Az előbb voltunk sétálni, és elballagtunk az OMK előtt is. Szeptember 12-től indul a Tücsökzene, hétfőn és szerdán délelőttönként vannak a foglalkozások, azt elfelejtettem megjegyezni, hogy hánytól és meddig. 10 alkalom 6000 Ft.
Mi szívesen mennénk (6 hóstól 4 évesig ajánlják), bár Sebi gyakorlatilag átalussza a délelőttöket egyelőre, szóval lehet, hogy mégse...
Titeket érdekel?
Kika
Egy jó tepsirevalóhoz kell:
75 dkg darálthús, 3 szép nagy padlizsán, 1-1,5 kg krumpli, 2 nagy paradicsomkonzerv (vagy 1 kg paradicsom), 3 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, 4 tojás, 4 dl tejszín, 50 dkg (juh)sajt reszelve, szerecsendió, babér, oregano, só, bors.
Ragu: olajon megdinsztelni a hagymát, bele a húst, megpirítani, hozzá a fokhagyma, oregano, babérlevél, só, bors, paradicsom (konzerv esetén víz vagy fehérbor) - olyan jó bolongnaiszósz szerű és állagú legyen az egész.
Krumplit héjában megfőzni, összetörni, kis sóval.
Mártás: tojásokat felverni, bele a reszelt sajt és a tejszín meg a szerecsendió, jól összekeverni.
Padlizsán: olajjal bekenni a héját, tepsiben egészben megsütni (ha nagyobb, akkor jó, ha barnás színű a héja és a szára picit kezd megégni, 180 fok körül érdemes sütni).
Tepsibe:
- alulra a hámozott padlizsán felkockázva
- rá a ragu
- arra a krumpli
- majd következik a mártás
Sütőben kb. 180 fokon aranybarnára.
Kicsit pepecselős előkészíteni, de így egy jó nagy tepsire való lesz belőle, ami kitart egy darabig.
Hmmc
Hű, micsoda változatosság. Mivel Sebinél se a répa se a krumpli nem az igazi, úgy tűnik, így ma adtam neki patiszont barackkal. Úgy bevágott belőle 150 g-ot ebédre, mint a huzat.