Új privát üzeneted érkezett!

Hát csak jönne már azok a picik! A babáknak és a mamáknak is egészséget és sok boldogságot kívánok!

Patri!
Köszi a biztatást! Minden biztató szó jólesik!

Pusz- pusz,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Masodik!
Gratulálok Kép! Várjuk az infókat Kép!

Pusza, Virág 39+0
virga

<font color="0000ff">Második!

Gratulálok! Jó egészséget mindkettőtöknek!

Zita</font>
pzita

Második!
NAgyon gratulálok és sok-sok boldogságot kívánunk nektek családilag! Kép
Emő

hicudzsi

Csenge!

A listát előre is köszönöm. És nagyon várom!

Patri!

Igen nagy lesz a gyerekek közötti korkülönbség, de a fiam nagyon örül hogy tesója lesz, és naygon várja. Először csak fiút akart, de miután mondtuk neki, hogy a nevet Õ választhatja a kicsinek, akkor addig gondolkodott, míg a kedvenc Forma1. csapata után a Mercédesz nevet találta ki, s azóta kishugit vár. De nagyon! Remélem nálunk is annyira jó lesz a kapcsolat közöttük mint nálatok!

Pusz

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Aranyos a névválasztás módja Kép!
Nálunk is a fiam döntött, mert mi nem tudtuk eldönteni, hogy Zita vagy Nóra. Így aztán feltettem neki a kérdést, először Nóra volt, majd kis gondolkozás után Zita lett belőle és azóta az is maradt. Õ is mindig ezt válaszolja, ha kérdezzük, így aztán eldőlt a kérdés.
Virág
virga

Sziasztok!

Hát visszatértem hozzátok! Aug. 5-én pénteken megszületett épen és egészségesen a kisfiam, Nándi! 3090 grammal és 57 cm-rel.
Már hétfőn hazajöhettünk mert minden olyan szerencsésen alakult.

Sír a fiam, megyek is! Majd később bővebben beszámolok mindenről!

Szilvi
gszilvi

<font color="0000ff">Szilvi!

Gratulálok! Jó egészséget, jó ismerkedést az új jövevénnyel!

Zita</font>
pzita

Szilvinek én is gartula, és jó egészséget és sok boldogságot az egész családnak!

Pusz,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Második, Szilvi nagyon nagy gratula a kisfiatokhoz!!

Szilvi, hogy sikerült elérni, hogy ilyen hamar hazaengedjenek?
Ha lesz egy kis időtök, akkor meséljetek arról, hogy milyen volt a szülés, hogy teltek a kórházi napok, minden úgy alakult-e, ahogyan szerettétek volna, stb.

Gondolom már Duda is babázik, Virág most már mi jövünk :-)

Ma elég furcsén éreztem magamat, este megyek CTG-re kiváncsi vagyok, hogy lesz-e valami változás.

Üdv,
Csenge
Vendég

Paga, milyen címre küldjem a listát? A profilodban nem találtam e-mail címet, küldesz egyet?

Csenge
Vendég

Sziasztok,

Látom zajlanak az események amíg nem jártam erre.

Val!
Jó lenne, ha megírnád a szülésznő nevét, itt az emailem: manka7@yahoo.co.uk.

Minden jót mindenkinek,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Szilvi! Örülök, hogy itt vagy! Ismét nagy gratula, gondolkodtam, hogy elaruljam-e a nagy hirt, mert a többiek nagyon kivancsiak voltak es biztos vartak, de aztan ugy dontottem, ez a Te nagy ujsagod. Hogy tetszik Nandinak otthon? Es a nagyteso mit szolt? Kép
Amugy kepzeljetek olyan szerencsesen alakult, hogy Szilvivel pont egymas mellett voltunk, es nagyon jo volt ismerossel is beszelni, eszmet cserelni, babakat csodalni, etc.
Szoval Virga, Csenge, többiek, amennyire lehet probaljatok meg egyeztetni.Kép
Puszi Mindenkinek,
M

Ps. A korhazi kaja helyett vigyetek be lenmagos kenyeret, meg sok-sok alamt, barackot, szőlőt (sokat segit elekrülni a szüles utani napokban a fürdőszobaba jaras kellemetlensegeit.) ..es ahogy en is eszrevettem, amit ott adnak, --szenhidrat szenhidrattal, kenyer, krumpli, teszta, plusz a latogatok csokijai pont elosegitik a kellemetlensegeket) Bocs, hogy csak igy ezzel a tanaccsal, de szerintem a többi dolgot amit vinni kell mar ugyis tudjatok. (nagyon lenmagos kenyeret en a DM-ben kaptam, Alnatura teljes kiorlesu rozsos bio es finom)
masodik

Sziasztok!!!

Szilvi
Második
Patri
Falina
Minyu
GRATULÁLUNK ÉS SOK ÖRÖMET EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK MAMÁKNAK BABÁKNAK (NO ÉS PAPÁKNAK ISKép

Duda
Avent dolgok közvetlen forgalmazója, saját üzlettel: Pro-Mama (www.pro-mama.hu) hátha ott olcsóbb, vagy akciós, vagy kapsz hozzá ajitKép

Paga
"pízről" mail megy

Virág
most veletek miújs? megszülettetek?

Andi
kisbora

Sziasztok!

Bocsi mindenkinek tényleg nincs meg a profilomban az e-mail címem, pedig szerettem volna betenni, tehát paga@citromail.hu.
Csenge, Kisbora előre is köszi az infókat. Kép

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Kisbora!
Nem, nem még itt vagyok és 2i1 Kép!

Csenge!
Én 16-án megyek szülőszobára, CTG-re és vizsgálatra. Egyeztethetünk Kép!
Persze nem biztos, hogy szülni fogunk akkor, de talán akkor okosabbak leszünk, talán kapunk valami támpontot.

Szép napot! Virág 39+1
virga

Szilvi!
Gratulálok Kép! Sejtettem én,hogy ezért nem jelentkezel Kép!
Várom a beszámolódat.
Pusza, Virág
virga

Sziasztok!

Paga, levél ment, jelezz vissza légyszi, hogy megkaptad-e.

Virág, nekem hétfőn van jelenésem a dokimnál (látszik, hogy egy nappal előtted járok :-)) Szerintem egyre valószínűbb, hogy össze fogunk futni a kórházi tartózkodás alatt. Te kértél fizetős szobát? Ha igen milyet? Én egyágyast kértem, bár lehet, hogy jobb lenne, ha van ott más is, csak úgy gondoltam, hogy én nem szívesen zavarnék másokat, lehet, hogy elég sok látogatóm lesz majd.
Nálad van valami jele a szülés közeledtének? Én két napja elég fáradt vagyok, a pocakom meg szinte teljesen kemény, és húzódásokat érzek a hasam alsó részéről. A tegnapi CTG végre nem volt teljesen lapos, egy 45-ös "fájást" produkáltam. Persze tudom, hogy ez még nem sokat jelent, de valami elkezdődött!!

Üdv,
Csenge
Vendég

Csenge!

Megkaptam. Köszönöm!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Csenge!
Én kétágyast kértem. De az egyágyas is a harmadikon van, nem?
Egyre valószínűbb hogy találkozunk Kép. Nekem is fáj néha a hasam alja, derekam, de már pár hete és még mindig egyben. Szinte már oda sem figyelek ezekre, nem akarok állandó görcsben lenni, hogy mikor jön már. Szeretném, ha végre kibújna, de nem sürgetem.
Miről ismerlek meg ha összefutnánk? Én egy nagydarab (pocak nélkül is), rövid barna hajú bálna vagyok Kép.
Neked ki is a dokid?
Pusza, Virág
virga

Szia Virág!

Hát én pocak nélkül olyan közepes darab vagyok :-) vagy csak szerénykedem a méreteimeit illetően :-) hosszú barna hajjal, de nemrég vágattam, úgyhogy nem sokkal a vállam alá ér most. Ja és szemüveget is szoktam viselni. Bognár doki az orvosom. És neked?
Nekem eddig nem igen fájt sem a derekam, sem a hasam alja, ezért nálam ez már jelent valamit szerintem. Ma is voltam jógázni, és nagyon jól esett a mozgás. Igaz ma megint kutya bajom :-)

Csenge, 39+2
Vendég

Virág, Csenge!

Tényleg úgy tünik hogy ti egyszerre lesztek a kórházban. De jó lesz nektek nemsokára láthatjátok a piciteket. Biztos írtátok már. de milyen nemű, nevű babát vártok?

Puszi nektek,

Paga

Gabi
paga

Paga
szívesen...

Virág, Csenge
Szorítunk!!! milyen izgi, hogy valószínűleg egyszerre lesztek bentKép

üdv, Andi
kisbora

Sziasztok!

Csenge!
Nekem Herczegh doktor. Majd megpróbállak azonosítani hátha tényleg egyszerre leszünk bent Kép! Én is szoktam néha szemüveget hordani, de inkább nem írtam, mert a kórházba valószínűleg nem viszem.
Tegnap olyan mensiszerűen fájt a derekam kb. 1 órán keresztül, de aztán elmúlt. Valami készül... Bár könnyű ilyeneket írni a kiírás dátuma előtt pár nappal Kép.

Paga!
Mi kislányt várunk, és Zita lesz a neve. Ha mégis fiú (bár elég valószínűtlen,még én is felismertem a lányra utaló jelet Kép az UH-on), akkor pedig Péter.

Üdv, Virág 39+2
virga

Csenge!

Köszönöm a listákat! Nagyon tündér vagy!

Puszi

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Nekünk nagy valószínűségel kisfiunk lesz, legalábbis többször megerősítette több doki is már. Bocsi Paga, de a nevét még babonából nem írom le, de amint megszületett és gepközelben leszek megtudjátok majd :-) Listákról jut eszembe, a másik listát, amit küldtem Minyu küldte át nekem (ő is ide irogatott, de már rég nem láttam errefelé). Küldött még két listát, ami hasznos lehet, az egyik a kórházi napirendről, a másik az elintézendőkről szól. Ha gondolod azt is elküldhetem (remélem Minyu sem haragudna meg érte :-)).

Virág, ha küldesz egy e-mail-t, akkor küldhetek neked egy fényképet és akkor biztosan megismersz :-) A profilomban van az e-mail címem.

Én nagyon is jól érzem magam, semmi fájáshoz hasonló érzés, ma épp azon gondolkodtam, hogy lesz ebből szülés :-) az éjjel is nagyon jól aludtam, csak egyszer ébredtem fel.
Ez az időjárás is nagyon bejön nekem, olyan szép idő volt tegnap is, nem túl meleg és nem is hideg.

Szép napot kívánok mindenkinek mára is!
Csenge, 39+3
Vendég

Csenge!

Köszönöm, és kérném a többi listát is. ÉS nem tudom, hogy mi az oka, de a kórházi listát megnyitja agépem, a sajátodhoz viszont azt írja, hogy ismeretlen fájltípus, ha azt is még egyszer átküldenéd, hátha küldés közben sérült meg a fájl.

Előre is köszi.

Nagyon örülök, hogy ilyen jól érzed magad a szülés előtti utolsó napokban is. Ez tök jó!

Paga

Gabi
paga

Csenge Kép
Itt vagyok,néha irogatok ám!
A listát küldd nyugodtan, én is itt kaptam a fórumon.

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Csenge!
Átküldenéd a kórházas listát? virga@t-online.hu
És persze a fényképet is Kép!

Virág
virga

Szia Minyu! Hogy vagytok?

Virág, e-mail ment.

Paga, elküldtem ismét, most meg tudod nyitni?

Árulja el már valaki, hogy lehet mosolygós fejeket beilleszteni?!?
Csenge
Vendég

Sziasztok!

Na most van időm írni nektek. Egyik gyerek vásárol apukával, másik pedig a nagymama ölében.

Szóval csütörtök este 10 körül már olyan furcsán éreztem magam, ezért elkezdtük nézni a fájások rendszerességét. Kicsit hülyének éreztük magunkat a férjemmel, mert hiába a második szülés mégis tanácstalanok voltunk, hogy mikor is kell majd elindulni. Egész éjjel kettőig tanakodtunk, hogy mi legyen, de akkor már stabil 5 perces fájások voltak, de nagyon gyengék. Épp hogy csak érztem. Végül éjjel 2 ide vagy oda felhívtam a Herczeghet, hogy mi legyen. Mondta, hogy biztos ami biztos menjünk be és majd miután az ügyeletes megvizsgált hívjam vissza. Mire beértünk 3 perces fájásaim voltak, de egyeltalán nem erősödtek. Mondták is, hogy lehet hogy csak jósló fájások és majd elmúlnak, menjek fel a szobába pihenni. Férjemet hazaküldtem, de kár volt, mert miközben az ágyneműt húztam, pattant egyet a hasam és elkezdett folyni a magzatvíz- ez 4-kor volt. Irány a szülőszoba. Férjemet visszarendeltem, dokit behívtam. Jellemző, hogy a doki hamarabb beért mint a férjem (még aludt egy kicsit és nyugiban megkávézott), így egy kicsit várni kellett a beöntéssel, hogy a férjem lehozza a dolgaimat. Innentől felgyorsultak az események. Habár én nagyon erős fájásokat éreztem, a CTG 35-nél feljebb nem ment, a szülésznő moondta is, hogy nagyon kicsik a fájások, még jósolni sem tud mikor szülünk. Meg is nyugtatott, hogy a váltás is nagyon kedves szülésznő lesz (Fehérfi Kriszti- tényleg az!), de miután megvizsgált úgy döntött inkább marad, ugyanis nagyon gyorsan tágultam és 7:17-re már meg is volt a baba. A 3,5 óra szerintem időben elég jó, de míg az elsőnél nem jajgattam, most nem tudtam visszafogni magam. Valószínüleg azért, mert nem volt gátmetszés, de ennek fényében megérte a szenvedést az, hogy egyből tudtam a fenekemen ülni.
A kórházról:
AMI NEM TETSZETT: Kicsit furcsa volt, hogy a szülőszobák előtti folyosó csak egy üvegajtóval van elszeparálva a várótól, ahol gyakorlatilag bárki tartózkodhat. Ezen a folyosón kellett végig cammognom összeszorított lábakkal beöntés után, és vagy itt vajúdgat az ember sétálva, vagy a szülőágyon fekve. Nálam mondjuk ez nem volt gáz éjjel, mikor rajtam kívül csak egy szülő nő volt, de azért napközben elég rossz lehet nézőközönség előtt.
Ja és a kaja pocsék, és egy kicsit messze a büfé Kép.
AMI TETSZETT: Gyakorlatilag minden más. A dokimmal tudtam, hogy nem lesz gond, de azt csak reméltem, hogy ilyen szülésznőm lesz. Kátai Tímea, nagyon aranyos volt. Végig ott volt mellettem, és tényleg segíteni próbált. A csecsemősök, nővérkék egytől-egyig kedvesek és segítőkészek. A szoba (7000 Ft-os kétágyas)is jó volt. (Mellesleg a szobát egy másik itteni fórumozóval osztottam meg az utolsó 2 napon, de nem árulom el, hogy kivel Kép!!! Majd ő.)

Egyelőre ennyi, majd igyekszem minél sűrűbben benézni, de elég kevés az időm. Nagyon kell figyelnem, mert a nagyobbik fiam merő jóindulatból állandóan el akarja halmozni mindefélével a kistesót. Nagyon aranyos vele, de azért veszélyes.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Szia Csenge!

Megkaptam. Köszönöm. Mindet meg tudom nyitni.

Mosolygós : és utána közvetlenül egy zárójel bezár Kép
Vigyorgós : és utána közvetlenül egy rövid nagy O Kép
Szomorú : és utána közvetlenül egy zárójel nyit Kép

Csak elküldés/nézet után látod meg. Sajnos a többi trükköt én sem tudom ezt egy másik fórumon mutatta eg valaki.

Pusz

Paga

Gabi
paga

Szia Szilvi,

Hát igen, most hogy mondod nekem is eszembe jutott ott ez az üvegajtós szülőszobai folyosó, csak aztán a boldogság mámora elfeledtette velem... elég VAD... szerencsére mi is hajnalban születtünk, így csak a másik anyuka 3 hozzátartozója volt kint

Kátai Tímeára én is emlékszem, nagyon kedves, közvetlen ... én csak a 4-napos tartózkodásunk alatt találkoztam vele.

Paga,
de jó hogy megírtad, ez nagyszájú röhögős már nekem is bökte az oldalamat Kép

üdv Mindenkinek, Andi
kisbora

Sziasztok!

Paga, köszi Kép

Szilvi, jó volt olvasni a beszámolót. Ugyan ki lehet az a fórumozó, akivel összefutottál? Kép

Üdv,
Csenge
Vendég

Sziasztok!

Megpróbálok feltenni képet a babáról. Remélem sikerül.

Második! Nem tudom, hogy hol lehet megnézni az e-mail címedet. Írnék neked! Az enyém: gszilvi@easymail.hu. Köszi!Kép
gszilvi

Sziasztok!

Újra itt vagyok(unk)!
Múlt hét vasárnap megszületett Natasa 3250 gr és 54 cm!!
Jól vagyunk, csak egyenlőre teljes időzavarban vagyok. Amint tudok, mesélek.

Most csak annyit mondanék mindenkinek, aki még várja a babáját, hogy ne izguljon, mindenki nagyon segítőkész!

Ja, és én voltam egy szobában Gszilvivel! :-)

Külön köszönet Dr. Szabó Györgynek és Kátay Tímeának!!!!! (aki "nem fogadott szülésznő" létére is hihetetlen kedves és emberséges volt!)

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,

GRATULÁLUNK és SOK ÖRÖMET, EGÉSZSÉGET!!!
Alkalomadtán fotót kérünk szépenKép

Szilvi, nagyooon éééédesKép babócádKép

Andi
PS: Duda, Dr Szabó? (nem Szőnyi?)
kisbora

Duda,

Gratulálok és sok boldogságot a picihez!!!!

Memo
memo

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat!
Most alszik a pici így tudok kicsit mesélni.

Csütörtökön voltam az utolsó vizsgálaton, ahol a doki megállapította, hogy egy ujjnyira nyitva a méhszáj és azt mondta, szerinte a héten meglesz a baba. Szombaton este már kezdtem elveszíteni a reményt, hogy tényleg még a héten szülök, de aztán este 7 körül elkezdett szivárogni "valami".
Épp vendégeink voltak, este 11 körül távoztak. Akkorra már kezdett gyanús lenni a dolog, azt reméltem ez már a kezdet!
Felhívtam az orvosomat, aki azonnal a kórházba küldött, mondván ez a magzatvíz és inkább menjünk be, nehogy a baba elfertőződjön.
Gyorsan összepakoltam, amit még kellett és elindultunk a kórházba.
Fehérfi Kriszti volt épp az ügyletes szülésznő, ő vett fel az osztályra, majd az ügyeletes orvos jött és megvizsgált. Ezek után közölte, már ne menjek haza, de ez nem a magzatvíz, csak egy erős váladék....
Másnap reggel a CTG nem mutatott szinte semmit, a baba is aludt. Jött a szülésznő, Timi, és ő is megvizsgált, majd egyértelműen azt mondta, ez a magzatvíz és hívja az orvosomat.
Kiderült, hogy ugyan megrepedt a burok, csak éppen oldalt, vagy felül, ezért szivárgott.
Miután akkor már több mint 12 órája folydogált, a CTG-ről rögtön a szülőszobára mentem, pedig még mindig nem éreztem fájdalmat.
Megtörtént az előkészítés, majd az ügyeletes orvos megvizsgált és ekkor tényleg elfolyt a maradék víz. Szép lassan a fájások is megindultak, de ahogy a Szilvi is írta, nekem sem nagyon kúszott a CTG 30% fölé.
A dokim nem is értette, hogy haladhatunk ilyen gyorsan előre, miközben nincsenek "igazi" fájásaim.
Hát, mondjuk én ezt nem egészen így éreztem!!
Végül délután 4-re megszületett a baba, ami hihetetlen élmény volt!
A férjem végig ott volt velem ez nagyon nagy segítséget jelentett!

A babám az első 1-2 napban sokat bukot, így szegényke elég sok vizsgálaton átesett, de a harmadik naptól, már jobban érezte magát, a tejem is beindult, így rendeződtek a dolgok.
Végül pénteken jöhettünk haza.

Összességében pozitív tapasztalatokkal jöttünk el, tényleg mindenki nagyon segítőkész. Érdemes fizetős szobát kérni, mert kényelmes és szerintem fontos, hogy van külön fürdőszoba, amit nem másik x ember használ.
A kaja nem túl jó, de azért némi kiegészítés mellett ehető.

Próbálok feltenni képet, remélem sikerül!

Duda

ps.:Andi! Szabó, nem Szőnyi! Külsős orvos, csak szülni jár a kórházba.

Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Szilvi, Duda!
Még egyszer gratulálok és köszönöm a történeteket Kép!

Mi kedden megyünk be a kórházba, talán akkor már minden kiderül.

Csenge!
Köszi a listákat és a képet Kép! Ez alapján szerintem tudlak majd azonosítani Kép!

Jó éjt! Virág 39+4
virga

Jó reggelt mindenkinek!

Szilvi, Duda, gratulálok a picikhez, nagyon szépek (bárcsak én is ott tartanék már).

El tudná nekem is küldeni valaki a listákat (manka7@yahoo.co.uk).

Előre is köszi,

Manka (34+2)

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

<font color="0000ff">Duda!

Gratulálok Natasa érkezéséhez! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok mindkettőtöknek!

Zita</font>
pzita

Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat!

A fizetős szobákkal kapcsolatban eszembe jutott még valami.
Ha valaki 2 ágyas szobát szeretne, talán érdemes a 7000 ft-ost választani, mert pl. a Szilvi utáni szobatársam olyan 6000 ft-sat kapott,( 2 nap után tudott átköltözni) ami a járóbeteg rendelés mellett volt, tehát folyamatos a jövés-menés. Az ő elmondása szerint ebben a szobában a felszereltség is más volt, régi, kényelmetlen volt az ágy, nem volt normális szekrény és kosz is volt.
Ez a szoba a lifttől balra van, ahol mi a Szilvivel voltunk, pedig jobbra.

Lehet, hogy ez az egy szoba ilyen csak, nem tudom, csak gondoltam elmesélem, ne érjen kellemetlen meglepetés senkit!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Duda! Welcome es Gratula Nektek! Örülök, hogy megirtad, mi hogy törtent (ha mar ott nem volt idonk beszelgetniKép)
A szobak valasztasahoz en is szeretnek annyit hozzatenni, hogy a fizetosek nagyon megerik az arukat. En egyagyasban voltam. A pici mindig velem volt, Elvira, a nővér a harmadikon fantasztikusan kedves, mindenre odafigyel, és a kinvansagaidat maximalisan figyelembe veszi es kepviseli a lenti csecsemosok elott is.
Az egyagyast en azert szerettem, mert nalam pl. a parom es a kicsi lanyom nagyon sokat ott voltak, barmikor johettek, mehettek, nem zavartak senkit (remelem, a folyoson semKép
A szoba egy "nagy"kicsi-nek az idotoltesehez kicsi, szoval egesz napra nem tudtak volna bent lenni, igy viszont egy-egy orara kimentek, aztan vissza. Szoptatni is akkor tudtam, amikor a kicsi akarta, es nem zavart senki. Szoval ezek a fo elonyei az egyagyasnak, amiert nekem megerte.

A szülesrol csak röviden tudok irni.
Hiaba masodik baba, teljesen ugy ereztem, ahogy Szilvi is leirta. Fogalmam sem volt, hogy akkor most induljunk, vagy ne. (Az elsovel azonnal tudtam)
Felhivtam Dr Herczeghet este 8 körül, hogy 4-5 percenkent faj mar egy oraja, de csak pocak, a hatam nem. MIvel a mehszaj mar egy hete szuk ketujjnyi volt, bementunk. Szerencsere a egyagyas szoba szabad volt, igy oda kerultem. Mivel ott van wc, nem kellett az uvegajto elott maszkalni bar mivel ejszaka volt, nem valsznu hogy nagyon zavart volna. Egybkent sem kaptam beontest, es nem is brotvaltak. (bar a beontesre a szuleszno megprobalt rabeszelni, de amikor nemet mondam, tiszteletben tartottak, es nem is hozták fel tobbet.)
Amikor beertunk, a ctg 70-75-os fajasokat mutatott (fajt is, de meg kontrollalhato volt). (Persze hajnalra annyira faradt voltam, hogy ket harom perces fajas kozott elaludtam, többször is.) Aztan reggel elfolyt a magzatvíz, na ekkor felgyorsult minden. (Az orvosom mondta, hogy ha enni akarok, most kellene, kesobb nem lesz kedvem, idm, mar nem tuom, mit mondott..., de nagyon ari volt,es latni kellett volna a dobbenetet -- vagy csak en kepzeltem-- a többi munkatas arcan..micsoda??vajudo nonek enni??? tok jo fej volt, akkor majdnem elnevettem magam)
Utana a ferjem kezerol szinte lekapartam a bőrt, annyira fajt. Kertem EDA-t, amit Tamara doktornő kötött be. Ez valamelyest segitett, de a fajasokat meg ezutan is ereztem, sot a bal oldalon szerintem nem is hatott vegig az EDA. Ket ora mulva pedig ket nyomasra megszuletett a kisfiunk. (A szuloaggyal nem volt gond, mivel a szulesznom es az orvos is felajanlottak egy-egy terduket a tamaszhoz.)
Gyonyoru magzatmazas kis csomagocska. Rögtön a hasamra tettek, amig megszuletett a placenta is. Aztan egy ido mulva elvittek "becsomagolni", nehogy megfazzon. Kb egy ora mulva vittek el megmosdani, de a mazat rajta hagytak.
Utana fel a szobaba, ahol majd este tenyleg megfurdette Elvira. Mivel a pici a masodik napon picit sarga lett, megneztek a bilirubin szintet, aztan, mivel az nem volt tul magas, a harmadik napon hazajohettunk.
Nekem nagyon pozitivak a tapasztalataim.
Az orvosomtol tudtam, hogy mit varjak, az maximalisan be is jott, tudtam, hogy miert dontok mellette es nem a mav mellett.
A korhaz is magasan remenyeim felett volt. A csecsemoorvosok nagyon profik, a noverek is, es NAGYON KEDVESEK.

Egyebkent pedig nagyon gyorsan felepültem (epülök), mivel nincs gatseb, se nem vagtak, es repedni sem repedt). A szules napjan este mar törökülesben ultem az agyon, amit szerintem szinten az orvosomnak koszonhetek. hagyott vajudni, ameddig es ahogy en akartam, nem zaklattak mindenfele gyorsitassal. Ennek nagyon orülök.
hat ennyi.
Puszi mindenkinek.
M
masodik

Falina!

Nagy gratulacio Jazminhoz! Lattam a lanyod nevet egy papiron a harmadikon a merleg mellett (gondolom, egy sulymeres alkalmaval irtak be).
Arra gondoltam, hogy milyen szep nevet valasztott valaki a kislanyanakKép

M
masodik

Duda, sok boldogságot kívánoka picihez! Köszi a beszámolót.

Második, jó volt olvasni, hogy hagyták a szülést a saját ritmus'ban lefolyni és hogy mennyire elégedett voltál a kórházzal.

Ma voltam bent vizsgálaton, semmi változás, még mindig semmi jele a szülésnek. Ha jól értettem a dokim csak jövő héten akar befektetni, ha addig nem történik semmi.

Virág, kiváncsi vagyok holnap milyen hírekkel jösz vissza a vizsgálatokról!

Manka, megkaptad már a listákat vagy küldjem?

Üdv,
Csenge, 39+6
Vendég

Sziasztok!

Légzésfigyelő ügyben szeretném kérni a tanácsotokat!

Most készülünk venni egyet, de nem tudunk dönteni, melyik típust vegyük. Van valamilyen tapasztalatotok ez ügyben?

Köszi!

Duda

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Duda! Örülök, hogy minden jól alakult, és újra itt vagy! Egy jó tanács: pihenj amikor csak teheted! Amikor alszik a pici, és úgy érzed te is tudnál aludni, akkor hagyd a házimunkát és te is aludj! Én most érzem milyen jó ez az első babánál. Most ha véletlenül hagyna is a kicsi, akkor is a nagy miatt nem alhatok. Estére már teljesen kivagyok.

Virág, Csenge! Kitartás! Majd a lehető legjobb időpontot fogja választani a baba, meglátjátok.

Második hozzászólásáról jutott eszembe még néhány dolog ami nem tetszett. Például ez a "ne egyél ne igyál vajúdás közben" dolog. A mávban simán lehetett enni (mondjuk étvágyam nem volt, sőőőt!). Aztán azt tanácsolták nekem (talán a védőnő), hogy hagyjam a babát csak cumizni a mellemen nyugodtan, ameddig csak akar. Hát én nem nagyon látom értelmét annak, hogy sebesre cumizza a mellbimbómat, aztán az etetésnél meg szenvedjünk. Szerintem ezt mondhatták az első szobatársamnak is, mert egyszer nagyon sírt a babája és mondta, hogy biztos nem éhes, mert 3/4 órát volt mellen. Aztán elvitte megmérni, és össz-vissz 5-öt evett a baba. Szegénynek nem is csoda, hogy véresre lett szopizva a melle. És a teáztatás erőltetését sem pártolom, pedig ott nagyon mondták.

Második! Hogy telnek a napjaid? Én azt hiszem kezdek belerázódni a kétgyerekes anya szerepbe, csak ez a fáradság!!

Üdv: Szilvi
gszilvi

<font color="0000ff">Szilvi!

A mell a helytelen mellretételtől sebesedik ki leginkább. A hosszan "cumizás" az anyamellen általában semmilyen gondot nem okoz, ha a baba helyesen van mellen.
És teljesen igazad van, nagy marhaság a teáztatás. Én a harmadik gyerekre tudtam elérni a kórházban, hogy mégcsak ne is akarják odahozni a babának való teát.

Jó babázást!

A még pocakosoknak meg kitartás!

Zita</font>
pzita

Szilvi,

Orülök, hogy jol vagytok, es hogy ilyen gyorsan belerazodtal a kettogyerekes anyuka szerepbe.
Holnap irok, most megyek aludni, nemsokara ebredni kell szopiztatni.Kép
Udv,
M
masodik

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?