott várhattam egy órát, amíg kiértékelték a véremetKép

Zsu aki 12+0KépKépKépKépKép:Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ezt is nézzétek meg, mert itt minden ügyintézés (TGYÁS, GYED, GYES, családi pótlék, anyasági támogatás)teljesen hivatalosan, de érthetően le van írva, kezdve attól, hogy ki jogosult, hogy kell igényelni, nyomtatványok letölthetők, területileg illetékes hivatalokra rá lehet keresni. Nekem eddig ez jött be leginkább!

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/anyasagitam

SZép, rosszullétmentes napot mindenkinek!

Paga 12+6

Gabi
paga

Krisztiánt én is EDÁ-val szűltem, pontosabban már a feje mutatkozott mikor bekötötték(semmit nem éreztem belőle)Muszáj volt bekötni mert úgy volt fogós szülés lesz, mivel nem nyomhattam a szemem miatt.
Szerencsére a gyerek kiszállt, így nem volt szükség fogóra!
De a varrás szuper volt semmit nem éreztem belőle, s utána se volt semmi gondom.
Viszont sok kismama kűzd utána fejfájással!

KépKép
csema

Sziasztok!
kreatívok: nagyon jó nézi a munkáitokat - mind nagyon ügyesek vagytok.
(Az ilyen tevékenységekben az is jó, amikor készíti az ember, és az is, amikor vkinek átadja.)

Nicika:
tök jó a tábla, és milyen nagy már!

Láttátok már a www.babazo.hu-n a névtervező-kalkulátort? Nagyon profi!

Legviccesebb név:

Béta (női név)
A név eredete
Az Erzsébet német és cseh megfelelőjének a rövidülése.

A név gyakorisága
Szórványos.

Névnapok
november 19. (névnap)

Rokon nevek
Erzsébet
--------

mariskaris
10+3
mariskaris

Ezt a 91. naptól igényelhető kedvezményt visszamenőleg is lehet igényelni? Mert még nem kértem igazolást, és csak 5 hét múlva kaphatok legkorábban...

Titati
titati

Sziasztok!

Vpetra: Én Budapesten élek, viszont a háziorvosom vidéken volt. A babát itt szeretnénk nevelni és szülni is Pesten szeretnék, ezért a következőt csináltam: bejelentkeztem ideiglenesen a Pesti lakóhelyre, így orvosi ellátásra is jogosult lettem. (ha nem vagy bejelentve ideiglenesen, akkor elvben csak sürgősségi ellátásra vagy jogosult, másra nem) Háziorvost váltottam, bár nagyon nehezen vettem rá magam, mert a régivel nagyon meg voltam elégedve. Ezek után az új háziorvos irányított a területileg illetékes védőnőhöz, mert védőnőt sajnos nem lehet választani. A nőgyógyász nagyon rendes volt, egyáltalán nem foglalkozott a lakcímdolgokkal, viszont arra kért, hogy az összes vizsgálatot abban a kórházban végeztessem el, ahol ő dolgozik.

Tünde: szerencsére mintha egy kicsit jobban lennék, bár már második hete vagyok itthon, és még mindig nem az igazi. Rengeteget tüsszögök, (úgy érzem magam, mint egy víziló) viszont kezd lemenni a lázam. Kép

Kretav kismamik: tényleg olyan ügyesen vagytok, hogy kellene rendezni egy kiállítást, szóval egyetértek Lylyvel.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariskaris!

A Babázóban pontosan hol találom a névtervező kalkaulátort. A névkeresőt megtaláltam, de a tervezőt nem!

Titati!

Nem vagyok adószakértő, de én eddig is utólag, mivel önadózó vagyok, kértem a családi kedvezményt, és utólag igényeltem viszza a pénzt, így szerintem ennek nálad sincs semmilyen akadálya.

Paga 12+6

Gabi
paga

Jó reggelt minden régi és új pocakosnak!

nekem is egy órámba telt titeket visszaolvasni.

Nicika!Én szombaton vettem meg az első kismama nacimat, farmer és a pamut részt fel lehet hajtani de nekem még csak úgy jó hogy lehajtom mert máshogy nem feszül ki rajtam (majd 2-3 hét és tökéletes lesz.én a C&A -ba vettem 9000 Ft-ért.

Aki megadta a varrónő címét annak kööszi mert én a XI. kerbe lakom.

A héten megyek a körzeti orvoshoz és EKG-ra.

Nekem is nagyon tetszettek a kézműves munkák.ilyenkor úgy irigykedem mert én olyan ügyetlen vagyok ehhez.de karácsonykor mindig elmegyek a Kálvinra a Hobby boltba és bevásárolok.(persze csak olyat amit meg tudok csinálni.Pl:vettem egyszínü díszeket és esténként az én drága párommal festettünk rá arany motívumokat.nem tökéletesek de nekem ezek a legszebbek!!!!!!!!!!!!!

Csirippiri, Cory: sok sikert az uh-hoz aztán kérünk képet!!!!!!!
tunka

Sziasztok!
Azt kérdezném mindenkitől, hogy szeretnétek-e ha segítene nektek valaki a szülést követő első hetekben? Azért kérdezem, mert nekem az anyukám már most felajánlotta, hogy segít, de ez nálunk azt jelenti, hogy hetekre oda fog költözni, hiszen Õ vidéki. Most azt gondolom, hogy ez nekem nem kell, az első hetek nehézségeit egyedül szeretném megoldani, azt nem szeretném, ha valaki állandóan beleszólna a dolgokba, zavarna azt hiszem. AZ más, ha valaki eljön egy-két órára segít, a lakás rendbe tételében, esetleg amíg én ügyintézek, vásárolok, addig vigyáz a babára, esetleg főz, vagy hoz nekünk kaját, de az állandó ottléte inkább zavarna, mint segítségként élném meg. Ezt gondolom most! Nektek erről mi a véleményetek?

Paga 12+6

Gabi
paga

Paga:
jó, akkor megtaláltad!
A babanév-keresőre kell kattintani, és amikor bejön egy ablakban, akkor alkalmazást kell változtatni: névadó.

Lakcímekhez:
nálam is van ilyenféle kavarodás - de eddig semmilyen problémám nem volt. Nem vagyok ideiglenesen bejelentve se Veszprémbe, mégse volt ebből gondom. Ha kérdezik, hol lakom, megmondom az itteni címem, és kész.
(lehet, hogy máshol komolyabb az adminisztráció)
mariskaris

Paga
Nekem a lányom születésekor 1 hetet anyósom, 1 hete anyukám volt ott. Anyu félrevonult, ha kértem valamit, megcsinálta, megfőzött, mosott, szóval házimunka, és teljes segítség. Anyósom meg mindig ott ült a nyakamon, még szoptatáskor is, és csupa allergén kajákat főzött Kép Inkább ne jött volna...
Szerintem az első 2 hétben szükség van segítségre, de tudnod kell, hogy ki az aki valóban segítséget tud nyújtani, teher nélkül. Mondjuk én most 2. gyerkőcnél már nem "kérek" senkit. Ha valaki felajánlja, akkor 1-2 napra jöhet, de hosszabbtávon nem igénylem, igaz most párom is otthon lesz velünk 1 hétig legalább. Bár sokat filóztam rajta, azért jó lenne, ha 2 hétig valaki főzne rám... Kép

Lyly:
Mindenképp új varrógépet szeretnél venni? Mert én meg szeretném eladni az enyémet. 5 éve vettem Brother gép, nagyon jó, akkor 47 ezer ft volt, 2 angolpólyát varrtam meg vele, és kész. Többet nem is használtam. Az a baj, nekem nincs türelmem a varráshoz Kép Ha érdekel, hozok róla neked bővebb infót, programokról, tudásáról, és megegyezünk...

Babetta
A hajfestésről én úgy tudom, hogy lehet festeni, csak az a lényeg, hogy afesték gőzét ne lélegezd be!

Titati
titati

Sziasztok!

Petra,
nagyon köszönöm a varrógép-tippet, sokat segítettél!Kép

Csirippiri,
én is holnap megyek a 12. heti uh-ra, igaz, már a 13. hétben vagyok, Nagyon izgulok, csak minden rendben legyen!

Lányok,
nektek nem fáj a keresztcsontotok?

Csema,
gyönyörűek a te munkáid is!!! A héten küldöm a mintákat az emilkédre, ott ki tudod nyomtatni őket! Aztán majd csere-berézünk folyamatosan, jó?

Tünde, köszönöm a listát, szuper!!!

Jók legyetek, szépen gömbölyödjetek, és ne rókamaázzatok!!! Beszéljétek meg a kicsivel!!!Kép

Lyly
12+5

Kép

Kép

Kép
lyly

Paga!
Szerintem sem lehet kellemes, ha valaki odaköltözik hozzád, és mindenbe beleszól. Az anyukád olyan? De az biztos, hogy jó, ha vannak melletted. Még sosem szültem ugyan, de el tudom képzelni, hogy elkél a segítség!
Nekem szerencsém van, mert szüleim is és növéremék is negyed órás körzeten belül vannak, nem lesz ezzel gondKép

Kép
Kép
maminti81

Paga!

Nekem szerencsém van mert az összes nagyszülő a közelben lakik:persze már mondták hogy jönnek fürdetni meg stb. és biztos szükség is lesz rájuk mert nálunk két babó lesz de én is azt szeretném ne akarják majd a szülő szerepét betölteni akkor és abban segítsenek amiben szeretnénk. az apucinak és nekem kell belejönnünk mert amikor nem jön senki akkor meg bepánikoljak hogy nem vagyok képes egyedül ellátni őket.az biztos hogy kezdetben a vásárlás másra marad de a párom biztos segít még a főzésben is.nagyon szeretem a családom de néha a falra mászok tőlük hogy a nevek miatt nyaggatnak és adják a jó tanácsokat.egy ideig halgatom és aztán megmondjuk hogy még szerencse hogy ebben mi döntünk.tegnap 2 órán keresztül ez volt a téma.meg persze mindenki halom számra rakja el a régi cuccokat hogy majd jó lesz a gyerekeknek úgy 10 év mulva.
tunka

Titati,

nagyon jó ötlet a varrógép-ügylet, várom az infókat!Kép

Paga,
én, ha szeretném, sem fog jönni senki sem segíteni, mert egyrészt 150 km-re laknak a szüleim, az anyósom (tavaly vált el) 80 km-re, de őt meg nem nagyon érdekli ez az unoka. Van egy lánya, ott két lányunoka van, akik 500 m-re laknak tőle, és őket imádja.
Szóval marad a párom és én, de majdcsak megleszünk, így az első babával is. Kép Kép Kép

Tunka,
én is a XI. kerületbe vagok bejelentve (a volt férjem lakása), de a XIV-ben lakunk albérletben, talán ide majd bejelentenek a tulajo még az ősszel.Szóval ott van a háziorvosom, dr. Rácz, Albertfalván.
Te merre laksz?
Azt ajnálom, mostanság szerezd be a hobbis kellékeket apránként, mert karácsony előtt drágábbak is, sokan is vannak, és sokszor 1-2 napra hiánycikk lesz 1-1 keresettebb kiegészítő, alapanyag.

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Nálunk anyáék is közel lesznek, anyósomék is (20 km), szóval aludni haza tudnak majd menni.:-))

Jót nevettünk a férjemmel, mert anya már bejelentette, hogy fog jönni segíteni, azt is hozzátette, hogy 5 hétre. hehehehe
Nem mondtam rá semmit, mert nagyon aranyos, hogy így örül, nem is ijedtem meg, mert majd megérti, hogy elég lesz kevesebb is a segítésből.
Az unokatesók közül nekem lesz először gyerekem, úgyhogy biztos nagyon körbeugrálnak majd minket. De várom!!! (igazából)
mariskaris

Mariskaris!

Megtaláltam. Köszönöm.

Lakcímhez. Mi egy kétlakásos házban lakunk, mindkét lakás a miénk, a másikban a dédi lakott, de sajnos meghalt februárban. Most kiadtuk albérletbe, és az albérlőinknek is van egy pici babája. Õ is ide jár már a körzeti védőnőhöz, pedig nem kérték, hogy jelentsük be őket, szerintem ez bemondásos alapon van. De majd megkérdezem őket. Biztosan a védőnőtől is függ, de szerintem ő azért van, hogy segítsen, és nem azért, hogy akadékoskodjon.

Paga 12+6

Gabi
paga

Mariskaris
Hol van ez a neves bigyó?

Lyly
Ha jól emlékszem neked ígértem az armania-s infót...Voltam pénteken. Nagyon sok nadrágjuk volt, de sajna (legalábbis nekem) mind nagy méret volt Kép Majd azért még megyek, reménykedek kisebben Kép 1-et találtam, ami méretben jó volt, ez nem betétes elejű, hanem gomblukas gumi van belehúzva, így kívülről nem is látszik kismamanadrágnak Kép (1900 ft)
És jó gyerekruhákat is találtam, szóval kifosztotta őket Kép
Összegezve: szerintem időnként érdemes elnézni oda. www.armania.hu

titati
titati

Lyly!
én nagyszőlősi útnál lakom(Karolina környéke)
nem szoktam sok mindent venni a hobbyba inkább csak a karácsonyi hangulat miatt megyek.bár igaz hogy nyitás elött fél órával már tolongank az emberek és a kaszánnál is egy órát kell várni.de én is arra gondoltam hogy mivel decemberben már nem szeretnék dolgozni elöbb elnézek és megpróbálkozom valamivel a piciknek.talán üvegfestés.
tunka

SziasztokKép

TitatiKép
Persze hogy lehet utólag is kérni igazolást, nem késel el veleKép Önadozó esetén, ugy is csak évvégén a bevalláskor tudja igénybevenni, ha meg alkalmazott és elég hozzá a fiz adója akkor be kell mutatni a munkáltatónak és ők rögtön tudják érvényesiteni neked.

CsemaKép
A profil azt jelenti jelen esetben a babaneten, hogy ráklikkelsz a nevemre, ami a hozzászólás mellett látsz és akkor egy uj ablakban megnyilik egy csomó adat rólam, már amit publikusnak szánok.
Ott fel van sorolva egy csomo link, amire ha rámész akkor megjelennek a képekKép
De azért itt is megadom a képtáram elérhetőségét :
http://babanet.hu/album/main.php?album=2190&page=1
Itt lapozgathatsz, és kérdezz nyugodtan szivesen segitek bármiben.
Bevallom most nagyon gondolkodom azon, hogy rendelésre szivesen készitenék bármit, mert ez az épitkezés amibe belevágtunk kész anyagi csőd, talán egy kicsit ki tudnám vele egésziteni a konyhapénzünket. Rendelésre már csináltam muffin szakácskönyvet (kb 240 fajta muffinrecept volt benne), faliórát gyerekszobába és konyhába, meg kicsit feldobtam kész fényképalbumot is.

PagaKép
Nekem szerencsém volt, mert mi egymáshoz épitettük anyumékkal a házunkat, igy az első hónapban nagyon sokat segitett hogy nem kellett főznöm, mert anyum megcsinálta nekünk. És legfőképpen az volt jó hogy nem kellett kerülgetnem őt, hanem csak átugrott, váltottunk néhány szót és már ment is. Na mondjuk ezt annyira tökélyre vitte később, hogy már csak 5 perces nagyinak hivtuk, amikor már nagyobb lett a fiam és jó lett volna ha kicsit marad is és játszik vele, de ő jött leült, majd 5 perc mulva távozott mindig kitalálva valami baromi sürgős dolgotKép
Anyósom nem igazán zavargált minket, karácsonykor nagyon jó volt, mert megfőzött minden kajcsit (dec. 9én született a fiam és 16án jöttünk haza a korházból) és nálunk tartottuk a nagycsaládi összejövetelt, mivel akkor még nem lehetett menni a kicsivel sehova. Most nem tudom mi lesz, mert a jelek szerint nem egész két hónap különbséggel többszörös nagyi lesz, mert sogorómék is babát várnak, lombikosak, de még nagyon izgulunk értük, mert ez még csak a második betöltött hét, és sajna tulstimulálták szegényt, és most korházban van, mert tele a hasürege vizzelKép

LylyKép
Régebben én is varrtam elég sokat, mostanába közelébe se kerülök. Annak idején nekem az volt a főszempont, hogy cikkcakk legyen rajta, különböző öltésnagysággal egyetemben, és nem utcsó sorban könnyű legyen szerelni. Most ha vennék, már arra is figyelnék hogy legyen rajta lock (vagy hogy kell irni nem tom), hogy lehessen könnyen pamut dolgokat is varrni, tisztázni.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

www.babazo.hu
--- babanév-kereső (megnyílik egy ablak)
--- alkalmazások: névadó
mariskaris

Titati, Ági,

köszi az infókat!!!
Tunka, sok sikert az üvegfestéshez!!!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

Paga, köszönöm szépen a listákat!
wukk
19+6

KépKép
wukk

ÁgibosziKép
Köszönöm, meg tudtam nézni, hát a szakácskönyv nagyon tetszik,arról beszélhetünk mennyiért csinálnád, de azt sem bánom ha megmondod, hogy hol vetted a fa könyv fedelet, vagy az is saját munka?Bár a sok finom recept is érdekel!

KépKép
csema

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?