Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Az a kérdés, hogy mikor menjek elöször dokihoz, engem is érdekelne. Egy másik topicban azt tanácsolták, hogy a 6. hét elött ne. Szerintetek?

Kép
Kép
maminti81
 
 


Bartika

Ha nincs hasad még, akkor is jó a kismama nadrág, nem fog rólad leesni.
Vendég
 


Maminti, 5. héttől már tudják igazolni a terhességet, de ha szívhangot is akartok hallani-látni, akkor érdemes a 6. vagy 7. héten menni, mert akkor az már nagy élmény. Addig türelmesnek kell lenni. Én 6+6 idős koromban mentem el, és már gyönyörűen vert a kis szívecskéje. Kép

Nem volt egyszerű addig várni...Kép
Vendég
 

 
 

Anita, köszi, már meg is néztem!! Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm az üdvözlést és válaszotokat.
Sajnos az elmúlt napban olyan munkám jött, hogy pisilni is alig álhattam fel, így nem tudtam reagálni. Ráadásul olyan termékenyek vagytok az írás terén (is) Kép, hogy idő amíg az ember végig olvassa.

A hasfájásról annyit, hogy Nekem is van (az elmúlt két napban kezdődött), néha nem is kicsit és sajnos a barnaság is elő-elő fordul pedig már túl vagyok az második aktuális menszeszen is. Sajnos ez a küzdelem időszaka, legalább is a 12. hétig, de azért nem szabad fölöslegesn aggódni. (persze én is teszem)
Könyvben is olvastam és régebbi mamásoktól is hallottam, hogy van ilyen, de ez még egyáltalán nem azt jelenti, hogy a babának is baja van.
De az orvoshoz azért tényleg érdemes elmenni.
Repesve várom hogy leteljen ez a kis idő, ami most nagyon hosszúnak tűnik Nekem.

Bartika
A munkát valóban addig kell csinálni amíg van rá lehetőséged és Te is élvezed. Viszont ha úgy érzed sok, minden lelkiismeret-furdalás nélkül hagyd abba.
Nekem is van még a diplomám és nyelvvizsga, így lehet, hogy én is élni fogok vele.
Egyébként még erre nem kérdeztem rá, ha kérem az orvost, kiír? Nem kell magyarázkodni?

Tünde,
A baba megmozdulása csodálatos érzés lehetett, de jó lenne már ott tartani. Gratulálok Neked Kép)

Bevallom én is megvárnám a táblázatba kerülést, ráadásul én lökött, sűrgetni akartam az időt, amit nem lehet és nem 10+4 naposak vagyunk, hanem csak 9+4 naposak. Ez van, de így már csak két és fél hetem van a 12. hétig.
sréka
 
 


Paga!
Mindenkinek másként reagál a szervezete a vaskészítményekre, sőt terhességenként is változhat, mint ahogy ez nálam is megtörtént. Az első várandóságom alatt vagy 6 vastablettát kipróbáltam, de egyik sem vált be, mind székrekedést okzott, olyannyira, hogy 4-5 naponta jártam nagyvécére. Egy hónap próbálkozás után abbahagytam a kísérletezgetést és vashiányos maradtam. A második tehesség alatt szintén próbálkoztam, ekkor már forgalomba került a Maltofer Fol - bár ez is szorulást okozott, de már elviselhető volt. Most szintén a Maltofert kezdtem szedni és lám az elejétől kezdve enyhe hasmenést, inkább "székletlágyulást" okoz. Hosszú évek után a múlt heti vérvételem eredménye normál vastartalmat mutatott.

Bartika!
Az első terhességem alatt a szülés időpontjáig dolgoztam, a második alatt gyes-en voltam. Most is szeretnék dolgozni, de mind a nőgyógyászom, mind a háziorvosom lebeszélt róla, mert hogy ikreket várok, ha a strapa miatt kórházba kerülök, akkor mi lesz a lányokkal, inkább pihenjek, hogy legelább a 37. hétig kibírjuk, bla, bla. De ha egyszer én nem érzem terhesnek a munkát. A gyerekek jobban lefárasztanak.
Bartika, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, a szervezeted érzi, hogy hol a határ, bár lehet, hogy a 12. hét után újult erőre kapsz. Ha továbbra is nyűg marad a munka, menj el nyugodtan táppénzre.

Orsi!
Szeretettel üdvözöllek. A második terhességem elején (még nem tudtam róla) én is barnázgattam, meg pecsételgettem. Azt hittem, hogy csak enyhén menstruálok, majd később kiderült, hogy már túl vagyok az első harmadon. De azért keresd fel az orvosodat. Az én dokim különben úgy tartja, hogy aminek mennie kell, az menjen, nem szabad beavatkozni a természetes kiválasztódásba. Bocs, hogy ezt leírtam, nem akarlak elkeseríteni. De a barnázgatás nem feltétlen a vetélés jele. Különben az első terhességem alatt is barnázgattam (meg ahogy írtam a második alatt is), lám teljesen egészséges lányoknak adtam életet.

Maminti!
Téged is üdvözöllek és visszavárunk.

Rosszulalvók!
Nekem az alvással különben nem lenne gondom, csak hát a pozitúra... Sajnos hason alvó vagyok, az pedig már nem megy. Egyszerűen az oldaltfekvés kényelmetlen, nem tudom megszokni, egész éjszaka forgolódok - olyankor begörcsöl a hasam (lazák a méhszalagjaim). Lesz valaha jobb?
Különben a túlzott vitaminbevitel tényleg okozhat alvatlanságot.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Na, nem győzlek visszaolvasni titeket... (ezer munka)

Tegnap voltam dokinál, de csak terhesrendelésen, és 15-én hétfőn megyek a kórházba UH-ra. Mostantól el kel hagymon a folsavat, és helyette valami magzatvédőt szedni...a doki rám bízta, hogy melyiket szeretném Kép
És csak 3 hét múlva akar AFP-t csinálni, mondván össze-vissza menzim volt, így nekem mindent a baba mérete alapján néz és számol...

hirtelen ennyi...
titati
 
 


Marminti.
Az UH-n valóban az 5. héttől már lehet látni a Babót, de azért vannak kivételek.
Én ilyen voltam. Csak azért írom, hogy ha valaki véletlenül úgy jár mint én ne keseredjen.
Az 5. hét végén voltam és semmi nem látszot, pedig jó alaposan, hüvelyi UH-val vizsgáltak.
Persze a doki is azt mondta ilyen azért néha van és elküldött vérvételre és ott is ugyan elég kicsi volt az érték, de pozitív eredményt adott.
Én csak ezért ajánlanám hogy várj egy picit, mert nagyon rossz volt akkor (a vérvétel eredménye nélkül, mert azt rá három napra csináltattuk hétfőn) kijönni a rendelőből és végig izgulni egy hétvégét, hogy mi történt.
sréka
 
 


Bartika, én is az Istvánban fogok szülni! Ez már tuti! Te kihez jársz?
Vendég
 


Borkadorka!
Semmi gond, hogy őszinte vagy a problémámmal kapcsolatban.
Én pont ugyanúgy gondolom ezt a kérdést, ahogy a dokid. Inkább még most az elején történjen meg a legrosszabb, ha meg kell történnie, mert később sokkal nehezebben viselném lelkileg.
De bizakodom ám!!!
Szerencsére alapból optimista és nyugis természetű vagyok.
Gratula az ikrekhez! De jó neked!
Nézed a Spektrumon az ikres sorozatot???
orsi1976
 
 


Eszti!
Mi sem vagyunk házasok, de amint látom már többektől kaptál választ. Tapasztalatom, hogy az apasági nyilatkozat-tétel egyszerűbb, mint szülés után kérvényezni, hogy a gyermek mégis az apa nevére kerüljön, ami sok egyéb intézkedést von maga után. Mi majd a 20. hét tájékán megyünk az önkormányzathoz.

Bartika!
A 2in1-ban több fazon is található, ami a terhesség elejétől a végéig hordható. Ha esetleg úgy érzed, hogy később nem férsz bele, vegyél a vastagabb nadrágokból egy mérettel nagyobbat.

Lányok!
Kávéztok? Lelkiismeretfurdalásom van, pedig csak másnaponta iszok egy-egy kávét, de annyira alacsony a vérnyomásom, hogy a pillanatnyi szédülésen csak ez segít.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Borka, én is reggelente iszom egy tejeskávét. Nescafé-ból csinálom, egy kávékanálnyit, és sok-sok tejjel felöntve. Nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, és nekem azt mondták, ezzel nem ártok. Kép
Vendég
 


Alvás: nekem az elalvással van gondom, de ha fél óra forgolódás után 1 deci cukros tejet megiszom, akkor 5 percen belül alszom... próbáljátok ki, hátha Nektek is bejön.

Bartika
Ha fáradtnak érzed magad, akkor emnj táppénzre, most a baba az első! És lehet, hogy 3-4 hét múlva megerősödsz, és újra tudsz dolgozni... Én pl. a 12. héttől erősebbnek érzem magam.

Én decemberig tervezek dolgozni... ülőmunka, szóval nem gond..igaz napi 2x1 óra utazás az időnként nagyon fárasztó, pláne a tömött piros 7-esen.
titati
 
 


Bori!

Szerintem ez a mennyiség nem árthat meg, de azért próbálj inkább csökkentett koffeintartalmút inni. Neked segítene az is?
Nekem is alacsony a vérnyomásom, de én genetikailag vagyok ilyen, a pulzusom gyakran 60 alatt van. Gyyíklánynak is hívnak otthon Kép

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Lányok, azt szerettem volna még kérdezni, hogy akinek volt pocifájása, az hány napig tartott?
Elég kellemetlen így dolgozni, mert azért csak ezen jár a fejem, hiába mondogatom, hogy nem kellene vele foglalkozni. Tegnap meg ma fájt elég erősen.

Az alvás témához csak annyit, hogy én elég jól tudok aludni, de a felkelés egy küzdelem. Igaz amióta elkeztem az Elevitet szedni jobb lett, de korábban kész szenvedés volt.
Nektek az orvos mondta, hogy elég 2-3 naponta szedni vagy magatok döntöttetek így?

Réka
sréka
 
 


Kedves Nicika!

Úgy döntöttem gondolkozzunk pozitívan.
Kérlek, vegyél fel a tábládba.
Adataim: SRéka, 28 éves vagyok, Budapesten lakom,
utolsó menszesz: 2005.06.05., várható időpont: 2006.03.12., 9+4 naposak vagyunk, első és egyben egyetlen baba a kiscsaládunkban.
Nagyon köszönöm, rendes tőled hogy csinálod ezt a táblát!
Réka
sréka
 
 


Lyly

Lenne három gyors kérdésem:
Hol lehet azt a jobb áru áfonyalevet kapni? Biobolt? és milyen kiszerelésben van? Mennyit ittál belőle mikor gáz géza volt egy nap? Jah és ugyan ez már a negyedik, de tartalmaz e hozzáadott cukrot? sajnos diétáznom kell és CH számolás megy ezerrel.

Apasági nyilatkozat Kép
Az adott önkormányzat (általában az ahova az anya tartozik) anyakönyvi hivatalában intézik. Vinni kell a kiskönyvünket, arra figyeljetek hogy legyen kitöltve benne a szülés várható időpontja, lehet hogy nem nézik, de nálunk az ügyintéző kérte és nem volt kitöltve, még szerencse hogy volt nálam egy genetikai uhs papir amin hivatalosan is szerepelt... Elötte döntsétek el, hogy milyen kombinációban szeretnétek a vezetéknevet (mostmár akár dupla vezeték neve is lehet a gyereknek). A szülést megelőzőleg bármikor megtehető, nem évül el, mivel csak egyszer kell megtenni és nem visszavonható Kép legalábbis nálunk a "kedves" ügyintéző többször is felhivta rá a párom figyelmét, brrrrrr

Lányok, aki esetleg most vált el, vagy éppen válik az nagyon figyeljen oda, hogy a válástól számitott háromszáz napig az előző férj nevére anyakönyvezik a gyerköcöt, azt sajnos apasági nyilatkozattal nem lehet kivédeni, csak is egy ujabb esküvővel, vagy egy jó kis procedura a szülés után: apasági pert kell inditani. (jó kacifántos családjogi tv miatt)

A kávéra azt javasolták anno, hogy inkább Maci kávét igyunk, abban kevesebb a koffein. A teáknál meg a fekete teát kell kerülni, a valódi gyümiteát kell helyette preferálni. Az ásványvizeknél, meg jó ha az ember váltogatja és nem szokik egyre rá, mivel mindegyik másként tartalmaz nyomelemeket, ezért hiány vagy tulzott többlet alakulhat ki. Sőt annak idején a korházban a szülésfelkészitő tanfolyamon felhivták arra is a figyelmet, hogy ahol iható a csapviz, ott nem árt ha azt is iszik a kismama, mert az ásványvizek készitési eljárásánál van olyan anyag ami nem kerül bele, de szüksége van rá a szervezetnek, és azt a csapviz tartalmazza.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ágiboszi
Én úgy hallottam, hogy a babavíz, amit az Óbudai Gyémánt gyárt az jó, mert mindenféle ásványi anyagból keveset tartalmaz, nitrátról és nitritről nem is beszélve. Illetve ugyenez igaz a Szentkirályira is. Én most ezt a ketőtt szoktam váltogatni, de a munkahelyemen néha becsúszik egy-két másik víztípus is.
A fent írtakon kívül valóban én is úgy tudom, hogy jobb, ha nagyobb mennyiségben nem vesszük magunkhoz (pontosabban nem isszuk hónapokig), de ez mindenkire igaz nem csak a kismamákra.
sréka
 
 


Köszi Ági, remélem nálunk nem fogják felhívni a párom figyelmét, hogy nem visszavonható....akkor lehet, hogy se ő, sem én nem fogom visszafogni magam!!! Kép
Vendég
 


Eszti Kép
az az ügyintéző csaj egy külön állatfaj volt esküszöm neked Kép Az elején ugy éreztem magam a hüle kérdéseitől, mintha most fogtam volna a sarkon apát a gyerekemnek, és minimum egy uzit tartanék a hátához, hogy most és itt de azonnal vállalja a gyereket. Mikor meg végre elkészitette a dokumentumot, negédesen megkérdezte hogy ugye ha megérkezett a baba akkor összeházasodunk, egymásra néztünk a párommal és tök egyszerre mondtuk neki hogy: nem. Elég lekonyuló orral kérdezte hogy akkor nem adunk munkát neki? én meg kajánul megjegyeztem hogy szerintem az is elég munka volt, hogy a nyilatkozatot elkészitette KépKép

Bocsi a sztoriért Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Na, hát remélem mi nem ilyet fogunk ki, bár ahogy ismerem a kedvesemet, ha ilyen megjegyzéseket kapunk, akkor nézhet majd nagyokat! Nem lesz egy hangos szó sem, de nem hiszem, hogy eltűrné, hogy valaki is azt sejtesse, hogy nem akarja vállalni a babucit, csak azért mert nem vagyunk házasok.

Sajnos, még sok helyen nem veszik komolynak a szándékokat esküvő nélkül. Pedig hááát....Kép én egyenrangúnak értékelem a mi kis családunkat, mint bárkiét, ahol házaspárok a szülők.

(Egyébként semmi ellenvetésem az esküvő pártiak ellen sem.) Kép Kép
Vendég
 


Félreértés ne essék, nekem semmi bajom sincs a házassággal, sőt egyen már tul is vagyok, de bevallom elég is volt. Pontosan ugy érzem én is mint Eszti, ugyanolyan jó kis család vagyunk papir nélkül is Kép

Nah azért az én páromat se kellett félteni, vagy ötször rászólt a csajszira, hogy irjuk már a papirt, mert már elege van a hüle kérdésekből. Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Én dolgozni terveim szerint december végéig fogok, a pénz miatt is meg saját magam miatt is. Mert habár a fizetésem nem gáz, de a bejelentett bérem alacsony, ezért is muszáj. No meg az előző terhességemmel végig otthon voltam, de nem egészségügyi okokból, hanem mert pont egy zűrös év jött a főiskolán, és azt így nyugodtan tudtam csinálni. De szülés után is 3 évig otthon voltam vele, most ebben sem vagyok biztos, mert most még a gyed is nagy érvágás, hát még a gyes. Majd meglátjuk. Meg a végén már nagyon gyesbeteg voltam. Annyira jó volt már dolgozni menni! Nagyon élveztem, de ez azért mostanra elmúlt. Néha én is úgy érzem, hogy jobb volna otthon lenni.

Az apasági nyilatkozat minket nem érint, de a nővéremék, addig intézték, amig a kórházban voltak a picivel, még anyakönyvezés előtt, de szhülés után. A Schöpf-Méreiben szült (én is ott fogok), és ott a Bakáts téren van az Önkormányzat is, pár háznyira a kórháztól. Bement hozzá a párja, kisétáltak félfogadási időben az Önkormányzathoz, és elintézték a papírokat. Nyilván ezt nem kell megvárni, de anyakönyvezés előtt, nekik legalább is egyszerűen ment.

Ja és Titati én is reggel és este is több mint egy órát utazom a munkahelyemre (4 járművel), és 10 órás hozzá a munkaidőm, de ülő munka. Én is néha besokalok, és sokkal lustábbnak érzem magam, de szerintem azért elég jól birom.

Puszi mindenkinek.

Paga

Gabi
paga
 
 


Jaj, lemaradok itt mindenről... kiugrottam a dokimhoz (az előző, aki műtött) hogy elkérjem a záró papírokat... és potya kör volt, mindenki szabin van... Kép
Eszti! Bábinszky doktornő a dokim, nála szeretnék szülni. Neked?
Kávé kérdése... én utánajártam. Én is ájuldozom, szédülök, amúgy is alacsony a vérnyomásom. Napi egy kávét nyugodtan megihattok!!! Most nekem nincsenek ilyen gondjaim, mert bármennyire is szeretnék inni, a szagát sem bírom. Pedig imádtam!!! Kép De ha helyrejövök, akkor igenis meg fogom inni a napi egy tejeskávémat!!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


De jó, a kávéval nem vagyok egyedül. Bár nem iszok csökkent koffeintartalmú kávét, de gyengén és sok tejjel iszom. Engem nem is annyira a koffein-tartalom aggaszt, hanem a kávéban lévő csersav, ami órákig (akár fél napig is) meggátolja a vitaminok, nyomelemek felszívódását. De annyira kívánom az íze miatt!

Orsi!
Pár részt láttam az ikrek sorozatból, de általában nem érkezek a tv elé ülni: du. a gyerekek foglalnak le, vagy a tv-t, etse pedig elalszom. De nem igazán tetszik, mert csak riogatják a kismamákat, szinte csak problémás esetek kerülnek a műsorba. Nem biztos, hogy így van, csak abból a pár részből szűrtem le következtetést, amit láttam.

Ági!
Nálunk is hasonlóképp zajlott az apasági nyilatkozat-tétel, csak a negédes kérdés maradt el. Helyette szine ránkparancsolt az ügyintéző, hogy a következő gyerek előtt tessék összeházasodni. Hát nem tettük. Én sem vagyok házasságellenző, de nekm is elég volt egy házasság.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Sziasztok csajok! Most értem haza a doktornénitől, pedig reggel6-kor indultam otthonról. Köszönöm mindenkinek a kedves sorokat. A bébi szépen növekszik, mához 2 hétre, 25.-én megyek ultrahangra,nyakiredőmérésre kicsit izgulok a korom miatt.Sajnos mától inzulinra lettem állítva, a cukrommal az előző terhesség alatt is volt gond.
Bartika31
20 éves voltam mikor az első gyermekem született, Õ most 22éves fiú, 20éves a következő szintén fiú, Õk már csak hétvégeken vannak itthon, önnáló életet élnek 15éves a lányom Õ élsportoló Õt szegényt azért látom alig, mert most is reggeltől estig edz. A két "kicsi" van otthon szinte csak 14éves Lány,5 éves kisfiú.
Én már a hét eleje óta vagyok táppénzen, részben az előző problémás terhességem miatt (már ennél is kezdődnek sajna a gondok)részben pedig mindennap 2,5 óra oda és 2,5 óra vissza a munkahelyem, én ugyanis pesten egy kórházban dolgozom újszülött osztályon, de Táborfalván lakom.
A hasam még néha nekem is szokott húzódni, egyszer,egyszer be is görcsölt.
Ágiboszi
Jobbulást Neked

KépKép
csema
 
 


Ja és egy kőrkérdés. Ki hol fog szűlni?

KépKép
csema
 
 


Bartika, én Ujvári doktornál. De sok dokit ismerek az Istvánból, csak pont a tiédet nem.
Nagyon jókat hallottam az Istvánról, nagyon baba-mama barát. Barátnőm is ott szült, és apunak is sok a munkakapcsolata velük, szóval tudom ajánlani.
Na jó, ez itt most nem a reklám helye volt, csak elmondtam, amit én tudok az Istvánról. Nyilván itt is lenne ellenpélda (mint mindenhol).
Vendég
 


SziasztokKép

Most jöttem a dokitól, sajnos nem usztam meg a dolgot, kaptam Augmentint, mert baromi randa volt a vizeleteredményem: vér és fehérje is volt benne bőven Kép Kép Most egy hétig szedem a bogyókat, utána meg ujabb vizeletvizsgálat.
Azért beszereztem egy üveg áfonya levet is, tuti ártani nem fog ártani.

Bizom benne hogy nem lesz semmi baj a babóval, 22én megyek majd legközelebb uhra, addig izgulhatok.

Csema Kép
Gratula a népes kis családotokhozKép Tényleg a gyerköcök mit szólnak a leendő tesohoz? Cukrot ne is mond a jövőhéten megyek terhelésre, még annak is drukkolhatok hogy sikerüljön kiblekkelnem a diétát, bár ha inzulinra fognak akkor sem fog történni katasztrófa Kép

Kérdésedre válaszolva én a II. női klinikán fogok szülni előreláthatólag Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Bartika: nekem is odébb van még a 12. hét, de hát akik már betöltötték, mind februárra várják.
Én a Szent Imrében szeretnék szülni, remélem, összejön.
Én egyetemre jártam, mikor az elsőt vártam, és mázlimra vizsgaidőszak volt az álomkór idején, így nem kavart be. De később (12. hét után) már nem voltam állandóan álmos, úgyhogy jól viseltem. Kb. félidőnél jártam, mikor jött az újabb vizsgaidőszak, tehát már nem kellett nap mint nap bejárnom. Addig teljesen jól viseltem a dolgokat.

Orsi: nekem a második terhességemnél volt élénkpiros vérzésem, akkor jól bepánikoltam (14 hetes voltam) stb, aztán a dokim felvázolt egy csomó mindent, amitől lehet, és persze kiderült egy csomó emberről, hogy volt neki is ilyenje terhesen, és semmi gond nem volt. Szóval nyugi Kép
Én ma töltöttem a 9. hetet és még nem voltam dokinál. Azt hiszem, én megyek a legkésőbb, de én úgy gondolom, nem maradunk le semmiről.

Csirippiri: mindenképpen kérdezz utána, de én úgy tudom,hogy az előző naptári évből számolják, szóval ha dec. 31-ig dolgozol, akkor onnantól azt csinálsz, amit akarsz, mert úgyis ugyanazt az összeget kapod.

Maminti: szerintem is felesleges a 6. hét előtt dokihoz menni.

Csema: én remélhetőleg a Szent Imrében. Mi volt a gond az előző terhességednél? Mit sportol a lányod?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


ÁgibosziKép
A nagyokat már nem érinti annyira,ők inkább engem féltenek.Bár félválról megjegyezték: reméljük csajszi lesz. A "kisebbek" nagyon örültek ők vágytak még tesóra, nálunk egyébbként is folytonos a nyüzsi, sokszor 3-4 vendég gyerek is van, ők tehát ehhez vannak szokva.
Ami a cukrot illeti, nekem már nem is csinálták meg a terhelésest, sajnos az étkezés utáni is magas lett, s tekintettel az előző terhességemben is inzulinos voltam(csak ott 18.héttől)egyből rá is állítottak.
Tényleg ki lehet bírni, csak a diéta nehéz, lévén én édes szájú vagyok,de a babáért mindent!!!!!Kép
Te pedig gyógyulgass és ne izgulj nem lesz semmi gond!!!!

KépKép
csema
 
 


Ágiboszi: ne parázz!!! Én mindkét fiúval szedtem antibiot 9 hetesen, mert tüszős mandulagyuszim volt, és semmi de semmi bajuk nem volt!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Először is köszönöm, hogy együtt örültök velem a baba mozgásának!
Nemsokára mindenki érezni fogja!
Alina: Fogalmam sincs, hogy fiú lesz, vagy lány. Két lány után is mindegy, apa először fiúra hajtott, de a lányok inkább őt kényeztetik, úgyhogy ez így megfelel. Sőt focizni is lehet velük!

Bartika: Örülök, hogy jobban vagy! Én az első terhességnél a 8. hónap végéig dolgoztam ,pedig az első 4 hónapot végighánytam. A másodiknál már félidőben elmentem táppénzre. Most is elmennék, de most itthon vagyok. Érdemes utánajárni, hogy anyagilag hogy jársz jobban, mondjuk a GYED max. bruttó 83.000,- lehet bármennyi a fizud. Várd ki a második harmadot. ha akkor is rossz dolgozni, akkor menj táppénzre!

Ágiboszi: Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Tel: 225-3897. Itt tudnak olyan orvost ajánalni, aki a közeledben van, fel lehet őt hívni megkérdezni mit érdemes antibiotikum után szedni, hogy ne jöjjön elő mégegyszer a gyulladás. Írhatsz e-mailt is: homeopata@axelero.hu
Én nagyobb könyvesboltokban bele szoktam olvasni ilyen könyvekbe és kiírni ami érdekel.

Utánanéztem mit nem ajánlanak terhesség alatt:
- nyers vagy félig főtt hús, tojás
- sushi
- nem hőkezelt tej
- fehér héjú, lágy sajt, Camembert, márvány
- tejszínes fagylalt
- csírázó burgonya
- kertészkedés, nyers hús után alapos kézmosás!!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


CoryKép
Akkor is cukros voltam a 18. héten össze kellett varrni a méhszájam mert meg volt rövidűlve, + terhesség elött volt két méhszájplasztikám. Ez tuti most is vár rám, de remélem utána itthon lehetek, mert akkor végigfeküdtem és vagy3 hónapot kórházban töltöttem.
A lányom ritmikus gimnasztikázik, teszek fel róla képet ha sikerűlKép

KépKép
csema
 
 


Csema: ez tök jó. És szereti a lányod? Én kicsiként rsg-ztem (akkor még így hívták) 2 évig, majd 2 évig szertornáztam. Sajnos már nem látszik rajtam. Valszeg akik láttak már élőben, most hangosan felröhögnek Kép De a lazaságból azért megmaradt némi, pl akármikor lemegyek spárgába Kép

Ma állatkertben voltam a fiúkkal. Hát jól kifáradtam.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Csema!

A lányod nem semmi. Nagyon ügyi.

Én már írtam, de most még egyszer megírom a Schöpf-Méreiben fogok szülni.

Én jártam dokinál már a terhességem előtt, de már abból a megfontolásból hogy nézze meg, hogy minden rendeben van-e, mert babát szeretnénk. Minden rendben volt szerencsére. Ekkor én megkérdeztem, hogy mikor menjek hozzá elősször, ha összejött a baba. Azt mondta, hogy elég akkor, amikor másodszorra marad ki, iletve kellene megjönnie a menstruációnak, tehát 8 hetesen. Én el is mentem. Akkor megvizsgált, és egy ultrahangot is csinált, de azt mondta, hogy egyéb teendő egyenlőre nincs. Õ nem tartja szükségesnek a magzatvédő vitaminokat sem, csak a Folsavat javasolta, de azt már előző alkalommal. 11 hetes korra rendelt volna vissza legközelebbre, azt mondta akkor beszéljük meg a további vizsgálatokat, teesndőket, akkor ad igazolást is, amivel a védőnőhöz kell mennem. Ez most még egy hetet csúszik, mert a jövő héten nyaralni megyünk! De azt mondta nem kések le semmilyen vizsgálatról.

Ja és kívánjatok nekem a jövő hétre jó időt is!

Puszi mindenkinek!

Paga

Gabi
paga
 
 


Csema, gondolom a kérdésed inkább a pestieknek szólt, de azért válaszolok. Én itthon, Nyíregyházán fogok szülniKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


CoryKép
5 éves kora óta ez az élete, néha nekem elég már de ő fanatikus. Most a válogatott keret tagja.
Én a Péterffiben szülök, nekem Krisztiánnál nagyon bevált, a doktornő figyelme mindenre kiterjed,bár szigorú, de csakis a mama és a baba érdekében. Én sok szülésszel találkoztam és dolgoztam de Nekem Õ az akiben maradéktalanul meg tudok bízni.Ez nem tul helyes nyelvtanilag, de gondolom értiek.

KépKép
csema
 
 


Ja és Ágiboszi!

Nekem is van egy ismerősön, aki 4 antibiotikum kúrát csinált végig a tehessége alatt, és egészséges nagyon tündér 9 hónapos pici babája van. Persze Õ is idegeskedett eleget, de neki a nőgyógyásza írta fel, Õ pedig igazán tisztában kell hogy legyen azzal, hogy árt-e a babának.

Én szülés után 1-2 héttel szedtem antibiotikumot, egy szülés közbeni baki következményeként, azt is az akkori nőgyógyászom írta, és azt mondta hogy nyugodtan szoptathatok mellette.

Remélem kicsit megnyugtattalak!

Puszi,

Paga

Gabi
paga
 
 


Most elbúcsúzom,hosszú napom volt ma. Mindenkinek nyugodt, békés éjszakát kívánok, Ágiboszinak pedig gyógyulással telit!!!
puszi CsemaKép Kép Kép

KépKép
csema
 
 


Csema, én is szívből gratulálok a lányodhoz, lenyűgözőKép

Lányok, készítettünk ma pocifotókat!Kép Tudna nekem vki segíteni, hogy kell belinkelni? 3 db lenne, de azt írtaki, mikor próbáltam mellékletként feltölteni, h kicsinyítsem le, mert túl nagy! Próbáljam meg egyesével? Egyáltalán nem bánjátok, ha berakom?
Vagy Nicika, küldjem át neked mail-ben, hogy be tudd tenni a táblába?

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Na, talán így sikerül...

KépKépKép

Tehát 11+6 napos képek!
Remélem, nem bánjátok...
Azért alakulgat vmi, nem?Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Jól elvagyok... Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Anita!

Nagyon aranyos kicsi pocid van. Szerintem neked nagyon jól áll. Nekem sajnos alapból nagyobb van.

Jó pocakosodást!

Paga

Gabi
paga
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek ma vettem egy tök jó kismamanadrágot a Corában 1000 Ft-ért! Nyári leárazás van. Ez lenvászon ciklámen, de volt sárga is, ja és halásznadrág, de úgy gondoltam ha jó idő lesz ősszel még jó lehet, meg utáni is itthon bent. Ilyen olcsón nem tudtam ott hagyniKép

Már akkora a hasam, így 8+4 hetesen, hogy ma a szomszédék megkérdezté, hogy csak nem terhes vagyok?

Bocs, de rohanok a lányom haját megmosni.


Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Ruha ügyben megnéztem a www.kismamaruha.hu honlapot is, szerintem nagy választék van ott is, de nálam ez csak kiváncsiság volt, egyenlőre nem szándékozom kismama ruhát venni. Remélem hogy 2-3 hónapig még jók lesznek rám a mostani ruháim, persze egyébként sem hordok szűk ruhákat, utána majd a régi ruháim közül halászok egy párat elő, ugyanis még így is, hogy most is súlyfeleslegem van a terhesség előtt fogytam és vannak 1-2 számmal nagyobb ruháim. S ha a végén mégis kell ruha, akkor majd veszek! Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nem vagyok valami nagy ruházkodós, inkább csak a szükségeseket veszem meg, de sok ruhát kapok a nővéremtől is, aki viszont imád vásárolni, így nekem nem kell bajlódnom ezzel. Idegesít a vásárlás.

Jó éjszakát indenkinek!

Paga

Gabi
paga
 
 


Paga: Jó nyaralást, hová is mentek?
Jó sokat dolgozol, hát nem irigyellek!

Anita: Szerencsés alkatod van (vagy tudatosan vagy csinos!?), aranyos a pocid.

Csema: Nem semmi a lánykád, biztos nagyon büszke vagy rá, gratulálok!

Hát én nem tudok aludni 2 előtt, sajnos! A gyerekek szerencsére már 8-9 között elmennek aludni, a férjemmel meg virrasztunk. Neki is ég mostanában a gyomra, hiába, ő is terhesKépKépKép

Szép álmokat!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Tünde!

Gyomaendrődre indulunk vasárnap, és a jöbűvő hét vasárnap jövünk haza. Horgásznyaralás, én nem rajongok érte, de a fiúk igen. És legaklább pihenek, sokat olvasok én is. Csak lenne jó idő, bár erre egyre kevesebb az esély.
A munkát egyébként birom, de most, hogy látom a végét, kicsit már nyűgös vagyok, nem olyan nagy kedvvel dolgozom. Ez van! A nem legális bérem miatt olyan kevés lenne a táppénzem, hogy ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak. Csak ha már nagyon nem birom, nem fizikailag, hiszen ülőmunka.
Jó sokáig fent voltatok!

Paga

Gabi
paga
 
 


Sziasztok!

Csema, a lányod nagyon "penge"! Gratulálok! Kép
Anita, nagyon szép a pocid, és valóban már alakul. Én is most akarok első fotót, a 12. héten. Kép
Én szokásosan fent voltam 4-kor, aztán azért 5 körül még visszaszunnyadtam. Mikor lesz ennek a hajnali virrasztásnak vége???
Vendég
 


Tényleg, Orsi, voltál dokinál? Remélem minden rendben!!! Kép
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?