Sziasztok
Csema
Elméletileg már ma délután meg lett, de én majd csak szerdán kérdezem meg, mert akkor megyek ujra 24 órás vérnyomásmérésre, vagyis akkor kapok kütyüt, mint te. Az előzőnél ki voltam rá rendesen kattanva, minden 6. mérés sikerült csak, nagy átlagban, felfujta a gép a mandzsettát, a szemeim már kocsányon logtak, annyira fájt, és erre pitypitypity nem sikerült
brrrrrrrr, remélem most jobban felhelyezik.
Családi kedvezmény---- MAgzati kedvezmény Nah szóval akinek már van gyerkőce, az ha elég adót fizet (vagyis nem minimálbérre van bejelentve) akkor igénybe tudta eddig is venni. Egy gyerek után 3000 Ft, két gyerek után 4000 Ft/gyerek vagyis 8000 Ft, három gyerek vagy annál többnél gyerekenként 10000 Ft most, és előreláthatólag decemberig ez lesz.
Amikor várandós lesz anyóca akkor ha betöltötte a 91. terhességi napot, onnantól jogosult lesz magzati kedvezményre, melynek összege megegyezik a családi kedvezmény összegével. Ez abban a hónapban már jár, amelyikben betöltjük,
Paga! neked már jár augusztusra is. Akinek ez az első babója, az 3000 Ft adókedvezményt kap, vagyis ennyivel kevesebb adót fognak tőle vonni, ha nem fizet egyáltalán adót akkor sajna ezt nem tudja igénybevenni (minimálbér) Viszont a táppénz adóköteles igy annak az összegének az adójának a kiszámitásánál ezt majd figyelembe lehet venni.
Aki jelenleg a másodikat várja, annak az összege 4000 Ft lesz, de már nem csak a magzat után, hanem az egyes számu gyerköc után is ennyi adóval kevesebbet vonnak majd tőle (igy ha kiszámoljátok 5000 Ft tal több fizut kapunk a kezünkbe havonta, mint eddig) A harmadik vagy már többedik babónál a 10000 Ft ami életbe lép.
Akik pl most ikereket várnak azoknak, ha első babók akkor már 4000 Ft fejenként a kedvezmény, ha átlépnek a harmadik vagy többedik babószámba akkor meg 10 ruppo jár. Már ha igénybe tudja venni valaki a családból. Mint ahogy ezt Cory is leirta elötte, elég sok család sajna nem tud ezzel élni, ezen akarnak változtatni a mostani tervezettel, nah majd meglátjuk ki jár jobban vagy rosszabbul, sajna nem vagyok túl optimista....
Nicika
Te is augusztusban töltötted be igy a 91. napot igy ettől már jogosultak vagytok rá
Elméletileg a szülést megelőző hónapig jár a magzati kedvezmény, a szülés hónapjától már családinak hivják, de ugye a kormány álláspontja szerint ez csak decemberig tart, addig meg mi mindannyian még pocakosok leszünk.
Az igazolást nem kerestem még meg a neten hogy létezik e rá formanyomtatvány, nekem 2003ban a dokim egy orvosi igazolást adott simán, aminek a másolatát adtam le a munkáltatónak és az eredetit megtartottam, mert ugye az adóbevallásunk mellékletének számit. Ha esetleg ellenőrzik az embert ezzel tudjuk bizonyitani hogy mért vettük és mikortól igénybe.
Nicika
A 4-est és az 5 öst nem sikerült letöltenem, elküldenéd majd ha ráérsz emailban nekem :
gicus66@axelero.hu . Igazán nem értem mért nem, mivel a 6ost simán lejött.
Nah nagyon hosszu lettem, bocsánat mindenkitől, remélem nem untok meg
és bizom hogy igy kicsit tisztább lett a kép.
Ági