Új privát üzeneted érkezett!

Chrissy!
Nem jött mail tőled, lehet, hogy valahol elkódorgott az e-téren?
vacak

Timi30!
De jó, hogy újra "látlak" itt, hogy vagytok?
Köszi a bíztatást a kicsivel kapcsolatban. Bízom benne én is, hogy később majd megerősödik, mert azért az az alig több mint 7kg így 1 éves kor előtt nem éppen nehézsúlyú kategória. Pedig érdekes módon ebédre megeszik 300gr-t is, csak az a helyzet, hogy nagyon ledolgozza a kaját, mert kegyetlenül mozgékony kiscsaj, ha épp nem alszik, akkor állandóan jön-megy, kavar. Ölben nem marad meg 2 percen túl. Nem is kéne csodálkoznom, az én alkatomat örökölte. Én már örülök, mert visszaszedtem magamra egy kis súlyt, és már majdnem 49 kg vagyok! Kép
Oviügyben semmi jó. A kerület egy önkormányzati ovijába sem vették fel a lányomat, hiűába mentem sírni. Iszonyatos túljelentkezés, és akkotr ismét óvodabezárás van napirenden az önkormányzatnál. Kép Normálisak ezek? Asszem még szeptemberben rájuk borítom az asztalt, nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy a lányomat azért golyózzák ki az oviból, mert szültem neki egy kistestvért, és otthon merészelek maradni vele. A legnagyobb szemétség, és nem velem szemben, hanem a 3 éves, óvodaérett gyerekemmel. Lehet, hogy délelőtti magánoviba tesszük őt, valahogy ki kell izzadnunk rá a pénzt. Kép Kép

Üdv neked meg a lányoknak.
V.
vacak

Sziasztok!
Vacak! Hát ez nagyon durva, mármint az ovi-ügy. Szerintem (általában) egy 3 év körüli gyereknek szüksége van a kortárs csoportra (ovi), a család mellett. Mi az, hogy nem veszik föl?? És mi az, hogy bezárják az ovikat, amikor túljelentkezés van??
Ne válszoljatok, nem azért tettem föl ezeket a kérdéseket, csak fölháborodásból.
Nagyon drága egy ilyen magánovi? Azért kérdezem, mert gőzöm sincs. (Az én lányom még csak 1,5 éves, remélem 1,5 év múlva jobb lesz a helyzet. terveim szerint neki is lesz addigra kistesója.)
Szerintem se aggódj a lányod súly miatt! Jól fejlett és gyönyörű (a fénykép szerint), és miért lenne "nehézsúlyú", ha az anyukája sem az? Kép
Sparky! Találtál már dokit? Ha nem, szívesen írok egy ajánlást magánban!
Sziasztok! (Nem írom, hogy jó nyaralást, mert nincs is nyár!Kép )
dadó

Vacak!

Az én Misi fiam is hasonló súlyban volt akkor tájt, és egy nagyon erős, izmos, formás kisfiú, és most nem csak az anya szól belőlem. Úgyhogy semmi páni, inkább örülj.

Panni
uran

Sziasztok!

Vacak, még aznap este megírtam, csodálkoztam is, hogy miért nem válaszolsz. Kép Mindjárt megkeresem az elküldött mailek között, remélem, még megvan és újra küldöm neked.
szia:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Dadó,
nem, nem még nem találtam, úgyhogy légyszi írj!
sparky1@freemail.hu
Köszi!
Sparkie
sparkie

Sziasztok!
Köszi az együttérzést az oviüggyel kapcsolatban. Azért sem fogom szó nélkül hagyni a dolgot, mert úgy érzem, hogy a gyerekeink jövője miatt sem tehetm meg. Ha mindenki szó nélkül lenyelné, hogy csak kötelezettségeink vannak,azaz mindenféle adót fizetünk különféle címeken az önkormányzatoknak (lásd súlyadó, ingatlanadó, garázsadó, stb.), viszont nem kapunk cserébe vissza semmit (lásd kátyúk, fizetős parkoló saját kerületben, és még ovihelyet sem a gyereknek), akkor végképp mindent megtehetnének velünk. Jó lenne,ha egy-két éven belül javulna a helyzet ovitéren, de nem nagyon hiszek benne sajnos. Kép Kép
Mindenesetre most épp engem, a GYED-en lévőt, és az egy fizetésből élő családokat kényszerítik arra, hogy méregdrága magánovit fizessek/-ünk, ha a gyerekeink érdekét szeretnénk minden elé helyezni. Kissé visszás, nem?
A kerületünkben egyébként számos magán óvoda működik, elég horribilis árakon. kb. 70-100 ezer Ft egy gyerek magánóvodai elhelyezése HAVONTA. (fél napos kb. 30-40 ezer)
És az önkormányzatok épp erre építenek, hogy majd a magánovik megoldják a kérdést. Õk meg közben szépen zárogatják be az óvodákat, és adják el, vagy bérbe az ingatlanokat. Szép kis családbarát politika... Kép És ez pártfüggetlen, mert már az előző ciklus alatt elkezdődtek a bezárások, és nem maradtak abba.
Hát ez van, bocs a hosszúságért.

Panni!
Köszönöm a bíztató szavakat! Kép 2 napja mértem a leányzót, "már" 7,5 kg! Kép És mostanában egyáltalán nem érdeklik már a bébipapik, pürék, csak és kizárólag azok a kaják, amiket mi is eszünk. Kézzel turkálni a mi tányérunkban, az a csúcsélmény neki jelenleg! Kép
Üdv.

V.
vacak

Vacak!
Hát ez durva!! Nem gondoltam, hogy ennyi. Valóban visszás a helyzet! Tekintve, hogy egy gyesen lévő anyuka (nem gyed, mert az változó) 22600ft-t kap gyes gyanánt. Ez nem sokra elég...
Röhej...

Sparkie! Mail megy!
Sziasztok!
dadó

Sparkie!
Megkaptad?
dadó

Sziasztok!
Egy utolsó bejelntkezés, mielőtt elutazunk melegebb égtájakra (Hurrá, végre lesz egy kis nyarunk is! Kép ).
CSak azért írok, hogy 2 szóban beszámoljak az ovis kálvária-szappanopera legújabb felvonásáról: a minap, 1 nappal azelőtt, hogy beírattuk volna a kicsit kényszerűségből a magánoviba, felhívtak az önkormányzati óvodából, ahová eredetileg jelentkeztünk, hogy megüresedett egy hely, mert elköltözött egy gyerek a kerületből. Szóval felajánlották a helyét. És persze kaptunk a lehetőségen. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek jelenleg. Örülök, mert ha sok huzavona után is, de bekerült a kislányom, és ezzel garantált a kistestvér helye is pár év múlva (testvért automatikusan felveszik), ugyanakkor még mindig fel vagyok háborodva az egész szituáción, és tudom, hogy most csak és kizárólag a szerencsén és a vezető óvónő személyes szimpátiáján (ill. az én kitartó siránkozásaimnak és könyörgéseimnek hála) múlt, hogy a lányom élhet a jogával, hogy közösségbe kerüljön.
És hányan téphetik még mots is a hajukat...

Na bocs, egy kicsit offoltam a topikot (szép magyar kifejezéssel Kép), gondoltam, azért érdekelhet némelyikőtöket, akit egy-két éven belül érint az óvoda téma.

1 hét múlva jövök, addig pörgessétek fel a fórumot! .)
Üdv.

V.
vacak

Sziasztok!

Voltam én itt viszonylag aktív tag is 2004. júniusában, akkor volt aktuális a kórházi téma Olivérrel, az első babámmal.
Úgy tűnik, újra kezdhetek aktívkodni, mivel a mai teszt két csíkra sikerült!Kép
Van közetetek valaki, aki uh-n kívül találkozott Bokor doktorral? Remélem fogad még 16ker-i kismamát, mert rendelni már nem rendel nálunk!
No de majd holnap megtudom!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia!

Én találkoztam. a szülésem napján az ügyeletes ő volt napközben. De végülis nem nála szültem, mert ő még hazaengedett. Kép

Panni
uran

Szia Panni!

Mikor szültél?
Tegnap hívtam, de érzékem van hozzá, hogy olyankor tegyem, amikor épp pihenhetne.
Majd holnap újrahívom.
Mindenesetre bíztató amit mondasz! Szeretném újra vele végigvinni!Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia!

Júli 14, de ez 13-án volt.

Panni
uran

Rosee, voltam a Praxisban, szerintem nagyon korrekt hely. Mindhármunknak (doki, párom, én) külön monitorunk volt, diszkrét függöny mögött vetkőzés és félsötét, párna popsi alá, hüvelyi és hasi UH is volt, nem kértünk felvételt (11-12.hét), így 6ezret fizettünk. Doktor bácsi figyelmes, mindent elmond, lehet kérdezni bátran. Szóval ajánlani tudom. Amúgy szerintem a többi sem lehet rossz. Ja, és 1 mm volt a nyaki redőnk, szóval ez is jó volt :-D
littlered

Halihó,

visszatértem az életbe!!!Nyaraltunk, aztán a nyakamba szakadt a munka, szóval nem volt időm még visszaolvasni sem. Ma viszont van belőle bőven, itthon dekkolok. Tegnap átestem egy CVS-en a Shöpf-Mereiben,(lepény mintavétel )mivel a Down szűrés és az AFP is jó szar lett,a genetikai döntöbizottság egyöntetűen a mintavétel mellett döntött. Bár minden UH tök jó, teljesen rendben van a baba, de jobb félni alapon rábeszéltek. Hát....elég szar ügy. Nem kívánom senkinek, nem is fáj, mint inkább kellemetlen az egész, de a stressz mértéke óriási. Szóval most izgulhatunk szept. 13-ig, addigra lesz eredmény.
Látom, mindenki szépen gyarapszik, újak is vannak, még mindig senki nem dr Rappai Ágneses kismama ? Mindegy lányok, kinél szülünk, a Shöpf-Méreinél csak jobb lehet a Péterfy, bárki is legyen az orvosunk. Elég lepratelep az a kórház, az emberekről nem is beszélve.
zsizsik

Sziasztok!

Panni!
Gratula!
Akkor ez most volt! Nahát!
Már csak azért, mert bár nem biztos, hogy itt, de mi már "találkoztunk" a babaneten, és ha jól emlékszem ez a második babád akkor!
legjobbakat nektek!

Zsizsik!
Szia!
Bár a Schöpf-Méreiben csak látogató voltam, de a Péterfy nekem így is szimpatikusabb! Nem reklám, de szerintem nagyon jó hely!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Ironram!

A neved ismerős, de hogy honnan nem tudom. Magas vérnyomás vagy cukorbeteg topicban vagyok igen aktív tag.
Igen ez most volt. Ancsa 7 hetes lesz holnap, és a második babám, az első: MIsi 2 éves, és ugyanott, ugyanazokkal, kicsit másként, de ugyanúgy nagy élményként született. Ha a szülésen múlnának csak adolgok, és elkövetkező életemben csak szülnék, és a Péterfyben. Kép

Panni
uran

Szia Zsizsik!

Hál istennek megjöttél már aggódtam, hogy valami baj van. Nem biztos, hogy ki kell várni a 3 hetet mi úgy emlékszem hamarabb telefonáltunk talán 2 hét mulva vagy még hamarabb? Érdemes telefonon érdeklődni. (Be voltunk sózva gondolhatod).

Ironram!

Nagy nagy gratula. Én is szívesen dolgoznék már rajta de meg kell várni a 2 évet sajna.

Pusz mindenkinek

Kép
vildi

Sziasztok!
Gratula Ironram, én még emlékszem rád!

Zsizsik!
Ne aggódj, az afp nem egy biztos dolog, sőt...Állítólag, már csak ebben az országban csinálják, annyira megbízhatatlan. Ha csak pár napos elszámolás van a terhesség korában, máris rossz lehet az eredmény. Ráadásul, többféleképp számolják a különböző kórházakban. Szóval: nem kell miatta aggódni!
A dokik meg azért döntenek inkább a gen.vizsgálat mellett, nehogy őket pereljék be, ha születik egy beteg baba, hogy miért nem szóltak előre a mai technika mellett.
Dadó
dadó

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak Titeket... Először is szeretném Mindenkinek megköszönni, hogy írt ebbe a fórumba. Amíg nem leltem Rátok, teljesen bizonytalan voltam, hogy jó kórházat "választottam-e" az első Babámnak.
Szeretnék tanácsot kérni szülésznő-választásban... Akár magánban is. Köszike!

Rosee!
Mi a MEGATOYS-ban voltunk 4D-n. Ha mennénk még egyszer, nem ezt választanánk...

Zsizsik!
Jelentkezem, mint Rappai Ágneses kismama! :-) De már nem sokáig...

Pusssszantás: Jatka és egy Minimanó
jatka

Jatka!

Én a szülésznőmet csakajánlani tudom. Cser Kati.
Szerintem (tapasztalat alapján) profi a gátvédelemben, megegyébként is egy aranyos nő, és érti adolgát. Korban inkább a nagymama korban van, nekem ez jó pont volt nála, de van ekinél ez rossz pont. Kép

Ha van kérdésed írj.

Panni
uran

Uran!

Köszike! Kép
A kor az nem számít nálam... Inkább az emberke a fontos.... (Picit tartok az egésztől.) Róla már sok szépet és jót írtatok itt.
Szerinted nem késő még szülés előtt kb. 1 hónappal variálnom? Annyi mindent kellene elintézni a "nagy napig", de még a babakelengyével is elég gyéren állok. Rémes vagyok! Kép Elméletileg nagy Babám lesz (pocak méret alapján is). Az a sok infó a "szakirodalomban"!
Te EDA-val szültél? Két hete szinte csak ezen morfondírozok, hogy mi legyen... Toom, hogy ezt mindenki maga dönti el, de eléggé tanácstalan vagyok... A Doki nekem támogatná... Párom is... Persze csak én nem tudom, hogy mit szeretnék! Kép
Picit meg vagyok zavarodva. Még a Zsófi nevet is lefújtam, pedig ezt is nehezen hoztuk össze! Kép
Baba-Mama szobában voltál? Ki fog segíteni nekem a szoptatásban és a többi dologban?

Bocsika!

Köszi, Jatka
jatka

Jatka!

Cser Katit én is ajánlom neked, nagyon kedves és megbízható!Nekem is ő volt a szülésznőm!

Ildi

delfinke

Jatka,

A szoptatásban SENKI nem fog neked segíteni, HA NEM KÉRED!!! Érdemes a csecsemősök nyakára járni az első pillanattól fogva, mert a helyes mellrehelyezés nagyon fontos! Nekem szerencsém volt, mert épp arra kószált egy csecsemős amikor előazör próbálkoztam, de ez csak véletlen volt...

Sok sikert a nagy naphoz!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Köszi az üdvözlést!
Neked Dadó kétszer is!Kép

Vildi!
Miért kell várnotok? Császáros voltál?

Jatka!
Newseenak igaza van, ha kérdezel nagyon szívesen válaszolnak, de maguktól nekem sem segítettek. Én nem vettem zokon, de lehet, hogy valakinek ez nem tetszik. Pedig tényleg segítenek ha kéred!

Jómagam kicsit el vagyok kenődve.Kép
Senki még csak meg sem nézett, se egy vévétel beutaló, se uh.
Voltam itt a rendelőben múlt hét szerdán, de mosolyogva kitessékeltek az ajtón, hogy majd két hét múlva menjek vissza, mert még csak egy napja csúszik a ciklus. Dokibácsim szintén két hét múlva. Van egy kis problémám, miszerint kb azzal egy időben, hogy pockos lettem elkezdtem hasmarsolni. Nem mennyiségben sok, de minőségben időnként elég ijesztő, ráadásul folyton olyan vagyok mint egy lufi, függetlenül attól, mit eszem (ez utóbbi tudom lehet terhesség tünete is). Ma megint elcsoszogtam a rendelőbe, másik doki volt, ő sem akart megvizsgálni, és annyit mondott ez nem lehet a terhességgel kapcsolatos, menjek a körzetihez.
Nos, weléggé padlón vagyok.
Első csemetémnél szintén egy nappal a mensi elmaradására már volt a kezemben két beutaló és túlvoltam egy vizsgálaton, most pedig tojnak rám és még nem is vagyok valami jól. Szonty.
Ne haragudjatok, hogy jól idepanaszkodtam magam, de valahol ki szerettem volna adni. Hát most jól rátokzúdítottam.

Mindenkinek szebb napokat!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Ironram!

Igen sajnos császáros lettem. Kép

És engem is elhajtottak amikor két napos csúszással és egy zebrával elmentem a dokihoz. Három hét múlva kellet csak mennem akkor csináltak uh-t, és utánna adták a beutalókat. Tőlem még azt is megkérdezték, hogy miért olyan sürgős el akarom vetetni? Montdam isten ments ezért dolgozunk már mióta. Kép
De azt mondták még ilyen korai szakaszban ők sem tudnak többet mondani mint a teszt.

Ugyhogy türelem Eszti a türelem babát terem. Kép

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!
Tarts ki Eszter! Vannak mindenféle természetes cuccok a problémádra, érdemes kipróbálni. (Pl sok-sok étcsoki!) Gondolom, most nem nagyon akarsz gyógyszert szedni.
Engem megvizsgált a dokim 2 nap után (+2 pozitív teszt), még uh-t is csinált, de nem látszott semmi. Visszarendelt ő is, mindennemű vizsgálat nélkül, 2-3 héttel későbbre.

Amit a szoptatásról írtatok, azt én is pontosan így tapasztaltam! Azért kérésre segítenek. a szobatársamnak voltak problémái, hozzá még egy nagyon kedves fiatal doktornő is bejött a csecsemőosztályról (asszem ő kért tőle segítséget, nem megától jött), és mivel látta, hogy nálam is van min tökéletesíteni, nekem is adott tanácsokat.

Az edat nagyon támogatja a kórház, és profik benne. Nekem bejött, a vajúdást nagyon megkönnyíti. De a kitolásnál már nem adnak, azt áll. elnyújtaná. De így több energia marad a nehezebb részre, nem fárad el az ember annyira a kitolásig.
Szerintem ne zárd le az eda-kérdést teljesen, ráérsz maj d akkor és ott eldönteni. Előre nem lehet tudni, hogy milyen lesz, mi lesz akkor és ott jó... Persze, egy idő után már nem adnak, mert már késő. De a doki biztos majd időben felajánlja.
dadó

Sziasztok!
Köszönöm szépen a támogatást! Nagyon rám fér.
ma sikerült egy kicsit jobban aludni, vagy csak nem bal lábbal keltem, így kicsit színesebb a világ, de az üzenetek méginkább rásegítettek!
Köszi!

Jatka!
EDA
Egyenlőre felesleges gondolkozni rajta! A szüléseknek csak nagyon kis százaléka zajlik úgy, ahogyan a kismami tervezte! Nem mások miatt, hanem mert nem tudod milyen, hogyan fogsz reagáni, mekkora is az akkora fájdalom stb. Még másodjára is más, bármennyire is emlékszel az elsőre. Csak támpontokat ad, de a vlós élmény egészen más lesz.
Nálunk elég sokáig tartott a vajúdás, sokszor kérdezték az EDÁt, de nem akartam. Ám 17óra után azt mondtam jöhet! Rá két órára megvolt Olivér két tolásra, 4perc alatt, egy centis gátsebbel!
Szerintem majd adódik!
Annyit tudok csak tanácsolni, ha bírod, NE FEKÜDJ LE! Sokkal jobban fog menni a tágulás, a fájásoktól ne félj, mert nem úgy fogod megélni, mint a fogfájást! A tested boszorkánykonyhája nagyszerű praktikákat fejlesztett ki rá!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Olyan rendesek vagytok! Komolyan mondom rég indult már ennyire jól a napom! Mindenkinek köszönöm! Kép Kép Kép

Delfinke! Azt hiszem tényleg megnézem magamnak a hölgyet!

Newsee, Ironram! Nem vagyok egy "nyakrajárós" típus, de a Piciért MINDENT. Feltétlenül megfogadom a tanácsot!

Dadó! Ezer köszi! Tetszik amit az EDÁ-ról írtál. Úgy érzem ez lesz nekünk is az ideális megoldás és nem rágódom rajta tovább. Megígérem!

Ironram! Én mindig is hasmarsos voltam. A Baba előtt havonta megkaptam a görcsök mellé. A 8 hónap alatt meg össze se tudnám számolni hányszor... Vmi százéves természetgyogyós könyvben almaecetes vizet ajánlottak... én mással nem próbálkoztam... Nem egy kellemes élmény! De nekem akkor is segít, ha kicsit nehezebb kajszit eszek és nem bír vele a gyomrom. Nekem bizti kötődött a terhességhez, mert igenis voltak olyan napok amikor ugyanattól a kajától, amitől máskor nem, hirtelen mégis jöttek a "bajok".

Puszika, Jatka és egy Minimanó
jatka

Sziasztok!

Vacak: ezzel az ovi üggyel engem is befélemlítettek már. Én ezért úgy döntöttem, hogy eleve csak délelőttre kérem a felvételt, hátha úgy egyszerűbb. Tényleg a gyerkőccel kiszúrás, ha megvonják tőle a társasági élet lehetőségét. Hála hogy sikerült nektek végül.
Hogy sikerült a nyaralás? Hol voltatok?
Mi is voltunk 4 helyett végül csak 3 napot Alsópáhokon a Kolping Hotelben. A hely nagyon szuper, csak a kicsi még sokszor alszik, így gyakran a szobában őrködtem felette, a nagy meg az esti lefekvéskor "műsorozott", így meglehetősen fáradtan jöttünk haza.

Szinti: babaholmi ügyben mi is jártunk ki Bécsbe, de én úgy látom, hogy mostanában már nem nagyon éri meg. Rengeteg a lengyel, cseh bevásárlóturista és nagyon jól meg kell választani az időpontot, hogy ne éppen kongó üzletbe térj be, ahol már csak a hátrahagyott cuccok hevernek. Mi így jártunk a múltkor és ettem a kefét rendesen. Amúgy a Humában a HM jó szokott lenni, vagy Parndorfban az Outletek közt akad néhány jó. A Shopping City Süd egy kicsit zsúfolt és gyakran nagy a dugó arra, mire odaér az ember már mehet is vissza.

Sziasztok
Timi
timi30

Sziasztok!

Visszagyüttem, végre van egy kis napsütötte színem! Kép
Jatka, neked külön üdv! Kép Amennyiben EDA-zol, a Péterffyben a legjobb kezekben leszel, az biztos. A sógornőm is mindhárom gyermekét ott szülte EDA-val, a legjobb tapasztalatokkal. Jómagam, bár a dokim nagyon melegen ajánlgatta az EDA-t,inkább ódzkodtam tőle, és jobban féltem az altestem elérzéstelenedésétől, mint a fájásoktól. Így mind az első, mind a második babámat fájdalomcsillapítás nélkül szültem, ami rendben is volt, mert gyors szüléseim voltak, és én tudtam is magamról, hogy jól bírom a fájdalmat. Azonban az is igaz, hogy a szülés utáni stoppolás így elég kellemetlen élmény volt, EDA-val minden bizonnyal könnyebb lett volna. De ahogy már előttem is mondták volt, majd a szülés alatt úgyis fogod érezni, hogy bírod, elég lesz akkor döntened.

Ironram!
Drukk neked meg a pocakmanónak, és én meg úgy tudom, hogy bizony vérvételből is meg lehet állapítani a korai terhességet, sőt talán biztosabban is, mint vizeletből. De azt sajnos nem tudom, hol csinálnak ilyet.

Timi!
De jó, hogy ismét felbukkantál! Kép
Oviról kérdezősködj a körzetedben, mert azért nem mindenhol ennyire "kemény" a helyzet, mint nálunk. (itt jegyzem meg, hogy a kerületi polgármesterünk nem más, mint az a jóember, aki most éppen arról híres, hogy igen sajátos öltözködési etikettet szeretne bevezetni a hivatalokban. Bizonyára már nincs jobb dolga ebben a kerületben, és nagy unalmában ilyeneket eszel ki... na mindegy, ez nem idetartozik tulképpen). Én is csak délelőtt viszem a lányomat, de ez semmit nem számított az elbírálásnál, mert az ugyanúgy 1 hely, mintha egész nap járna, az ebédet bent eszi meg, és du.-ra nem vehetnek fel egy "váltótársat" neki. Kép
Kolpingban még nem jártunk, csak sok jót hallottam róla eddig, bár azt is mondták, hogy igen borsos ára van.
Mi Rodoszon voltunk most (30 fok, egy szál felhőt sem láttunk az égen kerek 1 hétig) Kép, most először egy szobában 4-en, és bár az első éjszaka elég mozgalmas volt, utána már rendben zajlott minden. Kifárasztásra játszottunk a férjemmel, kirándulás délelőtt, medencében pancsolás du., úgyhogy a lányok este csak úgy dőltek be az ágyba. nagyon jól sikerült. Így, hogy már 1 éves a kicsi, és szépen eszi a "felnőtt" kajákat is, jól meg lehetett oldani. Kisebb babával szerintem nem lett volna ilyen kényelmes. Jövőre már ti is könnyebben fogtok utazni.

Bocs, hogy kissé hosszúra nyúltam!
Üdv.
V.
vacak

Sziasztok!

Almaecet: járok intimtornára és ott azt mondták, hogy terhesen nem szabad inni, mert megindíthatja a szülést.

4D: mindenkinek köszi az infokat, a Praxisba nem vették fel a telefont, úgyhogy a MOM-ba mentem. Meg voltam elégedve.

Zsizsik!

Én is Schöpfiben szültem az első babámat (7 éve). Megfogadtam, hogy oda magamtól többé nem megyek. A dokim rendes volt, de a többi egyszerüen szörnyű.

Rosee

KépKép
rosee

Szia Jatka!

Egy hónappal szülés előttmég mehetsz a Katihoz, de nmár ne húzd tovább. A nagy baba jóslat hülyeség. A pocakmérettől sem függ, hiszen a vízed is lehet sok. Vagylazábbak az izmaid, a bőröd, ezért jobban megnyűlt, vagy többet szedtél te magad fel. Azaz ne nyűzd magad azzal, hogy nagy lesz a baba és nehéz lesz szülni. Anyukám azt mondta hogy tök mindegy hogy a gyerek2,5 kg, és 3,5 kg a gyerek. mi ilyenek voltunk, de aszólés ugyanolyan volt.

EDA: Én az elsőnél kértem a másodiknál már nem volt idő. Ha elnyúlik a szülés, akkro jó ha van, majd érezni fogod, hogy kell-e szeretnéd-e , szerencsre ezt nemkell előre eldönteni. A Kati fogja kérdezni, amikor már leeht, hogy szeretnéd-e. Szerintem EDA nélkül sokkal jbban tudod segíteni a babát kifelé, és nagyobb katarzis élmény a szülés maga, de ha hulla fáradt vagy az elhúzódó szülés miatt, akkor ez mit sem ér.

baba-mama szoba. Utolsó tudomásaim szeirnt csak ilyen van. Én tűkön ültem, hogy visszakaphassam a babaám addig nem is tudtam aludni, de ez én vagyopk. MIndenki más. Volt aki eg y napig benn hagyta a csecsemősöknél.
Ha jó segítsget akarsz kapni a szopiban, akkor keresd ANDit. Õ egy kicsit ducibb, szőke hosszú hajú, 3x korú csecsemps. Egy tündér, és ő bizti segít. De a szülőszobán a szülésznő segít.

Ja a szüléshez egy tanács: PISILJETEK. Tudom hülyén hangzik, de nekem mindkét gyerkőznél bejött. Pisilés után félórával mindkettő kinn volt, pedig 7-8 cm körülpisiltem.

Na pusz
Panni
uran

Sziasztok!
Panni, ezen a pisilős tippen jót mosolyogtam! Nem azért mert hülyeség lenne (Bizos elfoglalja a helyet a babától a telt hólyag), hanem, mert olyan egyszerű, és ált. mindenféle extra 5leteket hall az ember manapság. (Masszázs, kád, olajok, stb-bár ezekben is bizos van vmi.)
Jatka! Örülök, ha megnyugtattalak (én is) egy kicsit! A P.szülész-főorvosnak (Krasznai Péter) van 1 könyve, amiben szuperűl le van írva minden a szülésről és az edaról is. Orvosi szempontból, mégis közérthetően. (Vmi olyasmi a címe, hogy Kisbabára várva, de nem tudom most megnézni pontosan, mert kölcsön adtam vkinek.) Engem megnyugtatott, hogy előre tudtam, hogy mi fog történni ("hivatalosan"). Sőt, még vissza is emlékeztem szülés közben! Olyan volt, mintha kívülről figyelném magam, ahogy szülök, és még a "szakirodalom" is eszembe jutott. Nagyon fura tudatállapotba kerül az ember szülés alatt, leírhatatlan.
Sziasztok!
dadó

Sziasztok!

Vacak: tök véletlenül rákattintottam a nevedre itt a billentyűkön való kalimpálás közben és bejött a profilod. Csodaszépek a kislányaid! Lesz nagy pasis nyüzsgés körülöttük pár év múlva apuci "örömére". Ki a családban a kék szemű-szőke hajú? Nagyon dominál :-)

Más: (off topic - bocs érte) Bilimbo játszóházat nem ismeri véletlenül valaki tapasztalatból?
timi30

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz

Sziasztok!

Régen jártam erre, de megvolt rá a jó okom. Augusztus 31-én megszületett kisfiunk Bence Máté. Súlya: 3630 gr, hossza 56 cm. Nagyon imádom! Kép
Hétfőn jöttünk haza a kórházból és most itthon élvezzük egymás társaságát.
Kép a profilomban.
katas

Katas!

Akkor a fórumon először engedd meg, hogy én gratuláljak a gyönyörű babáért! Megnéztem a képet, nagyon formás kisfiúcska!
Ha időd és energiád engedi, írd meg a szülésélményedet, szerintem többen is kíváncsian és örömmel olvasnánk! KépPersze csak ha szívesen megosztod velünk.
További jó mamaságot és babázást!

Timi!
Köszönöm a lányok nevében is a bókot, lelkemnek ez mindig olyan nagy simogatás. Na nem mintha nem lennék amúgy is meggyőződve, hogy az enyémek a világon a legszebbek... Kép
No de azért te is büszke lehetsz a 2 kislányodra, ők is nagyon szépek, bár gondolom, Léna már sokat változott a profilodban található fotó óta, és persze egyre csak szebb. Mintha nagyon hasonlítanának egymásra, nem? Én az enyéimet abszolut különbözőnek látom. Egyébként meg a családban mindenki (ideértve nagyszülőket is) mind a 2 ágon kékszemű, úgyhogy nem nagyon volt más színre esély. Kép
Sajnos Bilimbo ügyben nem tudok segíteni, de nekem is felhívták már a figyelmemet rá. Ha ellátogatsz egyszer oda, majd megírod, milyen volt?

Jó hétkezdést mindenkinek!

V.
vacak

Sziasztok!A segítségeteket kérném. Mit tudtok dr. Kovács Zoltánról? Õ az orvosom, de mivel nagyon fiatal, nem igazán sikerült róla semmit kiderítenem. Nagyon rendes volt eddig hozzám. Most várom az első babámat(a harmadik trimeszterhez közeledek), és kicsit ideges vagyok, már előre is. A Péterfyben fogok szülni, és igazából fogalmam sincs semmiről! Bármilyen hasznos információnak örülök. Köszi előre is!

Kép
Kép
hannablanka

Szia Katas!

Nagy nagy gratula a bébihez igazán gyönyörű fiúcska! Igen a születésélmény szerintem sokunkat érdekelne. Ha lesz egy kis időd (ami most tudjuk nemigen van) akkor örömmel olvasnánk róla.

Jó babázást és sok tejcsit.

Ildi

Kép
vildi

Szia Hannablanka!
Ha írsz e-mail címet, szívesen írok priviben.
szinti

Hannablanka!

Egy tipp, és nem szeretnék okoskodni, csak abból indulok ki, ahogyan én is tettem, amikor az első babával terhes lettem: minél többet olvass a terhességről, a babavárásról, és a szülésről! Én minél több infóhoz jutottam, annál nyugodtabb lettem. Ha felmerült kérdés, mindig utánanéztem a neten, és rákérdeztem a már tapasztaltabb barátnőimnél, és az orvosomnál.
Ajánlanám még a KISMAMÁK és KISBABÁk c. könyvet, most hirtelen nem tudom a 2 orvos szerző nevét (külföldiek), egy elég vaskos könyv, és nagyon pontos, hasznos tartalma van, amennyiben konkrét dolgokat akarsz megtudni a terhesség lefolyásáról, a szülésről, és az azt követő hónapokról. Nem "lelkizős" könyv, de nekem pl. sokat segített, amikor hirtelen találkoztam valami új dologgal a terhesség folyamán, rögtön felütöttem, és rákerestem.
A Péterfyben biztosan jó kezekben leszel, és ha szimpatikusnak találod az orvosod, akkor bízd magad nyugodtan rá! Dr. Kovács egy alacsony, kifejezetten "kölyökképű" doki? Ha igen, akkor asszem többször is láttam flangálni annak idején a szülészet folyosóján, először azt hittem, hogy medikus hallgató, aztán megtudtam, hogy nem. Nem volt vele dolgom, úgyhogy ebben nem tudok neked infóval szolgálni, de ha te eddig meg voltál vele elégedve, akkor most ne kezdj amiatt idegeskedni, hogy itt a neten nem találtál róla véleményt! Az nem jelent rosszat, csak pl. azt, hogy a páciensei nem írnak a babanetre.
Ha konkrét kérdésed lenne, szívesen állok én is rendelkezésre, akár mailben(vacakcica@yahoo.com), akár itt.
Csak nyugi! Akik gyakorló mamák vagyunk itt, mind szép, egészséges babákat szültünk, és legtöbbünknek szerintem nagyon jó emlékei van a szülésről. Úgyhogy minden rendben lesz! Kép
Jó gömbölyödést!
vacak

Sziasztok!
Nagynagy gratula Katas! Gyönyörű a kis fickó!
Hannablanka!
Ha a dokidról nem is, a kórházról sok-sok infót találsz itt, ha visszaolvasol. (Én is ezt tettem, amikor várandós voltam, így kerültem ide.) Ha még mindig lenne kérdésed, itt nyugodtan fölteheted, hiszen olyanok is vannak, akik már 2x is szültek a Péterfyben (vagy most készülnek másodszor oda).cSzóval, tapasztaltak.
Tényleg jó, ha az ember előre tisztában van a helyzettel, lehetőségekkel, stb.Megnyugtató.
Jó babavárást!
dadó

Sziasztok!

Hannablanka: Engem a Kovács doktor ultrahangozott mikor bementem szülni. Nagyon kedves volt és preciz. Aztán már csak egyszer láttam amikor vizitelt. Amikor a szülésznőkkel beszélgettem mialatt felvették az adataimat, kérdeztem őket, melyik orvos milyen, és a Kovács dokiról (akiről én is azt hittem, hogy medikus) csak pozitivumokat mondtak. Ne félj egy percig se! Szerintem a Péterfyben nem tud az ember rossz orvost választani. És rossz szülésznőt sem... Profi a gárda úgy ahogy van. Majd meglátod.

Vacak: hát igen, azóta már komoly nagylányok az enyémek is. 2 nap múlva lesz a kicsi is fél éves. Egyre szebbek és okosabbak.
Bilimbo ügyben majd megírom a tapasztalatom, mert ma úgy döntöttem, hogy befizetem a zenés foglalkozást.

Sziasztok,
Timi
timi30

Sziasztok!

Katas! Gratulálok a Picurhoz! Nadon-nadon édes! Kép Iszonyú boldog lehetsz most... Kép

Tényleg nagy Babánk lesz, feltéve ha papírforma szerint érkezik a csajszi. Megtapogatott minket a Doktor néni és Õ is eztet mondta. Tesóm is és én is 4,5 kg-val születtünk... Toom, hogy ez nem mérvadó, de ki tudja...
Panni! Az alkat kérdésben is igazad van... Kép És igyekszek minden tanácsodat és fontos infódat rögzíteni a mostanában kicsit "likas" agyamban. Kép

Üdv Vacak! Köszike, amit az EDA-ról írtál!

Dadó! Komolyan köszi! Kép "Megnyugtató"! Kép

Most picit morci vagyok, mert rendbe akartam rakatni a protkómat szülés előtt. Csak egy sima tömés volt (már a 4.), de a harmadik éjszakámat tette tönkre, annyira fáj... Ha nem javul mehetek vissza a Dokihoz. Pech Kép Sőt! A forgalom vizsgám sem sikerült... Hát nem volt sikeres az elmúlt pár napom...
Bár a legfontosabb, hogy a Babuci rendben van! Méretben abszolút megfelelünk a számított időnek. Kép A lakást szétszedtük... Eddig úgy be voltunk zsúfolva, hogy helyet kell csinálni a kiságynak! Kép
Kérhetek ötletet, hogy milyen méretű ruhácskákkal készüljünk? Sajna nem örököltünk rucikat... Esetleg tippeket is szívesen vennénk, ha vmi(praktikus, hasznos) bejött Nektek, mint tapasztalt Maminak! Kép Esetleg olyan dolog is jól jönne, amit használtatok a kórházban...

Köszi!!!!!!

Pusza, Jatka
jatka

Jatka!
A teljesség igénye nélkül:
- kórházban: elől gombolós hálóing v. pizsama a szopik miatt, melltartóbetét tejszivárgáshoz, mellszívó, szoptatós melltartó (na ezt nehéz így előre megvenni, az ember nem tudja még, mekkora tejcsárdát szán neki a természet Kép ), bugyibetét (inkontinenciára való TENA Lady-t ajánlanám az első napokra), saját kispárna (a kórháznak sajnos nincs túl sok ebből, pedig jól jön néha szopinál is).
-kismanónak: ha akarsz bevihetsz saját ruhát, de nem kötelező. A kórházban kisingbe és angol pólyába kötik a babákat, ami talán nem annyira praktikus kezdő anyáknak (kissé bonyolult beletekerni a pöttöm babákat), de azért megteszi, és rögtön cserélik a csecsemősök, ha telemegy tejjel, esetleg pelenkázás közben valami folyományos baleset történne. Vihetsz be saját textilpelust is a fejecskéje alá, bár abból lehet, hogy adnak. Napi 5 liberót adnak hivatalból egy babára, de nekem pl. lecsaltak belőle 2 napot az elején, úgyhogy bevihetsz egy csomaggal a legkisebb méretűből, és mindenképpen vigyél popsitörlőkendőt is!
Egyébként ha alapítványi szobába mész, akkor elég kényelmesen leszel, minden a kezed ügyében lesz a mikrótól a hűtőig.

A többiek majd folytatják a felsorolást...Kép
Üdv.
V.
vacak

Sziasztok!

Most találtam meg a gépen. Ezt a levelet a párom írta a családtervező központnak (mi ott készültünk rá a Marcikára) a szülés után:

Egy születéstörténet az apa szemével.
Ha már valamikor felraktam volna bocsi. De nagyon büszke vagyok erre a levélre. Kép

Sziasztok!

Ismét megköszönném mindazt amit kaptunk tőletek!

Remélem nektek, a munkátokhoz is olyan hasznos ez a levél amilyen jó volt nekem megírni. Akár részben akár egészben felhasználhatjátok a levelemet, vagy annak részleteit. Mindaz a képzés amit kaptunk, nagy segítség volt a szülés körüli események elfogadásában és azok irányításában!

Hétfőn megszületett Szoboti Marcell szép és egésszéges kisemberke.

"A történet röviden, az apa szemszögéből"
A hétfő:
Reggel 5kor elfolyt a magzatvíz. Hiába tanultuk, ez mégis egy furcsa bizonytalan érzés, "most akkor mi lesz?" "ez tényleg történik?"
Apóstaxi 5:30kor megjött "csak fontos lehet amit itthonfelejtünk"
Péterfy Kórház 5:40 rossz a lift, irány a mentőslift "jajdejó, hogy nem parázunk" "nemparázok nemparázok nemparázok nemparázok nemparázok"
Betegfelvétel, és 15 percig várjon kint az apuka 5:45-6:25
Befelé! Holvagy??? Ildike már köntösben fexik, és gép figyeli a szívhangot
(na itt minden összekuszálodott bennem, lefagyott a belső órám)
Kicsit később jobbra fordulva lassuló szívritmus, pánik a szülésznő és az orvosok között "ilyesmi velünk nem történik, biztosan csak a gép..."
Vissza balra, szívhang jó "Ildike láthatóan aggódik, ezt mások nem látják ők nem ismerik"
Vizsgálatok "egy anya bármijét odadná a babája egészségéért"
Se fájás se tágulás se beilleszkedés és még a gyerek is nagy
Az összes orvos azt mondja ne várjunk jöjjön a császár "Ildike borzasztóan szomorú, úgy szeretett volna szülni"
A gerincbe adott érzéstelenítő pokolian fáj, és lassan hat "nagyon félek, egy mandulaműtét elszúrt érzéstelenítése jár a fejemben. nem is félek, rettegek"
Ildike már olyan mint aki benarkózott, ez az érzéstelenítő hatása "még az érzéseit is elveszik tőle, de ez most így jobb is talán"
Ott leszek végig, ez már szinte nem is én vagyok. "én vagyok az egyetlen vígasza, senki be nem kapaszkohat nélkülem!"
Átöltöztem, most viszik, de megállítanak kint, várjak "jaj ne"
Bemehetek "istenem! szegénykém!"
Megfogom a karját, és mesélni kezek, mindent elmondok ami kifér a számon "most a világ minden szeretete nem elég"
Csinálják a dolgot "el tudom terelni a figyelmét? nem is figyel semmire látszólag, kába, tudom hogy csak a baba érdekli"
A baba boldog életéről beszélek "Ildike mosolyog, pedig rángatják, és ide oda lengedezik az asztalon"
A hátérben a nyakára tekeredett köldökzsinóról beszélnek, aztán egy pillanatra felsír a baba "Õ megvan, ugye te is?!"
Szól az egyetlenem, hogy mennyek mert ott van és legyek vele "bőőőő"
ezen a ponton már nem volt semmi értelmes leírható gondolatom csak sírtam, bőgtem és nem tudtam elhinni, felfogni amit látok
A baba amint meghallotta a hangomat abbahagyta a panaszkodást. előtte sem igazán sírt csak elesetten panaszkodott
oda is adták, hogy vigyem a vizsgálóba
az orvosok nagyon aranyosak voltak, a kezebe nyomták a fényképezőgépet amit bevittem és mondták, hogy fotózzak mert a pillant elszáll
leírhatatlan élmény, csak átélni lehet
minden vizsgálat jól ment, mehetünk vissza a műtőbe "édes egyetlenem mi van veled?"
Ildike megvan, javítgatják, nem érez "ezt soha nem fogja már visszakapni, ezt az élményt örökre elvették tőle"
Még egy kicsit így lehetünk, de aztán menni kell "elveszik tőlem minden családomat, és viszik kétfelé"
Követhetem őket egyik majd másik ajtóig, asztán sipirc a csomagokért "nem öltözök át civilbe, bemegyek a fiamhoz, akkor is ha nem szokás"
csomagok megvannak, Ildike megvan, megyek anyát pótolni
Ott lehetek a melegítős ágy mellett, de azért megmondták, hogy ezt nem szabad
A fiam beszélget velem!!! de aztán kizavarnak mert vércukrot mérnek
Ildike a babáról kérdez és téreget magához "elvették tőle"
talán úgy 2:00 lehetett mikor bemegyek és elkérem a fiamat "próbáljátok meg nem odaadni!"
Beviszem az Ildikéhez aki még alig bír rá figyelni
Délután körtelefon, család és igazbarát "az igazbarát képes a családtagokat felülmúlva örülni"
Mindenki ma jön, megmondtuk, hogy senki ne jöjjön!
Család vagyunk!
este még befut apám a bohém, elmodom neki miről maradt le 27éve mikor elhagyta anyámat, és Õ bőg zokog "tulajdonképpen nem akarom bántani, ez csak egy szemrehányás, miért kellett apa nálkül felnőnöm?!"
Este 7kor nehéz eljönni, de más is van a szobában, így is nagyon türelmes a szomszéd anyuka "háromfelé-megy egy alig pár órás család, ez nagyon nem jó"
Éjjel itthon folytatódik a sírás, nézegetem a fiam képeit és a fleségemet, aki mintha ott se lenne

Kedd:
A második nap már tiszta és szép volt, bár tejecske még nincsen és a Marcika ezt egyre nehezebben viseli. Nemsokára lesz tej, hazajövünk és boldogok lehetenünk, mert itt lesz velünk a kisfiunk, akinek szüksége van ránk, akire szükségünk van, akit egyként szerethetünk. A mi kis szerető háromszögünk.

Hát ez egy születés rövid története az apa szemével.
Jól esett leírni...

Szoboti Tamás
Szerető Apa, Szerető Férj és Féltő családfő

Kép
vildi

Vildi! Édi a story! Köszi!

Jatka!
Valóban, a napi 5 liberót elvileg adják, de néha kimarad, főleg, ha látják, h van. Eleinte kicsit nagy a liberó, a pampersnek van kisebb, az jobb. Szopipárna ajánlott, nagyon kényelmes, a kházban pláne.
Nem emlékszem,h adtak volna textilpelust, az mindenképp kell.
Magadnak minden napra érdemes 1 hálóinget/pizsit vinni, mert "elhasználódik". + sok bugyi&betét, a tena szerintem is jó.
Nekem jól jött a kiegészítő kaja is, mert a szülés után farkaséhes voltam néhány napig, meg sok szénsavmentes víz is kell, megnövekedik az igény a tejtermelés miatt.
Ami fontos lehet: GARMASTAN KENÕCS- a kisebesedett mell legjobb gyógyszere!! (Patikában kapható, nem túl olcsó, de megfizethető, ha meg már kisebesedett, akkor nem fogsz megválni tőle!)
Ja, mellszívó, lehet, hogy már a kházban is szükséged lesz rá. Az Avent Isis nagyon szuper!
Más most nem jut eszembe...
dadó

Jatka!

Evőeszköz, tányér- ez sem maradjon el. Az első napokban az egy hálóing napi adag lehet, hogy kevés lesz. Én saját hálóingben szültem, az persz eutána mosásra ítéltetett. Tehát err eis jó készülni.

Timi!

Sajna azért a Péterfyben is van "rossz" (nem eléggé odafigyelő, ... ) orvos, de erről én szerencsére nem tudok sokat, de van itt a babaneten olyan , aki igen. Nem Kovács dr az. Mondjuk nekem megfogta egyszer a hasfalon keresztül a bab fejét, ami nem esett jól, de ezen kívül bajom nem vol tvele.

Na pusz
Panni
uran

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?