Sziasztok!
Duda! Welcome es Gratula Nektek! Örülök, hogy megirtad, mi hogy törtent (ha mar ott nem volt idonk beszelgetni
)
A szobak valasztasahoz en is szeretnek annyit hozzatenni, hogy a fizetosek nagyon megerik az arukat. En egyagyasban voltam. A pici mindig velem volt, Elvira, a nővér a harmadikon fantasztikusan kedves, mindenre odafigyel, és a kinvansagaidat maximalisan figyelembe veszi es kepviseli a lenti csecsemosok elott is.
Az egyagyast en azert szerettem, mert nalam pl. a parom es a kicsi lanyom nagyon sokat ott voltak, barmikor johettek, mehettek, nem zavartak senkit (remelem, a folyoson sem
A szoba egy "nagy"kicsi-nek az idotoltesehez kicsi, szoval egesz napra nem tudtak volna bent lenni, igy viszont egy-egy orara kimentek, aztan vissza. Szoptatni is akkor tudtam, amikor a kicsi akarta, es nem zavart senki. Szoval ezek a fo elonyei az egyagyasnak, amiert nekem megerte.
A szülesrol csak röviden tudok irni.
Hiaba masodik baba, teljesen ugy ereztem, ahogy Szilvi is leirta. Fogalmam sem volt, hogy akkor most induljunk, vagy ne. (Az elsovel azonnal tudtam)
Felhivtam Dr Herczeghet este 8 körül, hogy 4-5 percenkent faj mar egy oraja, de csak pocak, a hatam nem. MIvel a mehszaj mar egy hete szuk ketujjnyi volt, bementunk. Szerencsere a egyagyas szoba szabad volt, igy oda kerultem. Mivel ott van wc, nem kellett az uvegajto elott maszkalni bar mivel ejszaka volt, nem valsznu hogy nagyon zavart volna. Egybkent sem kaptam beontest, es nem is brotvaltak. (bar a beontesre a szuleszno megprobalt rabeszelni, de amikor nemet mondam, tiszteletben tartottak, es nem is hozták fel tobbet.)
Amikor beertunk, a ctg 70-75-os fajasokat mutatott (fajt is, de meg kontrollalhato volt). (Persze hajnalra annyira faradt voltam, hogy ket harom perces fajas kozott elaludtam, többször is.) Aztan reggel elfolyt a magzatvíz, na ekkor felgyorsult minden. (Az orvosom mondta, hogy ha enni akarok, most kellene, kesobb nem lesz kedvem, idm, mar nem tuom, mit mondott..., de nagyon ari volt,es latni kellett volna a dobbenetet -- vagy csak en kepzeltem-- a többi munkatas arcan..micsoda??vajudo nonek enni??? tok jo fej volt, akkor majdnem elnevettem magam)
Utana a ferjem kezerol szinte lekapartam a bőrt, annyira fajt. Kertem EDA-t, amit Tamara doktornő kötött be. Ez valamelyest segitett, de a fajasokat meg ezutan is ereztem, sot a bal oldalon szerintem nem is hatott vegig az EDA. Ket ora mulva pedig ket nyomasra megszuletett a kisfiunk. (A szuloaggyal nem volt gond, mivel a szulesznom es az orvos is felajanlottak egy-egy terduket a tamaszhoz.)
Gyonyoru magzatmazas kis csomagocska. Rögtön a hasamra tettek, amig megszuletett a placenta is. Aztan egy ido mulva elvittek "becsomagolni", nehogy megfazzon. Kb egy ora mulva vittek el megmosdani, de a mazat rajta hagytak.
Utana fel a szobaba, ahol majd este tenyleg megfurdette Elvira. Mivel a pici a masodik napon picit sarga lett, megneztek a bilirubin szintet, aztan, mivel az nem volt tul magas, a harmadik napon hazajohettunk.
Nekem nagyon pozitivak a tapasztalataim.
Az orvosomtol tudtam, hogy mit varjak, az maximalisan be is jott, tudtam, hogy miert dontok mellette es nem a mav mellett.
A korhaz is magasan remenyeim felett volt. A csecsemoorvosok nagyon profik, a noverek is, es NAGYON KEDVESEK.
Egyebkent pedig nagyon gyorsan felepültem (epülök), mivel nincs gatseb, se nem vagtak, es repedni sem repedt). A szules napjan este mar törökülesben ultem az agyon, amit szerintem szinten az orvosomnak koszonhetek. hagyott vajudni, ameddig es ahogy en akartam, nem zaklattak mindenfele gyorsitassal. Ennek nagyon orülök.
hat ennyi.
Puszi mindenkinek.
M