Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Én a menzi szerinti kort tartom nyilván, ahogy az orvosom is ugyanígy teszi! Az UH-on lévő kor megállapítás az most akkor menzi szerinti, vagy baba szerinti?

Nicika 14+2

KépKép
nicika

Nicika
egy tipp: mindig a pocak magasságából fényképezzétek, és akkor nagyobbnak tűnik Kép
Mi így csináltuk Kép
titati

Nicika
Nekem Uh-on a doki mindig a baba mérete alapján mondja a hetet. Tehát nem a 14. héten volt 68mm, hanem, mivel 68mm, így 14 hetesnek írta be... Jó mi? Kép
De az Uh-on elvileg mindig 2 héttel "kellene" fiatalabbnak lenni a pocaklakónak, mint a menzi ideje.

Titati 16+6
titati

Sziasztok! Üdv az újaknak, gratula mindenkinek aki boldog a jó eredmények miatt! Nekem már csak 24óra és 30 perc van az ultrahangig!
NicikaKép
Én 11+4 napos vagyok!, mint Csirippiri. Most megyek takarítani, utána jövök addig is jó napot mindenkinek!

KépKép
csema

Titati: az uh-on elvileg úgy van statisztika, hogy a baba az első 2 hétben még nincs.
Nekem Balu volt végig 2 héttel kisebb az uh-on, mint ahogy számoltuk, és végül 5 nap túlhordásban túlhordásos tünetekkel született, tehát nem volt ő elszámolva, csak pici volt Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

úgy összezavarodtam a hetek számításába!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nekem is a méretük alapján mondta a 13 hetet! írtam hogy április 29-én volt az utolsó menzeszem és az orvos nézte a naptárat és mivel nem 28 hanem kb 50 napos volt a ciklusom mondta hogy kb május 25 körül estem teherbe. az a baj hogy minden könyv más méreteket ad meg a hetekhez. pedig nekem először azt mondták hogy nem nagyok, de a 13. hétben a 77 és 74 mm szerintem nem pici! persze tudom hogy semelyik pocilakó nem fejlődik egyformán!
tunka

Bocsi Csema hogy elírtam! Tényleg 11+4 hetes vagy!
Na én most megyek mágja rakást csinálni! Majd jövök!

KépKép
nicika

Tunka
egyáltalán nem pici!
Ne aggódj!
titati

Titati!

A nyaki redő infót köszönöm! Most már mindent értek! Ez megmagyarázza, hogy hogyan lehet az, hogy az én babámnak nincs nyaki redő vastagsága.

Tunka!

Én és a Nikica is a táblázatában az utolsó menstruációtól eltelt heteket+napokat írja. A dokim is mindig ezt mondja!

Jó pocakosodást mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

tudja valaki hogy pesten hol és mikor szokott lenni baba börze ahol használt cumókat lehet venni.persze ráérek még szerintem novemberig megpróbálom kibírni hogy ne vegyek semmit aztán utána bepótolom!főleg a hasznlt babakocsi érdekel majd!
tunka

Tunka
Ha elsősorban ruhákat szeretnél, akkor inkább turikba menj el nézelődni. A börzéről azt hallottam, hogy mindig nagyon sokan vannak Kép
Időpontról helyről passz....

Titati 16+6
titati

Tunka
babakocsit mi a www.babaszoba.hu oldalról találtunk...nézhetsz ott is, hátha Neked is bejön Kép
titati

Tunka!

Bababörzén még én sem jártam, de a turikra esküszöm, mert nagyon jó kis cuccokat lehet beszerezni olcsón. Ebben a nővérem nagy mágus, de ő vidéken teszi ezt, ahol olcsóbban lehet a használt ruhákhoz hozzájutni. Már be is indult a babavárás hírére, bár szerintem egy kicsit korai. De nagy segítség az biztos. Anyukám meg mossa a holmikat. Én meg egyenlőre még nem is láttam, de örülök neki, mert én babonából én még ezzel nem foglalkoznék.

Pusz mindenkinek,

Paga 12+1

Gabi
paga

Hú lányok reggel óra nem nézek be és nem gyózök olvasgatni Kép De ez így van jól.

Paga
A 2005 téli topikban többen is betelefonáltak a Shöpfi laborba 3-4 nap múlva és megmondták nekik az eredményt, szerintem egy telefont megér. Én meg fogom tenni.

Tunka
ez a méret nem pici, sőt. Nekem a doki 13+2-nél mért 71 mm ülőmagasságot. És az enyém csak egyedül van! Kép
Nálam amikor a doki uh szerint mondott 13+2-t akkor mensi szerint lettem volna 13+5. Szóval én azóta az uh szerintivel számolok, úgysem nagy a különbség.

Nicika
Belehallgattam a természethangokba. Nagggyon jó!!! Köszönöm. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Nicika
Én is várom a természet és baba file-okat...
előre is köszi!

Titati 16+6
titati

Szilvi!

Te is Schöpf-Méreibe jársz?

Paga 12+1

Gabi
paga

SziasztokKép

Megvolt a tegnapi mozizás nálunk isKép
Babóca édin integetett és izgett mozgott. Az uh szerint most 13 hetesek lennénk, az előző szerint számolva még csak a tábla szerint holnap töltenénk a 12. , a menzesz szerint meg már a 14. vagyis szerintem a pocaklakón kivül senki sem tudja hogy most valójában hol is tartunk Kép Sebaj, majd a genetikai uh megsugja talán és azt fogjuk mérvadónak tekinteni Kép Amugy a drága 67 mm volt tegnap, nyakiredőt nálunk nem tudott nézni a doki, mert sajna nem vagyok egy nádszállkislány és a gép se a legprofibb ahogy elnéztem, de megnyugtatott, hogy ez amugy is csak tájékoztató jellegű lenne és lesz ugy is amniocentézisem, igy akkor mindent néznek.

Tunka Kép
Októberben lesz majd a nagy bababörze, ami a BNV területén szokott lenni. Kismamaújság előfizetői kapnak is rá ingyen belépőjegyet. Jó sokan szoktak lenni, de szerintem érdemes kimenni, mert ki lehet fogni jó dolgokat.

CoryKép
Tegnap voltam kiskönyvért, megismerkedtem futában az uj védőnőmmel is, de még a régi vette fel az adatokat.

Tényleg lányok akartam már kérdezni: Régebben kaptunk várandós csomaghoz bónt, akinek van már kiskönyve azt kapott most ilyet??? Én tegnap hiába néztem át amiket kaptam nem találtam benne ilyet Kép

Ági
11+6 vagy már magam se tudom mennyi Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

fölmentem a wwwbabaszoba.hu -ra és ott van kalkulátor ott be kell írni a ciklus hosszát csak az a baj hogy max 35 nap és az enyém 50 nap volt.a 35 napra azt írta ki hogy 16 hetes lennék!
tunka

Sziasztok Lányok!

Aki kérte, annak elküldtem a filmlistákat, remélem, találtok közte kedvetekre (és a babó) kedvére valót.
Anita, Nicika!
Nagyon köszönöm a biztatást, kissé már türelmetlen vagyok, mert mi ma töltöttük be a 12. hetet, de csak a jövő héten keddre van időpontunk uh-ra. Szerintetek az még nem késő?

Képzeljétek, éjjel arra ébredtem, hogy egy jó nagy buborék elindult a hasam aljában és szépen keresztbe "gyalogolt". Szerintetek ez már lehetett a babó is, vagy csak a szép kis bélgázok? Én inkább az utóbbira tippelek, mindenesetre erre ébredtem fel...Kép

Nicika, küldd el nekem is lécci a természethangokat az agnes@express-travel.hu címre. Köszönöm szépen!

Mindenkinek gratulálok a sikeres uh-hoz!!!

Lyly
12+0

Kép

Kép

Kép
lyly

Lányok!
A 12-14. hétig mindenkinek egyformán fejlődik a babája, még az ikrek is. A testi adottságok, a fejlődés üteme csak ezután mutat különbséget. Szonográfusok, orvosok is azt tartják, hogy az első harmadban az UH alapján mért adatok a mérvadóak, nem pedig a menstruáció alapján mértek. Különben az UH is a menstruációtól számolja a heteket, nem pedig a foganástól. Mivel nem mindenkinél 28 naposak a ciklusok, így a két adat (UH - menstruáció) sokszor eltérést mutat.
Én a menzeszem alapján 18+2 hetes lennék, de mindkét UH alapján 2 héttel kisebbnek látszottak a babák, így az alapján számolunk. Módosítottuk a szülés és az AFP időpontját is.
A pár nap eltéréssel nem szoktak az orvosok foglalkozni és nem módósítgatnak, de a 2 hét eltérés az már sok - micsoda problémát okozhat egy AFP eredménynél!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Az Uh-val pedig az a baj, hogy ott is csak emberek dolgoznak, ők jelölik ki a mérni kívánt területet. Ha képernyőm 1 mm-t tévednek, az a babánál 1 hét különbséget is mutathat. Szóval, ha valaki tudja, vagy érzi, hogy mikor fogant a babája, csak az lehet biztos a hetek+napok számában.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Ágiboszi
Adnak ugye tájékoztató kiskönyvet, és annak a közepén van egy oldal, ami kiszedhető...az a "bón" Én ki is váltottam, de kár volt. 5 db lejárt újság volt benne: lakáskultúra, házi praktika, anyák lapja, meg még 2 valami... Ha ezt tudom, akkor ki se váltom. Régen (6 éve) még olyan jó dolgok voltak benne....

Tunka
A kalkulátorok sajnos 35 napra vannak maximalizálva. Nekem 38 és 43 napos volt az utolsó 2 ciklusom... ezért is inkább az UH alapján számol a dokim.
Titati 16+6
titati

az én dokim is az AFP miatt számolgatott és arra jutott hogy szept 14-én menyjek bár nálam az AFP elvileg felesleges mert ikreknél nem tubják mi a jó de a doki mondta azért meg kell nézni! utána megyek uh-ra amire viszem apucit is azt akarom hogy lássa a gyerekeinket!olyan élmény lesz neki amit sose fog elfelejteni!úgy imádom a párom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Borkadorka: neked egyforma a 2 méret gondolom a 3-4 mm az nem számít!
tunka

Tunak!
Itt a babaneten a társalgó/gyermeknevelés/ikrek topikba ikres anyukák írogatnak. Ott mindig akad eladó babakocsi, babaholmi ikrek részére. Nézz be oda is! Vagy ha még nem találtad volna meg, tudom ajánlani: www.ikresek.hu weboldalt.

Bori

Kép
borkadorka

Tunka! Milyen két méretre gondolsz? A két UH méreteire, vagy az UH - menstruáció méreteire, esetleg a két baba méretére?

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Kész a mágjarakás! Megmutatom:
Kép

KépKép
nicika

a két baba méretére
tunka

Nicika
Ne tedd ezt velünk Kép Nagyon guszta!
titati

Köszönöm az üdvözlést Kép

Titati Kép
Hány hetesen mentél a védőnőhöz?

Ági Kép
A II. klinikán voltál uh-n? Én is oda járok Kép
Nekem múltkor nehezen találták meg a babát, bár igaz, hogy nagyon korán mentem 6 hetesen Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Szisz2! Szivesen!

Titati! Mi az email címed?

Bocsi hogy még nem küldtem át a zenét de még sajna nem volt rá időm! Mostanába nagyon pörgős itt a fórum is!

KépKép
nicika

Szisz2! Szivesen!

Titati! Mi az email címed?

Bocsi hogy még nem küldtem át a zenét de még sajna nem volt rá időm! Mostanába nagyon pörgős itt a fórum is!

KépKép
nicika

Nicika
Hova küldhetem a címem? (tudod, ide a cégest nem akarom)
titati

Titati! Most nagyon jól sikerült ez a mágjarakás! Ízre még nem kóstoltam mert forró!

KépKép
nicika

Tunka!
Igen nálam mm-re egyformák voltak mindkét UH-n.

Nicika!
Csak most olvastam vissza a tegnapi leveleket, hát szép kis társaság, ha mindig csak bántanak! Hagyd azt a topikot a fenébe! Nem emlékszem ki titulált tyúkanyónak, de találó. Bár a legfiatalabb vagy közöttünk, mégis úgy terelgetsz minket, mint tyúkanyó a csibéit. Kellesz nekünk.
Hogy te milyen finomságokat készítesz! Máris megéheztem.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Jaj bolond vagyok Titati! Hisz tegnap már elküldted! Úgyhogy akkor megvan!

KépKép
nicika

Borkadorka! Köszönöm hogy te is ilyen aranyos vagy velem! És szívesen maradok továbbra is a ti kis tyúkanyótok a kemény 23 évemmel! Kép

KépKép
nicika

Nicika! én még nem csináltam máglyarakást olyan guszta a tiéd .leírnád hogy kell elkészíteni.ettem már úgyhogy tudom mi van benne!

Borkadorka! mi mindig azt mondjuk hogy a kisebb a lány a nagyobb a fiú!(persze csak elméletben) 2 hete szült egy ismerősöm és az egyik baba 3,25 kg a másik 3,20 kg óriásiak, akkora volt a pocija hogy el se hittem!
tunka

Persze hogy leírom, bár én csak úgy saccra csinálom az arányokat! Ez most 5 zsemléből készült, 6 tojásból, 1 liter tejből, jó 5-6 kanál cukor, két zacsi vaníliás cukor, reszelt citromhéj, alma, áfonya lekvár, fahéj
A zsemléket felszelem hosszában szeletekre, az almát meghámozom és szeletekre vágom. Az 5 tojást szétválasztom, tehát külön edényben a fehérje és külön a sárgája. A tojássárgájába belekeverem a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ezt habosra keverem, majd lassanként hozzá öntöm a tejet és kikeverem. A jénait kiolajozom körben vékonyan. A zsemléket beleáztatom pár pillanatra a tejbe és rakok egy sort a jénai aljára belőle. Erre jön egy sor alma szelet és fahéj, majd megint zsemle. Három réteget szoktam csinálni, tehát zsemle+alma+fahéj+zsemle+alma+fahéj+zsemle+alma+fahéj. A lényeg hogy felülre kerüljön az alma réteg! A maradék vaníliás tejet még ráöntheted a tetejére, aztán irány a sütő! Ott jól meg fog dagadni. A tojásfehérjét egy csipet sóval fel kell verni kemény habbá, majd 2-3 evőkanál áfonyalekvárt teszek bele! Cukor nem kell a habba! Ha már nagyjából megsült a zsemle akkor ráöntöm a habot és aranybarnára sütöm a tetejét. A zsemle sütését csinálhatod nagyobb lángon, de a habot mindenképpen kicsi lángon kell! Ha kész ne vedd ki egyszerre, csak zárd el a tüzet és nyisd ki a sűtő ajtaját, mert különben összeesik. Aki szereti az rakhat a rétegek közé diót is! JÓ fél óra alatt megvan!

KépKép
nicika

Nicika
Igen, arra a tegnapi címre jöhet... a szebeni-re...
titati

Oké!
Ha valakit érdekel, akkor a honlapomon a szokásos helyre feltettem hogy eddig milyen babaholmijaink vannak!

KépKép
nicika

Sziasztok!
Már 10 napja olvasgatlak titeket,és nagyon tetszik a hangulat.Szeretnék csatlakozni a kismamák táborába.Rékát reggel meg sírattam,ahogy olvastam a levelét.Nagyon sajnálom és drukkolok nektek.Nicika szeretném ha mi is benne lennénk a táblázatba.Köszönöm szépen.Az adataim:Szilasliget kor:31 um:május28 szülés v.i.2006 03 04 baba 12+4 száma 1 Hányadik 1 Én ma megyek a 12.heti uh-ra,és nagyon izgulok,hogy minden rendben legyen.Most befejezem mert nagyon megéheztem én is Nicika finomsága látán. Sziasztok Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nicika: nagyon helyesek a cuccaitok. De engem Titati babakocsija is megdöbbentett. Már így vásárolgattok?
cory 10+6

cory
Budapest

Sziasztok!

Akinek aktuális a mamaruha vásárlás és érdekli olcsón, az nézzen be az albumomba, feltettem képeket a rucikról. Kép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5900&page=1

Dóri 33+2
(őszi topik)
Vendég

Cory.
mi nagyon durvák vagyunk Kép A pocaklakó még csak terv volt, de januárban már utazóágyat vettünk neki, februárban meg autósülés hordozót... akkor volt olcsó, nem lehetett ott hagyni Kép Nem konkrétan neki vettük, hanem az 1x valamikor születendő gyerekünknek Kép Szóval babonára nem gondoltunk közben....

titati 16+6
titati

Én még úgy újonnan nem sok mindent vettem! 3 pár zoknit, egy hőmérőt, azt a szunyoghálót, ja és egy kiscipőt! Szóval semmi nagy dolgot! A többit kaptuk!

KépKép
nicika

Tunka!
Én is örülnék a vegyespárosnak, de két lány után, nyilván két fiú lenne a legideálisabb. Amilyen szerencsénk van, biztos lányaink lesznek! Nem mintha annak nem örülnénk, de úgy vágyom egy anyás fiúra, mert a lányaim iszonyatosan apásak. Ha lányok születnek, annak meg az lenne az előnye, hogy a ruhatárat nem kellene lecserélni - annyi, de annyi kislányruhánk van! Babakocsit mi is használtan szeretnénk venni, csak egyelőre nem tudjuk, hogy milyen legyen, meg eleve ráér még.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

A babona alapján meddig nem lehet vásárolgatni?

KépKép
nicika

SziasztokKép

Üdv az újaknak a fedélzeten, kellemes pocakosodást nektek is Kép

Annácska Kép
Igen én is odajárok, neked ki a dokid? Mikor mész legközelebb, akár össze is futhatnánk, én ugy szept 7 re tervezem, mert most szabin van a dokim.

Titati Kép
Hu szerintem én nem kaptam most olyan füzetet, a csomimban volt egy kismama ujság bemutató szám, egy szoptatós füzet, egy hétről hétre tanácsadó, egy nukos, tele reklámmal füzet, meg egy keményfedeles kiskönyv, ami babavárást taglalja az apa szemével is.
Igazad van, régebben sokkal értelmesebb dolgok voltak benne, manapság hirdetési ujságokkal rakják tele, ahelyett hogy inkább termékmintákat adnának. Kiváncsi leszek majd, hogy szüléskor mit adnak, Daninál egész jó dolgok voltak termékminta szinten.

NicikaKép
Édi a pocis képed nagyon Kép Jó olvasni mindig a lelkesedésédet, sugárzik belőle a fiatalság, boldogság Kép A másik forumot meg szerintem magasról sajnáld le, akik nem tudják értékelni a másikat azok nem is érdemlik meg.
Legközelebb azért ha felteszel kaja fotot légyszi tegyél ki egy nagy figyelmeztető táblát elötte, most itt ülök a gép elött és folyik a nyálam, és erősen győzködöm magam, hogy én nem is szeretem az édességetKép

Réka Kép
Nagyon sajnálom ami veletek történt, átérzem nagyon. Nagyon becsülendő a hozzáállásod, csak igy tovább és feltétlen kérjük majd a jó hirt.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Dóri! Hogy neked milyen hatalmas pocakod van! Nem semmi!

KépKép
nicika

Nicika: 27. hétig. LEgalábbis én több helyről ezt hallottam.
cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?