Sziasztok!
Pokoli éjszakánk volt. Én jól vagyok, csak a kutyusunk tegnap délután kölykezett. Nagy volt az öröm, csak furcsa volt a kutya viselkedése, mintha még lennének a pocakjában és nem bírná őket megszülni. Kihívtuk az állatorvost, majd egy gyors UH után kiderült, hogy még minimum ketten vanak odabent, csakhogy Csutkának (a kutyánk) nem elég erősek a fájdalmai. Így hát kapott oxitocint. Ennek következtében 11-kor sikerült kitolnia egy kiskutyust, de még mindig nem az összeset. 12-kor ismét adtunk neki injekciót, majd 3-ig virrasztottunk fölötte, de semmi sem történt. Az állatorvos azt mondta, hogy ha reggelig nem történik semmi, akkor meg kell császározni főként a Csutka érdekében. Hogy az állatoknál is milyen szüléstörténetet produkál a természet!
A nagy izgalomban majdnem elfelejtettem, hogy csütörtöktől érzem a babák mozgását. Nekik már nincs olyan nagy mozgásterük, elég látványosan hol a hasam egyik fele, hol a másik dudorodik ki jobban ahogy vándorolnak.
Tegnap voltam orvosnál. Panaszkodtam neki, hogy nehezen viselem a járkálást, mert olyankor feszít a hüvelyemben, mire azt válaszolta, hogy nem is szabad járkálnom, szigorúan pihennem kell, nehogy idő előtt kinyíljon a méhszáj. Szerencsére még teljesen zárt.
Tunka!
Itt csak mi hárman (Tralllala te meg én) várunk ikreket, de más topikokban is vannak ikres kismamák, bár a terhességük előrehaladottabb. Nálam is külön burokban vannak és a placenta is külön helyen tapad, de attól még lehetnek egypetéjűek. Lásd: Métneki Júlia: Ikrek könyve. Nem tudom, sikerült-e már megvenned, de most újra kiadták, és egyelőre csak a kiadónál (Melánia) rendelhető vagy vásárolható meg.
Lyly!
Engem is érdekelnének a mesék, elküldenéd a listát?
szenczibori@t-online.hu Bori