Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Köszi Csema a dícséretet! Sokszor nekem is harcolni kell a gépért, pedig mi még csak ketten (vagy 2 és felen) vagyunkKép Várunk!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

De jó akkor 3-an is szülünk Tarcsán.
Én Surányi dokinál szülök, már harmadszorKép

Gyezsu én a második szülésemre éppen beértem /a doki is/Kép, mi is 30 km-re vagyunk a kórháztól és én még fél úton sem gondoltam volna, hogy fél óra múlva meg lesz a babaKép
Most sem szeretném sokáig húzni, de azért jó lenne beérniKép
Márc 3-ra vagyok kiírva, ha február közepéig kihúzom nagyon fogok örülni.

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!

Babetta, én már az új szülőszobában szültem - az egyesben (első), az a legnagyobb. Annyira új volt minden, hogy az új szülőágyat csak előző nap hozták, úgyhogy reggel (Kata de. 10-kor született) állandó volt a vendégjárás, mindenki jött megnézni az új szülőágyat Kép Én mondjuk csak akkor feküdtem rá, amikor varrtak, és tényleg annyira új volt az egész, hogy ott nézegette az orvos-szülésznő, még talán a párom is, hogy hogyan kell dönteni stb. Kép Egyébként a kád is jakuzzis (ebben az egy szülőszobában), ott is nézegette a szülésznő a leírást, hogy oldalról mért nem jön a víz Kép A derekamra talán jól esett volna, de egyébként nem esett jól. Viszont a kádban ülve vajúdni a félhomályban, a mécses fényénél, miközben Bach Brandenburgi versenye szólt - az nagyon jó volt. Na nem azt mondom, hogy könnyű szülésem volt, délután kezdődtek (újra) a fájások, éjjel vonultam át a szülőszobára (előző nap befeküdtem), mert akkor már nagyon fájt, és de. 10-re lett meg a gyerek. De a fájások közt egész máshol voltam, tehettem, amit úgy éreztem, hogy a legjobban esik, szabadon mozoghattam - és egyáltalán. Bennem nagyon szép élményként maradt meg. Ilyen szép szülést kívánok mindenkinek Kép

Becsi, akkor talán nekem is van esélyem egy gyorsabb szülésre Kép Mondjuk Katánál - mint később elmondták - az volt a gond, hogy túl pici volt, ezért nem érvényesült a méh mandíner hatása, ami automatikusan beforgatja a babát úgy, hogy a legoptimálisabban bújjon, és így hiába volt fejjel lefelé, nem volt jól befordulva. Ezért a "végkifejlet", ami másnál 20 perc, nálunk több óra volt. Ráadásul más orvos valószínűleg már császározott volna. De szerencsére a szívhang is végig jó volt.

Na, jól belemerültem a szülés témába, pedig hol vagyunk még attól Kép

Babetta, te mikorra vagy kiírva? Azt hiszem, én foglak majd meglátogatni titeket, ha NST-re megyek majd, ti akkor már boldog kismamák lesztek Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 

 
 

Sziasztok!

A kívánósságról mindig az jut eszembe, hogy Baluval csokit ettem kovászos uborkával Kép

Nicika: én mikor Balut vártam (4,5 éve) azon akadtam ki, hogy akkor még mindenhol a kisvakond nadrágokat árulták szinte kizárólag. De nyár volt, és 40 fok!! NEm tudom, ki bírta azt hordani akkor! Mostanában tök helyeseket látok, de az én méretemben nincsenek, úgyhoyg én szimplán egy mérettel nagyobb gumisderekú nadrágot fogok venni. A fiúkkal megúsztam ezt a kérdést, mert nyár volt, és gumis derekú szoknyákat hordtam.

BAbetta: én úgy tudom, hogy lehet festetni. A lényeg az, hogy jó legyen a szellőzés, és minél kevesebbet lélegezz be a gázaiból. Én hennát használok, azzal nincs ilyen gond.

Becsi: az előző is előbb jött? Nekem eddig van egy túlhordásom meg egy koraszülésem. Ezek alapján inkább a túlhordásra szavaznék. Elnézve a mostani táblát, szeretném megvárni, míg a többség babázik már Kép

Gyezsu: a szülésfelkészítőn azt mondták a szülésznők, hogy a másodikkal kb felannyit vajúdik az ember. Alátámasztani nem tudom, de nálunk a koraszülés miatt egészen más volt a helyzet.

cory 11+2

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

cory :Az első 37.hétre nyitott méhszáj után, a második 38.hét de volt egy kis ijedtség 30. héten, onnantól viszont fekve kihúztuk jól.Mindkettőnél gyógyszert szedtem 28.héttől és mivel azt 36-37.-en be kell fejezni így rá pár napra jöttek is.
Most találgatni sem merek, csak bízom a szerencsénkben, egyenlőre 12 hetesen jobb volt a méhszáj mint az előzőnél.

Első 6 óra volt.Második meghatározhatatlan, onnantól, hogy hipp-hopp úgy döntöttünk írány a kórház mert ez már biztos az másfél óra.........szűken fért bele minden /pl.beöntés nem/.

Szerintem Neked is minden benne van a pakliban.
Az kiderült miért lett koraszülés?

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Becsi: csak tippelgetnek, de a legvalószínűbb egy fertőzés, ami megrepesztette a burkot. Én leginkább ebben bízom, meg abban, hogy ez egyszerű pech, és nem ismétlődik meg.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Lányok, ha már a szülés témánál vagyunk: mi hárman vagyunk testvérek, engem (első) vákumozni kellett, az öcsém délben akart kibújni, amikor ebédeltek a dokik, és valahogy vissza kellett tartani, na de mindezek után anyukám azt mondta, a harmadik szülés volt a legrosszabb, mert mindenki azt mondta neki, hogy "ó, a harmadik már kipottyan", és valahol erre is számított - és nem Kép Hát Katánál talán már nem lehet komplikáltabb szülést produkálni - de mondom, nekem így is gyönyörű emlék maradt a szülés Kép

Becsi, tényleg, amikor ilyen nagy rohanásban voltatok szülni, akkor azért még bejelentkeztetek a földszinten, vagy egyből rohantatok a szülőszobára? Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!
Ha tudtok segíteni, valaki megírná nekem, hogy a 14. hétig mik azok a vizsgálatok amiket meg "kell" csináltatni ?
Igaz már egyszer kértem, de senki nem írt nekem Pesti varrónő elérhetőséget, ebben is segítségetekre lenne szükségem.

Nicika!
Ha nem túl nagy gond, én is bekerülhetek a táblába ?
N: Vpetra
Lh: Bp
K: 29
UM: 06.10
Sz.v.i: 03.17
Bk:11+2
bsz: 1
H: 1

Előre is köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra
 
 


Gyezsu!
Az elsőnél mentővel mentünk még anno, mert trabanttal nem mertük megkockáztatni, akkor a mentősök intézték.
Másodiknál vittük magunkkal a szülésznőt, így én mentem vele föl, a párom pedig intézte lent a papírokat.Szerencsére én mindkettőnél este vonultam kórházba, így már nem kellett sorbaállni a portán.
Ha esetleg úgy érzed nincs türelmed ott várakozni, szerintem simán megoldható, hogy felvisz a párod, lead és utána ő visszamegy elintézni.
Egyébként érdekes én bele voltam betegedve ebbe a gyors szülésbe, azt mondtam szörnyű volt.Bence szépen született, történt minden a maga idejében, Dorka meg csak fogta magát és kipottyant, csak kapkodtuk a fejünket, megviselte őt is minket is.
De azért ha most választani kéne inkább ezt választomKép

Becsi
13+2
becsi
Iklad
 
 


Szia Petra! A 14.hétig tulajdonképpen a "genetikai" ultrahangot kell megcsináltatni. Azért nevezik genetikainak, mert ekkor néznek bizonyos fejlődési rendellenességekre utaló eltéréseket, pl. nyaki redő vastagsága. Ennek megállapítására a 12-14.hét a legalkalmasabb. Az a jó érték, ha 3 mm alatt van.
Ezenkívül fel kellene keresni a védőnődet! Õ fog "elküldeni" a háziorvoshoz belgyógyászati vizsgálatra (EKG,...)+fogorvoshoz, de ezekhez nincs meghatározva, hogy meddig kell fordulniKép
Szerintem ennyi, majd a 16.héten AFP+egyéb vérvizsgálat, 18.hét az igazi genetikai ultrahang... stb., de azok még odébb vannak.

A varrónő elérhetőségét mindjárt visszakeresem...

Anita (14+2)

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Na végre megvan:
Titati ajánlotta és írta a következőket:

"Én tudok egy helyet, ahol 2500 ft a kismamanadrág, a téliesítettek, vastagabbak pedig 3500 körül. Van színválaszték, méretválaszték, ha kell méretre igazítanak. A lány lakásból árul. Íme az infó...
XI. ker. Fehérvári út 147. V. em. 21, Katona Krisztina
Előre telefonon kell egyeztetni, mert a lakásán árul: 06 70/ 36 06 805
Ha menne valaki, hivatkozzon rám: Szebeni Bea"

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


GyeZsu: én egyik alkalommal sem jelentkeztem be máshol a kórházban, hanem azonnal a szülőszobára mentem. Az első szerda délelőtt 10-kor volt, a másik szombat este 8-kor.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Gyezsu!
Remélem az én szülésem is olyan szép lesz mint a tiéd.De rettentően félek tőle.A barátnöm jár szülés felkészítő oktatásra,és azt mondta ő már nem fél alig várja a szülést.Itt van ilyenre lehetőség? Szülés várható ideje:2006.03.04
Lehet hogy Becsivel találkozunk a szülőszobán,de ha ott nem, akkor valamelyik kórteremben elég nagy rá az esély.Persze ha minden rendben zajlik.

Hajfestés ügyben még nem tudom,hogy mit csináljak.

Cory!
A hennát a fodrász szerinted megcsinálja? Hol lehet ilyet venni? Milyen drága és van-e s.barna vagy fekete?És ha netán nem tetszik lehet utána rendes festéket használni?

Mindenkinek szép ,és rosszullét mentes napot

Babetta 13+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Sziasztok!

Látom tegnap "szültetek". Kíváncsi leszek arra, hogy nálam hogy fog zajlani. Eddig mind a kettőt túlhordtam (az első 41. héten, a második 42. héten született). Szerintem most sem lesz másképp. Vagy ki tudja. Mindkettő indított szülés volt. Egyiknél sem volt semmi ingerenciám. Kép Nálunk kimaradt ez a meglepi, hogy jaj elfolyt a magzatvíz rohanjuk a kórházba, vajon be érünk-e. Kép Annyi, hogy a második tényleg gyorsabb volt.

Petra
Egy biztos a nyaki redő mérés a 12.hét körül, afp 16.héten, meg labor. De majd a dokid úgy is mondja. Nekem pl. máshogy van mint Anitának. Engem mindenhova a doki küld. De hát ahány ház annyi szokás. Ekg-n, házidokinál és fogorvosnál még én sem voltam.

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Babetta: nekem már többször tette fel fodrász. Megdumáltam, hogy kifizetem a festést, cska én viszem hozzá a festéket.
Van fekete meg sötétbarna is, gyógynövény boltokban lehet kapni, a sima festék fölé tutira simán megy, csak az necces, hogy a festett hajon megtapad-e. Nekem megtapadt, de tudok olyanról, akinek nem. Az ára változó. Kétféle van. Az egyik tubusban, azonnal felraghatóan, az kb 1800-2000, a másik por alakban (ehhez csak sima hajbalzsam kell), ez kb fele, de erre nem esküszöm meg.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Anita!
Ez nagyon jól hangzik.Te már voltál nála?
Merre esik a 147 szám?

BABETTA

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Babetta
Nekem festett a hajam. Ráadásul szőke. Mindkét terhesség alatt festettem, annyi, hogy az első 6 hét alatt nem, utána is csak amikor már muszáj volt.

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Jaj, én sajnos nem. Nekem nem érné meg. Én nyíregyházi vagyok... Csak emlékeztem, hogy Titati írta, és gondoltam előkeresem a számot. De a többiek dícsérték.
Ja, ezt az előbb elfelejtettem még hozzátenni: www.kep.tar.hu/lorro

Petra! Igaza van Szisznek, az a legjobb, ha a dokiddal felveszed a kapcsolatot, és megbeszélitek! Ja, és sztem a védőnőt!

A hennát már nekem is ajánlották!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Cory!

Melyiket javaslod a tubust vagy a port?
Tetszik ez a henna dolog gondolkozom rajta.
Köszi

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


CoryKép

Mivel én alapból sötétbarna vagyok és évek óta szőkére festem a buci fejem, szerinted a henna nekem is beválna??

Daninál én sokáig nem festettem be a hajam, jól le is nőtt, de a dokim mondta hogy a biztonság kedvéért inkább hanyagoljam. Mivel már olyan voltam mint egy bányarém a lenövés miatt és meghivtak esküvőre minket, megbeszéltem a fodrászommal és ő azt javasolta hogy csikozzunk, mert akkor a festék nem ér közvetlenül a fejbőrhöz, ellentétbe a sima festésnél ahol ugye a fejbőrt is éri a festék.

Sokan mondták amugy hogy a 24. hét után lehetett festetni, akkor már nem okoz problémát. Ha a henna beválna akkor szivesen alkalmaznám most, mert szeptember végén lesz a fiam keresztelője és most megint ugy érzem magam mint egy bányarém, mert annyira lenött a hajam.

Ági Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Babetta: haj befogásával kapcsolatban nekem mindegy volt. Nekem rövid a hajam, így inkább a port használom, mert azt meg lehet osztani két festésre simán.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Ági: a henna csak színez, azzal világosítani nem lehet.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Jó termékenyek vagytok, de ez is illik a Kismamákhoz!Kép

Gyezsu,
köszi a megnyugtatást, sajnos, még mindig vacakol a keresztcsontom, de arra gyanakszom, hogy pénteken a kolléganőm 1 éves kisfiával sétáltam, előredőlve, a kis kezeit fogva, és ekkor meghúzhattam ezeket az izmokat.

Tünde!
Hétfőn küldöm a listát a munkahelyemről!
És köszi a "pociköszöntést"!Kép

Nicika,
csatlakozom a "nadrágnélküliek" csapatához, még nekem is csak szeptemberben lesz... Ráadásul 3-án esküvőre megyünk, nem igazán tudom, mit veszek fel. Mostanság csak kigombolt állapotban tudok naciban ülni. (na ez aztán magyaros voltKép)

Babetta,
szerintem hajat festetni most már lehet, a doki szerint elég nagy baj lenne, ha annyi káros anyag szívódna fel belőle, amennyi a babát is károsítja. Persze, csak jó minőségű festékkel. A hennáról én is jót hallottam...

További szép hétvégét nektek!

Lyly
12+4

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Ági!

Hogy neked milyen szép alkotásaid vannak!Kép
Gyönyörűek, gratulálok hozzá!
Én üvegfestőzöm és akvarellezek, persze teljesen hobbi szinten. Majd készítek én is néhány képet a "művekről", bár a legtöbbet elvitték a barátok, ismerősök.

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


CoryKép

Köszi Kép akkor marad a festés, csak még rá kell szánnom magamKép

NicikaKép
Jelentem még nekem sincs pocakos nacim, hála az égnek a nyári gumisderekum simán jó még, mert mivel bőséges tulsullyal indultam, és eddig csak fogytam a babó szépen elbujik a Mi-háj Kép alatt.

AnitaKép
Jó a pocis kép nagyonKép A kismamában éppen van egy cikk hogy milyen formáju a pocit, milyen nemű babót rejthettKép

LylyKép
Jó husszú tunika bluz és mindent eltakar, mármint a kigombolt nacitKépKép Egy kényelmes ruha nem segitene megoldani az esküvőt? vagy mindenféleképpen naciban akarsz menni?

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, csak most keltünk fel (fél tíz)Kép (Kata egyébként legkésőbb 8-ig mindig felébred, de lehet, hogy most ez az idő megtévesztette)

Petra, én végre kaptam egy papírt a védőnőtől, hogy mikor milyen vizsgálatok kellenek, de odaadtam apukámnak, mert ő holnap megy a háziorvosunkhoz, és vérvételre és vizeletvizsgálatra ő ad beutalót. Kedvencem a vércsoport-megállapítás. Ezt akkor is megcsinálják, ha papírom van róla, milyen a vércsoportom, akkor is, ha az előző terhességemnél is megállapították. Bezzeg a gyerek vércsoportját senki nem közölte velem, a kiskönyvében sincs benne.

Mi bejelentkeztünk lent, kicsit fura volt közölni, hogy "szülni jöttünk". Ott kellett odaadni a házassági akvi ivonatot is.

Babetta, a kórházban is van tanfolyam, mondjuk az szerintem inkább arra jó, hogy megismerd a kórházat, az orvosokat, nővéreket, szülésznőket stb., az ottani szemléletet - szóval legalább egyszer-kétszer szerintem mindenképp érdemes elmenni (ingyen van, családiasra tervezik enni-innivalóval - de aztán annyian vannak, hogy előadás lesz belőle inkább). De ha lelkileg szeretnél felkészülni, akkor az Aktív Szülés Programot tudom ajánlani. Interneten még csak a múlt félévi progamjuk van fent: http://www.babanet.hu/aktivszules/aktivszules.htm, én postán már megkaptam az aktuálisat is. Békési Beáta pszichológus vezeti a Szülésről szubjektíven a szülés előtt csoport beszélgetéseit. Van egy tematika, az alapján választhatsz, melyik foglalkozás érdekel. Nekünk nagyon sokat segített az együttszülésről szóló beszélgetés, párommal együtt voltunk. Bea számát megtalálod ugyamott, ha felhívod és bediktálod neved, címed, elküldni az aktuális programot. Ez fizetős program. Vannak még aztán a dúlák, akik hetente egyszer délután vannak ott, velük is sokat beszélgettünk (ez ingyenes program), az is sokat segített. Én tervezem, hogy megyek idén is beszélgetésre, egyébként a testharmónia - helyes testtartás és a kismama fitnessz foglalkozásokra szeretnék rendszeresen járni. A jógát is nagyon sokan dícsérik. Én Thai Chizni jártam, de az idén sajnos nem lesz. Kép

Na, megyünk reggelizni - finom tanyasi tojásból készítettem finom tojáskrémet, nyam-nyam! Kép (Hagymásat kívántam Kép Katának is ízlik, leeszegeti a kenyérről, tegnap este vagy háromszor kentem meg neki ugyanazt a kenyeret Kép)

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu: ezen én is csodálkoztam a második gyereknél, de azt mondta a dokim, hogy ritka esetben előfordulhat vércsoportváltás, és ezért kell újra megnézni. Nekem is megnézik most is. A gyerek vércsoportja meg csak rh-összeférhetetlenség szempontból érdekel, ha az anya negatív, de akkor is csak rh-t néznak rutinból. Zsomáét tudom, mert a PIC-en szúrkálták rendesen őket, de Baluéról gőzöm nincs.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!!!
LylyKép
Én is szeretek üvegfestőzni + decopage teknikát, hímezni,pathworközni is !
ÁgibosziKép
Te milyen szép dolgokat csináltál és hol lehet megnézni?

KépKép
csema
 
 


Most megyek főzni(töltött pipit,petrezselymes krumplival)később jövök, ha ide engednek a gyerekek!

KépKép
csema
 
 


Szia Csema!

Én még sosem csináltam töltött pipit, nem nehéz benyomkodni a tölteléket a bőre alá? Én a jénai tálba öntök egy kiló sót, arra teszem a csirkét, a belsejét majorannával bekenem, ráteszem a jénai tetejét, be a sütőbe. A só felszív minden nedvességet, amit a csirke a sülés közben enged, és olyan lesz, mint a grillcsirke.

Nekem egyébként volt néhány olyan ruhám, ami derék fölött volt húzva (vékonyít Kép), gondoltam, ezek jók lesznek terhesruhának - erre mellben rögtön kihíztam őket Kép De ha kismamruhát vesztek, érdemes a szoptatás szempontját is figyelembe venni, mert gondolom szülés után is használatban lesznek ezek a kismamruhák egy ideig,

GyeZsu
gyezsu
 
 


Anita,
nagyon csini a pocid! Kép

Ági,
nekem összesen 3 vékonyka nyári ruhám volt és 2 őszi miniruha (kötényruha), de ez utóbbiak már a terhességem elején is csak nehezen jöttek rámKép
A nyári szerintem vékony lesz amilyen pocsék időjárás van mostanában. Kép

Csema,
ez töxuper, hogy te is üvegfestőzöl. Én is hímezek, most éppen keresztszemes karácsonyi terítőt ezüst és arany hímzőfonallal. (Csillagosat, de készítettem már behavazott kis házikót fenyővel, gyertyás karácsonyi ágasat és narancsos-citromosat is az ebédlőasztalra. Ezek spéci hímzéstechnikásak, de nagyon egyszerűek, cserélhetünk mintát is!)
Ja, Ágiboszi szépségeire a profiljában bukkantam, és ott a hobbinál kattintottam a kékbetűsre.

Lányok,
ruhát varrni tud valaki géppel? Illetve szeretnék varrógépet venni, nem túl drágát, de amivel egyszerűbb ruhákat otthon is meg lehet varrni. Van valami ötletetek, milyet vegyünk a párommal?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Gyezsu,

a són párolódott pipit mi is csináljuk, nagyon fincsi.
Kéri valaki a tutira sikeres képviselőfánk receptjét?

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Gyezsu!
Nagyon köszi az információt.

Lyly!
Én szeretném kérni bár ma túrógombóc lesz a nasi,de imádok sütni úgyhogy kérném.Köszi

Azt hiszem kezdek a hennára szavazni.Köszi lányok

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Mai tábla!
Kép
Kép

KépKép
nicika
 
 


Vpetra! Már te is benne vagy a táblában!

KépKép
nicika
 
 


Vpetra! A 14. hétig a legfontosabb vizsgálat a 12. heti nyakiredő szűrés! És nem árt elvégezni a vizelet és vérvizsgálatokat, esetleg toxoplazmát!

KépKép
nicika
 
 


Lányok! Én is szoktam kézművezni! Majd felrakok pár dologot! Oké? Én dobozokat készíteni imádok, szeretem a szalvéta technikát és a kerámia festést, az üvegfestést. A gyöngyfűzést!

KépKép
nicika
 
 


Na lefotóztam párat! Felteszem a honlapomra!

KépKép
nicika
 
 


Én karácsonykor decoupage-oltam, de egyébként keresztszemesezni szoktam. CSak most nagyon lassan haladok az álomkór miatt. De ha egyszer kész lesz a mostani, gyönyörű lesz.
Ezek a művek: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1781

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Itt van az én munkáimnak is a közvetelen linkje:
http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=516717&index=1

Cory! Nagyon tetszenek a munkáid! Ügyi vagy! Én nem is tudom mi az a decoupage!

KépKép
nicika
 
 


Nicika: a szalvétatechnika Kép
Nagyon ügyes vagy. Nekem csak a minta számolása megy, festeni nem tudok, nem úgy, mint te Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Az a tartó az milyen anyagból van? Papírból, vagy fából?

KépKép
nicika
 
 


Lányok!

Ti nagyon ügyesek vagytok,én nem tudok dicsekedni semmivel,majd szeretnék keresztszemeset csinálni. Azt hiszem télen lesz elég időm,hogy legalább 1 db elkészüljön.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta
 
 


Közben megnéztem Ágiboszi munkáit is! Azok is nagyon szépek! Egy-kettő különösen tetszik belőle!

KépKép
nicika
 
 


Sziasztok!

Uramisten! Ennyi ügyeskezű művész között én tiszta bénának érzem magam. Kép Bár lehet, hogy csak az a gond, hogy balkezes vagyok, és szinte semmi ilyenre nem tudtak megtanítani...

De azért varrogatni szoktam. Kép

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Tünde! A mailt megkapta köszönöm szépen!

Wukk! A mailt küldtem.

Nikica! Nekem sincs ég kismama nadrágom, még terveben sincs, hogy mikor fogok venni. Gondolom ha már egy gatya sem jön rám akkor elrohanok és veszek egyet.

Anita! Jó a nadrágod és a pocid is aranyos. Nem is áttam mostanában ilyen kismama nadrágot csak inkább oylan vastag gumirozott derékbetétest. Da klassz ez is nagyon. Bővíthető?

Nem tudom, hogy más is álomkóros e, de én ma nagyon. Pegig már délelőtt aludtam egyet.

Paga

Gabi
paga
 
 


Nem semmi, milyen ügyesek vagytok! Mariannka, én is tiszta kétbalkezes vagyokKép Pedig én is nagyon szeretnék ilyen szép dolgokat készíteni! Főleg, ha kislányom lesz! Hogy fogok ügyeskedni vele?

Továbbra is köszönöm a pocidícséreteket, jól esikKép

Paga! Igen bővíthető a gatyó! Gumi van végi belehúzva, több gomblukkal! Ahogy nő a poci, úgy állíthatóKép Nekem is furi volt először,mert eddig én is csak ilyen betéteseket láttam!

Olyan vacak idő lett hirtelen nálunk!Kép Én is nagyon álmi lettem...

Folyamatosan ámulok, milyen sokan vagyunk! Termékeny tavasz vége, nyár volt az idén! És remélhetőleg, még csak bővülni fog a körKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Tünde! Én is megkaptam az emailt! Nagyon szuperek a bútorok! A sarokszekrény pl. nagyon megtetszett! Meg majd szeretnék egy pelenkázó komódot is! De hogy mikor, az még pénzkérdés!

KépKép
nicika
 
 


Mamócák

csuda ügyesek vagytok, és szerintem te is, Mariannka!!!Kép Nagyon szépek a munkáitok, szerintem rendezni kellene egy várandós kiállítást! Kép

Képviselőfánk recept:
1,5 dl vizet felforralunk egy lábasban, ha forr, hozzáadunk 15 dkg margarint és egy csipet sót. Ha ezzel is összeforrt, hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, és a gáz fölött addig keverjük ezt a masszát, amíg elválik az edény falától, és összeáll (amolyan csirizszerű lesz). Ez kb. 1-3 perc. Kapjátok le a tűzről, és még a forró tésztához hozzá kell adni egyenként 5-6 db egész tojást, és robotgéppel (vagy kézzel, de így nehezebb), egyenként elkeverni a tésztát. Szép, sárga, homogén massza lesz belőle. Akkor jó, ha nem folyik le a kanálról, összeáll.
A sütőt forróra kell melegíteni, és egy tűzálló tálban 1-1,5 l vizet felforralni. Lányok, a forró, gőzőlgő víz nagyon fontos a sütőben, mert ez fogja nagy puffanccsá tenni a tésztát.
Kivajazott tepsibe 1-1 evőkanálnyi/diónyi tésztakupacot rakjatok 5-8 cm-ként egymástól (aki nagyon profi, nyomózsákból rózsákat is formázhat, én nem tudok ilyet), be a sütőbe, és kb. 25-30 percig nagy lángon kell sütni. A sütőt ne nyissátok rá, mert összeesik!!! Ha már megsült, kis lángon még 5-6 percig melengetni kell, majd kivenni, de ne tegyétek hideg helyre.
Ha kihűlt, le kell vágni egy kis kalapot a tetejéből, a belül lévő hártyás-lyukacsos tésztát kikaparni (kienni), és most már jöhet a krém.
Krém:
1. egyszerűbb vaníliapudingot készíteni, és ezt feltúrbózni felvert tojásfehérjével: a kész vaníliapudinghoz hozzá kell keverni a felvert tojásfehérjét, és lángon még egy kicsit addig főzni óvatos kavargatással, amíg a hab elkezd kidagadni a fazékból. Ekkor levehető a tűzről, és még forrón meg kell tölteni a fánkokat.
2. tojássárgából, vaníliáscukorból, tejből, cukorból, kevés margarinból kell ugyanezt a krémet elkészíteni, a felvert tojásfehérjét hozzáadni úgy, mint az előbbinél. Ez a finomabb, de bonyolultabb krém.

Jó étvágyat hozzá, és ne ijedjetek meg, ez csak elsőre ilyen bonyolult, a második sütése már rutinszerű lest mindenkinek! Kép

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Tünde,
nekem is küldd el lécci a bútorok képeit!
Köszönöm!

Lányok, milyen varrógépet vegyek? Szeretnék megtanulni varrni.

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?