Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

na végre bekukk.

Cas,
az én férjem péntek reggel összetörte az én autómat. Állati ideges voltam!!! (Még szerencse hogy céges és a cég fizeti a megcsináltatást. De akkor is!)

Teus hétfôn kapja a 4 hós oltást. Azért sietek ennyire az oltásokkal, mert azt szeretném, ha az összesen túl lennénk mielôtt beállna az ôsz és Vilmos elkezdené hazahordani a légúti betegségeket. Mert ugye nem lenne jó ráoltani egy lappangó betegségre.

Bár nem tudom mi lesz ezzel a hétfôi oltással. Vilmosnak ömlik az orra...

Tali: hááát még nem tudom. Lehet hogy 1 órára sikerül beugrani.

Laga
laga

Hmmc!
Ne hari! Süket és vak vagyok! Tegnap meg pláne az voltam! A Corások totál kiakasztottak. Varrógépet akartunk venni anyuval, és volt két típus amit kinéztünk, de senki nem tudott róluk mondani semmit, és még nekik állt feljebb, hogy hát kérem ez egy önkiszolgáló áruház nem egy szakbolt, ráadásul a Cora-pontjainkat sem tudtuk beválltani, mert Fóton lett a kártya kiváltva, kimentünk oda, ott meg közölték, hogy mivel apu nevén van ő is kell hozzá, szóval kész voltam. Gondolhatod, se láttam, se hallottam dühömben. Azért bocs, majd a talin duplán köszönök nektek! :-D
aranyhold

Hmmc
Sára a fotókon szép színű, nem látszik hogy vashiányos lenne.

Ti használtok valamilyen orszívót.Mi porszívósat vettünk, mert kis szipogi volt Fanni, és úgy néz ki beválik, bár idegenkedtünk tőle, inkább vízcsapra szerelhetőt vettünk volna, az állítólag jobb, hogy nem olyan zajos.
boglarka

Akkor fogak tekintetében van remény. Kép Viszont addig kénytelen vagyok mindent turmixolni, mert a kicsit is darabosabbtól mindig elkezd fulladozni.

Ez a vas kérdés már engem is izgatott. Annyi baba vashiányos, és Lillát a doki néni, a mi nyaralásunk és utána az övé miatt már 2 hónapja nem látta. Lehet, hogy kéne szegénynek és én meg ránézésre nem tudom megállapítani.

Cas,
A nappali alvás is javult. A szünet nélküli mozgás és állás miatt 2 óránként aludna 15-20 percecskét, de én ki szoktam húzni a tűréshatára végéig így egyszer alszik 1-2 órát, és mégegyszer 0,5-1 órát.
Engem érdekelne ez a Tücsökzene. Rájöttünk, hogy Lillának folyamatosan új ingerek kellenek, és akkor nyugi van. Különben látványosan-hangosan unatkozik...

Boglárka,
A porszívós nagyon jó, de nálunk sajnos megvan az utóhatása. Kb. 3x használtuk Lillánál, de azóta ha meghallja a porszívó vagy a hajszárító (az is zúg) hangját, remegő-sikító sírógörcsöt kap. Elötte pedig nem izgatta egyik sem. Kép
myra

Myra: a darabos ételek evése és a fogak között nincs összefüggés. Lehet, hogy Lilla akkor is öklendezne, ha lennének már fogai. Az első 8 úgyis "csak" metsző, azzal rágni nem tud. Az ínyükkel szoktak, de ez nagyon gyerekfüggő. Zsoma pont a másik véglet volt, kezdetektől csak darabosat volt hajlandó enni.
Vashiány: én azt gondolom a természetről, hogyha nagy százalékban vashiányosak a babák a laborok, dokik szerint, akkor nem biztos, hogy ám a babákkal van a baj. A természet ennyire nem szokott elrontani dolgokat. Nem is olyan régen még szó nem volt ilyesmiről, és nem halt ki az emberiség.

Cas: a tücsökzene nagyon jó dolog, nálunk nagyon bejött, ha tudtok, menjetek Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kika, Zseppy
Voltam bent a melóhelyemen leadni a papírt. Ami most jön gyes vagy gyed, első évében jár a szabi, de utána nem. Amúgy közalkalmazott vagyok.
Munka"ügyes" kiszámolta, ha szülés után 2 év múlva visszamegyek lesz 41 nap szabim. Eddig 24 napom volt alapból. Na akkor kezdem elveszteni a fonalat. Ez az év + a kövi az min. 24*2 lenne, nem? + a gyerek után 2 nap, az összesen 52 nem? Utána kell járnom, mert ez a munkaügyes, inkább munkabénának nevezném. Többször dolgozók bebizonyították, hogy jár még + x nap szabi jár, ha a diplomát megszerezték. Kép

Laga
Így utólag, azt hiszem a Hajógyáritól mi lakunk a legmesszebb, de mégis hallottuk. Száll a hang és itt a hegyen is lehetett hallani, de a 8-10 évvel ezelőttihez képest ez már istenes.
Vilmosnak én is kívánok boldog szülinapot. Kép
Teus 240-et evett, atya isten! Kori nem eszik ennyit szerintem.

A képek nagyon jók! (Viki, Cas, Hmmc, Boglárka, na és Lagáéké?!)

K-Vitamin én is fel tudok ajánlani 1,5 doboznyit!

Kocsiba ülés: mikor fordítjátok menetiránnyal szembe?

Cumisüveg: szerencsére Kori elfogadja, bár kénytelen volt, mivel úgy szétszedte a cicimet, hogy csak üvegből kapott. Viszont eleinte inkább csak a NUK üvegből ivott, engem zavart, hogy figyelni kell, hogy adom a szájába, és most már gond nélkül iszik az AVENT-ből. NUK azért zavart, mert egyedül szerette volna fogni, de természetesen rosszul kapta be, a másik pedig, hogy nehezebb elmosogatni a kisebb szája miatt.

Cas
Én rádiófüggő vagyok Kép, szóval egész nap szól a zene! A Bora-borát imádjuk! Kép
Nem akarok beleszólni, hogy ki hogy megy, de ha javasolhatom, akkor a Szentendrei útat elkerülve, lehet itt hátul a Csillaghegyi strand felé kerülni. Vagyis tőletek Cas, Bécsi út, és Csillaghegyi út (ez megy a strand előtt), strand sarkánál nagy kereszteződés, itt jobbra, aztán két nagy kereszteződés, régi szentendrei, aztán az új és utána tán a második kereszt utca a Szilvamagéké.

Fog: 2 hete láttunk fogat, ma már semmi, csak sok nyál.

Alvás: nem is tudom, hogy irigykedjek vagy ne? Kori 9-kor szopizik aztán 1-2 körül, majd 4-5 körül. Szóval éjjel nappal 4 óránkét eszik. Ha hajnal 5-kor jön ki a kövikaja, akkor már fent van egy órát, aztán újra alszik 1-2 órát. Viszont nappal szopik között egy órát min. alszik. Éjszaka viszont olyan jó lenne legalább 6 órát egyhuzamba aludnom.
Hmmc "unszolására" (eddig doki még a gyümit sem javasolta) én is adtam már a 6 hónapos Korinak főzeléket. A gyümölccsel semmi gond nem volt, szereti. Tegnap csináltam krumplifőzeléket barackkal. Tejjel higítottam, de így is kicsit gusztustalan taknyos állagú volt, ez normális? Gondolom a krumpli keményítő tartalma miatt van?! Apa megkóstolta azt mondta bűn rossz, én is megkóstoltam, pedig anyatejes volt, szerintem nem rossz, de a lényeg, lányunknak annyira ízlett, hogy nem is tudtam olyan gyorsan adni a szájába. Kép Szóval ma is lesz ilyen kaja. Ja és Hmmc mondta ne ijedjek meg, ha utána nem akar szopizni. Micsoda? Hogy tehettem volna ezt meg, kérte és szopizott is, de jóval kevesebbet, mint szokott. Amúgy olyan kíváncsi lennék, hogy mennyit szopizik? Múltkor ismerősnél voltunk, és ott megmértem. 5-7 percig szokott szopizni, akkor csak 3 percig csatlakozott és 110-et nyomott be.

Aranyhold
Akkor Te csak úgy hagytad abba a Maltofert vagy orvosi utasításra? Mi még szedjük a napi 20 cseppet.

Orrporszívó (porszívós): Nekünk nagyon bejött, bár a Mária nagykerbe épp ott vásárolt Deutsh Anita (Barátok közből) és ő a barátnőjének azt nagyon nem javasolta, mert semmit nem ér. Ez gyerek függő lenne?

Végre mindent elolvastam, persze ez köszönhető a hideg frontnak is, mert Kori ilyenkor egy kis maci, sokat alszik.
nikcsi

Szerintem a Szentendrei út koránt sem olyan vészes, mint azt gondolná az ember. Mi továbbra is azt használjuk innen békásról, és max a tereléseknél kell kicsit lassítani.

Nikcsi! Természetesen nem magamtól hagytam abba a maltofer adagolását. Nálunk úgy volt, hogy 4 hós korában megállapították vérvétellel, hogy már nem vérszegény, de addig kapja továbbra is a maltofert, amíg el nem kezdjük a főzelékek adását. A házidokival is egyeztettem, mielőtt abbahagytuk, hogy mit gondol róla. Kb 7 hós koráig kapta, fokozatosan hagytam el, vagyis napi 2*5 cseppet először napi 1*5-re csökkentettem a végére, majd elhagytuk. Pont el is fogyott az üvegből.

A krumpli turmixolva elég nyálkás állagú, ha megeszi lehet pici lyukú krumplitörőn is átnyomni.

Na hogy a sápadtbőrű babák anyukái kicsit megnyugodjanak: egyik ismerősöm házidokija azt mondta, hogy a baba talpát kell megnézni, és ha az rózsaszín, akkor nem vérszegény a baba. (Hogy mekkora ennek a tudományos alapja fogalmam nincs.)
aranyhold

Laga
Na akkor Ti is jól jártatok... Kép Mi még nem tudjuk mibe fog kerülni, és mivel 10 éves járgány, lehet hogy Cascot nem is tudtunk volna kötni rá.

Boglárka
Nekünk is porszívós van. Sebinek eddig nem volt tőle baja, bár nagyon ritkán használjuk. Milyen a vízcsapos? (Nemtom elképzelni, hogy működhet...)

Myra
Én végül kipróbáltam, hogy csak villával török össze mindent (legalább nem kell mosogatni a turmixot Kép), és szerencsére Sebit nem zavarják a darabok (bár az első 2 falatnál mindig meglepődik, és grimaszol), ügyesen szétnyomkodja őket a szájpadlásán a nyelvével. Szóval a fogainak nem sok haszna egyelőre... Kép

Tücsökzene
Na hát akkor megyünk együtt? Remélem nem kell az összes alkalmat befizetni egyszerre, akkor mi is kipróbáljuk párszor, aztán ha bírja a strapát, akkor megyünk.

Nikcsi
Ja, tényleg, az az útvonal eszembe se jutott. De hát most autó se nagyon lesz hozzá... Kép Szóval marad a hév.
A krumplit pedig szerintem bőven elég villával törni, teljesen egyenletes pürét lehet belőle keverni tejjel még így is.

Végre elmentünk, és vettünk Sebinek szőnyeget. Jól emlékeztem, szuper úttestes-házikós-bocis-mindenfélés rajzolatok vannak rajta, csak kicsit soká lesz kész a szegés. Kép A minap kipróbáltam, ha kicsit is hűvösebb van, jéghideg a parketta, szóval nagyon jól jön majd télen.
Ja, és végül etetőszéket is vettünk neki, nem tud túl sokat, de annyira jól elüldögélt benne a kirakottak között, hogy végül a vásárlás mellett döntöttünk.

Kép
Kép
Kép
cas

Na és két kép.
Ha már a fogaknál tartunk, ez már bizonyíték (nem ígéret... ) Kép
Kép

Hmmc! A kölkeink tényleg nagyon egy húron pendülnek (már pocakban is, ugye...) Kép Ahogy mesélted, hogy Sára rájött, hogy kell felhúzni a rácsvédőt, pár napra rá Sebit is így találtam meg (gyanúsan nagy volt a csend ébredés után, sejtettem hogy vmi újat talált ki Kép):
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: ha Gál Gabriellánál kell jelentkezni, akkor úgy megy a dolog, hogy az első alkalom ingyenes, és a végén kell eldönteni, hogy akarsz-e járni vagy sem. És ha igen, akkor kifizetni a következő 9 alkalmat egyben.
cory

cory
Budapest

Cas
Mi is mennék a tücsökzenére, de szerintem minkent az első alkalom után meg fognak kérni, hogy ne menjük többet. Ugyanis drága egyetlen kicsi lányom rájött, hogy hogyan kell sikítani. Ezzel még nem lenne baj, mostmár tökéletesre csiszolta a tudományát. A "koloratúrszoprán" kutya-füle hozzá képest. Sikít, ha rossz a kedve, sikít, ha jó. Utóbbinál kicsit élesebben. De ma mondott egy új szót is, egyszerűen: "ka".

Én úszni szeretném vinni Sárát. Szeptember 2-án és 3-án kezdődik a babaúszás itt a Szérűskerti úti tanuszodában. Kiváncsi leszek, hogy milyen. Messzebbre nem lesz időm elmenni vele.

Nem tud valaki egy jó angoltanárt, aki 10 évesekkel is foglalkozik? Ja! és megfizethető!

Nikcsi
Nem unszoltalak Kép

Sára nem eszi meg a darabosat, még az ici-pici darabot is kitolja a nyelvével. Ez is biztosan gyerekfüggő dolog. Ugyhogy én botmixerrel dolgozom össze a cuccokat neki. A daraboktól még öklendezik is.
hmmc

Cory
Köszi az infót!

Hmmc
Hát, legfeljebb a terem túlsó végére ülünk majd, nem mellétek... KépKépKép És mire mondja, hogy "ka"?
Sebinek se kell csengettyű a nyakába, hogy tudjam merre jár a lakásban, mert mászás közben egyfolytában visítozik, mint egy kismalac... Kép
Angoltanárt tudok, szerdára előkerítem a számát. Nagyon kedves, 30 körüli csaj, öcsikémtől (15 éves) most vettek könnyes búcsút egymástól, mert ovis kora óta minden héten jött hozzá. A kölök 14 évesen megcsinálta a középfokú angolt a Pitmannál... (Ennyit a referenciáról.)
Nemtom mostanában mennyit kért, majd megkérdem anyutól. (De egyébként szerintem meg lehet vele egyezni...)

Darabos kaja
Érdekes, hogy Sebi, aki cumisüvegezik hetek-hónapok óta, szívesen eszi a darabosat, a szopis babák meg inkább csak a papit... Nem fordítva szokott lenni?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ezeknél a kölköknél én már semmit sem tudok Kép
Köszi a tanárt előre is.
hmmc

Cas,
Egyébként hol van pontosan ez az OMK? Remélem Lillának tettszeni fog, mert itthon már kevés új dolgot tudok neki kitalálni. Be kell előre jelentkezni? Heti 1x van? Meg tudnád majd nézni hány órától?

Cory,
Ha ti már jártatok erre a Tücsökzenére meg tudnád mondani miből is áll pontosan? Az gond ha Lilla egy percig nem fog nyugton maradni?

Nikcsi,
Lehet, hogy változni fog az éjszakátok ha már eszik főzit. Ha olyat adsz neki amiről tudod, hogy nem okoz pocakgondot, add késöbb mondjuk uzsira vagy elővacsira. Lassabban emésztődik mint az anyatej így lehet, hogy tovább alszik. Egyébként ennyi idős gyereknek már nem szükséges éjszaka is ennie. Én a helyedben az éjjel 1-2 órás evést szépen lassan kitoltám. Mindig húznám egy picit az időt. Kori is hozzászokna, és te is tudnál aludni egy kicsit.

Most töltöttem le a telken készült képeket, ezért felteszek néhányat:

KépKép
KépKép
myra

Myra: ez tanár függő. A miénket pl egyáltalán nem zavarta, hogy rohangáltak közben néhányan.
Nálunk úgy ment, hogy először körbeköszönt mindenkinek egy macival, név szerint, aztán volt néhány mutogatós játék, mjad sétálós dal, majd kaptak a gyerekek zeneszerszámot, amire magnóból szóló zenére ritmust ütöttek (ebből 3, háromféle hangszerrel), majd lovagoltatós dalok, aztán altatók, és búcsúzás. Nagyjából ennyi. Fél óra, de többet nem is bírnak ki.
cory

cory
Budapest

Nikcsi
Sebi is kelt rendesen 1-2 körül enni, aztán 5-6 körül enni, kitolni nem lehetett az időpontokat, mert ÉHES volt, és üvöltött a kajáért - szóval nem biztos, hogy ki tudod tolni.
Én ebédre adtam és adom neki a szilárd kaját (tízórai környékén már álmos nyűgi, mert reggel óta fent van, és megy is utána aludi), mostmár 150-180 g-ot vág be belőle, és mellette ugyanannyi tápit kap a nap folyamán, mint addig - szóval így már nappal jóllakik, és 1/2 5-nél előbb nem nagyon szokott már felkelni (vagy ha igen akkor sem enni...).
Szóval szerintem fordítva működik (legalábbis Sebi), előbb kell, hogy jóllakjon nappal, akkor jó eséllyel ő maga hagyja el az éjszakai evést.

Kép
Kép
Kép
cas

c éo ú
üóo.. mgchv h f r9hon0

ezt Sebi irta nektek - bár a hangja, ahogy püföli jobban tetszik neki, mint az eredmény

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hmmc
Unszolást, jó értelembe mondtam. Én első gyerekes vagyok és azt hiszem kellenek ilyen emberek, mint Te. Tőled jobban elfogadom (egy dokihoz járunk), a szüleink meg ósdi dolgokat mondogatnak!

Éjszakai kajálás: kitolni, de hogy? Éjjel szerintem még éhesebb, mert megint szét szívja a cickóimat. Napközben cicizik és 1 - 1,5 óra múlva megint kajás, de cici nem kell neki, szóval ilyenkor jön a főzi, aztán a gyümi. Annyira jó evő, hogy az nem is igaz! Kép
Szombaton krumpli-barack (anyatejjel) volt a menű, vasárnap és ma krumpli-répa-sütőtőkkel. Csak úgy falta! Egy órás szopi után megint kajás volt barackot akartam adni, de tiszta ízetlen volt, ezért a sütőtökkel próbáltam jobbá tenni. Szerintem tök szar volt, de kiscsaj, csak úgy nyakalta befelé.
nikcsi

Szilvi
Mail ment, megkaptad?

Cas
Megvan még az a nők lapra (M. Rita, és P. Ritás)? Engem érdekelne! Másikba írtad. Kép
nikcsi

Nikcsi
Megvan asszem, elvigyem szerdán? (Igyekszem nem elfelejteni...)
Sütőtök? Ezt te csináltad neki, vagy bébiétel?

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Nekem azt mondták, hogy egyszerre csak 1 új ízzel próbálkozzak és azt vegyítsem krumplival, ha túl sűrű anyatejjel keverjem hígabbra. Nagyon bátor vagy, hogy már 3 dolgot keversz össze. Én még nem merem.
Holnap vajbabos-krumpli lesz a menü. Vettem a piacon 20 dkg-ot, a pasi először furán nézett rám, de mondtam, hogy csak a kicsinek lesz főzelék belőle Kép Remélem ez fog neki ízleni. Most 2-3 napig ezt fogja enni, ennyi idő alatt látom, ha kijön rajta valami furcsaság, de eddig - kopp, kopp - még nem jött ki semmi.

Sára is éppen az "éhenhalós" napjait éljük. Ez van kb. 2-3 napig utána pedig visszaáll a normális éjszakai alvás.
hmmc

Nikcsi!
válasz ment

Sziasztok!

ha ennyi nagykajás csöpp jön, lehet, hogy nekünk nem is marad mit enni? Kép

ugye jöttök?!

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Mi megyünk. Valószínű, hogy tömegközlekedve.
Hol kell leszállni a HÉV-ről, hogy a legközelebb legyünk hozzátok?
hmmc

Ti kb. mikor mentek a talira, mert nekem megint pont félidőben jönnek a volt kollégáim látogatóba, aminek persze örülök, csak mindig valami van amikor talira mennék? Kép Kép
boglarka

Képzeljétek csak emlegetnem kellett a fogakat. Tegnap látszott először, hogy itt mégiscsak lesz elöbb-utóbb valami, erre mára már ki is bújt. Kép
Mondjuk ára is volt. Olyan ultra nyűgi-ordítós napja volt Lillának tegnap, hogy én már főbe lőni készültem magam.

Hmmc,
Válaszolok Szilvi helyett: Csillaghegy

Ki hány óra körül megy? Most, hogy Lilla néha alszik próbálnám úgy időzíteni, hogy azért találkozzunk is valakivel.

Én kajával először nagyon óvatos voltam, de szép lassan felbátorodtam. Végül már csak 1 napot hagytam az új kaják között, és amíg a telken voltunk (a Keresztanyámék kertjéből vegyszermentes gyümik-zöldségek garmadáját kaptam) extra vegyes főziket (4-5 féle hozzávalóval) gyártottam. A natúr "zöld" ízekért nem rajong. Így a cékla-cukkini-patiszon-saláta-karfiol-spenót-sóska főziket mindig fel kellett tuningolni. Hál istennek semmitől nem lett baja. Viszont azt hiszem a husi kiütötte. Legalábbis most van tesztelés alatt, mert akkor jöttek a csúnya nagy pöttyök amikor azt kapott. Amíg elmúlnak nem adok újra, aztán megint megpróbáljuk. Halottatok már ilyenről?? Gondolom a húsfehérje is okozhat gondot, vagy nem?
myra

Myra
Milyen hússal kezdted?
Nekünk az allergológus dokibácsi kezdésnek a sertéshúst ajánlotta, mivel nálunk a tejfehérje miatt a marha nem ajánlott, illetve mivel a tojással is gondok vannak, így a csirke sem.
A hús nagyon komoly gondokat okozhat, öcsikémet anno marhával kezdte etetni anyám az akkori szokásoknak megfelelően - az eredmény katasztrofális volt borzasztó ekcémával és aszmatikus rohamokkal. Kép (Ekkor jutottak el végre allergológushoz...)
Ja, és ma én is megkínáltam Sebi körtével, nagyanyós hozzott a kertjükből (ez is garantáltan vegyszermentes), csak 2 kanállal kapott így elsőre, de olyan balhét levágott érte utána, hogy holnap emelni fogom az adaot... Kép
A fogacskához gratula! Hol jött? Fent vagy lent?

Szilvi
Mi megyünk! Ha úgy kel, mint ma (6-kor), akkor valszeg megvárom Sebi délelőtti alvását, aztán kap szilárd-ebédet, és utána megyünk. Szóval olyan 1 előtt nem nagyon érkezünk...
(Viszont ha úgy, mint tegnap, 1/2 8 körül, akkor mi leszünk az elsők, hogy a délelőtti alvás már nálatok legyen a kertben. Kép Na asszem ezt a témát jól kimerítettem... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Mi még fogalmam sincs, hogy mikor fogunk indulni, de általában, ha valamit eltervezek az sohasem lesz úgy. Tehát én már feladtam.
A valószínű az, hogy dél körül szokott ebédelni, reggel gyorsan megcsinálom a kajáját és kb. 10 körül el tudunk indulni, de ez még attól is függ, hogy Dorinát mikor tudom kiverni az ágyból.
hmmc

Nekem fogalmam nincs mikor megyünk. Matyi általában 11 körül szokott aludni, de ma pl olyan álmos volt, hogy fél 10-kor már aludt is. Ha nagyon nem akar majd aludni, akkor 11-dél körül megyünk, ha elaludna 11-ig, akkor csak később, úgy 1-2 között.
aranyhold

Cas,
2 napig csirkehúsit kapott, és harmadik nap pedig pulyka mellet. Ausztriában vett (nálunk nem kapható) biobébiétel formájában. Kb. 8 nagy sötétvörös pattanásszerű kiütése volt az arcán és a csuklóján. Ha teljesen elmúlik, teszek még egy próbát, hátha csak egybeesett a hússal és nem attól volt. Különben ha allergiás rá, mi a teendő? Soha nem kaphat húst? Vagy kaphat csak 1-2 éves kortól?
Középen alul jött ki az egyik foga, és a mellette lévő és látszik már. Kép
Az unokatesóméknál volt poén. A lányának a szemfogai bújtak ki először, és mivel állandóan harapdálta a karjukat, tényleg úgy néztek ki mintha egy vámpír támadta volna meg őket. KépKépKép

Ausztriáról jutott még eszembe, képzeljétek vettünk ott egy csomag Pampers pelust is, és hát egyáltalán nem olyan mint amit Mo-on ránk sóznak. Nem tudom miért gondolják, hogy ide jó a szarabb minőség is. Kép Azóta megnéztem, a nálunk kaphatót Lengyelországban, az Ausztriában vettet pedig Németországban gyártják. De tényleg ég és föld a különbség.
Az ott kapható pamutos tapintású, a nagy méretnek is hálós a belseje, az oldala nem olyan széles és a rögzítőcsíknál gumírozott, ezáltal nem fordul elő, hogy a pelenkaméret még jó lenne, csak a combiját vágja szegénynek. Tök jól tud benne mozogni. Szóval szuper.
myra

Hát lányok! Sajnos közbejött egy kis családi program holnapra. :-( Így sajnos mégsem tudunk menni! Nektek viszont jó szórakozást, és ha padlizsánkrémet esztek, gondoljatok rám! :-((((
aranyhold

Hát már megint rájöttem, hogy a szakirodalmakból nem lehet megtudni, hogy mit adjunk és mit ne a gyereknek enni. Szembeötlő volt pl.: a kenyér téma: Babakönyv Gertrud Teusen (Orvosi tanácsadó: dr. Joachim Schall nőgyógyász, Jola Shiloni gyógytornász, dr. Bernd Simon gyermekorvos) "A nyolcadik hónaptól megint változnak a szükségletei és ezáltal az étrendje is. Reggelire ihat tejet és hozzá ehet vajas kenyeret." ????? Másik könyv Babakonyha Bodnár Péterné (Lektorálta Dr. Papp Ágnes) "Kenyeret, tésztafélét az első évben ne adjunk a babának."
Na és ez csak egy példa volt a sok közül.

Tali
Ha megyünk, akkor max. 13 óráig leszünk mivel 13.30-kor a dokinál kell lenni. Kép De addig lehet, hogy nem jön senki?????
Kori már nagylány, "egyedül" zuhanyzik. Jobban szeret zuhanyozni, mint csak ücsörögni a kádban a játékaival. Kép
nikcsi

Nikcsi
Próbáljatok meg időpontot október 5-re kérni, mi 12.50-re megyünk.
Nagyon aranyos Kori Kép Sára még csak Dorinával fürdött, amit nagyon élvezett. Én a nyaralás alatt is csak egyszer zuhanyoztam vele. De olyan nehéz, hogy nem bírom sokáig tartani.

A holnapi napunk nekünk is zűrös lesz, mert elkészült az autóm, még el kell menni érte délelőtt. De nagyon fogunk igyekezni!
hmmc

Myra
Várni kell. Esetleg hónapokat, aztán újra megpróbálni. Ha megint kiütéses tőle, akkor megint teljesen megvonni. Később újra próbálni megint.
Azért jó eséllyel előbb-utóbb meg fogja tudni enni, ha érettebb lesz az emésztőrendszere, öcsikém ma már akár madártejet is eszik, meg húst hússal, kutya baja.
De én pl. még mindig tiszta kiütés leszek a tojástól - hát nem eszem (amúgy se rajongok érte, bár húsvétkor fáj érte a szívem Kép).
Esetleg ne csirkével próbálkozz hanem inkább vmi sertéshússal...
Pelus: nesze neked EU?!

Aranyhold
Kép Most keverem a padlizsánkrémet holnapra...

Nikcsi
Az első évben azért nem ajánlják mostanság a kenyeret-tésztákat, hogy nehogy lisztérzékenységet váltson ki a túl korai találkozás.
Nagyon aranyos Kori!!! Nem fél a zuhanytól?
Lassan mi is ki fogunk vonulni a fürdőbe pancsolni, mert már úszik a szoba fürcsi után... Kép

Szilvi
Hogy érzed, holnap még otthon lesztek? KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

örülök, hogy felélénkült a topik!
Mindenki jöjjön, amikor csak akar, egyelőre úgy néz ki, hogy biztos itthon vagyok Kép

egy kicsit jóleső olvasni a sok "mit adjak a gyereknek" kérdést úgy, hogy mi már túl vagyunk rajta (az első körben) Kép

Szilvi
szilvamag

Ha minden jól megy mi korán megyünk, Sebi 1/2 9-kor kelt...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Na, mire befejeztük az össze-vissza nyaralgatást, végre visszatért a nyár:-)) Ó, tényleg, ha legközelebb megkérdeznek statisztikailag, hogy szoktunk-e telelni, majd rávágom kapásból, hogy persze, csak mostanában azt is nyáron:-)

Visszaolvasni nem tudtam és bocsánatot kérek, de nem is fogok, mer" hülye azért nem vagyok", hogy a múltat pótoljam, mikor a jelenben sincs időm élni:-))) De nagyon örültem a képeknek, jól lehet követni belőlük a babócák fejlődését. Nekem egy képes netregény lenne a legideálisabb, hogy gyorsan megtudjam, mit művelnek aktuálisan a kicsik:-)
Azt kivettem a betűözönből, hogy ma megint tali van, de így is kell ezt csinálni. Szerintem a topik csak üzenetekre jó, egymást megismerni meg jókat dumcsizni nem lehet csetelve.

Ennyi mára, mert Olivér sétálgatós korszakába lépett, azaz rohanna egész nap, de még csak segítséggel. Amúgy mindegy, mert ha egyedül fut majd, akkor is rohanhatok utána.
Ja és egy nagy tanulságot már levontam 3 gyerek után: nem az a lényeg, hány gyereke van az embernek, hanem hogy abból mennyi a másfél évnél kisebb. Mert legyen akárhány nagyobb, csak a legkisebbre használódik fel az anyai energiatartalék :-)

Meg beszúrok képet Olivér mostani nagy felfedező útjáról, amin jól látszik, mennyire "nem" élvezi, szinte szenved a jó világtól:-))

Csaó,
Viki
KépKépKép
ccviki

Viki
Lenne egy hülye kérdésem. Miért adsz a Olivérre előkét a homokozóba??? Kép
hmmc

Sziasztok,

remélem csatlakozhatok a csapathoz, mostmár mi is babázunk.
Augusztus 22.-én megszületett pici kislányunk Anna, 3500 grammal és 51 cm-rel.
Nagyon-nagyon boldogok vagyunk.Kép

Örülnénk ha szívesen látnátok itt is minket.

Eszti
eszti2

Eszti
Gratula a babához. Szívesen látunk benneteket is Kép
hmmc

Eszti!
sok boldogságot, egészséget Nektek!

mindenki hazaért éppségben? Semmi nem hiányzik senkinek?
Kinga ma este "bevallotta" apjának a balesetet Sebivel, és hogy koppant a fejecskéje is, meg sírt is Sebi, de küldött neki egy puszit is, hogy most már ne fájjon neki.
Remélem tényleg nem történt semmi, bocs mégegyszer.

remélem mielőbb találkozunk megint,
esetleg még mielőtt megszülök?
egy palacsintát még szívesen megennék Kép

megyek odaadom Lucusnak a tejecskét

jó éjt mindenkinek

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Hmmc
Ne haragudj, hogy tegnap nem hívtalak vissza, de 6 után értünk haza. Lefürödtem, aztán Korit is megfürdettük, csináltam neki gyümit, szoptattam, kedvenc sorozatomat megnéztem, lefejtem magam és már el is múlt 9 óra. Amúgy okt. 5-re kértem a dokihoz időpontot, de közvetlen utánatok és előttetek már nem volt időpont. Így 13.10-re megyünk. Hogy vagy? Milyen volt így az éjszakád?

Party: nagyon szűk családi körben zajlott, de jó volt. Szilvi köszönjük! Isteni volt egész nap kint a jó levegőn! Komolyan kérdezem mikor lesz a következő?

Tusolás: eleinte nem nagyon tetszett neki, de mostanra már nincs gond. Az úszi előtt le kell zuhanyoztatni, ezért szoktatjuk!

Eszti
Persze, hogy szívesen látunk itt is! Kép

Viki
Köszönjük a képeket, de Hmmc kérdése tök tetszik! Kép

Na megyek, mert Gina már várja, hogy menjek vele sétálni!
nikcsi

Nikcsi
Az hogy rossz, az enyhe kifejezés az éjszakámra. 1. Sára is nyűgösködött (szerintem meleg pizsit adtam rá) 2. Dorina is velem aludt, ő csikorgatta a fogait, dobálta magát (ma elkezdődött az iskola) 3. Ha a két gyerektől tudtam volna aludni, akkor az orromon nem kaptam levegőt. 4. Az ember nincs itthon és nélküle nem nagyon tudok aludni.
Röviden ilyen volt az éjszakánk.
Kajára mit mondott a doki?

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a partira, de nem tudtam, hogy megfáztam vagy ismét az allergiám. Mostmár 100%, hogy allergia. Kisütött a nap, ezzel együtt a parlagfű még belehúzott egy utolsót. A barátnőm - akivel együtt tüsszögünk ilyenkor - hasonló állapotban van mint én.
hmmc

Hmmc!
javulás!
a páromon is most jön ki (32 évesen először) és én vele együtt szenvedek éjszaka. Remélem a következő bulira jössz. Kép

a képeket kiválogattam, feltöltöttem
bababuli 2005.08.31 alatt találjátok
ha valaki a csöppjéről készült többit is kéri, írjon, de lusta voltam mindet felpakolni ide.
szilvamag

Viki
Hát tényleg "szörnyű" lehetett ez a nyaruk... Kép Olivér ilyen hipp-hopp elindult? "Nemrég" még azon panaszkodtál, hogy cipelteti magát mindenfelé... Kép

Eszti
Üdv itt is! Kép Mesélj, hogy telnek a napjaitok? Tudtok vmennyit aludni? Miket csinál a leányzó? Apa még otthon van veletek?

Szilvi
Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást, mi is nagyon jól éreztük magunkat! Kicsit sajnálom, hogy jön az ősz, és nem lesz egyhamar lehetőségünk megint a jó kis teraszotokon randalírozni. Kép Na majd tavaszra!
Sebinek kutya baja (étvágya remek, és megint tök jól aludt reggel 6-ig, aztán vigyorogva ébredt), szerencséje jó kemény buksija van. Kép Baleset volt, Kinga sem tehetett róla, Sebi ráadásul teljesen magától is tud esni ekkorákat, olyan váratlanul, hogyha ott ülök mellette sem mindig tudom elkapni (és richtig nem a szőnyegre-játszóra, hanem a parkettára... Kép). Szóval edzésben van! Kép
A palacsintát vegyem finom célzásnak, hogy megint nálunk legyen a köv. tali? (Vagy legalább vigyek magammal?!) KépKépKép

Hmmc
Na ugye?! Sajnálom, hogy nem tudtatok jönni... Kép
Fájdítsam a szívedet? (És mindenkiét aki nem tudott jönni?) Kép
Taliképek a http://zsom.uw.hu/bababuli/index.html címen!

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Hú, az a Kinga-portré nagyon jól sikerült!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sajnos most sem jött össze a tali részünkről Kép, a kollégáim túl sokáig voltak, de látom jól sikerült, ennek örülök. MÉg jó hogy legalább fotókat tudok nézni, én már csak ebből élek.

Eszti2
Grautlálok, és köszöntünk itt titeket. Ha majd tudsz tegyél fel fotókat Annáról.

Hmmc és más parlagfű allergiások
szegény Ti Kép

viki
Olivérnek jó étvágyat kívánunk a homokhoz. Kép
boglarka

Na ma Sebi nagyon belejött a hanyattról hasra fordulásba (neki ez ment nehezebben, csak pár napja tudja egyáltalán megcsinálni segítség nélkül), hogy alig győztem felöltöztetni fürcsi után, mert egyből le akarta vadászni a tálcát, amin a kencéit tartom.
Myra, kezdem átérezni a helyzeted! Mi lesz még itt?! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hmmc, Nikcsi, Boglárka
Ó, hát örülök, hogy nektek ennyire feltűnnek az "apró" részletek is:-) Nekem az se jutott volna el a processzoromig, ha valamelyik baba hótaposóban feszített volna az elmúlt napok fotóin:-))
De Boglárka rátapintott a lényegre, mert mi ezt a gyermeket is úriembernek neveljük ám és ne legyen már maszatos a ruhája, ha a homokban étkezne:-)) Amúgy egész nap lóg rajta valami előkeféle, mert nyála csorog, mint a veszett kutyának. A homokban meg tényleg jól jött törölgetni a "maradékot" az arcából és -ról:-)))

Cas,
Már említettem, hogy ha zöldbe vágytok a városból, nálunk is lehet piknikelni a gyepen. (Hévvel csak 5 perccel kell talán többet jönni, mint Szilviékhez, és nem lakunk messze a megállótól). Igaz, nem nagy az udvar, de ha 3 gyerek elfér benne, akkor még pár baba is tépheti a füvet mellettük:-)) Meg van bababarát hinta és mászóka haladóknak:-)

Olivér tegnapi szerelmei
Hanna :
Kép
és a csúszda:
Kép

Csá,
Viki
ccviki

Viki
Akkor a köv. tali nálad? Mi benne vagyunk! Gyorsan kéne, amíg még jó idő van (meg esetleg Szilvi is egyben van még... Kép).
Annyira helyesek a gyerekeid, hogy ennyire szeretik egymást!!! Sosem szoktak összebalhézni?

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
Dorinának boldog névnapot!

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: