Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Agyam már Afrikában félig, de azért még írok Kép Szóval káoszos napokat élünk, ma még jön Lili, REgi barinője, akivel nyaralni is megyünk, aztán este anyósomék búcsúzni, holnap még takcsizok, pakolás, aztán irány pénteken Kép Gondoljatok rám, hogy túléljem mindezt 2 gyerekkel Kép

Tegnap a fogászatot is kipipáltam, két fogamat betömték, most egy darabig nem kell mennem remélem.

Hanzi,
Igen, én is kb 4 hó körül számoltam...akkor majd télen szólok Ferinek, köszi!

Nyuszi,
Szegény Csipi Kép Persze nyilván minél kisebb, annál nehezebb vért venni tőlük. Reginek most tavasszal vettek először, de szerencsére egy mukk nem volt. Pedig előtte való nap már tiszta ideg voltam, hogy mi lesz. Kép De most tulképp miért is van ez a kivizsgálás nála? Vhogy nem emlékszem, ne haragudj Kép
A Bethesdát én is jobban "szeretem", bár szerencsére komolyabb ügyek miatt egyik helyen se voltunk még, de így is szimpibb az egész.

Szirom,
Örülök, hogy előkerültetek! Kép

Nekünk is mindegy tulképp, hol lesz a tali, megyünk most már (feltéve, hogy jó az időpont Kép Kép ), akkor aug vége, szeptember nekünk is jó!

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

No, jöttemKép

Hanzi! Elhiszem, hogy jó a kert, és kíváncsi is vagyok rá, meg persze mindenkire, úgyhogy mi megyünk, ha tudunk, az tuti.

Nyuszi! Szegény Csipi, nem igaz, hogy ezt nem lehetne máshogy megoldani. Esküszöm, hogy akik kitalálják, nem gondolják át.
Mi a Madarászban csak hallásvizsgálaton voltunk, de muszáj volt átvinni a 6 hetes gyereket az infuenzások tömegén, mert a bejáratnál volt a gégészet.A Bethesdában egyszer jártunk, amikor nem tudtuk, hogy Miksa lenyelt egy gombelemet vagy sem (nemKép), és ott tényleg kedvesek voltak. Azért megjegyzem, hogy a röntgenben nem volt egy pelenkázó, ahol visszaöltöztethettem volna a gyereket. Vagy nem mutatták meg, én látni nem láttam. Úgyhogy az ordító, a lefogástól teljesen beparázott gyereket az ölemben pelenkáztam és öltöztettem vissza, elég nagy mutatvány volt. De összességében jó benyomást keltett a kórház.

Kriszta! Ha erre a talira se jöttök el, bizisten most már megharagszom!

Meló: én azért beszélnék a cégben valakivel, mert nem tudom ugyan, hogy nálatok milyen a helyzet, de a szabi alatt már simán kirúghatnak. Mondjuk az én állásom már most sincs meg, kiszervezték a tevékenységet egy másik cégbe. De ezt én is csak úgy hallottam, mert hivatalosan senki semmit nem közölt még mindig. A főnököm pedig a szememre vetette, hogy miért hívott volna, én se érdeklődtem az ő hogylétük felől. Ami egyébként nem igaz, mert a kollégákkal azért elég sűrűn beszélünk, de őt tényleg nem kérdeztem meg. No comment.

Manó! Jobban vagy már?

Marycus! Ugye jól emlékszem, te írtad hogy sulit kezdesz? Komoly? Bírni fogod a két kiscsaj mellett? Én először el se hittem, amikor írtadKép

Egy picit rólunk is: Miksa majdnem minden nap kimond valami új szót, bár ezeket később nem feltétlenül használja. És most van egy szava - tüvé - amit sokat mond és egyszerűen nem tudom mihez kötni. És mindig megkérdezem tőle, hogy Miksa, mi az a tüvé, és akkor somolyog a bajsza alatt, vigyorog, és baromira büszke magára, hogy van egy titkaKép Nagyon ügyes, fölfelé kapaszkodás nélkül megy a lépcsőn, bár eléggé parázok miatta, fölmászik mindenhová, kerítésre, veszélyes helyekre is. (De gyorsan lekapomKép)Végigmegy a sziklakert szegélyén (olyan 8-10 cm széles), tök jól focizik, jól is dob, a kupakját nagyon régóta bárminek letekeri és visszatekeri, rajzol tollal kört, kicsit krumpli, de rendesen be is zárja a vonalat. Meg tudja különböztetni a kört az oválistól, tornázik, karemelés, ésatöbbi, megmutatja, hogy csinál az indián, a csiga és a kiskacsa. És mostanában boldog-boldogtalanak puszikat dobál. Most ennyi mutatványa jut hirtelen eszembeKép Van azért gáz is vele, most épp nem tudunk sehová sem gyalog menni, mert minden csikknél lecövekel, és ordítja, hogy kuka. Anyám meg összeszedte neki nálunk a ház előtt és bedobta a kukába, de hát én nem fogom neki fölszedni Horány összes csikkjét, az hétszentség. Viszont így 25 perc alatt tettünk meg 20 métert ma hazafelé a boltból. És kitalálta ugye, hogy gyalog nem jön, a babakocsiba se akart visszaszállni, hanem vigyem. Úgyhogy egy egész üdülőnyi ember előtt kellett visszaszuszakolnom a kocsiba elég nagy műsor kíséretében, hát nemtom mit gondoltak. A másik, hogy állandóan elszalad az ember elől, akárhová megyek utána, leülök, akkor tuti, hogy egy percen belül otthagy, és megy mondjuk lépcsőzni. Vagy akárhová, egyszóval egy perc nyugtom sincs, mert mindig eltűnik szem elől, nem tudok semmit se csinálni, ami 10 mp-nél tovább tart. Tegnap úgy tettem föl a levest, hogy a hordozóban rám volt kötve... de a múltkor palacsintát is úgy sütöttem, de amikor kihajolva a hordozóból közben még egy kisautót is tologatni akart a konyhapulton, akkor letettem szépen. Erre bosszúból kezdte a sütőbekapcsolást, hűtőkipakolást, majd amikor semmit se szabadott (naná), akkor fölmászott a nadrágszáramon. Abba a palacsinta sütésben kikészültemKép És aztán a büdös kölyök asszem 2 falatot vett belőle kb. Namost elég hosszú lettemKép

Sziasztok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

üdv. mindenkinek!

Tali:
Zoli augusztus 20-a előtti és utáni héten van szabin és ha összejön akkor megyünk kicsit nyaralni. Mondjuk tuti haza kell jönnünk egy napra, mert Nikinek 17-re van UH időpontunk a Bethesdába. Ide szörnyű nehéz időpontot kapni, majd 2,5 hónapra előre kaptunk csak, pedig a gyerek 3 hónapos koráig meg kellene csinálni a vizsgálatokat.

Szóval egyébként nekünk bármikor jó, a szeptember is, csak szeptember második hetében kezdődik a suli és a szombatot ott kell töltenem, így inkább vasárnapra szavaznék.

Szirom:
Jó hogy végre újra jó a net és a gép is.
Miksa mutatványaihoz gratula!

El tudom képzelni milyen lehet vele. Vikó is mászik mindenhová, s ha rászólunk annál inkább csinálja. De most már így van mindennel.
Niki körül is állandóan ott sertepertél. Betakarja, kitakarja, cumit ad neki, mikor utálja, mindent dugdosna a szájába, ami a keze ügyébe kerül. Hintáztatja, de úgy, hogy ha nem lenne bekötve akkor kirepülne. Isten bizony, hogy Niki már rémült kerek szemeket mereszt ha meglátja nővérkéjét... Bár az tetszett neki, mikor Vikó a fejére dobta a takarót én meg lekaptam róla és ezt vagy 3-szor megismételtük, akkor mindig vigyorgott. 3-adszorra megelégeltem a dolgot és elrángattam Vikót. Ha kiteszem kicsit tornázni, akkor meg állandóan elveszi a játékokat, a könyveket, igaz hoz másikat és azt gondosan ráteszi Niki fejére. Már bőszen mutogatta azt is, hogy rálép Niki fejére. Egyszer Zoli már csak ellökni tudta, mert rá akart ülni Nikire és olyan gyorsan tette, hogy Zolinak másra már nem volt lehetősége. Volt is nagy hiszti, hogy ővele mi történt...
Amúgy neki is 1000 keze van. Boltba menni vel kész idegbaj. Ha egy dolgot kiveszek a kezéből és visszateszem addigra már másik kettőt megszerzett. Most a legújabb, hogy elszalad előlünk. Meg ha el akarunk venni tőle valamit, akkor a háta mögé dobja, vagy jól elhajítja.

A szavakat ő is kezdi mondogatni, pontosabban utánozni minket, de később ő sem használja. Viszont idegenek előtt nem beszél, még halandzsázni se haladzsázik. Inkább csak néz és raktározza az infókat.

Ezzel a csikkes dologgal vigyázni kell. Az jó, hogy tudja, hogy szemét, és ki kell dobni a kukába, de az már kevésbé, ha fel is veszi és kidobja. Szép cselekedet, de szerintem veszélyes, ki tudja milyen ember dobta el, nem volt-e beteg pl...

Műsor nálunk is van, ráadásul ketten nyomják... Képzelheted...

Sulival úgy vagyok, hogy muszáj valami mást is csinálnom, mert most nagyon sok a két kölyök, már agyilag. Kell valami más. Remélem összejön. Persze mehetnék szórakozni is, csak az kevésbé hasznosítható a jövőben...
Egyébként kettővel nem nehezebb, mint volt Vikóval egyedül, csak inkább más.

Manó:
Sajnálom a tengerimalacot...
Jobbulást kívánok!
Szerintem jól döntöttetek, hogy inkább elkülditek Emmát, és csak akkor jössz el szabira, ha mér mindent befejeztél. Így nem idegeskedsz amiatt, hogy félbehagytál valamit, meg nem zargatnak miatta szabi alatt, márha ez egyáltalán szokás nálatok, mert nálunk a szabi alatt mobilon mindig megtaláltak az ügyfelek.
Emma pedig biztosan élvezni fogja, hogy ő már olyan nagy lány, hogy egyedül is emehet kicsit nyaralni.

Krisztocs:
Jó nyaralást!
Azért majdcsak besegítenek az apukák is, meg hagyd is, hogy segítsenek.

Én a helyedben azért csak jelezném a munkahelyemen, hogy mikor szeretnék visszamenni, biztos, ami biztos.

Nyuszi:
Bár nem én leszek a vendéglátó, de nem is tudom hogy fordulhatott meg a fejedben, hogy nem fogadnánk be a tali tekintetében. Hanzikával ezen a téren maximálisan egyetértek.

Mi eddig még csak Bethesdában jártunk, de eddig nem volt komoly ügyünk. A Madarászról csak hallottam, hogy nem kifejezetten gyerekbarát, ami szerintem nagyon szomorú.
A Bethesda ügyelettek kapcsolatban viszont vannak rossz tapasztalataim. Egyrészt telefonon elérni őket szinte lehetetlen, másrészt mikor elértem őket, az orvost technikai szempontból nem sikerült többször sem kapcsolni (nem tudták átadni a mellékre a vonalat...). Harmadszorra megígérték, hogy visszahívnak, na azóta is hívnak.

Amúgy nem tudom érdemes-e ennyi vizsgálatnak kitenni Csipit, hogy megállapítsák, amit eyébként is tudtok és még csak nem is segítenek rajta. Amúgy csatlakozom az előttem szólókhoz. Probáljatok természetes hashajtókat alkalmazni. Rostos gyümölcsök, szőlőlé stb. A tejpép szerintem nem feltétlenül tartozik ezek közé szerintem, mindegy, hogy milyen.

Üldögéléshez gratulálok Csipinek! Csak így tovább!

Hanzika:
Tali ügyben már írtam hogy mikor lenne jó. Horány és Újpest mindegy, de ha van játszóteres rész az nekünk biztos beválik. A bográcsozás is szuper, bár Vikó erősen érdeklődik a tüzeskedés iránt.

Betegség... Elhiszem, hogy szóltak a munkahelyeden. Ma nemigen tolerálják, ha az ember beteg, pedig van ez így. De tényleg nem tudom mit csinál akinek nincs segítsége. Bébiszityó? Arra elköltheti amit keres. Mikor itt kűzdöttem még Nikóval a hasamban bennünk is felmerült, hogyha Nikó kihúzza végig, akkor családilag nem tudjuk megoldani a dolgot, és nézelődtem ezen a téren. Hát hihetetlen, hogyha hivatalosan intézed a dolgot, akkor mennyibe kerül. Ha nem akkor más, de úgy sem olcsó a dolog. Szóval mindig, de mostanában megfizethetetlen, ha vannak ráérő, gyerekszerető nagyszülők, akik még bírják az iramot, mert nehéz ezekkel a kis izgő-mozgókkal.

Na, jó hosszú lettem.
Mindenkinek szép napot!
Marycus
marycus
 
 

 
 

Sziasztok!

Elaludt a büdös kölyökKép Az utóbbi napokban ebben némi javulás állt be, most megvan egy félóra alatt, az elmúlt egy-két hónapban egy órás altatásokat produkáltunk. Ma egyébként szupernyűgös volt, remélem csak front van. Meg még várjuk a szemfogakat...

Marycus! Minden elismerésem a tanulás miatt, én szerintem nem bírnék belevágni. De mikor fogod csinálni? Miksa engem még sütni-főzni se hagy, pedig azt nagyon szeretek. Olvasni is csak akkor bírok, ha elaludt, de hát az éjszaka nem végtelen, és gyorsan vége is lesz. Niki pedig gondolom még ébred éjjelente.

Kriszta! Akkora marha vagyok, most jutott eszembe, hogy nektek milyen jól jöhetne a nyaraláskor a hordozónk. Tudod, tettem régebben föl képet, premaxx, nem kendő, nem kenguru. Elég kicsire össze lehet gyűrni, simán elfér a táskában, és ha Máté elfárad, belevághatnád. Fényévekkel könnyebb vinni benne a gyereket, mint kézben, és sokkal kisebb, mint a babakocsi. De lehet, hogy már késő, ha nem, hívj!
És nagyon jó utat és nagyon jó pihenést!

Hanzi! Akkor mikor is jöttök Horányba?

Nyuszi! Csak a reagálások után vettem észre, hogy milyen lükeséget írtál, hogy befogadunk-eKép Má befogadtunk, nem?Kép Ha nem jöttök, igazolatlan hiányzásKép

Képet majd akkor tszek, ha nem modemesről nyomjuk, talán jövő hét elejétől. Ja, még azt akartam elmesélni, hogy Miksa ma vacsinál bűbáj volt, egy ötujjas sárkánybáb mind az öt fejét megetette, majd megitatta, vízzel és sörrel is, majd az egyik füléhez nyomta a telefont, és közölte, hogy pappaKép Az ő kis agyában ha telefonálunk, az csak a papa lehetKép Jó, a nagymama és a nagypapa is belefér.

Jó éjt mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors: Krisz, jó utat nektek!

Szirom: 26-tól azon a héten Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Fogászat befejezéséhez gratula! Jó nyaralást és némi pihenést!

Hanzika,
Igen, én is hallottam, hogy a tejérzékenység is okozhat kakigondokat, de az általában túl híg, nekünk meg pont az ellenkezője a gond... Voltunk a házidoki néninél, lecserélte az ehetetlen HA pépet ehető Sinlac-ra, ez most gyümölccsel csúszik. Megnyugtatott, hogy nem gondolom rosszul, az a jó, hogy nem hajlandó meginni a tápszert, hanem az anyatejét kéri Kép. Azért minden este mixelek neki fél decit, hátha... Eleinte még belekortyolt, de már a fehér folyadék látványára kiüti a kezünkből a cumisüvegetKép. Lényeg, hogy mióta ezeket a cuccokat adom neki, már hashajtóval is csak kétnaponta van eredmény Kép, tehát visszaesés van. Doki néninkkel megbeszéltük, hogy a kontrollig csináljuk a tejmentes menüt, aztán elhozom a leleteit és ha eddig nem találtak semmit, elfelejtjük egymást a Madarásszal, nem kínozzuk tovább a babát.
Egyébként az éhgyomri labort akkor mondták, amikor már elfele jöttünk, a "rossz hír hozója" egy kis asszisztens volt, az ő fejét meg nem akartam leüvölteni, nem ő tehet róla. Amire viszont a laborosok bepippantak, az az volt, hogy 19 (!) vérből végzendő vizsgálatot írtak ki Csipinek, ami 3 tele kémcső vért igényelt volna. Így a laborvezető előjött és kihúzott egy csomót, mondván mit képzelnek, ez egy 9 hónapos gyerek... Aztán egy kb. fél kémcsőnél leállította a folyamatot, mondván ebből majd "kigazdálkodják".

Szirom,
Miksa mutatványaihoz gratula (bár a lábszáron mászást gondolom kihagynádKép)!
Megértem, hogy modemmel nem akarsz képeket töltögetni... Egyébként nem hivatalos forrásból már informálódtam, azt csicseregték a verebek, hogy nagyon szép voltál és minden szuper volt Kép.
Pletyi: hallottad, hogy Tündéékhez is jön a gólya decemberben?

Marycus,
Hát igen, testvérek egymás köztKép. Azért nem lehet könnyű most neked, nem csodállom, hogy valami másra is vágysz, de szerintem nehéz lesz így a suli... Anno a BME Menedzser kurzusán szerezett barátnőm volt két gyerekes (most már három van neki), ő a mai napig mondogatja, nekem köszönheti, hogy nem hagyta abba, mert húztam magammal: kidolgoztam a tételeket, együtt tanultunk, együtt mentünk vizsgázni, írtuk a szakdolit, nem hagytam, hogy elsinkófálja a dolgokat.

Most abba kell hagynom, és egy ideig nem jövök, mert a jövő héten Api külföldön lesz, mi lecuccolunk nagyiékhoz, ott meg nincs net.

Tettem fel új képeket Csipiről:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5571&page=3

Legyen szép hetetek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi, Szirom:
Én nem gondolom, hogy könnyű lesz a suli, de nekem munka mellett sem volt több időm, a könyvvizsgálóit is úgy csináltam, hogy a munkahelyem nem támogatta, sem pénzügyileg, sem időben. Szerintem egy próbát megér.

Nyuszi:
Csipi nagyon aranyos!

Szörnyű, csak orvoshoz ne kelljen őket vinni. Minden elismerésem Csipinek, hogy bírja a megpróbáltatásokat.
A Sinlac nekünk anno nagyon nem ízlett, de a Humana HA-s tápi még most 1,5 évesen is csúszik Vikónak. Mondjuk ő 8 hónapig szopizott, de utálta az egészet... Egész megkönnyebbült, mikor kényszerből, de nem erőletettem tovább a szopit. Hát ilyen is van, de a normális az az amit Csipi csinál, mármint, hogy inkább anyától kér tejcsit.

Jó pihit nektek a nagyiéknál!

Szirom:
Nagyon aranyos lehetett Miksa.

Niki természetesen ébred éjszaka. Jobb esetben 1-szer, rossz esetben 2 úránként mehetek hozzá, na ilyenkor azért kiborul a bili... Leginkább azért vagyok mérges, amellett, hogy fárasztó, mert nem eszik rendesen. Cuppog, meg csak egyy mellből hajlandó enni, pedig kellene neki mind a kettő. Mivel keveset eszik, hát ébred állandóan. Ráadásul a sűrű etetés nem jó neki, mert fájni kezd tőle a pocakja, ami miatt meg egész nap nyűgös, és ilyenkor általában este előadja az 5 órás sírás magánszámát.
Amúgy hihetetlenül egyformák Vikóval. Azt hiszem, hogy a sírások hátterében nála is az unatkozás van, mint Vikónál. De könyörgöm még csak 2,5 hónapos, mit akar? Szóval ezt abból következtettem ki, hogy általában, ha kiteszem tornázni, már lökdösi a kezecskéivel a játékokat és bőszen nézeget, beszélget és mosolyog. De csak 15-20 percig bírja, mert elfárad és nyügi lesz, viszont még nem álmos annyira, hogy elaludjon, nem éhes, akkor meg mit tudna csinálni, mint sír... Kézben nézeget tovább, dehát egész nap kézben nem lehet. Valamikor Vikóval is kell lenni.
Most néztük a hordozót, hogy tudnám belesuvasztani, hátha úgy könnyebb lenne, de ültetni még nem akarom, nem tartja olyan jól még a fejét, a fektetés ebben a hordozóban elég macerás, meg kipróbáltuk nem biztonságos és még nem is tetszett őkelmének, meg valahogy kicsi is neki, pedig azért nem egy óriás. Ezért most gondolkodok, hogy kellene egy kendő, de nem akarok feleslegesen pénzt kidobni, ha abban sem tudom jól magamhoz kötözni.

Vikó egész jól eljátszik mostmár a gyerekekkel a játszótéren. Figyeli őket és csatlakozik hozzájuk. Tegnap megnézte Mátét is, aki 1 héttel idősebb Nikinél. Tetszett neki. Ma meg Zsófi kínálta meg banánnal. Együtt ették a banánt egy harapás nekem, egy meg neked alapon. Mondjuk ennek azért különösebben nem örültem, dehát ez van.

Ma meg letettem Nikit az ágyra, amíg átöltöztem és persze üvöltött, mint a sakál. Vikó meglátta, odament hozzá, elkezdte simogatni a hasát és mondta neki, hogy "si-si-si-si". Aztán pedig a fejét kezdte simogatni. A játszótéren is odajött és mikor látta, hogy sír, kivette a cumisüveget és mutatta, hogy meg kell itatni. Aztán segített is megitatni. Szóval írtóra aranyos gyerkőc tud lenni.

Alvás: nagy szerencsém van, mert Vikót ha hazajöttünk a játszótérről, megetetem, aztán beteszem a kiságyába és otthagyom. Mindig elalszik. Õt egyébként sohasem kell altatni. Ha nem álmos még akkor eljátszik az ágyában, de tudja, hogy aludni kell. Mondjuk úgy sohasem tesszük le aludni, hogy nem kérdezzük meg tőle, hogy álmos-e és hogy menni akar-e az ágyába aludni. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Lehet, hogy álmos, de nem akar menni aludni, akkor nem lehet őt betenni az ágyába, mert hisztizik. Viszont a délutáni és az esti alvások rendjéhez hozzászokott, legfeljebb 1 úra csúszással, de igényli is, hogy letegyük és akkor nem kell altatgatni. Ha Vikót letettem akkor Nikit megszopiztatom, kicsit tornázik és aztán elringatom a hintaszékében, s így van minden nap min. 1,5 órányi szabadság. Próbálom Nikit is arra szoktatni, hogy kb. egy időben aludjanak. Szerintem nem lesz ezzel gond.

Na, most ennyit rólunk.
Többiek merre vagytok?

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Borzalmas napunk van, Miksa ma kétszer verte be a fejét, úgyhogy kis csomó a gyomrom és figyelgetem, hogy biztosan jól van-e. Pedig úgy figyelek, és mindig a nyomában vagyok, de most mégse tudtam megvédeni... Kép Most alszik, eddig úgy tűnik, hogy minden rendben, de az istennek se múlik a parám. Először a lakásban csúszott el, és esett neki hanyatt a falnak, amikor rám akart mászni, de lendületből megcsúszott a parkettán. Tök lelkifurdalásom van, mert akkor történt, amikor azt mondtam, hogy most már az se baj, ha nyüszizik, de összerámolok, mert úszik az egész lakás. Abba is hagytam az egészet azonnal, kimentünk játszani, de amikor nyitottam volna ki a homokozó fedelét, elindult fel a lépcsőn, és mivel volt valami a kezében, nem kapaszkodott, és az utolsó fokot már nem bírta biztonággal megtenni és hanyattesett. Mentem én, de nem értem oda. Van pukli a fején, elég pici, de eléggé kiáll. Kb. fél percig sírt, aztán mászott tovább, de én meg még most se bírtam lenyugodni rendesen abból az állapotól, hogy az embernek remeg keze-lába. Azt tudom, hogy azt kell nézni, hogy nem szédül-e, nem hány-e, egyformák- a pupillái és nem túl aluszékony-e. Edig csak az utolsót nem tudtam ellenőrizni, remélem, nem ma akar 2 óránál többet aludni, mert akkor megint parázni fogok. Persze pont ma vagyunk egyedül, az ember csak este 8 körül ér haza.

Marycus! Miksát mindi altatni kell, és sose akar aludni menni, még ha alig bírja nyitva tartani a szemét, akkor se. És akkor is kidobja még néhányszor a takaróját, felugrál, rötyög, stb.
Hordozó: szerntem a miénk elég jó, de még mi is használjuk, ezért nem ajálgattam. Kölcsönbe azért pár napra bármikor oda tudjuk adni, ha akarod, próbáld ki. Mondjuk olyan féléves korig fektetni kell benne a gyereket, és azt Miksa nem szerette. De ülni imád benne. Nekem azért szimpatikusabb, mint a kendő, mert nem kell tekergetni, hanem egy csat van rajta és kész. Méretet azért lehet állítani.

Nyuszi! Örülök, ha jól érzeték magukat a közös barátaink. A babáról tudtunk, talán jóval korábban, mint mások, mert épp akkoriban derült ki, amikor vittük a meghívót. Talán akkor még csak teszt volt, doki nem is látta. Nagyon örülünk neki, szurkoltunk nekikKép

Hanzi! Akkor majd hívjuk egymást számítok a közös programokra! Miksának jót fog tenni, kezdi hiányolni a társaságot. Van már egyébként homokozónk (most már homok is van benneKép)

Megyek és most pakolok, basszus.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Miksával remélem semmi komoly nem lesz. Bár egész jól bírják ezt a fejbeütősdit. Vikó valamelyik nap a játék hevében vagy 6-szor úgy odakoppant, hogy csak na. A végén már mondtam, hogy menjünk fördeni, meg aludni, mert tuti bugyuta lesz a kölyök, ha így folytatja. Õ meg csak vigyorog akárhányszor bevágja a fejét, pedig szól ám rendesen. Mikor a csúszdáról esett le akkor se lett semmi baja, pedig anyu szerint ha bármelyikünk így esik le min. egy agyalapi törés...

Köszi a próbát, de ma úgy begurultam, hogy nagy hírtelen megrendeltem egy kendőt. Mostanában Niki egész nap sír. Nem éhes, mert tápihoz hozzá se nyúl, vizet nem kér, tiszta a pelus, hideg-meleg játszhat, de ezekben a napokban győzze az ember úgy öltöztetni, hogy mindig OK legyen. Az igazság az, hogy tisztára a nővére. Õ is emelgeti a fejét, mintha menni akarna valahová, dehát alig 3 hónaposan hová menne? Unatkozik szerintem, mint Vikó annak idején és ezen nem segít semmi hosszútávon. Kézben is csak ideig-óráig van el. Ha kiteszem tornázni elvan úgy 10-15 percig, de aztán vagy megunja vagy elfárad, de aludni azt nem akar. Szopin jól ellenne, csakhát akkor meg a hasa kezd fájni, ha egész nap rajtam lóg, meg mi lesz Vikóval?
Ma ki akartam menni velük a játszótérre, majd kb. a harmadik saroknál bevágtam Vikót a babakocsiba és hazajöttünk. Eredmény fél óra párhuzamos üvöltés. Lényeg, hogy Vikó a parkban meglátta a haverokat és főleg a bicajukat, meg a traktort, innentől a játszó már nem volt favorit és csak a nyüglődés ment, Niki meg alapból üvöltött. Szóval berágtam és hazajöttünk.

Lehet, hogy a meleg?

Alvás:
Vikó se akar soha aludni menni, általában ha már csak esik meg kel akkor visszük szundizni. Meg az már nem különösebben érdekel, ennyi sírás után, hogyha beteszem az ágyába mit csinál. Felőlem röhöghet, sírhat, énekelhet, játszhat, dobálhatja magát. Rendszeresen kicsomagolja a párnát és a paplant is, szóval tuti nem alszik, de két gyerek mellet nem teheti meg az ember, hogy órákat altatgassa főleg a nagyobbat. De korábban sem volt hozzászoktatva. Már egész kicsi korától hagytuk őt, és előbb utóbb elaludt. Mondjuk volt, hogy sírt 10 percig is. Ilyenkor időnként bementünk, kapott inni, meg újra lefektettük és egyszercsak eleludt. Most már tudja, ha kiságyba kerül akkor itt az alvás ideje, ha nem tud elaludni, akkor is elfoglalja magát, míg elalszik. Nem mondom hogy nem volt még olyan, hogy vagy egy órát döngött a kiságy. De végül elaludt. Ez azért is jó, mert ha éjszaka fel is ébred, soha nem kell bemenni hozzá, de nem is igen ébred.
Remélem Nikinél is beválik a módszer majd később, bár két napja ő is szépen átalussza az éjszakát, csak a nappalok nyűgösek. Lehet, hogy jól kifárad nappal.

Na ezt jól kiveséztem. Most megtudtad milyen zord anya vagyok...

Mindenkinek kitartást a meleghez!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, de a héten nagyon sok a melóm, anyukám van Emmával, én meg túlórázok. De már csak 1,5 hét, jövő csütörtöktől szabin leszek aug 22-ig. Aztán ha minden jól megy dolgozom 1,5 hetet és ha jó idő lesz utána megint szabi, mert el akarjuk kísérni a férjem Horvátországba, ott lesz verseny Rijekában. Gondoltam én addig elücsörgök Emmával a tengerparton míg ő dolgozik. Bár nem a leggyerekbarátabb tengerpart, de majd csak elleszünk valahogyKép

Marycus!

azért csendben és halkan annyit hozzátennék a zord anya módszerhez (ami szerintem nem rosszKép) hogy Emma ilyenkor hányja össze az ágyát. Kép Szóval ez sem működik minden gyereknél, sajnos. Ennek ellenére nekem ugye bölcsiig magától aludt el, szóval valahogy sikerült rászoktatni, csak a bölcsi kavart be. Bár azóta is csak velem csinálja hogy maradjak ott amíg elalszik, a férjemmel meg anyukámmal nem, ha délután ők altatják. De végülis ha olyankor viszem aludni mikor már álmos max negyed óra és elalszik. Az más kérdés hogy most hogy kitört a nyári szünet és reggel alszik amíg akar, délután meg képes 3 órákat aludni, így este 11-nél előbb nem alszik elKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk szerencsére, Miksa megúszta a kalandot egy púppal a fején, meg néhány horzsolással. Azóta van rajta vagy 40 db szúnyogcsípés, szóval kb. úgy néz ki, mint egy hadimenekült, aki mondjuk a bozóton át lógott meg. Hanziék is kint vannak, szegény Marcus is össze van csípve. No, felébredt, basszus, ez se lett hosszúKép
Még annyi, hogy rohadt meleg van itt, is, bár talán még mindig jobb mint a városban. De 35 fok árnyékban a mi teraszunkon még sose volt. Úgyhogy ma a szobában vagyunk inkább, majd később talizunk Hanziékkal, náluk is meg nálunk is van pancsimedence, ott nyomják a srácok. Miksa Bábának hívja Marcust, és egész jól megvannak. Tegnap például nem akartak elbúcsúzkodni az istennek seKép
Tényleg megyek, bár most mégis csöndben van, talán csak fordult egyet. Még akkor leírom, hogy én nem hagyom Miksát sírni az ágyban egyedül, mert ilyenkor segítséget kér, és szerintem ebben a helyzetben szüksége van rám, és csalódna bennem, ha nem mennék be. Szóval inkább ott vagyok vele, hogy érezze a támogatást és a szeretet, de nem veszem ki az ágyból, hanem határozottan ragaszkodom az alváshoz. De nem hagyom ilyenkor magára, mert nem bírom hallgatni, megszakad a szívem, annyira sajnálom (egyszer kétszer próbáltam, néhány percet bírtam). Azonkívül ha hiába szólongat, akkor talán ez kihathat a későbbiekre. A Miből lesz a cserebogárban (Spektrum) volt egy kiskölyök, aki órákig szólongatta a kiságyból, csukott ajtón át az anyját, de az egyedül hagyta, mert küzdött a depressziójával, ami azért alakult ki, mert nem lánya született...seggfej.. Naszóval a pszichomókus valami olyasmit fejtegetett, hogy ennek a gyereknek nem lesz önbizalma, mert figyelmen kívül hagyják a kéréseit, és úgy fogja érezni, hogy mindegy, mit csinál, ő akkor se számít. Tehát 1. önbizalomhiányos lesz, 2. ha gondja lesz, azt nem az anyjával beszéli meg majd, mert tőle sosem várhatott segítséget. Ez azért elég sarkos eset volt, gondolom Marycus zord anya szerepe kismiska ehhez képest, de én inkább altatgatom a kölköt, noKép Meg énekelgetk, aztán később remélem, a meséket is szeretni fogja. Most még inkább fölpörög tőle (néha az énektől is), ezért sokszor csak csendben fekszünk. Illetve én, mert ő dumál, ugrál, iszik, takarót dobál stb...

No, eldugultamKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Az ING Biztosító Rt-t képviselve egy pénzügyi szolgáltatást szeretnék az Ön szíves figyelmébe ajánlani. Ezt a konstrukciót az ING azok számára hozta létre, akik szeretteik, hozzátartozóik anyagi biztonságát mindennél fontosabbnak tartják.

A Patrónus életbiztosítás elsősorban a gyermek életútjának kiemelkedő szakaszaiban nyújt segítséget. Életbiztosításunk szolgáltatása fedezheti a magas tandíjakat, hozzájárulhat az első saját otthon megteremtéséhez, akár az esküvő költségeit is enyhítheti. Segítségével megteremtheti az önálló életkezdés anyagi hátterét.

Amennyiben bővebb információhoz szeretne jutni, kérem írjon nekem a csipkay.peter@ing.hu címre, vagy hívjon a 20/982-3467 telefonon.

Csipkay Péter
gondos_apuka
 
 


Sziasztok!

Csak néhány képpel jönnékKép Két illusztráció erről a hétről, és két másik Miksáról. Egyébként hol vagytok?

Kép
Kép
Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a nagyiéktól, épen egészésgesen, de azért akadt egy-két izgalmasabb - orvosi - epizód is a héten.

Pl. hétfőn telefonált a gyerekorvos, hogy szóltak a Madarászból, Csenge vizeleteredménye kórós, kontrollt kérnek. Mondjuk azt is mondta, hogy elég érdekes az eredmény, mert csak egy értéke rossz, de ekkora eltérésnél már más értéknek is magasnak kellene lenni, szerinte elnézték, de just in case nézessük meg. Elballagtunk hát beutalóért az egyik gyerekorvoshoz, ahol majdnem meglincseltek, mert telefonon már lebeszéltük a helyi dokival a részleteket, így ahogy odaértünk rögtön engem szólítottak, amit a várakozók zokon vettek. Hát van előnye az időpontosztásnak, az biztos. Csak kezdhettük a zacsiragasztós kínlódást már este, bár a végén bedühödtem és letéptem róla, mondván legalább aludni tudjon egy pár órát. Reggel meg olyan szépen belepisilt, hogy tanítani kelleneKép. Persze tökéletes lett az eredmény, tehát tényleg elnézték a Madarászban (valószínűleg raktak egy nullát a valós érték mögé, no comment).

Aztán vacsikészítés közben őszibarackmag került a turmixába - pontosabban az egyik mag szétvált és nem találtam meg a belső magját, amiből arra következtettem, hogy benne volt a turmixban, amit persze Csipi már bevágott. Felhívtam először a Bethesdát, de a portás bácsi felvilágosított, hogy ők nem foglalkoznak mérgezéssel, hívjam a Heim Pált. Ott is elgondolkodtak a dolgon, megnézték, hogy a sárga vagy az őszi magnban van-e cián, aztán arra jutottak, hogy a sárgában, így nyugodjak meg, nem lesz semmi baja. Persze egész éjjel a szuszogását hallgattam, mert a légzésfigyelőt itthon felejtettük.

Hétvégén meg én nyúvadtam ki majdnem, a nagy melegben a vérnyomásom napokig 70/40 volt, 80-as pulzusal, hát eléggé dögrováson voltam, de szerencsére vasárnapra magától helyrejött, teljes 85/55-re szököttKép.

Picike ideje azért jól telt, szerelembe esett a kutyámmal, nagyokat pancsizott és persze hiányolta Apucit, ahogy megjött pénteken, átült az ölébe és el sem engedteKép. Miután egész héten non-stop szórakoztatta valaki, kicsit félek, mi lesz velünk kettesben... most is csinálja a fesztivált, gyorsan eldugulok.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

1 hetet Sarudon töltöttünk. A két gyerkőccel mentem, mert anyuék most lent vannak. A nagy meleg elől menekültünk. A meleg elől menekülés sikeres volt, de a többi...

Előszöris Vikót is összecsipkedték a szúnyogok, de neki iszonyatosan megdagad a helyük. Szóltam már én ezerszer a doki néninek, hogy szerintem ez nem normális, de mindig az volt a válasz, hogy ne engedjük, hogy megcsípjék a szúnyogok... Off ment ezerrel, aztán mégis. Csütörtökön aztán valami megcsíphette, darázs vagy méhecske, vagy ezer szúnyog egyszerre vagy rossz helyen és azt vettük észre, hogy nőnek a fülei. Végülis azt gondoltuk, hogy hát szegénynek mindkét fülét megcsípte valami . Én elmentem szopiztatni Nikit, Zoli meg etette Vikót, meg vitte volna fürcsizni is. De feszt hallgattam, hogy nézd a fülét és a szemei, meg a szája, és hogy Zoli mondja, hogy orvoshoz kell vinni. Na, akkor Nikit legnagyobb meglepetésére lefejtettem és letettem a kiságyába. Hát nem kívánom senkinek, hogy ilyet lásson a gyerekén. A füle, a szája min. 4-5-szörösére dagadva, a szemein alig lát ki, a teste csupa piros pötty és a lábai is dagadtak. Azonnal hívtuk a 198-at, hol van gyerekügyelet. Egerben. Testvérek között is 40 perc... Akkor a Sarudi orvosi rendelőhöz rohantunk, hátha, de nem volt orvos. Hívtuk a mentőket, akik közölték menjünk Tiszanánára, ott van orvos, mert a mentő min. 40 perc múlva tudna odaérni és vissza is ennyi. Az ügyeletes doki pedig be tudja adni az életmentő szurit. Rohanás... Zoli a faluban és a kis kanyargós uton is 160-at ment, egy nyúl is áldozatul esett.
Megérkeztünk, két hatalmas injekció landolt azonnal Vikó popsijába, meg felírt még egy doboz kalcium injekciót, ha kezdenének a tünetek visszajönni vagy nem múlnának adjuk be neki és menjünk kórházba.
Szerencsére reggelre jobb lett a helyzet, de úgy döntöttünk egy allergiavizsgálatot kérni fogunk, mert még azt sem tudjuk mi csíphette meg, mert egyáltalán nem sírt.

Aztán szombaton este megint ügyelet volt a program, mert belázasodott és a kúpok nem vitték le a lázát. Valami járvány mondta a doki és újfent egy szuri. Reggelre nem volt lázas. Délután ugyanez. Na döntöttünk és hazajöttünk, de mivel lázas volt és nem hatottak a kúpok újra a z ügyeletre mentünk, hogy így elindulhatun-e vele haza. Kapott megint egy szurit, és kiderült mandulagyulladás és tényleg járvány. Kaptunk antibiotikumot is. Most itthon nyüglődik szegény, már túl egy hűtőfürdőn.

Most mennem kell, mert mindketten sírnak!
Próbálok majd még jönni és reagálni mindenre...

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Végre volt időm visszaolvasni az elmúlt hét eseményeit.

Szirom, Hanzika,
Tüneményesek az uracskák! Az a telefonkezelés, nem semmi!!! Az üvegből ivás is jól megy már Miksának (Csipi mindig vigyorog, amikor üvegből iszunk, gondolja, nekünk is van "cumisüvegünk"Kép)

Marycus, Szirom,
Együtt érzek gyerek allrgiás roham - lépcsőről leesés ügybenKép. Nekem is remegett kezem-lábam, amíg hallottam a telefonban, hogy a toxikológián az orvos meg a nővér a ciánt emlegeti, ami lehetett az őszimagban... a háttérben meg egy nagyobb gyereket nyugtatgattak, akinek épp a gyomrát mosták, hát megállt az ütő bennem is.

Marycus,
Nem lehet, hogy valami régebben - pl. egy órája csípte meg Vikót, arra reagált allergiával? Ki a gyerekorvosotok? Tényleg ki kellene vizsgáltatni szegénykét, még ha rengeteg macerával is jár.

Most Csipi is pöttyös, péntek délután jöttek ki pötyik a vállán, a nyakán meg a hátán a nyakánál, de szerintem a nagy melegben az izzadság csapta ki. Minden esetre mindjárt megyünk tanácsadásra, a doki néni majd megnézi.

Szirom,
Képzeld, én meg ráéreztem a Tünde babájára. Egyik este - még jó régen - voltak nálunk és utána mondtam is Apának, hogy szerintem a Tünde terhes. Így amikor bejelentette neki ünnepélyesen a 12 hetes UH után, ő fapofával rávágta, hogy én már mondtam neki, úgyhogy nem lepődött meg. Meg is akartak égetni mint boszorkánytKép.

Zord anyaság: háát, lehet, hogy nálunk is be kell vetni, mert mióta megjöttünk nagyiéktól, egyfolytában, szó szerint éjjel-nappal visít a gyerek, aludtunk vagy három órát, tíz perces bontásokban. Persze hiszti, de amikor egyre jobban sír, akkor mindig arra gondolok, hogy valami biztosan nem OK vele és fáj neki stb. De milyen fájdalom az, ami anya kezében (és csak az anyáéban) azonnal elmúlik?? Pedig a múlt héten olyan édes volt, jó nagyokat szunyáltunk éjjel-nappal (el is tudtam olvasni a Harry Potter VI-ot a délutáni szundijai alatt)... most itt a böjtje. Most hűtöttem a lakást ezerrel egész nap, lesz is akkora villanyszámlánk mint a Gellért-hegy, de hátha így jobbat alszik majd éjjel.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nyuszi:
Nem tudom, hogy mi és mikor csípte meg. A gyerekorvosunk Dr. Péter Ágnes, de ő most szabin van, majd jövő héten mindenképp beszélünk vele, hogy mi legyen. Úgy vagyok vele, hogy jobb tudni, ha tényleg allergia, mert ha nincs nálunk ellenszer, akkor akár végzetes is lehet. Ha viszont nem az, akkor megspórolunk egy csomó izgulást. No és a rovarcsípés allergiára van immunterápia is, bár ez évekig tartó injekciózást is jelenthet... De ha ez a megoldás akkor inkább, mint egy végzetes csípés, meg egy életen át való félelem, hogy megcsípik őt.

Az az igazság, hogy a zord anyaság is csak bizonyos kortól hatásos szerintem és ahogy Manó írta nem is minden gyereknél.
Én is sokat gyötrődöm azon, hogy most baja van, vagy szimpla hiszti. Aztán mindig rájövök, hogy szimpla hiszti. Zoli sokkal jobban kezeli nálam ezeket a hisztiket, és meg is van az eredménye.

A melegtől tényleg lehet pöttyös Csipi, főleg, ha lokálisan jelentkezett, de azért jobb megnézetni. Majd írd meg mit mondott a doki.

Szirom, Hanzika:
Klasszak a srácaitok! Hanzika Marcus már nagyon nagyfiúnak látszik, inkább ovisnak nézném, mint bölcsisnek.

Szirom:
Elgondolkodtam azon amit írtál, meg már ezer helyen utánaolvastam a sírással és kezelésével kapcsolatban, hisz már Vikónál is probléma volt. És úgy néz ki Niki se különb a témában. Azért kiváncsi lennék a véleményedre akkor, ha azzal találkoznál, mint amit én az elmúlt néhány hétben is átéltem, hogy Niki lényegében folyamatosan sír. Nincs semmi baja, nem éhes, a tápi nem kell neki, aludni nem tud, vagy nem akar, pocakja fájhat, de akkor az azért kifejezetten látszana rajta, és nem görnyed állandóan, vagyis inkább a sírástól. Szopin persze megnyugszik azonnal elalszik, de letenni nem lehet, mert kezdi előlről. Az ember egyedül van és van egy másik gyerek is, akinek szintén van igénye, mondjuk éhes, bekakilt, vagy uram bocsá csak anyával szeretne lenni. Akkor mit csinálsz? Kénytelen vagy hallgatni, hogy valamelyik sír... És nyilván valamilyen módon korlátozni kell a kis önkényuralkodót, mert különben megbuggyansz... és nem csak Te, hanem a másik gyerek is.
Ha lesz testvérkéje Miksának és remélem teljesül a vágyad ezen a téren, már nem lehet majd pl.: Miksát másfél órákat altatgatni, csak hogy ne sírjon, mert a kicsi legalább ugyanennyit fog kérni belőled és ő is sírni fog. És azt azért biztosan Te is elismered, hogy a sírás a hiszti egyik eszköze, és tuti, hogy Te sem engedsz mindig és van olyan, hogy nem lehet elterelni a figyelmüket, legalábbis Vikónál előfordul.

Amúgy nem soha nem figyelünk a sírásra, mert pl.: Vikó nem szokott éjszaka sírni, s ha megteszi, akkor máris megyünk, mert biztos problémája van amit meg kell oldani. És tudja, hogy számíthat ránk, ha tényleg baj van és kéri is a segítségünket. De az esti hisztit, ha egyáltalán van ilyen, azt nem vesszük figyelembe.

Mindettől függetlenül a pszichológusnak abban igaza van, hogyha elhanyagolnak egy gyereket, annak komoly következménye lesz, de ez szerintem nemcsak a sírás figyelembevételétől függ. Egyéb dolgok is kellenek hozzá.

Na, most megint mennem kell.
Mindenkinek minden jót kívánok!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus, ez borzasztó kemény helyzet lehetett! Szerintem is mindenképpen derítsétek ki, hogy mi okozta! Örülök, hogy végül szerencsésen megúsztátok!
Addig is - nem az ilyen allergiás jellegű esetekre értve - mi találtunk egy stiftet, ami nem engedi feldagadni, bepirosodni a csípések helyét. Én Miksára még nem kentem, és ha nem muszáj, nem is fogom, de ha extrém nagyra dagadnak Vikó csípései, akkor talán érdemes megfontolni. Vape, és a DM-ben vettem. Miksára egy bioizét kenünk, amit kisbabáknak is ajánlanak. De most leginkább semmit, mert tele van melegkiütésekkel. Most próbálom a lezárt, füstölővel ellátott teraszon tartani, mindezt pelus nélkül, mert a feneke, a dereka, a pocija, a mellkasa, mindene nagyon csúnya. Ma kaptunk valami kencét rá, meg sokat kell zuhanyoztatni és szellőztetni a bőrét. Csak így ugye nem engedhetem ki, mert kivakarja a csípéseket és akkor tenyérnyi helyen bedurrannak a kiütései is.

Sírás: én nem vitatom, hogy két gyerekkel nagyon nehéz lehet, és mint tudjuk, tapasztalatom sincs ebben, tehát nem akarnám az észt osztani. De elsősorban arról beszéltünk, hogy itt két különböző elvről van szó, és végülis akkor még mindkettőnk egy gyereket nevelt, amikor bizonyos szempontok figyelembe vételével az egyik módszer mellett döntöttünk. A gyerekek nagyon különbözőek, és én csak azt tudom, hogy Miksánál nem lehetne alkalmazni a ti módszereteket, mert megtörne a lelke. De Vikónál működik, és akkor ez teljesen rendben van. Semmi baj sincs ezzel, és hangúlyoztam is, hogy a filmes példa fényévekre áll tőletek, csak érdekességként, túlkapásra való példaként említettem.

Szóval a két gyerek kemény lehet, de én úgy látom, hogy ti stabilan ketten vagytok rájuk, Zoli neked nagyon sokat segít, és azért ez nagy dolog. Az én emberem is próbál, de nagyon sokat melózik, ezért mi nagyon sokat vagyunk ketten a kölyökkel. Példaként: tegnap volt egy kis melóm, ezért több hónap után megpróbálta elaltatni Miksát, és a kölyök nagyon kiborult, hogy nem én vagyok ott, muszáj volt felmennem. És éjszaka is csak velem volt hajlandó lenyugodni, ezért aztán végül 4-ig nyomtam a billentyűket. A sírást azt nem tudom, milyen hosszútávon, mert ő nem sírt sokat, de ugrottunk is neki, az is igaz. Nekem az volt kemény, és ez most is így van, hogy még kézben sem marad egy percre sem nyugton. Vele 2 percet se lehetett sose a fotelben üldögélni, mert kiugrott az ember kezéből, mászkálni kellett vele, meg szórakoztatni, ha letettem. Én meg ebben döglöttem ki, és hát a szopi se volt semmi, mert 4-5 hónapos kora körül elkezdte azt, hogy 2 óránként 1 órát szopizott. Ha lett volna még egy gyerek, akkor biztosan én is másképpen csinálom, kénytelen lettem volna mást kitalálni.

Hiszti: abban egyetértünk, hogy a sírás a hiszti egyik eszköze, meg hát nálunk a "kőfalba verem a fejemet" is, szóval nincs olyan, hogy nem veszek róla tudomást. De persze, én se engedek mindig, és sok mindenben korlátozom, és ezt gondolom más se csinálja másként. De nem szeretnék én ebből parázs vitát, csak eszmecserét. Amiket leírtam, azok kijöttek belőlem, noKép

Nyuszi! Kíváncsi vagyok, mit kaptok a melegkiütésre! Nálunk talán a sűrű zuhanyoztatás vált be eddig a legjobban.

No, most már eldugulok, mielőtt bárki szófosással vádolnaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Itthonról, bent most uszonyúan el vagyok havazva, ráaádásul kezdem kapni az elégedetlenkedést is velem szemben, hiába na, nem rendelkezem annyi szabad kapacitással mint régen és ez nem tetszik bent, pedig nekem szerencsém van hogy betegségek miatt nem is hiányzom.

Marycus!

Ez tényleg szörnyű lehetett, nekem a kutyám szokott allergiás rohamot kapni, hát még nála is szörnyű, de amikor meg először kapott és nem tudtuk mi baja, mit csináljunk, na az még borzasztóbb van. Mindenképpen járjatok utána hogy mitől van és hogy ha kijön mit kell cselekedni. A kutyámnál pl a culcimust teljesen bejött, ezért én mindíg tartok itthon, pár perc alatt hatott a legdurvább rohamnál is. Neki is bedagad a szája, és az egész bőre vörös és érzékeny lesz, fel-le rohangál és hány.

Szunyogtól még nem hallottam hogy ilyen allergia lett volna de darázs, pók, simán lehet. A szúnyogcsípéseim nekem is szörnyen megdagadnak sé viszketnek, de rohamot nem kapok. Viszont Emma abszolút érzéketlen a szúnyogcsípésre képzeljétek, a férjem ilyen még, megcsípi, de fel se dagad neki, legtöbbször meg se látszik, ha mégis kis piros dudor és egyáltalán nem viszket neki. Szerencsére. Hétvégén is anyúsoméknál este 10-kor az udvaron engem már majd megettek a szúnyogok, folyamatosan vakaróztam, vagy 10-15 csípés lett a lábamon ahol kilógott a zokni és a halásznadrág között, Emma eközben meztelenül fürdött a medencéjében.

Sírni hagyás: nagyon nehéz ügy ez. Elvileg teljesen egyétértek azzal az elvvel hogy nem szabd sírni hagyni, én is láttam azt a dokumentum filmet is. Viszont Emma is olyan volt hogy képes volt egész nap üvölteni már pici korában. Egysezrűen nem lehetett bírni sem idegileg sem fizikailag. Aztán próbáltam sírni hagyni. De ő nem hagyta abba a sírást több óra után sem. Akkor még jobban kiborultam. Szóval nálunk egyik módszer sem igazán vált be. Õ annyira egyedi gyerek, egyik szakkönyv sem foglalkozik veleKépKépKép Vagy talán egy, a suttogó titkai 2, ahol 5 csoportba sorolják a gyerekeket, ami kevésnek tűnik, de tényleg ráhúzható ez az 5 skatulya az általám ismert gyerekekre. E szerint Emma e szerint talpraesett típus. Akaratos, önfejú, hisztis. Az 5 alaptípus egyébként kisangyal, mintagyerek, mimóza, talpraesett és morcos. Szóval nagyon jó könyv, nagyon igazakat ír, de egysezrűen nem mindíg tudom és nem is mondíg lehet betartani az irányelveket, mert hogy a szülő is tartozik valamilyen típusba és bizony az befolyásolja.
És ez okozza azt is hogy ami az egyik gyereknél működik a másiknál nem.

Emma most 3 napig megint Újpesten van vebdégségben, jól érzi magát szerencsére. Igaz ma a férjem unokatesóját teljesen lefárasztotta, pedig nem is volt hisztis vagy rossz, csak simán pörgött, ahogy szokott.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok! Kép

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, csak bejelentkezek, hogy ma jöttünk, minden szuper volt, ha lesz időm, holnap azért írok is kicsit Kép

pusz,
Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
Üdv újra a fedélzeten! Örülök hogy épen és kipihenten megjöttetek! Egy pillanatra megállt bennem az ütő, amikor az egyiptomi merényletről hallottam, azután eszembe jutott, hogy ti Tunéziába mentetek, hála Istennek. Repüléssel, kajával minden OK volt?

Marycus,
A folyamatos sírás kemény lehet, engem a pár perc is megvisel és az egy óra már örökkévalóságnak tűnik (ez biztos genetikus, a múlt héten Csipi egyik extranehéz kakiját apukám is megsiratta). Nehéz eldönteni, hogy mi a hiszti és mi a valós sírás, és néha az az érzésem, hogy már kóstolgat bennünket a kis Lady, sőt van olyan ismerősöm, aki szerint már véglegesen el van rontva a gyerek...

Szirom,
Először a doki néni is azt mondta, hogy melegkiütés, aztán mutattam, hogy a nyakán van egy kis pukli, bedurrant egy nyirokcsomója is. Mire módosította a diagnózis vírusfertőzéses kiütésre, de a kezelés ugyanaz: semmi. Pontosabban írt fel egy fertőtlenítő-szárító-nyugtató hatású hintőport, kétszer kentem eddig, a nyakán meg a vállán már alig láhatók, a keze még csúnya, de reménykedem. Ja és mondta, hogy ne nagyon vigyem napra, nehogy napallergia is társuljon (eddig se vittem, max. árnyékba).

Viszont ami aggasztó, hogy csökkent a súlya. Szerintem egyrészt a nagy melegnek meg a fogzásnak is köszönhető, mert sokszor nem volt étvágya a múlt héten, elég keveseket evett. Viszont irtó sokat szopizott, úgyhogy valószínűleg tényleg nem elég tápdús már a tejcsi (pedig a 90 napos fogyi is lejárt már, viszont én sem nagyon tudtam enni, volt hogy este ötkor jutott eszembe, hogy nem is ebédeltem). Úgyhogy kaptunk új tápszert meg a Sinlac mellé egy másfajta pépet, hogy változatosabb legyen a menüje Csipinek (persze mindkettőt helyből elutasította elsőre, de nem adom fel).

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Krisztocs:
Üdv. újra itthon! Várjuk az élménybeszámolót, na és természetesen képeket is!

Szirom:
Én sem kívánok parázs vitát sírás témában.
Azért azt hozzáteszem, hogyha egész nap sír egy gyerek nemigen tudod kikerülni, hogy sírni hagyd, mert enni pl.: nekem is kell, meg nem mondom még mit is...
Amúgy én tudom, hogy Zoli nagy segítség és hálát adok az égnek, bár valszeg, ha nem így lenne nem lenne Niki sem... Szerencsére megteheti, hogy hazaér viszonylag emberi időben, de ennek az az ára, hogy éjszaka pótolja... Mindenesetre hihetetlenül tisztelem azt benne, hogy tartja magát a nehézségek ellenére is ahhoz a korábbi elképzeléséhez, hogy közel egyenrangúak legyünk a gyerekek számára. És meg kell mondanom, hogy nagy szükség is van erre, mert így Vikó számára nem olyan nagy megrázkódtatás, hogy kevesebb jut belőlem neki.

Persze mindennek ellenére nálunk is előfordul, hogy megnyugtatni csak én tudom a gyerkőcöket, de volt már fordított is a helyzet.
Mondjuk Nikinél ez erősebben jelentkezik, de vele kevesebbet is foglalkozik. Vikó pedig kifejezetten apás, bár lányból van ugyebár...

De azért hagyd, hogy ember többször próbálkozzon, amikor csak teheti, mert előfordulhat olyan, hogy szükség lehet a tudományára. No és ne rohanj hamar, egy kis összeszokás szükséges hozzá, embernek sem azonnal jönnek az ötletek és az sem biztos, hogy ugyanazok a praktikák érvényesek neki, mint neked Miksa reakcióit tekintve. Ezt tapasztalatból mondom. Vikó hihetetlenül máskép reagál az én dolgaimra, mint Zoliéra. Pl.: hisztis sírást sokkal hamarabb abbahagyja, vagy el sem kezdi, hogy miért? Mert azt hiszem nem tudja egyáltalám meghatni őt a bömböléssel és bizony ezt észre is vette a kismanó.

Manó:
Mi is Calcimusc-ot kaptunk itthonra.

Az tök jó, ha valakit nem csípnek a szúnyogok, vagy nem érzékeny rá. Apunak is csak pici piros pöttyök lesznek, bezzeg nekem feldagadnak rendesen.

Nyuszi:
Nem hitték a szüleim se, hogy egy gyerek ennyit tud sírni, de most már elhsiszik, mióta sarudon megtapasztalták. Mondták is, hogy ez szerintük nem normális, vigyem orvoshoz. Voltunk már, de szerintem a doki se hiszi el, már Vikónál sem hitte el...

Pöttyökkel jobbulást. Vikó még mindig kűzd a mandulagyuszival. Lázas állandóan, de ebben a melegben nehéz lenyomni a lázat. Félórákat hűtőfürdizünk...

A súly esése az tényleg lehet gond, meg főleg, ha nem fogadja el a tápit. Most Nikivel is kűzdünk, mert ő is csak szopini akar. Mondjuk hízik, és szerintem kövér is, de nincs benne az átlagban... Majd meglátjuk mit mond a dokinéni.

Most mennem kell vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Sajnos visszaolvasni most sincs időm, és ahogy elnézem, nem is lesz Kép Holnapután reggel már megyünk a telekre, úgyhogy most lemaradok az eseményekről.

Azért pár sort írok legalább Kép Szóval minden klafa volt, a repülést észre se vették a kölkök, Regi úgy 20 perc út után megkérdezte, hogy mikor fogunk felszállni Kép Szóval nagyon nem hatotta meg őket. Máté oda is meg vissza is aludt az ölemben. Odafelé azért gázos volt, mert este 8 helyett 10kor indult a gép Kép Inkább nem részletezem, milyen hisztis, nyűgös volt Máté, mire hajnal 2kor letehettük a fejünket a szállodában. Ja, meg visszafelé elég bénán tették le a gépet, a süllyedés is szar volt, apuci gyomra már görcsben (enyém is persze), egy néni totál rosszul volt, izzadt, majdnem hányt, úgyhogy nem tudom mi lehetett, de végülis nem volt gond Kép
Visszatérve, másnap már minden okés volt, szuper szép volt a szálloda, isteni kaják, tenger a szánkban, a medenék is királyak, úgyhogy tényleg csak jó tudok mondani! Az utcák elég gázosak voltak (de mivel már voltam, nagyon nem lepődtem meg, inkább apuci), ugyanis nagy kosz és bűz van. Erre a kb 50 fok, és 90%os páratartalom még csak rátesz egy-két lapáttal.
Voltunk tevegelni is, taxiztunk is, kikőtőbe vonatoztunk stb. Kajálás eléggé össze-vissza volt, mert ebéd nem járt, úgyhogy hol ettünk, hol nem. Kép
Amúgy egész nap vízben voltunk, délután nagyokat aludtunk, úgyhogy eléggé kicseréltek. De azért hozzáteszem, hogy repcsis útra, sőt talán külföldre nem megyek addig többet kölkökkel, amíg Máté nem lesz legalább akkora, mint Regi Kép Mert azért kisfiam eléggé nyügi volt néha, inkább sétált volna, mint pancsizott és sorolhatnám. De összességében nagyon jó volt, még a Da Vinci kódom felét is kiolvastam Kép
Képeket nehéz lesz feltenni, mert kb 700at csináltunk, de mindjárt kicsinyítek párat!

Ja, még annyit, hogy imádják kint a gyerekeket, Mátéért meg különösen odáig voltak, mivel szőke, fehér bőrű nagyon, sokszor "lelányozták" Kép

Na, akkor jövök majd még vmikor képekkel.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Még azt elfeljtettem, hogy minden este volt műsor, hol kígyóshow, hol fakírok, ilyesmi, és minden este volt mini-disco a kicsiknek, na ha láttatok volna engem, minden este ott nyomtam REgiékkel Kép Sőt, utsó nap Robi is bevállalta Kép Kép Az animátor srác meg is jegyezte, hogy milyen jól csinálja, úgyhogy nagyon büszke volt magára Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Akkor kettesével megpróbálok pakolni képeket Kép

Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


És egy utsó, a Balcsi Kép

Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy egy nem teljesen ide illő kérdéssel jövök, de arra gondoltam, hogy (nagyrészt) Újpestiek látogatják bizonyára ezt a topikot, és így talán könnyebben kaphatok segítséget.
Arról van szó, hogy gyermekorvost szeretnék váltani, és ebben kérném a segítségeteket.
Az gyerkőcöm most múlt egy éves, tehát már több, mint egy éve küzdünk a mostanival, és ezalatt az idő alatt teljesen betelt az (amúgy szerintem elég tágasKép) poharam vele.
A fő problémám az, hogy még nem olyan régen (két éve) költöztünk ide, így senkit nem ismerek, látatlanban meg elmenni egy másik orvoshoz, elég nagy rizikó.
Szóval, ha valaki tudna ajánlani egy JÓ orvost, akkor igazán hálás lennék.
Csete
csete
 
 


Sziasztok!

Kriszta, szuperek a képek, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Ha szabad kérdeznem, miért nem mennél még egyszer repülős - külföldi útra 4 év alatti babával (csak hogy okuljakKép)?

Marycus, Vikó jobban van már, lement a láza? Szegénykém bír enni, nem fáj a nyelés neki?

Apa bevonása a baba kürüli teendőkbe szerintem sem rossz ötlet, ha a lehetőségek engedik. Azért nagy szerencse, hogy a mi generációnkban erre van hajlandóság, a szüleinknél vagy akár a mostani tizenéveseknél ez még elég meredek elképzelés lett volna, sajnos.

Egyébként nagy nap ez a mai: Csenge ma 10 hónapos, és ma kimondta az első szavát: "baba".

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi,
Boldog hófordulót Csengének! Kép És gratula az első szóhoz!!

Hogy miért? Hát ugye először is benne van a pakliban ez a késés dolog, amire én nem is gondoltam. Na azért egy tranzitban eltölteni egy ekkora gyerekkel ennyi időt, alapvetően idegbajhoz vezet, főleg, hogy nem egyhelyben ülő típus Kép Kép
Aztán előtte sorban állás a checkoláshoz, szintén idegörlő neki (is), közben figyelni a másikra is (na itt jön a képbe, hogy ha csak egy gyerekkel megy az ember, biztos könnyebb), közben figyelni a kézipoggyászokra, közben a másiknak pisilnie kell, a másik bőg, a harmadik szomjas, a gép még sehol...áááá...Kép És hát nem volt egy élmény nekem se úgy ülni 2 órát a gépen, hogy az ölemben aludt, se enni, se pisilni, semmit nem tudtam....Persze ugye ez 2 éves kortól már megoldódik Kép
Ja és odafelé szar volt, mert nem tudom milyen okból, de nem a gép ajtajában adták vissza a babakocsit, hanem a poggyászokkal jött! Szóval, mire a géptől elbuszoztunk a reptérre, ott a vámon sorban állni, át a kapukon, megvárni a poggyászokat, mindeközben 6 km-t futottam Máté után. Az már mellékes, hogy ott légkondi se volt a vámrésznél még, úgyhogy enyhén szétizzadtam az agyam. Ja, és persze Regi belül, ablaknál ült, naná, hogy mindkétszer ki kellett próbálnia a rötyit a repcsin, át rajtam meg az alvó öccsén...na, szóval kész kabaré, ahogy leírom, még az is Kép Kép Kép

Csete,
Melyik rendelőbe jártok?

Kriszta
krisztocs
 
 


Krisz,

Boldog névnapot kívánok, ha ma mégolvasod Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,

Édes vagy, köszönöm!!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Hanzikához, boldog névnapot, Kriszta!

Meggyőztél, nem megyünk külföldre (egyébként sincs útlevele Prücsöknek). Pedig egy gyenge pillanatomban (ami egy hétig tartottKép) megpróbáltam rávenni Aput, hogy szeptemberben húzzunk el melegebb éghajlatra, mert nagyon kivan, kellene neki egy kis kikapcsolódás olyan helyen, ahol nem tudják utólérni. Mondjuk én vinnék erősítést - nagyit vagy kerimamit Kép. Már teljesen beleéltem magam, mondjuk egy rodoszi útba, de Papi lehűtött, most nem mehet el Kép.

Az én prücsköm olyan hisztis, hogy arra szó sincs. Ma tíz percig üvöltött torka szakadtából, mert (valószínűleg) nem tetszett neki a reggeli. A tápit szokás szerint kiütötte a kezemből. Mostanában úgy csinálom a hisztiknél, hogy berakom a járókájába (ott nem tehet kár magában, mert dobálja magát, dobol a lábáva, veri a fejét), és itt maradok ugyan hogy lásson, de nem foglalkozom vele. Amikor abbahagyta, akkor kiveszem, letörölgetem a könnyeit, megpuszilgatom, hogy tudja, szertem, de a hisztit nem tolerálom. Szerintetek ez működhet? (Most persze bűbájmaci, édesen játszik a szőnyegén, de két kanál reggeli van a pocijában... majd mérgesebben ebédel??)

Azokhoz lenne kérdésem, akik szopi után adtak a babócájunak a tápit. Hogy csináltátok, hogy elfogadja? Csipi már az üveg látványától is bepöccen, pedig ennie kellene, mert fogyott. És a koléganőméknél is pont ez a helyzet, a 11 hónapos kisfia sem hajlandó egy kortyot sem legurítani a tápiból, pedig neki is felírták.

Legyen szép napotok ebben az esős időben...
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Nyuszi,

Köszönöm neked is!! Kép

Sztem jól csinálod a hiszti dolgot, csak légy türelmes, ez nem 2 napos menet lesz Kép Kép

Tápiban nem nagyon tudok nyilatkozni, Máté simán elfogadta szopi után, akkor volt 8 hós kb. MOndjuk ő szokott le rólam, lehet, az is közrejátszott.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta,

Köszi a biztatást, én is azt hiszem, még csak az út elején vagyunk hiszti-ügyben (az erőnket próbálgatjuk...)

Holnap megint elutazunk egy hétre nagyiékhoz, persze rossz időt mondanak, de mindegy, legfeljebb nem pancsizunk. Optimista meterológusok szerint már vége is a nyárnak (volt egyáltalán? max. kétszer két hétre emlékszem, amikor nem talpas rugit kellett adnom Csipire....)

Legyen szép hétvégétek és heteket!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csete:
Sokat segítenél, ha tudnánk melyik rendelőbe jársz, ahogy Kriszta is megkérdezte.

Krisztocs:
Szuperek a képek, nem lehetett könnyű kiválasztani őket a 700-ból, jól emlékszem?
Így leírva sem tűnik könnyűnek a repülős utazás két pici gyerkőccel. Én meg sem merném kísérelni. Mondjuk mindig is viszolyogtam az olyan utazásoktól, ahol kötve voltam valamihez, mondjuk busz, repülő, csoport... Nem tudom miért, de én jobb szeretem, ha inkább kocsival megyünk. Persze messzire nem lehet kocsival menni, elutaznánk az életünket.
Azért ahogy írtad volt lehetőséged a pihire is és ez azért, no és az élmények biztos megérték a nyüglődéseket is.
Örülök, hogy összességében jól sikerült a dolog.

További jó nyaralást és csatlakozom előttem szólókhoz: Boldog névnapot!

Nyuszi:
Köszönöm kérdésed, ma már jól van Vikó, annak ellenére, hogy csütörtök reggelre tiszta pötty lett őkelme, úgyhogy rohantam vele a rendelőbe és az első utamba kerülő orvossal megvizsgáltattam. Gyanú: gyógyszer allergia... Aztán pénteken ismét mentünk, minthogy a láza megmaradt. Most az a doki néni vizsgálta meg amelyiknél hétfőn voltunk. Õ közölte, hogy ez tipikus gyerekbetegség, úgyhogy ő majdnem 100%-ra mondja, hogy nem allegia, de az egy héttel ezelőtti események miatt azért van benne kétely is. Most vándorolnak a pöttyök, de láza már nincs.

Hiszti ügyben szerintem is jól csinálod. Nálunk az is bevált, ha kimentem a szobából, egyből csönd lett, mert csak akkor hisztizik, ha van közönsége. De pl.: Szirom biztos azt mondja ő ezt nem teheti meg, mert Miksa önveszélyes dolgokat tud művelni. Vikó ilyet szerencsére nem csinál.

De arra tényleg számíts, hogy hosszú folyamatba kezdtél és nem szabad megingani. Ha úgy érzed jó a módszer, akkor légy türelmes.

Most mi az esti lefekvéses ordítással kűzdünk Nikivel. Azt hiszem itt az ideje, hogy sarkunkra álljunk, mert kezd elviselhetetlen mértéket ölteni a hisztije. És ami a legrosszabb, hogy már kideríthetetlen, hogy mikor éhes és mikor van más baja. Ez pedig veszélyes, mert nem fogunk figyelni, ha tényleg gond van. Ezt mindenkép szeretnénk elkerülni, úgyhgoy kordában kell tartani őkelme hisztijeit. Nem könnyű. A 10 perc Csipi üvöltés semmi Niki mai 3 órás folyamatos teljes erőből történő üvöltéséhez képest. Sajna Vikóval már ezt egyszer eljátszottuk és nem lettünk rutinosabbak a megoldásában. Talán még bizonytalanabb vagyok, mint Vikónál, pedig ő első gyerek volt. Bár azt hiszem sírásban még Vikón is túltesz Niki, pedig én minimum úgy gondoltam, hogy már Vikó is rekorder ebben.
Csak Vikó legalább a cumit elfogadta és megnyugtatta kicsit. Niki viszont abszolút elutasítja...

Tápi:
Vikó simán elfogadta szopi után a tápit, sőt örült, mikor már nem kellett szopiznia, most is imádja a tápit.
Niki viszont ugyanazt játsza, mint Csipi. Pedig szerintem nem teljesen elég neki a tejcsi, bár hízik, meg szerintem kövér is, de mégis úgy érzem, hogy nyugodtabb lenne ha megenné a kiegészítést, de nem teszi. Én is tanácstalan vagyok, úgyhogy nem tudok segíteni. De ha valami bejön azonnal értesítlek.

Kellemes nyaralást a nagyiéknál!

Mindenkinek jó éjszakát!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Marycus!

Na ennyit erről hogy a második gyerekek már nyugisabbak és nem hisztiznek. Kép Ha nálunk a második Emmát is túlteljesítené hisztiben akkor tuti zártosztályon kötnék ki. Emma is kiköpte a cumit isKép Csak üvöltött és üvöltött ha nem volt ölben, ez tartott egészen addig amíg el nem kezdett gurulni, és így magától közlekedni. De rossz hírem van, az ilyen gyerekek inkább fél napot üvöltenek max 1 perces szünetekkel semhogy feladjákKépKépKép


Lányok!

Nagy drukkokat kérünk, lehet hogy eladjuka lakásunk, de csak akkor merem tutira mondani ha jövő héten aláírjuk a szerződést (3 éve 3x jártunk úgy hogy azt mondták ok, kell nekik, aztán mégseKép). utána meg lehet drukkolni hogy megtaláljuk a nekünk való házat, ami olcsó, tágas, és az én autó nélküli létemmel sem képtelenség oda jutniKép Ja, és nagyon, nagyon olcsóKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szokásos Szatmárcsekén voltunk, ahol nem volt jó idő, és kiderült, hogy Miksa még nem érett arra, hogy kivegyük a rácsos ágyból, mert elszalad. Ezt mondjuk én eddig is tudtam, de most az embert se kell tovább győzködni.

Marycus! Én azért lehet, hogy megnézetném orvossal Nikit, az neki is nagyon-nagyon rossz lehet, hogy állandóan sír. A kendő megérkezett már? Talán az segít. Ha találsz neki jó pozíciót, megnyugszik és békésen szuszog majd egész nap rádkötve. Miksa mindig lenyugszik a hordozóban.

Kriszta! Boldog névnapot utólag is!
Fantasztikusak a képek és gyönyörűek a srácok! Most, hogy írod, a chartergépek tényleg mindig késősek voltak, mi is mindig akkor csiccsentettünk be annak idején, amikor órákat vártunkKép Csak hát ez gyerekkel ugye....Kép Én egyébként nem is emiatt nem mernék Afrikába menni, hanem inkább ilyen kaja-pia veszélyesség miatt, mert a gyereknek ugye nem lehet vacsi előtt beadni egy fél fertőtlenítő páleszt vagy wiskyt. Vagy vinném a kaját innen. Ti hogy csináltátok?

Manó! Drukk a lakáshoz! Házhoz még mindig Horányt tudom ajánlaniKép Ismerősök most alkusznak itt egy 80 nm-es, kétszintesre kompközelben, most 11 milla körül vannak.

Hanzi! Kár, hogy nem sikerült összefutnunk! Végülis nem játszóházban voltunk, hanem Auchanban megoldottunk a bevásárlást Miksával, amíg az ember melózott.

Nyuszi! Biztos, hogy nem enne Csenge? Miksát én legalább fél évig úgy etettem, hogy kiütötte a kanalat a kezemből, folyt a kaja mindenhol, rázta a fejét, de aztán meg tátogott, szóval mégiscsak éhes volt. A mai napig nem tudom összerakni ezt, de végülis azt a megoldást találtuk, hogy mindig kapott valami érdekes izét a kezébe, és akkor nem volt ütésre álló szabad keze, és eljutottam a szájáig. Még most is sokszor csak ez működik. A múltkor pont anyuval beszéltük, szerinte most lenne egy rosszul evő gyerekem, ha elhiszem neki akkor, hogy nem kér, és nem próbáltam volna ki mindent. Szóval szerintem kísérletezz. És csak a cumi nem kell neki? A pép mondjuk menne?
Ja, Miksa például az itatóval most is úgy van, hogy kínálom, közli, hogy nemnem, meg is rázza nyomatékul a fejét, aztán azonnal újra kínálom, akkor meg elveszi, és megiszik egy fél üveggel. A mindent összekenek, csapkodok-típusú etetésekről egyébként van rövid videó (max 1 perces), ha érdekel, felteszem neked ftp-re.

Csete! Sajnos nem tudok segíteni, én nem vagyok újpesti, csak ott szültem. Gyere közénk máskor is!

Remélem, nem hagytam ki semkit és semmit!

Sziasztok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Zoli altatja Nikit, Vikóval meg játszik a nagynéni, így akad egy kis időm írni.

Manó:
Lakásügyben megy a drukk.

Sajnos így visszaemlékezve Vikó is akkor nyugodott le, mikor már min. üldögélt, csak szerintem azért nem volt ilyen kitartó sírásügyileg, mint Niki.
Hát valahogy csak lesz. Nappal még hagyján a dolog, de az estéktől görcsbe rándul a gyomrom. Az a szerencse, hogy Vikó az üvöltés elenére is tud szunyálni, így vele nincsen plussz gond.

Szirom:
Persze doki néninek mindenképpen szólok, mert szerintem sem normális ez a sírás mennyiség. Ráadásul azt vettük észre, hogy az autós hordozóba le tudjuk rakni, és nem kell különösebben hintáztatni se. Ebben ugyebár eléggé össze van görnyedve. A másik, hogy kézben sem nyugszik le csak ha függőlegesen tartjuk. Amint a hátára kerül azonnal üvöltés van. Büfizik is pukizik is rendesen, szóval nem vagyok meggyőződve róla, hogy nincs a háttérben hasfájás, bár össze nem húzza magát. Viszont ha tele a pocak és mosolyog mikor végzett a szopival akkor meg simán elvan a hátán és játszik. Ha elfárad nyöszörög és általában a hordozóban elalszik. De háton fekve az ágyában vagy hintaszékben (ebben azért nem lenne annyira összenyomorodva) nem. Szóval ellentmondásos nagyon a dolog.
A kendő megérkezett. Sajnos ebben is csak az a pozíció jön be neki ahol nem feküdni kell, ja és lehetőleg arccal kifelé, hogy lásson is valamit. Na ez az amit szerintem még nem szbadna vele csinálni, de mit tegyek ha kézben is csak így nyugszik meg. Megjegyzem Vikó is így nyugodott meg, csak ő kisebb súlya miatt jobban tartotta már ilyenkor magát.
Hordozom is amikor csak kell, de sajnos a gerincem nem igazán bírja. Már úgy fáj az egész hátam, hogy csak na.

De nem csak siránkozni akarok, mert amúgy Niki rendkívül ügyes, talán még ügyesebb mint Vikó volt, legalábbis ami a kezei használatát illeti. Szerintem különben az a legnagyobb baja, hogy az agya már többet szeretne, de be van zárva egy buta mozgású testbe. Ha kinéz magának valamit, akkor szinte menne érte. S ami érdekes, hogy a lépegetést általában elfelejtik, de se Vikó, se Niki nem felejtette el, és ha leér a lába azonnal lépegetni kezd. Zoli engedte is neki, persze tartotta, hogy ne nehezedjen rá, de Vikó észrevette, hogy Niki "jár". Azonnal odaszaladt és megfogta a kezét, hogy akkor gyere játszani... Haláli édes volt. Amúgy Vikó állandóan dajkálná. Betakargatja, hintáztatja. Ma követelte, hogy üljön a nyakába, meg a hátán akarja cipelni. Visszi neki a játékokat.

Vikó elkezdett folyamatosan beszélni. Mindent ismétel és már 3-4 kezdetleges mondata is van. Pl.: Nem jó., Nem megy. Egy képet is elmesélt már: Baba eszik tápi. Tudatosan használja a szavakat, elmondja, hogy mi történt vele. Persze előfordul, hogy még nem teljesen tisztán ejti a szavakat és nem értjük meg elsőre, mit mesél. Ilenkor addig ismétli, míg meg nem értjük. Ha sikerült, akkor megnyugszik és nevet.

Mindenkinek jó éjszakát!
Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Még az jutott eszembe hogy Emmának az jött be hogy vettünk neki ilyen sitter nevű dolgot, ringató bölcső vagy mia neve, olyan mint az autósülés csak anyagból van nem hungaroceles és puha ,n em kemény, biztos tudod miről írok, szóval abban volt egész nap szinte. Abban a lábammal ringattam egy ideig és elaludt, és közben én is tudtam pihenni. Engem ez a dolog mentett meg a teljes kiborulástól. Néha olvasom hogy páran a "mit ne vegyünk meg a babának avagy felesleges dolgok" topikokban emlegetik, hááááát, nekik biztos nem volt extra nyügi babájuk.

Most van újabb aggódni valóm, holnap viszem Emmát orvoshoz, mert képzeljétek 2 héten belül 2x fordul elő hogy lesántul. Először azt hittük megrándult a lába csak nem vettük észre, 1,5 nap alatt elmúlt, de ma megint lesántult, nem tud rálépni a jobb lábára és semmi de semmi oka nincs rá, nem lépett mellé, nem esett el...amúgy is sokat panaszkodik hogy fáj a lába, azt hittük csak azért mondja hogy cipeljük, d emost már nem vagyok benne biztos...eléggé aggódomKépKépKép Belenéztem a babanet rendelőbe, ahol azt írják hogy az időnként jelentkező sántaságot mindíg komolyan kell venni és orvosnak megmutatni, mert súlyos betegségek jele lehet. Hát nem nyugtatott megKép Az ortopédiára beutaló kell úgyhogy holnap leviszem a gyerekorvoshoz aztán megyünk a Heim Pálba szerintem.

Szirom!

Én esküszöm megnézném Horányt, de a férjem egynelőre a környéken akar maradni, azt mondta ha itt (Üllő, Ecser? maglód) nem találunk jót, akkor szétnézhetünk másfelé is. Nekem tetszene Õrbottyán is, de ő azt is hátra sorolja.
Az a horányi ár amit írsz tök jó, ha hirdetésben néztem sokkal drágábbak voltak csak.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Képzeljétek el tegnap 3 óra hossza sántítás után egyik pillantról a másikra simán elkezdett járni, közölte hogy már nem fáj. Most nem tudom mit csináljak. Kivizsgáltatnám szívem szerint, de ha beviszem a Heim Pálba a futószalgra egy tüneteket nem produkáló gyereket akkor gondolhatjátok mit csinálnak vele. Magán ortoéd orvost nem ismer valaki?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Húú, Manó, nem tudok sajnos. De épp a közelmúltban olvastam egy másik topikban, hogy valakinek a gyereke ugyanígy sántított egyik pillanatról a másikra, aztán ugyanúgy abba is hagyta. Talán az izgin a nyár végi babákban.

Ja, Õrbottyán az ember szerint benzinben drágább, mint a mi kompjegyünk. Azért az még innen is 20 perc ám, szokott oda menni horgászni. Viszont szép, az tény.

Azt mondja meg nekem valaki, hol lehet gumicsizmát venni a kölöknek?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?