Új privát üzeneted érkezett!

Hmmc
Sára már így ül az etetőszékben?! Nem semmi!
Nekünk még nincs is, szóval az ölemben ül míg kanalazom bele a cuccot. Kép (És rámolja le az asztalról a poharat, amiben van a barack, meg ki a kezemből a kanalat...)

Szilvi
Mail ment!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ennek a széknek dönthető a támlája, de mindig felhúzza magát és így ül. Ebben sokkal kényelmesebb etetni, mert mindkét kezem szabad és nem kell tartani.
hmmc

Hmmc
Milyen fajta az etetőszéketek és hol vettétek?
A ma déli barack fele a ruhánkon kötött ki, mert már nagyon ügyesen nyúl a kanál után, de még célozni nem mindig tud... Kép

(Ahogy elnézem ketten maradtunk a topicban... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Brevi Maxi a márkája. A babaszoba.hu-n láttam meg. Állítólag használt, de szerintem az előző gazdija nem sokat ülhetett benne. Újonnan ezt 30 körül láttuk, mi 11-ért vettük. Dönthető a támlája, a magassága is állítható, gurulós. Véletlenül akadtam rá a hirdetések között. Érdemes szerintem szétnézni, mert nagyon jó dolgokat lehet kifogni.
hmmc

Na majd megnézem én is, hátha találok vmit...
Amit még most tervezünk, az játszószőnyeg Sebihez, mert ahogy bejöttek a hűvösebb napok, elég hideg lett a parketta nála, és télen ez még rosszabb lesz. Már rég lekóborol a habtapiról, és félek, hogy felfázik. Szóval kéne egy 2×4-es szőnyeg - ilyen persze sehol. A két fehér rongyszőnyeg, ami eddig volt, elég gyorsan amortizálódik, és azt nem lehet naponta kimosni. Kép Remélem találunk vmi gyerekmintás padlószőnyeget, és abból szegetünk majd be asszem...

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka,

úgy tudom, hogy a tápszerek a baba féléves koráig támogatottak. Utána nem, ezért én most iratok fel egy csomót és kiváltom. Csak arra kell figyelni, hogy olyan tápit adjanak a gyógyszertárban, aminek jó hosszú még a szavatossági ideje.
Azon meg ne aggódjatok, hogy féléves kor után már nem "1"-es, hanem "2"-es tápit kellene adni, mert akkor már mást is fog enni és az egyéb ennivalóból fedezi a tápanyag szükségletét.

Teus egyébként még csak szopik, a lefagyasztott anyatejet nem fogadja el, sôt teljesen ki van borulva ha cumisüvegbôl akarom etetni. Csak cici jöhet szóba! Szóval kizárt, hogy elszakadjunk egymástól akár egy etetés erejéig is.

Nektek nincs ilyen tapasztalatotok? (Mármint, hogy nem fogadja el a cumisüveget.) Mit csináljak?

Laga
laga

Laga
A cumisüveget más technikával kell szopizni, mint a cicit, nyilván nem tetszik neki, ráadásul az egy merev szilikon vacak... Kép
Pohárból esetleg próbáltad? Vagy varázsitatóval (szelepes-csőrös pohár)?
Remélem Sebinek a speckó tápszere féléves kora után is támogatott marad (doboza majdnem 2500 Ft)...

Na a mai/tegnapi két kedvencem:
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Ne aggódj a cumisüveg miatt. Sára 5 hónapos és 1 hetes és 2 hete ivott először cumisüvegből, akkor is baracklevet. Ma ivott először teát. Eddig csak nyamogott rajta azt sem tudta, hogy hogyan kell bekapni. Mondjuk az ivott nála elég erős kifejezés még, próbálkozunk, de nem adjuk fel.
Anyatejet még nem próbáltam neki adni. Viszont azt vettem rajta észre, hogy már nem sok kedve van szopizni. Inkább megeszik két kanállal több anyatejes krumplit. Ma a barackos-krumpli után elfordította a fejét a cicitől.
hmmc

Cas
Sebi egy kis izomcsipcsirip Kép
hmmc

Laga,
Ha éhes lesz elfogadja a cumisüveget. Lilla is elutasította, egészen addig amíg elég volt a ciciben lévő, de utána gond nélkül ivott belőle. Viszont a mai napig nem kell neki a plusz folyadék. Mindig a gyümibe-főzibe kell több vízet csempésznem, mert csak a tápit issza meg, még a gyümilé se kell neki.

Cas,
Én úgy tudom, hogy a HA-s tápszereket egy éves korig írhatják fel.
myra

Laga!
a fiam soha nem fogadta el a cumisüveget, de nem az anyaga miatt, mert a bimbóvédő is szilikon mint a cumi és azzal sokat szopizott. És az sem érdekelte, hogy az üvegből dől(ne) a szájába és nem kell megdolgozni érte... Õ inkább meg dolgozott. Imádott szopizni, 10 perc alatt lerendezte. Szerintem valami pszihés összefüggés lehet az oka..ragaszkodás az anyjához--valami ilyesmi. Én üveg nélkül csináltam végig mindent, még a víz ivást is. Egy évig szopott, ez idő alatt egyéb folyadékot először kanállal, majd pohárból kapott, de ezek csak pár kortyok voltak. egy teljes evésnyi tejet vagy tápszert elég érdekes lenne beléjük kanalazni..:-) AMikor leállt a szopiról akkor kezdtem el a tápszert reggelire. Ebbe bele turmixoltam gyümölcsöt, így jó sűrű lett, nem kellett olyan sok mint a híg tejből és ezt nem volt gond kanállal megenni.. este tejpép volt. Ezt így csináltam pár hétig amikor kipróbáltam a szívószálat, elsőre sikerült és így itta tejet meg ha napközben kért inni. De ekkor már tudott csőrösből is. A lényeg, hogy akart is inni!!! Ugyanis az első évben az volt a gond, hogy nem is akart és ha adtam neki akkor fuldoklott. Nem mondom, hogy könnyű volt...sőt! De örülök, hogy a mai napig nincs szüksége az üvegre, pedig sok 3-4 éves még abból issza este a tejet...vagy még napközben is:-(

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

..és sajnos nálunk az nem jött be mint Myráéknál, hogy majd elfogadja ha éhes lesz:-(( Inkább nem evett órákon át...

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Laga!
nálunk is hasonló volt, amíg rá nem jöttünk, hogy ez anyafüggő, vagyis anyától csak a cici jó, mástól jöhet az üveg, ott ugye hiába reménykedik ciciben Kép
aztán hamar ráálltunk a csőrös pohárra és a sima fél literes műanyagpalack sport változatára.

BULI!
semmi lelkesedés?
a remek időjárás miatt szerintem felejthetjük ezt a hetet Kép, de a jövő hét szerda vagy péntek még él!!!
Kinek mi jó?
szilvamag

Cas
Köszi a mellszívót, holnap elmennénk érte Fannival, ha neked jó, reggel hívlak majd mobilon. Egyébként Te hány hónapig szoptattál.

Laga
Nálunk Fanni simán elfogadja a cumisüveget, lehet hogy a mellvédőnek köszönhetően. Bár a vizet simán issza, a kiolvasztott tejen egy kicsit csodálkozott, hogy miért úgy kapja. De amit legutóbb olvasztottam ki, az tuti megromlott, olyan undorral köpte ki. A K vitamint hozzá képest édességként eszi.

De sokat tudnak már ezek a babák. Kép
Ja és tényleg igaz, hogy 12 hetes korra elmúlik a gyerekek hasfájása (kólikája), szerencsére, így estefelé már nem csap ramazulit Fanni.

Szilvamag
Te mikorra vagy kiírva?

Tali nekem jövő hét szerdán 1/2 12-ig jó, mert jönnek a kollégáim látogatóba, péntek is jónak tűnik.
boglarka

Hmmc
Szerintem nem csoda, ha kaja után nem kell neki cici, ezek szerint jól lakik a krumplival.
Nem lett tőle baja? Sebinél az első krumpli-próbálkozás után hatalmas piros foltok jelentek meg az arcán tőle, így nem kap többet egy darabig.

Myra
És nincs szorulása? Sebinél amíg nem volt barack, és kicsit is kevesebb folyadékot ivott napközben, egyből az lett, pedig ő is hígítva kapja a tápit.

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Nekünk jó a jövőhét szerda, mert csütörtöktől már kezdődik az iskola és 1-re itthon kell lennem, mert Dorina nem lesz napközis.

Cas
Nem lett semmi baja a krumplitól. Ma brokkoli-krumpli lesz a menü. Kíváncsi leszek a fogadtatásra.

Ma megyünk az öthós oltásra. A holnapi napunk ezért nagyon el lesz rontva.

Akit érdekel van két ampulla K-vitaminom felesleges, mivel már nemcsak anyatejet kap, ezért nem kell neki tovább adni. Esetleg akit még érdekel Pampers Midi 4-9 kg pelust kaptunk és abból Sárának kifolyik a pisi, ezért azt is fel tudom ajánlani (3 db hiányzik belőle).
hmmc

Most voltak itt Boglárkáék, hát Fanni élőben még sokkal aranyosabb, mint a képeken, és el sem hiszem, hogy sírni is tud, nagyokat vigyorgott rám, meg tök jól elvolt az ölemben. Sebi sajna végigaludta a látogatást.

Azt meg nem is meséltem, hogy tegnap ellógtunk megünnepelni a házassági évfordulónkat! Lefektettük Sebit aludni, és mivel már elég stabilan alszik legalább éjfélig (de inkább 2-4-ig), úgy határoztunk, bátrak leszünk, és elmegyünk moziba meg vacsizni. (Egy baráti-házaspárt hívtunk át vigyázni, mert a közös nyaraláson nagyon jól elvoltak vele.)
Szerencsére a haramia végigaludta az egész kalandot, mi pedig végre lehettünk egy kicsit kettesben, nagyon jó volt!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cumisüveg ügyben amit én tapasztaltam: Matyi első perctől kezdve megismerte, sosem zavarta meg, de mégis volt olyan időszak, hogy nem fogadott el cumisüvegből semmit, se tőlem, se mástól, aztán megint ivott belőle rendsen, de csak tejcsit. Kaptam egy tippet, hogy sok baba nem szereti az aventes üveget, mert nagyon kemény a cumija. Ekkor váltottunk, és egy tök egyszerű, olcsó BabyBruin márkájúval próbálkoztunk, és azóta ebből kapja a teát, és szívesen iszik. Próbálkoztunk csőrössel, de nem volt nagy sikere, mint ahogy a pohárnak sem.

Tali ügyileg még nem tudok nyilatkozni, jövő kedd tutira nem jó, én pénteken nem szeretek nagyon mozogni, mert olyankor elégé be tud dugulni a város. A többi nap egyelőre ok, de még nem 100%.
aranyhold

Sziasztok!
Most csak letöltés, aztán olvasás, majd írás.
Jövő hét szerda 31-e, én már írtam mi akkor megyünk dokihoz. Kép De tényleg jó lenne még Szilvi szülése előtt! Kép
nikcsi

Sebire azért vetettem egy pillantást, olyan aranyosan aludt, félrecsúszott szájjal, ímádom így a babákat. Kép
Milyen nagy már Sebi, fotón olyan kicsinek látszik, azt hittem akkora lesz mint Fanni.

Mi is volt az a homeós bogyó oltás utánra? Mikor hazaértem még tudtam, de sajna nem írtam le rögtön.
boglarka

Sziasztok,

1. Teus senkitôl nem fogadja el a cumisüveget.
2. Valszeg én rontottam el, mert 3 hónapos volt, amikor elöször próbálkoztam a cumisüveggel és nem elôbb. Így aztán nem is érti mit akarok.
3. Próbálkoztunk itatással is, de azt sem fogadta el. Kiskanál se jó. Csak anya.

Szerintetek mit jelent az hogy hágu˝u˝u˝? Ezt mindig Teus mondta és amikor mi mondjuk neki, akkor fülig ér a szája.

Laga
laga

Bocs, de itthon Macintoshunk van és nem tudok u˝ betu˝t írni.

Szóval az u, csak ékezettel.
laga

Laga
Azt hiszem, hogy ez hasonló, mint nálunk volt a götyöng az első időkben. Most már a heööööhi-nél járunk. Valószínűsítem, hogy Sárának előző életében köze lehetett a szamurájokhoz, mert visítani és morogni is tud. Kép
hmmc

Boglárka
Apis Mellifica ch15
5 bogyót egyszerre, akár napjában többször is, ha kell.

Laga, Hmmc
Sebi sokáig azt mondogatta: hegűűűűűűűű, és közben aranyos kis bugyborgó hangokat adott ki hozzá. A hegűűűűűűű az majdnem heg(ed)ű? Lehet hogy zenész lesz ez a gyerek? Na majd megkérdem a csellista barátnémat, mikor érdemes elkezdeni... Kép
Tényleg, ti szoktatok zenét hallgatni a babával? Sebi nagyon szereti, főleg az instrumentális zenét.

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
A gyerekek tudnak valamilyen világnyelvet, mert Fanni is pont ezt mondja és közben bugyborékol. Úgy látszik csak a szülök olyan bénák, hogy nem értik.Lehet ha összeeresztenénk őket, jól eltársalognának. Kép
boglarka

Tényleg iszonyú édesek ahogy gagyarásznak. Lilla viszont annyira a mozgásra koncentrál, hogy beszélni csak pár napig max. egy hétig szokott utána pedig szünet következik. És mindig elfelejti amit már tudott mondani, mert minden alkalommal más összetétel van repertoáron. Nálunk már volt guggg, apfúúúú, baba-baba-baba, apapapapapa, nem-nem-nem-nem, most 3 napja pedig a hetyetyetye-hetyetyetye megy. Kép

Még mindig nem volt időm visszaolvasni, de elvileg a jövő heti talinak bármelyik nap jó nekünk. Ez lesz a Hajógyárin??

Cas,
Nagyon durva szorulása még nem volt, maximum bogyósabb, de akkor is napi 2-4-szer kakil. Annak a rengeteg kajának ki kell jönnie. Kép Azért igyekszem odafigyelni, hogy mindig kapjon széklet fogó és lazító kaját egyaránt, így kiegyensúlyozza.
Egyébként imád enni, már a mi kezünkből is kiszedné. Kép A telken a főtt kukorica volt az egyik kedvenc. Kép

KépKép
myra

Sziasztok!

na akkor legyen jövő hét SZERDA, vagyis AUG. 31.
10-től mindenkit szívesen látok aki ráér, későbbre már nem nagyon merek ígérni, igaz szept. 19. lenne a hivatalos időpont, de vannak napok, amikor úgy érzem, nem fogok addig várni.

A fényképekkel jól felkeltettétek a kíváncsiságom, élőben is szeretném látni a csöppeket!!

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Mi megyünk. Azt nem ígérem, hogy pontosan odaérünk, mert a szentendrei út mostanság katasztrófa Kép
Mikorra vagy kiírva?
hmmc

Myra
Naponta ennyit kakil?! Sebi legjobb esetben 2 naponta, ha szorulása van 4-5 naponta. Mondjuk tény és való, nem etetem agyon tápival, épp most kellett megemelni az adagját, mert már nagyon hamar balhézni kezdett kajáért, és a mérés szerint sem gyarapodott szinte semmit. Az őszibarackot nagyon szereti, az általában helyreteszi neki, de nem mindig...
A kukoricás képek nagyon aranyosak!!! Kép

Szilvi
Úgy néz ki nekünk is jó a szerda, úgyhogy megyünk. Szerintem HÉV-ezünk, mert tényleg katasztrófa a szentendrei...

Kép
Kép
Kép
cas

Na sikerült visszaolvasnom. Így pótlólag írnék:

Cory,
De jó már a harmadik baba is úton van. Nagyon szurkolok, hogy rózsaszín legyen. KépKép Remélem a hényinger már múlóban van. Nekem a 11. héten múlt el, mitha egyik-napról a másikra elvágták volna.

Szilvi,
Még egy kislány! Kép Gratulálok!! Akkor a nagypapa is biztos nagyon örül, mert így lesz harmadik. Kép

Laga,
Végre láttam Teust!! Kép Nagyon aranyos. Remélem jövő héten majd élőben is megcsodálhatom!! Kép

A vicces, hogy tegnap pont padlizsánt vettem, hogy ma krémet gyártsak belőle, és látom itt teljes őrület volt. KépKép

Na megyek mert a lányom megszerezte a távirányítót, bekapcsolta a TV-t, és most azt nézi. KépKép
myra

Egy gyors kérdés. Lilla 2 napja kapott először húsis kaját. Nem tudjátok egy héten hányszor javasolt ilyet adni neki??
myra

Myra: én már 11+1-nél járok, de most épp rosszabb,mint valaha. Na, mindeyg ez van Kép
Húsos bébiételt én eleinte 2-3 naponta adtam, aztán mikor már 3-4-szer evett egy nap, akkor minden nap az egyik étkezés ilyen volt. Illetve időnként kimaradt 1-1 nap, de általában azt kaptak, de mi egyébként is sok húst eszünk.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Jó, hogy újra itt. Kép

Myra
Hát még mindig csinálhatunk pali-tali helyett padli-talit Szilvinél... KépKépKép

Ma nagyon rosszul állhatnak a bolygók, mert a férjem reggel összetörte az "új" autónkat (persze Casconk még nincs, tegnap iratta még csak át a nevére), én majdnem elejtettem Sebit, szóval katasztrófa minden vonalon. Kép
Pedig épp kezdünk picit többet aludni, ebben a jó kis esős időben Sebi már csak 4 körül kel kajálni hajnalban (este 8-tól).
Úgyhogy vidítsatok fel!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Szegény ti! :-(
Erről a Sebi-tápszer-nem hízott dologról meg az jutott eszembe, hogy biztos jó ötlet a híg tápszer? Biztos nem véletlenül találták ki mennyi víz ideális egy adaghoz.

Szilvi! Nekünk is jó lesz a szerda! :-)
aranyhold

Cas
Sajnálom.

Végre túléltük az utolsó oltást. Szerdán kapta, de tegnap egész nap vagy aludt, vagy nyűgősködött. Nem volt valami jó napunk. Ma eddig lekopogom - kopp, kopp - már normálisabb a helyzet. Az előző nem viselte meg ennyire.
De ezen a héten én is idegesebb vagyok a kelleténél. Valami feszültség bújkál bennem, de nem tudom mikor fog kijönni Kép

Szilvi
Szerdán ott vagyunk mi is Kép Remélem kedden el tudom hozni az autómat a szervízből, ha nem akkor megismerkedünk a bkv rejtelmeivel.
hmmc

Cas,
Az autót sajnálom. Kép Nekünk meg valaki jó szórakozásképpen egyik éjjel betörte a szélvédőt. Kép
Mostmár tényleg lehet, hogy nem kéne higítani Sebi tápszerét. A sima tápszereknél ahogy nő a baba úgy kell egyre nagyobb számozásút venni, mert azok több kalóriát tartalmaznak. Mivel a mi HA-s tápszerünk végig ugyanaz (gondolom a tiétek is) én már nem higítom, mert ehhez a mozgás mennyiséghez biztos nem elég annyi kalória mint amikor még csak feküdt a hátán. Szóval nem sajnálom tőle. Nem úgy néz ki mint aki elhízna tőle. Igaz Lilla már csak vacsira, esetleg reggelire kapja. A gyümölcs-zöldség meg nem igazán hízlaló.
Lehet, hogy Sebi se kelne éjszaka ha jobban tele a pocakja. Lilla a telken megtanult éjszaka hosszan aludni. 10-12 órát nyom le egyben. Kép
myra

Mindig elfelejtek valamit. Még egy kérdés. Mennyi idősen szokott legkésöbb kijönni egy gyereknek a foga? Lilla 8 hónapos, de még nyoma sincs egynek se...
myra

Myra: az én ismerettségi körömben a rekordernek 14 hósan jött ki az első Kép
cory

cory
Budapest

Myra!
Matyi 9 hós volt, amikor kijött az első foga. A Spock könyv szerint az is ok, ha 2 hósan jön ki, az is ha másfél évesen. :-)
aranyhold

Aranyhold
Az elején tényleg azért kapta higítva, mert a rendes adagolástól nagyon gyorsan hízott. Szóval mindig elspóroltunk 1 kanálnyit, ami azt jelentette, hogy a szükséges adag 4/5-ét, aztán 5/6-át, jelenleg 6/7-ét kapja. (Egyébként éppen néhány napja próbáltuk a rendes higítást, ami sajnos kicsapta kicsit. Legalábbis semmi újat nem kapott mást napok óta, így csak a sűrűbb tápira tudok gondolni.)
Viszont egyre több gyümölcsöt eszik, szerencsére szívesen, alig győzöm kanalazni belé, különben balhézni kezd. Kép

Hmmc
Szegény Sára. Kép Nekünk még csak most jön majd a 4-hós, remélem jól viseli majd...

Myra
Na akkor a ti autótok is jól járt. Nekünk egyébként néhány napja vki letörte róla az antennát is, szóval rájárt a rúd. Szegény embör teljesen kivan, rágja magát, hogy miért nem figyelt eléggé, stb. Kép
10-12 óra... Na az még odébb van, de már ettől is boldog vagyok. Nem bánom igazán, mert ha korán kel az apjával eljátszanak csendben és tudok kicsit még szunyókálni, így viszont délelőtt és délután is van egy kis nyugtom, amíg alszik. Kép Tényleg, Lilla hogy áll a napközbeni alvással?

Szilvi! Eltűntél! CSak nem babázol már?! Kép
Ja, és szereztem be padlizsánt, a hétvégén nagy muszaka-derbyt rendezek, de egy kis krémre valót félreteszek majd. (Ez akár felkérés is lehet táncra, lányok! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Ennyire le vagytok maradva az oltással? Pedig a két gyerkőc között nincs csak 1 hét. De legalább mi már túl vagyunk rajta.

Azon csodálkozom, hogy Sárának nem kell szednie a maltofert. Ezt nem kell minden babának???
Legközelebb csak október elején megyünk tanácsadásra.

Ma répás-krumplit ettünk anyatejjel higítva. Ez is nagyon ízlett. Nem kellett az elején a szájába tenni a kanalat, mert dugta oda a száját a kanálra Kép
Már ez a negyedik ebéd, hogy főzi után nem akar szopni. Nekem is tele lenne a hasam 100-150 ml főzitől.
Kezd teljesen jól beállni a napi kajálásunk. Reggel 6, 9h szopi, 12h ebéd (főzi), 16h gyümi+szopi, 20h szopi és nyomás aludni.
Napközben viszont még mindig nagyon keveset alszik. Összeszámoltam kb. 1,5 órát sikerült.
hmmc

Sziasztok!
még egyben vagyok
én is egy kicsit elmaradtam, mert kaptam új autót
én elhozni sem mertem teljes biztosítás nélkül
ma irattam át a nevemre, tehát mostantól Bogárka sajnos tényleg új gazdit keres Kép

Ma én is szemeztem egy szimpi padlizsánnal, de úgy gondoltam, inkább a Tieteket kóstolom majd meg. Mindenkiét!!! Kép

nem számoltam össze, remélem jó sokan leszünk
hozzatok jó időt is

Szilvi
szilvamag

Hmmmc: nálunk fel sem merült a rutin maltofer adása. Zsoma kapott, de ő korababa, nagyon sápadt volt, emiatt vérvétel volt, és ki is derült, hogy nagyon vashányos volt.
Balunál fel sem merült a dolog.
cory

cory
Budapest

Cory
Akkor megnyugodtam. Nálunk sem merült fel, Sárának teljesen jó szine van Kép

Szilvi
Te is vigyázz az új autódra. Én sem hoztam el az enyémet biztosítás nélkül. Arany igazság az, hogy: az ördög nem alszik Kép
hmmc

Hmmc
Miért kellene rutinból Maltofert adni bármelyik babának is. Matyi szedte, de ő is vérvétellel igazoltan volt vérszegény, és amint rendbejött és elkezdett zöldségeket, húst enni, abba is hagytuk. Ha most azt mondanák adjam neki, addig nem adnák, amíg vérvétellel be nem bizonyítják nekem, hogy tényleg szüksége is van rá. Mégiscsak gyógyszerről van szó!

Szilvi! Én azóta sem szántam rá magam a padlizsánkrémre, pedig ott figyel a hűtőben egy kisebb darab. Viszont már kitaláltam miféle finomságot fogok vinni! :-)
aranyhold

Hmmmc: Zsoma, mikor felmerült, hogy vérvétel, akkor már nem is fehér volt, hanem inkább halványzöld. Szóval ezen ne parázz Kép
Matyi meg szintén koraszülött volt, és náluk ez klasszikus gond.
cory

cory
Budapest

Szilvi
A jó időt ígérik, én már feltankoltam padlizsánból is, szóval rajtam nem múlik! Kép

Aranyhold
Ma az én férjem is (megint) kiakadt, hogy milyen undorító a padlizsán megsütve-meghámozva! KépKépKép
(De azért mostmár nyálcsorgatva figyeli a sütőt, mikor lesz végre kész a muszaka... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Akkor megnyugodtam maltofer ügyben Kép
Sára mostmár nagyon sokféle főzit megkóstolt és az egyik jobban ízlett neki, mint a másik. Már evett krumplit őszibarackkal, répával, brokkolival és sóskával. Kép

Aranyhold
Többet nem fogok neked köszönni Kép Nem vettél észre ma minket a cora-ban. De láttam rajtad, hogy valahova nagyon siettél kifelé.
hmmc

Cas,

Megoszatnád velem a musaka receptjét, előre is köszi.
Kika
kika

Az előbb voltunk sétálni, és elballagtunk az OMK előtt is. Szeptember 12-től indul a Tücsökzene, hétfőn és szerdán délelőttönként vannak a foglalkozások, azt elfelejtettem megjegyezni, hogy hánytól és meddig. 10 alkalom 6000 Ft.
Mi szívesen mennénk (6 hóstól 4 évesig ajánlják), bár Sebi gyakorlatilag átalussza a délelőttöket egyelőre, szóval lehet, hogy mégse...
Titeket érdekel?

Kika
Egy jó tepsirevalóhoz kell:
75 dkg darálthús, 3 szép nagy padlizsán, 1-1,5 kg krumpli, 2 nagy paradicsomkonzerv (vagy 1 kg paradicsom), 3 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, 4 tojás, 4 dl tejszín, 50 dkg (juh)sajt reszelve, szerecsendió, babér, oregano, só, bors.
Ragu: olajon megdinsztelni a hagymát, bele a húst, megpirítani, hozzá a fokhagyma, oregano, babérlevél, só, bors, paradicsom (konzerv esetén víz vagy fehérbor) - olyan jó bolongnaiszósz szerű és állagú legyen az egész.
Krumplit héjában megfőzni, összetörni, kis sóval.
Mártás: tojásokat felverni, bele a reszelt sajt és a tejszín meg a szerecsendió, jól összekeverni.
Padlizsán: olajjal bekenni a héját, tepsiben egészben megsütni (ha nagyobb, akkor jó, ha barnás színű a héja és a szára picit kezd megégni, 180 fok körül érdemes sütni).
Tepsibe:
- alulra a hámozott padlizsán felkockázva
- rá a ragu
- arra a krumpli
- majd következik a mártás
Sütőben kb. 180 fokon aranybarnára.
Kicsit pepecselős előkészíteni, de így egy jó nagy tepsire való lesz belőle, ami kitart egy darabig. Kép

Hmmc
Hű, micsoda változatosság. Mivel Sebinél se a répa se a krumpli nem az igazi, úgy tűnik, így ma adtam neki patiszont barackkal. Úgy bevágott belőle 150 g-ot ebédre, mint a huzat. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?