Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Most mondták be az időjárás jelentésben, hogy már ma este is, de főleg holnap este nagy csillaghullás lesz. Percenként akár 50 zuhanó meteor is látható lesz! Érdemes kikukkantani! Kép
Kép

KépKép
nicika
 
 


CsemaKép

Mosolygós arc: kettőspont+zárójel bezárva
Vigyorgó arc: kettőspont+ (nagy)O - ezt ma tanultam Esztitől, jó miKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Köszi ki is próbálomKépés Kép
Nicika, Neked is köszönöm, hogy feltettél!
Lassan megyek aludni, mert holnap korán kell kellnem, megyek dokihoz, s remélem kiderűl mikor mehetek Uhu-ba.

KépKép
csema
 
 

 
 

Visszaolvastam, Titati volt ma UH-n! Kíváncsi vagyok mi volt! Neki is ment a drukk, biztos minden ok!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Jó éjszakát mindenknek!!

KépKép
csema
 
 


Nagyon termékenyek voltatok ma lányok, több mint 100 üzenet. Próbáltam visszaolvasni, de mire a végére értem, elfelejtettem, hogy az eljén miről volt szó. Köszönhető ez a lányaimnak is, minden percben valamivel felkeltettek a számítógéptől.

Csema!
Büszke lehetsz, hogy a hatodikat várod. Én is mindig nagycsaládra vágytam. Nálunk is a 3-4. jön, de hatot nem mernék bevállalni. Talán mert nincs segítségünk. Sajnos a szüleim nem élnek, az anyósomék meg vidéken, és mivel mindketten dolgoznak, ráadásul ők nevelik a sógornőm 7 éves kislányát is, csak a hétvégék maradnak nekünk.

Bartika!
Nekem a vastabletta okoz hasmenést, de nem olyan vészes (csak másnaponta) és még mindig jobb, mert az előző terhességeim alatt ugyanez a vaskészítmény székrekedést okozott. A dokim szerint, amíg nem válik mindennapossá és erősebbé, addig nem gond.

Alina!
A 2in1-ban voltak vastagabb nadrágok is féláron? Bár én ajánlottam a boltot és nem is olyan rég jártam ott, de nem figyeltem a melegebb ruhákat.

Bori

Bori

Kép
borkadorka
 
 


Én naponta 1-szer tudok benézni ide, de akkor órákig olvaslak Titeket.

Üdvözlöm az újakat, szinte minden nap csatlakozik valaki, szuper!!! Kép

Ritaa: Vigyázz a tűzifa pakolással, bízd inkább másra!

Alina: Mi is 02.09-re várjuk a babát! Kíváncsi vagyok a végére mennyire jönnek be az előre kiírt dátumok Kép

Bartika: Írj, hogy jobban vagy-e a hasmenésből! Szerintem sem kell aggódni túlzottan, ha más problémád nincs, persze ezt könnyű mondani mikor az ember egy kis hasszúrkálástól is rémeket lát.

Nicika: Cuki a babád, örülök, hogy minden rendben!
A babám kora már 15+0!!!!

MA A DÉLUTÁNI PIHENÉSNÉL ÉREZTEM A PICIT MOZOGNI! Mivel ez a 3. baba, így már meg tudom különböztetni egyéb hasban történő mozgásoktól.
Van aki csak a középidő táján érzi először, de az is normális, először én is így voltam.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd
 
 


Sziasztok Kép

Ma nem jutottam a gép elé, erre vagy egy bő félóra olvasás várt rám, szépen termeltetek lányok Kép

Üdv az újaknak a fedélzeten.

Most csak annyit tudok irni, hogy dögrováson vagyok rendesen, valahol felfázhattam vagy nem tom mit csináltam, de félóránként járok pisilni, eléggé fáj az alhasam és a derekem vese magasságban. Dokiaim persze szabin, a helyettes meg csak holnap délután rendel, ugy hogy addig nyomom az ágyat, már amennyire hagy a fiam, mert szegény kis örökmozgómat nagyon nehéz kordában tartani.

Nicika Kép
Gratula az ujabb sztráfotohoz Kép

TündeKép
neked is nagy gratula a babóca mozgásához, az elején annyira jó érezni azt a finom leheletnyi érintést, simogatástKép ami a végére persze kisebbfajta bokszmeccsé fog átalakulni, de hol van az még Kép

puszi
Ági
10+0

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Ági! Úgy látom Te sem tudsz aludni.
Én már rájöttem, hogy csak akkor nem tudok aludni (mindig 2-től 5-ig hajnalban), ha Maternát veszek be előző reggel.
Rita
9+4

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Rentgeteget írtatok, csak így hogy nem bírok aludni, tudtam visszaolvasni mindent!

Nicika! Nagyon köszönöm, hogy betettél a táblába! Olyan sokan vagyunk! Tök jóKép
Ja, egyébként én is tegnap, azaz szerdán voltam uh-n, de gondolom olvastad róla a beszámolómat.

Csema!

Nagy gratula a gyerkőcökhöz! Mi 5 gyermeket szerettünk volna, de sajna eddig mindkettő császáros volt, így már a 3. 100%, hogy az lesz, ezért leredukáltuk 3-ra.

Elevitet szedők!
Nincs olyan panaszotok, hogy nem tudtok aludni, vagy farkas éhesek vagytok?
Én ezeket tapasztalom a Maternánál, ezért abba hagyom, nem tuom próbálkozzam-e az Elevittel, hiszen a kettő összetétele nagyon hasonló.
Ma már nem veszek be Maternát, mert ez nem állapot, hogy rendszerint 2-től 5-ig nem alszom.
Veszek be 1-2 szem folsavat, úgy is az a legfontosabb. Nem?

Tünde!

A fa behordódott, én csak minimálisat segítettem, vittem 1-2 vékony fácskát.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Sziasztok!

Nicika: gratulálok a szép kis fotóhoz! És köszönöm szépen, hogy feltettél a táblába.

Elevit: én ezt szedem kezdetek óta, eleinte okozott egy kis szorulást, de mostanra már elmúlt. Délelőttönként szedem, este teljesen nyugodtan alszom és normálisan kajálok.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Sziasztok!

Nicika örülök, hogy minden okéKép.Milyen uh-t csináltak?

Ritaa én maternát szedek, de csak heti 2-3 szemet, mert itt a sok gyümi,de ennek ellenére nem tudok aludni /éjjel 2-ig/ és farkaséhes vagyok.Másik 2 terhességnél is szedtem nem volt ilyen tünetem, szerintem nem a vitamintól van neked sem.

Csema gratula a nagy családhoz és üdv itt!!Kép

Ágiboszi remélem jobban vagy és nem lesz komoly baj ebből!

Már csak 5-öt kell aludnunk a dokiigKép

Szép napot!

Becsi
becsi
Iklad
 
 


Sziasztok!
Én még csak beugrottam látogatóba, mert nagyon az elején tartok, a 32. ciklusnapon. Tegnap csináltam pozitív tesztetKép
Lenne pár kérdésem.
1. Volt valakinek olyan tünete, hogy több napig (nekem már kb 1 hete) állandóan fájt a pocija? Mensi környékén erösebb volt, azóta tompa, de állandó. Ez gond?
2. Valakinek van listája arról, hogy mit nem szabad enni babavárás alatt?
3. A heteket az utolsó mensitöl számítják vagy a fogantatástól? A 12. hét, a "vízválasztó" melyik szerint számolandó?

Köszi szépen!
Jó babavárást mindenkinek!
Maminti

Kép
Kép
maminti81
 
 


SziasztokKép

Nah egy ritka pocsék éjszaka után, még pocsékabb ébredés Kép A hasfájásomat még megtetézte a természet egy iszonytató hányingerrel, igy a kettő együtt very happyvé tesz... Közben meg itt apósom aki csinálja a tetőtér falazását, elfogyott a homok, el kell mennem hozni Kép A fiam meg mára tuti dupla mennyiségű tartóselemet reggelizett, mert már 6 óra óta kukorékol, kiszedte a cipősszekrénytartalmát, akkurátusan felporbálta az összeset, majd mint aki jól végezte a dolgát egy fél doboz baracklével felmosta az előszobát.. nah itt gyorsan be is fejezem mert lassan sirhatnékom támad Kép

Lányok nem homeozik valaki közületek?? nekem volt itthon kisfüzetkém hogy mire mi jó, de a fiam kiolvasta és azóta még nem tudtam pótolni, adjatok tippet hogy mi lenne jó gyulladáscsökkentőnek valószinűsithetően hólyaggyulladásra...

köszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Maminti: a mensi elmaradásakor nekem iszonyatosan fájt a hasam, tartosan, kb. 10 napig. Sem előtte nem fájt, sem azóta nem fáj, viszont akkor nagyon rossz volt. Ennek semmi következménye nincs.

A hetek számítgatása: az orvosok a heteket az utolsó mensi kezdőnapjától fogva számítják, így a 12. hét is értelemszerűen annak megfelelően számítódik.

Mariannka

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka
 
 


Sziasztok!

Hát ez az éjszakai élet!? Én szerencsére éjszaka alszom mint a bunda, könnyen alszom el, és elég hamar álmos leszek, és mégis nehezen ébredek fel. Nem tudom melyik a jobb. Nekem este már rendszerint nincs energiám, hogy megnézzelek benneteket. De tényleg nagyon sokan vagyunk, és jó visszaolvasgatni benneteket. És az is jó, hogy kb. egyidős a terhességünk, hasonló gondokkal, amit meg lehet beszélni.

Nikica! Köszi, hogy feltettél a táblára. És nagyon örülök, hogy minden rendben volt az UH-n.
És a többieknek is örülök, hogy minden rendben volt.

A csillaghullást nagyon várom. Kívánnék a kicsi családomnak, és nektek is jó egészséget és bodlogságot, mert ezek a legfontosabbak. Csak ne legyen az ég olyan felhős, mint tegnap este volt, mert akkor egy csillaghullást sem fogunk látni.

És Csema minden tiszteletem a tied. Nagyon csodállak, és mindazokat, akik vállalják a sok babát, és nem Önös érdekeiket nézik. Én nem vagyok ilyen. 36 éves múltam és a 2. babámat várom, és a gyerekek között 11 év korkülönbség lesz. Valahogy mindig úgy éreztem, hogy még szükség van a keresetemre, hogy még sok mindenünk nincs meg (anyagi értelemben), aztán amikor a 4 évvel idősebb nővérem közölte, hogy változó korba lépett, akkor rendesen berezeltem, és attól tartottam, hogy kifutottam az időből. Soha nem bocsátottam volna meg magamnak, hogy ha már nem lehetett volna picink, mert azért a szívünk mélyén mindig szerettük volna. Szóval le a kalappal előtted!

Melyik vas készítmény az, ami inkább hasmenést okoz, mint székrekedést. Nekem az elsővel nagy gondot okozott az utóbbi, így aztán, ha kell szednem inkább azt szedném, ami hamenést okoz, szerintem ez még mindig jobb. Persze bizonyos határokokn belül.

Tünde, ez nagyon jó, hogy már érzed a pici mozgását. Nekem az elejétől rosszullétek jelezték, hogy baba van. Aztán a hasam is puffadt egy kicsit. Most mindkettő elmúlt a hasam is kisebb lett, ezért már az is megfordult a fejemben, hogy nem vetéltem-e el. Ez biztosan hülyeség, hiszen voltam már 8. hetesen ultrahangon, és nem vérzek, csak ilyen hülye gondolataim vannak. El is neveztek egy másik fórumon parakirálylánynak! De az szuper, hogy te már érzed a baba mozgásait. Ja, és hogy a hülye gondolataimat félre tudjam tenni, pár nap után , ma reggelre visszatért a hányingeres émelygésem is.

Ja és ruha ügyben. A 4-6-os villamossal járok dolgozni. És a Blaha Lujza térnél a József krt-on van egy kismamaruha bolt, ahol nagy betűkkel ki van írva, hogy 30-70 % árleszállítás, és a honlap címük is nagy betűkkel ki van írva www.kismamaruha.hu, én még nem néztem, de hátha valakinek segítség.

Ágiboszi, tessék jobban figyelni az egészségedre. Mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánok neked!

Lyly nem láttalak a táblázatban, esetleg babonából nem szeretnél még felkerülni?

És hála nektek már én is tudok Kép és Kép jeleket tenni a mondandómhoz, és még biztos fogok tovább okosodni is.

Pusz pusz mindenkinek

Paga

Gabi
paga
 
 


Jó reggelt! Kép
Üdv az újaknak!
Nicika, látod, minden rendben volt. Végül mértek nyaki redőt? Jujjj, a kép nagyon aranyos, úgy várom én is a keddet, hogy mi is lássuk a kisbabánkat! Kép
Tyű, Csema, nem semmi, 6 gyerek! Le a kalappal!

Valaki írta, hogy a 2 in 1-ban minden féláron van. Meddig???? Engem érdekelne!
Lehet, hogy a hétvégén el is nézek.
Vendég
 


Sziasztok!

Na, akkor sorjában:

Nicika, nagy gratula a pocilakóhoz!!! Nagyszerű sztárfotót hoztál, nincs semmi gond a kicsi méreteivelKép

Ágiboszi!
Nekem az 5. héten volt egy iszonyatos hólyaghurutom (sajnos, hajlamos vagyok rá), de a koraterhesség miatt most semmit ne vegyél be! Nagyon sok folyadék, sok-sok pisilés, semmi fekete tea és szénsavas, mert ezek mind irritálják a hólyag falát. Ami nagyon jó: vörös vagy fekete áfonyalé (100 %-osat is lehet bioboltban kapni, de ez 1000 Ft/3 dlKép, viszont a Rubyred nevű amerikai dobozos vörösáfonyaital is kiváló rá, és csak 300 Ft. Az áfonya magas C-vitaminos, ráadásul olyan hatóanyag van benne, ami megakadályozza, hogy a bacik megtapadjanak a hólyag falán és ott szaporodjanak. Magyarán: gyorsabban gyógyulsz. Én rendszeresen iszom, minden második nap legalább 2 dl-t. Sajnos akkor éppen nem volt, amikor előjött a hurutom.
Próbálj napközben egy kicsit pihenni, és fel a fejjel, lesz ebből még szép nap!

Rita, én rendszeresen nem alszom hajnalban, pedig babóca előtt mormota voltam. Mostanában viszont a hajnali órákban minimum 1,5 órát ébren töltök, akár dolgozni is mehetnék. Valószínűleg a hormonok? Elevitet szedek, minden 2. nap, de nem vettem észre különbséget...

Csema, milyen jó is nagy család. Gratulálok nektek, nagyon jó, hogy ennyien vagytok!!!

Maminti, a pocifájásom hatalmas görcsökben jelentkezett az 1. mensi elmaradásakor - azt is hittem, hogy meg fog jönni - aztán szépen elcsendesedett. Mostanság is van, de ritkábban és jóval enyhébbek. A dokim szerint ez elfogadható, a gyógyszerész barátnőm ismert olyan kismamát, aki végiggörcsölte a terhességét (ennek megfelelően végig is sírta), és 4 kilón felüli gyönyörű, egészséges babócája született. Szóval fel a fejjel! Nekem egyébként hátrahajló méhem van, lehet, hogy ez is okozza, ahogy emelkedik ki a medencéből. Próbálj ne nagyon odafigyelni rá, meglátod, elmúlik!!!

Lányok, tegnap lettünk 10 hetesek, aug. 30-án megyünk 12. heti uh-ra a MÁV-ba.

Jók legyetek ma is, szép és kellemes pocaknövesztést mindenkinek!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Szia Paga!

Igen, egy kicsit babonás vagyok (meg valszeg kicsit dilis is), mert az 5. héten volt egy kis ijedelem, és akkor megfogadtam, majd a 12. hét után, de akkor aztán tényleg szeretnék felkerülni, és ha tudok, képet is mellékelek majd.

Én is ilyen parás vagyok, nem nagyon émelygek, néha görcsölgetek, ezért elég sokat aggódom Kép
BÍZZUNK a PICUROKBAN! Kép Kép Kép
Mi a a barnázás miatt 6 hetesen is voltunk uh-on, akkor 8 mm-es volt, dobogott a kicsi szíve, és még milyen hangosan (vagyis jól felerősítették). Aztán 9 hetesen is megkukkantottak minket, akkor már 24 mm-es volt a drága, vagyis két hét alatt 1,6 cm-t nőtt! Így remélem, minden rendben van vele!

Puszi nektek, csillaghullást nézni, és kívánni ma este!!!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


A mai tábla:
Kép

KépKép
nicika
 
 


BoriKép
Voltak, én is vettem egy őszi nadrágot. Épp az van rajtam, nagggyon kényelmes!!!Kép

EsztiKép
Én írtam az árkedvezményről, de nem volt kiírva meddig tart. Viszont folyamatosan jöttek a kismamák vásárolni, ugyhogy szerintem igyekezz!!Kép

TündiKép
Igen én is néztem már hogy mi egyszerre vagyunk kiírva, de én is nagyon kiváncsi vagyok mikor akarnak jönni a lurkók.
Neked kisfiad lesz, jól emlékszem? Vagy nem te írtad hogy a magzatvíből megmondták?Kép
Vendég
 


Maminti, üdv! Ne görcsölj, elég, ha a hasad tesziKépKép Valszeg a beágyazódástól van+a hormonok tombolásától! Én is hasonlókat éreztem, rettegtem is, hogy meg akar jönniKép Nemsokára jobb lesz, de néha-néha még visszatér! Lehet, megint okoskodom, aztán majd a többiek lebaltáznak,hogy hülyeségeket beszélekKép

Lányok, sztem nem a vitaminok miatt van a nem alvás. Én pl. mostanában az éjszakai pisi után simán vissza tudtam aludni, előtte szintén a 2-5 óra között ébren lévők táborát erősítettem. Figyelem, megint okoskodomKép Nekem anyósék mondták, hogy ez idő tájt dolgoznak a gyomor enzimei, ekkor bontják le a dolgokat, és ebben az időben ezt viseljük nehezebben! Hát, nem tudom, mindenesetre megfontolandó! Mivel ugyanis (vissztérve magamhoz), ma éjszaka megint ébren voltam. 1/2 4-6ig, aztán másfél órát még aludtam. Elég hulla vagyokKép A lényeg, h sztem én nagyon kibabráltam magammal. Estére megcsináltam a korhelylevest tejbegrízzel. Ettem 1-1 tányérral 6ó körül + 9 körül! Egyből éreztem,h rendesen túlettem magam, de nagyon kívántamKép Persze éjszaka meg is lett az eredménye...
Szóval, sztem ilyesmi lehet benne, de ha már megint hülyeségeket írtam, akkor 1000 bocsika, és majd igyekszem befogni!

TündeKép Szuper,hogy már érzed a BABÁDAT! Már én is annyira várom, de biztos el fog telni egy kis idő, mire rájövök, hogy ő lehet az! Nagyon örülök Nektek!

Bocsi csajok, igyekszem rövidebb lenni, de időnként szómenésem vanKép

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Hello LÁnyok! Ez aztán termékeny egy éjszaka volt!!! Nem is tudom melyik a jobb, ha nem tudsz aludni, vagy ha alig bírod ki a munkahelyeden a 8 órát anélkül, hogy belevernéd a fejed a klaviatúrába... Kép

Csema! Üdv közöttünk! Minden tiszteletem a tiéd!!! Hány éves voltál, amikor az első született? És hány évesek a lurkók?

Szisz2! Jaj de irigyellek, pihenés, nyugi egy telken... bárcsak ott lehetnék én is! A Holt-Tisza mellett van egy telke apósoméknak, de én már egy ággyal is kiegyeznék legyen az akárhol... Kép

Nicika! Gratula az UH-hoz! Most akkor egy kicsit megnyugodhatsz!!! Szerintem is szedd a vitaminokat, nem is a baba nagysága miatt, hanem szerintem segít a mi immunrendszerünk kordában tartásában.

Tünde! Köszönöm kérdésed, már jobban vagyok. Tegnap még ment a hasam egy picit, de este már nem volt olyan vészesen folyékony (bocsi). Ma reggel meg már majdnem normálisnak mondható. Tegnap este már nem vettem be a vitaminokat, minek köszönhetően hányinger, émelygés vissza, most eldönthetem, hogy a hasmenést, vagy az émelygést választom... Kép

Lyly!!! Tessék bekérezkedni a táblába, nagy segítség, hogy meg lehet nézni ki kicsoda és hol tart... Kép
Ritaa! Az Elevitről én is éhesebb vagyok, voltam.
Meg fekete lesz tőle a széklet. Gondolom jó kis adag vas van benne. Szóval ez lehet a bűnös! De vasra különösen szükségünk van, nem?

Maminti! Üdv közöttünk! Végre valaki, aki nálam is fiatalabb kismama!!! Kép Ne aggódj a görcsölés miatt, nekem is volt, a mensi körüli egy hétben, még most is bele bele szúr, de mindig simizni kezdem a pocim, nagyokat lélegzem és ez segít. Kép

Ágiboszi! Te szegény! Én nem is tudom most elképzelni, hogy ennyi minden mással kelljen foglalkozni. A férjem így is mindent levesz a vállamról. Ilyenkor derül ki, hogy mi nők mindig annyira vagyunk képesek, amennyire azt a helyzet megköveteli. Kép

Bárcsak ott tartanék már ahol ti! A többség túl a 12. héten. Nekem még 6-ot kell aludni UH-ig. Én az Istvánban szeretnék szülni. A többi bp-i merre?
MIndenkinek szép napot kívánok!
Bartika
6+3

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Sziasztok!
Én is hasonló cipőben járok, mint Maminti.Kedden teszteltem egy pozitívat, de nem felhőtlen az örömöm, mert pár napja kicsit barnázgatok.
Kicsit visszaolvastam, és látom hogy Lylynek is volt hasonló problémája az elején. Fel kéne hívni a dokimat, ugye?
Bocs, ha bizonytalankodom, de ahogy látom kedvesek vagytok az újakkal mindig, és próbáltok tanácsot adni!
orsi1976
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtamKép
Szerintem, ha minden jól megy, 2 hét múlva jövök, és rendszeresítem magamKép
Addig mindenkinek minden szépet és jót!

M

Kép
Kép
maminti81
 
 


Orsi!!! Nem kéne, hanem azonnal menj el most dokihoz! Progeszteron pótlásra van szükséged! Ne sokat habozz!!!
Puszi:
Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Amit még elfelejtettem: Tunka, gratula a 12.héthez! Holnap már nekünk isKépKép

Orsi! Szia nálunk! Mennyi idős mami lehetsz, mikor volt az utolsó menszi? Ha nem vagyok túl indiszkrét...

Maminti, várunk!

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Először is gratula Tunkának a betöltött 12. héthez! Mikor lesz a nyakiredőmérés?

Titati! Mi volt az UH-on?

Tünde! Most már eléggé belekeveredtem a dolgokba, de módosítottam immáron 15+1-re a baba korát!

Becsi! Hüvelyi UH volt, ez után már csak hasi lesz!

Ami a Maternát meg az Elevitet illeti, én úgy tudom hogy a Maternában több a vitamin, úgyhogy elfordulhat hogy farkaséhséget okoz! Szerintem legalábbis!

Maminti! Először is halvány gratula neked! Örülök hogy sikerült neked is! Azzal kapcsolatban hogy mit nem szabad enni, erre én azt mondom mindössze hogy élj egészségesen. Szóval alkohol kizárva. De a védőnőm szerint szinte a nyers húsos ételeken, meg a nyers tojásos ételeken kívűl nincs olyan amit ne szabadna enni! Tükörtojást is ehetsz nyugodtan ha tudod hogy honnan származik a tojás és biztos vagy benne hogy friss! A heteket az utolsó mensi első napjától számolják, tehát te ma vagy 4+4 hetes! A 12. hetet is mensitől számolják!

KépKép
nicika
 
 


De jó, hogy ilyen gyorsan írtok lányok!
Az utolsó mensi júlis 8, tehát 5 hetes lehetek.
Nem gondoltam, hogy ennyire gáz ez a barnátgatás, mert hallani olyasmiket is, hogy még emlékszik a szervezet a mensire, és ezért barnázgat.
De azért felhívom a dokimat, csak ne legyen szabin!
Puszi neketek is, Orsi (a talán kismama:+)
orsi1976
 
 


Lányok!
Egy gyors körkérdést tennék fel.
Elég nehezen viselem a munkát, pedig azt gondoltam, hogy ez egy nyugis hely, meleg saját szoba, semmi stressz, jó fizu.
De egyre nehezebben bírok felkelni, itt ülni a gép előtt 8 órában. A derekam már akkor is fájdogált, amikor babónak még híre sem volt. Iszonyat fáradt vagyok egész nap és le vagyok lassulva, mint a macik télen.

Azt szeretném megkérdezni ki meddig dolgozott a korábbi terhességek alatt? Vagy meddig akartok most dolgozni, ha első baba? Csak úgy kíváncsiságból kérdem. Olyan jól ellenék otthon, de lelkiismeretfurdalásom van, hogy ilyenre vágyom. Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Nicika!!! Köszönöm!!!!! Sikerült frissítenem!!!!
Kép Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Sziasztok!

Becsi!

Én is Maternát szedtem mindkét előző terhességemmel, és semmi gondom nem volt, most viszont...

Ha nem veszem be, tök jól alszom, ha egy reggel beveszem hajnal 2-től 5 ig tuti ébrenlét.

Bartika!
Engem tegnap írtak táppénzre 8+ 3 naposan, az előző 2 babánkkal is végig itthon voltam.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa
 
 


Orsi, szerintem is azonnal is menj dokihoz, ha tiéd szabin vagy, akkor is irány a kórház, Nicika erről mesélhetne!!! 76-os vagy? Én is...Kép

Bartika, én is hasonló körülmények között dolgozom, és én már csak augusztusban dolgozom. Azért döntöttem így, mert én is pontosan ugyanazokat érzem mint te (fáradtság, derékfájás, stb.). Ráadásul nekem lesz lehetőségem egy kis plusz munkára, ha elmegyek táppénzre, tehát kipótlom a 30 % fizuveszteséget.
Szóval én dobbantok, és megyek haza pihenni, tornázni (terhes), és kötetlen munkát csinálni.

Tunka, nagy gratula, és csak így tovább!!! Kép
Vendég
 


Én Elevitet szedek, már 4. hónapja lelkesen.
Bíztunk benne, hogy a baba nem várat sokáig magára, mert már nagyon szerettünk volna.Sikerült is a 3. hónapban!
Amíg nem voltam terhes(ill. nem tudtam róla), semmi bajom nem volt tőle, de most néhány napja én is felébredek hajnalban és jön a forgolódás 1-2 óra hosszat!
Remélem nem állandósul, mert az elég kimerítő lenne!
orsi1976
 
 


Ja, és én sem alszom hajnalban. Szinte óraműpontossággal van 2-kor egy pisi, aztán pici visszaalvás, és 4-től kukorékolás...Kép
Vendég
 


Csajok, teljesen új témával jövök:
van itt valaki, aki a párjával nem kötött házasságot? Mert mi nem (nem akartuk), és úgy tudom, hogy mielőtt a kórházba megyünk el kell menni az önkormányzathoz valami papírért, hogy az apa nevére kerüljön a baba.
Ti tudtok erről pontosat?
Vendég
 


Kép No lányok, akkor azt hiszem én jobban örülök a mormota figurának, mint a kukorinak... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Na ma nagyon aktív vagyok... Kép
Még egy kérdésem lenne ( csak, hogy foglalkoztassak mindenkit Kép )
Ezek a 2 in 1 gatyák már most is hordhatóak? Mert arra gondoltam, hogy bár pocak még nincsen, a gatyáim csak üléskor kell kigombolni, de ha most van leolcsózás, akkor meg kéne venni most párat... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Eszti! Én nem vagyok ugyan illetékes, de az egyik barátnőm mesélt erről. Apasági nyilatkozatot kell kitölteni, ahova bekerül az apa neve, adatai...

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Bartika!

Hasonlóképpen érzek én is, csak nálam egyedül a jó fizu nem stimmel... Ezért én ameddig tudok, dolgozom, mert egyébként nagyon alacsony lesz a gyedem összege...

De ha te kiszámolod, hogy rosszabbul jársz-e, ha táppénzre veteted magad, vagy sem, ha nem, akkor lelekiismeretfurdalás nélkül menj el táppénzre. A szervezet nem véletlenül jelez fáradságot... a babára fel kell készülni...

Pusz: Piroska
csirippiri
 
 


Orsi!

Egyetértek Bartikával: AZONNAL Dokihoz!
lehet, hogy semmi baj nincs, és akkor mindenki megnyugszik (mint nálunk is ez történt), ha pedig mégis lenne valami, ott tudnak segíteni!!!
Szóval UCCU, és már menni is!
Nekem a maszek nőgyógyászom lenyomta a mobilját kétszer is, amikor kétségbeesetten felhívtam, szóval jó nagy sz.... volt, ott is hagytam rögtön, és irány a MÁV (ez volt a legközelebb, és jókat hallottam róla). Most egy aranyos, fiatal dokihoz járok, aki lelkiismeretes, még nem az élmezőbe tartozik, tehát nem egy vagyok a több száz kismamából, és már az első alkalom után rámköszönt az utcán. Nekem ez sokat jelentett, és bármikor fel tudom hívni a mobilján.
Szóval irány az orvos! Meglátod, nem lesz semmi baj, de erről a doki győzzön meg!

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Eszti, ugyan minket nem érint, de utánanéztem! Ezt találtam egyelőre a neten:
"Az apasági nyilatkozat abban az esetben kell, ha Kedveseddel nem vagytok összeházasodva, ellenben szeretnétek, ha a Pici az ő vezetéknevét kapná.
Kell csináltatni egy hajadonigazolást (népességnyilvántartó csoport, kerületi önkormányzat) és ezzel elmenni a gyermekvédelmi csoporthoz (szintén önkormányzat) apukával együtt és személyi igazolvánnyal. Ott kitöltötök egy formanyomtatványt, aláírjátok és kész. Nem lehet régebbi 30 napnál (mármint a szülés előtt). Ha ez mégsincs meg szülésig (mondjuk - ne adj' isten koraszülés miatt), akkor később is el lehet intézni, csak sokkal macerásabb."

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Esztipeszti!

Én önkormányzatnál dolgozom - igaz a szabálysértésen - de úgy , ahogy Bartika mondta, teljesjogú apai elsimerő nyilatkozatot kell tenni az önkormányzatnál, az ezzel foglalkozó köztisztviselőnél. Bármikor elmehetsz, nálunk a csajok mondták (kolleganőim), hogy volt lyan, hogy nem is látszott a pocak, úgy jött be a kismami, de volt olyan eset is, hogy innen mentek szülni..... Az időpontot te választod meg, én úgy gondoltam - mivel mi sem vagyunk házasok - hogy 7-8 hónapos terhesen megcsináljuk. (ha addig két tanúval össze nem házasodunk)
csirippiri
 
 


Orsi, szerintem is inkább menj orvoshoz! Mint utólag kiderült, lehet én is feleslegesen pánikoltam, lehet nem is lett volna fontos a progreszteron, de inkább legyen így, mert a babával azóta is minden a legnagyobb rendbenKép

MÁS:
Én e héttől vagyok táppénzen, bár még befejezem a maradék munkát itthon a nyaralás miatt. Igaz, én apóséknál dolgozom, de mivel lenne hajtás dögivel, inkább átadom a munkaköröm! Plussz nyakamon a másoddiplomámból még másfél év, egy tanfolyamra is befizettem, mielőtt kiderültek a dolgok, és még egy felsőfokú nyelvvizsga is előttem állKép Így nem valószínű,hogy fogok unatkozni szept-től, meg sztem még ezt sem fogom bírni erővel...

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Eszti,

még a baba születése előtt menjetek apával a papírt intézni, mert utána RÉMESEN nehézkes, és már sokkal több papírt kell kitölteni, ráadásul a barátnőmnek roppant kellemetlen kérdéseket is tettek fel. Amásik barátnőm még a szülés előtt ment a párjával, és minden rendben, gyorsan zajlott.

Bartika,
inkább táppénz, mint hogy nyűglődj a melóhelyen! A babóca jelez, és csak ez számít!
Nekem sem túl jó a fizum, ülőmunkát végzek (utazási iroda), ezért amíg bírom, húzom az igát. Kép

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly
 
 


Piroska!
Sajnos anyagilag nem annyira éri meg nekem. Ebben az évben még a múlt évi (más munkahely, minimálbér) fizum alapján kapnám a táppénzt. Szóval ki kell húzzam decemberig. Elvileg akkor leszek 6 hónapos. Mondjuk a 12. hét után jobb lesz, mert elmondhatom itt bent és akkor ki- kiveszek majd egy két nap pihit. Meg amúgy is nagyon megértő lesz mindenki. A banda nagyon jó fej itt. Csak most még babonából hallgatok... Kép
Milyen jó, hogy ilyen sokan vagyunk, és valaki mindig akad, aki tud segíteni boldogulni. Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Lányok, sajna a dokim ki van kapcsolva egész délelőtt. Próbáltam hívni a rendelőt is, de még ott sem vették fel a telefont!
Azért nem adom fel!
Amúgy amikor megcsináltam a tesztet, és +lett, összenéztünk a férjemmel, hogy akkor most mit kell csinálni?
Még nem akarjuk a hírt elmondani a családban, úgyhogy nem tudom csak tőletek megkérdezni, hogy ti mikor mentetek először dokihoz?
orsi1976
 
 


Eszti:

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyek - apai elismerő nyilatkozat

Anita
Kép
Kép
_anita_
 
 


Orsi! Én még aznap, hgy pozitív lett! Kép
Korábban jártam egy dokihoz, akinek emlékeztem volt UH a rendelőjében. No uccu, rohantam hozzá. Sajna most ő is szabin van így nem tudom ajánlani neked. Akinél szülni szeretnék, és szintén van UH-ja meg a jövő héttől lesz. Nekem 5 hetesen már látszott a petezsák hasi UH-n, szóval érdemes elmenni! Főleg a barnázás miatt!!! Ha pesti vagy, menj be most is akár az István kórház ambulanciájára, ott fogadnak és tudnak UH-t is csinálni!!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Orsi, az, hogy nem veszik fel a rendelőben a telefont, az nem azt jelenti, hogy nincsenek bent. Próbálgasd, de délutánnál tovább ne húzd! Kép

Csajok, köszi az apasági nyilatkozat segítséget, én is azt hallottam, hogy előtte kell intézni. Úgyhogy akkor majd hasonlóan, mint Csirippiri, 7-8 hónaposan bemegyünk elintézni a formaságokat.

Köszi az okítást! Kép

Bartika, aludj helyettünk is!! Kép
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?