Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Lányok! Ma reggel csináltunk 14 hetes poci képeket! És szomorúan tapasztaltam hogy a pocim semmit sem nőtt! Kép Ez miért lehet? Sőt fogytam fél kilót! Ja mutatom a képeket!
Először a 12 hetest, majd a 14 hetest! Hogy össze tudjátok hasonlítani!

KépKépKépKép

Feltettem az összeset! Ezek is reggel készültek, akár csak a 12 hetes! Szerintetek?

KépKép
nicika
 
 


Platipus! Betettelek a táblába!
Kép

KépKép
nicika
 
 


Borkadorka!

Mi is ikreket várunk nekünk az első 2 babánk lesz! a 2 héttel ezelötti uh-n az orvos azt látta hogy valószinüleg (2 petélyüek)van köztük burok!az első hogy egészségesek legyenek és mi szugeráljuk hogy egy fiu és egy kislány legyen!láttam ti is így vagytok pláne hogy 2 lányotok van! ma megyek uh-ra már alig várom! bár visszaolvastam de nem emlékszem szokott írni még az ikresek közül valaki?
tunka
 
 

 
 

Bori
Akkor nektek szerencsétek van. Az ismerőseink azok spec. örültek neki. Többen is vannak olyanok akik 3-at szeretnének.
Viszont az oviban az egyik anyuka (megjegyzem szintén 3 gyerekes) szintén csak annyit mondott, hogy bátrak vagyunk, meg jól belejöttünk.

Anita
Látod van ilyen is meg olyan is. Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy mindenki maga döntse el, hogy hány gyereket tud tisztességesen felnevelni. Mi egyébként is nagy családot szerettünk volna. Hát ez most meg is lesz Kép

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Nicika!
szép a pocid és ne aggódj nem mindíg nő most pihen de attól még a baba fejlődik!azért fogyhattál mert lehet kevesebbet ittál vagy másmilyen ételeket ettél vagy többet mozogtál!
ne aggódj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! legalább a bőrödnek van egy kis ideje hogy szokja a tágulást!
tunka
 
 


Hát végülis a hegyekben túrázgattunk 4 napig! Oké! Akkor megnyugodok! Kép

KépKép
nicika
 
 


Sziasztok!

Köszi a "fotel" árakat!

Kezdek egy kicsit aggódni. Mindenki írja, hogy a nyaki redő mennyi és én nem találok ilyen adatot egyik UH-n sem illetve a leleten amit adott a doki múlt hét hétfőn.Ezt jelzik valami betűjellel vagy csak megmondják és kész?
Igaz , hogy csütörtököm megyek a dokimhoz mert végre ő is visszajön a szabiról de az nem lesz már késő? Addigra már 15+2 leszek!

Ilu
czuli
 
 


Czuli
Nyakiredő = NT
Legalábbis az én UH leletemen.
titati
 
 


Czuli
Nekem sincs róla leletem. Akkor még kiskönyvem sem volt, tehát oda sincs beírva. Én megkérdeztem a dokitól és mondta hogy minden rendben van vele.

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Nekem az előző kettőnél szó sem volt nyaki redőről, pedig doki ua.

Nicika szerintem se idegeskedj, nekem az elsőnél 16 hetesen még semmi sem látszott, aztán gyorsan bepótoltamKép
A másodiknál 30-32 hetesen bent feküdtem és nagyobb pocim volt mint azoknak akik szülni jöttek, kérdezték is mindig mikor szülök, mondtam, hogy nagyon nem szeretnék mégKép
Most meg..........Képna de majd lefogyokKép
becsi
Iklad
 
 


Remélem figyelitek milyen aktív vagyok maKép
becsi
Iklad
 
 


Benne vagyok a táblában,benne vagyok a táblában jaj de jó, már úgy vártam.

Becsi, köszi a tájékoztatást, fel is írtam a noteszembe, mert nem tudom ezeket megjegyezni.

Nicika, ne izgulj szép kis pocid van. Egyébként az én hasam is kisebb lett a múlt héthez képest. Szerintem már fújódok fel, vagy nem tudom.

Visszatérve a többgyermekes témához. Nem értem, hogy idegen emberek miért szólnak bele mások életébe. Hogy jönnek ahhoz, hogy kritizáljanak, sőt elítéljenek valakit. Egyébként meg dícséretes és örömteli, ha valaki több gyermeket vállal egy ilyen gyorsan és bizonytalanul változó világban.
Éljenek a többgyermekes családok!!!!
platipus
 
 


Lányok 2 kérdésem lenne:

1. szívdobogás titeket is kínoz? Van rá valami ötletetek?

2. a gumis derekú kismama nadrág mennyire kényelmes? Nem nyomja a pocit? Kicsit tartok tőle...

Nicika:
Tök jó a táblázat Kép
Szerintem se izgulj. Nem fejlődhet folyamatosan teljesen egyenletesen a pocak. Ha sokat kirándultatok, akkor nyugodt lehetsz a fogyás felől is szerintem.
Nekem is hol nagyobb, hol kisebb. Ha többet ettem előző nap, vagy puffadtabb vagyok, akkor sokkal nagyobb... lehet, hogy te is így voltál az első kép készítésekor.
titati
 
 


Tunka Kép

Én is itt vagyok, mint ikres, csak sajna ritkábban tudok mostanában írni, sok a munkám nagyon. Én nem is tudom mit szeretnék, nem érzem, hogy jobb lenne egy fiú, egy lány, mint 2 azonos nemű babóca. Míg picik mindegy, amikor meg nagyobbak, az azonos nemnek és a különböző nemnek is vannak előnyei, hátrányai...

Nicika Kép
Én is úgy érzem, hogy már egy hete mintha kisebb lnne a pocakom... szerdán megyek UH-ra, akkor kiderül nőttek -e a babócák, majd megírom!

Titati Kép
igeeeen, nagyon dobog! hol a nyakamban, hol a pocakomban... eddig semmi ötlet Kép
tralllala
 
 


Sziasztok Kismamák!

Jó régen nem írtam, de látom, hogy Ti annál aktívabbak voltatok. Most jöttünk vissza a nyaralásból.
Szerdán megyek UH-ra, pénteken pedig AFP.

Írjátok meg légyszi, hogy hol találom a 2in1 kismamaboltot! Köszi.
márti26
 
 


Nikica!

A pocakom nekem is kisebb, de érzem is hogy nem vagyok úgy felfúvódva, nem émelygek annyira, mint az elején. Szerintem az elején a pocak az még nem is igazán a baba. Hanem a lelassult emésztés, ellazult izmok miatti felfúvódás. Szerintem!
Úgy hogy biztosan minden rendben van. És én is köszi az állandó tábla frissitéseket.

Paga

Gabi
paga
 
 


Én inkább úgy gondolom, hogy az volt dícséretes, amit nagyanyáink végig csináltak abban a világban 5-6 gyerekkel, ahol nem ismerték az automatamosógépet, a mosogatót, az elektromos vasalót és még sorolhatnám.
Össze sem lehet hasonlítani.......
becsi
Iklad
 
 


Márti! Sopronban csak egyetlenegy kismama bolt van, a Panda. 2in1 tudtommal csak Pesten van! De javítsatok ki ha tévedek! (Bár valószínűleg más nagyobb városokban is van!)

KépKép
nicika
 
 


Lányok! Ha valaki el szeretné olvasni a Terhességem történetét akkor a honlapomon megteheti, ugyanis ma begépeltem! nicika.gportal.hu BÉBYSAROK/TERHESSÉGEM TÖRTÉNETE

KépKép
nicika
 
 


Jaj még valami! Tegnap megvette nekem a párom a Lelki köldökzsinórt és nagyon jó az a könyv! Már majdnem kiolvastam! Szóval ajánlom mindenkinek!

KépKép
nicika
 
 


Sziasztok, Mamócák!

Visszajöttem a szabiról, nagyon ügyesek voltatok, és sokat írtatok!
Mindenkinek gratulálok, aki már túl van a 12. heti UH-on!!! Kép
Nicika, nagyon szépen köszönöm én is a táblázatfrissítéseket! Ne aggódj a poci miatt, minden oké ott bent, a poci növekedése nem egyenletes.

Lányok, én még mindig étvágytalan vagyok kissé, és húsundorom van. Szerintetek ez normális a 12. hétben?
Én is csak a 13. héten megyek uh.ra, ekkor ér rá az orvosom, ez éppen 30-ára esik. Izgulok is miatta rendesen, nehogy késő legyen, és minden rendben legyen a Picurral.

Mamócák, ha szükségetek van jó kis mesefilmekre (Mátyás, A legkisebb ugrifüles, Kisvakond, Tüskevár, stb.)és egyéb filmekre, zenére, az e-mail címetekre szívesen küldök listát. A dvd-k 700 Ft/db (borítóval, extrákkal, tokkal, stb.), a zenei cd-k ugyanezekkel 400 Ft/db.

Puszi mindenkinek!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly
Magyar zenei cd is van listában? Minket az érdekelne...

pbabca@yahoo.com
titati
 
 


Titati,

van, és holnap küldöm a listát (ma este még ki kell egészíteni!).

Pussz: Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lyly! Nekem is küldhetsz listát! pickwicktea@freemail.hu

Ja és nekem most a Baba zene a kedvencem! Nagyon szeretem! Próbáljátok ki! Sőt ha valaki szeretné megkapni MP3-ban, az szóljon! De csak olyan kérjen ilyet akinek az email fiókja jó nagy! A legtöbb szám 2 Megás! Ja és természet hangjaim is vannak akit érdekel! A babának nagyon hasznos! MSN-em is van, bár az nem tudom hogy mekkora file-t képes átküldeni! De ha jól tudom akkor 1 gigát! Ja és bárkivel szivesen dumcsizok MSN-en! nicika@t-online.hu címen vagyok fent!

KépKép
nicika
 
 


Lyly
Habár én magamnak le szoktam töltögetni az ilyesmiket a netről, azért kíváncsi lennék én is a listádra, zoliszil@freestart.hu
Köszönöm Kép
Szilvi

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Nicika
A babazene az tényleg jó, nekem is megvan az első 2 cd, (a harmadik még hiányzik), Kristóf nagyon szereti Kép

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Sziasztok!

Megjöttem Kép

Szoptatós fotelom nekem is van, imádom, van hozzá lábtartó, de ezt azt hiszem, eredetileg nem erre találták ki, de nekem nagyon nagyon bejött Kép

Ritaa: boldog szülinapot Kép

Zsuzsófi: 3. gyereket nem lehet előre bevállalni Kép

Mi 2,5 szobásban lakunk. Zsoma 1 éves koráig mind a 4-en egy szobában aludtunk, aztán mi kiköltöztünk ebből a szobából. Most is úgy tervezem, hogy a kicsi 1 éves koráig velünk lesz egy szobában, és utána megy át a fiúkhoz.

Becsi: én is kiakadtam az első kérdéseken. Legelső: "és megtartod?" Aztán jöttek a teljes ledöbbenések, hogy tervezett baba. De mikor ezt már elfogadják, akkor jön a legyintés, hogy "jaaa, két fiú után..." Hát ettől kész vagyok! Akkor is lenne harmadik, ha egy fiam és egy lányom lenne!

Szisz: anyám a bejelentésre rezzenéstelen hanggal megkérdezte, hogy mi legyen az ebéd vasárnap. Anyósom viszont nagyon örült Kép (neki 5 gyereke van)

Nicika: a pocak nem folyamatosan nő, hanem hullámokban. VAn, hogy sokáig semmit, aztán hirtelen nagyon nagyot.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory
Nálatok akkor legalább anyós örült.
Igen a kedvenc kérdésem még az, hogy ha a harmadik is fiú lesz akkor megpróbálkozunk a 4.-el hogy hátha az lány lesz. Pedig tök mindegy, hogy mi lesz, ha fiú ha lány lesz ugyanúgy fogjuk szeretni. Nálunk is mindenki meg volt győződve róla, hogy ez csak egy besikerült baba és hogy nem fogjuk megtartani. Pedig mi nagyonis akartuk Õt. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Sziasztok!

Lyly a lista engem is érdekelne, légy szíves a paga@citromail.hu e-mail címre küldd!

Köszönöm,

Paga

Gabi
paga
 
 


Sziasztok lányok! Megjöttem én is, 2 napig nem tudtam feljönni!
NicikaKép üdv! Nem volt túl jó időd! A pociddal semmi gond! Én örűlnék neki ha átküldenéd a baba zenét! Az Msn címem: csema01@citromail. hu én is felveszlek téged!
Sokgyerek téma! Akkor gondolhatjátok mit kaptam én, aki 42 éves fejjel bevállalt egy 6. gyereket!
Imádom Õket, ez az életem aki ismer az tudja, hogy ilyen vagyok! Az idegen emberek véleménye nem érdekel!!! Másnak a karriere fontos és más értékek, nekem a család én ettől vagyok boldog. Boldogulni meg nekem kell, ebben úgyse segít senki csak a párom!
Szoba téma: bár mi ugye sokan vagyunk, megtehetném hogy a kicsi külön szobát kap, de úgy gondolom, hogy egyenlőre velünk legyen, s ha majd nagyobb lesz megkapja a különszobát.
Üdv az újjaknak!

KépKép
csema
 
 


Sziasztok!
Pokoli éjszakánk volt. Én jól vagyok, csak a kutyusunk tegnap délután kölykezett. Nagy volt az öröm, csak furcsa volt a kutya viselkedése, mintha még lennének a pocakjában és nem bírná őket megszülni. Kihívtuk az állatorvost, majd egy gyors UH után kiderült, hogy még minimum ketten vanak odabent, csakhogy Csutkának (a kutyánk) nem elég erősek a fájdalmai. Így hát kapott oxitocint. Ennek következtében 11-kor sikerült kitolnia egy kiskutyust, de még mindig nem az összeset. 12-kor ismét adtunk neki injekciót, majd 3-ig virrasztottunk fölötte, de semmi sem történt. Az állatorvos azt mondta, hogy ha reggelig nem történik semmi, akkor meg kell császározni főként a Csutka érdekében. Hogy az állatoknál is milyen szüléstörténetet produkál a természet!

A nagy izgalomban majdnem elfelejtettem, hogy csütörtöktől érzem a babák mozgását. Nekik már nincs olyan nagy mozgásterük, elég látványosan hol a hasam egyik fele, hol a másik dudorodik ki jobban ahogy vándorolnak.

Tegnap voltam orvosnál. Panaszkodtam neki, hogy nehezen viselem a járkálást, mert olyankor feszít a hüvelyemben, mire azt válaszolta, hogy nem is szabad járkálnom, szigorúan pihennem kell, nehogy idő előtt kinyíljon a méhszáj. Szerencsére még teljesen zárt.

Tunka!
Itt csak mi hárman (Tralllala te meg én) várunk ikreket, de más topikokban is vannak ikres kismamák, bár a terhességük előrehaladottabb. Nálam is külön burokban vannak és a placenta is külön helyen tapad, de attól még lehetnek egypetéjűek. Lásd: Métneki Júlia: Ikrek könyve. Nem tudom, sikerült-e már megvenned, de most újra kiadták, és egyelőre csak a kiadónál (Melánia) rendelhető vagy vásárolható meg.

Lyly!
Engem is érdekelnének a mesék, elküldenéd a listát? szenczibori@t-online.hu

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Jó reggelt!
Skerült végre pocakos képeket hoznom Kép
akit érdekel, itt megnézheti:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6710
titati
 
 


Titati jók a pocakos képeid! Hát lányok hogy itt mindenki milyen vékony!
Titati a kocsi milyen márkájú?

KépKép
csema
 
 


Lyly nekem is küld el a listát.
Cim: csema01@citromail.hu
Nekem is több mint 200filmem van, s rengeteg mesefilm is, de a te listádon már most láttam olyat amit vadászok!
Ha valakit érdekel, én is küldhetek listát

KépKép
csema
 
 


Csema:
Köszi Kép
A kocsit használtan vettük (18-ért), és ABC design. (3 hónapot használta az előző tulaj)
titati
 
 


Nagyon jól néz ki, én is olyat szeretnék ami fekvőkocsinak, sportkocsinak is használható, könnyű összecsukni és nincs nagyon lennt földközelben, hogy a picuri ne a sok port nyelje.

KépKép
csema
 
 


Csema
Komoly is nagyon. Mondhatni mindent tud. Ennek a bolti ára 37 körül van.
Vízszintesbe fektethető, 5 pontos öv (3 pontosként is hazsnálható), átfordítható tolókar, téli lábzsák (szúnyoghálóval), állítható tolókar magasság, óriási bevásárló kosár, 1 kézzel összecsukható... a többi szerintem látszik rajta... De azt tegyük hozzá: sajnos súlya is van, szóval buszra szállni érdekes lesz vele Kép Ja, és a kocsi csomagtartója meg is telik tőle... még egy csomag pelenka fér esetleg mellé, és kész...
titati
 
 


Sziasztok!
Nicika , szeretném megkérdezni, hogy milyen természethangjaid vannak és hogy honnan tudnám beszerezni?
köszönöm előre is
wukk a téliből
19

KépKép
wukk
 
 


Sziasztok!

MamintiKép: mi volt a dokinál? Reméljük, minden rendben, várjuk a beszámolót!

Jaj, lányok, én úgy izgulok már az este miatt! Szerintem mindennek rendben kell lennie, mert a pocim is szépen növöget, meg egyszerűen érzem!
És... hétvégén és tegnap is a pocim jobb oldala úgy kitüremkedett kb 2 percre, olyan kemény volt. Most éjszaka pedig olyan kellemes kis csiklandozás félét, könnyed kis mozgolódás félét éreztem. Lehetséges, hogy a babát kezdem egyre jobban érezni (közel sem rúgkapálásról van szó), vagy egyszerűen csak a belek, és én szeretném annyira érezni?

TitatiKép! Nagyon szép már a pocid! Természetesen a kislányod is nagyon szép, és a babakocsi is nagyon tetszikKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Tegnap este voltam a dokinál. A petezsák 15x8 mm, minen rendben. Sajna szívmüködés még nem volt észlelhetö. Jövö héten is megyek, akkor már biztos lesz!Kép Nincs szkennerünk, úgyhogy nem tudtam elhozni a képet, de ma megpróbálom lefényképezni, és úgy hozom el.

Annyira jó olvasni, hogy már érzitek a babák mozgását!Kép Úúúúgy várom már én is!Kép

Egy körkérdés: A párotok mikor fogta fel, hogy apa lesz? Mert az enyém szerintem még nem...Kép

Kép
Kép
maminti81
 
 


Nálunk a párom már régebben szerette volna a babát, mint én! Első perctől nagyon boldog, nagyon várja a kicsit, de épp' hétvégén mondta, hogy még meg kell emésztenie, fel kell dolgoznia. 8 éve csak ketten vagyunk, erre jön Valaki, és már mindig velünk lesz... Kép Tehát az én páromnál még folyamatban van a felfogásKép
Ne aggódj, idő kell nekik, mégha nagyon boldogok is tőleKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Ja, és nagyon örülök Maminti, hogy minden rendben volt az orvosnál! Izgi lesz nagyon a szívhang is, gyönyőrű érzésKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Sziasztok!

Titati: helyes pocakod van Kép

Maminti: az enyém nagyon későn. Lényegében csak akkor, mikor a kezébenyomták az újszülött fiát. A pocaklakómmal még nem tudott mit kezdeni, pedig mocorgott, érezte ő is..., aztán a másodiknál már jobban, most meg még semmit nem érezni, de már puszilgatja a hasam Kép

Ma megyek dokihoz Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Szerintem a férfiak igazából csak szülés után, amikor először meglátják a babát fogják fel, hogy apává váltak. Ez nem jelenti azt, hogy korábban ne örülnének a jövevénynek, vagy hogy ne babusgatnák a kismamát, esetleg ne érzékenyülnének el egy UH-os kép láttán, de érthetetlen, valahogy megfoghatatlan számukra a terhesség állapota. Tisztelet a kivételnek, aki szinte terhességi tüneteket produkál. Ez csak az én véleményem, ti hogy látjátok?

Képzeljétek, mégis meg kell császározni a kutyánkat! Még talán megmenthetőek a kölykök, de igazából Csutka élete forog kockán. Olyan izgatott vagyok, hogy már a második (gyenge) kávémat iszom.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Titati! Hogy nekem már milyen szép nagy pocid van! Kép

Wukk! Főleg tenger, patak, erdő hang, madárcsicsergéses erdő hang, esőerdő! Én a BCDC-ről töltöttem le, de MSN-en át tudom küldeni bárkinek! Én már tegnap óta ezt hallgatom és iszonyú jó!

KépKép
nicika
 
 


Anita! Szerintem igenis érezheted! Nagyon lágy érzéseket érzek én is, meg egyszer-egyszer apró bökéseket, meg bugyborékokat, mintha pörögne-forogna odabent! Nagyon érdekes érzés! És tudom hogy Õ az!

KépKép
nicika
 
 


Maminti nyugodja meg, mert még az én párom sem igazán apa szerű! Talán majd ha látja UH-on a picit! Vagy ha megrugja a kezét!

KépKép
nicika
 
 


Sziasztok!

Titati
szép nagy pocid van már.

Nicika
Én is onnan szoktam töltögetni Kép És a természethangok be vannak rakva a megosztásodba? Mert ha igen akkor leszedném tőled, ha megmondod melyik hub-on szoktál lenni Kép

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Nicika
amit így leírtál az már Õ lehet. Kép
amikor először éreztem a fiaimat én is bugyborékokat éreztem

Szilvi és Katababa
szisz2
 
 


Várj csak Szisz berakom! Nicika néven vagyok ott is! És az Elite hubon vagyok! De a Wishmasteren és a Bife-n is!

KépKép
nicika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?